Ange ett namn eller sökord så får du upp alla artiklar som innehåller det du söker.
Tillbaka till Tonis hemsida

Toni Schönfelder A lifetime of innovation

Mina favoritlänkar, kolla in

Debattartiklar Ryssland

TaxFree handelns vara och icke vara

Tillägnad buss- och kollektiv branschen av Toni Schönfelder oberoende och fri debattör

Artiklar som du bara måste läsa,Vakna upp i Sverige!

Debatt artiklar av Harald Rosén (Det gäller flyg)
Klicka på den artikel du vill läsa

Toni Schönfelder
A lifetime of innovation



Toni Schönfelder
A lifetime of innovation

Debate - Opinion in English
Russia and Baltic States

Back to Toni Schönfelders homepage

Web library, My favorites

Toni Schönfelder
A lifetime of innovation



Verschiedenes in Deutsch

Flyget ökar och det blir allt trängre på Arlanda. Den 3.e landningsbanan och större terminalkapacitet byggs nu men det räcker inte. På Bromma diskuteras ett nytt avtal som möjliggör fler starter och landningar med lite större flygplan, främst affärsjet men även SAAB 340. Svenskt Flygs årliga konferens – Flyg med Framtid – handlar om flygplatser och flygnav i Stockholm. Den sammanfaller med öppnandet av Arlanda Express – snabbtåget från Arlanda till City. Flygbussarna kommer att få en delvis ny roll. Det behövs med flygplatskapacitet utöver Bromma och 3 banor på Arlanda. Det är alla överens om numera. För bara några år sedan ansåg den politiska ledningen att Storstockholm skulle klara sig med Arlanda och 3 banor. Var och hur den nya kapaciteten skall byggas utreds just nu och underlaget skall delvis vara klart till årsskiftet. Varför ökar flyget? I samband med den trafikpolitiska processen inför 1998 års trafikproposition trodde vi allmänt att järnvägen skulle vara vinnaren. Men trots de olika styrmekanismer tillsammans med subventioner av järnväg och beskattning av andra trafikslag har de ambitionerna inte fungerat. Strukturomvandlingen i industrin kräver snabba transporter i allt högre grad. Även inom turist- och besöksnäringen är det flyget som ökar. Kortare semestrar kräver snabba resor - läs flyg! Inom Svenskt Flyg deltar vi i arbetet inom myndigheter och organisationer i syfte att skapa ett ännu bättre flyg. Förutsättningarna måste förbättras. Eurocontrol måste bygga bort flaskhalsarna i luftrummet. Luftfartsslagen bör anpassas för att främja ett säkert flyg. Rättvisa ekonomiska villkor mellan flyget och andra trafikslag är en hjärtefråga för oss. Tyvärr är flyget ofta i strykklass. Enligt en utredning som nyligen genomförts av INREGIA på uppdrag av SAS så betalar flyget sina samhällsekonomiska kostnader, även inkluderande miljökostnader. Det innebär att flyget är unikt bland alla trafikslag. Flyget bidrar till en positiv samhällsutveckling. Miljöarbetet fortsätter och de gamla flygplanen fasas ut. Flygplatserna förbättras och får effektivare marktransporter. Från Svensk Flygs sida kommer vi aldrig att förtröttas att argumentera för och driva på denna utveckling. Harald Rosén Generalsekreterare

Reklam för Spanien
Söker du information om Spanien -- Använd dig av min web http://www.spaininformation.org
Här hittar du allt

Denna sida är producerad av Toni Schönfelder. Avsändaren har inget ansvar för innehållet i sidor som är länkade -- allt material som finns i egen producerade sidorna får användas fritt och utan kostnad.

Esta página ha sido realizada por el Sr. D. Toni Schönfelder.Los realizadores de la página no se hacen responsables del contenido de las páginas enlazadas a la presente. Toda la información existente en las páginas de realización propia pueden ser utilizadas libremente y sin ningún tipo de coste.

This page has been produced by Mr Toni Schönfelder. The sender does not take any responsibility for the contents of the linked pages. The whole material in the own produced page can be used free of charge.