Ange ett namn eller sökord så får du upp alla artiklar som innehåller det du söker.
Tillbaka till Tonis hemsida

Toni Schönfelder A lifetime of innovation

Mina favoritlänkar, kolla in

Debattartiklar Ryssland

TaxFree handelns vara och icke vara

Tillägnad buss- och kollektiv branschen av Toni Schönfelder oberoende och fri debattör

Artiklar som du bara måste läsa,Vakna upp i Sverige!

Debatt artiklar av Harald Rosén (Det gäller flyg)
Klicka på den artikel du vill läsa

Toni Schönfelder
A lifetime of innovation



Toni Schönfelder
A lifetime of innovation

Debate - Opinion in English
Russia and Baltic States

Back to Toni Schönfelders homepage

Web library, My favorites

Toni Schönfelder
A lifetime of innovation



Verschiedenes in Deutsch


EU har antagit ett förslag ( OBS förslag) i Fredags att länder som inte vill vara med i EU kommer i framtiden få möjligheter att lämna EU om landets invånare så vill. Den exakta texten till ett urträde finns ännu inte. Det vill säga att länder som Sverige där merparten, tycks så vara, vill lämna EU, kommer få chansen att driva denna fråga. Skulle man välja denna väg som Vänstern och Miljöpartiet är starka anhängare av, är det förmodligen totalt gonatt för Sverige, varför siste man släcker ljuset och tar med sig flaggan.

När man läser nedanstående som Harald Rosén tar upp är det något som berör i lika hög bussbranschen. Det är liksom ingen ljusning på gång, det blir bara värre och värre.

Ännu har Sverige inte lämnat EU, och fram till dess gäller alltjämt EU lagen.
mvh
toni schönfelder


Av Harald Rosén, General sekreterare för Svensk Flyg, Stockholm

Spel, sprit och kolkraft kan frälsa SJ!

Nu är regeringen och stödpartierna överens meddelar Ekot och flera tidningar. Ett planekonomiskt konglomerat skall bildas där monopolverksamheter som gör vinst avstår dessa till förmån för krisdrabbade statliga bolag. Svenska Spel, Vin och Sprit, Systembolaget och Vattenfall kan därigenom bli räddande änglar i den statliga bolagsverksamheten.
Genomförs detta får det oanade konsekvenser. Statliga Vattenfall, som kritiseras för att göra stora vinster på kolkraft i Polen och höga elpriser, får alltså politiskt stöd för dessa affärer till och med från (mp) och (v). Ändamålet helgar medlen!


Skadlig verksamhet som spel och dobbel och försäljning av Absolut Vodka kan alltså nu få möjlighet att genomgå en så kallad "Green-Washing" genom att frikostigt bidra till det överlevnadnaden för Hela Svenska Folkets järnväg. Intill nu har SJ - enligt egen utsago - endast kört på grön el, men finansiellt går det alltså bra med Jack Vegas, Vit Sprit och kolkraft. När taxfreehandeln försvinner inom EU så hittar regeringen i Sverige på ett nytt sätt att utnyttja folks begär för att stötta transporter. Men problemet är att förslaget egentligen bara är att kringgå förbudet mot statsstöd till företag som verkar på en avreglerad och konkurrensutsatt marknad!

Hur skall SJ nu hanteras när man konkurrerar med andra tågföretag vid upphandling av trafik? Eller när SJ konkurrerar med Arlanda Express och Flygbussarna eller flyget vid resor inom Sverige? Kan bolaget räkna med att staten kommer med sprit och spelpengar om det går back. Ett bra tips är annars att göra som Nyköpings kommun: Köp reklam på SJs tåg och betala i förskott ! Absolut SJ - här rullar Miljarder!

Regeringen tar en stor risk om denna typ av överföring av kapital från monopolföretag till aktiebolag på marknaden genomförs. Systembolaget och Svenska Spel kan riskera att få sina redan nu diskutabla monopol alltmer ifrågasatt från EU. Samma sak gäller för Apoteket. Nyttjar staten sådana vinster för att hålla SJ under armarna så kommer monopol och statsstödsdiskussionen inom EU att ta ny fart.

Om det föreslagna förfarandet med räddningspengar är OK så bör det givetvis även kunna användas för flygplatser som går dåligt. Luftfartsverket bör alltså överväga att bolagisera flygplatser som går ekonomiskt illa för att kunna vara med i den planekonomiska karusellen när - om - den sätter igång. Kanske får alltså allt fler del av statens monopolvinster. Och större kan de ju bli om vi dricker mer Absolut, gör större insatser på Lotto och sätter i oss mer Cipramil.

Skål tamejfan !

Harald Rosén


Reklam för Spanien
Söker du information om Spanien -- Använd dig av min web http://www.spaininformation.org
Här hittar du allt

Denna sida är producerad av Toni Schönfelder. Avsändaren har inget ansvar för innehållet i sidor som är länkade -- allt material som finns i egen producerade sidorna får användas fritt och utan kostnad.

Esta página ha sido realizada por el Sr. D. Toni Schönfelder.Los realizadores de la página no se hacen responsables del contenido de las páginas enlazadas a la presente. Toda la información existente en las páginas de realización propia pueden ser utilizadas libremente y sin ningún tipo de coste.

This page has been produced by Mr Toni Schönfelder. The sender does not take any responsibility for the contents of the linked pages. The whole material in the own produced page can be used free of charge.