Ange ett namn eller sökord så får du upp alla artiklar som innehåller det du söker.
Tillbaka till Tonis hemsida

Toni Schönfelder A lifetime of innovation

Mina favoritlänkar, kolla in

Debattartiklar Ryssland

TaxFree handelns vara och icke vara

Tillägnad buss- och kollektiv branschen av Toni Schönfelder oberoende och fri debattör
Klicka på den artikel du vill läsa

Artiklar som du bara måste läsa,Vakna upp i Sverige!

Debatt artiklar av Harald Rosén (Det gäller flyg)

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationToni Schönfelder
A lifetime of innovation

Debate - Opinion in English
Russia and Baltic States

Back to Toni Schönfelders homepage

Web library, My favorites

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationVerschiedenes in Deutsch

 
Nyhetsbrevet Varning Schönfelder nr 6 den 13 februari 2006.  
Mot korruption, vänskapskorruptionen, maktmissbruk, och slöseriet med skattemedel  
 
 
Mats Qviberg ny ordförande för BR (Bussbranschen)  
Statsskulden 1 303 miljarder kronor i slutet av januari 2006  
Det är stora frågor SL chefen sysslar med  
Turistlandet Sverige
 
 


 
 
Ledare  
 
Mats Qviberg ny ordförande för BR (Bussbranschen)
 
 
"Maktstrukturer cementeras och nödvändiga förändringar sinkas - i bästa fall”  
”I värsta fall stoppas de helt"  
 
Läste häromdagen om Mats Qviberg: Därför hoppar jag av Aktiespararna  
”I min enfald har jag trott att aktiesparare är rationella aktörer som köper aktier av samma skäl som jag: för att tjäna pengar", skriver Mats Qviberg  
 
Mats Qviberg såg ut att bli ny ordförande för Aktiespararna. Nu drar han tillbaka sin kandidatur. "Att Aktiespararna under de senaste åren blivit så politiserat att detta skulle vara kontroversiellt kunde jag i min vildaste fantasi inte inbilla mig", skriver Mats Qviberg.  
 
"Maktstrukturer cementeras och nödvändiga förändringar sinkas - i bästa fall.  
I värsta fall stoppas de helt", skriver Qviberg.  
 
Så sant Mats Qviberg, Bussbranschens Riksförbund, BR lever helt upp till dina slutsatser.  
"Maktstrukturer cementeras och nödvändiga förändringar sinkas - i bästa fall” ”I värsta fall stoppas de helt" en bra sammanfattat om katastrofen BR.  
 
Bussbranschen behöver en ny styrelse, med en ordförande som har ett konstruktivt ledmotiv – vi skall tjäna pengar! Därför utser jag dig till den hetaste kandidaten för branschen som ordförande med förslag till följande personer i styrelsen Mats Arnhög, Nils Lundgren, Kjell Olof Feldt samt en person från bussbranschens stor företag utan kommunala/regionala/statliga delägare eller kopplingar till SLTF samt en delegat från småföretagen.  
 
En ny VD som inte är rädd för sin egen skugga som lägger upp ett 10 punkt akutprogram vad som måste åtgärdas omedelbart bums för att branschen skall återfå lönsamhet och då får inget vara heligt!  
 
Med ett kraftfullt program som vädrar ut alla lik ur garderoberna kan branschen räkna med att återfå en vettig lönsamhet baserat på ett fritt näringsliv bort från planhushållningens tvångströja.  
 
Är det inte dags att börja agera inom branschen? Det måste komma från dig som medlemsföretag, övriga har redan lämnat det sjunkande skeppet.  
Eller tillhör du dom som anser allt är bra där nuvarande Maktstrukturer cementeras och nödvändiga förändringar sinkas eller stoppas helt?  
 
Isåfall behövs ingen förändring man har lyckats över all förväntan med att sakta och säkert begå kollektivt självmord där luttrade aktieägare årligen skickar bidrag och dom privata företagarna överlever med usla räkenskaper samtidigt som man arbeta långt mer än vad de anställda inom kollektivet är tillåtna att göra.  
 
Tidningen Bussbranschen kommer med en ekonomisk översikt hur det är ställt i branschen i sitt nästa nummer, i alla andra branscher hade detta nedslående resultat utlöst en nationell katastrof stämning, i bussbranschen lunkar man på. Varför, där sitter motpartens folk och bevakar sina intressen och stryper din verksamhet.  
 
Var finns viljan att skapa en förändring?  
Börja med att tillsätta en ny styrelse därefter en ny VD och sedan blir det fart på hjulen igen!  
 

 
 
1)  
 
Statsskulden 1 303 miljarder kronor i slutet av januari 2006
 
 
Statens lånebehov i januari uppgick till 17,4 miljarder kronor. Det är 15,6 miljarder kronor lägre än Riksgäldskontorets prognos från oktober. Det beror bland annat på lägre EU-avgift och effekten av högre skatteinbetalningar än beräknat.  
 
Det primära lånebehovet (alla statliga betalningar exklusive räntebetalningar) var 14,7 miljarder kronor, vilket är 15,5 miljarder kronor lägre än beräknat. Det förklaras huvudsakligen av att EU-avgiften blev 5 miljarder kronor lägre än beräknat och att nettoskatteinbetalningarna blev 6 miljarder kronor högre.  
 
Den smygande skattehöjningen ger resultatet med mera pengar till statskassan!  
Samtidigt som regeringen påstår att skattetrycket minskat har det i själva verket ökat.  
De högre skatteinbetalningarna består huvudsakligen av preliminärskatt från företag.  
 
Den lägre EU-avgiften är det till stor del en fråga om en omfördelning mellan månader man trixar i vanlig ordning för att slippa visa upp hur katastrofal den svenska ekonomin egentligen är. Statsskulden ökar för varje månad varav ca 5 miljarder går till kollektivtrafiken.  
Redan i februari tvingas riksgälden betala in den felande avgiften som beräknas vara dryga 3 miljarder kronor högre än tidigare beräknat.  
 
Länsbolagens chefer och SLTF folket har fortsatt god nattsömn planera redan nu nästa tillställning med fest och tjim samtidigt som svenska folket med världens högsta skattetryck under hot av fängelse måste betala kalaset, så enkelt livet kan vara för vissa, dom utvalda!  
 

 
 
2)  
 
Det är stora frågor SL chefen dagarna i ända sysslar med – exempelvis censurera för att hålla sig vän med… Muhammed, talibaner…!
 
 
Det gäller att vara vän med SL styrelsen och vännerna till miljökommunister, vänsterfanatiker, Muhammed, Talibaner, Sunni-Salafi-Gruppen, Muslimska Broderskapet, Jussuf al- Qaradawi, Syriens President Bashar al-Assad, Teheran Mullorna, Islamska samfundet och alla andra som surfar med på vågen varav många bor i Stockholms förorter och lever på generösa svenska socialbidrag gratis SL kort samtidigt som man åberopar friheten att tala, demonstrera religionsfriheten och allt annat bara det inte stör Muhammed och deras dröm om världsherravälde! Har vi inte hört detta förut, Stalin, Hitler, Napoleon, och ett antal svenska kungar 300 år sedan?  
 
Lindex och SL är i bråk om bröst! SL chefen Jangälv har funderat, talat och censurerat.  
Lindex och Sveriges övriga media har en annorlunda reklam etik än SL. Bh-specialisten anser ”boobs” vara ett positivt och mjukt ord. SL med sina feminister och vänstertalibaner i styrelsen tycker det är kvinnokränkande och förbjuder Lindex slogan "We love boobs" på alla sina reklamplatser.”SL anser ordet ”boobs” är nedvärderande.  
 
Vi tycker att det tvärtom är positivt laddad och bättre och mjukare än ordet bröst. Det är bara att beklaga deras beslut”, säger Lindex informationsansvariga Ulrika Danielsson.  
 
Lindex har valt (tvingats under hot) att helt slopa sin slogan ”We love boobs” till bh-bilderna på alla SL-kontrollerade reklamplatser, vilket är många eftersom SL i princip har monopol gällande reklamaffischering i Stockholmsområdet.  
 
Reklamen kommer att synas i övriga Sverige samt i pressen där censur och en Fatwa uteblivit vid skrivande stund.  
 
Det gäller att skynda på innan "rent a mob” har hittat ett nytt angreppsmål med stöd av Muhammed, talibaner, vänsterfanatiker, miljökommunister, Sunni-Salafi-Gruppen, Muslimska Broderskapet, Jussuf al- Qaradawi, Syriens President Bashar al-Assad, Teheran Mullorna, Islamska samfundet och alla andra som surfar med på vågen.  
Härliga tider!  
 

 
 
3)  
 
Företaget People travel group AB – Merresor – Buss Akuten
 
 
Om det funnits en kontroll inom branschen hade denna verksamhet aldrig kunnat pågå.  
 
Ämne: Viktig information från BussAkuten  
I dagarna gick det ut en skrivelse från BussAkuten  
Skriv gärna ut och sätt upp på någon anslagstavla eller liknande åså bladder, bladder  
Var vänlig notera de nya faktureringsrutinerna.  
Med vänliga hälsningar  
Björn Grane  
BussAkuten - TK MERR  
People travel group AB  
Klarabergsviadukten 72, 111 64 Stockholm  
Telefon 08-479 32 30, Mobil 070-786 23 11, Fax 08-479 32 39  
mailto:bjorn.grane@bussakuten.se  
http://www.peopletravel.se  
 
I företaget People travel group AB – Merresor - är SJ delägare som utser utan upphandling BussAkuten som ende leverantör av busstjänster när tågen står stilla och det gör dom ju, alltför ofta.  
 
Tidigare kunde den stins som fanns närmast ett stillastående tåg ringa till ett närliggande bussbolag, alltid ett familjeägt bolag som utan krusiduller ställde upp alla tider på dygnet med ersättningsbussar. Det fanns säkerligen en och annan bussfirma som tog chansen och gjorde en välbehövlig debitering.  
 
Då är det väl någon civilekonom som kommer på – nu får en konsult utreda det hela – och så lägger vi ut det till en central upphandling. I den planhushållning som civilekonomen verka är det säkerligen ett stort beslut. Eftersom SJ redan tillsammans med SL tidigare är delägare i People travel group så får bolagskoncernen i uppgift att lösa detta problem en gång för alla.  
Tanken är säkerligen god!  
 
Men var är praktiken? Stinsen som sitter med problemet och en lista över hugade bussbolag är alltid den snabbaste med att få fram bussar – nu skall han ringa till Stockholm – väcka någon där- dom skall sätta igång och leta på kartan var det där förbaskade tåget står och därefter med datorns hjälp leta reda på bussbolag som tidigare lämnat in offerter i enlighet med anvisning.  
Inte så sällan leder det till att bussar med rätt långa framkörningar där vi förmodar att koncernens egna bussar har förtur, kommer till plats där resenärerna sitter och är fånga i systemet av internt ryggdunkande. Att det finns bussar inom ett spottavstånd lugnt parkerade i ett näraliggande garage ja det ser ju inte jourhavande i Stockholm.  
 
På pappret ser det ut vara en rationell lösning och avdelningen som civilekonomen arbeta på är stolt som en tupp samtidigt som konsulten efter hårt slit fått sin skärva till brödfödan.  
 
Nu fråga sig vän av ordning, att SJ inte begriper bättre, vem förvånar detta? Att branschen med sitt förbund inte slår ned på upphandlingen är mera tveksam men följer en rak linje där sitter folk från People travel group i BR styrelse som bevakar att inget går fel, framför allt inte att BR skulle begära en prövning hos diverse svenska myndigheter för att därefter låta det gå till EU domstolen om det skulle behövas.  
 
Nix då alla är kuvade, kliandet på ryggen ger utdelning, och den där idioten Schönfelder sittandes i Spanien han är ju inte ens i Sverige och skriver en jäkla massa nonsens vem bryr sig?  
 
Ja vem ”fan” bryr sig när dom som är mest drabbade inte vågar höja rösten.  
Byt ut hela ”Muppet gänget” och läs min Ledare ovan med krav om en ny styrelse.  
 

 
 
4)  
 
Tolerans, teknologi och talanger. Det är mixen som gör ett land framgångsrikt.
 
 
"Slå mig ner? Sökande själar måste ströva fritt!"  
 
Tolerans, teknologi och talanger. Det är mixen som gör ett land framgångsrikt. Det hävdar världens just nu hetaste framtidsguru, som rankar Sverige som den kreativa ekonomins hetaste land. Möt Richard Florida i ett exklusivt samtal med Att:entions Pontus Schultz och Jan Åman.  
 
Glöm utflyttningen av jobb till låglöneländer som Kina och Indien. Den väsentliga förändringen i samhället just nu är den globala kampen om talanger. Det är framtidsgurun Richard Flordias tes. Han har myntat uttrycket "the creative class" (den kreativa klassen på svenska) och skrivit bästsäljarna The Rise of the Creative Class och The Flight of the Creative Class.  
 
Han är professor vid George Mason University, försörjer sig som föreläsare för världens makthavare och utsågs 2005 av Esquire till en av årets mest briljanta tänkare.  
 
Den kreativa klassen är framtidens makthavare. Det är en global kunskapselit av talanger som bygger tillväxt och ekonomiskt välstånd där de slår sig ner. Men de är globala nomader som i stor utsträckning är beredda att flytta dit förutsättningarna för dem är bäst.  
hel artikeln hittar du på denna länk:  
http://www.dagensps.se/article.aspx?articleID=15519&categID=245  
Var skulle du själv slå dig ner om du lämnade universitetet i dag?  
"Slå mig ner? Sökande själar måste ströva fritt!"  
 
PS  
Artikeln är läsvärd därför att den föklarar hur världen fungera i ett fritt perspektiv.  
Ett litet krux är att Richard Florida, jodå han heter så, han för samtal med journalister  
från olika länder dit han skall resa för att hålla föredrag, den 9:a mars är det i Sverige.  
Artiklar jag sett med honom där rankar han alltid besökar landet som nr 1, denna gång  
är det Sverige, det är populism men vad spelar det för roll, vad han säger är ju rätt och Sveriges ungdomar tillhör alltjämt topp nationerna.  
Samtidigt som regimerna i Iran, Syrien och andra länder inte kan stava till Tolerans, teknologi och talanger, kanske därför är dömda till den nivå där man befinner sig.  
I Sverige slutade man bränna häxor för snart ca 200 år sedan.  
 

 
 
5)  
 
Får hissa Svenska flaggan högst fem gånger i månaden  
 
Har Sverige övertagits av Mullorna?
 
 
Torbjörn och hans fru Sylvia får hissa flaggan högst fem gånger i månaden. Vill de flagga mer får de betala vite.  
 
Anledningen är att Länsstyrelsen och Miljödomstolen i Stockholm anser att deras blågula flagga, vimpel, flagglina och flaggstång är ett miljöhot.  
 
Grannen ansåg att han kränktes av flaggans och vimpelns ljudliga fladdrande soliga sommardagar.  
 
Flaggan kastade dessutom oacceptabla skuggor på tomten, skuggor som "vandrade över tomten".  
 
Överträdelse bestraffas med 20.000 kronor i vite. Miljödomstolen gick på länsstyrelsens linje - och la till att flagglinan dessutom måste lindas kring stången.  
 
Nog har jag uppfattat det mest svenska att varenda tomte har en egen flaggstång på sin tomt och numera även ofta på balkongerna. Inte minst här i Spanien flaggar svenska hej vilt, det gäller att visa granne att man inte är Norrman?  
 
OBS att 1: april är först om 2 månader!  
 
Frågan är om det slagit slint på den svenska administrationen eller om Taliban / Mullorna invaderat hela det svenska systemet?  
 

 
 
6)  
 
Sverige på hugget om NYA EU-domänerna, Har du anmält din webbsite för en EU domän ännu?
 
 
Ett dygn efter att registreringskontoren för den nya eu-domänen öppnade har den europeiska registreringsmyndigheten Eurid fått in 264.000 ansökningar. Av dem är 12.000 eller 4,5 procent från Sverige.  
 
http://www.eurid.eu/en/general Här kan du läsa allt om de nya EU domänerna.  
Kontakta din webb konsult och ber honom att skydda ditt företag med en EU domän.  
 

 
 
7)  
 
Sveriges Rese- och Turistråd väljer ny reklambyrå
 
 
Mediebyrån Carat vinner Sveriges Rese- och Turistrådets pitch. Uppdrag: en global mediestrategi för Sverige som resmål.  
 
Uppdraget omfattar elva länder och digitala medier kommer att stå i centrum.  
 
För att vi ska lyckas bli det bästa kommunikationsbolaget för turistindustrin måste vi vässa vår marknadsföring ett steg till, säger Katarina Sturén, marknadsdirektör på Sveriges Rese- och Turistråd, i ett pressmeddelande.  
 
Göran af Klercker, koncernchef för Carat, tycker att byrån har fått ett drömuppdrag.  
 
För oss är det mycket hedrande att få vara marknadsföringspartner av Sverige. Vi är imponerade av Turistrådets nya sätt att se på sig själva som ett kommunikationsföretag, säger han i ett pressmeddelande.  
 
Toni kommentar:  
Självklart måste det anses vara en kul uppgift framför allt när man börja i bottenläge och får kampanjen inget genomslag kan man tryggt skylla på någon annan. Det har man gjort i 30 år så det är bara att fortsätta det är ändå ingen som märker nåt!  
 
En kampanj för 11 länder med en budget som i dollar eller euro är en spottloppa i atlanten?  
Men det blir säkerligen många kul resor, många nya kontakter, och så har svenska skattebetalare säkerställt levnaden för ännu ett antal svenska reklammakare några år framåt.  
 
Åså här fortsätter det år efter år och alla är glada! Varför ändra ett system där dom som betalar inte kan ställa krav och dom som förbrukar dem har jäkligt roligt?  
 
Dårarnas paradis! Grönköping i verkligheten!  
 

 
 
8)  
 
Turistlandet Sverige kan skapa 40.000 nya jobb
 
 
Med en mer aktiv internationell marknadsföring av turistlandet Sverige kan det skapas 40.000 nya jobb inom den här näringen på fem år", säger Ossian Stiernstrand, vd för Turismens utredningsinstitut i Göteborg  
 
I rapporten jämförs turist och besöksnäringen ur ett sysselsättnigsperspektiv med andra nyckelindustrier.  
 
Många får sin första arbetslivserfarenhet i turism- och besöksnäringen  
Ossian tror att rapporten ger nytt bränsle i debatten inför höstens riksdagsval om sysselsättningen och var de nya jobben ska skapas.  
 
Nu finns det vetenskapligt material framme som visar på turism- och besöksnäringens förmåga att ge ungdomar och invandrare jobb. Det är dessutom en bransch som har stor betydelse utanför storstadsregionerna", säger Ossian Stiernstrand.  
 

 
 
9)  
 
Turism- och besöksnäringen skapar flest nya jobb för de mest utsatta på arbetsmarknaden – ungdomar, invandrare och lågutbildade
 
 
Turismen är inkörsport till arbetsmarknaden för unga mellan 16 och 25 år.  
Turismen ger biljett till arbetsmarknaden  
Det visar en rapport som presenteras på Turistriksdagen  
 
Inom den turistintensiva hotell och restaurangbranschen har närmare 40 procent invandrarbakgrund.  
Turism- och besöksnäringen i Sverige är ju just en låglönebransch.  
 
Facket vill att vi satsar på utbildning och konkurrerar med omvärlden med kompetens. Din kommentar?  
 
Visst finns det många låglönejobb inom turismindustrin. Alla kan ju inte bli civilekonomer eller civilingenjörer. Det är viktigt med alla typer av jobb för samhällsbygget. Alla blir ju inte för evigt kvar i branschen, utan går ut och in", säger Ossian Stiernstrand.  
 
"För ungdomar och invandrare är det viktigt för självförtroendet att göra entré på arbetsmarknaden. För invandrarna är ett jobb viktigt också för att lära sig svenska."  
Lågprisflyget gör att Sverige kan utvecklas allt starkare som turistland", säger Ossian Stiernstrand.  
 
Den svenska turismexporten kan enkelt ökas till 100 miljarder kronor på fem till tio år-  
 
Toni kommentar:  
Varför blyga 40.000 nya arbetstillfällen? Varför inte 500.000 nya arbetsplaster? Sänk momsen till EU:s lägsta 3% för restauranger, taxi, hotell, livsmedel och hela servicesektorn, höj den skattebefriade inkomsten till 200.000 per år och person. Höj fribeloppet för uthyrning av fritidshus, fritidsbåtar till 100.000 kronor. Ta bort självdeklarationen för alla småföretag, låt revisorerna göra en förenklat redovisning på en blankett med 5 rader!  
 
Det svenska systemet kan återhämta sig, det blir en hävstångsfunktion, bidragen försvinner till stora delar av befolkningen, innovationen skapa arbetstillfällen. Sveriges statsfinansiella situation ändras med en gång, till det bättre.  
 
Men vad säger LO om detta? Njet, den som inte kan betala 400 spänn per timme med beskattade pengar skall inte bedriva företagsamhet och skall därför erhålla sitt livs underhåll från övriga skattebetalare och arbeta lite lagom svart för alla vet att alla gör det fast ingen känner till det, officiellt i vart fall.  
I Sovjet var det exakt detsamma, för den som nu skulle vilja ta del av denna information.  
 

 
 
10)  
 
LO hoppas på ny näringspolitik vargen i fårakläder?
 
 
Större och mer självständiga regioner, regional samverkan om gymnasiets yrkesutbildningar och en maxtaxa i kollektivtrafiken för att underlätta pendling. Det är några av punkterna i det nya närings- och regionalpolitiska program LO presenterade häromdagen.  
För att skapa nya jobb behöver vi en näringspolitik som tar sikte på utveckling av företag och arbetsmarknad efter varje regions speciella förutsättningar, säger Leif Håkansson, tredje vice ordförande i LO.  
 
Toni kommentar:  
Var det inte LO som drev kravet på den totala socialiseringen av all företagsamhet, har ni redan glömt ordet löntagarfonder? Där hela pariapparaten ställde sig bakom, man körde utpressning mot hela landet genom mängder av strejker? Tusentals företag gick i konkurs på kuppen men det brydde ni er aldrig om. Var det inte era löntagarfonder fanatiker varav många fortfarande sitter i LO borgen och ute i landet lovordade lösningen på alla problem?  
 
Svenska företagsledare är för fega som länge saknat civilkurage. Att dessa nu 2006 för första gången tar till orda är bra men var fanns ni tidigare?  
 
Intressant är också LO:s nya insikt att mer självständiga regioner betyder kreavitet, får man påpeka samma sak gäller för företagandet, en total avreglering av kollektivtrafiken skulle vitalisera en hel bransch minska bidragen.  
Men nej, här vill LO folket behålla makten och låta såta partivänner leka buss och tåg direktörer.  
 
Glappet mellan hjärnan och munnen är påtaglig.  
 
Varje demokrati mår väl av att byta ut sin regering och alla tillsatta politiska chefer, det är väljarna som bär ansvaret, kuvade som dom är.  
Ett huvudmotiv är att Sverige behöver en förändring. Ett långt maktinnehav är aldrig bra i ett land där ett och samma parti har haft regeringsmakten i 21 av de 25 senaste åren och i 65 år sedan 1932.  
 
Snacka om att LO anpassa sig för dagen istället för den långsiktighet man predikar om i andra sammanhang. Istället snabba kast allt för populism som LO tror skall stötta den regering som driver igenom på löpande band LO kraven ej heller drar sig för att ljuga inför EU domstolen..  
 
I fråga om konspirationsteorier som Socialdemokraternas partisekreterare Marita Ulvskog anklaga näringslivet för att medvetet ligga lågt med investeringar bara för att missgynna regeringen och att det "skulle bli ännu tydligare att Sverige går väldigt bra" är det här en av de mest befängda. Men inte den enda.  
 
Den politiska sfären, med institutioner som riksdag och regering, ska självklart vara demokratiskt styrd och satt under ständig granskning och kontroll. När landets absoluta (s) toppolitiker uttalar sig på ett hotfullt sätt, utan ett enda argument i sak, mot en medborgare som framfört sin åsikt, börjar man undra hur det står till med de demokratiska instinkterna.  
Taliban fasoner är ett resultat när demokratin inte fungera där alla blivit lydmänniskor då systemet förser fler personer med arbete än de som finns i den fria företagsamheten. Och dom som arbeta i den fria företagsamheten är oftast beroende på uppdrag av den stora offentliga verksamheten.  
 
Moment 22 i destruktiv demokrati.  
 

 
 
11)  
 
Biodrift på rktigt?
 
 
WAXHOLMSBOLAGET SATSAR PÅ SYNTETDIESEL  
Waxholmsbolagets "Sandhamn" körs nu på syntetisk diesel, s.k. FT-diesel, i  
en försöksverksamhet som skall pågå ett år.  
 
Syntetdieseln är baserad på naturgas, men tanken är att man skall byta till  
biobaserad syntetdiesel som framställs av t.ex. skogsrester, svartlut,  
grödor, rötslam eller avfall.  
 
Vad svarar Olof Tegström  
Jo Tack , det tickar på bra just nu.  
Oavsett varifrån dieseln kommer från består avgaserna av koldioxid samt kolföreningar o NOx som dödar 1700 svenskar/år i markozon. Då ska det inte kallas miljövänligt och lura bilköpare att låsa in den tekniken 14 år framöver (=bilens avskrivningsperiod.). Nu kommer H2-Prius över världen, som inte ger dessa negativa effekter. Som bränsle väntar svenskt industrispill av vätgas till 1 miljon H2-Prius(Se http://www.hydrogencommerce.com ), detta utan att behöva någon energi till framställningen av vätgas eftersom det är spill från andra processer.  
 
Men det är klart att LRF blir ledsen i detta i avtal med Center och Socialdemokraterna.  
 
Att dagtinga och fritt fabulera är också ett mått av taliban styret i den svenska miljödebatten  
 

 
 
12)  
 
Korvgumman Agneta Folcker har efter sju år fått rätt mot Stockholms stad.
 
 
Dett norska näringslivets svarta får Kjell Inge Rökke är åter rubrikernas man. Nu ska finansmannen bygga världens dyraste fartyg för 8,4 miljarder kronor.  
 
Bakom beställningen på vad som beskrivs som det dyraste kommersiella skeppet i modern tid står kryssningsrederiet Royal Caribbean. Fartyget, vars konstruktion går under namnet Projekt Genesis, kommer att bli 43 procent större än den tidigare rekordinnehavaren Freedom of the Sea, som väntas gå i trafik i juni 2006.  
 
Totalt blir det ännu odöpta kryssningsfartyget 360 meter långt, 47 meter brett och 73 meter högt. Som mest kommer fartyget att kunna ta 5.400 passagerare på sina resor.  
Fartyget kan inte angöra Stockholm för långt helt enkelt.  
 

 
 
13)  
 
Ordningsboter höjs med 100%
 
 
 
Tycker du att det svider att åka fast för fortkörning redan idag? Vänta bara tills i sommar. Enligt ett nytt regeringsförslag, ska maxbeloppet för en ordningsbot höjas från 2.000 till 4.000 kronor.  
 
Och vad gör folket? Tja hälften struntar i det för dom har ändå ingen bil, andra hälften tar det som en lotto vinst varje dag man inte åker dit.  
 
Dom som insett det sjuka dom har flyttat från landet!  
 

 
 
14)  
 
Angiveri och skattespioner i Sverige al a DDR
 
 
Företagare prejade skatteverkets spioner av vägen  
En åkeriägare i Göteborg prejade av två kvinnliga tjänstemän från skatteverket av vägen. Han trodde de var dieseltjuvar.  
 
En 58-årig åkeriägare i Göteborg står åtalad för grov vårdslöshet i trafiken. Han uppgav under rättegången att han trodde att det var två dieseltjuvar som stod utanför hans företag skriver Göteborgs-posten.  
 
Två kvinnliga tjänstemän från Skatteverket stod utanför Göteborgarens företag och fotograferade. Tjänstemännen höll på med en revision i företaget och misstänkte att företagaren sålde svart matjord.  
 
Företagaren såg att två personer stod och fotograferade utanför hans företag och trodde de var dieseltjuvar för han hade blivit drabbad tidigare. Han körde mot bilen och då hoppade tjänstemännen snabbt in i bilen och körde därifrån snabbt. Företagaren tog upp jakten och kom i kapp och prejade av bilen från vägen och såg sedan att han gjort ett misstag. Här går berättelserna isär skriver Göteborgs-posten vidare. Tjänstemännen hävdar att en grävskopa körde rakt emot dem och de bestämde att köra därifrån och då dök företagaren upp med en bil och prejade av dem vägen. Nu står företagaren åtalad för grov vårdslöshet i trafiken.  
 
Toni kommentar:  
I vilket annat ”demokratiskt” land åker skatteinspektörer ut för att fotografera ifall man säljer jord svart? Jag känner bara till totalitära stater, i andra länder måste en domstol ge ett tillstånd, och vad sker i Sverige? Hallå det är dags att vakna nästa gång är det du som råkar ut för skatte spioner.  
 
Det är val i september  
 

 
 
15)  
 
Säpo fick webbsajt att stänga efter hot
 
 
En publicering av Muhammedkarikatyrer blev TV-nyhet i Libanon. Igår fick webbhotellet påhälsning av Säpo. Sverigedemokraternas webbtidning SD-kuriren tvingades på torsdagskvällen att stänga, rapporterar Ekot.  
 
Det var efter hot mot ambassaden i Damaskus som UD och säkerhetspolisen agerade mot Sverigedemokraternas sajt. Anledningen till tumultet var tidningens publicering av Muhammedkarikatyrer.  
 
Stängningen av Sverigedemokraternas sajt kan polarisera debatten om yttrandefriheten. Det befarar Tidningsutgivarnas vd Barbro Fischerström:  
 
- Hittills har både medier och myndigheter uppträtt balanserat, men om nu staten ingripit väcker det oro.  
 
Toni kommentar:  
Vad enögt allt kan bli, under årtionden har Arabiska tidningar spritt de mest förlöjligande teckningar på kristna och inte minst judar. I TV stationens webbsida  
 
http://english.aljazeera.net/HomePage hade man hundratalet ”karikatyrer” av grövsta sorten där västvärldens ledare, judar, kristna förlöjligades. Nu när kanalen Aljazeera tar avstånd från satiriska teckningar är det är nog bara en Arab som hänger med i dubbelmoralen!  
 
Denna aktuella sida försvann häromdagen – men i Internet kan inget försvinna där finns det särskilda sökmotorer som bevara alla ändringar för eftervärlden, en av dem som sparar allt åt eftervärlden är Amazon.com på en egen webbsida.  
 
Är du intresserad vilka som ligger bakom terrorn mot Danska och Norska Ambassader samt konsulat kan du läsa hur Teheran regimen och Syrien ligger bakom stats terrorism.  
Artikeln är skriven av den Iranske författaren och exilflyktingen Amir Taheri http://www.nypost.com/postopinion/opedcolumnists/61596.htm  
 
Snacka om att bussfrågorna är mikroskopiska i dessa sammanhang.  
 

 
 
16)  
 
Talet om långtgående "privatiseringar" är därför ogrundat
 
 
De privata driftsentreprenaderna år 2004 uppgick till 10,3 procent av kommunernas kostnader och 8,4 procent av landstingens. Andelen ökade för kommunernas del i 16 län av 21, och för landstingens del i 11 av 20. Konkurrensutsättningen i den offentliga sektorn har ökat under senare år, säger Olof Erixon, konkurrensexpert på Svenskt Näringsliv. Men potentialen är fortsatt enorm - totalt skulle offentlig verksamhet för ytterligare 250-300 miljarder kronor kunna bedrivas av privata entreprenörer.  
 
Talet om långtgående "privatiseringar" är därför ogrundat.  
Av rapporten "Konkurrensutsätt den offentliga sektorn", som publiceras i dagarna, framgår att tillväxten skulle öka med mer konkurrens och i den offentliga sektorn är möjligheterna särskilt stora. En konkurrens på lika villkor skulle innebära att staten och kommunerna avvecklar den kommersiella verksamhet de bedriver idag, och att statliga och kommunala bolag avvecklas eller säljs.  
Länsbolagen då? Varför finns dom aldrig med i någon undersökning? Varför och frågorna är många men svaret är enkelt, det finns helt ingen som för branschens talan mot planhushållningen!  
Läs min ledare, där finns lösningen!  
 

 
 
17)  
 
 
Det bubblar och sprudlar i Spanien
 
 
Spanjorer är förbannade på Katalanerna efter att Katalonien vill bilda ett eget land varför det går en massiv kampanj över landet att inte köpa Katalanska varor och framför allt inte dricka ”Cava” den spanska champagnen som tillverkas i Katalonien.  
 
Enbart under 2005 har försäljningen minskat med 6,6% och för året 2006 väntas ett riktigt ras.  
Bubbelkriget tar sig helt komiska former – man kan bara konstatera människan oaktat nationalitet är lika galen ta mig tusan överallt.  
 
 
4.799 års fängelsedom har ändrats till 20 år  
 
Henri Parot är ETA banditen som har minst 82 mord på sitt samväte däribland 5 barn.  
1989 dömdes han av en federal domstol till 4.799 års fängelse.  
 
Åklagaren Conde-Pompido har I den Baskiska domstolen fått igenom att fängelsestraffet blir nedsatt till 20 år varför han är en fri man redan år 2009.  
 
Folket i andra delar av Spanien rasar och den nu sittande socialistiska regeringen i Madrid har svårt att hantera frågorna där olika delstater i federationen vill göra sig självständiga då man är anvisat till deras röster eftersom sossarna även i detta land saknar egen majoritet och bygger sitt regeringsmandat på extremist partier.  
 
 
Borgmästare kallade oppositionskvinna för "luder"  
Borgmästaren i Almuñécar Juan Carlos Benavides (PA) åtalas efter att han kallat en socialistisk fullmäktigeledamot för "luder". Det var under en spänd fullmäktigedebatt som Benavides anklagade PSOE:s Rocío Palacios för att ha grundlagt sin politiska karriär genom att gå i säng med partiets provinssekreterare. Borgmästaren styrkte sina anklagelser genom att använda uttrycket "luder". Utspelet kom efter att Palacios anklagat borgmästaren för att skilja sig från sin hustru för att undvika att betala omkring tre miljoner euro i skadestånd till kommunen, i enlighet med ett domstolsutlåtande. Borgmästaren har valt att lämna Partido Andalucista, då han inte känner sig uppbackad i konflikten.  
 
Hög men skör tillväxt  
Den ekonomiska tillväxten i Spanien uppgick förra året till 3,4 procent, den högsta siffran sedan 2001. Det framgår av en rapport från den spanska centralbanken. Anledningen var främst den höga konsumtionen (som är större än de reella tillgångarna) och den fortsatta uppgången inom byggbranschen. I den andra vågskålen finns Spaniens försämrade handelsbalans, som drog ned tillväxtsiffran med 0,2 procentenheter. Centralbanken varnar också för att Spaniens höga inflation, i förhållande till EU-genomsnittet, bidrar till en försämrad konkurrenskraft.  
 

 
 
19)  
 
När en indier säger yes!  
 
Det är intressant med alla kulturer, den här tycker jag är kul  
 
Svenska datachef om Indier:  
När en indier säger yes, yes trodde vi först att han hade förstått vad vi hade sagt till honom. Men så var inte alltid fallet. För dem betyder det nämligen att personen lyssnar. Resultatet blev därför till en början inte riktigt vad vi ville ha  
 
I Spanien kan ingen säga det vet jag inte, varför man alltid måste fråga om vägen hos minst 3 personer skulle 2 svar vara stämmiga kan det vara rätt väg men det är ingen garanti.  
 
Det är intressant med olika kulturer.  
 

 
 
Eder tillgivne  
 
Toni Schönfelder  
Tel 0034 616 421 085  
Fax 0034 966 69 81 58  
 
Mail mailto:toni@schonfelder.com  
 
Från den 10 april öppnar vi utlämning av hyrbilar på Barcelona (Girona) flygplats dit Ryanair flyger samt öppnar vi på Granada flygplats  
 
 
I Spanien http://www.eurocasacar.com Vi har återigen sänkt priserna
då vi lyckats med nya inbesparingar som vi ger vidare till våra kunder.  
 
Just nu 1 vecka för mindre än 900 kronor inkl allt ända fram till 31 mars!  
Från April fram till sista juni kostar en motsvarande bil 985 kronor
 
Vi har över 24.000 bilar på flygplatserna Malaga, Alicante, Palma några av de mest populära destinationerna. Vi är enligt den senaste mätningen Spaniens största lågpris biluthyrare, boka redan nu till fasta pris om du skall ha hyrbil till sommaren.  
 
Vår bokningsite är helt automatisk fungera dygnet, om alla dagar, året om! Svar inom 1 minut och du erhåller Vouchern inom 1 timme efter att datorn gjort en del kontroller.  
Utan att en enda levande skäl är inblandat!  
 
Inga rabatter, inga bonusprogram, inget snickesnack, inga flum löften, bara rakt av ett lågt pris där allt är inkluderat!  
 
Välkommen du också, du sparar tusenlappar med ett enda musklick!!  
 
Hyra bil varsomhelst i Världen!  
Vi har genom samarbete på 1450 destinationer i hela världen inklusive i Sverige lågpris http://www.telluscar.com samt via siten http://www.telluscar2.com

Reklam för Spanien
Söker du information om Spanien -- Använd dig av min web http://www.spaininformation.org
Här hittar du allt

Fair use notice

The Toni Schönfelder Newsletter and website contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorised by the copyright owner. The material is being made available for purposes of education and discussion in order to better understand the complex nature of corruption in today's world. I believe this constitutes a "fair use" of any such copyrighted material as provided for in relevant national laws.

The material is distributed without profit to those who have expressed an interest in receiving the included information for research and educational purposes. If you wish to use copyrighted material from this site for purposes of your own that go beyond "fair use", you must obtain permission from the copyright owner. Toni Schönfelder cannot guarantee that the information contained in the Corruption News service is complete and correct or be liable for any loss incurred as a result of its use. Nor can Toni Schönfelder be responsible for any subsequent use of the material.


Denna sida är producerad av Toni Schönfelder. Avsändaren har inget ansvar för innehållet i sidor som är länkade -- allt material som finns i egen producerade sidorna får användas fritt och utan kostnad.

Esta página ha sido realizada por el Sr. D. Toni Schönfelder.Los realizadores de la página no se hacen responsables del contenido de las páginas enlazadas a la presente. Toda la información existente en las páginas de realización propia pueden ser utilizadas libremente y sin ningún tipo de coste.

This page has been produced by Mr Toni Schönfelder. The sender does not take any responsibility for the contents of the linked pages. The whole material in the own produced page can be used free of charge.