Ange ett namn eller sökord så får du upp alla artiklar som innehåller det du söker.
Tillbaka till Tonis hemsida

Toni Schönfelder A lifetime of innovation

Mina favoritlänkar, kolla in

Debattartiklar Ryssland

TaxFree handelns vara och icke vara

Tillägnad buss- och kollektiv branschen av Toni Schönfelder oberoende och fri debattör
Klicka på den artikel du vill läsa

Artiklar som du bara måste läsa,Vakna upp i Sverige!

Debatt artiklar av Harald Rosén (Det gäller flyg)

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationToni Schönfelder
A lifetime of innovation

Debate - Opinion in English
Russia and Baltic States

Back to Toni Schönfelders homepage

Web library, My favorites

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationVerschiedenes in Deutsch

 
Newsletter Varning Schönfelder nr 17 den 11 juni 2006  
Mot korruption, vänskapskorruptionen, maktmissbruk och slöseriet med skattemedel  
 
I detta nummer kan du läsa:  
Många svenskars drömsemester att bo ensamma på en liten ö. Endast inbjudna får komma iland. Det synsättet präglar också turistbranschen.  
Ryanair-chefen: Vi bankar skiten ur SAS
 
 


 
 
Ledaren  
 
Vecka efter vecka fortsätter kommunistgänget från dom gröna och dom röda sprida sina osanningar om mer pengar till kollektivtrafiken så blir livet bättre! Kommunisten Karin Smith Svensson som har problem och lämnade sitt parti för att övergå till ”systerpartiet” av anarkister miljöpartiet sitter kvar med en plats i Trafikutskottet som ett ”streck”  
 
http://www.riksdagen.se/webbnav/index.aspx?nid=5954 om nu strecket betyder att hon är ett enda stort minus eller partilös företrädare efter att hon bytt parti framgår inte.  
 
I otaliga debattartiklar i svensk media breder hon ut sin uppfattning undertecknat som mp med krav på mera pengar till alla galenskaper inom kollektivtrafiken man kan tänka sig. Sammanfattningsvis leder det till en totalitär stat en total socialisering av den svenska lilla skärva av privat företagsamhet som finns kvar.  
 
Hon påminner mig mest om en gammal Monty Python-sketch där några inbjudna pastorer från olika samfund skulle kommentera synden - som alla var emot - och dygden - som alla var för. Övertrumfandet slutade med slagsmål.  
 
I den svenska debatten förekommer inga slagsmål utan man tiger och lider – det får kosta vad det kosta bara det inte blir några våldsamma debatter.  
 
Varför tillåts den gröna kommunisten Karin Smith Svensson tillsammans med språkröret (bara ordet språkrör) Peter Eriksson fara landet runt och rå ljuger folket rakt upp i ansiktet utan att branschen skickar dit kunnigt folk som kan påvisa ett alternativ där samhället skulle spara in ofantligt antal miljarder kronor årligen är en sekretess höljd dunklet.  
 
Den borgerliga alliansen kanske tiger av taktiska skäl vad vet jag – det är svårt att debattera kollektivtrafiken – men det borde finnas en klar ideologisk skillnad bort från en fortsatt socialisering och en tydlig avreglering, ett fritt trafik utbud som regleras av efterfrågan. Låt innovatörerna och entreprenörer sköta tåg och busstrafik i Sverige och låt politikerna sköta sådant som tillhör det grundläggande i samhället men inte mer.  
 
Det skall vara företagen med komfort och service tjänster som vinner kunderna inte med tvång och en hutlös beskattning.  
 
Än har inte kommunistgänget krävt att vi skall skrida fram i nordkoreansk marschtakt men det är inte långt ifrån.  
 
Branschen, den som lider under alla dessa tvångslagar och begränsningar hör man inte heller ifrån några direkta sensationer.  
 
Men strunt i det nu är det fotboll VM, sedan sommarledigt, och till hösten är det långt och valet känns som långt borta!  
 
Det är illa när man tillåter enbart en part att ha monopol på den ”enda sanningen”. Vart den sanningen leder till har historien visat med ett skrämmande facit.  
 
När vaknar du?  
 

 
 
1)  
 
Turism  
 
Många svenskars drömsemester är förmodligen att bo ensamma på en liten ö i en vacker insjö. Endast inbjudna får komma iland. Det synsättet präglar också turistbranschen.
 
Skribent Lars Nilsson  
 
Motto:  
bättre ungefär rätt än exakt fel  
e-mail 086635632@telia.com  
Brinner för: Kapitalism  
Brinner inte för: Socialism  
Intressen: Historia och politik  
 
Vill jag säga till mina läsare: Tänk själv  
 
Turist trist?  
 
Många svenskars drömsemester är förmodligen att bo ensamma på en liten ö i en vacker insjö. Endast inbjudna får komma iland. Det synsättet präglar också turistbranschen.  
 
En märklig kombination av blyghet och övermod genomsyrar svensk turism. Från ett inte har väl vi nåt att erbjuda till bestämda åsikter om vad utländska turister vill se och göra. Den Svenska Underbara Naturen Och Stillheten I Skogen är exempel på övermodet.  
 
Helt fel antar man att turister från tättbefolkade länder bara längtar efter att vara ensamma och gå i skogen. Vill Ni se en riktigt skräckslagen japan skall Ni släppa ut han i den svenska skogen. Jag lovar, han kommer att betala för slippa naturupplevelsen.  
 
Man tycks helt ha glömt att en inte obetydlig andel av svenskarna själva älskar att trängas runt Medelhavets badstränder.  
 
Tafattheten när det gäller turism delas broderligt mellan det staten och näringslivet med eldunderstöd från Sveriges samtliga kommunerna. En vild flora av såväl statliga, kommunala och privata organisationer skall, som det så vackert heter, samordna och främja turism. I stället konkurrerar man, förökar sig var och vartannat år medels delning, ändrar ständigt namn och skapar allmän förvirring. Och så har man hållit på i sådär en trettio år.  
 
Förvisso skryter det statliga Nutek med att den utländska turismen i Sverige under de senaste femton år har följt den internationella utvecklingen när det gäller resandet. Och därmed verkar man låta sig nöjas. Det man inte säger är att vi i till viss del åker snålskjuts på det ökade intresset för S: t Petersburg.  
 
Den explosionsartade utvecklingen av exempelvis kryssningstrafiken på Stockholm (260 anlöp 2006) beror på detta. Vidare har vi haft nytta av att Skandinavien inte varit utsatt för några terrordåd och att den svenska kronan under en följd av år varit förhållandevis svag. Några egna större turistfrämjande åtgärder efter det att Vasamuseet öppnades är det svårt att upptäcka.  
 
Bortsett från förvissningen om att utländska turister är naturdyrkare så envisas man att lägga allt krut på att attrahera turister under de ynka tre sommarmånaderna. Resterande nio månader, då klimatet inte är det bästa för naturupplevelser, nonchaleras mer eller mindre fullständigt med ett innovativt undantag: ishotellet i Jukkasjärvi.  
 
Det märks också på avsaknaden av följande viktiga museer.  
 
Vikinga- och Nobelmuseum.  
 
Det är synd och skam att det inte finns ett världsberömt Vikingamuseum i Sverige. Finns hur mycket intressant material som helst bara någon fick ändan ur vagnen. Det internationella intresset för vikingar är stort. Något som gått svenskarna helt förbi.  
 
Ointresset för Nobel är också påtagligt. Det tog 100 år efter första Nobelprisets utdelande innan man kunde enas om ett taffligt, trångt och ointressant sk museum i Stockholm. Om Sverige i världen är känt för något så är det för Nobelpriset. Det får man knappast intrycket av när man besöker det nuvarande sk museet.  
 
Ett vikinga- och ett Nobelmuseum borde vara de i särklass största och mest kända museerna i Sverige. Gärna kompletterat med högklassig forskning inom allt från vikingahistoria till de områden som Nobelpriset omfattar.  
 
Turistnäringen omsätter ca 170 miljarder om året, varav svenska hushåll står för ca hälften och svenska affärsresenärer ca 25 procent. Utländska besökare spenderade ca 50 miljarder. Den utländska andelen borde gå att öka men då måste attraktionerna på samtliga turisters tio-i-topp lista nog förändras en del och nya tillkomma. För närvarande ser den ut så här (2004) enligt DI 24/6 2005.  
 
1. Liseberg, Göteborg  
2. Skansen, Stockholm  
3. Eriksdalsbadet, Stockholm  
4. Gröna Lund, Stockholm  
5. Vasamuseet, Stockholm  
6. Folkets Park, Malmö  
7. Gustavsvik bad, Örebro  
8. Fyrishov bad, Uppsala  
9. Aq-Va-Kul, Malmö  
10. Uppsala domkyrka, Uppsala  
 
Mer blygsamma åtgärder som snabbt kunde göras för att underlätta för turismen är att öka antalet bankomater eller motsvarande för kontantuttag. Där ståtar Sverige med den sämsta statistiken i Europa. Dessutom står de flesta utomhus och i oskyddade miljöer.  
 
På svenska hotell saknas dessutom möjlighet att köpa utländska tidningar i tabloidformat, rensat på annonser från Internetautomater. Detta trots att det går att köpa svenska tidningar på det sättet i andra länder. Inte heller kan man påstå att den planerade miljöskatten på flygresor är turistfrämjande. Ryanair planerar till följd av skatten att lägga ner ett antal linjer i Sverige och flytta från Sturup till Danmark.  
 
Toni kommentar:  
Ett stort TACK till Lars Nilsson som tillåter mig att publicera en och annan artikel.  
Lars Nilsson skriver flitig bl.a. på nättidningen: http://www.sourze.se/default.asp?ItemID=2197&lngMemberID=10295892  
Det finns många inspirerande artiklar som lyfter utöver det vanliga.  
Du kan läsa under sommaren i den väl förtjänta hängmattan en och annan artikel i detta Newsletter.
 
 

 
 
2)  
 
Sverige behöver en identitetskris apropå svenska flaggans dag
 
 
Det var först i det arabiska bageriet jag fann de små bakelserna med svenska flaggan på. Krävs det en invandrares insikt för att förstå att den svenska kulturen är något att vara stolt över?  
http://www.sourze.se/default.asp?ItemID=10534682  
 
Ett pip sa att det är vår nationaldag idag. Det borde ha varit något högt och skallande. Debatten borde höras i varje vrå. Istället är det mest tyst och i morgon förväntar vi oss att läsa om kravaller och upplopp mellan nationalistiska rasister och motdemonstranter. Vad har jantelagen gjort med oss egentligen? Nog att det är en del av den svenska kulturen att inte vara stolt över den, inte framhäva den utan betrakta den som något fult, men detta är något vi borde inse är ett problem och motverka det. Att inte fira nationaldagen kan jämföras med att inte fira sin födelsedag. Syna ordet osvensk och jämför det med unamerican. Det ena har en positiv klang medan det andra anses vara ett skällsord. Är det verkligen så illa att vi svenskar inte är stolta över vilka vi är? Jag antar att tonerna kommer att låta annorlunda när fotbolls VM drar igång om några dagar.  
 

 
 
3)  
 
Gör reklam för Dalarna på Grönland
 
 
Riksdagsmannen Rolf Gunnarsson reser idag till Grönland för att delta i en stor konferens om turism. Som Sveriges representant, kommer han att prata om Dalarna som turistlän.  
 
Konferensen på Grönland anordnas av västnordiska rådet. Det består av Island, Färöarna och Grönland. Riksdagsledamoten Rolf Gunnarsson från Falun är ledamot i Nordiska rådet och deltar som Sveriges representant på konferensen. Han kommer bland annat att tala om sitt eget hemlän.  
 
Dalarna har mångårig erfarenhet av turismen. Jag kommer ta upp konkurrenssituationen här, säger Rolf Gunarsson.  
 
Rolf Gunnarsson kommer också presentera ett projekt, kallat Norden - en vinnarregion.  
Om man sitter i New York tror jag inte man gör någon skillnad på Köpenhamn eller Stockholm. Därför ska vi nu sälja Norden, säger Rolf Gunnarsson.  
 
Toni kommentar:  
Varför inte ta med hela styrelsen för turistrådet visit sweden, ledningsgruppen och stannar kvar på Grönland till dess ni begriper orsak och verkan inom turism.  
 
Varifrån kommer turisterna och varför söker sig dessa till Dalarna, kan ni i lugn och ro fundera över. Att marknadsföra Norden har vi hört talas om så länge Nordiska rådet funnits till, det är och förblir läpparnas bekännelse liksom allt annat denna meningslösa och resursslukande organisation står för.  
 
Lägg ned rådet! Spar skattepengarna!  
 

 
 
4)  
 
Större efterfrågan på svensk logi – ett försök till PR kupp bland turisms tokstollar?
 
 
Turistnäringen i Sverige ger positiva signaler inför sommaren.  
Efterfrågan på logi är större i år jämfört med samma period förra året, rapporterar mer än vart fjärde turismföretag. Till skillnad mot tidigare somrar så är efterfrågan på boende i slutet av sommaren större.  
 
Toni kommentar:  
Den senaste veckan har nästan alla ”bondtidningar” haft inne artiklar som föreningen FÖRST skickat ut där alla kommuner och alla län är vinnarna med tillväxt inom turism. Sådant gläds man över och tar in detta i sina tidningar. Smart grepp med ett totalt intetsägande budskap som dessutom är felaktigt som hösten kommer att visa när man summerat dom verkliga siffrorna. Man kan ju undra vad som driver FÖRST att gå ut med hundratal lokalt anpassade pressreleaser? PR för en förening som man glömmer lika fort man läst eller är det för att göra intryck på alla andra splitterorganisationer i branschen?  
 
Föreningen Svensk Turism kör sitt race och bjöd in hundratal politiker till ett informationsmöte med ett enda syfte att skapa en plattform att ta över Sveriges Turistråd eller Visit Sweden som det nu heter. Verksamheten Visit Sweden fördelar pengar till dom som gapar mest något verksamheten alltid gjort och är därmed ett attraktivt byte för olika intressenter i branschen som inte bidrar med att främja turism utan vill komma över kassan.  
 
RTS har försvunnit ur debatten och syssla med att lura folk med att börsnotera resebyråer som är dömda till undergång, finansierat med skattepengar där RTS kansliet får sina smulor för att hålla ”käften”.  
 
På detta vis fortsätter branschen år ut och sjabbla och baktala utan konkreta resultat, kräftgången fortsätter samtidigt som regeringen för att tillmötesgå vänster och gröna kommunister inför nya skatte pålagor som stryper branschen ännu mer.  
 
Och branschen tiger så att man inte gör bort sig hos regeringen för dom som är kritiska skall brännmärkas, det har man lärt sig, alltid något!  
 
En sådan fars och nu åker alla på semester och mår gott bekostat av skattepengar som branschens olika organ får dela på.  
 
Om jag får ge ett råd utan att någon tar illa upp (förresten skiter jag i vad man gör) och som har fungerat bra för många, så är det att inte tillåta sig att bli förbannad på personer med nedsatt IQ, för sådana kan man inte göra mycket åt. Det ligger i naturen och vår storsinthet måste medge dem att få flöda fritt.  
 
Om man tilltro dem analysförmåga, ansvar och precision, så utsätter man dem för överkrav och det är djupt orättvist.  
 
Det gäller istället har överseende med dylika personer, dom blottar sig själva.  
Att kanalisera sin vanmakt - av att inte själv vara en del av ”dem” - till nyttigheter och bra saker, det är ett nästa steg, som effektivt bleker evolutionens irrspår.  
 

 
 
5)  
 
Ryanair-chefen: Vi bankar skiten ur SAS
 
 
Ryan Air-chefen Michael OLeary, god för 3,7 miljarder kronor, är både känd och ökänd för sina allt annat än diplomatiska uttalanden. Nu slår han till igen. Pappor är inte designade för att ta hand om småbarn som kräks och gråter.  
 
Michael OLeary uppskattas ha en förmögenhet på 3,7 miljarder kronor enligt The Guardians beräkningar. Men Michael OLeary hävdar bestämt att det inte spelar någon roll hur jävla rik du är för efter de 500 miljonerna behöver du aldrig mer jobba.  
 
Vd:n själv må vara välbärgad men på huvudkontoret i Dublin läggs det inga extrapengar. Ingången ser ut som en bakdörr till ett lager, mattorna är fläckiga och möblerna är slitna, skriver Aftonbladet.  
 
Ryan Air chefen förklarar att bolaget själva inte kan slösa med pengar och sedan förvänta sig att passagerarna ska resa med lågprisflyg.  
 
Michael OLeary skulle lätt kunna dra sig undan och aldrig mer jobba i hela sitt liv. Men han är inte nöjd förrän Ryan Air är störst i sin bransch.  
 
Vi går ut och bankar skiten ur Lufthansa, British Airways och SAS. Det är en del av den irländska mentaliteten. Vi tycker om att slåss med folk. När vi blir fulla, slåss vi, säger han till Aftonbladet.  
 
Han beräknar att de kommer nå dit inom 3-5 år. Och då är det dags för honom att lämna över vd-posten till någon annan.  
 
Då kan vi inte springa runt och kalla Sveriges statsminister för skithög eller EU-kommissionen för en bunt kommunister, säger han till Aftonbladet.  
 
Han blev nyligen pappa och när tidningen frågar hur hans liv förändrats sedan dess levererar han dagens mest politiskt inkorrekta svar.  
 
Pappor är inte designade för att ta hand om småbarn som kräks och gråter. Vi har bara inte den genen. Kvinnor är lysande på detta. Så - det är bara att erkänna att vi är dåliga på det här och fuck off to work - dra iväg till jobbet, säger han till Aftonbladet.  
 
Toni kommentar:  
 
Ryanair presenterade på Svenska Flaggans dag den 6 juni 2006 sin årsberättelse för perioden 31 mars 2005 - 2006 .  
 
Netto vinsten ökade till nästan 3 miljarder kronor (302 milj Euro) det är en ökning med 12% för motsvarande tidigare år samtidigt som oljepriset ökade för bolaget med 74% till 462 milj Euro.  
Även flygbranschens analytiker överraskades av det positiva resultatet som hade en beräknad vinst på 299,3 milj Euro.  
 
35 miljoner resenärer flög med Ryanair varav ca 20% för mindre än 10 kronor.  
 
Ryanair Chefen Michael OLeary lämnade också en prognos för kommande år med en vinst tillväxt mellan 5 - 10% ifall olje priset stabilisera sig runt 70 US dollar.  
 
Ryanairs omsättning för året 2005/2006 är ca 15 miljarder kronor (1,693 miljarder Euro). Enligt samstämmiga prognoser från analytikerna kommer Ryanair att öka sin vinst framöver betydligt mer än prognosen, allt efter man får fler plan i sin flotta. Sjunker priset på flygbränsle har det motsvarande positiv effekt på verksamheten.  
 
Boeing-leveranserna av nya plan ligger något efter i tidtabellen. Ryanair ser ständigt över sitt flygnät, linjer som inte ger tillräcklig med avkastning stängs och flygplanen dirigeras om till rutter med högre lönsamhet. Åtskilliga rutter skulle få utökat trafik på kontinenten bara det fanns plan tillgängliga.  
 
Den svenska flygskatten som regeringen beslutat om i dagarna efter att över 100 remissinstanser sagt nej och 3 jamsade lagom med, avser att vara en åtgärd för att minska utsläppen säger stollarna, ifall SAS hade haft pengar och flyger med samma typ av plan som Ryanair skulle besparingen ha varit större än det man kräver av branschen vid samma omfång av flygturer utan extra skatt.  
 
Lögnen upprätthålls av en tyst opposition då skatten är tänkt att finansiera en skandalös dålig skött järnväg, det handlar inte om flyg eller miljön det är att öka skatte inkomsterna som är sanningen till en kostnad som blir förödande med ett stort antal konkurser i näringen som följd och därmed tillhörande arbetslöshet.  
 
Shit happens som dom säger som inte behöver ta något ansvar.  
 

 
 
6)  
 
Turist ord bajsare har vi gott om i landet – frågan är väl om inte NUTEK är vinnaren?
 
 
Frågor som har med näringsfrämjande att göra har överförts till Nutek. Detta innebär att huvuddelen av Turistdelegationens uppgifter, inklusive hela statistikproduktionen, och all fast anställd personal har överförts till Nutek.  
 
Nutek och VisitSweden arbetar för att uppnå ett gemensamt mål: Sverige ska ha en hög attraktionskraft som turistland och ha en långsiktigt konkurrenskraftig turistnäring, som bidrar till hållbar tillväxt och ökad sysselsättning i alla delar av landet.  
 
Söker du turistinformation hittar du denna på visitsweden.com, som är den officiella webbplatsen för svensk turism.  
 
VisitSweden är ett kommunikationsföretag som ansvarar för internationell marknadsföring av Sverige och svenska destinationer och upplevelser. VisitSweden har fått uppdraget av staten via Näringsdepartementet och svensk turistnäring.  
http://www.nutek.se/sb/d/668  
 
Innovationsprogrammet - en del av Framtidsprogrammet  
Under åren 2002-2005 satsade staten, genom Turisdelegationen, 40,5 miljoner kronor på att:  
- öka innovationskraften inom svensk turistnäring och  
- främja turismforskningen.  
 
Det övergripande målet med Turistdelegationen program, Innovationsprogrammet, var att skapa tillväxt i den svenska rese- och turistindustrin.  
 
http://www.nutek.se/sb/d/737  
 
Turistnäringen  
År 2001 enades representanter för staten och turistnäringen kring en gemensam strategi för tillväxt i den svenska rese- och turistindustrin.  
 
Statskontoret ska analysera och bedöma vilken betydelse denna strategi, som gavs namnet Framtidsprogrammet, har haft för att utveckla den svenska turistnäringen. I uppdraget ingår även att bedöma Framtidsprogrammets aktualitet samt i förekommande fall lämna förslag till revidering av programmet. Särskild uppmärksamhet bör enligt uppdraget ägnas åt om det finns behov av att programmet får en starkare regional förankring.  
http://www.statskontoret.se/statskontoret/templates/Commission____3192.aspx  
 

 
 
Kollektivtrafiken, Buss och tåg  
 

 
 
7)  
 
Göran har lösningen för VM laget!
 
 
Igår var det premiär i VM. Jag förstår att alla undrar över laguppställningen. O-O är bättre än 0-1 fast minus blir ett plus i kollektivtrafikens matematik och det är den som gäller, de som inte känner till denna naturlag skall snart bli övertygade – Sverige är vinnaren oavsett! (TS kommentar)  
 
http://www.goransfunderingar.blogspot.com  
 

 
 
8)  
 
Regeringens utspel om kollektivtrafiken och anbudsgivare från annat EU land
 
 
Kollektivtrafik  
En stor ännu olöst fråga på rådsmötet handlar om regler för upphandling av kollektivtransport på väg och järnväg. Huvudregeln i ett förslag från kommissionen har varit att kontrakt ska tilldelas efter anbudsförfarande i konkurrens. Sverige tillämpar redan ett motsvarande system.  
 
Sverige tillhör en grupp av medlemsländer som vill se så stor marknadsöppning som möjligt. Under behandlingen av förslaget har det dock framkommit att en majoritet av medlemsländerna vill begränsa detta och bland annat öka möjligheterna för direkttilldelning utan anbudsförfarande. En fråga som Sverige därför nu driver är att förslaget ska omfatta ömsesidighet vid marknadstillträde. Detta betyder att ett medlemsland som tillämpar upphandling i konkurrens inför en upphandling ska kunna undanta företag från länder som utnyttjar direkttilldelning.  
 
Ordförandeskapets målsättning är att rådet vid mötet ska kunna nå en gemensam ståndpunkt om förslaget.  
 

 
 
9)  
 
NY Miljardrullning till Rikstrafiken
 
 
Utgiftsområde 22 Kommunikationer  
Bemyndigande för anslaget 36:12 Rikstrafiken: Trafikupphandling  
 
Riksdagen bemyndigar regeringen att under 2006 för det under utgiftsområde 22 Kommunikationer uppförda anslaget 36:12 Rikstrafiken: Trafikupphandling ingå ekonomiska förpliktelser i samband med upphandling av transportpolitiskt motiverad interregional kollektivtrafik som inklusive tidigare gjorda åtaganden medför utgifter på högst  
 
6 500 000 000 kr under perioden 2007-2018. Därmed bifaller riksdagen proposition 2005/06:100 punkt 26.  
 
Användning av anslaget 36:12 Rikstrafiken: Trafikupphandling  
Riksdagen godkänner den föreslagna användningen av det under utgiftsområde 22 Kommunikationer uppförda anslaget 36:12 Rikstrafiken: Trafikupphandling. Därmed bifaller riksdagen proposition 2005/06:100 punkt 27  
 

 
 
10)  
 
Busstidningen och KR Trafik kaxiga eller enbart beundransvärda?
 
 
http://www.busstidningen.se/dagens.2.html  
 
Glöm it, Telecom och bioteknik. Det företag som växer snabbast norr om Stockholm enligt Ahrena & Partner är KR Trafik AB från Klövsjö i Jämtland.  
 
Företagets genomsnittliga tillväxt per år under en 6 års period är 57,68 %. Detta placerar KR Trafik på en tiondeplats bland Sveriges alla företag & branscher.  
 
KR Trafik bildades 1991 och har vuxit till ett av de lönsammaste och största svenskägda kollektivtrafikbolagen i landet, med trafik från Stockholm i syd till Gällivare i norr.  
 
KR Trafik har gått med vinst under alla sina 15 år, detta i en bransch som under samma tid visat förluster på flera miljarder.  
 
Grattis Busstidningen http://www.busstidningen.se att man släpper fram annat än bara det som gläder monopolföreträdarna! Lite mer livat kan man lugnt påstå där varje person kan vara delaktig på debattsidan http://www.busstidningen.se/diskussionsforum  
 
Toni kommentar:  
Så skall det låta – ut med KR Trafiks budskap i rätt förpackning till vännerna i Jämtland dom kan behöva detta efter att gröna och röda kommunister, mp och v vistat länet och predikat för mera socialisering.  
 
Branschen behöver folk som kan och som vågar stå upp för en fri företagsamhet.
 
 

 
 
11) Utvecklingsfientlig regering i Sverige som ljuger om avgaser och miljövinster, varför?  
 
Sist i detta nyhetsbrev kan du läsa mer om hur den svenska regeringen med stöd av gröna och röda kommunister ljuger för svenska folket rakt upp i ansiktet. Varför? Det handlar om att införa Etanol eller Biogas som ökar CO2 utsläppen, som skapar omedelbara obehag för alla som går i närheten av en Etanoldriven buss. Det är miljökommunisterna med LRF och vänsterpartiet som står för osanningen. Barnen får omedelbara astma besvär från Etanolen samt Biogasen som tyvärr också är mer cancerframkallande än dagens renare diesel eller bensin. Hur är det möjligt att denna lögn kan fortsätta och Sverige investera sig fast i en ohållbar energi som kommer att sluta i en miljökatastrof som heter duga i vart fall i storstäderna?  
 
Länsbolagsdirektörerna som sitter klistrade på sina stolar för att rädda sig kvar som chefer och alla förmåner tiger i okunskap? Knappast, i rädsla att få sparken mera trolig, därför är ingen av dom trovärdig dom är köpta lakejer som prostituera sig varevig dag för att behålla jobbet. Sicka ynkliga typer!  
 
Mer om sist i detta Nyhetsbrev
 
 

 
 
Veckans Spanien  
 
Första spadtaget för nya tunnelbanan
 
Arbetena på Málagas framtida tunnelbana inleddes 7 juni. Málaga ska bli den femte staden i Spanien med tunnelbana till 2009. De två påbörjade linjerna Ett (La Malagueta-Teatinos) och Två (La Malagueta-Martín Carpena) ska vara klara om tre år. De fyra städer i Spanien som redan har tunnelbana är Madrid, Barcelona, Valencia och Bilbao.  
Alicante förlänger sin nya snabbgående spårvagn som kör utefter kusten in under staden som tunnelbana som snart skall förlängas till flygplatsen, samma spårvagn kör som tåg norrut mot Benidorm. Den nya ”tunneln” som byggs med en väldig fart skall vara klar om 1 år och då gå fram till Järnvägsstationen. Järnvägsstationen byggs också om till 2 plan där det nya höghastighetståget AVE (350km) skall minska körtiden till Madrid med hälften till 2 timmar.  
 
Byggansökningar obesvarade i åratal  
Marbellas interimsstyrelse har mer än tusen släpande byggärenden att behandla, av vilka vissa varit paralyserade i fem år. Byggrådet Rafael Duarte meddelar att Marbellas juridiska avdelning var i praktiken nedlagd när interimsstyrelsen kom till makten. Resultatet är bland annat att mängder av ansökningar om byggtillstånd inte besvarats sedan 2001.  
 
Stora grönområden förlorade  
Sammanlagt 2 377 bostäder i Marbella är uppförda på mark som var reserverad för antingen grönområden eller vägar. Det handlar om sammanlagt 52 byggtillstånd som utfärdats av tidigare kommunledningar och som bryter helt mot den gällande stadsplanen från 1986. De gäller inte bara bostäder, utan även köpcenter, en klinik och en privat skola.  
 
Gratisprogram mot språkbarriärer där nationalistiska ambitioner permanentas  
Koordineringen mellan de fyra officiella språken i Spanien har blivit betydligt enklare genom ett gratisprogram för automatisk översättning mellan kastiljanska, katalanska, galiciska och baskiska. Tre IT-företag och fyra spanska universitet har tillsammans utvecklat ett gratisprogram med öppen källkod. Det har döpts till ”Opentrad” och tillämpas redan av bland annat de galiciska regionalmyndigheterna, för att översätta officiella handlingar. Mer om programmet på http://www.opentrad.com  
 

 
 
Eder tillgivne  
 
Toni Schönfelder  
Ring till lokaltaxa och swisch är du i Alicante  
08 - 519 70 616 eller Göteborg 031 - 360 84 81  
 
annars gäller som alltid  
Tel 0034 616 421 085  
Fax 0034 966 69 81 58  
 
Mail mailto:toni@schonfelder.com  
 

 
 
Annons  
 
Hyra bil av Nummer 1 i Spanien!  
http://www.eurocasacar.eu  
Vi har över 24.000 bilar på flygplatserna Malaga, Alicante, Palma de Mallorca, Barcelona Girona flygplatser som är några av 30 tal mest populära destinationerna där vi finns.  
 
Vår bokningsite är helt automatisk fungera dygnet om alla dagar, året om!  
Svar inom några sekunder, Voucher inom 1 minut!  
Inga rabatter, inga bonusprogram, inget snicksnack, inga flum löften, bara rakt av ett lågt pris där allt är inkluderat från första början!  
 
Välkommen du också, du sparar tusenlappar med ett enda ”musklick”!!  
http://www.eurocasacar.eu  
 

 
 
World Wide Biluthyrning  
Hyra bil i övriga världen gör du på http://www.telluscar.eu eller på http://www.telluscar2.com  
Över 6000 destinationer inkl Kanarieöarna, Sverige, USA, UK, Italien, Tyskland osv

Reklam för Spanien
Söker du information om Spanien -- Använd dig av min web http://www.spaininformation.org
Här hittar du allt

Fair use notice

The Toni Schönfelder Newsletter and website contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorised by the copyright owner. The material is being made available for purposes of education and discussion in order to better understand the complex nature of corruption in today's world. I believe this constitutes a "fair use" of any such copyrighted material as provided for in relevant national laws.

The material is distributed without profit to those who have expressed an interest in receiving the included information for research and educational purposes. If you wish to use copyrighted material from this site for purposes of your own that go beyond "fair use", you must obtain permission from the copyright owner. Toni Schönfelder cannot guarantee that the information contained in the Corruption News service is complete and correct or be liable for any loss incurred as a result of its use. Nor can Toni Schönfelder be responsible for any subsequent use of the material.


Denna sida är producerad av Toni Schönfelder. Avsändaren har inget ansvar för innehållet i sidor som är länkade -- allt material som finns i egen producerade sidorna får användas fritt och utan kostnad.

Esta página ha sido realizada por el Sr. D. Toni Schönfelder.Los realizadores de la página no se hacen responsables del contenido de las páginas enlazadas a la presente. Toda la información existente en las páginas de realización propia pueden ser utilizadas libremente y sin ningún tipo de coste.

This page has been produced by Mr Toni Schönfelder. The sender does not take any responsibility for the contents of the linked pages. The whole material in the own produced page can be used free of charge.