Ange ett namn eller sökord så får du upp alla artiklar som innehåller det du söker.
Tillbaka till Tonis hemsida

Toni Schönfelder A lifetime of innovation

Mina favoritlänkar, kolla in

Debattartiklar Ryssland

TaxFree handelns vara och icke vara

Tillägnad buss- och kollektiv branschen av Toni Schönfelder oberoende och fri debattör
Klicka på den artikel du vill läsa

Artiklar som du bara måste läsa,Vakna upp i Sverige!

Debatt artiklar av Harald Rosén (Det gäller flyg)

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationToni Schönfelder
A lifetime of innovation

Debate - Opinion in English
Russia and Baltic States

Back to Toni Schönfelders homepage

Web library, My favorites

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationVerschiedenes in Deutsch

Newsletter ”Varning Schönfelder” nr 2 den 8 februari 2009  
 
”Den obehagliga sanningen...”  
Mot korruption, vänskapskorruptionen, maktmissbruk och slöseriet med skattemedel  
 
Jag har valt en personlig, oftast kontroversiell prägel på det som skrivs, helt medvetet  
 


 
 
Ledare Nyhetsbrevet ”Varning Schönfelder” nr 2 den 8 februari 2009  
En allt mer komplex värld och svenska regeringen helt om
 
För den som hade ett företag för 25 år sedan var det ganska enkelt mot att vara företagare idag. Idag har skatteverket tagit över samhället som bygger på dekret som det heter i Ryssland eller förordningar i Sverige, vilket innebär att riksdagen som har som uppgift att godkänna nya lagar inte är tillfrågad, den demokratiska kontrollen är satt ur funktion. Som bekant kan man rättfärdiga vad som helst och är man skatteverket som dessutom äger ordet, kontrollera indirekt domstolarna som hantera ekonomifrågor har man skapat ett system där den enskilde står sig maktlös mot skattejuristerna.  
För att göra det riktigt spännande har man ändrat lagarna så att revisorn fungera med personligt ansvar (aha här finns det ett personligt ansvar men inte inom ämbetsverken) att vara den förlängda armen åt skatteverket där han har skyldighet att rapportera frågor som är tveksamma till skatteverket. På så sätt bygger man upp angiveri staten, alla misstror alla, och argumentet är alltid lika banala, har man rent mjöl i påsen har man inget att frukta. Frågan är bara hur man skall se på en fråga när myndigheten ständigt ändrar spelreglerna i sin iver att skapa fler skatteintäkter till en stat, landsting och kommuner tappat omdömet hur man hantera pengar under ansvar.  
 
Peter Wennblad på Expressen har under rubriken i detta Nyhetsbrev: Spåmannen på skatteverket gjort en enkel och lysande sammanfattning av ett system som är fel, i grunden fel, där endast företag med ett koppel av revisorer slirar runt och hittar lösningar med att undgå eller minska sin beskattning och små företagarna sitter fast i systemet utan hjälp. Eftersom detta Nyhetsbrev riktar sig främst mot företag inom kollektivtrafiken och turism som utgörs av just småföretagare är det viktigt att belysa Maud Olofsson ständiga löften att skapa förbättringar för små företagen inte är mycket att hänga i julgranen när allt i slutändan blir ett tvärtom, det blir bara värre.  
Samhället utvecklas med fler friheter, det var värre för 25 år sedan, när man dock lever som idag mitt i ett system tänker man inte på hur mycket förändringar som skett under denna generation, skälet är att omvärlden rullar på ännu snabbare. Sedan 25 år har reklamradio och reklam TV tillkommit. Jodå det är fullt sant i mitten av 80 talet la ett antal idag framstående socialdemokrater fram ett förslag att förbjuda satellit mottagare för att vi skulle behålla vår särart och inte få in oönskade tv program i vår TV. (Det föll med en röst i riksdagen från en (s) från Gävleborg som därefter blev utesluten ur partiet)  
 
Sedan mitten av 90 talet bjuder Internet på oändliga möjligheter vilket också la grunden till den största utflyttningen sedan 1800 talet för nu kan man bo i princip varsomhelst och ändå vara en del av det svenska samhället.  
För att göra saker och ting ännu mer komplicerade har det kommit hundratals konsulter som skall hjälpa oss i ett samhälle som sakta kvävs med alla nya lagar och förordningar och här har branschföreningarna sin chans att ropa – stoppa galenskaperna – men det gör dom inte. Istället fjäskas det för de personer som för tillfället satt sig inom departementen i hopp om lite bidrag. Men det handlar också om egotrippar att visa sig och sina medlemmar att man för en dialog på hög nivå (?) fast det är rena osanningen eftersom ingen lyssnar mer än vad lagen kräver som folket på departementet skall göra. Från att lyssna, dricka kaffe och få igenom en förändring är ett stort steg.  
 
Då dyker det upp konsulter som till mångt och mycket liknar gamla tiders stereoförsäljare som slängde sig med begrepp och värden som knappt de själva förstod sig på.  
Jag vill hävda att de flesta organisationer först måste skaffa sig ett hum om hur alla svenska ämbetsverk och regeringskansliet fungerar. Sedan är det upp till var och en om man vill kavla upp ärmarna och gräva ner sig i hur vår värld förändras där Etanolen hyllades som Sveriges frigörelse från extern energi, Göran Persson (s), Peter Eriksson (mp) Maud Olofsson & Anders Carlgren ( c ) och så spricker lögnen efter att vasallerna blint följt direktivet, länsstyrelse, landsting, kommuner i en sällan skådat hastighet beslutat genom förordningar bestämmelser som kostade företagen en förmögenhet, idiotiska miljözoner som är enbart humbug och förra regeringen som hotade alla som inte vara följsamma. Nu några år senare och 150 miljarder bortkastade, om det räcker, måste vi börja om från början och nu skall vi ha plugg in för alla elbilar enligt en annan artikel i detta Nyhetsbrev, avsändare Maud Olofsson.  
Med tanke på hur Internet växer samt det personliga utbytet av erfarenheter via alla organ som Sverige är engagerat i där FN kom med dråpslaget och förklarade Etanolen och Biogasen som en fara för mänskligheten då sitter fortfarande våra verkliga stolpskott i föreningen svensk kollektivtrafik och BR med att sprida klyschor som i forna Sovjet och paradera med att vi skall resa miljövänligt med fordon som drivs av fossila bränslen som är i ett totalt sammanhang värre än hederliga dieselmotorer med nya förbränningssystem. Vad säger man om detta?  
Vätgas bussar som vi hade 3 st av i Stockholm skickas ut ur landet för dom var för ”tunga” för Stockholms gator, men inte tyngre än en stor lastbil, utan att ta hänsyn till att teknik utvecklingen går så snabbt och med nya batterier är utvecklingen närmast att jämföra med mobiltelefonens utveckling från tidigare 15 kg till dagen 0,2 kg.  
Med varje kris öppnas möjligheterna till förändringar, den svenska kollektivtrafiken står inför en betydande förändring som vi får veta den 19 februari, den svenska miljöpolitiken har total havererat och måste nu under galgen ändras bort från fossila bränslen till det som sker i hela världen till vätgasen där eldriften blir vår närmaste framtid. Den dödsdömda kärnkraften kom tillbaks och blev räddningen för vår framtida el försörjning. Sorgligt är att vi i Sverige missat hela denna utveckling och bland de främsta forskarna på vätgas område är just svenska forskare som alla tvingades lämna Sverige med flytt till Ballard i Kanada och företag i Kalifornien som ligger i utvecklingens framkant. USA President Obama har gjort klart hur USA skall ta ledningen i världen för ny energi, du kan läsa hela programmet i detta Nyhetsbrev.  
För dom som arbeta inom kollektivtrafiken och turism är det absolut nödvändigt att finnas med och branschorganisationerna borde satsa alla sina resurser för att hjälpa små företagen till en ny framtid som spar pengar i verksamheten som gör dom oberoende från vattenfall, från politiker, från folket som skapar lagar som gynnar övergrepp och maktmissbruk.  
Men först krävs att vi få bort stoppklossar och betonghäckarna i branschen som arbeta som motvalskärringar och få dom att förstå hur saker och ting hänger ihop.  
Man är aldrig för gammal att lära sig nytt säger ett ordspråk, jag undrar om inte en del av våra kamrater uppfunnit stilleståndet, det är upp till medlemmarna att göra rent hus, eller lämnar branschföreningen.  
 

 
 
Den 31 januari 2009 var den svenska statsskulden 1 075 miljarder kronor.  
 

 
 
TURISM  
 
1)  
 
Claes Bjerkne Göteborg & co avtackas
 
 
Sveriges främste turist manager Claes Bjerkne lämnar i slutet av månaden sin post som chef för Göteborg & co läs också artikel över Claes på denna länk – artikel nr 15  
http://www.toni-schonfelder.com/swe.asp?id=954&q=claes%20bjerkne&ww=strong  
 
På denna länk kan du läsa om den kommande avtackningen, ort och plats:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090208-1.pdf  
 
 

 
 
2)  
 
Insändare:  
 
Tack för dina synpunkter på Svensk Turism.
 
 
Kan du begripa att några dumskallar spolierade det fina RTS som byggdes upp under början på 90-talet? I RTS var HELA rese- och turistindustrin samlad och vi kunde arbeta med alla problem, t ex både turistmoms, resegarantier och charterskatt.  
Nu hör jag ofta medlemmar i gamla RTS säga att vi borde ha en enad och samlad organisation som kunde ta vara på ALLA frågor. Ja vi hade det men tyvärr...  
Att RTS inte var fullkomligt i alla stycken skall man inte dölja men förutsättningarna för både dialog och möjligheterna att ställa krav på regering, och myndighet var betydligt större då än nu.  
 
Toni kommentar:  
svensk turism lider av splittring, besserwisser och ingen med helhetssyn, bättre att fylla i blanketter och söka bidrag.
 
 

 
 
3)  
 
Miljonsatsning ska ena splittrad turism
 
 
Kvinnor och nyanlända svenskar som framgångsrikt vill driva nya turistföretag kan räkna med att få ta del av riktade pengar i en planerad miljonsatsning i Ragunda kommun.  
Men hallå, nyanlända svenskar i Jämtland?  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090208-3.pdf  
 
 

 
 
4)  
 
Svensk Turism januari 2007 och var är vi idag 2009  
 
Vad kan vi lära oss av irländska konsulter?
 
 
TDI (Tourism Development International Ltd) menar att South Carolina kan tredubbla eller fyrdubbla sin turism om man anlägger en vettigare turismpolicy. En sådan slutsats intresserar givetvis och man måste fråga sig hur kan detta vara möjligt? SC:s turism är redan delstatens största industri med ett direkt turistinflöde på 63 mdr SEK som ger ett sammantaget BNP-bidrag på 75 mdr SEK och sysselsättning åt 200.000.  
 
SC reinvesterar 0,2% eller 18 mkr av turisminflödet i marknadsföring. Konsulterna menar att detta bör vara 1-1,5 % eller 90 till 135 mkr. 0,5 % är i själva verket ett minikrav för att få vara med på spelplanen. Om marknadsföringen dubbleras och turismadministrationen omorganiseras kan turismen dubbleras inom fem år hävdar konsulterna och åter dubbleras till 2020.  
 
Turisminflödet till Stor-Göteborg var 2004 18 mdr varav 5 avsåg regional shopping och 2 utresor. Det direkta inflödet exklusive närshopping (som betalar för sin egen marknadsföring) var 11 mdr. En effektiv marknadsföring bör då ligga inom intervallet 110 – 165 mkr. För riket bör marknadsföringsinsatserna visavi utlandet ligga på 600-900 mkr (Totalinflöde nära 80 mdr, varav gränshandel nästan 15). Det är kanske en av förklaringarna till varför det inte går så bra för Sverige visavi omvärlden.  
 
Leif Aronsson, Askim (tyvärr har Leif lämnat jordelivet i sep 2008 men hans kunskap lever kvar för dem som kan ta emot sakkunskap)  
 
Toni kommentar: Innan man ens fundera kring frågan att höja bidragen till den svenska turism måste man sanera den sörja av olika föreningar, förbund och företag som alla gör anspråk att vara den ledande organisationen, resultatet från alla åren är tydlig och klar, svensk inkommande turism ligger på jumbo plats där den legat sedan Sveriges Turistråd tillkomst på 70 talet fram till idag samt alla namnändringar.  
 

 
 
4:1  
 
Exempel på en total överflödig organisation!  
Svensk Turism AB  
Framgångsrikt år för Svensk Turism?
 
 
Med 2006 i backspegeln kan vi på Svensk Turism summera vad som hänt under året, och konstatera att vi har nått framgång i flera för företagare inom turism- och besöksnäringen viktiga frågor.  
 
Skollagen: det är fortfarande möjligt att ta ut mindre summor för finansiering av friluftsdagar, utflykter och skolresor till exempelvis fjällvärlden och djurparker.  
 
Flygskatten: förslaget om flygskatt återtogs av den nya regeringen.  
 
Liftmomsen: momsen på skidliftar sänktes från årsskiftet till 6 procent.  
Visstidsanställningar/säsongsanställningar: det gamla, för näringen skadliga, förslaget omarbetas och nyanseras.  
 
Differentierad moms: utredningsförslaget att slopa den differentierade momsen och införa en enhetlig moms på c:a 22 procent tycks inte bli av.  
 
Utredningen om den s k Marknadspengen: efter förslag av Svensk Turism fick denna utredning tilläggsdirektiv att också titta på förutsättningarna för statliga ekonomiska garantier för stora evenemang inom kultur och idrott.  
 
Toni kommentar:  
Märkligt, det här med svensk turism, pressreleasen (från året 2007) ovan får en snabb läsare att tro att det är vad bolaget åstadkommit under året. Så är det inte, ingenting av händelserna har initierats av intresse bolaget. Vem förresten synar bolaget vad herrarna Carlsson, Hulth och andra ta för sig? Jag vidhåller att syftet från gänget som driver bolaget svensk Turism AB är att ta över hela den turistiska verksamheten i Sverige och komma över VisitSweden och dom årliga bidragen, må dom misslyckas med sina outtalade avsikter.  
Ett svensk Intourist blir resultatet om dessa vargar i fårarkläder får hållas.  
 
Läs också:  
 
A)  
Dags för den svenska turismen att stå på egna ben  
artikel nr 2 Doktor inom turism Per Grängsjö.  
http://www.toni-schonfelder.com/swe.asp?kat=3&id=850&show=850  
 
B)  
Många svenskars drömsemester är förmodligen att bo ensamma på en liten ö i en vacker insjö. Endast inbjudna får komma iland. Det synsättet präglar också turistbranschen.  
Skribent Lars Nilsson artikel nr 1  
http://www.toni-schonfelder.com/swe.asp?id=803&q=Lars%20Nilsson&ww=strong  
 
 

 
 
5)  
 
Nytt branschpris belönar satsningar på bussturism
 
 
En god idé som blev fel – lyft på huvudet och tar bort skygglapparna  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090208-5.pdf  
 
 

 
 
Buss & kollektivtrafiken  
 

 
 
6)  
 
En dos realpolitik i trafikpolitiken SAS, SJ och fler…
 
 
februari 4, 2009 av Ulo Maasing,  
Alliansregeringens bredvillighet att skynda till flygbolaget SAS räddning är ett intressant exempel på vad man ibland kallar realpolitik. Ideologier och principer åker ut genom fönstret och in kliver helt andra bevekelsegrunder.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090208-6.pdf  
 
 

 
 
7)  
 
Insändare  
 
Landstingens ekonomi ur kontroll
 
 
Landstingens ekonomi knakar öronbedövande, över hela landet i allmänhet, men inom Stockholms Län i synnerhet, och nu börjar sittande Allians prata allt mer om reella neddragningar (läs: förändringar eller rent utav försämringar) på flera håll.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090208-7.pdf  
 
 

 
 
8)  
 
Chock besked till Sveriges bussägare – nu blir det riktigt svårt!
 
 
Anders Carlgren ( c ) kommer i vår med höjd koldioxidskatt. År 2030 bör Sverige ha en fossiloberoende fordonspark.  
 
Läs också Tonis svavelosande kommentar efter artikeln  
Branschen står inför jättelika frågor och med ett blindstyre som Anna Grönlund – som man bara kan sammanfatta med – bevara oss för fienden men hur göra när den finns mitt bland oss?  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090208-8.pdf  
 
 

 
 
10)  
 
Slöseriet med skattepengar i Ljusdal
 
är att få bättre miljö genom minskade avgasutsläpp från bilar. Projektet kostar sammanlagt 3,3 miljoner kronor, varav EU bidrar med 1,6 miljoner. Ljusdals kommuns insats blir 63 300 kronor sammanlagt under tre år, plus arbetsinsatser för totalt 300 000 kronor  
 
Toni kommentar:  
och vad blir resultatet mer än att slösa bort pengar?
 
 

 
 
11)  
 
Här är de kinesiska bolagen som slåss om Volvo
 
 
Ford överväger att sälja den förlusttyngda Volvo personvagnar till någon av de kinesiska biltillverkarna.  
 
Toni kommentar:  
Att ett kinesiskt bolag tar över Volvo är räddningen för svensk bilindustri, dels har kineserna redan hybrid och vätgas system utvecklade av Porsche…  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090208-11.pdf  
 
 

 
 
12)  
 
Riksgäldskontoret får ansvar för kreditgarantier till fordonsindustrin
 
 
Nu skall skattebetalarna än en gång vara med och satsa pengar i Volvo för att man där sovit och ljugit för oss, för visst var det väl inte länge sedan Volvo redan hade miljövänliga bilar…  
…Kom ihåg vad jag sa till dig flera år sedan – Etanolen / Biogasen är den största irrvägen i den moderna industrihistorien. Nu är vi framme! Nu skall du och jag betala, igen!  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090208-12.pdf  
 
 

 
 
13)  
 
Snart kan du tanka elbilen i hela Sverige – svenska regeringens helt om,  
ny fordonspolitik, adjö Etanol bilen och E85 bränslet
 
 
Näringsminister Maud Olofsson (c) vill att elbilen ska gå att tanka över hela landet  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090208-13.pdf  
 
 

 
 
14)  
 
USA tar ledningen i världen med ny energi och kör ifrån Europa
 
 
The Obama-Biden comprehensive New Energy for America plan will:  
 
Toni kommentar:  
Jag blev alldeles matt när jag läste program förklaringen, medan vår miljöminister Carlgren vinglar omkring utan styrfart går partiledare Maud Olofsson far runt och talar om el plugg in bilar och glömt är Biogas och Etanol som skattebetalarna betalat runda 150 miljarder kronor till olika subventioner. Jag har skrivit det förr, bor vi på samma planet som övriga världen? USA med nye Presidenten Obama sätter de rätta riktlinjer nu när delstaterna själv kan gå fram fortare vilket inte minst Kalifornien under Schwarzenegger försökt förgäves få Busch administrationen att godkänna...
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090208-14.pdf  
 
 

 
 
Ditt & datt som berikar!  
 
15)  
 
Konsten att utse fel påläggskalvar
 
 
”Vi måste bryta duktighetsstämplandet. Det är inte bara orättvist utan också ett enormt kompetensslöseri! Sätt dig med några kolleger och gå igenom hur det ser ut hos just er. Vilka kompetenskriterier är det egentligen som gäller när projekten eller chefstjänsterna fördelas?”  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090208-15.pdf  
 
 

 
 
16)  
 
55 miljarder upp i rök för pensionsjätten  
 
Statliga Andra AP-fonden, som förvaltar svenskarnas pensioner, gick med en brakförlust på 55 miljarder kronor under fjolåret. Förklaringen är börsrasen världen över.  
 
Toni kommentar:  
Det finns legala alternativ med tillväxt:
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090208-16.pdf  
 
 

 
 
17)  
 
Försök som pågått i tio år i Skåne
 
 
Initiativet till Region Skåne togs av skånska politiker i början av 1990-talet. I januari 1996 beslutade riksdagen att staten/länsstyrelsen under en försöksperiod skulle lämna över ansvaret för Skånes utveckling till de skånska politikerna, till att börja med tre år. Samtidigt startades likadana försök i Västra Götalands, Kalmar och Gotlands län.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090208-17.pdf  
 
 

 
 
18)  
 
Kris och ansvar i landstinget
 
…moderat, om en sjukvård i kris och sossar som värnar om principerna hellre än om medborgarna.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090208-18.pdf  
 
 

 
 
19)  
 
Peter Wennblad Expressen: Spåmannen på skatteverket
 
 
Häng med nu, för nu ger vi oss i väg på en snurrig resa till en annan värld. Den börjar i brevlådan.  
I dagarna har runt 900 000 småföretagare fått ett av årets mest fruktade fönsterkuvert, en försändelse från skatteverket med det så kallade preliminärskattebeskedet.  
Det är precis så tråkigt som det låter. Men säger en hel del om statens föreställningar om hur företagande fungerar.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090208-19.pdf  
 
 

 
 
20)  
 
Ketchup effekten och Toni Schönfelder
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090208-20.pdf  
 
 

 
 
21)  
 
Tyske Jörg satsar på svensk klassiker
 
 
Jag forskar kring kollektivtrafiken ur et kund- och marknadsperspektiv. Jag ska titta på hur vi får fler att använda kollektivtrafik och hur det blir enklare att göra det. Mina empiriska studier kommer att göras i Karlstad, Stockholm och Göteborg och vi samarbetar med Värmlandstrafik, Karlstad buss, SL och Göteborgs spårvägar bland många fler, men det är forskning i världsklass. Bland annat kommer jag att filma folk för att se hur de använder sitt resande på buss och tåg.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090208-21.pdf  
 
 

 
 
22)  
 
Insändare:  
Kärnkraft, valtaktik, falskt eller äkta miljöhot?
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090208-22.pdf  
 
 

 
 
23)  
 
Fem miljarder till glesbygden  
 
Fem miljarder om året, varje år fram till 2013, ska Jordbruksverket satsa på landsbygden. Det är företagande på landsbygden som ska stimuleras och myndigheten hoppas att satsningen ska ge 40.000 arbeten. Storsatsningen möjliggörs av EU-pengar och det handlar inte bara om att satsa på jordbruket, utan även på service, turism, energi och miljö.  
 
Toni kommentar:  
Då kan alla arbetslösa verkstadsarbetare bli glassförsäljare för det inryms i turism, hyra ut parasoller och paraplyer åså får turist administrationerna nya pengar att leka med utan att det ger resultat annat än att flytta arbetslösa till en skyddat verkstad.
 
 

 
 
Annons  
 
EuroCasaCar nu på Las Palmas och Teneriffa (south) flygplats!  
Du hittar oss på Las Palmas och Teneriffa syd flygplatser med kontor inne i ankomsthallen. Samma koncept, boka, svar inom 1 minut, dygnet om, gratis voucher och sms till mobilen.  
Hyr din bil i Spanien från EuroCasaCar, bättre finns inte!  
 
http://www.eurocasacar.eu  
 
Vår bokningsite är helt automatisk fungera dygnet om, alla dagar, året om!  
Svar inom några sekunder, Voucher inom 1 minut och gratis sms till din mobil telefon  
Inga rabatter, inga bonusprogram, inget snicksnack, inga flum löften, bara rakt av ett lågt pris där allt är inkluderat från första början!  
 
Vår förmånliga biluthyrning i hela VÄRLDEN!  
 
Hyr din bil i USA, Kanada, Frankrike, England, Italien och övriga VÄRLDEN  
(vi har avtal med lokala firmor i 142 länder och över 6.400 destinationer)  
 
Klicka alltid in dig på bägge webbsidorna och jämför priserna då dessa kan variera,  
vi har olika avtal med olika lokala hyrbilsfirmor på respektive destination!  
 
1) http://www.telluscar2.com  
 
2) http://www.telluscar.eu

Reklam för Spanien
Söker du information om Spanien -- Använd dig av min web http://www.spaininformation.org
Här hittar du allt

Fair use notice

The Toni Schönfelder Newsletter and website contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorised by the copyright owner. The material is being made available for purposes of education and discussion in order to better understand the complex nature of corruption in today's world. I believe this constitutes a "fair use" of any such copyrighted material as provided for in relevant national laws.

The material is distributed without profit to those who have expressed an interest in receiving the included information for research and educational purposes. If you wish to use copyrighted material from this site for purposes of your own that go beyond "fair use", you must obtain permission from the copyright owner. Toni Schönfelder cannot guarantee that the information contained in the Corruption News service is complete and correct or be liable for any loss incurred as a result of its use. Nor can Toni Schönfelder be responsible for any subsequent use of the material.


Denna sida är producerad av Toni Schönfelder. Avsändaren har inget ansvar för innehållet i sidor som är länkade -- allt material som finns i egen producerade sidorna får användas fritt och utan kostnad.

Esta página ha sido realizada por el Sr. D. Toni Schönfelder.Los realizadores de la página no se hacen responsables del contenido de las páginas enlazadas a la presente. Toda la información existente en las páginas de realización propia pueden ser utilizadas libremente y sin ningún tipo de coste.

This page has been produced by Mr Toni Schönfelder. The sender does not take any responsibility for the contents of the linked pages. The whole material in the own produced page can be used free of charge.