Ange ett namn eller sökord så får du upp alla artiklar som innehåller det du söker.
Tillbaka till Tonis hemsida

Toni Schönfelder A lifetime of innovation

Mina favoritlänkar, kolla in

Debattartiklar Ryssland

TaxFree handelns vara och icke vara

Tillägnad buss- och kollektiv branschen av Toni Schönfelder oberoende och fri debattör
Klicka på den artikel du vill läsa

Artiklar som du bara måste läsa,Vakna upp i Sverige!

Debatt artiklar av Harald Rosén (Det gäller flyg)

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationToni Schönfelder
A lifetime of innovation

Debate - Opinion in English
Russia and Baltic States

Back to Toni Schönfelders homepage

Web library, My favorites

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationVerschiedenes in Deutsch

 
Newsletter ”Varning Schönfelder” nr 1 den 25 januari 2009  
 
”Den obehagliga sanningen...”  
Mot korruption, vänskapskorruptionen, maktmissbruk och slöseriet med skattemedel  
 
Jag har valt en personlig, oftast kontroversiell prägel på det som skrivs, helt medvetet  
 


 
 
Ett nytt år 2009  
 
Ledare  
 
Välkommen till ett nytt år 2009 och ett nytt Nyhetsbrev ”Varning Schönfelder”  
 
Nyhetsbrevet beskriver skattesvindleriet där man okritisk och under tvång snor dina pengar för att finansierar länsbolagen för att bedriva trafik genom ett upphandlar monopol som per person överskrider kostnaden i jämförelse med all annan kollektivtrafik i andra länder jag känner till.  
 
Jag har varit rätt ensam om att ta fram otaliga exempel på hur fel det är i den svenska kollektivtrafik branschen. Sedan Internet 1994 möjliggjorde stapplande försök att få ut budskapet till fler än bara en nära vän krets hur galet upphandlar monopolet blev efter reformen på 80 talet så har det idag blivit ett medium till många tio tusen personer.  
Det har regeringen nu också insett och gett uppdrag till chefen för Rikstrafiken Ulf Lundin att ta fram förslag för en ny lagstiftning där ett betänkande skall presenteras den 19:e februari i Stockholm.  
 
Nu har redaktören Ulo Maasing engagerat sig med tidningen Bussbranschen, den enda fria tidningen i branschen från att tidigare varit chef för kollektivets medlemstidning Trafik – forum som hålls under armarna av svensk kollektivtrafik finansierat till 100% av skattemedel och föreningen BR Bussbranschens förbund där det endast finns ca 12 bussbolag som står på egna ben och alla övriga bolag hänger på dropp och utför uppdrag åt monopolisterna. I normala fall kallas sådant för planhushållning eller socialisering. Det för med sig också en annan sida, det saknas opinion av rädsla för repressalier och förlorade uppdrag, tystnaden är bedövande och endast fristående personer kan agera mot förtryckarna i ett litet land där alla känner alla inom nomenklaturan. Att detta sker 2009 i ett land som menar man uppfunnit demokratin är en skam och med västvärldens högsta statsskuld som fortsatt måste skuldsätta sig för att hålla igång slöseriet med kollektivtrafiken bör avregleringen står högst upp hos på agendan hos Alliansen innan valet 2010.  
 
Ännu mer barockt är det när landstingen anser sig vara tvingade till att sparka 1000 talet vårdpersonal där köerna ökar för den enskilde samtidigt som länsbolagens personal lever loppan på våra skattepengar. Det är dags att sätta stopp för eländet.  
 
Det finns ett par hundra kloka bussbolag som inte är med i någotdera förbundet vilket visar att BR inte kan föra branschens gemensamma talan utan endast är en simpel lobbning organisation för medlemmar som behärskas av 5 större bolag, flera av dem ägda av skattebetalarna, sjukare kan ett samhälle inte sjunka i den totala planhushållningen.  
Ulo Maasing har via den egna bloggen http://maasing.wordpress.com tagit avstånd från vad han tidigare predikade och ändringen kommer från en inre övertygelse, det är jag övertygad om, för nu är Ulo åter den Ulo jag känner från forna tider. Här får du ett smakprov…  
Men vem väljer att ta bussen i Eslöv bara därför att den har samma gröna färg som i Helsingborg? Och vilken Eslövsbo är så korkad att han inte hittar en stadsbuss i Malmö, bara därför att den inte har samma gröna färg som hemma?  
Och vem kan tro på kvalitet i kollektivtrafiken som ser de risiga häckar som BR-ordförandens Busslink kör omkring med i Stockholms innerstad? Avskalad lackering, luckor som saknas osv präglar bussarnas yttre.  
Kollektivtrafikens imageproblem bottnar till stor del i att varken huvudmän eller operatörer behöver bry sig särskilt mycket om marknaden. De lever ju på skattemedel…
 
Mitt engagemang för en avreglering har äntligen fått gehör, det Ulo framför på sin blogg går nämligen bara att genomföra om man släpper fram kreativiteten hos entreprenörerna.  
En avreglering medför det goda att miljarder kronor kan sparas in, pengar som inte finns utan måste lånas upp och skuldsätta dig och hela svenska folket ännu mer enbart för att ett fåtal politiker och 15 länsbolagsdirektörer skall få leka Joakim von Anka, att vi bor i Ankeborg kanske en och annan redan upptäckt.  
 
Den svenska turism lider också av socialisering men är svårare att tygla än kollektivtrafiken, turism har ännu inget totalt monopol men bara nästan. SHR samt föreningen svensk turism som betalas av skattebetalarna med Mats Huldt (s) och Ulf Adelsohn (vilsegången m) har i dagarna tagit över SLAO och Campingvärdarna SCR  
SHR tar över opinionsbildningsansvaret för den svenska besöksnäringen från Svensk Turism. Svensk Turism kommer i fortsättningen att fokusera på besöksnäringens ägarfrågor i Visit Sweden, som arbetar för att marknadsföra Sverige i världen.  
Ja då är vi på väg mot ännu ett steg ett svenskt Intourist under ledning av 2 imbecilla personer. Sådant kan bara förekomma i Sverige, ett land fullt med kollektivistiska människor som tror att den egna verksamheten mår bäst av organisationer som lever på statliga bidrag.  
 
Det är ett enda stort underbetyg till alla som är ansvariga för denna strategi som innebär att som nästa mål är att införliva VisitSweden, vilket man försökt under flera år utan framgång med att komma över den statliga kassan.  
Turistbranschen har förlorat sina möjligheter att vara fri, nu finns det bara en räddning och se över samtliga bidrag ca 5 miljarder årligen till verksamheter som skickas till landstingen och kommunerna, turistbyråerna, föreningen svensk turism och alla andra onödiga betonghäckar.  
 
Inrätta en turistminister med resurser som kan föra landet ur det ”koma” man befinner sig i, SHR har inte presterat något som gör organisationen mogen att sköta den svenska turism, det är endast ett försök för Mats Hulth att hitta en plattform inom politiken där han vill få en ”politisk revange” samtidigt som alla tar avstånd ifrån honom. Med all rätta!  
Vi behöver förändring och en total utrensning av betonghäckarna inom turism, såväl den offentliga som den privata näringen, hoppas krisen hjälper oss att återskapa arbetsglädje och en fin framtid, för Sverige har chanser som få andra länder med rätt folk i ledningen.  
 
Svensk turism måste ha fått kollektiv hjärnsläpp!  
 
Välkommen till 2009 och ännu ett förlorat år.  
 

 
 
Proffsigt!  
Samma minut Obama svurit eden bytte Vita huset hemsida till en ny som inbjuder medborgarna till insyn och kommunikation:
 
 
http://www.whitehouse.gov  
 

 
 
TURISM  
 
1)  
 
SHR blir organisation för hela besöksnäringen (ja jösses sicken galenskap)
 
 
Den främsta orsaken till samgåendet är fördelarna i opinionsbildningen.  
SHR tar över opinionsbildningsansvaret för den svenska besöksnäringen från Svensk Turism. Svensk Turism kommer i fortsättningen att fokusera på besöksnäringens ägarfrågor i Visit Sweden, som arbetar för att marknadsföra Sverige i världen.  
 
Toni kommentar:  
Steget mot ett svenskt Intourist går vidare…
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090125-1.pdf  
 
 

 
 
2)  
 
Ulo Maasing om Stockholm och turistnäringen
 
 
Ryssar invaderar stängt Stockholm  
Turistinvasion från öst: Vid 13-tiden på nyårsdagen fanns minst 30 ryska turistbussar vid Stockholms slott. Likaså ett halvdussin från de baltiska länderna. Men hur tar huvudstaden hand om sina gäster? Med en annan inställning från staden och dess företagare skulle det gå att göra Stockholm till ett attraktivt besöksmål för utländska gäster under jul och nyår. Börja med att göra staden till en riktig julstad. Och följ upp med ett hejdundrande nyårsfirande.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090125-2.pdf  
 
 

 
 
3)  
 
MINNESORD  
 
Leif Aronsson
 
Leif Aronssons insatser för svensk turism har varit banbrytande. Under andra hälften av 70-talet var han med och förberedde, och startade, Sveriges första högskoleutbildning inom turism vid nuvarande Mittuniversitetet i Östersund.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090125-3.pdf  
 
 
 

 
 
4)  
 
Nya sajten Turistmål.se vill bli centrum för Svensk turism.
 
På sidan hittar man allt från campingplatser och hotell till sevärdheter och badstränder. Turistmålen kan man söka via län, kommun, kategori eller genom fritext. På varje turistmål finner besökaren bland annat bild, kartor samt kontaktinformation  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090125-4.pdf  
 
 

 
 
5)  
 
Turismarbete är guld värt (påminner om förskolan när man fick en stjärna för gott uppförande)  
 
De kommuner som har ett bra turismarbete belönas med en guldstjärna.
Trots att nio av tio kommuner anser att turismen får ökad betydelse i framtiden, saknar var femte en uttalad turismstrategi, enligt Föreningen Turism i Sverige  
 
Toni kommentar:  
Det är en bra bild på ett socialiserat samhälle där föreningar som betalas med skattepengar fördelar guldstjärnor som till små förskola elever.
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090125-5.pdf  
 
 

 
 
Buss & Kollektivtrafiken  
 
6)  
 
Politisk strid (avreglering och en ny kollektivtrafik lag på väg?)
 
 
Ingenting kommer längre att bli som förut i svensk kollektivtrafik. I alla fall inte om de förslag genomförs som kommer att presenteras av det som så upphetsande har döpts till utredningen om en ny kollektivtrafiklag…  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090125-6.pdf  
 
 

 
 
7)  
 
En bransch med socialbidragskultur?
 
 
Delvis är bussbranschens krav på olika skattesänkningar för busstrafiken tröttsamt förutsägbara. Det är visserligen i linje med den socialbidragarkultur som nu sprider sig bland många storföretag, men effekterna av de önskade skattelättnaderna kommer knappast att bli vare sig mer avancerad bussteknologi eller en ökad kollektivtrafik.  
Svenska bussföretag har historiskt visat att de är dåliga på att ta betalt. Finns det en möjlighet att pressa priserna (och ibland även när det inte finns det) för att sno åt sig uppdrag från en konkurrent, ja då gör man det. Sedan klagar man över den dåliga lönsamheten i branschen och över att andra alltid räknar orimligt lågt på sina anbud eller körningar.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090125-7.pdf  
 
 

 
 
8)  
 
Och resultatet är att Tusentals jobb hotas i vården
 
 
Finanskrisen drar nu in även över kommuner och landsting.  
Sjuksköterskan Erika Ottenblad varnar för svåra konsekvenser.  
Kvaliteten och säkerheten är hotad då vi redan har en slimmad verksamhet idag. Det kommer att bli väldigt lite tid för varje patient.  
Det kommer att bli för stora protester, hoppas hon och hänvisar till redan långa vårdköer  
 
Toni kommentar: pengar finns, det är bara att dom slösas bort på kollektivtrafiken där politikerna arbeta efter principen budget och inte helhet.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090125-8.pdf  
 
 

 
 
9)  
 
Bara 1 P-plats per hus skall tvinga oss att resa med kollektivtrafiken
 
 
Bara en p-plats per hus. Det har den politiska majoriteten i Göteborg bestämt att ett planerat småhusområde nära Frölunda torg ska ha. Det är ett trendbrott, med motiveringen att det finns så bra kollektivtrafik i närheten.  
 
Toni kommentar:  
Detta är svensk kollektivtrafiks indoktrinerade satsning på att öka kollektivresandet med 100%. Det är skamligt att politikerna tillåts tvinga medborgarna till valet av färdmedel.
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090125-9.pdf  
 
 

 
 
10)  
 
Artikel  
Transportforum, Linköping 8 januari 2009 av Åsa Torstensson,
Infrastrukturminister  
Åsa Torstenssons tal på Transportforum 2009  
 
En etablering för långsiktig utveckling som sammanfaller väl med regeringens stora reformsatsningar på totalt över 40 mdr det kommande året med inriktning  
- som stärker företagandet,  
- som ger pengar till forskning och  
- och investeringar i infrastruktur  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090125-10.pdf  
 
 

 
 
11)  
 
fd Bussägaren Maths Sundqvist i Östersund leder ligan med miljardsmäll i Sverige
 
 
Nu riskera även Handelsbanken att förlora 800 till 900 miljoner kronor efter att ha lånat ut pengar till ”finansmannen” Maths O Sundqvists bolag Landå i Jämtland.  
Maths Sundqvist sålde som ett av de första bussbolagen till länstrafiken i Jämtland (den svenska versionen av privatisering) för att med en påse pengar köpa och…  
 
Tesen gäller alltjämt:  
Lånar du 100.000 och inte kan betala är det ditt problem  
Lånar bankerna ut många miljarder till dig är det skattebetalarnas och bankens problem.
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090125-11.pdf  
 
 

 
 
Lite ditt och datt  
 
12)  
 
Världens klimat påverkas av Vulkaner
 
 
På dessa länkar kan du se var någonstans i världen det sker ett utbrott i nu tid.  
Ibland lite seg att ladda ned – men det kan det vara värt  
http://meteoalarm.eu  
http://visz.rsoe.hu/alertmap/index.php?smp=&lang=eng  
 

 
 
13)  
 
Spionerande flygplansstolar kan bli lag
 
 
Sedan flera år pågår ett EU-projekt syftande till att utveckla ett övervakningssystem för flygplan. Det ska registrera passagerares ansiktsuttryck  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090125-13.pdf  
 
 

 
 
14)  
 
Sopspioner utnyttjar anti-terrorlagar
 
 
En anti-terrorlag som ger långtgående befogenheter för särskilt påträngande övervakning och kontroll av människor har börjat användas av brittiska kommuner för att råda bot på betydligt mindre dramatiska samhällsproblem. Såsom människor som sätter ut sin soptunna en dag för tidigt eller stör sina grannar. Detta är vad man brukar kalla ändamålsglidning.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090125-14.pdf  
 
 

 
 
15)  
 
Storebror i baksätet breder ut sig
 
 
Nästa stora framstöt från storebrors sida kan komma att gälla våra bilresor. Tecken är där sedan länge. The writing is on the wall. Här rapporteras tre aktuella exempel på hur det börjar osa katt - exempelvis vill storebror i Danmark registrera alla undersåtars bilresor via GPS.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090125-15.pdf  
 
 

 
 
16)  
 
Även detta är en form av skattesubvention…
 
 
Ericssons, Scania, Volvo, Skanska, SSAB, Electrolux och många fler får dolda statsstöd av skattebetalarna…  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090125-16.pdf  
 
 

 
 
Annons  
 
EuroCasaCar nu på Las Palmas och Teneriffa (south) flygplats!  
Du hittar oss på Las Palmas och Teneriffa syd flygplatser med kontor inne i ankomsthallen. Samma koncept, boka, svar inom 1 minut, dygnet om, gratis voucher och sms till mobilen.  
Hyr din bil i Spanien från EuroCasaCar, bättre finns inte!  
 
http://www.eurocasacar.eu  
 
Vår bokningsite är helt automatisk fungera dygnet om, alla dagar, året om!  
Svar inom några sekunder, Voucher inom 1 minut och gratis sms till din mobil telefon  
Inga rabatter, inga bonusprogram, inget snicksnack, inga flum löften, bara rakt av ett lågt pris där allt är inkluderat från första början!  
 
Vår förmånliga biluthyrning i hela VÄRLDEN!  
 
Hyr din bil i USA, Kanada, Frankrike, England, Italien och övriga VÄRLDEN  
(vi har avtal med lokala firmor i 142 länder och över 6.400 destinationer)  
 
Klicka alltid in dig på bägge webbsidorna och jämför priserna då dessa kan variera,  
vi har olika avtal med olika lokala hyrbilsfirmor på respektive destination!  
 
1) http://www.telluscar2.com  
 
2) http://www.telluscar.eu  

Reklam för Spanien
Söker du information om Spanien -- Använd dig av min web http://www.spaininformation.org
Här hittar du allt

Fair use notice

The Toni Schönfelder Newsletter and website contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorised by the copyright owner. The material is being made available for purposes of education and discussion in order to better understand the complex nature of corruption in today's world. I believe this constitutes a "fair use" of any such copyrighted material as provided for in relevant national laws.

The material is distributed without profit to those who have expressed an interest in receiving the included information for research and educational purposes. If you wish to use copyrighted material from this site for purposes of your own that go beyond "fair use", you must obtain permission from the copyright owner. Toni Schönfelder cannot guarantee that the information contained in the Corruption News service is complete and correct or be liable for any loss incurred as a result of its use. Nor can Toni Schönfelder be responsible for any subsequent use of the material.


Denna sida är producerad av Toni Schönfelder. Avsändaren har inget ansvar för innehållet i sidor som är länkade -- allt material som finns i egen producerade sidorna får användas fritt och utan kostnad.

Esta página ha sido realizada por el Sr. D. Toni Schönfelder.Los realizadores de la página no se hacen responsables del contenido de las páginas enlazadas a la presente. Toda la información existente en las páginas de realización propia pueden ser utilizadas libremente y sin ningún tipo de coste.

This page has been produced by Mr Toni Schönfelder. The sender does not take any responsibility for the contents of the linked pages. The whole material in the own produced page can be used free of charge.