Ange ett namn eller sökord så får du upp alla artiklar som innehåller det du söker.
Tillbaka till Tonis hemsida

Toni Schönfelder A lifetime of innovation

Mina favoritlänkar, kolla in

Debattartiklar Ryssland

TaxFree handelns vara och icke vara

Tillägnad buss- och kollektiv branschen av Toni Schönfelder oberoende och fri debattör
Klicka på den artikel du vill läsa

Artiklar som du bara måste läsa,Vakna upp i Sverige!

Debatt artiklar av Harald Rosén (Det gäller flyg)

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationToni Schönfelder
A lifetime of innovation

Debate - Opinion in English
Russia and Baltic States

Back to Toni Schönfelders homepage

Web library, My favorites

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationVerschiedenes in Deutsch

 
Newsletter ”Varning Schönfelder” nr 13 den 20 juli 2008  
 
”Den obehagliga sanningen…”  
 
Mot korruption, vänskapskorruptionen, maktmissbruk och slöseriet med skattemedel  
 
Jag har valt en personlig, oftast kontroversiell prägel på det som skrivs, helt medvetet  
 


 
 
”En av vårt lands första exportartiklar var vikingarna, som brände, mördade, stal och slog ihjäl små barn. Förutom att de grundade Ryssland, vilket var dumt gjort.”  
Under stormaktstiden, som var ett enda stort lidande för vanligt folk, exporterade vi främst krig. Hur många tyska bönder vi slog ihjäl vet jag inte. Varken Gustav II Adolf, eller Karl XII var väl i klass med Digerdöden, men de gjorde sitt värsta - vilket jag i skolan fick lära mig att vara stolt över.  
 
av Ulf Nilsson  
 

 
 
Ledaren
 
 
Det är bra med semester perioder, det borde vara fler, då vi slipper bakåtsträvarna. Det är tyst från BR även om det handlar om för allmänheten stora och för branschen allvarliga frågor. Inte ett ord om varför det skall vara samma kollektivavtal för privata och landstingsägda bussföretag. Inte ens en viskning om, kan det vara rätt eller borde man fundera i andra banor i en värld som snurrar allt fortare där det – om det behövs kollektivavtal, skall finans lokala sådana som är anpassade efter bransch, region och verksamhet.  
Det finns ett helt annat behov för ett företag som driver beställningstrafik i Stockholm eller i Östersund än bolag som kör linjetrafik på olika håll i landet, det råder stor skillnad mellan glesbyggds trafik och storstädernas pendlartrafik. Facket måste acceptera nya spelregler, facket borde vara klok nog och komma med egna utspel när arbetsgivarna visar upp en total obegåvning som mest ter sig som en tönt förening.  
 
Bussbranschens förbund BR med alla sina krökta ryggar medlemmar samt bussbranschens arbetsgivareförning har misslyckats i rak linje i över 60 år, i allt, inte ens bussfilerna i Stockholm rådde man på, fast man påstår motsatsen, det borde finnas nya krafter som förstår nödvändigheten att det som varit gängse inte längre är en självklarhet.  
Inte ett ord hördes från BR om den annalkande strejken och utpressningen från facket att sänka Flygbussarna och Expressbusstrafiken som till väsentliga delar är privat och ligger helt utanför kommunals intressesfär men likaväl tog med dessa verksamheter för att (ut) pressa landstingsägda Busslink till uppgörelse, det är genomruttet och skäl nog att sätta ned hälarna.  
 
Det är fel när landstingsägda monopolbolag med en monopol lagstiftning som bas pressa priserna i egenskap som monopol upphandlare som äger företaget man köper tjänsten av där politikerna och fackets folk sitter i samtliga styrelse och allmänheten blir den lidande parten dels att man får en sämre trafikförsörjning och att som skattebetalare blir tvingade till att betala förlusterna som återförs till skattsedeln, så praktiskt. Detta är planhushållning och att LO chefen Wanja Lundby-Wedin inte förstår sammanhangen är föga förvånande, i ett samhälle med planhushållning inom kollektivtrafiken är för henne allt privat – så var det också i Sovjet och 99 % röstade på partiet i dom fria valen och alla var lyckliga bakom järnridån.  
 
Regeringen har tillsatt olika utredningar om hur framtidens kollektivtrafik skall organiseras, man tillsätter styrelseordföranden (m) för den största landstingsägda förlustverksamheten SL som chef för utredningen, som borde vara den enklaste i världen, avreglera och inför en fri konkurrensutsatt kollektivtrafik, till land, till sjöss och på spåret liksom det redan finns i luften som dock inte kom av egen kraft utan påtvingades Sverige efter att redan övriga medlemsländer i EU hade infört – avreglering i sin menings fulla betydelse, resultatet är överväldigande, med mer direktflyg och lågpriser kunde folket börja resa som tidigare var förbehållet ett fåtal privata och annars bara affärs resenärer samt hela bunten av byråkrater som reser på skattebetalarnas bekostnad.  
Sverige behöver mer avreglering och inte omreglering, som är Allians regeringens nya devis.  
 
Maktpolitikerna tvingar folket med nya pålagor för miljöns skull, man jagar bilisterna med märkliga regler och lagar där man än en gång vill tvinga folk att resa kollektivt fast dom egentligen inte vill. Byråkratin är inte sen med alla nya pålagor med miljövapnet och synar man bakom desinformationen står statens företag för merparten av alla utsläpp där den värste syndaren SSAB dessutom är befriad från koldioxid skatten som andra firmor måste betala.  
 
Kommuner och landstingsägda bolagen står för ytterligare 25% och resterande privata företag  
och alla bilister svara för knappa 25%, samtidigt som olika organisationer likt en papegoja ropar ut från moské tornet till dom inte läskunniga sina alster om att alla måste resa med kollektivtrafiken, alla måste minska Co2 utsläppen, alla måste, alla måste ännu mer…och folket nickar och kastar sig till marken i tacksamhet att någon berättar för dem vad som gäller!  
 
Inte ett ord om vad vi med dagens teknik snabbt kunde fixa fram, vätgasdrivna bussar, sedan bilar och lastbilar.  
Var finns branschens och landets visionärer med målsättningen – One Vision – One Goal!  
Frihet, avreglering, forskning, skola och ny energi vilken ger oss grunden till ett nytt uppsving.  
Eller så är alternativet, fler företag flyttar, utförsbacken fortsätter, Sverige är redan idag i stort sett ett land med enbart legotillverkning, och det mest svenska av alla svenska företag IKEA flyttade för dryga 30 år sedan och drivs från en stiftelse i Holland.  
 
Ha en fortsätt god semester!  
 

 
 
1)  
 
Inspired talks by the worlds greatest thinkers and doers
 
http://www.ted.com/index.php/themes/new_on_ted_com.html  
 
TED.com denna webbsite en av de bästa jag vet, har mängder av storheter I världen som bidrar med kunskap och upplysning, titta in till och från och se vad som sker i världen utanför ”Ankeborg”.  
 
Börja med denna länk:  
http://www.ted.com/index.php/talks/hans_rosling_shows_the_best_stats_you_ve_ever_seen.html  
 
Svensken Hans Rosling doctor and researcher from Karolinska in Stockholm  
”Svenska studenter är på samma nivå som schimpanser”, jag rekommendera varmt att bl.a. svenska facket, Anna Grönlund BR tar sig tid och lyssna på Dr Hans Rosling, och du Göran Demnert får absolut medhåll, det handlar inte om en idiot utan många idioter i vårt land.
 
 
Dessutom sponsras siten av Nokia, BMW, och du som just köpt en ny dieselbil vilken Göran Demnert införskaffat, med bästa förbränningen och minsta utsläpp långt mindre än vad svenska miljödepartementet kräver av etanolbilarna. Nästa bil kanske kan bli en BMW hydrogen med 0 utsläpp och vad har då BR för desinformation i bakfickan? Hydrogen finns den dag den svenska regeringen säger ja till framtidens bränsle, men när regeringen kan komma ifrån centerns prestige låsning i etanol frågan med miljökommunisterna och miljöanarkisterna samt (s) är ännu en öppen fråga. Politisk låsning framför miljöförbättring, vad säger dig detta?  
Youve never seen data presented like this. With the drama and urgency of a sportscaster,  
statistics guru Hans Rosling debunks myths about the so-called "developing world."  
http://www.ted.com/index.php/talks/hans_rosling_shows_the_best_stats_you_ve_ever_seen.html  
 
…och så en sång till alla feminister, jag kunde bara inte låta bli!  
http://www.ted.com/index.php/talks/nellie_mckay_sings_feminists_and_if_i_had_you.html  
 

 
 
2)  
 
Strejken över – alla är glada!  
 
I Kollektivistiska Sverige strejkar man sönder och samman för att få en uppgörelse som denna och alla förklara sig vara nöjda, planhushållningen i sin prydno.
 
Avtalet i korthet:  
 
tagen från http://www.busstidningen.se/dagens.2.html  
 
- 11 timmars dygnsvila för linjer kortare än 50 km. Dock med undantag för dagkommenderade förare, vid övertidsarbete och schemabyte.  
- 13 timmars ramtid för linjer kortare än 50 km. Dock med undantag för upphandlad skoltrafik.  
- Behovsanställning konverteras som allmän visstidsanställning vilket ger ökad anställningstrygghet.  
- Lönehöjningar för alla utom yrkesarbetare: 1 juni 2008 höjs månadslönen med 700 kronor (3,41 %), 1 juni 2009 höjs månadslönen med 680 kronor (3,2 %), 1 mars 2010 höjs månadslönen med 700 kronor (3,19 %).  
- Lönehöjningar för yrkesarbetare i verkstad: 1 juni 2008 höjs månadslönen med 800 kronor (3,89 %), 1 juni 2009 höjs månadslönen med 780 kronor (3,65 %), 1 mars 2010 höjs månadslönen med 800 kronor (3,62 %).  
 
LOs ordförande Wanja Lundby-Wedin svarar DN läsare på nätet:  
 
Chatt på DN avsändare Kakan  
Jag är så trött på strejker i branscher där det råder mer eller mindre monopol. Såsom vård. Såsom busslinjer. Mer konkurrens! Berätta gärna hur jag o min familj ska komma till vårt landställe på Värmdö nu?  
 
Wanja Lundby-Wedin  
Det finns verkligen inget monopol i bussbranschen! Hade kommunerna haft monopol vore det i dagsläget inget problem, eftersom det finns ett avtal där. Sedan förstår jag naturligtvis ert problem.  
 
Bjarne Willmarsgård kommentar:  
Men Wanja - vad ska man kalla den nuvarande formen med länstrafikbolag - om inte monopol?  
 
Toni kommentar:  
Wanja Lundby-Wedin, ännu en potentat som tappat omdömet och inte längre ser gränsen mellan privat kommunal, Landsting och statlig verksamhet. Busslink som ägs av SL som ägs av Landstinget är det privat? Wanja är precis så korkad som jag redogjort flertal gånger i mina Nyhetsbrev vilket inte förvånar när man lever som hon i en avskärmad värld. Avreglera kollektivbranschen fullt ut, ta bort kollektivavtalen, och omvandla LO samt dagens totalitära fack till marknadsanpassade organisationer som är ett stöd för arbetstagarna mot dumma arbetsgivare men fös inte ihop företagen i avtal som är till mer skada och stoppar varje form av innovationer. Det är lika mycket en känga åt arbetsgivarna som acceptera kollektivistiska former mest för att några jurister söker hålla kvar sina arbetsplatser. Uselt Sverige, uschligt av branschen, så man bäddar får man ligga.  
 

 
 
3)  
 
Göran Demnert på StockholmsBuss
 
 
har hamnat i hetluften och lär ha fått ett och annat hatmejl.  
http://www.goransfunderingar.blogspot.com  
 
Välkommen i klubben för en och annan inskränkt läsare.  
I jante landet är nivån för det fria ordet lågt, för egna åsikter ännu lägre, och därför skall Göran ha all kredit för vad han tänker, skriver och tycker om fack, om strejker, om en och annan person från yrkesgruppen.  
 
Göran har all rätt och den skall han bruka så mycket som möjligt för annars kan man inte få bukt med jante folket som oftast tar över något som leder till monopol här också till ett grått disigt landskap där de som tillhör det gråaste förväntas bli lönade av samhället av de få som orka vara kvar som företagare och underhålla 73% av folket, och du är förvånad över höga skatter?  
 
Jante är STOR i Sverige skriver branschtidningen Bussbranschen som också är den största tidningen på nätet http://www.busstidningen.se och det har sina sidor att vara en som vågar föra ut åsikter och synpunkter man har. Då blir man lätt ett ”hatobjekt”.  
 
Det finns för många humorlösa ”idioter” i det här landet och det förekommer allt oftare att jag ställer mig frågan - ”ska vi verkligen ha allmän rösträtt i det här landet”...skriver redaktören Bjarne Willmarsgård.  
 
Mitt Nyhetsbrev är ett forum för den fria åsikten, därför är det är lätt att instämma, stå på dig Göran, bussbranschen är full av imbecilla medlöpare, men också många kloka läsare som tar det med ro och bidrar ofta med intressanta inlägg, naturligtvis anonymt.  
 
Mer än 20.000 läsare i vecka efter vecka under semestern läser detta Nyhetsbrev, det måste vara ett riktigt ruggväder om man slirar in sig på min bloggsida, varför så många läser min webbsite som befinner sig i andra länder är däremot en gåta för mig, det är glädjande att ni håller är uppdaterade när kollektivisterna gått in i sommar hålet.  
Toni Schönfelder  
 

 
 
4)  
 
Svensk Kollektivtrafik fd SLTF ”i Kejsarens nya kläder”
 
 
http://www.sltf.se  
 
Hemsidan är helt omgjord och är elegant som en kostym från Armani... Den tidigare var trist som en yllekofta från Dressman. Nu modern och snygg anser Busstidningen, största branschtidningen på nätet. http://www.busstidningen.se/dagens.2.html  
 
Branschorganisationen för svensk kollektivtrafik texten tagen från webbsidan  
Svensk Kollektivtrafik är läns- och lokaltrafikens branschorganisation. Medlemsföretagen, trafikhuvudmännen, har ansvaret för den lokala och regionala kollektivtrafiken med buss, tåg, spårvagn, tunnelbana och båt i Sverige. Drygt 1,2 miljarder resor görs årligen med kollektivtrafiken.  
 
Toni kommentar:  
Webbsidan är mycket bra – överskådlig. Tyvärr samma låga besökare antal, verkligheten visar att en snygg site är en sak antal besökare något helt annat. Med tanke på att jag blev uppmärksam på siten ett tag efter gjord ändring borde nyhetseffekten vara större.  
Å andra sidan tål det att kommenteras, drygt 1,2 miljarder resor om året, är vad medlemstrafikföretagen transportera årligen, jag betonar transportera liksom djur, gods och inte hur många som reser av egen fri vilja. En viss sak skillnad.
 
 

 
 
5)  
 
Nio svenska områden ska bidra till EU:s bevarande av biologisk mångfald
 
 
Regeringen har beslutat att föreslå nio områden i Sverige till EU:s nätverk av värdefulla naturområden, Natura 2000.  
Bland annat föreslås Markallen i Norrbottens län, Norra Midsjöbanken i Kalmar län och Stora Middelgrund i Hallands län att ingå i nätverket.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080720-5.pdf  
 
 

 
 
6)  
 
Nu satsar Danmark på att bli världsledande på elbilar med bränsleceller.
 
 
Tanken är att landet ska ha flest sådana bilar i världen per invånare innan FN:s stora klimatmöte i Köpenhamn nästa år.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080720-6.pdf  
 
 

 
 
7)  
 
Ny teknik sniffar sig till brott
 
 
Svensk, ny teknik gör det möjligt att sniffa sig till miljöbovar på sjön.  
Det är forskare på Chalmers som utvecklat en ny teknik för att upptäcka otillåtna utsläpp. Med hjälp av olika instrument kan man bland annat mäta svavelhalten från fartygens skorstenar.  
 
Den nya tekniken gör det lättare att kontrollera om skeppare följer de olika internationella regler som finns kring bränsleanvändning. Olika regler gäller nämligen i olika delar av världen, vilket gör att mindre nogräknade redare inte drar sig för att fuska.  
 
Nu har alltså kustbevakningen testat utrustningen som gör att de från ett flygplan kan se vilket slags bränsle fartygen kör på. Kustbevakningen hoppas på att få fram en permanent utrustning under 2009, under förutsättning att man hittar finansiärer som vill hjälpa till, meddelar ekonomisajten e24.se.  
 
Toni kommentar:  
Låter spännande, men vem sätter stopp för svenska statens egna företag som släpper ut mest skit av alla verksamheter? Ja till och med långt mer än alla andra verksamheter och bilar sammanlagt, var finns dom som övervakar staten, regeringen och inte bara som merparten jamsa med?
 
 

 
 
8)  
 
360 000 kronor till turismforskning NUTEK - Verket för näringslivsutveckling
 
 
Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism har delat ut 360 000 kronor till turismforskning.  
- Årets stipendiater är utvalda för sin höga kvalitet på tidigare forskning och för projekt som kan bli viktiga tillskott till utvecklingen inom svensk turistnäring, säger Björn Eriksson, landshövding i Östergötlands län och ordförande i Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism.  
 
När kommer vi få uppleva One Vision – One Goal?  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080720-8.pdf  
 
 

 
 
9)  
 
Ulf Nilsson har ordet!
 
 
Det finns få skribenter i Sverige som kan åskådliggöra samhällsproblemen i Sverige och i världen som Ulf.  
Naturligtvis utsätts han för mängder av hot och illvilliga mail, oftast av människor som vuxit upp i frihet utan att bidra med något. Maktens och desinformationens apostlar finns överallt, varför så många i Sverige har ingen kunnat förklara för mig. Jag bidrager med att sprida Ulfs fantastiska klarsynthet, om du samstämmer eller ogillar är upp till dig, det är inte din åsikt som gäller utan att du läser och börja fundera kring vad Ulf skriver, jag som också har en bred Internationell erfarenhet kan bara konstatera, Ulf ger uttryck för något som är helt korrekt och det smärta många med oss hur fel det går i Sverige och det tycks inte finns någon kraft som orka stå emot och stoppar utfärden.  
 
De som lever för dagen märker inte så mycket av det, det tar sin tid att total förstöra ett land med en inbyggt hög kunskap, men att det går visade Uruguay som var under femtiotalet mera välmående än Sverige och idag är kört i botten, till världens absoluta botten.  
Här kan du botanisera i otaliga Ulf Nilsson artiklar, publicerade i Expressen  
 
http://www.expressen.se/kronikorer/ulfnilson/1.567855/1.567855/ulf-nilson-lista?showNumArt=100&viewstyle=full&list=1  
 
Läs alla artiklar på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080720-9.pdf  
 
 
Detta är ett urval av artiklar som jag väljer att publicera:  
 
9 a)  
 
Det värsta skällsord som finns på svenska är GAMMAL.
 
 
Som i: – Du är en gammal gubbjävel! Ge dig! Lägg av!  
 
Läs alla artiklar på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080720-9.pdf  
 
 
9 b)  
 
Svenskar vill jämt känna sig mäktiga
 
1)...AVRÄTTNINGSBUSSAR i Kina  
2)...svensk miljöpolitik är hyckleri  
3) Om vi inte fått bilar, flygplan och snabba båtar skulle vi ha suttit i Tiveden och petat näsan och glott slött på björnarna.  
Al Gore och hans anhängare bland miljöpartiklar världen runt är främst ute efter makt för egen del.  
3) Att så många politiker hoppat på tåget har precis samma anledning: man vill reglera, centralisera, bestämma över vanligt folk. Bilar och flygplan är frihetsmaskiner.  
4) Satsningen på etanol skitar ner mer än bensin och gör maten dyrare. Säkert det mest vettlösa projektet i modern tid!  
 
Läs alla artiklar på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080720-9.pdf  
 
 
9 c)  
 
Sverige håller på att försvinna
 
 
Har Du möjligen också lagt märke till att Sverige håller på att försvinna. Okey, ett riktigare ord är väl förvandlas, fast i ett tempo så rasande att en järnridå faller mellan det som är och det som var - för inte särskilt längesen.  
 
Läs alla artiklar på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080720-9.pdf  
 
 
9 d)  
 
Ulf Nilson: Avundsjukan gör dig varken rik eller glad  
Sveriges största
folksjukdom heter avundsjuka. Då menar jag inte positiv avundsjuka utan den form som egentligen borde heta avundsamhet - den jäveln tjänar mer än jag och det borde han inte få göra.  
 
Eller:  
 
Den där rike faen, han är säkert skattefuskare. Han borde anmälas...  
 
Samtidigt har skatterna, fram till alliansregeringens tillträde, stadigt höjts, så att svensken nu vad det gäller egen disponibel förmögenhet är fattigast i den rika världen. Hälften av alla svenskar (rapporterar Dick Kling) har en nettoförmögenhet som inklusive bostad ligger under 28000 kronor.  
 
Läs alla artiklar på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080720-9.pdf  
 
 
10)  
 
Liza Marklund: Sveriges värsta miljöbov
 
 
Dagens Nyheter artikel om SSAB i Oxelösund, där framgick att koksverket släpper ut lika mycket koldioxid som 900000 personbilar under ett år. Det innebär lika stora utsläpp som alla bilar i Stockholm och Sörmland tillsammans. Koksverket i Luleå är betydligt större, och dess utsläpp ännu värre.  
 
Tillsammans med anläggningarna i Oxelösund och Borlänge står företaget för tio procent av Sveriges totala koldioxidutsläpp.  
 
SSAB, som gjorde hissnande 4,6 miljarder kronor i vinst i fjol, betalar inte ett öre i koldioxidskatt. För två månader sedan fick företaget ny och utökad tilldelning av gratis utsläppsrätter av Naturvårdsverket.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080720-10.pdf  
 
 
 

Reklam för Spanien
Söker du information om Spanien -- Använd dig av min web http://www.spaininformation.org
Här hittar du allt

Fair use notice

The Toni Schönfelder Newsletter and website contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorised by the copyright owner. The material is being made available for purposes of education and discussion in order to better understand the complex nature of corruption in today's world. I believe this constitutes a "fair use" of any such copyrighted material as provided for in relevant national laws.

The material is distributed without profit to those who have expressed an interest in receiving the included information for research and educational purposes. If you wish to use copyrighted material from this site for purposes of your own that go beyond "fair use", you must obtain permission from the copyright owner. Toni Schönfelder cannot guarantee that the information contained in the Corruption News service is complete and correct or be liable for any loss incurred as a result of its use. Nor can Toni Schönfelder be responsible for any subsequent use of the material.


Denna sida är producerad av Toni Schönfelder. Avsändaren har inget ansvar för innehållet i sidor som är länkade -- allt material som finns i egen producerade sidorna får användas fritt och utan kostnad.

Esta página ha sido realizada por el Sr. D. Toni Schönfelder.Los realizadores de la página no se hacen responsables del contenido de las páginas enlazadas a la presente. Toda la información existente en las páginas de realización propia pueden ser utilizadas libremente y sin ningún tipo de coste.

This page has been produced by Mr Toni Schönfelder. The sender does not take any responsibility for the contents of the linked pages. The whole material in the own produced page can be used free of charge.