Ange ett namn eller sökord så får du upp alla artiklar som innehåller det du söker.
Tillbaka till Tonis hemsida

Toni Schönfelder A lifetime of innovation

Mina favoritlänkar, kolla in

Debattartiklar Ryssland

TaxFree handelns vara och icke vara

Tillägnad buss- och kollektiv branschen av Toni Schönfelder oberoende och fri debattör
Klicka på den artikel du vill läsa

Artiklar som du bara måste läsa,Vakna upp i Sverige!

Debatt artiklar av Harald Rosén (Det gäller flyg)

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationToni Schönfelder
A lifetime of innovation

Debate - Opinion in English
Russia and Baltic States

Back to Toni Schönfelders homepage

Web library, My favorites

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationVerschiedenes in Deutsch

 
Bäste Läsare  
 
Välkommen till Newsletter nr 11 den 8 mars 2004.  
I detta nummer har jag klippt ut delar av utredningen Sveriges Turistråd som skall läggas ned och ersättas av något nytt. Äntligen!  
 
Ur innehållet:  
 
1) Sveriges Turistråd läggs ned!  
 
2) Ekmanbuss och TV reklam i TV 4!  
 
3) Länsbolaget i Berlin BVG, över 9 miljarder kronor i underskott!  
 
4) Det svenska välfärdsbygget knakar i fogarna.  
 
5) De små stegens tyranni - Sverige har blivit en feministisk banan-monarki  
 
6) Reklamförbud är censur  
 
7) EG-domstolen slog då fast att parkeringsavgifterna på gatumark inte tas ut i vinstsyfte  
 
8) Sverige toppar nu den nedrigaste av listor  
 
9) Ulf Nilson: Den mäktiga avundsjukan  
 
10) Scania kör om Volvo!  
 
Sist en ny elak Virus information  
 
Nya sponsorer för RDA resan den 1:a augusti!  
 
=========================================  
 
1)  
 
Sveriges Turistråd läggs ned!  
Den av regeringen tillsatte utredaren av svensk Turistnäring har kommit fram till att Sveriges Turistråd läggs ned tillsammans med Turistdelegationen.  
En ny myndighet för turistfrämjande inrättas  
Här följer ett utdrag ur utredningen.  
 
Av någon teknisk anledning kan jag inte få in texten -- är du intresserad skickar ett mail till mig så sänder jag utredningen i en PDF file  
 
mailto:toni@schonfelder.com  
 
 
===============================  
 
 
2)  
 
Ekmanbuss och TV reklam i TV 4!  
 
Sitter och slötittar och bläddra igenom världens fascinerande TV kanaler, bara att känna friheten och titta på olika länders TV även om man inte begriper ett smack av språket, så är bilderna talande och visar vinklingen till tittarna.  
Kommer in på TV 4 där det just pågår ett antal reklaminslag.  
Mot mig kommer en synnerligen snygg vit Ekmanbuss, först trodde jag det var en  
trailer för nåt TV program men efter någon sekund ramlar hakan ned på magen.  
TV reklam för ett bussföretag, att jag skulle få uppleva något dylikt.  
 
Grattis Ekman, hoppas att ni inte bara får en förhöjd image utan också många nya kunder.  
Ja jäklar, va glad man blir med offensiva satsningar!  
http://www.ekmanbuss.se/ rankning enligt Alexa idag är 1.447.971  
en kraftig uppgång sedan bara januari -04  
tidigare mätning sept 2003 rankning 2.178.630 och den 25:e jan 2004 rankning 1.726.439  
Ekman har även på reklam på radion till och från.  
 
============================  
 
3)  
 
Länsbolaget i Berlin BVG, över 9 miljarder kronor i underskott!  
Det måste sparas vilket även tyska länsbolagen fått erfara, dessa otympliga monster verksamheter där svensk lokaltrafik framstår som små söndagsskolebarn.  
BVG har alltid varit ett gigantisk underskottsföretag, verksamheten är uppbyggd som tagen ur skolboken för planhushållning. BVG strukturen är som ett ämbetsverk av värsta sorten, alla ledande tjänster är tillsatta av politiker för politiker där Berlin Senatens kommunikationsminister (Berlin är en egen delstat) och finansminister har ansvaret för verksamheten. Vid genomgången för ca tre år sedan där frågeställningen var, privatisera BVG kom man till slutsatsen att det finns minst ca 2.000 personer för mycket, att hela organisationen är fel och det förekommer ett gigantisk slöseri med pengar.  
Staten Berlin har nu satt ett tak för antalet konsulter i bolaget BVG inte får överstiga 50 miljoner kronor i kostnad efter att man under året 2003 gjort av med dryga 90 miljoner.  
Happy Days går mot sin ända. Även där!  
 
===================================  
 
4)  
 
Det svenska välfärdsbygget knakar i fogarna.  
Publicerad 5 mars 2004 Dagens Nyheter  
 
När finansdepartementets långtidsutredning presenterades var det en hotande bild som tonade fram. Fortfarande finns det rådrum, men på sikt måste nya lösningar till. Höjda skatter fungerar inte i längden. Eftersom tillväxten sker kontinuerligt skulle också skatterna behöva höjas kontinuerligt. Och man når snart en gräns när det inte lönar sig för många att arbeta och då minskar både skattebasen och tillgången på arbetskraft.  
 
Tonis kommentar; vem tar till sig dessa budskap som numera nästan dagligen publiceras?  
När kommer insikten att så kan det inte fortsätta? Varför måste alltid regeringen komma med förändringar och inte branschen själv? Vem väcker BR?  
 
 
========================================  
 
5)  
 
De små stegens tyranni - Sverige har blivit en feministisk banan-monarki.  
 
Ingen kan längre värja sig för den feministiska statsideologin. Vi har inte längre ett fritt näringsliv som kan utse vilka de vill till sina styrelser. Svenska företag hukar under hot om lagstiftning av bolagsstyrelser. Vi har inte längre en fri vetenskaplig forskning som fritt kan välja inriktning på sin forskning. Forskare som inte prioriterar ett genusperspektiv förlorar anslag.  
 
Newsletter nr 7 den 8 febr 2004  
Punkt 14 De små stegens tyranni - Sverige har blivit en feministisk banan-monarki.  
http://www.toni-schonfelder.com/swe.asp?id=621  
 
=================================  
 
6)  
 
Reklamförbud är censur  
Insändare av Mattias Svensson, liberal debattör  
 
Jag har inget emot kvinnor i politiken (tvärtom väntar jag på nästa Margaret Thatcher), men om hysteriska kärringar hade fått bestämma hade vi aldrig haft någon frihet i det här landet. Dansbanor, negerjazz, Elvis och Alice Cooper har alla hotat det uppväxande släktet. För att inte tala om videovåldet eller s-kvinnornas paradnummer, parabolantenner. Själv minns jag från min uppväxt på 80-talet Hem och skola-föreningen i Jämtland som ville bojkotta tidningen OKEJ för att de skrev om hårdrocksgrupper som WASP. De leddes av en centerkvinna som för övrigt aktiverat sig politiskt mot försäljning av godis i lösvikt.  
I dagarna har traditionen förts vidare av jämställdhetsminister Mona Sahlin som lanserat förslaget att förbjuda könsdiskriminerande reklam. Naturligtvis med motivet att genom den klassiska totalitära härskartekniken att vilja ”skydda” barn och ungdomar. Att Mona Sahlin av alla människor förlagt tryckfrihetsförordningen någonstans bland parkeringsböter och kontoslipar är kanske inget att förvånas över. Det som bekymrar mig är att ingen annan dängt den i huvudet på henne.  
Reaktionerna mot förslaget har varit mesigt passiva. En företrädare för den reklambransch som riskerar att strypas av statskontroller kunde i en TV-debatt inte prestera någon bättre invändning än att kontrollen över reklamen genom lagstiftning skulle bli osmidigare och långsammare än dagens behandling i branschens etiska råd. Därefter hördes varianter på ”det kommer inte att hjälpa” eller möjligen ”så farligt är det inte”.  
Det är klart att det inte är farligt med reklam. Inte ens skolbarnen går på den. De trallar glatt på Iprenvisan, men skulle knappast få för sig att köpa huvudvärkstabletter för veckopengen. Ska vi verkligen förutsätta att de betydligt äldre barnen vänder sig till samma reklam för att okritiskt anamma dess könsroller? Blackie Lawless i WASP skar halsen av en barbröstad kvinna på scen redan 1984. Då borde väl dagens ungdom vara kapabel att hantera ishockeyspelare i stringtrosor (en annons som vänsterpartiet i Stockholm krävde skulle dras in)?  
Feminister på ärten  
Framför allt handlar reklamförbudet om att inskränka grundläggande friheter. Att bara tillåta budskap som faller feminister i smaken kommer att sätta en betydande hämsko på vad som får sägas och uttryckas i ord och bild. Feminister går till storms mot tidningar med lättklädda flickor, fördömer flickor som frivilligt medverkar i dessa tidningar och kräver indragning av annonser för en ishockeymatch. Julen firas årligen med att fördöma reklammodeller som antingen är för smala, har för stora bröst eller skapar ångest genom att se bättre ut än genomsnittet. En förflugen kommentar om att någon är lättare att hantera efter några öl (vem är inte det?) får ytterligare en feminist att gå i taket och tala om våldtäkt.  
Så länge feministen-på-ärten används på braskande löpsedlar för att sälja kvällstidningar är det okej. Som ett salt i debatten är de förvisso förutsägbara, men ofta underhållande och i undantagsfall har de till och med en poäng. Men om samma feministiska ideologer ska avgöra vad som ska vara förbjudet eller tillåtet under lag är vi alla illa ute. Då förvandlas tyckarna till ett ge(nus)stapo med makt att diktera och förbjuda.  
Detta borde vara den avgörande invändningen mot Mona Sahlin och hennes gelikar. När staten vill inskränka och styra vilka budskap som vi får sända till andra handlar det inte om jämställdhet, än mindre om att skydda ungdomar. Då handlar det om censur, om att med tvångsmedel inskränka enskilda människors grundlagsfästa yttrandefrihet. Med detta borde förslaget vara avfärdat.  
 
===================================  
 
7)  
 
EG-domstolen slog då fast att parkeringsavgifterna på gatumark inte tas ut i vinstsyfte  
 
Stockholm kräver staten på 300 milj i felaktig p-moms  
 
Men den som har parkerat får inte tillbaka momsen.  
I åratal har stockholmarna betalat parkeringsmoms till staten. Helt i onödan. Nu kräver Stockholms stad tillbaka omkring 300 miljoner kronor från Skatteverket  
Ytterligare 150 kommuner väntar på momspengar. Men inte ett öre går tillbaka till laglydiga bilförare, som har matat in stora belopp i p-automaterna under åren.  
Det var ett utslag i Regeringsrätten strax för jul som slutligen slog fast att det inte ska vara moms, när man parkerar på kommunala gator  
Striden om momspengarna har pågått sedan 1990. EG-domstolen slog då fast att parkeringsavgifterna på gatumark inte tas ut i vinstsyfte utan är att betrakta som myndighetsutövning för att reglera trafiken.  
Utslaget gällde staden Oporto i Italien och svenska skattemyndigheterna har inte velat godkänna samma momsfrihet för Stockholm. Men nu har Kammarrätten givit Stockholm rätt och övriga svenska kommuner hänger på beslutet.  
 
Enligt Kommunförbundet är det 150 kommuner som tar betalt för gatuparkering förutom Stockholm och de förväntar sig att få omkring 200 miljoner kronor tillbaka i momspengar.  
För kommunerna innebär skattebeskedet stora inkomster framöver. Parkeringsavgiften kommer ju inte att sänkas och för Stockholm innebär det 40 miljoner kronor extra varje år, som vi som parkerar fortsätter betala,  
 
Momsbeskedet gäller inte parkering på tomtmark i anslutning till gatorna. Här rör det sig inte längre om myndighetsutövning utan om uthyrning av parkeringsplatser i vinstdrivande syfte. Alltså utgår moms.  
Detta berör märkligt nog även boendeparkeringen.  
 
====================================  
 
8)  
 
Sverige toppar nu den nedrigaste av listor. Listan över hur många som aldrig funderat över att starta eget. I Sverige är det hela 72 procent av den vuxna befolkningen som aldrig haft planer på att starta eget, motsvarande siffror för USA är 40 procent, enligt den senaste OECD-rapporten och statistik från Gallup europé som publiceras av Veckans Affärer.  
 
Hela Skamlistan  
Andel i procent som aldrig funderat på att starta eget. För EU-länderna är snittet 58 procent.  
 
1. Sverige 72  
2. Belgien 67  
3. Nederländerna 63  
4. Italien 63  
5. Luxemburg 62  
6. Portugal 61  
7. Spanien 60  
8. Frankrike 59  
9. Finland 57  
10. Österrike 57  
11. Tyskland 55  
12. Norge 52  
13. Storbritannien 51  
14. Irland 50  
15. Grekland 50  
16. Danmark 48  
17. Island 45  
18. USA 40  
 
Sverige har färre företagare procentuellt sett än andra jämförbara länder. Och samtidigt som ganska många av nystartade företag överlever i minst två år, så växer de inte – Efter två år har nya företag i genomsnitt 1,5 anställda i Sverige enligt OECD-undersökningen. I andra EU-länder ser däremot de nystartade företagen ut att kunna växa mer och snababre.  
 
Skattesystemet är en bidragande orsak till det låga företagandet i Sverige. De snabbväxande småföretagen missgynnas enligt 3:12-reglerna, fastslår OECD, skriver VA. En ytterligare orsak är de mindre lysande förutsättningarna för privat förmögenhetsuppbyggnad jämfört med fondsparande.  
 
====================================  
 
9)  
 
Ulf Nilson: Den mäktiga avundsjukan  
 
Spara styvt 50 miljarder (Wallenberg klarar sig!). Ta bort fastighetsskatten!  
Avundsjukan är en mäktig kraft i Sverige, helt enkelt systemets viktigaste stöttepelare. Avundsjuka - lika med den vettlösa tanken att det bästa sättet att skapa jämlikhet är att hugga huvudet av dem som råkar vara en aning längre än andra. Avundsjuka är för övrigt fel ord, för avundsjuka kan vara positiv - jag vill ha det lika bra som du. I stället handlar det om AVUNDSAMHET - du ska inte få ha det bättre än jag. Låt oss bevaka alla noga så att ingen kan sticka upp (utom dom som vinner på lotteri eller kan sjunga pop eller lira hockey).  
Nu skriver jag ändå avundsjuka, eftersom ordet allmänt används negativt. Den bästa illustrationen till den svenska avundsjukan är förmögenhetsskatten. Direkt pervers är förmögenhetsskatt på redan stenhårt beskattade hus.  
Skatten ger statskassan 3,8 miljarder, en spottstyver i sammanhanget. Nu ska jag tala om - för Bosse Ringholm och alla er andra - vad samma skatt KOSTAR samhället.  
Först och främst en stor och surmulen övervakningsapparat.  
Därpå en monumental skatteflykt. Enligt DN har 1 500 MILJARDER förts ut ur landet av folk med pengar. Det är en svindlande summa som för inte så värst länge sen skulle ha varit lika mycket värd som alla varor och tjänster producerade i landet under ett helt år. Investerad i Sverige skulle den ge något som regeringen älskar att snacka om men inte kan skapa - ekonomisk tillväxt. Nu får svenska pengar hjulen att snurra i andra länder i stället.  
För det tredje är förmögenhetsskatten lika med orättvisa och hyckleri. Som bekant undantas än så länge aktier på O-listan. Officiellt för att gynna tillkomsten av nya företag. I verkligheten, som alla vet, därför att Stefan Persson och ett antal andra superrika hotade lämna landet.  
Vips beslutade regeringen att låta de många fattiga betala för de få rika - samtidigt som man lögnaktigt påstod att avsikten är den motsatta. (En parallell är den fortsatta idiotiska satsningen på Jas Gripen som överför skattemiljard efter skattemiljard till Saab för att hålla Wallenbergs på gott humör.)  
Den fjärde punkten är ändå värst. Förmögenhetsskatten gör det idiotiskt att spara. Jag har räknat på saken och kommit fram till att OM en svensk lyckas skrapa ihop fem miljoner kr, varav en stor del i normalfallet ligger i en högbeskattad fastighet, så tvingas vederbörande att ta av förmögenheten för att få ha resten kvar efter skatt. Konfiskation!  
Att vara trägen och sparsam lönar sig inte om man är bosatt i Sverige. De rika, som har större möjligheter att planera och göra avdrag, gynnas. Vanliga knegare lär sig snabbt att det är bättre att ta sjukdagar än att jobba över - det blir i alla fall ingenting kvar.  
Särskilt hårt drabbas vi äldre, för har man inga stora lån - ja, då vet ni vad som händer när man dör  
Att ha sparade pengar betyder att ha en reserv av frihet. Den som är satt i skuld är inte fri, förkunnade en stor, svensk folktalare (initialerna är GP). Men den som aldrig får näsan över vattnet är inte hellre fri utan beroende, fången i ett system som bygger på misstro, på hyckleri, på orättvisor.  
Och systematisk avundsjuka.  
 
 
Av ULF NILSON  
 
 
=====================================  
 
 
10)  
 
Scania kör om Volvo!  
 
Tidningen Affärsvärlden hade följande artikel inne den 1 mars 2004.  
Toni kommenterar efter artikeln!  
 
Marknaden för bussar är liten, splittrad och politiskt styrd. Volvo och Scania har valt helt olika strategier - med skiftande framgång.  
 
Den 11 februari fick de företag som tillverkar och importerar bussar en glad nyhet. Stockholms planerade biltullar innebär att SL behöver 200 nya bussar.  
Ordern är i och för sig välkommen. Men den illustrerar också ett av bussbranschens största problem: den politiska risken. Plötsliga och godtyckliga beslut om allt från trafikomläggningar till krav på dörrkonstruktioner försvårar planering och lönsam produktion.  
 
Lönsamheten i bussbranschen är usel. I Europa är det egentligen bara Scania som tjänar pengar på busstillverkning, även om Södertäljeföretaget inte särredovisar sin bussrörelse. Volvo har haft nära nog obefintlig lönsamhet på sin rörelse. De senaste tio åren har Volvo Bussar omsatt totalt 122 miljarder kronor och bara tjänat 860 miljoner. Volvochefen Leif Johansson konstaterar att läget för koncernens bussverksamhet "är plågsamt" men signalerar samtidigt framtidstro:  
 
- Min förhoppning och tro är att folk tröttnar på att åka i gamla bussar och att marknaden kommer tillbaka.  
 
Chefen för Volvo Bussar, Håkan Karlsson, instämmer. Han framhåller satsningarna i Asien, där bolaget har en fjärdedel av försäljningen, och hoppas att kunderna också ska strömma till på andra marknader.  
Hela artikeln kan du läsa under följande länk.  
http://www.affarsvarlden.se/article.jsp?article=65781  
 
----------------  
Toni Schönfelder - 2004-03-01 Det vore enkelt att hålla med!Analysen är bra och åskådliggör på ett bra sätt bussproblematiken på den svenska hemmamarknaden som är lika stor som marknaden för stor Hamburg i Tyskland. Länsbolagen som genom sitt upphandlar monopol i Sverige och en oansvarig politisk styrelse rakt över, bestämmer om bussar med en utformning vilka inte kan användas i de olika länen i Sverige. Detta får åskådliggöra ett gigantisk slöseri med skattebetalarnas pengar.Scania bussar har enligt mitt förmenande aldrig tjänat några pengar. Scania bussar ha alltid lidit av att vara en del av lastbilsverksamheten varifrån man sällan eller aldrig förstått bussens helt andra förutsättningar. Att Scania lastbilar tjänat mycket pengar därför att man har haft en osedvanlig bra produkt återspeglas inte på bussidan. Artikeln ger därför en felaktig bild av situationen. Scania bussar har gjort fler marknadsmissar än vad som ryms på ett A4 blad.Om man för in i bussresenomanget att en bakdel med motor och en framaxel skulle vara en buss så har artikeln författaren inte förstått ett smack. Scanias egen busstillverkning av riktiga bussar är kantat av misslyckanden, nedläggningar och konstruktionsfel som i vilken annan bransch skulle lett till stämningar i domstol men bussbranschens folk kännetecknas av timida och undergivna bara det inte blir bråk eftersom marknaden är så liten och alla känner alla med en och samme beställare i slutändan har satt den fria marknadskrafterna ur spel. Volvos problem är snarlika där man envisats i årtionden med att sälja en chassi produkt som redan på 70 talet tillhörde historien. Allt redaktören skriver om Volvo bussar är tyvärr sann och lika häpnadsväckande eftersom det kunnat pågå så länge. Vi håller tummarna för att nye VD:n har andra förutsättningar och arbeta med att få en marknadsanpassad produkt. Europas största bussmarknad är Tyskland där både Scania och Volvo har misslyckats med varsitt felaktiga agerande och felaktiga produkter utan att förstå hur marknaden fungerar. Volvo har betydligt bättre möjligheter med rätt management att lyckas i världen, problemet är att man hitintills valt folk i ledningen som valt att kröka rygg istället för att göra vettiga marknadsanalyser och anställa folk som förstår bussvärlden.Scania har ingen bussprodukt överhuvudtaget man har ett chassi som tekniskt överlevt sig självt där man lever på ett välförkänt gått rykte från lastbilstillverkningen som bussarna inte på något sätt lever upp till.Inget vore enklare än att hålla med artikelförfattaren. Tyvärr är verkligheten en helt annan, så länge moderbolagen av strategiska skäl backa upp sina sjuka bussdivisioner så länge kan dom finnas kvar, annars hade dom redan på tidigt 60 tal varit ur marknaden.toni@schonfelder.com bussinnovatör, konstruktör och chef under dryga 30 år för ett bolag med bussar som trafikerade stora delar av Europa.  
 
 
 
===================================  
 
 
För bussresearrangörer från Sverige, Norge och Åland, RDA resan den 1:a augusti 2004  
 
 
Tidningen Bussbranschen inbjuder alla bussresearrangörer från Sverige, Norge, Åland och Finland att följa med vår studieresa för bussresearrangörer till Köln och RDA work shoppen med avresa från Sverige  
Söndagen den 1:a augusti 2004 med återkomst den 5:e augusti vilket är en Torsdag.  
 
Bussen avgår från Göteborg 07.30 via Malmö Syd Svågertorp, Öresundsbron och Rödby Puttgarden med Scandlines till Lübeck där vi övernattar.  
För deltagare från övriga Sverige kan vi rekommendera påstigning i Malmö Syd Svågertorp  
Järnvägsstation som ligger direkt vid motorvägen till Öresundsbron, det finns möjligheter till bevakat Parkering hos firman http://www.parksmart.nu/bokning/bokning_malmosyd.html  
 
Flyg direkt till Malmö!  
Du som väljer att flyga med nya lågprisflyget i Sverige till Malmö föreslår vi att du tar en Taxi från Sturup till Malmö Syd Svågertorp. Avgången från Malmö Syd Svågertorp är 11.00  
 
Flyg direkt till Lübeck!  
Ett annat alternativ är att från Stockholm/ Skavsta flyga direkt till Lübeck med Ryanair http://www.ryanair.com och ansluta till hotell Scandic Lübeck. Ryanair kostar om man bokar nu 195 kronor enkel resa ev skatter tillkommer. Bokning gör du själv!  
Flyg nr FR 9701 avg Sthlm 13.55 ank Lübeck 15.20 (förbehåll för tidtabell ändring)  
 
Återkomsten till Trelleborg är den 5:e augusti kl 07.30 till Malmö Syd Svågertorp senast 08.30 och Göteborg 11.45.  
Dag 1 avresa med buss från VOLVO från Göteborg via Malmö Svågertorp till Lübeck  
Dag 2 Lübeck - Köln / Leverkusen med studie besök på vägen  
Dag 3 Köln RDA workshop med mottagning samt kvällsunderhållning med buffét)  
Dag 4 Köln RDA workshop fram till kl.13.00 avgång direkt till Travemünde  
Dag 5 ank till Trelleborg 07.30  
 
Resan sponsras av:  
Busstidningen Bussbranschen http://www.busstidningen.se  
Volvo Bussar, http://www.volvo.com/bus/global/en-gb  
Resekonsulterna http://www.resekonsulterna.se  
Øresundsbron http://www.oeresundsbron.com/  
Haman Scandinavia http://www.haman.se/  
Scandlines http://www.scandlines.se/SEFront/Front_SE  
TT-linjen http://www.ttline.se/ttrtm?Publisher=2&Language=sv&PageID=467  
Scandic Hotells i Lübeck http://www.scandic-hotels.com/dispatch/ViewPropertyHomePageForm?hid=11105375&ViewPropertyHomePage=&formName=ViewPropertyHomePageForm i samarbete med Resekonsulterna  
samt Lindner Hotell i totalrenoverade Leverkusens Fotbolls Arena  
http://www.lindner.de/en/BAY  
RDA work shop som svarar för inbjudan och sponsrar alla deltagare i Köln  
http://www.rda-workshop.de/new/index.html  
 
Tallink har tillkommit som kommer presentera under resan spänannde erbjudanden.  
http://www.tallink.se Börje Palmqvist medföljer mailto:borje.palmqvist@tallink.se  
 
 
Information om resan erhåller du av Erland Olsson (Ljungskilebuss)  
på telefon tel 0709414214 eller 0522 29005  
eller av Toni Schönfelder 0034 616 421 085 eller per mailto:toni@schonfelder.com som är reseledare och är med från Malmö till Köln och tillbaks till Malmö.  
 
 
Hur man bokar och vad det kostar kommer efter Påsken!  
Bokningen kommer att ske via Haman scandinavia i Stockholm.  
 
===================================  
 
Dags färsk ny VIRUS varning!  
En ny variant av Sober.D har hittats och sprids i huvudsak i Europa.  
Den sänder e-postmeddelanden med både tysk och engelsk text och  
utger sig för att vara en Microsoft uppdatering för att ta bort Mydoom.  
Det infekterade e-postmeddelandet kommer från förfalskade Microsoft  
adresser.  
F-Secure Anti-Virus har detektion mot Sober. D med uppdateringar från 8 mars 2004  
 
Mer information finns på  
http://www.f-secure.se/virus/virusinfo.asp?Namn=Sober.D  
=============================================  
 
Er tillgivne  
Toni Schönfelder  
 
tel 0034 616 421 085  
fax 0034 966 69 81 58  
mailto:toni@schonfelder.com  
 
 
 
Bild 1 Grattis Ekmanbuss!  
 
Bild 2 ta ett glas avkopplande gott Vin !  
Kvinnor skall dricka vitt vin och "gubar" Rött enligt en ny undersökning!  

Reklam för Spanien
Söker du information om Spanien -- Använd dig av min web http://www.spaininformation.org
Här hittar du allt

Fair use notice

The Toni Schönfelder Newsletter and website contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorised by the copyright owner. The material is being made available for purposes of education and discussion in order to better understand the complex nature of corruption in today's world. I believe this constitutes a "fair use" of any such copyrighted material as provided for in relevant national laws.

The material is distributed without profit to those who have expressed an interest in receiving the included information for research and educational purposes. If you wish to use copyrighted material from this site for purposes of your own that go beyond "fair use", you must obtain permission from the copyright owner. Toni Schönfelder cannot guarantee that the information contained in the Corruption News service is complete and correct or be liable for any loss incurred as a result of its use. Nor can Toni Schönfelder be responsible for any subsequent use of the material.


Denna sida är producerad av Toni Schönfelder. Avsändaren har inget ansvar för innehållet i sidor som är länkade -- allt material som finns i egen producerade sidorna får användas fritt och utan kostnad.

Esta página ha sido realizada por el Sr. D. Toni Schönfelder.Los realizadores de la página no se hacen responsables del contenido de las páginas enlazadas a la presente. Toda la información existente en las páginas de realización propia pueden ser utilizadas libremente y sin ningún tipo de coste.

This page has been produced by Mr Toni Schönfelder. The sender does not take any responsibility for the contents of the linked pages. The whole material in the own produced page can be used free of charge.