Ange ett namn eller sökord så får du upp alla artiklar som innehåller det du söker.
Tillbaka till Tonis hemsida

Toni Schönfelder A lifetime of innovation

Mina favoritlänkar, kolla in

Debattartiklar Ryssland

TaxFree handelns vara och icke vara

Tillägnad buss- och kollektiv branschen av Toni Schönfelder oberoende och fri debattör
Klicka på den artikel du vill läsa

Artiklar som du bara måste läsa,Vakna upp i Sverige!

Debatt artiklar av Harald Rosén (Det gäller flyg)

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationToni Schönfelder
A lifetime of innovation

Debate - Opinion in English
Russia and Baltic States

Back to Toni Schönfelders homepage

Web library, My favorites

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationVerschiedenes in Deutsch

 
Newsletter ”Varning Schönfelder” nr 17 den 18 oktober 2009  
 
”Den obehagliga sanningen...”  
Mot korruption, vänskapskorruptionen, maktmissbruk och slöseriet med skattemedel  
 
Jag har valt en personlig, oftast kontroversiell prägel på det som skrivs, helt medvetet  
 


 
 
Tystnaden är bruten, Nyhetsbrevet ”Varning Schönfelder” är åter on-line  
 
Det har varit spännande 2 månader där jag med fru (samma äktenskap i 44 år) rest runt Europa i en husbil (har aldrig gjort detta tidigare) vi besökte många länder inom Unionen träffade mängder med vänner. I Bryssel blev det flera dagar, det är många som bor där i Europas maktcentra samt naturligtvis Strasbourg där parlamentet finns ett antal dagar varje månad som en resande cirkus, snacka om kostnader och ineffektivitet. Men det var det franska kravet när man skapade grunden till EG varför det krävs enhälligt beslut av samtliga medlemmar om det skall flyttas tillbaks till Bryssel och det lär inte vara möjligt då fransmännen aldrig lär rösta för ett sådant förslag.  
 
I Strasbourg (en härlig stad) finns också EU domstolen där vi har flera svenska domare, intressant och höra på klyftan mellan den svenska ”hemma” versionen av en sanning och verkligheten. En sak är alldeles klart, ingenting sker utan lobby firmor och det är med glädje man finner att en av de mest effektiva och med bäst genomslagskraft är ett svenskägt företag i Bryssel, där nästan alla är fd ministrar eller statsekreterare från olika EU medlemsländer. Man inser snabbt att det borde finnas en kurs för företagsledarna i Sverige hur man agera i Bryssel och vilka möjligheter det finns att förändra, att stoppa eller komma med nya förslag, det är faktisk lättare än många tror om man har dom rätta kontakterna, men så finns det många i Sverige som i sin enfald inte begriper hur man uppträder på parketten i de stora sammanhangen och med 26 olika kulturer. Därför blir det mest gnäll utan att förstå sammanhangen, som exempel har vi Lundin utredningen som bygger på diktat från mitten av 90 talet som togs av s-v-mp där dagens politiker inte minns och politikerna som var med och tog beslutet håller låg profil. Sådan är politiken man minns bara det som kan skada den politiska motsidan även om man själv varit med och tog besluten med vetskap om att ändå ingen minns då alltför få sätter sig in i ärenden och historiken.  
 
Det blev än mer uppenbart i alla samtalen att EU ländernas politiker idag inser nödvändigheten av att bryta upp monopolen, skapa mer frihet, mer fri konkurrens och med Lissabon fördraget kanske det blir en möjlighet där det blir majoritets förslag som gäller i omröstningen och inte längre att alla måste vara överens. Just detta att alla måste vara överens har kastat Europa bakåt i utvecklingen, enskilda medlemsländer har använt sin röst som hot för att åstadkomma en bättre överenskommelse för eget bruk, så har Danmark varit en alldeles egen mästare och hotat många omröstningar om man inte får egna fördelar, det var ett tag så illa att det fanns ministrar i början av 80 talet som ville utesluta Danmark ur EG denna gång.  
 
2 månader i en husbil med all komfort var spännande, att uppleva campingplatser i alla dessa länder var en överraskning, tyvärr Sverige, vi tillhör det absoluta bottenskitet i standard, rent av uselt och snart får jag mail där man beskriver om den korta säsongen, rätt, det har alla andra också, t.o.m i Spanien, Frankrike har man bara 3 månader varför det är ganska glest med campingplatser som har året om öppet.  
 
Jag satt i styrelsen för Sverek sedermera DomänTurist där vi försökte skapa under 70/80 talet moderna och attraktiva campingplatser i Sverige med färskt bröd på morgonen vars ångor gled fram över campingplatsen, med all dåvarande teknik med TV, telefon mottagning till varje plats förutom vatten. Kan bara konstatera att utvecklingen i Sverige stått still, att det knappast finns några campingplatser med modern teknik som W-lan och om det finns så har man några kvadratmeter till förfogande till ett hutlöst pris per halv timme, ynkligt, sorgligt!  
 
Hos MC Donalds står utvecklingen inte still, i Tyskland finns på alla MC Donalds utefter motorvägarna ett MC Café som är en del av butiken med egen designad avdelning och STARBUCKS ni kan slänga er i väggen, snacka om att MC Café är vinnaren, snyggt med priser som är en bråkdel och med fri Internet i alla MC Donalds.  
Och i Sverige….  
 
Något som alltid intresserat mig är hur olika lokaler sköter sina toaletter, går in på en krog eller rastställe, besök först toaletten och sedan vet du om det är ett bra eller dåligt ställe, slår aldrig fel. MC Donalds, BIG BURGER har alltid förstklassiga rena toaletter. I Sverige är det likaså, kolla in en toalett på rastställena utefter vägarna, ett svinstall är rena paradiset mot en svensk toalett, som blir ännu mer komisk när många har en skylt uppsatt – och denna och enda gång på flera språk – endast för våra gäster! En av de få rena och anständiga toaletter är på Stockholms centralstation där man alltid får en ren och snygg toalett.  
 
På tyska motorvägar har toalett frågan fått en lösning där det oftast fanns en person som tog emot en liten slant och höll efter, nu har det automatiserats av ett företag som måste få priset för innovation.  
Företaget heter http://www.sanifair.de/sanifair/index_en.php kolla också in videon.  
Pissoarerna har alltid varit ett problem, det är många som har svårt över styrningen så att säga, nu kissa man i en pissoar som inte förbruka något vatten!! Magic, inte vet jag hur det går till, bara att det är fantastisk, luktfritt, vilken inbesparing av vatten.  
 
Toalettstolen där ringen snurrar ett varv efter användning, meddels en liten arm som rengör ringen och desinficera, all spolning sker automatisk.  
Vilken härlig utveckling och vad innebär inte detta för personalen som rengör.  
I Sverige måste naturligtvis en motsvarande toalett förses med spottkopp för snusare, det har nog ingen tänkt på kontinenten.  
 
För att komma in i toaletten kastar man in en 50 centare (ca 5 kronor) får ut en bong som man sedan kan lämna i kassan när man handlar som betalning, på vissa ställen fick man tillbaks istället för 50 cent 1 euro eller t.o.m 1,50 euro som rabatt. Härligt och vilken skillnad i attityd till den svenska – ”toaletten endast för våra gäster”!  
 
I dagarna firar den svenska resebranschen sin årliga fest arrangerat av RTS där man delar ut priser till varandra, det är för komiskt, det är rena farsen, ännu har jag inte sett ett företag som gjort något vettigt för den svenska turism, men priser får dom.  
 
Sverige är delat i 2 läger!  
 
1) Svensk turistindustri som skickar ut svenskar i världen, är sedan årtionden unikt duktiga, man skapar, med innovation tillhör man eliten och oftast mycket bättre än moderbolagen som numera äger de svenska arrangörerna.  
 
2) Den andra delen är den svenska turist industrin som lärt sig att fylla i blanketter för bidrag, skapar nätverk för mera bidrag, som är politiserat där det gäller att stå med hatten i handen och hoppas på att länsturist organisationen skall fixa fram mera bidrag. Det har skapat en ny sorts människor, bidragsnarkomanerna, och som om detta inte räcker så har vi ett 10 tal organisationer på riksplanet som alla hävdar sin rätt att öka den inkommande turism och den som borde vara mest aktiv Visit Sweden varken syns eller märks i något sammanhang. Riktigt märkligt blir det när länsorganisationerna via EU infrastruktur bidragen som hanteras av Länsstyrelsen får mera bidrag än den nationella turist organisationen Visit Sweden. Det snurras runt ca 5 miljarder årligen via bidrag som skattebetalarna måste ”vi” betala till projekt som tävla om mänsklig dumhet och då kommer frågan vilken kompetens finns på länsstyrelsen? Rätt ingen men ettriga länsturistbolags direktörer och landstingspolitiker som är med och förser sina ”egna” med mera skattepengar är med och besluta indirekt! Det är bara tragiskt, nu sitter man i Stockholm och firar, skålar i champagne över sin egen dumhet!  
Grattis!  
 
Bojkottar Kolmården och andra Delfinarier  
I följande bidrag kan du se hur man hantera Delfiner som säljs till delfinarier runt om världen som kontrolleras av den japanska maffian.  
 
12.10.2009 http://www.zdf.de/ZDFmediathek/content/862178?inPopup=true  
Eller sök www.zdf.de och i övre hörnet hittar du ”sök” skriv in Delfin och bläddra fram till den 12.10. 2009  
 
Det handlar om stora pengar, och för detta ändamål driver man in Delfiner i en bukt slår ihjäl alla som inte duger för ett Delfinarium, det handlar om tiotusentals Delfiner som slaktas på detta vis årligen.  
Den som gjort filmen är en tidigare tränare av Delfiner (Flipper serien) som upptäckte att Delfiner som hoppa och leker inte alls är lyckliga i sin fångenskap utan dör dom efter kortare fångenskap.  
Det som vi upplever som glada och lyckliga Delfiner är i själv verkan rena motsatsen.  
Bojkottar alla som har en Delfin show då slutar jakten på Delfiner som skall in i fångenskap till priset att tiotusental andra får sätta till livet.  
Kolmården fick pris av RTS gänget 2008 för bästa djurpark i Sverige. Säger det inte allt…?  
 
Människan är bra korkad!  
 

 
 
Veckans citat!  
 
Politikerstyrd nepotism!
 
Grundproblemet är att med det statliga ägandet kommer en grotesk politikerstyrd nepotism. Ett bra exempel är när förre Folkpartiledarens fru Marie Ehrling blev SAS-chef och sedan hastigt och lustigt gjorde sin kusin Anders till Sverigechef. Den sistnämnde en sällsynt odugling, som tacksamt nog fick sparken 2008.  
 
Men hallå där är det inte så i hela det svenska samhället? Nepotism är samma sak som vänskapskorruption, osynligt, smyger sig på, stoppar all förändring och utveckling!  
/toni
 
 

 
 
Citat:  
 
Lars Ohly: Vi har kvar vår tydliga vänsterpolitik men har dragit lärdom av de katastrofala kontakterna med diktaturer.  
 

 
 
Buss & kollektivtrafiken  
 
1)
 
Det verkar vila en förbannelse över mitt kollektivtrafikresande.  
Varje gång jag ska åka långt bort strular det till sig på hemmaplan.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20091018-1.pdf  
 
 
2)  
Farsen i den svenska kollektivtrafiken: läs om svammel i den högre skolan,  
Busslink har en tydlig trafiksäkerhetspolicy  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20091018-2.pdf  
 
 
3)  
Leif Svensson företag Fly by Coach går vinnande ur striden med Skavsta flygplats och Flygbussarna  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20091018-3.pdf  
 
 

 
 
Miljö  
 
4)
 
Fortsatta förluster för Sekab och Etanol tillverkningen – dotterbolag i Afrika, Polen stängs ned.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20091018-4.pdf  
 
 
5)  
Pressmeddelande från föreningen för Vätgas  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20091018-5.pdf  
 
 

 
 
Ekonomi  
 
6)
 
Förslag på nya regler för koncernavdrag  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20091018-6.pdf  
 
 

 
 
Turism  
 
7)
 
Minnesord  
Christer Sandahl – några minnesord från arbetskamrater  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20091018-7.pdf  
 
 
8)  
 
DEBATT:  
Starta Sverige & Co  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20091018-8.pdf  
 
 
 

 
 
Sådant man bör känna till:  
 
9)
 
Kommunägt inköpsbolag spekulerade bort 250 mkr  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20091018-9.pdf  
 
 
10)  
 
Svenskarna har blivit européer  
Cecilia Malmström, EU-minister  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20091018-10.pdf  
 
 
11)  
Wallenberg till attack mot svenska storföretag  
Sverige är alldeles för beroende av stora internationella företag. Det anser Marcus Wallenberg...  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20091018-11.pdf  
 
 

 
 
Shipping & färjor  
 
12)
 
Nya Ålandsfärjan mer försenad vissa lär sig aldrig?  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20091018-12.pdf  
 
 

 
 
Annons  
 
Hyra bil till lågpris i hela Världen och även i Sverige
 
EuroCasaCar har genom samarbetsavtal kunnat utöka antal utlämningsställen till 6400 destinationer i hela världen vilket också inkludera Sverige!  
 
Det lönar sig att jämföra och kontrollera NETTO priset vad du i verkligheten betalar efter alla småstilta tillägg eller rabatter från skyhöga brutto priser eller lockpriser som våra kollegor ofta har.  
Mina enkla raka lågpris finns på dessa 2 olika webbsiter http://www.telluscar.eu samt via siten http://www.telluscar2.com  
(OBS det är 2 olika företag där priserna skilja sig beroende på lokala avtal) båda verksamheterna ingår i EuroCasaCar verksamheten.  
 

 
 
Annons  
 
Hyra semesterbostad
säkert och tryggt i ett av Spaniens bästa Urbanisationer alla hus med hög svensk vinterbonad standard byggda av Skanska beläget i Santa Pola / Alicante 15 minuter från flygplatsen 150 m över havet med vidunderlig utsikt över Alicante bukten och över bergen.  
Kolla in på http://www.eurocasa.nu  
Ingår i EuroCasa koncernen för din trygghet  
 

 
 
Annons  
 
Alla hus har fuktskador!  
Har du fukt eller skall gjuta ny betong/cement, eller du behöver byta ut ditt tegel tak eller betongplattor, eller du behöver sanera ditt garage golv från salt och oljor, du behöver täta din pool, du vill spara energi i ditt stenhus upp till 30%…  
Läs då detta:  
http://www.komsol.se samt vår Internationella site http://www.komsol.eu  

Reklam för Spanien
Söker du information om Spanien -- Använd dig av min web http://www.spaininformation.org
Här hittar du allt

Fair use notice

The Toni Schönfelder Newsletter and website contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorised by the copyright owner. The material is being made available for purposes of education and discussion in order to better understand the complex nature of corruption in today's world. I believe this constitutes a "fair use" of any such copyrighted material as provided for in relevant national laws.

The material is distributed without profit to those who have expressed an interest in receiving the included information for research and educational purposes. If you wish to use copyrighted material from this site for purposes of your own that go beyond "fair use", you must obtain permission from the copyright owner. Toni Schönfelder cannot guarantee that the information contained in the Corruption News service is complete and correct or be liable for any loss incurred as a result of its use. Nor can Toni Schönfelder be responsible for any subsequent use of the material.


Denna sida är producerad av Toni Schönfelder. Avsändaren har inget ansvar för innehållet i sidor som är länkade -- allt material som finns i egen producerade sidorna får användas fritt och utan kostnad.

Esta página ha sido realizada por el Sr. D. Toni Schönfelder.Los realizadores de la página no se hacen responsables del contenido de las páginas enlazadas a la presente. Toda la información existente en las páginas de realización propia pueden ser utilizadas libremente y sin ningún tipo de coste.

This page has been produced by Mr Toni Schönfelder. The sender does not take any responsibility for the contents of the linked pages. The whole material in the own produced page can be used free of charge.