Ange ett namn eller sökord så får du upp alla artiklar som innehåller det du söker.
Tillbaka till Tonis hemsida

Toni Schönfelder A lifetime of innovation

Mina favoritlänkar, kolla in

Debattartiklar Ryssland

TaxFree handelns vara och icke vara

Tillägnad buss- och kollektiv branschen av Toni Schönfelder oberoende och fri debattör
Klicka på den artikel du vill läsa

Artiklar som du bara måste läsa,Vakna upp i Sverige!

Debatt artiklar av Harald Rosén (Det gäller flyg)

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationToni Schönfelder
A lifetime of innovation

Debate - Opinion in English
Russia and Baltic States

Back to Toni Schönfelders homepage

Web library, My favorites

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationVerschiedenes in Deutsch

 
Newsletter ”Varning Schönfelder” nr 31 den 23 september 2007  
Den obehagliga sanningen…
 
 
Mot korruption, vänskapskorruptionen, maktmissbruk och slöseriet med skattemedel  
 
Jag har valt en personlig, oftast kontroversiell prägel på det som skrivs, helt medvetet  
 


 
 
Ledare  
 
Detta veckoslut stänger IAA världens största bil mässa sina portar, i detta Nyhetsbrev finns ett digert reportage med tyngdpunkt var står bilindustrin och Co2 utsläppen.  
 
Detta veckoslut (alltid den 22/23 sep) öppnar Oktoberfesten i München sina portar dit vallfärdas 1,3 miljoner turister dagligen fram till söndagen i första veckan av oktober.  
6 miljoner liter öl konsumeras dessa 2 veckor, 600.000 grillade kycklingar försvinner i hungriga magar, 700.000 ”Schweinshaxen” och ännu fler ”Kalvhaxen”, miljoner korvar likaså och jag finns med och mår som en prins!  
 
BR:s nye VD Anna Grönlund gråter PK= politisk korrekt över regeringens nya budget och klimatomfördelning varför bussbranschen drabbas speciellt hårt anser hon, det anser inte jag, och kanske det är dags att fundera på ett namnbyte från Grönlund till Gröngöling? Mer om detta i detta Nyhetsbrev.,  
 
Musen som röt eller David mot Goliat!  
Turistnäringen blev blåst på sina förväntade 400 miljoner i anslagsökning till katastrofen VisitSweden. Det är en seger för oss som tillskrev regeringen, inte en krona till förrän man reder ut vart långt mer än 3 miljarder kronor årligen som näringen tillskansar sig tar vägen. Bra gjort av regeringen!  
Dags att lämna VD posten nu Thomas Brühl fast det borde du ha gjort för länge sedan. Och byt ut moderate katastrofen till styrelse ordförande som överträffat sig själv i okunnighet.  
 
Nu sitter sossen Hulth, Carlsson och mupparna med skägget i brevlådan och våndas. Kommunal landstings ägda föreningen Svensk Turism med berörda herrar samt SHR laddar om, och får vi förvänta oss nya kaskader av insändare där man med gråten i halsen kräver mera bidrag för att rädda Sverige…att det kommer fler utländska turister hit tack vare lågpris flyget utan VisitSwedens insatser det förtiger man.  
 
Den Småländska / Värmländska / Hassler arrangerade charterflyget från Tyskland sommaren 2007 blev som förväntat en ekonomisk flopp. Mer om detta i nästa veckas Nyhetsbrev!  
 
Etanolen fördöms av en samlad expertis i anslutning till IAA mässan, bieffekterna är så allvarliga att det är oansvarig, man eldar inte upp mat, är den samlade expertisens kommentar när fortfarande många svälter och hjälpinsatserna till ett översvämmat Afrika genom FN:s WFO World Food Program ökat i kostnader med över 55% därför att det är brist på säd, majs och andra basvaror.  
Samtidigt ställer sig en stolt SL chef upp i TV4 nyheterna och förkunna vi har världens största bussflotta med Etanol och Biogas drift, men glömde att tala om vad detta innebär för hälsan för Stockholmarna, för slavarbetet i Brasilien, ökade Co2 utsläpp i Sverige, därför är denna information alltid lika viktig:  
Förnyelsebar energi kommer att leda till miljöförstöring i en hittills oöverträffad skala.  
Det är slutsatsen av en rapport skriven av miljöprofessor Jesse Ausubel vid Rockefeller University i New York. I Sverige är vi på väg med expressfart att få lära oss konsekvenserna i fullskalemodell, ett misslyckande som redan passerat alla vettiga spärrar.  
Det är över 1000 klimatforskare i världen som skrivit under dokumentet om Etanolens alla negativa effekter som inte har ingen förbättring på klimatet möjligen tvärtom. I Sverige elda vi fortsatt upp säden för mat och miljoner människor i världen svälter.
 
 

 
 
Rapport  
 
1)  
 
IAA 2007 Världens största bilutställning och närmare 700.000 besökare,  
En resumé om Co2 och våra nya bilar
 
 
Man kan sammanfatta det mest intressanta mötet på år och dag enligt följande:  
Tysk bilindustri ligger efter i kampen om lägre Co2 fast man gemensamt försökte bestrida detta. Japanska bilindustrin leder stort främst med hybriddrift. Tyskarna med BMW har kommit längs med vätgas/bränslecell drift och har börjat serietillverka 760 modellen som bara en utvald kundkrets får köpa där det finns hydrogen tankstationer. Mercedes satsar på nya motorer med bluetec vilket också VW gör med Co2 utsläpp som ligger långt under EU normen 120 gram. De stora biltillverkarna är eniga om att det som idag bromsa bränslecell/vätgas drivna bilar är det ringa antal påfyllningsstationer.  
 
Ha alltid detta i åtanke!  
Förnyelsebar energi kommer att leda till miljöförstöring i en hittills oöverträffad skala.
 
 
Läs hela artikeln å denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070923-1.pdf
 

 
 
Turism  
 
2)  
 
Regeringen valde i senaste budgeten att lyssna på rösterna som inte vill ge mera bidrag till den svenska turismen!
 
 
Branschorganisationen Svensk Turism analyserar sept 07 budgetproposition och konstaterar man att regeringen inte har valt att lyssna på den samlade turism- och besöksnäringens krav på ytterligare medel för att marknadsföra Sverige som turistland.  
 
Toni kommentera med att det är onekligen en framgång till oss som påpekade för regeringen att svensk turism först skall redogöra för vart dryga 3 miljarder som man får årligen tar vägen!  
 

 
 
3)  
Verksamhetsområde kapitalförsörjning för regional näringslivsutveckling Turism
 
 
Under 2006 beviljades 395,5 miljoner kronor i regionalt investeringsstöd. Detta är en minskning jämfört med 2005 (515,7 miljoner kronor). Av beviljat regionalt investeringsstöd 2006 har cirka 93 procent av beloppet beviljats små och medelstora företag, dvs. företag med 0–199 anställda…  
Toni kommentar: och merparten av bidragen gick till kommun, landstingsägda verksamheter.  
 
Läs hela artikeln å denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070923-3.pdf
 

 
 
4)  
 
Turismnäringen var den bransch som beviljades den största andelen regionalt investeringsstöd.
 
 
Turism, kultur och storstad, cirka 500 miljoner kronor  
 
Läs hela artikeln å denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070923-4.pdf
 

 
 
5)  
 
Mer vill ha mera pengar…  
Föreningen Svensk Turism kommenterar: (ägs av kommun och landstingen)
 
 
I en statlig utredning ("Tillväxt genom turistnäringen" SOU 2007:32) som överlämnades till regeringen under våren 2007 föreslås att anslaget till turistfrämjande som används av Visit Sweden ska höjas till 300 miljoner från dagens knappt 100 miljoner.  
 
Toni kommentar:  
Det svänger med siffrorna i tidigare brev begärde man 400 miljoner kronor. Turist branschen skall inte ha en krona till förrän man redovisar vart dom långt mer än 3 miljarder kronor som årligen försvinner in i den svenska turism där organisationerna skickar pengar till varandra som stöd och köpa tystnad.  
Redan är glömt att branschen fick ca 500 miljoner kronor som försvann i det svarta hålet.
 
 

 
 
6)  
 
Blekingeturismen tappar en halv miljard per år
 
 
För någon vecka sedan presenterades preliminär statistik över antalet gästnätter under första halvåret i landet. Den visar en ökning med fem procent. Bara två län visar minus - Norrbotten och Blekinge. Blekinge ligger sämst med ett minus på 5,6 procent.  
 
Läs hela artikeln å denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070923-6.pdf
 

 
 
Buss & kollektivtrafiken  
 
7)  
 
Konsten att tjäna pengar i bussbranschen! Knappast möjligt?
 
 
I Sverige har vi flera branscher som lever ofri, med det menas man är inbunden i ett monopol där potentater flyttar fram sin makt positioner vilket leder till överdebitering av invånarna, energi branschen är en sådan, sjukvården en annan och mitt ämne kollektivtrafiken.  
Tillhör du dom som anser att svensk sjukvård är överlägsen allt annat i världen, sluta och läs här och ställ dig i vårdkön, det har väl aldrig fallit in att fundera varför du måste stå i kö, det är ingen naturlag kan jag upplysa dig om, vidare är den svenska sjukvården långt ifrån bra. Tack och adjö.  
 
 
 
Varning för en lång artikel…  
 
Läs hela artikeln å denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070923-7.pdf
 

 
 
8)  
 
”Det är en sorgens dag för kollektivtrafiken”
 
 
säger Anna Grönlund, förbundsdirektör för Sv. Bussbranschens Riksförbund http://www.busstidningen.se/dagens.2.html  
Detta nyuppvaknande beror nog mest om en total okunskap om förhållandet i branschen som lever under politisk godtycklighet. (läs artikeln nr 7 som är en snabb kurs)  
Artikeln handlar om nya kostnader som varit förutser bara, Anna:s kommentar är galamatior, hennes agerande är ett spel för galleriet, visa sina medlemmar att förbundschefen gör nåt, får sig en klapp på axeln, ett agerande utan substans. Eller tror någon att det blir en resenär till för att man i TV och media berättar att man måste höja priserna, höja vilka priser? Det är väl fortfarande länsbolagen och den politiska styrelsen som bestämmer. Töntigt av en Gröngöling varför min fråga kvarstår, från en tidigare artikel, är det någon som snabbt kan lära Anna hur saker och ting hänger samman?  
 

 
 
9)  
 
Kommunistisk Opinion mot bussprivatisering
 
 
Inte något av partierna i alliansen sade under valrörelsen 2006 att de tänkte privatisera kollektivtrafiken i Uppsala.  
Inte heller har det nämnts något i partiernas valmanifest om avsikten med att sälja ut det kommunägda Gamla Uppsala Buss.  
 
Läs hela artikeln å denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070923-9.pdf
 

 
 
10)  
 
En miljon nya kollektivtrafikstolar nya utredningar och krav om mera skatte pengar
 
 
I början av september beslutade den borgerliga majoriteten i Uppsala län ånyo att ge Upplands Lokaltrafik (UL) ett nytt utredningsuppdrag  
 
Toni kommentar: allt går ut på desinformation och kravet om mer pengar från en grupp miljöanarkister mp  
 
Läs hela artikeln å denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070923-10.pdf
 

 
 
Miljö  
 
11)  
 
Nu starta serietillverkningen av bränslecell / vätgas produkter i Tyskland  
Volvo Technology Transfer AB är med I vätgas utvecklingen!
 
 
Läs hela artikeln å denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070923-11.pdf
 

 
 
12)  
 
905 Nu rullar vätgassamhället på i Norge !
 
 
Läs hela artikeln å denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070923-12.pdf
 

 
 
Samhälle  
 
13)  
 
Världsekonomin går alltid i vågor!
 
 
Raset för amerikanska bostadspriser har pågått i ett år. Men för att knäcka börserna krävs oväntade nyheter från Kina.  
Finansiella kriser drabbar oss med jämna mellanrum. De senaste 20 åren har det inträffat i stort sett vart tredje år. 1987 kraschade världens börser. 1990 sprack den japanska aktiebubblan och USA fick en sparbankskris.  
 
1994 gick Mexiko över styr och 1997 var det dags för Asien. Året efter ställde Ryssland in betalningarna på sina obligationer och en av världens största hedgefonder, LTCM, gick i konkurs. År 2000 sprack IT-bubblan.  
 
Nyligen reviderade Internationella Valutafonden upp tillväxtprognoserna för världen till över 5 procent. Förklaringen var att Kinas tillväxt reviderades upp till 11,2 procent. Kina står nu för en fjärdedel av världens tillväxt. Tillsammans med Indien och Ryssland är andelen 50 procent. I det gamla talesättet ”När USA nyser får resten av världen förkylning” är det dags snart att byta ut USA mot Kina kanske?  
 
Läs hela artikeln å denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070923-13.pdf
 

 
 
14)  
 
Göteborgs Hamn som ägs av kommunen har kört fast med militanta Hamnarbetarförbundet som tar vilken strid som helst bara man får igenom sin vilja, Sverige är den store förloraren. Frakt för miljarder lämnar hamnen.
 
 
Stjärnsmäll för Göteborg Hamn efter att man inte tar saker på allvar: Tappar 550 000 ton från Stora Enso  
Göteborgs Hamn, Sveriges stolthet och Nordens största hamn, har råkat ut för sin värsta stjärnsmäll i modern tid:  
 
Även 500 000 ton spanskt gods går Göteborgs näsa förbi  
Stora Enso har haft långt gångna planer på att starta en ny linje för sin export från Finland och Sverige till Spanien via Göteborg med en årsvolym på ca 500 000 ton  
 
Läs hela artikeln å denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070923-14.pdf
 

 
 
15)  
 
För första gången kommer ett svensk el-lok kunna köra genom Danmark!
 
 
Med ett i Danmark nyss avslutat test av ett nytt svenskt lok har Hector Rail tagit ett, som företaget säger, historiskt steg i svensk järnvägshistoria.  
Det är nämligen första gången någonsin som ett svenskt ellok rullat på danska spår. De nu avslutade testerna har avsett lokets samspel med det danska signalsystemet och med det danska elektriska systemet.  
Loket har nu lämnat Danmark för liknande tester i Sverige.  
 
Läs hela artikeln å denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070923-15.pdf
 

 
 
16)  
 
Stort projekt som skall öka trivseln i Stockholm Vasastaden med den näst största kollektivtrafik knutpunkten i Sverige
 
 
Från lugn och idyllisk sekelskiftscharm till livlig handelsplats med storstadspuls. Men först ska Vasastan gå igenom tio år av byggkaos.  
Det kommer att bli en helt annan stadsdel, säger Jan Valeskog, s, vice ordförande i Norrmalms stadsdelsnämnd.  
 
Läs hela artikeln å denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070923-16.pdf
 

 
 
17)  
 
Intressanta siffror om livet, världen och framtiden
 
 
World in figures – remarkable – how much oil less in the world? Co2, born, dead, click and learn!  
http://poodwaddle.com/clocks3.htm  
 
Population of the world in 10 years time  
http://poodwaddle.com/clocks10.htm  
 
World Population of Today  
http://poodwaddle.com/clocks9.htm  
 

 
 
18)  
 
Därför är tryckfriheten så viktig för dig
 
 
I Sverige har vi en lång tradition av både yttrandefrihet och tryckfrihet för såväl medborgare som massmedier. Vi får säga, skriva, sända och uttrycka nästan vad som helst. Tryck- och yttrandefrihet ska ju inte bara skydda det som är bekvämt, okontroversiellt, harmlöst, politiskt korrekt och som de flesta tycker är helt okej. Dess styrka är att den också - och framför allt - skyddar även det obekväma, det kontroversiella, det politiskt inkorrekta och det som majoriteten upprörs över.  
 
Men det ligger också en fara i att vi uppfattar detta med tryck- och yttrandefriheten som något så självklart att vi inte märker när den börjar inskränkas. De senaste åren har vi i Sverige märkt tydliga tendenser till sådana begränsningar och inskränkningar.  
 
Läs hela artikeln å denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070923-18.pdf
 

 
 
Eder tillgivne  
 
Toni Schönfelder  
Ring till lokaltaxa  
Stockholm 08 - 519 70 616 eller Göteborg 031 - 360 81 81  
 
annars gäller som alltid  
Tel 0034 616 421 085  
Fax 0034 966 69 81 58  
 
Mail mailto:toni@schonfelder.com  
 

 
 
Annons  
 
Hyr din bil i Spanien från EuroCasaCar, bättre finns inte!  
 
http://www.eurocasacar.eu  
 
Vår bokningsite är helt automatisk fungera dygnet om, alla dagar, året om!  
Svar inom några sekunder, Voucher inom 1 minut!  
 
Inga rabatter, inga bonusprogram, inget snicksnack, inga flum löften, bara rakt av ett lågt pris där allt är inkluderat från första början!  
 
Man kan mäta framgång på olika sätt,  
vi har för första gången passerat hundratusen kunder som inte fick någon bil då dom bokade försent för juli och augusti månad.  
Kontentan är att 24.000 bilar räckte inte för att klara efterfrågan, mitt råd boka tidigt som möjligt, det är gratis att avboka fram till dagen innan ankomst!  
Och du gör det själv dygnet om, även detta automatiskt.  
 
Här ett annat tips:  
 
Vår förmånliga biluthyrning i hela VÄRLDEN!  
 
Hyr din bil i USA, Kanada, Frankrike, England, Italien och övriga VÄRLDEN  
(vi har avtal med lokala firmor i 142 länder och över 6.400 destinationer)  
 
Klicka alltid in dig på bägge webbsidorna och jämför priserna då dessa kan variera,  
vi har olika avtal med olika lokala hyrbilsfirmor på respektive destination!  
 
1) http://www.telluscar2.com  
 
2) http://www.telluscar.eu  
 
Kolla alltid med oss innan du väljer ett annat företag!
 

Reklam för Spanien
Söker du information om Spanien -- Använd dig av min web http://www.spaininformation.org
Här hittar du allt

Fair use notice

The Toni Schönfelder Newsletter and website contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorised by the copyright owner. The material is being made available for purposes of education and discussion in order to better understand the complex nature of corruption in today's world. I believe this constitutes a "fair use" of any such copyrighted material as provided for in relevant national laws.

The material is distributed without profit to those who have expressed an interest in receiving the included information for research and educational purposes. If you wish to use copyrighted material from this site for purposes of your own that go beyond "fair use", you must obtain permission from the copyright owner. Toni Schönfelder cannot guarantee that the information contained in the Corruption News service is complete and correct or be liable for any loss incurred as a result of its use. Nor can Toni Schönfelder be responsible for any subsequent use of the material.


Denna sida är producerad av Toni Schönfelder. Avsändaren har inget ansvar för innehållet i sidor som är länkade -- allt material som finns i egen producerade sidorna får användas fritt och utan kostnad.

Esta página ha sido realizada por el Sr. D. Toni Schönfelder.Los realizadores de la página no se hacen responsables del contenido de las páginas enlazadas a la presente. Toda la información existente en las páginas de realización propia pueden ser utilizadas libremente y sin ningún tipo de coste.

This page has been produced by Mr Toni Schönfelder. The sender does not take any responsibility for the contents of the linked pages. The whole material in the own produced page can be used free of charge.