Ange ett namn eller sökord så får du upp alla artiklar som innehåller det du söker.
Tillbaka till Tonis hemsida

Toni Schönfelder A lifetime of innovation

Mina favoritlänkar, kolla in

Debattartiklar Ryssland

TaxFree handelns vara och icke vara

Tillägnad buss- och kollektiv branschen av Toni Schönfelder oberoende och fri debattör
Klicka på den artikel du vill läsa

Artiklar som du bara måste läsa,Vakna upp i Sverige!

Debatt artiklar av Harald Rosén (Det gäller flyg)

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationToni Schönfelder
A lifetime of innovation

Debate - Opinion in English
Russia and Baltic States

Back to Toni Schönfelders homepage

Web library, My favorites

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationVerschiedenes in Deutsch

Newsletter ”Varning Schönfelder” nr 36 den 8 december 2007  
Den obehagliga sanningen…
 
 
Mot korruption, vänskapskorruptionen, maktmissbruk och slöseriet med skattemedel  
 
Jag har valt en personlig, oftast kontroversiell prägel på det som skrivs, helt medvetet  
 


 
 
Ledare  
 
Det har varit en kortare tystnad från detta Nyhetsbrev, orsaken är flera, dels har jag haft en häktisk tid med att resa och en krånglande dator som inte ville få kontakt med olika lokala nätverk. Att resa är att lära mera vilket är nyttigt för hjärnan och se sammanhangen utifrån ett annat perspektiv. Jag är samtidigt med och driver fram ett nytt tåg projekt som du får veta mer om på nya året, tåg är kul! Men det tar en massa tid ifrån mig  
Jag har under tiden blivit ålderspensionär och expert på PPM, ITK, ITP, SMK, AMF, Trygg, Scandia jag har säkerligen redan glömt några förutom försäkringskassan som hantera min folkpension eller var det omvänt? Första betalningen kommer denna månad minus skatt fast jag numera inte längre är skriven i Sverige, se mer om detta längre fram.  
 
Kommer någon ihåg Nils Ove Sjöström på Volvobuss försäljnings avdelning, jasså inte det. Jodå denne totalt IQ befriade tomte har jag som granne sedan några år, han var redan IQ befriat när han arbetade på Volvobuss och fick till slut sparken fast det kallas för avgångsvederlag med sina då fyllda 60 som betalas av dina och mina skatter. Med 60 år och han duger inte till något annat än att vattna blommor hos en del grannar är säker en förklaring till följande men ingen ursäkt.  
 
Han med några svenska kompisar i den urbanisationen vi bor (185 husägare varav ett 30 tal är skandinavier) som egentligen skulle ha det trivsamt. Några driver det mest svenska som en svensk kan göra, med stöd av jantelagen anger man anonymt förståss, skapar intriger och som alltid i dylika sammanhang tappar man focus, hitta på egna versioner som man snart förvandla med den IQ befrielsen man lider av till en egen och den enda sanna sanningen och som kraft söker man sin lycka hos Livets Ord innan dom kryper tillbaks in i sina hålor likt råttorna.  
I detta scenario av osanningar får man med sig några likasinnade svenskar som har ett gemensamt dom alla är bidrags huliganer som lever på svenska skattebetalarnas bekostnad allmänt missnöjda, det syns lång väg med mungiporna nere vid knäna, söker konfrontation genom att baktala och dom som inte tillhör denna bidrags elit gärna med ett par glas vin för mycket innanför pannbenet är deras fiende.  
 
Dessa typer har satt mig i arbete dels har man stämt mig i civilmål (när man inte acceptera demokratiska beslut i den samfällighetsförening där merparten är icke nordbor som går emot svensk ego, spanjorer skall nämligen lära sig tänka svenskt i Spanien) och sådant tar sin tid speciellt när dom leker med samfällighetens kassa och spansk juridik är i väsentliga delar annorlunda. Nu är denna period över – dom förlorade rakt av och nu kommer bumerangen med mina genstämningar och då snackar vi om pengar och då handlar det inte längre om civila mål utan allmänna brottsmål för anstiftan till mened, anstiftan till urkundsförfalskning falsk anmälan och lite annat ditt och datt sådant som faller under allmänt åtal. Det tar tid att skriva alla inlagor för att göra det processfärdigt kolla med advokater, legal opinion för att se att man har rätt i sak. Vi är nästan klara, vi har gott om tid på oss men det skall ändå göras.  
 
Samma personer skriver anonymt till skattemyndigheten i Sverige och anger min mor för att arbeta och leva i Spanien, min mor är snart 102 år gammal. Nu kanske du förstå med vilka typer man har att göra, min mor med ledsyn arbeta med 102 år? Det var ju inget svårt ärende, men jag förstår deras aktion, då samtliga av dom är bidragstagare utgår man ifrån att min mor också är det. Sicken blåsning, min mor har sedan sin pensionering aldrig sökt eller erhållit en krona i bidrag, hon har alltid levt med oss i familjen och tagit hand om våra barn ända till för några år sedan. Min mor med sina 102 år pigg tyvärr ser hon dåligt och hörseln är svag och det kan ju vara bra med sådana grannar, självklart bor hon fortsatt hos oss.  
 
Detta sjuka gäng trodde naturligtvis att hon sitter med bidrag och skulle hämnas på mig genom att förtala henne och göra en anonym anmälan till skatteverket och försäkringskassan. Hon är nämligen skriven i Sverige i samråd med myndigheterna och läkarna i Göteborg innan hon flyttade med oss till Spanien. Nu är hon utskriven och för första gången i sitt liv får hon därmed ett bidrag, som vi inte vill ha och skänker detta till Röda Korset som min mor sedan 60 år stöder. Samma dumskallar anmäler mig också, jag som till skillnad mot dom bidragit med någon miljon i skatt årligen fram till min operation 2003 i Spanien betalat av den Spanska Sjukvården. Man kan ibland inte vara tillräcklig tacksam mot dumhuvuden, det jag försökt under många år med att bli utskriven och inte tillåtits, blev nu utskriven efter denna anonyma anmälan och därmed får man tackar för kaffet och Spanien får i fortsättning en god skattebetalare som Sverige just gick miste om. Därmed är jag nu en av den halv miljon svenskar som lämnat skattemässigt landet, inte av egen fri vilja men väl med hjälp av idioter.  
 
Ibland får man hjälp från de mest oväntade håll. Tack!  
 

 
 
Veckans rubrik  
 
Extra julöppet på Systemet - expert varnar för mer fylla
 
Varför då inte som i alla andra sammanhang stänga och förbjuda?  
 

 
 
Samhälle  
 
1)  
 
Det sanna Sverige fast få vill veta av det!
 
 
Bordellhärvan, det var 31 år sedan ingenting har ändrats, bara att platsen flyttats till andra länder där sexuella tjänster är tillåtna  
Det förskräcker att staten, med vars lagar de svaga ska skyddas, tvärtom skyddar brottslingarna.  
Varför det blir så här? Sverige är ett litet land där folket runt makten känner varandra…  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20071208-1.pdf  
 
 

 
 
2)  
 
Toni lär dig skriva!
 
 
Jag förstår om du inte blir förtjust över att få läsa att jag reagerar negativt på vad jag tycker är ett oseriöst, slappt och ogrammatiskt användande av stor bokstav samt annamande av en modern olat…  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20071208-2.pdf  
 
 

 
 
Buss & kollektivtrafik  
 
3)  
 
Uppsala kommun avbryter försäljningen av Gamla Uppsalabuss AB
 
 
Uppsala kommun har beslutat att avbryta försäljningen av Gamla Uppsalabuss AB på grund av att de bud som kommit in inte motsvarat förväntningarna.  
Gamla Uppsalabuss AB är ett välskött bussbolag, men som under många år varit underfinansierat. Uppsala kommun kommer nu att verka för att öka resandet med kollektivtrafik vilket gynnar både bussbolaget och miljön.  
 
Toni kommentar: vilket gynnar både bussbolaget och miljön, förlåt vad har det med utförsäljningen att göra? Politikerna skall ta ifrån sina fingrar från en kommersiell verksamhet? Avreglera kollektivtrafiken och allt löser sig!  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20071208-3.pdf  
 
 

 
 
4)  
 
Flygbussar koncernen PTG
 
 
Toni …om du visste hur rätt du har i din artikel om PTG!  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20071208-4.pdf  
 
 

 
 
5)  
 
SL:s vd Ingemar Ziegler ljuger, säger Punkt SE:s chefredaktör Niklas Silow  
 
Toni kommentar: det ingår i spelet när man är SL chef, att ljuga, förtiga, förvanska, tysta ned, försöka hämnas och att förgöra, för det har man en kader av medlöpare som oavsett regering är villig med att ställa upp för sin egen befordring som dock aldrig kommer, men hoppet är det sista man förlorar, gå över lik kan ibland vara lönsamt.
 
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20071208-5.pdf  
 
 

 
 
6)  
 
Eliten av Sveriges privata bussbolag anser sig dom vara som är i Stockholm  
 
Jag ringde en lördag då jag snabbt behövde få hjälp och ville tala med någon som förmodligen satt med svaret på min fråga.  
lördag, då ringer man jouren – jag ringde under lördag förmiddag upp 5 av dom ”fina” bolagen för att landa i samtliga fall hos en telefonsvarare. Svaret är i princip tala in ditt meddelande och vi ringer upp.  
 
Den alltid fyndige LAL= Lars Axel Lundblad som jag också terrade konstaterade torrt – den bemannade jouren är mellan måndag och fredag. Sedan är det helg.  
 
Nu blev jag intresserad och gav mig in i bolagens webbsidor, ja håll i mig….  
Mera svammel på tre minuter har jag sällan sett. Jag förstår att ni är medlemmar i BR.  
Måste kännas hemtamt att leka i samma töntiga liga. Det är synd om alla vettiga buss entreprenörer som finns.
 
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20071208-6.pdf  
 
 

 
 
Turism  
 
7)  
 
Nordkorea tillåter mer turism och gläder sig över samma luftsiffror som man gör i Sverige! Likheterna är slående…
 
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20071208-7.pdf  
 
 

 
 
8)  
 
Var 5:e turismexportkrona är gränshandel
 
 
Norsk gränshandel 2007  
Gränshandeln med Norge utgör ändå Sveriges största och viktigaste utländska turistsegment  
….men VisitSweden då kommer norrmännen utan cyber och reklambyrån Farfar?  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20071208-8.pdf  
 
 

 
 
9)  
 
Tomteflyget svarar för ett sanslöst marknadsgenombrott av Finland i UK
 
 
600 charterflyg tar 110 000 julturister (Varav 100.000 är britter) till norra Finland och ger 10 gånger mer brittiska gästnätter än vad Norrbotten får på ett helt år. Som jämförelse ger det 7 gånger mer gästnätter på 4 veckor än vad ishotellet får på ett år.  
 
Toni kommentar:  
Svenska VisitSweden fattar som vanligt ingenting, man jagar istället cyber människor…  
Reklam byrån Farfar måste ju också leva och det gör man väl.  
Orsaken till denna jätteflopp för svensk turism är åtskilliga, många som fortfarande finns med och styr turistsverige ser sin uppgift i att jaga bidrag men aldrig att skapa något.  
Nästan allt har gått fel i Sverige då förutom ett fåtal inte begriper skillnaden mellan att skapa och vara ordermottagare. VisitSweden är en del av den svenska katastrofen som fortsatt får leka med skattepengar och presterar NOLL med en styrelse som är tagen direkt från mupparna – kunskap NOLL men med stora fickor och breda käftar äger man ordet och är ansvariga för den fortsatta stagnationen av svensk turism. De framgångar som finns kommer uteslutande från lågpris flygbolagen som skapar ett mer resande och fyller storstads regionerna. Svensk turism lider av flera sjukdomar, jantelagen är en och kanske den värsta – inkompetens om nu detta skulle rankas som en sjukdom.  
Finland har lyckats bättre!  
 
Artikeln handlar också om hur utländska företag lyckas i Sverige medan de svenska turistföretagen backar, läs om Åre och andra platser…
 
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20071208-9.pdf  
 
 

 
 
10)  
 
Den svenska turism har lyckats igen – inte med att skapa turister utan nya bidrag som försvinner i projekt
 
 
Mr Hassler och dylika väckelsepastorer, nu har ni fått chansen på nytt att hitta svenska pengar.  
 
Nedan följer ett utdrag på dryga miljarden kronor som turistsverige får utan krav, enbart för att stoppa igen administrativa hål. Svensk turism borde skämmas kollektivt.  
 

 
 
11)  
 
22 miljoner ska stärka länets turism  
 
Jämtland Härjedalen turism har fått 22 miljoner kronor från eu. Länsstyrelsen, landsting och kommuner ger lika mycket och pengarna ska ska stärka länets turismföretag  
 

 
 
12)  
 
Nästan 17 miljoner till företagsutveckling och turism
 
 
2008 planerar Sundsvalls kommun att satsa 16,8 miljoner kronor i utveckling av företag, marknadsföring och turism.  
Men pengarna räcker inte, för budgetramen omfattar "bara" 15,8 miljoner kronor.  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20071208-12.pdf  
 
 

 
 
13)  
 
Länsstyrelsen i Västernorrland  
 
Nära 152 miljoner kronor till projekt i Västernorrland och Jämtland
 
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20071208-13.pdf  
 
 

 
 
14)  
 
Parken Zoo går back med 30 miljoner
 
 
Parken Zoos underskott för 2007 blir omkring 30 miljoner. Bara en marginell förbättring sedan förra året.  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20071208-14.pdf  
 
 

 
 
15)  
 
Hoppsan!  
Ingen turism för Sörmlands landsting  
Landstinget vill inte längre ansvara för den regionala turismverksamheten. Enligt ett förslag till landstingsstyrelsen så tar Regionförbundet över från årsskiftet.
 
Anledningen till att landstinget inte längre vill ansvara för den regionala turistverksamheten, är att man vill koncentrera sig på kärnverksamheten, det vill säga att bedriva vård.  
Landstinget överlåter då sina aktier och sin del av avtalet med Sörmlandsturism.  
 

 
 
16)  
 
Dom är sura på varandra – då blir det inga bidrag
 
 
Länsstyrelsen i Gävleborg betalar inte ut några pengar till Hälsingland Turism. Tvisten mellan den ekonomiska föreningen och länsstyrelsen i Gävleborg ska nu avgöras av länsrätten i Gävle. Om Hälsingland Turism förlorar målet, kan förlusten komma upp I 600 000 kronor  
 

 
 
17)  
 
Framgångsrika utlänningar som satsar på Sverige -- Grattis Gällivare
 
 
Onsdag den 5 december öppnades officiellt dörrarna till Fjällnäs Castle Resort i Gällivare, en oas för vinterturism i första hand.  
 
Hemvist för den italienska familjen Mordini som "upptäckte" Gällivare för några år sedan och tog det gamla träslottet Fjällnäs till sitt hjärta och beslöt sig för en upprustning för fyra år sedan  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20071208-17.pdf  
 
 

 
 
18)  
 
Turistbyråer i ny regi i Älvdalen
 
 
Älvdalens kommun är en av Sveriges ledande turistkommuner och rankas som sexa i landet efter storheter som Strömstad, Åre och Sälen. Efter några år med en haltande turistbyråorganisation, har nu kommunen tagit tag i frågan. Från årsskiftet får Älvdalens Turism ekonomiska förening 2,2 miljoner om året för att driva kommunens turistbyråer.  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20071208-18.pdf  
 
 

 
 
19)  
 
Tydligt värdskap och gemensamt arbete till allas bästa:  
– Det gäller att skippa Jantelagen och missunnsamheten.
 
 
Ansättsfjällen ska lyfta turismen i Krokom  
Företagarna är för gamla. Missunnsamhet går före samarbete. Bankerna vill inte låna ut pengar.  
För att få schwung på grejerna har konsulten, förre länsturistchefen, Håkan Hising kallats in.  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20071208-19.pdf  
 
 

 
 
20)  
 
Avtal tecknat med VisitSweden -- Stackars Sverige och stackars Kalmar bor  
 
Regionförbundet har i veckan skrivit på ett nytt treårigt avtal med VisitSweden kring gemensam marknadsföring av turismen i länet. Syftet är att locka fler turister från Tyskland och Nederländerna.  
 
Grattis Hassler nu blir det nya miljoner till huvudlösa projekt…
 
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20071208-20.pdf  
 
 

 
 
21)  
 
Astrid Lindgrens Värld ställer sig utanför turist-sammarbete
 
 
Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby, ett av landets största turistmål, har valt att stå utanför den turistorganisation som skall ledas av Ölands turistchef Gustav Öholm och Ölands Turist AB:s ordförande Rolf Edmark.?  
 
Toni kommentar: Vem är förvånad att Sverige stampar still med alla dessa fejder kors och tvärs? Ingen långtids strategi bara intriger och besserwisser typer utan ansvar.  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20071208-21.pdf  
 
 

 
 
22)  
 
Alternativ Rangordning det är storleken som räknas
 
 
Vi har nyligen fått en ny ”unik” turistutredning ”Turismen i Sverige – kommun för kommun 2007” att hämta kunskap och inspiration från. Denna gång är det en ny typ av sammanställning. Det blir då naturligt att fråga sig, vilken användning vi kan ha av den nya kunskapen.  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20071208-22.pdf  
 
 

 
 
23)  
 
Den svenska hotellboomen Göteborg tappar fart
 
 
+4,8% för hotellrummen inom Göteborgsregionen medan ökningarna var +8,7% inom Stor-Stockholm och +12,1% inom Stor-Malmö. Även utanför storstadsregionerna var ökningen starkare än i Göteborg +9,0%.  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20071208-23.pdf  
 
 

 
 
24)  
 
Kittelfjäll – marknadsförs av duktiga Nordic Incomming
 
 
När man kommer till Kittelfjäll tror man att man kört fel och hamnat i Chamonix! Dalgången är smal, fjällen stupar brant och sluttningarna genomkorsas av mäktiga raviner. Här finns naturliga halfpipes och bigjumps. Mängder av raviner med lössnö och pucklar. Bra helikoptersskidåkning, miltals åkning i Kittelfjälls magnifika fjällmassiv. På kvällen börjar hållingånget…  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20071208-24.pdf  
 
 

 
 
25)  
 
Tomtens hektiska julafton 00-24 lokal tid - Det handlar om mikrosekunder
 
 
Sorry, alla finländare - tomten borde faktiskt vara kirgiz  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20071208-25.pdf  
 
 

 
 
26)  
 
Benchmark Norge
 
 
Samma tendenser som i Sverige: Bara affärsresandet ökar inom den norska turismen, och inte med litet heller +11% i hotellgästnätter t.o.m. oktober mot +6% i Sverige.  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20071208-26.pdf  
 
 

 
 
27)  
 
ABBA-muséet invigs i juni 2009
 
 
Det nya ABBA-muséet i Stockholm kommer att invigas 3 juni 2009.  
 
Det firas med en hel veckas festligheter runt om i Stockholm i samarbete med Stockholm Visitors Board.  
Det avslöjades vid en presskonferens på onsdagen av ABBA The Museums grundare, paret Ewa och Ulf Wigenheim-Westman  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20071208-27.pdf  
 
 

 
 
Svenska tåg  
 
28)  
 
Soppa torsk för rälsbussen  
 
Tänk hur det kan gå…  
På lördagsmorgonen tog Maud Olsson från Järna och många andra rälsbussen till Borlänge och vidare till Stockholm.  
Men strax utanför Mockfjärd tog den tågturen slut
 
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20071208-28.pdf  
 
 

 
 
Miljö  
 
29)  
 
Budget garanterar miljöbil
 
 
Biluthyrningskedjan Budget garanterar att det nu går att hyra en miljöbil.  
Garantin gäller mellanklass kombi och är för etanoldrivna bilar.  
 
Toni kommentar: Det finns gått om idioter i landet – med Etanol ökar man utsläppen och så kalla man det för miljöbil. Det gäller att vara medlöpare.  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20071208-29.pdf  
 
 

 
 
30)  
 
Insändare:  
 
Etanol skandalen
 
Var och en som sätter sig in i ämnet en smula förstår snabbt att de s.k. miljöbilarna som går på etanol är en ren miljökatastrof och ett hyckleri utan dess like.  
 
Svenska folket tycks ha drabbats av kollektiv miljöfnatt och sakna all förmåga att undersöka fakta innan de sväljer vad som helst i det dåliga miljösamvetets namn.  
 

 
 
31)  
 
Insändare:  
 
Lösningen heter vätgas genom elektrolys av vatten i Sverige.
 
 
MK, Om vår svenska etanol ska komma från skogen, så tänk på att träråvaran ska räcka till hus, möbler, pappersmassa och till kraft/värmeverken. Då blir det knappt så att det med nöd och näppe förslår till 20 % av den svenska bilparken.  
Det gör att vi, om vi fasthåller vid denna återvändsgränd, etanolen, blir ensidigt beroende av Soros ägda etanolfabriker i Brasilien. Vi byter oljeshejker mot finansbaroner. I vilkas våld är du tryggast?  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20071208-31.pdf  
 
 

 
 
32)  
 
Insändare:  
Expert: Etanolbilar kommer att rasa 70 procent i värde
 
 
Värdet på etanolbilar har minskat 70 procent när det är dags att sälja. Det spår tjänstebilsexperten Ronny Svensson i Dagens Industris årliga magasin Nya Bilar, skriver tidningen  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20071208-32.pdf  
 
 

 
 
33)  
 
Insändare:  
Sverige står snart ensam kvar i återvändsgatan etanol.
 
 
Och de som köpt miljöbilar och fått tiotusen kronor i rabatt, är grundlurade. Liksom de som trott att Sverige har en rimlig definition av miljöfordon.  
 
Vad ska rattmuffkramarna köra sina fordon på framöver?  
Av Thomas Dellans,
ordförande i energiföreningen PROMETHEUS, Lund  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20071208-33.pdf  
 
 

 
 
34)  
 
Insändare:  
Etanol ökar koldioxidutsläppen
 
 
LRF bör observera att på en kvadratmeter god åkermark kan man få maximalt cirka ett kilogram vete, vilket ger cirka två deciliter etanol, som kan driva en bil cirka två kilometer.  
Om denna kvadratmeter hade försetts med solceller, så skulle de ha gett max cirka 200 kWh i Sverige. En bränslecellsbil driven med vätgas skulle kunna köra cirka 300 kilometer och en ren batteridriven elbil cirka 1000 kilometer.  
Betänk detta när vi idag subventionerar etanolen med flera miljarder kronor per år.  
 
Bo Hall, Teknologie licentiat, bergsingenjör och f d vd i Nitro Consult och sakkunnig i industridepartementet  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20071208-34.pdf  
 
 

 
 
35)  
 
Etanol är farligt – regeringen satsar nya bidra 27,8 milj på att fortsatt förgifta folket och ökar utsläppen – har det totalt slagit slint?
 
 
Försöksverksamhet etanoltillverkning och projektering av Bioenergikombinatet i Härjedalen  
Sökande: NBE Sweden AB  
EU-stöd: 27 850 000 kr  
 
Motivering: Projektet har hög överensstämmelse med det regionala utvecklingsarbetet och stödjer programmets strategiska inriktning genom att i en teknik- och processutvecklande försöksverksamhet samt i samverkan med nationella och internationella aktörer skapa förutsättningar för utökad produktion av alternativa bränslen och näringslivets expansion.  
 

 
 
Världen snurrar på…  
 
36)  
 
Baltikum står inför en ekonomisk krasch
 
 
"Vårt öde är i svenskarnas händer"  
Det är upp till de svenska bankerna om det blir en krasch i Baltikum eller inte, säger Lettlands centralbankschef Iimar Rimsevics.  
Toni kommentar: den verkliga kraschen kommer när Tallink - Silja Line inte kan betala sina lån främst till Estniska och svenska SEB banken!  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20071208-36.pdf  
 
 

 
 
Absolut läsvärd  
 
37)  
 
Folkhemmet blev en anstalt
 
 
Läs den här och bli förbannad om du orka ta emot sanningen…  
Av Ulf Nilsson  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20071208-37.pdf  
 
 

 
 
Eder tillgivne  
 
Toni Schönfelder  
Ring till lokaltaxa  
Stockholm 08 - 519 70 616 eller Göteborg 031 - 360 81 81  
 
annars gäller som alltid  
Tel 0034 616 421 085  
Fax 0034 966 69 81 58  
 
Mail mailto:toni@schonfelder.com  
 

 
 
Annons  
 
Hyr din bil i Spanien från EuroCasaCar, bättre finns inte!  
 
http://www.eurocasacar.eu  
 
Vår bokningsite är helt automatisk fungera dygnet om, alla dagar, året om!  
Svar inom några sekunder, Voucher inom 1 minut!  
 
Inga rabatter, inga bonusprogram, inget snicksnack, inga flum löften, bara rakt av ett lågt pris där allt är inkluderat från första början!  
 
Man kan mäta framgång på olika sätt,  
vi har för första gången passerat hundratusen kunder som inte fick någon bil då dom bokade försent för juli och augusti månad.  
Kontentan är att 24.000 bilar räckte inte för att klara efterfrågan, mitt råd boka tidigt som möjligt, det är gratis att avboka fram till dagen innan ankomst!  
Och du gör det själv dygnet om, även detta automatiskt.  
 
Här ett annat tips:  
 
Vår förmånliga biluthyrning i hela VÄRLDEN!  
 
Hyr din bil i USA, Kanada, Frankrike, England, Italien och övriga VÄRLDEN  
(vi har avtal med lokala firmor i 142 länder och över 6.400 destinationer)  
 
Klicka alltid in dig på bägge webbsidorna och jämför priserna då dessa kan variera,  
vi har olika avtal med olika lokala hyrbilsfirmor på respektive destination!  
 
1) http://www.telluscar2.com  
 
2) http://www.telluscar.eu  
 
Kolla alltid med oss innan du väljer ett annat företag!  

Reklam för Spanien
Söker du information om Spanien -- Använd dig av min web http://www.spaininformation.org
Här hittar du allt

Fair use notice

The Toni Schönfelder Newsletter and website contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorised by the copyright owner. The material is being made available for purposes of education and discussion in order to better understand the complex nature of corruption in today's world. I believe this constitutes a "fair use" of any such copyrighted material as provided for in relevant national laws.

The material is distributed without profit to those who have expressed an interest in receiving the included information for research and educational purposes. If you wish to use copyrighted material from this site for purposes of your own that go beyond "fair use", you must obtain permission from the copyright owner. Toni Schönfelder cannot guarantee that the information contained in the Corruption News service is complete and correct or be liable for any loss incurred as a result of its use. Nor can Toni Schönfelder be responsible for any subsequent use of the material.


Denna sida är producerad av Toni Schönfelder. Avsändaren har inget ansvar för innehållet i sidor som är länkade -- allt material som finns i egen producerade sidorna får användas fritt och utan kostnad.

Esta página ha sido realizada por el Sr. D. Toni Schönfelder.Los realizadores de la página no se hacen responsables del contenido de las páginas enlazadas a la presente. Toda la información existente en las páginas de realización propia pueden ser utilizadas libremente y sin ningún tipo de coste.

This page has been produced by Mr Toni Schönfelder. The sender does not take any responsibility for the contents of the linked pages. The whole material in the own produced page can be used free of charge.