Ange ett namn eller sökord så får du upp alla artiklar som innehåller det du söker.
Tillbaka till Tonis hemsida

Toni Schönfelder A lifetime of innovation

Mina favoritlänkar, kolla in

Debattartiklar Ryssland

TaxFree handelns vara och icke vara

Tillägnad buss- och kollektiv branschen av Toni Schönfelder oberoende och fri debattör
Klicka på den artikel du vill läsa

Artiklar som du bara måste läsa,Vakna upp i Sverige!

Debatt artiklar av Harald Rosén (Det gäller flyg)

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationToni Schönfelder
A lifetime of innovation

Debate - Opinion in English
Russia and Baltic States

Back to Toni Schönfelders homepage

Web library, My favorites

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationVerschiedenes in Deutsch

 
Newsletter ”Varning Schönfelder” nr 18 den 11 juni 2007  
Mot korruption, vänskapskorruptionen, maktmissbruk och slöseriet med skattemedel  
 
Jag har valt en personlig, oftast kontroversiellt prägel på det som skrivs, helt medvetet  
 


 
 
Ledare  
Så har det hänt igen att Kinas president Hu Jintao besöker Göteborg, en bedrift som saknar motsvarighet i Sveriges relationer till andra länder. Denna gång var det med anledning av fartyget ”Götheborg” hemkomst som inte bara skedde i strålande sol och med Medelhavstemperaturer som togs emot av hundratusentals åskådare till sjöss och land. Herman Lindqvist har sammanfattat det hela vilket du kan läsa under nedanstående artikeln ”Göteborg får Europas största hotell”  
 
Lilla Sverige har en ofattbar marknadsposition i Kina som nästan bara kan relateras till fartyget Götheborg och den långa vistelsen där borta för att inte tala om den mediala uppmärksamheten där även vårt Kungapar bidragit med sin närvaro att placera Sverige i denna kontinents hjärta. Det är ett första steg för landet Sverige på den blivande världens största marknad i alla avseenden och det innebär även turistresor till Europa som nyfiket kommer att leta sig även till Göteborg med Stockholms insnöade turist folk på åskådarläktarn fullständigt sidosteppade.  
 
Det handlar redan nu om dryga 100 miljoner som reser ut ur Kina och fler blir det för varje år, ett land som om kanske 20 år har 1,5 miljarder konsumenter, snacka om svindlande utsikter.  
Det kommer inte av sig självt, det är ett fåtal personer i Göteborg som insåg chansen där motsträviga motvals politiker kunde köras över som idag inte vill veta av vad dom försökte hindra men väl är med och sola sig i glansen.  
 
Det är också en känga till regeringen (s) Persson som lät sin förkämpe (s) Göran Johansson ensam stå i regnet och dra politiskt hela lasset, det är sådant som gör en förtvivlad att politikerna i landet inte vill förstå att satsa på några få projekt som ger utdelning för hela samhället.  
 
I Malmö regionen har man varit lyckosam där satsningen på Turning Torso i Malmö är en attraktion innan den ens är färdigt och dom som drog lasset har man avskedat samtidigt som den officiella Malmö siten knappt ens andas om projektet som redan idag är ett landmärke och citytunnel projektet likaså.  
 
http://www.malmo.se/servicemeny/cityofmalmo.4.33aee30d103b8f15916800021923.html  
 
Det är bron till Köpenhamn som efter flera hundra års tjabblande grundlade Malmös uppvaknande från att vara en blindtarm till att bli södra Sveriges medelpunkt.  
 
Det var vänster – centerpartiet som satte käppar i hjulet ända fram till slutet när små sill fiskar var dom som hotade projektet, nu är hela denna bunt av tragiska politiker borta.  
 
Det krävs att några tusen motvallskärringar försvinner från den svenska politiken och organisations Sverige innan vi blir en destination för världsturism i nivå med andra länder i Europa. Det är storstadsturism som är inkörsporten till övriga landet och då hjälper det inte att man ser som sin huvudsakliga uppgift att fylla i ansökningsblanketter för mera bidrag och det hjälper inte att vilseledda turistråd i Småland och Värmland subventionera flyg från Tyskland men mer om detta i mitt nästa Nyhetsbrev.
 
 

 
 
Turism  
 
Hur subtilt censuren i svensk turism fungerar  
 
Skatte Subventionerat flyg från Düsseldorf till Jönköping och Karlstad 2007
 
 
Här skulle jag ha haft en artikel om hur och med vilka inblandade personer som projektet satts i verket. Vad det kostar och vad man får ut av detta.  
 
Nu har Barbro McAusland turistrådets avgående turistchef och kompisen Andreas Hassler samt en lång rad andra involverade personer valt att inte svara på mina frågor, varför man bryter mot en dom från Högsta Domstolen. Några andra som är involverade håller sig undan, andra smyger med sanningen för nu börja det brännas och bli obehagligt.  
 
Min roll i spelet är att ta fram och visa hur vi använder skattepengar till projekt som är huvudlösa likt Norrbotten projektet där varje flygstol kostade 11.000 kronor i bidrag (över 20 miljoner flögs bort) detta skall inte ske igen och framför allt inte om samma personer är inblandade nu som tidigare.  
Min artikel kommer därför 1 vecka senare, under tiden skall jag lära Barbro och VisitSweden svensk juridik och vad domen i Högsta Domstolen innebär.  
 
Varje verksamhet som erhåller offentliga pengar har skyldighet att lämna svar personuppgiftslagen, som medger att journalistiska artiklar på Internet får innehålla mer av personuppgifter än andra artiklar. Enligt ett principiellt viktigt utslag i Högsta Domstolen (mål B 293-00, 12 juni 2001) spelar det därvid ingen roll om artikelförfattaren är professionell journalist eller ej, det avgörande är att texten har ett journalistiskt syfte  
 

 
 
VisitSweden  
 
Helene Berg ny chef för VisitSweden i Centraleuropa
 
 
 
 
Helene Berg tillträder den 1 juli som chef för VisitSwedens region Central Europe och landchef för marknad Tyskland. Helene ersätter Barbro McAusland, som går i pension i juli, och kommer att vara stationerad på VisitSwedens kontor i Hamburg.  
 
Toni kommentar: Ett lysanda val av ny chef, nu får vi ge oss till tåls något år och se hur Helene tacklar frågorna och inte minst jantefolket i Sverige som alltid vill ha bidrag men oftast glömmer att lära sig hur man för sig på olika marknader.  
 
Läs hela artikeln på följande pdf fil:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20060611-1.pdf  
 

 
 
Göteborg får Europas största hotell  
 
Peab har tecknat ett avtal med Svenska Mässan om att bygga ut Hotel Gothia Towers i centrala Göteborg. Hotellet, som består av två höga torn ska få ett tredje, 29 våningar högt, hotelltorn samt en sexvånings påbyggnad ovanpå ett av de befintliga tornen. Genom detta får hotellet 500 nya rum och blir efter utbyggnaden Europas största hotell med 1 200 rum. Nu först ska den inledande projekteringen göras. Om den går vägen blir det byggstart under andra halvåret 2008, när den slutliga beställningen på 580 miljoner kronor undertecknats. Utbyggnaden beräknas vara klar under 2010  
 
Toni kommentar:  
Göteborg är Nordens mest framsynta stad – det kommer inte av sig själv – det behövs ledare av kalibern (s) Göran Johansson, Göteborg & Co Claes Bjerkne, http://www.goteborg.com/default.aspx?id=6863 som insett att Sverige i vart fall inte ligger i Europas centrum och då måste man skapa en infrastruktur som ger möjligheter för staden samt Sverige att växa i en allt hårdare konkurrensutsatt turist och arrangemangs värld. Det som återstår är ett par större P-hus framför allt på och under mässan.  
På denna länk kan du se hur man använder olika samarbetskanaler http://www.goteborg.com/templates/Page.aspx?id=6892  
 
Lördagens (9juni 2007)triumffyllda hemkomst av fartyget ”Götheborg” är bara början som skall ge Sverige i framtiden ett nytt attraktivt besöksmål inte minst för våra grannländer som nu också förutom Liseberg kan se denna fullskaleriggare.  
 
Historikern Herman Lindqvist hyllar Göteborgs politiska ledning för Ostindiefararprojektet.  
Det här hade aldrig gått i Stockholm, säger han.  
http://www.gt.se/nyheter/1.715009  
 
Göteborg har nu gjort allt rätt i snart 20 år och resultaten har inte låtet vänta på sig, det är en symbios mellan industri, lokala affärsvärlden och turism som ingen annanstans i Norden.  
Synd bara att övriga ansvariga i Sverige inte förstår orsak och verkan.  
 
Bara att återigen få hit Kinas president Hu Jintao och hans maka Liu Yongqing till lilla Sverige är en bedrift av stora mått – men det är nog få som förstår detta! Än mindre vad det innebär för svensk industri.
 
 
 
 

 
 
Nürburgring skall bli turistattraktion Tysklands stora racerbana söder om Köln / Bonn  
 
och bygger 4-stjärnigt hotell med 400 rum, en stugby, en 18-håls golfbana, åkattraktioner mm för 1,4 mdr SEK. Satsningarna skall fördubbla besökstalen till 4M. Tyskland hoppas därmed få två årliga Formel-1-lopp. Tourismus - Nürburgring mit Ferienanlage  
 
Läs hela artikeln på följande pdf fil:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20060611-2.pdf  
 

 
 
Klimatförändringen ger mer positiva effekter  
 
än negativa anser forskare i Schleswig-Holstein. Varmare och torrare somrar ger fler gäster.  
 
Läs hela artikeln på följande pdf fil:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20060611-3.pdf  
 

 
 
Den fortsatt svaga vintersportsäsongen sänkte turismen under april  
 
De kommersiella gästnätterna på hotell, stugbyar och vandrarhem minskade under april med -2,0 % till största delen beroende på den fortsatt svaga vintersportsäsongen. Hotellen minskade med -0,9 % och stugbyarna med -11,6 % medan vandrarhemmen ökade med +7,2 %. Hotellen sålde däremot fler rum, +0,9 %.  
 
Läs hela artikeln på följande pdf fil:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20060611-4.pdf  
 
Toni kommentar: Det är inte lätt att hänga med alla statistik profeter ena veckan är det all time high och bang så är man nere på ett minus…det gäller ha ett bra minne för att reda ut vad som är rätt – på detta Nyhetsbrev kan du bläddra bakåt och följa dal och berg banan inom turism.  
 

 
Turistrekord i Sverige  
 
Turismen i Sverige har fullständigt exploderat. Under första kvartalet i år omsatte utländska besökare 18,3 miljarder kronor i landet. Det är 41 procent mer än samma period i fjol.  
Siffrorna baserar sig på Riksbankens resevalutastatistik. Även om sådant som gränshandel och privatimport av bilar påverkar siffrorna, är turisttrenden solklar.  
 
Läs hela artikeln på följande pdf fil:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20060611-5.pdf  
 

 
 
25.000 nya jobb inom turism – Sorry inte i Sverige!  
 
Gigantiskt evenemangsstråk skapas i centrala Los Angles. L.A. Live - Nytt jättelikt nöjes- och kongress/-mässdistrikt lyfter down town L.A. och ger massiva turistiska effekter. Volymevenemang är framtidsnischen. Projektet skapar 25,000 permanenta jobb.  
 
Läs hela artikeln på följande pdf fil:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20060611-6.pdf  
 

 
 
Ekoturismen växer men behöver stöd i Jämtland – ett nytt sätt att få bidrag?  
 
Det finns nästan 20 små turistföretag i länet som uppfyller kraven på kvalitetsmärkningen Naturens Bästa. De senaste fem åren har de blivit fyra gånger fler och det är klimatdebatten som ökat intresset för hållbar turism. Men branschorganisationen Ekoturismföreningen vill ha mer samarbete och mer stöd från myndigheterna  
 
Toni kommentar: Och så har man uppfunnit en ny blankett för att äska mera bidrag – vad är nu Ekoturism? En isolerad händelse, ett lokalt utbud att vandra i fjällen eller är Ekoturism något mer? Hur man värmer upp hotellen – pensionaten? Hur man får fram mat med bilar som körs på vätgas istället för miljö förstörande Etanol och andra fossila bränslen?  
Chansen att vi får nya utredningar och undersökningar med resor ut i världen för ett antal politiker med skygglappar är oroande nära. Nya bidrag hägrar!  
 
Hur många tusen politiker har under åren rest från Jämtland till USA, Kanada, Österrike, Schweiz och Syd Tyrolen för att studera hur man bygger attraktiva skidorter. Kul hade dom mycket wining and dining på skattebetalarnas bekostnad.  
 
Resultatet är ÅRE – må vår Herre förlåta alla dessa oduglingar!
 
 

 
 
Bussturism  
 
Göran Lindkvist tillbaks i bussbranschen – VD för Eurolines i Norden.
 
 
Norska Netbus äger både Säfflebussen och Eurolines.  
Olof Bentén är VD på Säfflebussen och Göran Lindkvist för Eurolines i Norden.  
 
Därmed är väl cirkeln sluten för 2 duktiga GDG Continentbus medarbetare som lärt sig lång linjetrafik från grunden. Båda valde att lämna Swebus. Olof gjorde en utvikare till TT line och lärde sig ett och annat om färjor – bussresearrangörer i allmänhet och Göran Lindkvist tog över en herrgård och blev krögare säkerligen en lärdom för livet.  
 
Göran Lindkvist har sin arbetsplats på nya bussterminalen i Malmö (Scandorama, Ölvemarks och Bergkvarabuss i samarbete med Håkan Axelsson som krögare, han som var med och gjorde Brunnstorp till vad det var en gång)  
Det är klokt att man samla all långväga bussresande på ett enda ställe och låt se hur terminalen fungera i praktiken – den 29 juni är det invigning och dagarna därefter kommer ett omfattande reportage om branschens största positiva händelse sedan Cityterminalen i Stockholm.  
 
Säfflebussen tar Eurolines resenärer till CPH och sedan tar Eurolines över med dessvärre icke Skandinaviska bussar förutom på en linje där man har dansk Åkare.  
 
Vad Göran anser om krögarlivet:  
Ja krögare är inte att rekommendera – Ingen sömn och taskigt med pengar – Det jag tjänade hyfsat på va en hel del konserter.  
 
Tillönska bägge all framgång och med den samlade erfarenheten kanske man kan räta upp ett och annat kvalitetsproblem som båda verksamheterna lider av. Internetbokningen bör också ses över och kanske slåss ihop, det finns nog mycket pengar att spara.  
 

 
 
Ölvemarks finns nu med på Bussresa.com  
 
http://www.bussresa.com  
 
Efter idogt arbete från Emil med vänner har man nu landat i topp på Google sökmotorn, bra arbetat.  
På denna länk kan man se hur väl besöksutvecklingen är  
http://www.bussresa.com/statistik/maj2007.pdf  
 
Också via sökorden Bussresor och Bussresa.ligger man i topp på Google och andra sökmotorer.  
 
Mitt tips till alla bussresearrangörer små som stora var med och stötta Bussresa.com branschen behöver en gemensam plattform eller sökportal – det stärker alla, det är ett Win – Win förhållande och tro inte att du kan fixa det själv bättre. Det kan du nämligen inte!  
Det finns flera andra portaler även BR är med och konkurrera som måste vara ett mått på hjärnsläpp när man just blivit av med en annan förlustkällan ”Kollega”  
Låt oss hoppas att Emil Boman med vänner nu får det efterlängtade genombrottet, ingen har åstadkommit något bättre, och med alla idéer som pojkarna har kommer portalen att bli ännu bättre utan att det kostar branschen en förmögenhet.  
 
Emil med vänner är dom sanna entreprenörerna som hjälper branschen, lycka till!  
 

 
 
Svenske läkaren som fick spritmonopolet på fall  
 
Han har kämpat mot svenska staten i flera år. Från och med förra veckan kan svenska folket nu själva handla alkohol via nätet. "Det är helt ofattbart", säger Klas Rosengren till Dinapengar.se.  
Det var 2004 som läkaren Klas Rosengren från Göteborg och 15 andra personer beställde 720 kartonger Riojavin från Danmark via nätet.  
 
Leveransen beslagtogs av tullen i Sverige och Klas Rosengren anklagades för smuggling. Både tingsrätten och hovrätten dömde till statens fördel men i högsta domstolen tog det stopp. HD hänvisade till EU och ärendet har dragits i EU:s högsta domstol i Luxembourg fram till nu.  
 
Läs hela artikeln på följande pdf fil:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20060611-7.pdf  
 
Toni kommentar: Detta är en seger över myndigheternas maktfullkomlighet. Antingen är vi med i EU med allt vad det innebär och vill vi ändra på saker och ting så får vi driva dessa frågor i Bryssel.  
 
Folkhälsoaspekten är viktig men det är uppfostran under ansvar också.  
Med detta beslut får staten in skatte pengar för varje import något man inte fått tidigare eller när man lastar bilarna fulla med sprit och bussarna som kör daglig spritpendel! Det kanske är nåt fel med vår alkoholpolitik som kräver en översyn?
 
 

 
 
Samhälle  
 
Konsten att döda entreprenörer, inte bara på Gotland
 
 
En liten vardagshändelse från landet där jantelagen är den som styr!  
 
Björkhaga är ett typiskt exempel på hur revirpinkare samverkar med massmedia och vissa mediakåta politiker. Radio Gotland hamrar dag efter dag ut budskapet att Pigge Werkelin har lurat till sig Björkhaga för 2 miljoner när en värdering finns som lyder på 6 miljoner. Mats Linder hoppar glatt på drevet och fastslår på ledarplats att "priset var stjäligt"; Pigge har alltså stulit av Gotlands kommun. Det är det budskap Linder skickar ut med sin rubrik.  
 
Läs hela artikeln på följande pdf fil:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20060611-8.pdf  
 

 
 
Internet och din webbsida  
 
Är du beredda att kavla upp ärmarna idag?
 
 
Det har snackats länge nog om webb 2.0. Om att bygga träffpunkter för kunderna. Om att göra alla besökare på sajten delaktiga - och du har inte gjort något åt det. Idag ska vi prata lite mer om det här med hur du kan tänka för att anpassa din sida till den nya tiden. Här kommer 9 tips.  
 
Läs hela artikeln på följande pdf fil:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20060611-9.pdf  
 

 
 
Lite allmänt – det gäller din hälsa  
 
Mycket viktigt att du börjar inse, att den kost som vi har blivit itutade att följa sedan  
1980-talet, är boven till att så många människor idag lider av fetma, diabetes-2 och andra allvarliga sjukdomar.
 
 
Läs hela artikeln på följande pdf fil:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20060611-10.pdf  
 

 
 
 
Miljö  
 
Salt energi kan ge mer el
 
 
Det låter nästan för bra för att vara sant. Enligt norska Statkraft kan den nya miljövänliga energiformen ”saltkraft” ge lika mycket el som en tredjedel av vattenkraften. Men i Sverige är saltkraften nästan helt okänd.  
 
Läs hela artikeln på följande pdf fil:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20060611-11.pdf  
 

 
 
IPCC:s Storlarm om klimatet var undervärderat.  
 
USA:s Vetenskapsakademi bekräftar att CO2-ökningen är 3 gånger värre än vad IPCC räknade med för en månad sedan.  
 
Läs hela artikeln på följande pdf fil:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20060611-12.pdf  
 

 
 
Europeisk premiärkörning av bränslecellsbil på Gotland  
 
Sverige har blivit utvalt som värdland för den europeiska testkörningen av nya bränslecellbilen Honda FCX Concept Car. Under en hel vecka, från den 25 juni 2007, riktas blickarna mot Gotland, då motorjournalister från hela Europa kommer att vara på plats för att se den nya generationens bränslecellsbil testköras för första gången på europeisk mark. FCX Concept Car ska redan 2008 lanseras i begränsad skala på den kommersiella marknaden.  
 
Läs hela artikeln på följande pdf fil:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20060611-13.pdf  
 

 
 
Eder tillgivne  
 
Toni Schönfelder  
Ring till lokaltaxa  
Stockholm 08 - 519 70 616 eller Göteborg 031 - 360 84 81  
 
annars gäller som alltid  
Tel 0034 616 421 085  
Fax 0034 966 69 81 58  
 
Mail mailto:toni@schonfelder.com  
 

 
 
Annons  
 
Hyr din bil från EuroCasaCar i Spanien!  
 
Nya flygplatser: Sevilla och Reus (Tarragona) söder om Barcelona
 
 
Vi har över 24.000 bilar på flygplatserna Malaga, Alicante, Palma de Mallorca, Murcia, Granada, Barcelona Girona flygplatser som är några av 50 tal mest populära destinationerna där vi finns.  
 
Vår bokningsite är helt automatisk fungera dygnet om alla dagar, året om!  
Svar inom några sekunder, Voucher inom 1 minut!  
 
Inga rabatter, inga bonusprogram, inget snicksnack, inga flum löften, bara rakt av ett lågt pris där allt är inkluderat från första början!  
 
Välkommen du också, du sparar tusenlappar med ett enda ”musklick”!!  
http://www.eurocasacar.eu  
 
Planera du hyra i Juni, Juli, Augusti eller September?  
Boka nu, det börja bli ont om lediga bilar.  
Kom ihåg du betalar alltid först när du hämtar bilen, ingen delbetalning, inget krångel – fri avbokning fram till 24 timmar före ankomstdagen.
 
 

 
 
Vår förmånliga biluthyrning i hela VÄRLDEN!  
Hyr din bil i Sverige, USA, Kanada, Frankrike, England och övriga VÄRLDEN  
(vi har avtal med lokala firmor i 142 länder och över 6.400 destinationer)  
 
Klicka alltid in dig på bägge webbsidorna och jämför priserna vilka kan variera då vi har olika avtal med olika lokala hyrbilsfirmor på respektive destination!  
 
1) http://www.telluscar2.com  
 
2) http://www.telluscar.eu  
 
Kolla alltid med oss innan du väljer ett annat företag!  

Reklam för Spanien
Söker du information om Spanien -- Använd dig av min web http://www.spaininformation.org
Här hittar du allt

Fair use notice

The Toni Schönfelder Newsletter and website contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorised by the copyright owner. The material is being made available for purposes of education and discussion in order to better understand the complex nature of corruption in today's world. I believe this constitutes a "fair use" of any such copyrighted material as provided for in relevant national laws.

The material is distributed without profit to those who have expressed an interest in receiving the included information for research and educational purposes. If you wish to use copyrighted material from this site for purposes of your own that go beyond "fair use", you must obtain permission from the copyright owner. Toni Schönfelder cannot guarantee that the information contained in the Corruption News service is complete and correct or be liable for any loss incurred as a result of its use. Nor can Toni Schönfelder be responsible for any subsequent use of the material.


Denna sida är producerad av Toni Schönfelder. Avsändaren har inget ansvar för innehållet i sidor som är länkade -- allt material som finns i egen producerade sidorna får användas fritt och utan kostnad.

Esta página ha sido realizada por el Sr. D. Toni Schönfelder.Los realizadores de la página no se hacen responsables del contenido de las páginas enlazadas a la presente. Toda la información existente en las páginas de realización propia pueden ser utilizadas libremente y sin ningún tipo de coste.

This page has been produced by Mr Toni Schönfelder. The sender does not take any responsibility for the contents of the linked pages. The whole material in the own produced page can be used free of charge.