Ange ett namn eller sökord så får du upp alla artiklar som innehåller det du söker.
Tillbaka till Tonis hemsida

Toni Schönfelder A lifetime of innovation

Mina favoritlänkar, kolla in

Debattartiklar Ryssland

TaxFree handelns vara och icke vara

Tillägnad buss- och kollektiv branschen av Toni Schönfelder oberoende och fri debattör
Klicka på den artikel du vill läsa

Artiklar som du bara måste läsa,Vakna upp i Sverige!

Debatt artiklar av Harald Rosén (Det gäller flyg)

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationToni Schönfelder
A lifetime of innovation

Debate - Opinion in English
Russia and Baltic States

Back to Toni Schönfelders homepage

Web library, My favorites

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationVerschiedenes in Deutsch

 
Newsletter Varning Schönfelder nr 21 den 11 juli 2006  
Mot korruption, vänskapskorruptionen, maktmissbruk och slöseriet med skattemedel  
 
(s) sänder 1000 SSU:are till Visby för att hurra åt Göran Persson! DDR fasoner…,Över 700.000 vill att EU lämnar Strasbourg, Miljö lögnen fortsätter  
 


 
 
Citat:  
 
Wilhelm Röpke  
Individen förlorar i vår tid sina egna drag, sin egen själ, sitt eget inneboende värde och sin egen personlighet på grund av och i den utsträckning hon är nedsänkt i "massan", och den senare är "massa" på grund av och i den utsträckning som den består av sådana "avpersonifierade" individer.  
 

 
 
Ledare  
 
(s) sänder 1000 SSU:are till Visby för att hurra åt Göran Persson! DDR fasoner…?
 
 
Efter en veckas politisk tingel tangel i Almedalen var det trångt kring Donners plats i Visby. Flygbladsutdelare, inkastare till seminarier och företrädare för en rad olika organisationer slåss tålmodigt i värmen om Almedalsveckans många besökare som verkar tämligen ointresserade av uppvaktningen.  
 
Politisk påverkan, lobbying, har en fått en negativ klang i Sverige. Lobbying likställs med "manipulation", utförs av "professionella smusslare" och är något man "misstänks" eller "anklagas för". Tyvärr är bilden inte helt oriktig. Till skillnad från EU-parlamentet och USA:s kongress ställer Sverige inga krav på öppenhet och registrering av lobbyister. Det betyder att mindre nogräknade lobbyister och pr-byråer kan agera i hemlighet och leverera sina uppdragsgivares budskap utan att ange vem som är avsändare. Politiker, myndigheter, media och andra riskerar därmed att föras bakom ljuset av intressen som de aldrig ser skymten av.  
 
Lösningen på detta problem är inte att försöka avskaffa lobbyismen. Tvärtom bör fler uppmuntras att lobba öppet. Politiker är beroende av trovärdiga och kompetenta rådgivare och ju fler som öppet ställer sin specialistkompetens till politikernas förfogande, desto bättre blir underlaget för kloka politiska beslut. Däremot är den lobbyingkultur som handlar om att påverka utan att synas ett demokratiskt problem.  
 
Det borde vara en självklarhet för alla pr-byråer att ställa följande enkla hygienkrav på sig själva: "Som professionella lobbyister redovisar vi alltid alla våra pågående lobbyinguppdrag och vi berättar alltid på vems uppdrag vi arbetar, när vi tar kontakter i syfte att påverka."  
Frukostseminarier, förmiddagsmöten och eftermiddagsseminarier och kvälls framträdarna i Almedalsparken med ett späckat program utbud.  
 
Och nu har arrangemangen också utökats med nattseminarier som börjar vid midnatt och fortsätter fram till småtimmarna. En nöjesstad som Visby sover aldrig och det gör heller aldrig politikerveckan.  
 
Om entusiasmen för veckan är stor hos många av besökarna som ser framemot inbjudningar och möten på krogen är det uppenbart att Almedalens tidigare fixstjärnor - partiledarna - börjar tröttna.  
 
Ingen kan dock göra som förre m-ledaren Bo Lundgren som under den förra valrörelsen valde att inte framträda på samma scen som de övriga partiledarna.  
 
Kritiken blev stenhård och ingen lär vilja upprepa Lundgrens ödesdigra misstag. I år valde också statsministern G Persson att ta båten från Oskarshamn till Visby på lördagseftermiddagen för att delta i den vecka som med hans egna ord ligger mitt under semestern.  
 
Men partiledarframträdandena är blott sex av nästan 500 arrangemang. Och de ekonomisk politiska seminarier som en gång var självklara förstasidesstoff i kvalitetspressen drunknar lätt i alla mediala utspel.  
 
Få kan göra som socialdemokraterna som intransporterade 1000 SSU-are till en kostnad av 3,5 miljoner kronor för att statsministerns tal skulle applåderas så mycket som möjligt i tv-kamerorna.  
 
(börja det inte likna väl mycket DDR och politbyrån som kommenderade fram fan vinkande barn?)  
 
Svunnen är den tid då väljarna identifierade sig med ett parti och alla kunde räkna upp partiledare och ministrar. I dag är det trängre på åsiktstorget, när partierna förlorat monopolet på politik. På gott och ont. Fler röster hörs och får utrymme. Åsikter formuleras inte bara på partiexpeditioner utan också på tankesmedjor och föreningar. Den som tror att politik är trist och tråkigt, sammanträden och nämndmöten, har inte varit i Visby där politik är mer möten mellan människor, idéer och glädje. I Visby finns nu också folkrörelser med ideella krafter och enkla tält på plats invid lobbyfirmornas lyxiga båtar i hamnen.  
 
Visst finns det många frågor som knappast diskuteras under veckan: Näringsfrågor väger tyngre än frågor om yttrandefrihet och det politiskt acceptabla. Få talar om värdegrund, rättsfilosofi eller hur landsbygd och stad skall hållas samman.  
 
Men här finns också de statliga myndigheterna och kollektivtrafiken med SLTF som lägger allt större kraft på opinionsbildning bekostade av skattebetalarna inte att förglömma de är samtliga offentligt helfinansierade organisationer. De nya makthavarna, valda av ingen, finansierade av oss alla hör till de nya aktörerna i politiken och i Almedalen.  
 
Liksom de nya medierna, ett antal bloggar uppdateras dygnet runt i realtid vilket möjliggörs av ett antal öppna trådlösa nätverk runt om i staden. Det är verkligen inte någon medeltidsvecka som pågår när det gäller tekniken. Men de nya medierna symboliserar också veckans utveckling. De skriver inte för allmänheten utan för alla som har tagit sig till ön. Vid sidan av social turism och kravallturism kan vi således börja att tala om "politisk turism", åtminstone under en vecka om året.  
 
Gotlänningar kuva in kulorna och fortsätter med att gnälla på allt och alla där ropen skallar om mera bidrag, snabbare färjor som skall vara gratis som körs i skydd av ett monopol.  
 
Påtryckartoppen Socialdemokraterna med vänklubben facken syntes mest i Almedalen enligt analysföretaget Agent 25s medieundersökning, LO 167, SSU 136, Svenskt Näringsliv 126, Byggbranschen i samverkan 99, Almega 77, Sveriges byggindustrier 56, Skattebetalarna 45, Lärarförbundet 35, Bris 34, Riksidrottsförbundet 31, Volvo 25, Byggnads 20, SACO 19, Pfizer 18, Fair Trade Center 17, IF Metall 17, Sveriges Förenade Studentkårer 17, Timbro 17, SCB 15, Djurens Rätt 14  
 

 
 
Samhälle  
 
1)  
 
Över 700.000 vill att EU lämnar Strasbourg, Gör din röst hörd!
 
http://www.oneseat.eu  
 
Över tre kvarts miljon EU-medborgare har skrivit under ett upprop för att EU-parlamentet ska sluta med det kostsamma pendlandet mellan Bryssel och Strasbourg.  
 
Samtidigt tonas påståendena ned om att staden Strasbourg på ett otillåtet sätt skulle ha tagit ut överhyra av parlamentet.  
 
Misstankarna om att Strasbourg under tiotals år skulle ha tagit ut en kraftig överhyra för två byggnader som parlamentet använder i staden gav namninsamlingen en extra skjuts i våras. Nu säger en av de EU-parlamentariker som utrett misstankarna inom ramen för en tillfällig arbetsgrupp, tysken Markus Ferber, att det inte går att skylla Strasbourg för att ha gjort något olagligt.  
 
Namninsamlingen, som den svenska EU-parlamentarikern Cecilia Malmström (fp) tagit initiativet till, fortsätter. Målet är en miljon namn och att sedan lämna över kraven till EU-kommissionen.  
 
Målet har satts vid en miljon eftersom det i förslaget till ny konstitution, eller fördrag för EU, finns en propå om att kommissionen är skyldig att ta upp förslag som väcks av minst en miljon medborgare. Även om konstitutionen inte är i kraft blir det svårt för kommissionen att säga nej till en begäran som uppfyller kraven.  
 
732 ledamöter omväxlande håller sina möten i Bryssel och Strasbourg - till en kostnad av 200 miljarder kr per år, och med betydande ineffektivitet till följd. Därför har hon startat en medborgaromröstning på nätet.  
 
Över en halv miljon medborgare har röstat på denna länk gör också du din röst hörd mot slöseriet av skattepengar. Cecilia har fått gehör i media i många länder där budskapet sprids  
Bryr sig EU-medborgarna? Du borde vara med och rösta på http://www.oneseat.eu  
 

 
 
2)  
 
FN-konferensen om illegal handel med små och lätta vapen i New York som avslutades i kaos.
 
 
Det blev aldrig något beslut om satsningar på att bekämpa den illegala handeln, eftersom tiden för mötet helt enkelt tog slut.  
 
Det blev en total härdsmälta på slutet. Det är svårt att säga om det var en konspiration eller bara ett misstag, sade en av delegaterna som ville vara anonym.  
 
Men Rebecca Peters från International Action Network on Small Arms (Iansa) - ett nätverk för drygt 700 ideella organisationer - anklagade FN:s medlemsländer för att låta sig "tas som gisslan" av några få stater, och därmed låta planerna på att ta fram ett regelverk för att kontrollera spridningen av små vapen "spåra ur".  
 
Enligt Iansa är det huvudsakligen Kuba, Indien, Iran, Pakistan och Ryssland som ligger bakom blockeringen. Andra förespråkare för ökad kontroll över vapenhandeln ansåg att även Kina, Egypten och Venezuela hade skuld i att konferensen havererade.  
 
Stödet för ett formellt beslut svek dock när konferensen led mot sitt slut.  
Ordföranden för FN-konferensen, Sri Lankas FN-ambassadör Prasad Kariyawasam, var trots allt nöjd med mötet då det hade lyckats med att sätta fokus på den illegala handeln med små och lätta vapen.  
 
Toni kommentar:  
Är det inte upplyftande att det alltid är samma länder som sabotera så snart det gäller miljö, mänskliga rättigheter och begränsning av vapensystem, denna gånga handlade det bara om handeldvapen och ändå blev det ett fiasko! Fråga Fidel vår vän Castro så får du svaret.  
 

 
 
Goda Nyheter Buss & Kryssningsverksamhet  
 
3)  
 
Ullered en obruten framgångssaga
 
 
Titta in på länken och kolla in kömätaren – eller webbkameran som visar läget på P-platsen samt direkt länkar till bussbolagen som kör frekvent dit.  
 
Det är väl självklart att facket skall ta livet av denna affärsidé när mängder av Konsum butiker är halvtomma. Lidl, Kapp Ahl, Ryanair allt skall bojkottas i folkets namn enligt Handels.  
 
http://www.gekas.se/index.asp  
 

 
 
4)  
 
Bussresa.com på stark framgång
 
 
Det finns nu 40 arrangörer anslutna och ca 2500 avresedatum.  
 
http://www.bussresa.com  
Välkommen till Bussresa.com Hos oss finner du bussresor från flertalet svenska bussresearrangörer, kan man läsa som inledning.  
 
Portalen er väldig stilren nu som gör det lättare att hitta den resa man letar efter.  
Det är bara att gratulera Emil Boman, Bussresa.com att man hittat rätt.  
 
Hoppas nu bara att branschen ger Emil all support för allt tar sin tid innan det blir den verkliga framgången. Med rätt lite pengar, kanske en tusenlapp per arrangör kan man köpa annonsutrymmen på Google som förenkla att hitta siten.  
 
Det gäller bara att hitta den rätta årstiden när man vill ligga ute.  
Grattis Emil med vänner som vidare utvecklat en redan bra site till något mycket bättre.  
 
Ha i minnet att grabbarna gjort detta av egen kraft medans länsbolagen med ett total huvudlöst system bränner miljarder kronor årligen i något som är utdömt innan det ens fungera.  
 
Monopolet kontra entreprenörer!  
 

 
 
5)  
 
Traveller / BERGKVARABUSS AB med Nya trafikuppdrag
 
 
Upphandlingen som sträckte sig över stora delar av landet omfattade sju garnisoner. Bergkvarabuss har erhållit tilldelningsbeslut för fyra av dessa, nämligen Karlskrona/Ronneby (ca 20 bussar per vecka), Skövde (ca 22 bussar per vecka), Karlsborg (ca 7 bussar per vecka) och Kvarn (ca 4 bussar per vecka).  
 
Uppdragets omsättning uppgår till ca 25 miljoner kronor per år och avtalstiden är 2+1 år med början redan 2006-08-01. Detta under förutsättning att upphandlingen inte blir föremål för överprövning.  
http://www.travellerbuss.se/nyhetsbrev.asp?ID=193  
 

 
 
6)  
 
Världens största kryssningsfartyg 3 ggr större än Silja Europa
 
 
Freedom of the Seas ägs av Royal Caribbean Cruise Lines  
klicka på denna länk och skrolla ned till dess att du ser ett fronten på ett fartyg,  
klicka här och du får upp en bild i genomskärning Världens största kryssare nästan 3 ggr större än Silja Europa  
 
http://www.svd.se/dynamiskt/livsstil/did_13090788.asp  
 
eller på rederiets egen hemsida http://www.royalcaribbean.com/home.do  
 

 
 
Miljö lögnen fortsätter  
 
7)  
 
Vätgas utvecklingen går rasande fort i världen i Sverige står den still  
 
 
Artikel från 2002
 
http://www.toni-schonfelder.com/swe.asp?id=517&q=Vätgas%20och%20bränsleceller&ww=strong  
 
artikel från 2003  
http://www.toni-schonfelder.com/swe.asp?id=532&q=Vätgas%20och%20bränsleceller&ww=strong  
 
artikel Här följer ännu en avslöjande artikel hur myglet gått till inom regeringen för att stoppa svensk vätgas utveckling!  
http://www.toni-schonfelder.com/swe.asp?id=743&q=Vätgas%20och%20bränsleceller&ww=strong  
 
År 2006 har världen kört ifrån Sverige som fastnat i Etanol bränslet som är allt annat än miljövänligt men det bryr ingen – förrän tiotusentals människor insjuknar från stinkande ”miljöbussar” som sprider cancer partiklar som inget annat bränsle  
http://www.toni-schonfelder.com/swe.asp?kat=3&id=808&show=808  
 

 
 
8)  
 
Bonus gav fler miljöbilar ( en rak lögn från början till slut)
 
2006-07-06 [kollektivtrafik]  
 
http://www.rt-forum.com/nyhet.html hela artikeln finner du på denna länk.  
 
När Färdtjänsten vid Stockholms läns landsting vid årsskiftet höjde bonusen till de entreprenörer som kör miljöbilar fick det snabbt genomslag i fordonsparken.  
 
Sedan årsskiftet betalar färdtjänsten en miljöbonus på nio kronor/mil.  
 
Toni kommentar:  
Det är naturligtvis inte förvånande att branschens ”Pravda” trafik forum okritisk ger utrymme för miljöbilar som i själva verket spyr ut cancer partiklar som inget annat bränsle, miljö bränsle kallas detta som kommer att slå tillbaks som en bumerang. Skattebetalarna tvingas att subventionera ett bränsle som gör alla sjuka, BRILJANT.  
Snacka om medlöpare!  
 

 
 
9)  
 
EU tvingar fram ändringar i den svenska skatte lagstiftningen
 
 
EU ändrar på svenska skattemyndigheters krav på detaljerad information om i Sverige residenta personer/företag när det gäller utländska finansiella institutioner som gör affärer i Sverige  
 
EU har vänt sig till Sverige och begärt att de ändrar på den lagstiftning som kräver att utländska bolag, som inte formellt är etablerade i Sverige, skall utlämna årlig information om de affärer de gör med i Sverige residenta personer, juridiska eller fysiska. Enligt kommissionen så avhåller detta utländska finansiella institutioner från gränsöverskridande (cross-border) service i Sverige och är därför inte i överensstämmelse med EC:s regelverk om fri rörelse av kapital.  
 
Sveriges lagar om deklaration och skatteinformation  
Kommissionen har beslutat att tillsända Sverige en skrivelse med skäl mot tillämpningen av lagen (2001:1227) om deklaration och skatteinformation som anses strida mot EU-lag. Lagen kräver en omfattande rapportering från finansiella institutioner och avskräcker dessa från att marknadsföra sina produkter till klienter residenta i Sverige. Kommissionen anser detta vara en orättfärdig restriktion av den fria rörelsen av service och kapital.  
 
Enligt denna lag är utländska finansiella institutioner engagerade i aktiv marknadsföring i Sverige, utan att formellt vara etablerade där, tvungna att ge de svenska skattemyndigheterna detaljerad information om svenska klienter. Denna information omfattar värdet av alla tillgångar placerade i den utländska institutionen men även ränteinkomster, utdelningar och annan inkomst mottagen. Den betungade rapportering tenderar att avskräcka de finansiella institutionerna att erbjuda sin service i Sverige och med detta inskränker man rörelsefriheten av service och indirekt den fria rörelsen av kapital.  
 
EU-lagstiftningen tillåter utbyte av information mellan medlemsstaterna. I enlighet med detta kan Sverige i fall av skatteflykt, begära skatteinformation om svenska medborgare från publika myndigheter i andra medlemsstater, som kan samla information från finansiella institutioner i enlighet med deras nationella regler. Att kräva information direkt från utländska institutioner, och detta regelbundet, detaljerad på årliga basis, är inte tillåtet i EU-lagstiftningen och framstår som oförsvarligt.  
 

 
 
Det går bra för Sverige, kronan flyter och sjunker!  
 
Långa räntan steg på veckans första handelsdag. Kronan försvagades rejält mot både dollarn och euron.  
 
Toni kommentar:  
Eftersom det inte är tillåtet att devalvera längre kom fiffiga departementsråd på att låta kronan flyta att den sjunker stadigt sedan 90 talet, tja, shit happens varför den dopade statsekonomin bara kan räddas över valet med en ny devalvering, förlåt flytande krona.  
Var finns livbojen?
 
 

 
 
Veckans Spanien och över 4 miljarder kronor i korruption  
 
Värsta tunnelbaneolyckan i Spanien
 
42 personer omkom 3 juli vid den värsta tunnelbaneolyckan någonsin i Spanien. Tragedin inträffade i Valencias tunnelbana vid 13-tiden, när två vagnar spårade ur och välte nära stationen Jesús. Sammanlagt 120 passagerare färdades i det förolyckade tunnelbanetåget och förutom dödsoffren skadades ytterligare ett 40-tal personer. Enligt vittnen och de första teorierna orsakades olyckan av för hög hastighet samt att ett hjul gav vika i en kraftig kurva. Det 18 år gamla tåget hade genomgått revision mindre än en vecka före olyckan. Räddningstjänsten var snabbt på plats och många passagerare fick skäras loss. Lokföraren skadades men avled senare på sjukhuset. Regeringschefen José Luís Rodríguez Zapatero valde att avbryta sitt pågående statsbesök i Indien för att brådkande återvända till Spanien och spanska kungaparet Juan Carlos och Sofia meddelade att de kommer att närvara vid begravningarna. Olyckan inträffade bara fem dagar före påven Benediktus XVI:s väntade besök i Valencia. Påven skickade sina kondoleanser och bekräftade att besöket kommer att ske, trots olyckan.  
 
Poängkörkortet får omedelbar effekt  
Det nya poängkörkortet trädde i kraft vid midnatt 1 juli och bara fyra timmar in på morgonen ertappades den första föraren som riskerar att förlora sitt körkort. Trafikpolisen i Sevilla rekommenderar att en 24-årig yngling får samtliga poäng indragna och därmed även körkortet, för ett flertal grova trafiköverträdelser. Han stoppades vid fyratiden på morgonen utanfär samhället La Luisiana när han körde zickzack och uppvisade stora mängder alkohol i blodet. Syftet med det nya poängkörkortet är att minska antalet trafikolyckor och inte minst att komma åt återfallssyndarna. För varje allvarlig trafikförseelse riskerar trafikanterna att tappa poäng, förutom böter. Även bruket av mobiltelefon eller att inte bära bälte eller hjälm leder till poängavdrag. Den första siffrorna väcker förhoppningar då det under den första helgen efter att poängsystemet infördes noterades tio dödsfall mindre i trafiken, än samma månad förra året. Den första julihelgen omkom 25 trafikanter, mot 35 2005.  
 
Byggbolagen betalade 360 miljoner euro i mutor (närmare 4 miljarder kronor)  
Snacka om mutor!
 
Ytterligare två fullmäktigeråd från den förra kommunstyrelsen häktades 29 juni ovillkorligen, efter förhör. Provinsfängelset i Alhaurín de la Torre har snart fler fullmäktigeråd än Marbellas rådhus. De senaste att häktas i korruptionsskandalen Operation Malaya är tidigare turistborgarrådet Rafael Calleja (GIL) samt José Jaén, som uteslöts ur socialistpartiet efter misstroendeomröstningen 2003. Liksom som övriga häktade politikerna anklagas Calleja och Jaén för att ha tagit emot mutor. Partido Andalucista har samtidigt meddelat att de utesluter likaledes häktade María José Lanzat ur partiet. Hon var tidigare miljöråd i Marbella och har enligt uppgift själv begärt att befrias från alla uppdrag inom partiet. Fler personer kan komma att gripas, allt eftersom utredningen fortgår. Den senaste att förhöras 29 juni var åter tidigare lokalpolischefen Rafael del Pozo, som sedan tidigare är fri mot borgen och som nu tvingas infinna sig i tingsrätten två gånger i månaden. Av utredningen framgår att den misstänkta hjärnan i skandalen, stadsbyggnadskonsulten Juan Antonio Roca, mellan åren 1996 och 2006 ska ha behandlat omkring 600 bygglicenser. För dessa misstänks de olika byggföretagen ha betalat cirka 360 miljoner euro i mutor, som Roca fördelade mellan de politiska makthavarna. Dessa fick sina andelar beroende på rang och inflytande och samtliga utbetalningar lär finnas upptagna i en anteckningsbok som beslagtagits av polisen. Enligt vittnesmål betalade Roca personligen mutorna kontant medelst kuvert till fullmäktige råden.  
 
Häktning respektive dyr borgen för kända byggföretagare  
Den andra fasen av korruptionsutredningen Operation Malaya har lett till rekordstora borgensummor och ovillkorligt häktande av den förste byggföretagaren. Ett flertal kända byggherrar har tvingats betala mellan 300 000 och 500 000 euro i borgen för att undgå häktning. De anklagas för omfattande mutbrott. Tingsrättsdomaren Miguel Ángel Torres beslöt 30 juni dessutom om ovillkorlig häktning av företagaren Fidel San Román, som förutom en rad byggen i Marbella och en tjurfäktningsgård även driver Madrids tjurfäktningsarena Las Ventas. Beslaget i mars mot byggkosulten Juan Antonio Roca gjorde att myndigheterna kom över dennes personliga kassabok, där Roca antecknat alla mutor som inkommit från 2004 fram till de två första månaderna av 2006. Under drygt två år har byggföretagare betalat 30 miljoner euro i mutor. Samtliga har drivits in av Rocas företag Maras Asesores och minst fyra miljoner har fördelats bland medlemmarna i den tidigare kommunledningen. Deras andel var enligt utredningen anpassad efter rang och inflytande  
 

 
 
Underhållande sommar läsning!  
http://www.goransfunderingar.blogspot.com  
 

 
 
Eder tillgivne  
 
Toni Schönfelder  
Ring till lokaltaxa och swisch är du i Alicante  
Stockholm 08 - 519 70 616 eller Göteborg 031 - 360 84 81  
 
annars gäller som alltid  
Tel 0034 616 421 085  
Fax 0034 966 69 81 58  
 
Mail mailto:toni@schonfelder.com  
 

 
 
Annons  
 
Hyra bil från Nummer 1 i Spanien!  
http://www.eurocasacar.eu  
 
Vi har över 24.000 bilar på flygplatserna Malaga, Alicante, Palma de Mallorca, Barcelona Girona flygplatser som är några av 30 tal mest populära destinationerna där vi finns.  
 
Vår bokningsite är helt automatisk fungera dygnet om alla dagar, året om!  
Svar inom några sekunder, Voucher inom 1 minut!  
Inga rabatter, inga bonusprogram, inget snicksnack, inga flum löften, bara rakt av ett lågt pris där allt är inkluderat från första början!  
 
Välkommen du också, du sparar tusenlappar med ett enda ”musklick”!!  
http://www.eurocasacar.eu  
 

 
 
World Wide Biluthyrning  
Hyra bil i övriga världen gör du på http://www.telluscar.eu eller på http://www.telluscar2.com  
Över 6000 destinationer inkl Kanarieöarna, Sverige, USA, UK, Italien, Tyskland till lägre pris du kommer att bli positiv överraskad!

Reklam för Spanien
Söker du information om Spanien -- Använd dig av min web http://www.spaininformation.org
Här hittar du allt

Fair use notice

The Toni Schönfelder Newsletter and website contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorised by the copyright owner. The material is being made available for purposes of education and discussion in order to better understand the complex nature of corruption in today's world. I believe this constitutes a "fair use" of any such copyrighted material as provided for in relevant national laws.

The material is distributed without profit to those who have expressed an interest in receiving the included information for research and educational purposes. If you wish to use copyrighted material from this site for purposes of your own that go beyond "fair use", you must obtain permission from the copyright owner. Toni Schönfelder cannot guarantee that the information contained in the Corruption News service is complete and correct or be liable for any loss incurred as a result of its use. Nor can Toni Schönfelder be responsible for any subsequent use of the material.


Denna sida är producerad av Toni Schönfelder. Avsändaren har inget ansvar för innehållet i sidor som är länkade -- allt material som finns i egen producerade sidorna får användas fritt och utan kostnad.

Esta página ha sido realizada por el Sr. D. Toni Schönfelder.Los realizadores de la página no se hacen responsables del contenido de las páginas enlazadas a la presente. Toda la información existente en las páginas de realización propia pueden ser utilizadas libremente y sin ningún tipo de coste.

This page has been produced by Mr Toni Schönfelder. The sender does not take any responsibility for the contents of the linked pages. The whole material in the own produced page can be used free of charge.