Ange ett namn eller sökord så får du upp alla artiklar som innehåller det du söker.
Tillbaka till Tonis hemsida

Toni Schönfelder A lifetime of innovation

Mina favoritlänkar, kolla in

Debattartiklar Ryssland

TaxFree handelns vara och icke vara

Tillägnad buss- och kollektiv branschen av Toni Schönfelder oberoende och fri debattör
Klicka på den artikel du vill läsa

Artiklar som du bara måste läsa,Vakna upp i Sverige!

Debatt artiklar av Harald Rosén (Det gäller flyg)

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationToni Schönfelder
A lifetime of innovation

Debate - Opinion in English
Russia and Baltic States

Back to Toni Schönfelders homepage

Web library, My favorites

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationVerschiedenes in Deutsch

 
Newsletter Varning Schönfelder nr 19 den 25 juni 2006  
Mot korruption, vänskapskorruptionen, maktmissbruk och slöseriet med skattemedel  
 
 
 
Sommaren är här och detta Newsletter har inget uppehåll.  
 
Miljöpartiet fortsätter träget med nya lögner om miljö vänliga bränslen.  
Turistrådet slår kullebyttor i osanningar allt för att få rubriker.  
Slöseriet med skattemedel fortsätter  
Med andra ord det är som alltid.  
 
Önskar dig en skön sommar var du än är!  
 
 


 
 
 
1)  
 
Janne Carlzon 65 år den 28 juni 2006
 
Jan Carlzon, legendarisk företagsförnyare och före detta SAS-chef, har en hel del att göra. Sedan en månad tillbaka är han ordförande i intresseorganisationen Företagarna med 50 000 företagare och 20 branschförbund i medlemsregistret. Företagarnas främsta uppgift är att bedriva opinion för ett offensivare Företagssverige och det är anledningen till att jag åtagit mig det här uppdraget. Jag vill vara med och skapa bättre förutsättningar för dem som vill ta risken att omsätta sina idéer i företagande och kanske till och med våga göra det modigaste som finns i dagens Sverige - anställa folk.  
Om du tjänat ihop ett kapital och vågar riskera en del av detta genom att investera i uppstart av nya företag och hjälpa entreprenörer att komma igång då är du en affärsängel.  
 
Som Vingresor/Club 33:s produktchef, marknadsdirektör och vd åren 1969-1978, Janne Carlzon, som uppfann grisfesten är en myt och helt fel!  
Karriären som reseledare inskränkte sig till fyra månaders praktik på Club 33 i Italien våren 1966 medan han fortfarande gick på Handels.  
Janne kan ta åt sig äran av att tillhört den första generation som var med om att produktutveckla sällskapsresan från att bara ha varit en flygtransport, busstransfer och ett hotellrum till ett helhetskoncept med miniklubbar, egna hotell och en massa aktiviteter.  
Janne har nästan alltid haft rätt när det gäller hans visioner. Fast det är ju inte så mycket värt om du har fel tajming, konstaterar Jan Carlzon själv.  
Vingresor utvecklade under Jannes tid som chef miniklubb-produkten med utgångspunkt från att även barnen och inte bara föräldrarna har specifika behov och gjorde en annons där det stod "Nu är det inte längre besvärligt att åka med mamma och pappa på semester". En verkligt affärsmässig utgång från ett kundbehov!  
Det finns mycket att säga om Janne och SAS perioden i vart fall är inte den glorian som många vill framställa korrekt men det hör inte hit en dag som idag när även Janne blivit en pensionär även om det bara är på pappret! En ofrivillig London vistelse efter en del olyckliga affärer i Sverige gav nog Janne den största kunskapen, stor i Sverige liten i London.  
Förbundet Sveriges företagare kunde inte få en bättre representant och vem bryr sig om pensionering när så mycket mer finns att göra exempelvis att regeringen infria det man lovar, en heltidssysselsättning.  
Janne´s storhetstid var i skyddet av ett fungerande monopol, få se vad du kan uträtta i en konkurrensutsatt värld.  
Grattis Janne till födelsedagen!  
 

 
 
2)  
Märta Lena Schwaiger SLTF går i pension
 
 
Läste en charmerande artikel i Busstidningen Bussbranschen nr 5, 2006 som Torsten Hallberg har gjort. Elegant sorti från ett förbund som enklast kännetecknas som monopolets gloria fyllda personer som med alla medel under hot och tvång tvingar ett helt folk betalar en lekstuga som saknar motsvarighet i den svenska administrationen, branschens dödgrävare är nog en mer passande epilog.  
SLTF som organisation är en katastrof för den fria företagsamheten inom kollektivtrafiken, dylika organisationer samlar alltid folket omkring sig som med tvång vill bestämma över alla andra.  
Sedan tar man till charmerande personer som Marta Lena, en förklädd rödluva dupera omvärlden. Enligt artikeln har livet lärt henne att det är som att lösa korsord och spelar teater är nog en uppgift hon klarat av med bravur. Eller hur vill man förklara att hon är rädd om miljön i Sverige och världen samtidigt medverka i att lansera Etanoldrivna bussar som förgiftar folket? För att minska olyckorna med bil som ligger ganska stadigt runt 500 personer om året skall folket tvingas till nåt bättre dom inte förstår. Att 1.700 dör om året i markozon mycket från bland annat Etanoldrivna bussar med en stigande tendens, shit hapens.  
Att tiotusental människor dör i cancer årligen orsakat bland annat av kollektivtrafikens utsläpp är nåt man gärna blundar för. Om man vill åtgärda ett problem så gör man det i roten, och roten för att komma tillrätta med cancer och andra sjukdomar är mer pengar till forskning.  
Dessa pengar saknas då SLTF gänget tar för sig på ett sätt som leder till att pengar saknas i hela samhället till äldrevården, pensionärer som behandlas som kollin, skolan som inte har råd att köpa riktiga skolböcker, skolan som saknar kompetenta lärare därför för att SLTF snor allt vad som finns att få i varje års statsbudget. Med alla miljarder bedriver man sedan charad och säljer bort fordonsparken som skattebetalarna redan en gång betalt för att köpa tillbaks samma fordon några år senare. Hur en utbildat jurist kan åse detta utan slå bakut kanske känneteckna den riktiga Marta Lena Schwaiger. Vad Marta Lena försöker inbilla folk är att staten genom sina olika organ skall bedriva all slags trafik under tvång, igen. En modell som är väl beprövat i hela kommunistvärlden som kallas för öststater med ett facit som är förskräcker.  
Tvång och lögner leder till nya tvång och nya lögner som leder till mindre frihet för ett folk och företagare det är vad Marta Lena Schwaiger i hennes roll som ”SLTF teater direktör” stått för. Sedan kan hon privat vara hur trevlig som helst det är dom flesta demagoger som jag träffat i mitt liv, i grunden är alla trevliga, problemet är bara att det är få som kan se skillnaden mellan frihet och frihet.  
En som inte kunde det är Marta Lena Schwaiger, därför är det ett välkommet besked att festen nu är definitivt över betalt av skattebetalarna.  
Om någon skulle göra ett digram över hur mycket skatteuttaget har ökat under senaste 10 åren för att hålla igång en total sjuk verksamhet som SLTF representerar skulle nog en och annan kippa efter andan, inte minst vad man kunde ha gjort för landet med alla miljarder som nu bara försvann i ett svart hål.  
Om Marta Lena Schwaiger menade ett enda ord av det hon predikat så vore det en enkel sak att medverka till att länsbolagens monopol upphör och att all verksamhet inom kollektivtrafiken var konkurrensutsatt där kunden av egen fri vilja tillåts träffar valet mellan buss, tåg, spårvagn, flyg, cykel eller bil och inte Marta Lena med galjonsfigurer som bestämmer åt oss.  
 
Jag har allt oftare ställt mig frågan hur kommer SLTF garnityret att agera den dag alla bilar far omkring med vätgas och ur avgasröret kommer endast rent vatten? Vilka tvångsargument är det då som gäller?  
För Marta Lena är det slut med teaterföreställningen, om Kjell Nilsson stod för intensivvården inom SLTF och Marta Lena skötte rehabiliteringen med dans och underhållning är det nu dags för hela Svenska folket att reparera det ni ställt till med. Verkligheten du snart lär bli varse om kommer visa allt du saknar i samhällsservicen är orsakat av att ni snott alla tillgängliga pengar till en huvudlös organiserad kollektivtrafik, och den som tar fram UITP som en referens den har låt oss säga, det snällaste jag kan få fram, då har man inget omdöme!  
 

 
 
3)  
Tankesmedja inom kollektivtrafiken
 
Ännu en gång föreslår Red Ulo Maasing för tidningen Trafik Forum nr 5, 2006  
http://www.rt-forum.com en tankesmedja där man skulle debattera den svenska strukturen på kollektivtrafiken förutsättningslöst.  
 
Eftersom herrar redaktörer för respektive busstidning gärna reser till England har man där får man förmoda kunnat iakttaga hur en fri konkurrensutsatt trafik fungera.  
Kollektivtrafiken fungera i England utan några större bidrag från samhället pengar som används till viktigare saker som en eftersatt sjukvård. Det har tagit många år att skifta ut lokal och fjärrtågen enklare var det med bussvagnparken. I Sverige där man erhåller 100% finansierade tåg och tunnelbanor som betalats av skattebetalarna säljer berörda länsbolag och SJ dessa till USA fonder i dollar kurs med intjäning i kronor. Redan detta borde vara illegalt och ifrågasättas samtidigt som finansbolagen inte har någon tilltro till det svenska systemet måste riksgälden lämnar garantier om återköp efter ett godkännande i riksdagen och kort därpå är det ingen som minns dessa transaktioner. Skattebetalarna får betala upp till tre gånger för samma fordon. I avsaknad av ett fungerande rättssystem kan detta fortgå.  
Sjuka system skapa egna regler det kallas inom jurist språk för ändamålsglidning och det kan utan överdrifter påstås vad som sker löpande. En gigantisk förlustkedja som har byggts upp som en snöboll med regeringens goda minne då stora investeringar döljs i den svenska ekonomin genom bolagsbildningar där relativt nytt är att Landstingen garanterar alla AB Transitios http://www.transitio.se förpliktelser till följd av de fordon som anskaffas för respektive trafikhuvudman genom borgensåtagande. Detta används sedan som säkerhet för finansieringen av fordonen, vanligtvis en svensk lease enligt egna uppgifter. Detta förfarande påverka inte statens affärer enligt uppsatta regler som om dom gjorde detta skulle avsevärt försämras. Dopad ekonomi används av utländska ekonomer om den svenska ekonomin där man gömmer miljarder för att försköna statens statsskuld.  
Marknadsanpassat trafik  
Att Ulo med intryck från England kunnat se hur en kollektivtrafik i konkurrens sakta och säkert börja fungera bra där trafikbolagen vågar pröva olika koncept allt från Easybus lågpris idé till Volvo bussars nya York koncept. Expressbussar i alla dess former och regionaltåg och regionala expresståg med olika standard beroende vad man vill betala. Det ligger i trafikföretagens intresse att skapa intäkter och leva på sunda finanser.  
Det skulle i praktiken vara långt enklare att skapa en motsvarande trafik i Sverige där en liten dator som länen / kommuner kan hantera en ersättning till bolag som ”tankas ned” helt automatisk utan administration för varje passagerare med en biljett med ett chips om man vill rabattera med skattemedel utöver kommersiella rabatter för pensionär, ungdomar, arbetslösa, handikappade och vad mer som politikerna vill ömma för. Det behövs inga supersystem som kostar miljarder kronor, det behövs inga politiker som styr och ställer då svenska folket är fullt kompetenta att själv välja vad man vill resa med liksom man är betrodd att göra investeringar i andra sammanhang.  
Det finns inga gränser för vad man kan åstadkomma i en tankesmedja men tyvärr Ulo den kommer inte eftersom då måste man avreglera och skrota länsbolagen och därmed ta bort födkroken för lokalpolitiker samt tiotusen onödiga tjänstemän, otaliga konsulter som vuxit upp runt kollektivtrafiken, tror någon att en dylik debatt är möjlig där man klär av alla och tar fram byket?  
 
ULO håll igång tanken på tankesmedjan den kommer tids nog när den svenska ekonomin haverera eftersom det inte går att gömma alla underskott i längden och bubblan är på väg att spricka igen efter att Bild regeringens åtgärder ledde till en sanering av den svenska ekonomin för 10 år sedan efter att (s) förra gången körde landet i botten.  
För att använda Janne Carlzons tankar om visioner, det är ju inte så mycket värt om du har fel tajming.  
Tankesmedjan är en sådan vision med fel tajming!  
 

 
 
4)  
SL driver världens största flotta av miljöbussar som förpesta hela Stockholm
 
Stockholms läns landsting har sedan 1990 bedrivit ett strukturerat och systematiskt klimatarbete. Flera av landstingets verksamheter, bland andra SL, fastighetsbolaget Locum och Waxholmsbolaget, är mycket framgångsrika i arbetet med att minska utsläppen av fossil koldioxid. Till exempel har SL världens största flotta av miljöbussar och Färdtjänsten stimulerar sina entreprenörer att använda miljöfordon med Etanol som drivmedel.  
 
Etanolen är ett bedrägeri mot folket.  
Gonatt Sverige med dylika politiker behöver man inga yttre fiender.  
 

 
 
5)  
 
 
Rasande direktörer som går till attack mot Arlanda Express med sina attachéväskor?
 
 
Det handlar om den enda avreglerade trafiken som finns i Sverige som är som en nagel i rumpan på s+mp+v politiker då den visar hur illa det är ställt med alla övrig trafik och en jämförelse med något som är långt bättre det tål man inte, det tål aldrig några monopolister.  
 
Arlandapendeln går som ett urverk. Men varför just den av alla pendeltåg i Stockholmsområdet? Därför att där åker fint folk och makthavare som aldrig skulle tolerera förseningar, därför att det är privata kapitalintressen som styr som sparka alla chefer utan pardon fram till dess man hittat en ledning som får verksamheten att fungera som en klocka.  
 
På vanliga pendeln och T-banan däremot åker vanligt bondfolk och med dem är det inte så noga. Därför kan man knappt komma ner i T-banan eller till Pendeltågen utan att höra utrop om vagnfel, förarbrist och tidtabellerna är mest ett slags kul förslag.  
 
Experimentet med trängselskatter går mot sitt slut. Ändå kom det under våren flera alarmerande rapporter om den usla stockholmsluften som helt opretentiöst förstörs av mp + v bestämda miljö drivna fordon med Etanol som bokstavligen förpesta hela Stockholm.  
Skiten och gift har nämligen inga gränser den drabbar alla, det börja med astma hos dom svaga i samhället exempelvis barnen som vistas i ”miljözonerna”.  
 
Vänsterblockets politiker har tydligen inte förstått hur illa det är i deras besök i T-banan möjligen är lika sporadiska som Andy Warhols:  
"I was in the subway once. Terrible place".  
 
 
=====================================================  

 
 
6)  
 
Den svenska statsekonomin påminner starkt om den i Grönköping!  
 
Det går bra för Sverige.  
Riksgäldens pressmeddelande 20:e juni 2006
 
Balans i statsbudgeten och ökade valutaamorteringar  
Då bibringas var och en att det är balans i affärerna med andra ord plus minus noll efter att man amorterat på statsskulden. Häftigt bra!  
 
Nästa info från Riksgälden är  
Statens lånebehov 2006 beräknas till 5 miljarder kronor.  
 
Nästa rad i pressmeddelandet är  
Prognos för 2006  
a) Lånebehovsprognosen för 2006 innebär en ökning med 21 miljarder kronor jämfört med vår prognos i mars.  
b) räntebetalningarna på statsskulden ökar med 5 miljarder kronor.
 
 
Statsskulden beräknas uppgå till 1 288 miljarder kronor i slutet av 2006.  
 
Orsak och verkan
 
Stigande skatte- och utdelnings¬inkomster kompenserar att en del nya utgifter tillkommit i vårpropositionen. ( folket tvingas att betala än mer skatt)  
 
Totalt beräknas upplåningen i nominella stats¬obligationer därmed bli 64 respektive 81 miljarder kronor under 2006 och 2007  
Valutaupplåningen beräknas uppgå till 44 miljarder kronor under 2006 och 28 miljarder kronor 2007.  
 
Så ser en fin balansräkning ut enligt regeringen, budget i balans samtidigt som man måste låna närmare 90 miljarder kronor i olika former.  
 
Återigen är vi i Grönköping ”utskopade” av verklighetens sverige!
 
 

 
 
 
 
 
7)  
 
Vägverket utreder åtgärder för minskat utsläpp av partiklar från vägtrafiken
 
 
Regeringen har i dagarna gett Vägverket i uppdrag att utreda möjliga åtgärder för att minska utsläppen av partiklar från slitage och uppvirvling från vägtrafiken.  
 
Luften i de svenska tätorterna har de senaste decennierna blivit allt renare. (hoppsan var det inte tvärtom alldeles nyligen) Höga halter av partiklar är ett av de stora kvarstående problemen där det behövs ytterligare åtgärder för att nå uppsatta miljömål. En stor del av partiklarna är långdistanstransporterade. Sverige är därför pådrivande internationellt för att minska utsläppen av partiklar. Nationellt har regeringen tagit flera initiativ för att premiera ny teknik med lägre utsläpp av partiklar. Bland annat kommer dieseldrivna bilar med partikelfilter att få en skattelättnad. Ett förslag till skärpt regelverk för miljözoner för tung trafik har också lagts fram.  
 
- Vi måste jobba på bred front för att få ned de höga partikelhalterna. Parallellt med att vi premierar ny fordonsteknik behöver vi ökade kunskaper om vilka möjligheter det finns att sänka partikelhalterna genom till exempel en förändrad väghållning eller dubbdäcksanvändning, säger infrastrukturminister Ulrica Messing.  
 
Uppdraget ska redovisas till regeringen senast den 2 april 2007.  
 
 
Toni kommentar:  
Ännu ett gäng byråkrater som saknar arbetsuppgifter som nu är försedda med inkomster till april 2007. Hur ofta har detta utretts till vilken kostnad?
 
 

 
 
8)  
Fortsättning på Solsting i energipolitiken!
 
Artikel nr 11  
http://www.toni-schonfelder.com/swe.asp?kat=3&id=804&show=804  
Det kom ett antal mail från ”dom som kan det långt bättre” där man delgav mig en rad informationer som avslöjar hela Etanol bluffen ur mer än en aspekt.  
Det krävs viss tid att reda ut sak uppgifterna. Tack för bidragen!  
Dom kommer att publiceras när rätt tid kommer.  
 

 
 
9)  
Censuren i Östersundsposten ÖP
 
Förra veckan kunde man se ett strålande glad Fru kommunalråd med chefen för lokaltrafiken som stolt berättade om nya ”miljö” vänliga Etanol drivna bussen som anlänt till Östersund i lokal blaskan ÖP.  
Jag skrev dels ett kort svar på ”läsarnas kommentarer” med uppgifter där jag klädde av miljö lögnen. Journalisten som skrev artikeln försågs med länkar och namn till ”experter” i ämnet som kan verifiera hela miljö lögnen om Etanolen.  
Hur regeringen i smyg beslutat att subventionera Etanolen i Sverige med 5 kronor litern och att det behövs 3 liter bensin för att framställa 1 liter Etanol. Utsläppen från Etanolen är giftiga och drabbar barnen först som får Astma besvär.  
Lysande utsikter med andra ord. Alla uppgifter hittar du på denna länk artikel nr 11  
Vi dödar ca 1.700 personer varje år med en snabbt stigande tendens helt medvetet! http://www.toni-schonfelder.com/swe.asp?kat=3&id=804&show=804  
 
Censuren slog till och folket i Jämtland får inte ta del av hur dom styrande kommer att förgifta Östersundborna med lögner om miljövinster som är rena falsarier.  
Fri Press ÖP, är det nåt ni har lagt på hyllan?  

 
 
Länkar till olika miljö verksamheter  
 
http://www.thinkhydrogen.com/important.htm  
 
 
http://www.ekocentrum.nu  
 

 
 
10)  
26 anställda åkte buss för 19 000 kronor Tre politiker tog flyget för 10 600 kronor
 
 
De 26 anställda åkte buss för sammanlagt 19 000 kronor. Tre politiker tog flyget - med en total resekostnad på 10 600 kronor - till samma skolkonferens i Piteå.  
Nämndens andre vice ordförande, Jan Lahenkorva, hade ingen aning om att övriga konferensdeltagare från Bollnäs skulle åka buss till och från Piteå, säger han:  
- Jag trodde att alla skulle flyga.  
De tre politikerna åkte tåg till och från Arlanda, flyg Arlanda-Kallax tur och retur och flygtaxi de sista milen till och från Piteå. Totala resekostnaden blev 10 600 kronor, cirka 3 500 per person.  
Resan med turistbussen Bollnäs-Piteå tog närmare 9 timmar, inklusive rast.  
Flygresan som först är med tåg till Arlanda sedan flyg till Luleå, taxi Luleå – Piteå tar minst ca 6 timmar.  
 
 
Toni kommentar:  
Jag trodde att alla skulle flyga, Hallo där finns det ingen kommunikation i en ”bondhåla” som Bollnäs kommun?
 
 
 
11)  
Tåget till Arboga på fel spår
 
Ett tåg från Stockholm på väg till Arboga körde i tisdags fel för andra gången. Efter Södertälje växlade tåget in på fel spår och satte kurs mot Katrineholm. Avstickaren tog en halvtimme extra innan tåget var på rätt spår mot Arboga igen. Orsaken till växelfelet är den nya tidtabellen och den rätta växlingen på det tåget hade inte programmerats in.  
Säger SJ / Banverket  
Toni kommentar:  
Är inte detta egentligen signifikativt för hela SJ att man är på fel spår
 
 

 
 
Turism  
 
12)  
 
VisitSweden och Nutek tillbaks till 70 talets löjliga argumentation
 
 
Redan på sjuttio och åttiotalet gick dåvarande turistråden ut med att den svenska turistindustrin har en högre intjäning än vad bilindustrin, sedan var det skogsindustrin sedan var det järnmalmen varför det målades upp hur många Volvo bilar som fick produceras mot vad en enda turist från annat land spenderade i Sverige.  
 
Sedan slog regeringen till med 24% moms på turist och transportnäringen,  
Tusentals företag inom hotell och restaurangnäringen gick i konkurs, SJ och SAS fick den största nedgången av passagerare någonsin det skulle ta 10 år (fram till år 2004) att komma upp till samma frekvents av resande som innan skattehöjningen som sedan reducerades då näringen var på väg att totalhaverera.  
 
Långt över 130.000 personer blev arbetslösa.  
Dåvarande ministern Bosse Carlsson konstaterade om företag inte tål en skattehöjning har dom inget existens berättigande samma ansåg fackets reprensentanter.  
Samtidigt som kommunernas, landsting och statsägda turistföretag kompenserades med skattepengar för att klara förlusterna till överlevnad.  
 
Nu har Nutek tagit över turist statistiken och går ut med att turism skapat ca 30.000 nya arbetstillfällen vilket betyder fortfarande en nettoförlust med 100.000 arbetsplatser för att inte tala om allt mänskligt lidande som ligger bakom varje konkurs som är orsakat av den sittande regering som söker efter propaganda argument inför ett stundande Val i september och då är vilken lögn som helst god. Dagens nyhet är skåpmat även om den publicerats som en nyhet i ett 50 tala tidningar, samma som för minst 30 år sedan och totalt irrelevant.  
Nu är det nya journalister utan referensramar lärda att lyda annars är man snart omplacerat.  
 
Toni kommentar:  
Varenda politiker och myndighetsperson tror att folk är dumma och glömmer. Det gör vi inte alls!
 
 

 
 
 
13)  
VisitSweden ”Den globala resenären”
 
Med den här för turistnäringen annorlunda kampanjen vill vi söka nya former för kommunikation med en del av vår utvalda målgrupp ”Den globala resenären” som vi valt att fokusera vårt arbete på. Detta är bara ett av flera kommande exempel på att vi är kommunikationsföretaget för svensk turistnäring. Med andra ord något som både är säljdrivande och skapar image för Sverige, säger Thomas Brühl, VD för VisitSweden.  
 
Det är extra roligt med tanke på att det är vår första kampanj tillsammans och att vi med hjälp av en stor del humor, lite mod och en klar strategi lyckats lämna den annars så trötta och lite ängsliga reklamen som kännetecknar turistnäringen bakom oss, säger Mårten Forslund, projektledare på Farfar.  
 
Hela artikeln kan du läsa på denna länk  
http://www.visitsweden.com/VSTemplates/Article____43855.aspx  
 
VD Thomas Brühl:s egen site  
http://visit-sweden.blogspot.com  
 
Kampanjen där man måste lämna sin e-mail adress för att få ta del av den…  
min fråga är hur världs frånvarande tillåts man att få vara?  
http://www.stockholmthemusical.com  
 
"Reasons not to visit Sweden"  
http://www.ballet.co.uk/dcforum/DCForumID5/545.html  
 

 
 
14)  
Lyckad turistkampanj med stuns och intelligens  
 
Ljungbergs mål ger 10 000 Ryanair - biljetter för 1 krona
 
Ryanair uppgav före fotbolls-VM att bolaget ska sälja 10 000 biljetter för 1 krona styck för varje mål som det svenska landslaget gör under turneringen.  
Därför gör nu Fredrik Ljungbergs nickmål i matchen mot Paraguay i torsdags att 10 000 biljetter finns tillgängliga för 1 krona plus skatter och avgifter.  
Erbjudandet gäller på rutterna Malmö till London-Stansted, Göteborg City Airport till Frankfurt-Hahn, London-Stansted och Glasgow-Prestwick, Stockholm-Västerås till London-Luton, Stockholm-Skavsta till Frankfurt-Hahn, Riga, Kaunas, Bryssel-Charleroi, Hamburg-Lübeck, Gdansk och Düsseldorf-Weeze  
 
Biljetterna kan bokas mellan den 19 juni och torsdag 22 juni. Reseperiod är måndag till torsdag och lördag mellan den 3 juli och 14 juli samt 1 september till 25 oktober i år.  
 

 
 
15)  
IKEA lyckad kampanj med köttbullar som vinst
 
Man kan ha många åsikter om reklam – vilken är mest påfallande den från IKEA som lovar alla engelska fotbollsfan i England att köpa en portion köttbullar för drygt 1 krona mot normalt 44 kronor eller VisitSwedens guldpokal http://www.stockholmthemusical.com  
som har haft vilket genomslag?  
Det finns inga proportioner mellan köttbullarna och miljon rullningen med VisitSweden.  
IKEAS påpassliga kampanj fanns i ett 100 tal tidningar i alla TV kanaler och vet hur många tusen radiokanaler därför att den är kul, fräsch. Med andra ord ingen guldpokal kampanj.  
 

 
 
 
16)  
Is Sweden the most boring country in world?  
 
Är Sverige världens tråkigaste land? Den frågan ställde sig en krönikör i brittiska Daily.  
"Sverige är så tråkigt att till och med Sven-Göran Eriksson lämnade landet"
 
 
http://www.dailymail.co.uk/pages/live/articles/news/newscomment.html?in_page_id=1787&in_article_id=391602  
 
Vem påverka imagen mest om Sverige – en artikel som denna i en tidning med miljon upplaga eller VisitSweden Internet satsning? http://www.stockholmthemusical.com  
Som når ett fåtal och ofta dom som redan är frälsta.  
 

 
 
17)  
 
Chefer avslöjar i enkät: Därför vill vi jobba utomlands
 
 
 
 
 
Sju av tio chefer vill lämna Sverige, skriver tidningen Chef som frågat 280 chefer om vad som lockar mest med utlandskarriären. Fler än var femte svarar att det är utmaningen som hägrar.  
Resultatet av enkäten presenteras i Svenska Dagbladet. På frågan "Drömmer du om ett chefsjobb utomlands?" Svarar hela 68 procent ja.  
 
21 procent svarar att det är utmaningen som lockar mest medan 19 procent vill lära känna en ny kultur. Lika många svarar att det vore spännande för hela familjen att åka och en av tio svarar att en utlandsflytt möjliggör att träffa intressanta människor.  
 
Nio procent längtar efter ett varmare klimat medan sju procent svarar att möjligheterna är större utomlands. Bara en procent av de 282 svarande motiverar sin utlandsdröm med att det skulle vara bra för karriären.  
 
Den världsdel som lockar mest är Europa, följt av Nordamerika, Asien och Australien.  
 
På frågan vad det finns för hinder för att jobba utomlands svarar var femte att familjen inte vill följa med. 11 procent säger att de trivs bättre i Sverige medan var tionde inte klarar språket.  
 

 
 
18)  
Jag tror att det kan vara en liten fördel politiskt att bli jagad av kronofogden
 
Många politiker som kandiderar till riksdagen i höst är välkända hos kronofogden för sina obetalda skulder. Ett parti skiljer ut sig som värre än de andra. Många av de politiker som kandiderar inför höstens val har stora skulder och är ett fall för kronofogdemyndigheten. Vanligast är det bland vänsterpartister, där 35 politiker sammanlagt är skyldiga 3,2 Mkr. Det rapporterar Sveriges Radios Ekoredaktion.  
En av dem är Jan-Eric Berglund som kandiderar för v i Västernorrland och är skyldig 130.000 kronor i obetalt underhållsstöd. Han anser inte att skulden är till nackdel för honom i det politiska arbetet.  
 
"Jag tror att det kan vara en liten fördel politiskt. För jag vet ju vad jag pratar om som en normal Svensson ute i samhället, att det inte är så enkelt i bland"  
 

 
 
19)  
Miljöpartiets toppkandidater och valprogram presenterat
 
 
Detta är ett selekterat urval, hela programmet kan man erhålla från mp kansli  
2006-06-21  
 
Miljöpartiets toppkandidater i landstingsvalet de viktigaste punkterna ur Miljöpartiets valplattform. Den gemensamma nämnare för såväl kandidater som valprogram är ledorden ansvar, långsiktigt och hållbart.  
 
Miljöpartiet är garanten för att Stockholms läns landstings framgångsrika miljöarbete kan fortsätta. Vi är det parti som tar ansvar både för ekonomi, hälsa och för miljö. Vi arbetar långsiktigt, alltid med sikte på en hållbar samhällsutveckling och för bättrad livskvalitet såväl för oss idag som för våra barn och barnbarn, säger miljöpartiets toppkandidater i ett gemensamt uttalande efter presskonferensen.  
 
Några punkter från valprogrammet:  
   
 • Bygg ut och förbättra kollektivtrafiken. Vi vill inte ha nya motorvägar, utan satsa pengarna på en väl fungerande, snabb, trygg och pålitlig kollektivtrafik.  
 • Utveckla nya lösningar för framtidens kollektivtrafik - spårbilar.  
 • Biogasbåtar i kollektivtrafik på Stockholms inre vatten.  
 • Inga fossila bränslen i landstingets verksamheter.  
 • Fler biogasbussar och etanolbussar såväl i innerstaden som i förorter.  
 • Höj SLs ungdomsrabatt till 25 år.  
 • Tillåt cyklister att ta med cykeln på tunnelbana, tvärbana, pendeltåg och båtar.  
 • Behåll och förbättra systemet med trängselavgifter.  
 • Inför hälsocentraler, med större fokus på förebyggande vård och friskvård.  
 
 
Läs Miljöpartiets landstingspolitiska program 2007-10 på www.mp.se/sll  
 
För mer information, kontakta pressekreterare Charlotte Pruth (mp) 070-737 44 26.  
Toni kommentar:  
Miljö kommunisterna påminner mig mest om en gammal Monty Python-sketch där några inbjudna pastorer från olika samfund skulle kommentera synden - som alla var emot - och dygden - som alla var för. Övertrumfandet slutade med slagsmål.
 
Kan någon vara så förljugen och tala om hållbar miljö samtidigt som man driver fordon med Etanol? Då har man alldeles rätt i sitt valprogram att satsa på fler hälsocentraler det kommer att behövas.  

 
 
 
 
20)  
Bristen av en fungerande opposition leder till ständiga övergrepp från regeringen
 
En allvarlig händelse för demokratin är när regeringen går ut med att ”vi i Sverige” sänder ut signaler till övriga världen, gör vi? Och vem lyssnar mer än med ett hövligt överinseende och alla andra som har nåt att säga som inte passa in i regeringens påståenden skall brännmärkas.  
Att en statsminister i en demokrati tillåts överhuvudtaget komma undan med ett dylikt uttalande som bara statschefer i slutna samhällen kan få framföra är en ödesdiger demontering av den svenska demokratin, varje medborgare med civilkurage borde resa sig upp och ropar ut sin avsky.  
 
 

 
 
 
 
 
Eder tillgivne  
 
Toni Schönfelder  
Ring till lokaltaxa och swisch är du i Alicante  
08 - 519 70 616 eller Göteborg 031 - 360 84 81  
 
annars gäller som alltid  
Tel 0034 616 421 085  
Fax 0034 966 69 81 58  
 
Mail mailto:toni@schonfelder.com  
 

 
 
 
Annons  
 
Hyra bil från Nummer 1 i Spanien!  
http://www.eurocasacar.eu  
Vi har över 24.000 bilar på flygplatserna Malaga, Alicante, Palma de Mallorca, Barcelona Girona flygplatser som är några av 30 tal mest populära destinationerna där vi finns.  
 
Vår bokningsite är helt automatisk fungera dygnet om alla dagar, året om!  
Svar inom några sekunder, Voucher inom 1 minut!  
Inga rabatter, inga bonusprogram, inget snicksnack, inga flum löften, bara rakt av ett lågt pris där allt är inkluderat från första början!  
 
Välkommen du också, du sparar tusenlappar med ett enda ”musklick”!!  
http://www.eurocasacar.eu  
 
________________________________________  
 

 
 
World Wide Biluthyrning  
Hyra bil i övriga världen gör du på http://www.telluscar.eu eller på http://www.telluscar2.com  
Över 6000 destinationer inkl Kanarieöarna, Sverige, USA, UK, Italien, Tyskland till lägre pris du kommer att bli positiv överraskad!  
 

Reklam för Spanien
Söker du information om Spanien -- Använd dig av min web http://www.spaininformation.org
Här hittar du allt

Fair use notice

The Toni Schönfelder Newsletter and website contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorised by the copyright owner. The material is being made available for purposes of education and discussion in order to better understand the complex nature of corruption in today's world. I believe this constitutes a "fair use" of any such copyrighted material as provided for in relevant national laws.

The material is distributed without profit to those who have expressed an interest in receiving the included information for research and educational purposes. If you wish to use copyrighted material from this site for purposes of your own that go beyond "fair use", you must obtain permission from the copyright owner. Toni Schönfelder cannot guarantee that the information contained in the Corruption News service is complete and correct or be liable for any loss incurred as a result of its use. Nor can Toni Schönfelder be responsible for any subsequent use of the material.


Denna sida är producerad av Toni Schönfelder. Avsändaren har inget ansvar för innehållet i sidor som är länkade -- allt material som finns i egen producerade sidorna får användas fritt och utan kostnad.

Esta página ha sido realizada por el Sr. D. Toni Schönfelder.Los realizadores de la página no se hacen responsables del contenido de las páginas enlazadas a la presente. Toda la información existente en las páginas de realización propia pueden ser utilizadas libremente y sin ningún tipo de coste.

This page has been produced by Mr Toni Schönfelder. The sender does not take any responsibility for the contents of the linked pages. The whole material in the own produced page can be used free of charge.