Ange ett namn eller sökord så får du upp alla artiklar som innehåller det du söker.
Tillbaka till Tonis hemsida

Toni Schönfelder A lifetime of innovation

Mina favoritlänkar, kolla in

Debattartiklar Ryssland

TaxFree handelns vara och icke vara

Tillägnad buss- och kollektiv branschen av Toni Schönfelder oberoende och fri debattör
Klicka på den artikel du vill läsa

Artiklar som du bara måste läsa,Vakna upp i Sverige!

Debatt artiklar av Harald Rosén (Det gäller flyg)

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationToni Schönfelder
A lifetime of innovation

Debate - Opinion in English
Russia and Baltic States

Back to Toni Schönfelders homepage

Web library, My favorites

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationVerschiedenes in Deutsch

Newsletter Varning Schönfelder nr 30 den 5 sept. 04  
 
 
Bäste läsare,  
I detta nummer tar jag upp HTF:s agerande mot Ryanair som ytterst visar hur fel det är med kollektivavtal då facket bedriver en konkurrenshämmande verksamhet där man försöker cementera SAS höga och felaktiga löneläge genom att tvinga alla andra flygbolag att agera som SAS vilket bara kan leda till att facket än gång blir ansvarig för att en hel bransch lämnar Sverige och SAS går i putten vilket bolaget hur som helst kommer att göra om det inte sker ett mirakel. Samtliga flygbolag som flyger på Sverige: BA, Lufthansa, Air France, Finnair och andra har betydligt lägre totalkostnader varför SAS är den store förloraren trots alla bantningskurer.  
Att alla resenärer skall spy på Ryanair vilket HTF uppmanar till är en sista strid där jag hoppas att facket antingen omvärdera sina värderingar eller man blir utan medlemmar! Nu har det spårat ut totalt bäste HTF!  
SAS piloter går under värsta rusningstrafiken på ett fackmöte och tusentals resenärer är strandsatta, vilket skedde drygt en vecka sedan i ett bolag som går på knäna! Inte ett ord från HTF där man ifrågasätter det hela. HJÄLP finns det ingen som kan få stopp på galenskaperna?  
 
Scandorama skuldsanera genom konkurs något jag skrev om för 4 år sedan att så skulle det ske! Sorry, det är inte fel på er som driver Scandorama, det är fel på det svenska skattesystemet som ni varit med och röstat fram. Ytterst är ni medansvariga men ni valde då som nu att huka och vara medlöpare.  
 
Så var det lite förtydligade upplysningar om Vätgasen, som med dagens kända teknik är vätgasen allt annan teknik överlägsen som drivmedel. Men i Sverige låter man fotografera sig främst i tidningen trafik forum där man satsar på alternativ bränslen som är mer livsfarliga än dagens diesel.  
Det är ta mig tusan ett allvarligt fall där många är inblandade och ingen vågar stå upp och redogöra hur farlig biogasen, metanol, raps olja och annat trams som nu lanseras är för folkhälsan, vilket dessutom sker med skattesubventioner och skattemedel som investeringskapital. Med psykopater eller de som lider av Aspergergs syndrom som chefer kan man tydligen lura tillräckligt många för en kollektiv förgiftning. Se Newsletter nr 27 + 29 http://www.toni-schonfelder.com/swe.asp?kat=3&id=ny  
 
Tomas Byberg från NORDINGRÅ och styrelseledamot i BR ännu en idealist som inte förstått hur Sverige fungera.  
 


 
 
Innehållet i detta Newsletter:  
 
1) Scandorama skuldsanera genom konkurs!  
 
2) Miljövänlig vätgas om bakfoten?  
 
3) ”Spela inte svensk!” ”Reglerna i Sverige respekteras inte, de dyrkas”  
 
4) HTF delar ut spypåsar, från Ullared till Skavsta!  
 
5) Tomas Byberg från NORDINGRÅ och styrelseledamot i BR  
” Vi behöver helt tydligt ett kommunikationsdepartement”  
 
6) Landsting struntar i folkviljan  
 
7) SAS piloter går under värsta rusningstrafiken på fackmöte och tusentals resenärer är strandsatta!  
 
8) Volvojobb äventyras av bilskattehöjningar  
 

 
 
 
 
1)  
 
Scandorama skuldsanera genom konkurs!  
 
”Riggen Holding, resekoncernen Scandoramas moderbolag, har försatts i konkurs. Men konkursen påverkar inte Scandorama, eftersom de aktierna sålts vidare till ett nytt bolag”  
uppger Scandorama.  
 
 
I veckan som gick försatte Scandorama sitt tidigare moderbolag Riggen Holding i konkurs.  
Skuldsanering i det högre planet kan man lugnt påstå. Scandorama började under 90 talet med att driva verksamhet från Norge som man ansåg med goda rådgivares hjälp vara ett icke EU land och därmed komma undan vissa skatter i Sverige.  
Fel skrev jag redan då i mina första stapplande Newsletter på 90 talet, Sverige kommer aldrig att acceptera denna tes varför det kommer att bli en bumerang, varför jag la till att ledningen i Scandorama underskattar den svenska generalklausulen i skattelagstiftningen. Fel rådgivare som på mig verka vara amatörer även om det är ett känt revisorbolag som senare skyltat i många andra skandaler, upplägget var fel från början, det är endast med bas från och ett Holländsk offshore bolag eller från Schweiz som det hade fungerat ifall moderbolaget lagts där vilket sedan köpt det svenska Scandorama. Att lämna dylika råd är illegalt enligt dagens tolkning från skatteverket med andra ord en form av censur. Nu kan detta förbud enbart gälla om det lämnas från ett i Sverige baserad verksamhet, detta Newsletter har sin legala hemvist i Spanien ännu så länge befriat från totalitära makters ingrepp.  
 
Sverige är det enda landet i världen som bekänner sig till en slags demokrati där man samtidig har generalklausuler något som annars bara finns i diktatoriska länder där det är medborgarens sak att bevisa sin oskuld där staten alltid har tolkningsföreträde.  
Jag tillät mig därför förutsäga att den fighten kan Scandorama inte vinna utan ansåg jag då att det kommer att hota hela Scandoramas existens. Åren har gått sedan jag skrev denna artikel och får vi förmoda att Scandorama lagt ned en och annan miljon där rådgivarna som först var med och gav fel råd initialt nu tjänar pengar en gång till för att dribbla med skatteverket.  
 
Man har haft gott om tid att trixa med bolagets aktier och flyttar över verksamheter, ännu ett möjligt misstag, för senast nu hade det varit viktigt att via oantastliga bulvaner sälja det friska bolaget till Holland eller Schweiz. Nu har man inte gjort detta varför det snart torde vara dags för en ny omgång med skatteverket tillsammans med konkursförvaltaren då man med generalklausulen i ryggen förmodligen kommer tolka det hela som skatteplanering där man lyft ut tillgångar från tidigare moderbolaget under tiden som tvisten pågått. Fortsättning följer med andra ord och det kan vara en nyttig läxa för herrar Malmqvist och Berglund båda ekonomer, hur det svenska systemet fungera! En del vill inte tro på sådant förrän man själv dragits in i sörjan varför man initialt är snabb med att svartmåla personer som liksom undertecknat gör folk uppmärksamma på hur systemet sakta och säkert glider bort från allt vad rättsäkerhet heter, se debatt Berglund – Schönfelder maj år 2000  
http://www.toni-schonfelder.com/swe.asp?kat=3&id=93&show=93  
 
Att ni Johan och Claes prövade vägen att minska beskattningen på Scandoramas resor är hälsosamt och bra då det tydliggör att nåt är fel med det svenska systemet, synd bara att ni valde fel rådgivare!  
 

 
 
2)  
 
Miljövänlig vätgas om bakfoten?  
 
En vaken läsare anser att jag fått det Vätgasen om bakfoten? Nå bäste Kjell, som jag tidigare påpekat har detta Newsletter mycket medvetet ett mera direkt och fria språkbruk innebär därför inte att uppgifterna skulle vara felaktiga, tvärtom allt du läser är absolut korrekt sedan är det bara en fråga ifall man är mottaglig.  
Hej Tony!  
Tror du har fått en del om det här med den miljövänliga vätgasen om bakfoten. Det förhåller sig så att vätgas tillverkas genom att spalta upp vatten med hjälp av elström.  
Mycket el går det åt som i många fall är gjord av kärnkraft och kolkraftverk som är minimalt miljövänliga. Den dagen var och en har sitt eget solkraftverk för vätgastillverkning tror jag på någon miljövänlighet.  
MVH Pelle.
 
 
Tonis svar:  
Hej Pelle hoppas att detta svar är tillräckligt tydligt!  
 
Vätgasfinns redan på många ställen finner EU:  
 
1). Spillvätgas på chemisk industri som släpps direkt ut i luften då ingen konsument (vätgasbilar t.ex.) släpps fram  
Erbjuds för 1 kr/Nm3H2 = 1 kr/mil för en mindre bränslecellsbil. Bara i Sverige släpps det ut för motsvarande 1 miljon personbilars drift. Gratis energi idag men guld värd imorgon.  
 
2) Andra EU-stödda framställnings metoder för kr/Nm3H2  
1:16 kr/Nm3 vid elektrolys av vattenkraftsspill (off peak).  
1:40 " " Naturgastvätt (rent kol faller ut).  
2:87 " " Vindkrafts-el elektrolys  
2:48 " " Import av Norsk off peak prod vattenkraft  
3:41 " " " " Kanadensisk " " "  
De båda sista erbjuds i flytande vätgasform (-272 o C)  
En övre målgräns är satt för EU-bidrag = 3:95 kr/Nm3H2  
där vare sig kol eller kärnkraft är godkänd.  
 
 

 
 
 
3)  
 
”Spela inte svensk!” ”Reglerna i Sverige respekteras inte, de dyrkas”  
 
När man pratar med någon som inte verkar bry sig eller slår dövörat till säger vi spanjorer: ”Spela inte svensk!” I den tysktalande språkvärlden säger man ”Die dummen Schweden”  
I Spanien brukar man säga att ett ställe som Paris nog är vackert, men alldeles för fullt av parisare. I Sverige råder det motsatta: man frågar sig varför svenskarna – ett vänligt, finkänsligt folk med stort intresse för fred, jämlikhet och mänsklig välfärd – har dömts att leva i ett sådant kallt, mörkt och ogästvänligt land.  
Jag vågar mig nog på att bjuda in alla nio miljoner svenskar att bo i Spanien.  
 
”Reglerna i Sverige respekteras inte, de dyrkas”  
Folket i Sverige promenerar alltid på trottoaren och kör bil på vägen, stannar för gult ljus och parkerar korrekt – förbluffande för den som kommer från Madrid, där det omöjliga i att få slut på dubbelfils-parkeringen under de senaste 15 åren har fått ett dussintal kommunpolitiker att avgå, trots att spanska politiker annars aldrig brukar göra det.  
Läs hela artikeln  
http://www.expressen.se/index.jsp?a=179016  
 
 

 
 
 
4)  
 
HTF delar ut spypåsar, från Ullared till Skavsta  
 
HTF anser att bolagets anställningsvillkor är så magstarka att man delar ut spypåsar med information till passagerarna.  
 
LÖNEVILLKOR HTF anser att Ryanairs personalpolitik är helt oacceptabel. Alla flygbolag som flyger från Sverige ska ha samma grundvillkor för sina anställda: miniminivåer för lön, regler för övertid och övertidsersättning, reglerad arbetstid, försäkringar, pensioner med mera skriver HTF i ett pressmeddelande.  
 
KAMPANJ Onsdag 1 september startar en internationell kampanj som syftar till att informera om Ryanairs personalpolitik. Internationella Transportfederationen öppnar samma dag en hemsida www.ryan-be-fair.org där anställda och resenärer kan inhämta information och lämna egna synpunkter.  
 
 
TS kommentar:  
Från Ullared till Skavsta - Fackets sista strid  
Min fråga är om det inte är dags för medborgare som värnar om frihet och demokrati att gå upp på fackets kansli och vomera?  
 
Ullared är en liten ort som man skulle passera på mindre än två minuter om det inte funnits en entreprenör som - i en laduliknande byggnad - startade ett av Sveriges mest frekventerade och lönsamma köpcentra. Idag ringlar långa köer med kunder som vill komma in och handla.  
Facket krävde i begynnelsen ett kollektivavtal - dåtidens ägare vägrade. Det blev då, som i så många liknande fall, aktioner från handelsfacket och LO stödde med sympatiåtgärder. Hundratals bussförare fick inte köra med sina turistbussar till Ullared utan att vara strejkbrytare.  
På natten kom strejkbrytande långtradare som lastade av sina varor till affärerna. När det inte gick längre hade man omlastningsplatser i hela Halland där små bilar med privatpersoner som förare körde fram varorna till Ullaredsbutikerna lager.  
Hade handelsfacket något stöd av de anställda? Nej - det hade man inte. Huvudparten av svensk media beskrev skeendet ingående ur olika vinklar. LOs kampanjapparat var överlägsen. Men kunder strömmade till i allt större skaror för att handla i butikslokalen.  
Vid olika jämförelse visade det sig senare att Ullareds personal hade löner och andra förmåner som med råge motsvarande de för anställda på Konsum.  
Vi har skräckexemplet Gustafsson från Gotland som drev ett restaurang bolag med endast sig själv som anställd där facket krävde kollektivavtal, körde med hela batteriet av åtgärder och bojkott till slut gick Gustafssons bolag i konkurs. Målet vandrade hela vägen fram till EU domstolen där svenska staten förlorade efter att man ljugit å fackets vägnar. EU domstolen har i proportion svenska domare som var med och fällde enhälligt, en sån skam för regeringen, facket och Sverige.  
 
I Ullared pågick under en månad pågick bojkotten. Folket var dock osolidariska och stödde verksamheten genom att åka dit för att handla. Fackfolket gick omkring och gjorde allt för att förhindra folk från att komma in i butiken. Folkets sympatier var större för handlaren i Ullared. Bussbolagen fick dock står hemma med sina bussar då alla förare var uttagna i strejk ifall man åkte till Ullared!  
.  
United Airlines måste nu sparka ytterligare 6.000 medarbetare. Bolaget ägs i huvudsak av personalen. Delta Airlines ägs även det till stor del av personalen och där pågår stora nedskärningar för att rädda bolaget från en total kollaps. US Airways befinner sig för andra gången under ekonomisk rekonstruktion. Swissair och Sabena drevs nyligen i konkurs. Alitalia är på god väg att gå samma öde till mötes. Air France har haft stora statsstöd under ett mer än ett decennium för att klara sig utan massavskedanden.  
BA, British Airways har sparkat över 20 000 medarbetare och flyger idag med fler plan, har ett större utnyttjande och är lönsam.  
Otaliga är de mindre flygbolagen i Europa som stupat under de sista 10 åren.  
I samtliga fall har det handlat om flygbolag med fackliga avtal där man med otaliga strejker framtvingat avtal som istället för att skapa en trygg arbetsplats blivit rena motsatsen med massavskedanden som enda resultat.  
 
I Norden har fackföreningarna - från monopolets tidevarv - drivit flygbolagen framför sig med otaliga strejker till allt förmånligare avtal. Ibland har det mer påmint om utpressning till avtal som gjort bolaget närmast omöjlig att styra. Resultatet är nu tuffare villkor och avskedanden för tusentals medarbetare i Sverige.  
 
Kabinfackets argument att bolag som flyger på Sverige eller Norden skall ha svenska avtal är lika befängt som ohanterligt varför det måste därför betraktas som populistiska uttalanden. Hur skall HTF tvinga Kinas statliga flygbolag Air China, statliga Malaysia Airlines, Aeroflot -för att ta några ur högen som flyger på Sverige - att teckna svenska kollektivavtal?  
Hela frågan är lika befängd som när Bosse Ringholm kräver att övriga världen skall ha en svensk lönebeskattning, att spritskatten i andra länder skall var på svensk nivå samt att skatteparadisen skall stängas. (Om det finns skatteparadis, vad är då Sverige? Skattehelvetet?)  
Det finns få branscher som är så reglerade som flyget både när det gäller säkerhet samt arbetstider. Svenska representanter finns med i alla de organisationer som utformar regelverken och svenska facket är organiserade genom Internationella Transport Federationen samt vars verksamhet finns i Genève och London. Om kabinfacket anser att de avtal de drivit fram tidigare skall vara vägledande för alla så har man sin förhandlingsplats i Genève och London.  
I Europa har man JAR Ops regler som reglerar flygoperativa säkerhetsnormer. Även där har facket inflytande.  
 
Nu råder det inget facktvång i Europa.  
Samtliga länder söker på alla sätt att befria sig från tvångslagar och regelverk som hindrar industrins utveckling eftersom Europa är en del av Världen. Exportindustrin och andra näringar skall konkurrera med en allt mer utbildat arbetskraft i andra delar av världen.  
Den svenska fackföreningsrörelsen som helhet har inte mycket att vara stolta över mer än att man drivit bort en halv miljon svenska arbetstillfällen till andra länder på några få årtionden. Ta bara skoindustrin som en gång var en stor industri i Närke, klädindustrin i knalleland som bara har en spillra kvar, möbelindustrin likaså. Vidare har Sverige degraderats från att ha varit världens tredje största sjöfartsnation till jumboplats då svenska sjömäns löneavtal genom strejker drivits till en gräns som tvingade redarna till landsflykt. De svenska varven har gått ett än värre öde till mötes - de är i princip utraderade. Få har fått det bättre. Många av de som inte fick vara med längre inryms i den miljon svenskar som idag lever enbart på olika bidrag.  
Just nu handlar kampen om flygbolag som flyger på Sverige.  
HTF vill att man inte skall flyga med Ryanair.  
Detta för att bolaget vägrar acceptera avtal med facken samtidigt som bolaget genererar arbetstillfällen i alla länder där man flyger. Villkoren ligger inom de ramar som arbetstidslagar och säkerhetsregler tillåtes i EU.  
 
HTF har med federationens stöd dragit igång en kampanj där ingenting är heligt och sanningen var den som först försvann. Nu uppmanar man passagerarna att spy i en påse som trycks med vinklade påståenden för ett flygbolag som bevisligen lever upp till gällande regler vad avser arbetstidslag och säkerhet. Ryanair betalar sina löner men vägrar att teckna ett avtal med en organisation som i Sverige bidragit till att driva flera flygbolag mot konkursens rand. Organisationer smorda med allt högre fackföreningsavgifter för att hålla överviktiga kanslier igång där förtroendemännen ofta har förmåner som övriga arbetstagare bara kan drömma om. Min fråga är om det inte är dags för medborgare som värnar om frihet och demokrati att gå upp på fackets kansli och vomera?  
Det finns uppenbarligen gemensamma nämnare mellan Ullared och Skavsta.  
Och historien har en förmåga att upprepa sig.  
Eller har facken blivit klokare?  
 
 
 
 
 
Rubrik: med anledning av HTF:s aktion  
Insändare till www.flygtorget.se  
 
Mycket egendomligt resonemang av vissa vad gäller överlevnad. "Man ska kunna leva på sin lön när man bor i Sverige", raljerar man. Självklart - men kanske är det så att man får anpassa sina förhållanden efter lönen? Om jag blir arbetslös på SAS - kan jag då leva på lönen i Sverige? Långtidsarbetslösa har ett helvete att få "lönen" att räcka till. När nu svensk flygpersonal själva har valt att ta anställning hos Ryanair, och därmed skatta lågt på Irland, i stället för att t ex gå arbetslös efter SAS hänsynslösa gallring, varför då smutskasta Ryanair? Deras lön är bättre än att gå arbetslös och erbjuder samtidigt en meningsfull sysselsättning. Alla kan inte ha en arbetstid på 7,57 tim om dagen. På HTF:s kontor stämplar personalen ut efter 7,57 tim eller tidigare med flex, öppnar dörren och sätter sig på tunnelbanan. Det funkar inte så på plan i luften. Man stämplar inte ut efter 7,57 tim - öppnar dörren och går hem. I många lägen kan det faktiskt tvingas bli extra långa arbetspass. Vi som jobbar i branschen vet - tydligen inte HTF! Sluta kritisera och jämföra Ryanair´s anställda med barnarbetare i Pakistan. Är verkligen flygbranschen så genomrutten att folk TVINGAS köa för att få på nåder få ett jobb hos det "förskräckliga monstret Ryanair?" Kom till besinning kollegor - det är dags att vakna! Bättre jobba för Ryanair med framtidstro än att jobba för svenska flygbolag som inte klarar av sin uppgift. Svenska flygbolag har mycket att lära av föredömet Ryanair som tillsammans med duktiga medarbetare går i spetsen för - just överlevnad!.  
 
 
 
 

 
 
5)  
 
av Tomas Byberg från NORDINGRÅ och styrelseledamot i BR  
tomas@byberg-nordinbuss.se  
 
Vi behöver helt tydligt ett kommunikationsdepartement igen med en stark departementschef. Som det är nu så är det ingen minister som känner för frågorna vilket alltid innebär att dom blir bortkompromissade.  
Miljöpartiets senaste skatteväxlingsförslag innebär ett dråpslag mot kollektivtrafik i allmänhet och busstrafik i glesbygd i synnerhet.. Det är helt oacceptabelt att rullkostnaderna för en buss nu är så höga att det inte finns pengar över till att köra densamma annat än i absolut högtrafik.  
 
Jag var faktiskt och talade inför nästan hela vänsterpartiets riksdagsgrupp under 1 timme i våras i samband med att dom hade en dag med trafikpolitiska frågor. Många höll faktiskt med i skattefrågan och i det trafikpolitiska program som dom tog fram och presenterade i Almedalen såg det riktigt bra ut på vissa punkter. Däremot verkar det som om allting förändras då dom sätter sig ner med miljöpartiet i förhandlingar.  
 
TS kommentar:  
Tomas, man skall ha ambitioner, men det är ännu viktigare att man ta till sig erfarenhet. Lär sin historia och omge sig med rådgivare som kan föra saker och ting framåt.  
Det går alltid att påverka och det finns goda möjligheter att förändra.  
Då gäller det ha rätt folk som kan föra sig på den politiska parketten.  
Att tala inför kommunister är meningslöst då du måste komma ihåg att dom vill socialisera alla företag, även ditt!  
Ingen skall väl tro att dom ändra sitt partiprogram på önskemål av ditt föredrag eller BR?  
Jag säger det igen, vill man åstadkomma en förändring måste man börja om från början. Ett nytt BR som bemannas med folk som förstår problematiken och kan agera kraftfullt därefter.  
Gör man den nödvändiga förändringen kanske man kan återvinna alla de bolag som lämnat BR under åren. Därefter måste det nya BR söka samarbeten med de förbund som har resurser och kunskap i hur man skapar en opinion och press på regeringspartiet samt riksdagen så att man där ser fördelarna med förändringsförslagen. Det torde inte vara det svåraste att övertyga en skuldbelastat regering att dra igenom förändringar som att lägga ned länsbolagen och skapa etableringsfrihet om staten samtidigt kan spara in ett tiotal miljarder med en enda gång!  
 
Det är där man skall börja Tomas, allt annat är att fortsätta som hitintills. Mycket snack, många resor till Stockholm, traktamenten och middagar dock utan substans, när kommer denna insikt? Ni har ett gyllene tillfälle under kommande kongress börja lägga upp planer hur man skall åstadkomma en förändring eller hämta in konsulter med klös vilka inte går i ordförandens eller VD:ns ledband.  
Lycka till!  
 
 
 

 
 
 
6)  
 
Landsting struntar i folkviljan  
Landstinget i Östergötland ändrar inte sina planer, trots att 96 procent av Norrköpingsborna i en folkomröstning krävde att Vrinnevisjukhuset åter ska bli ett komplett länssjukhus med akutmottagning dygnet runt  
 
TS kommentar:  
Samma landsting ansvarar för länstrafiken och vad gör man där månne tro?  
Lägg ned landstingen enda möjligheten att komma tillrätta med den svenska ekonomin och skapar fri etablering. Att man skall behöva argumentera om detta år 2004 är illa nog.  
 
 
 

 
 
7)  
 
SAS piloter går under värsta rusningstrafiken på fackmöte och tusentals resenärer är strandsatta!  
 
Piloter hos SAS i Danmark lade ned arbetet på måndagsmorgonen 30/8 –04 för att hålla fackmöte. Piloterna gick till sitt möte vid halvåttatiden. Strax efter klockan 10 återgick piloterna till arbetet.  
Cirka två timmar senare hade SAS tvingats ställa in elva avgångar från Kastrup.  
 
Informationschefen i SAS Danmark, Jag vet bara att de sitter i fackligt möte nu  
 
”Messings uttalande stötande”  
SAS-anställda är djupt besvikna på att Sveriges transportminister Ulrica Messing stödjer EU-förslaget om 60 timmars arbetsvecka för flygpersonal. - Det är stötande att en hög svensk politiker säger att vi ska öka arbetstiden ytterligare, säger Leif Nicklagård, ledamot i Tjänstemannaförbundet HTF:s klubbstyrelse på SAS.  
 
TS kommentar:  
Fackets förakt för resenärerna är total, det är endast de egna kraven som gäller sedan får resten av världen anpassa sig! Totalitism är vad det är.  
För varje liknande åtgärd minskar SAS möjligheter till överlevnad och ger andra flygbolag välbehövliga inkomster.  
 

 
 
8)  
 
Volvojobb äventyras av bilskattehöjningar  
V kommunisterna, mp miljöpartiet klappar händerna nu blir det färre bilar och fler skall tvingas åka kollektivt! Hur dum får man bli?  
Ett planerat tredje skift i Volvos Torslandafabrik är i fara om det blir dyrare att köpa och köra bil.  
Volvo Personvagnars vd Hans-Olov Olsson går i ett brev till finansminister Bosse Ringholm till storms mot miljöpartiets och vänsterpartiets förslag i de pågående budgetförhandlingarna.  
Det finns bättre åtgärder att vidta kortsiktigt, säger Hans-Olov Olsson till TT.  
Att skapa förutsättningar för bilkonsumenterna att köpa nyare bilar och att öka andelen dieselbilar till en nivå med resten av Europa skulle, enligt Olsson, vara bättre både för sysselsättningen och miljön.  
Kombinationen av de fyra förslagen om en generell ökning av fordonsskatten med 25 procent, ny försäljningsskatt på stora fordon inklusive stadsjeepar, högre skatt på tjänstebilar och höjda skatter på bensin och diesel skulle slå hårt mot Volvo som tillverkar sina största modeller i Torslandafabriken.  
 
TS kommentar:  
Ja då var vi framme till nästa nedmontering, det blir inte heller fler resenärer för kollektivtrafiken, det blir inga resor alls.  
Med varje jobb som försvinner till Gent i Belgien eller till någon annan FORD fabrik i världen dit Volvo kommer att lägga sin produktion blir för varje Volvo anställd 10 andra arbetslösa som lever på att leverera tjänster eller delar till Volvo.  
Nu är inte Volvo längre ett svenskt företag och skiter i Sverige om det är så att Sverige inte vill ha Volvo, svårare är det inte fast det uttrycks på långt finare sätt i det officiella krackelerande, men resultatet är detsamma.  
Vem kan få detta in i skallen på kollektivets medlöpare?  
Nedmonteringen av Sverige fortsätter, vem sätter stopp för vansinnet?  
 

 
 
 
Önska alla en bra vecka, snart stundar det busskongress med bidragstagargänget från SLTF där många chefer lider av en sjukdom varför man klamrar sig fast i den egna stolen och skapa lögner som skall motivera deras fortsatta existens, dom är orubbade så länge ingen börja analysera deras lögner det är vad ett BR skulle syssla med, för medlemmarna samt för det svenska samhällets bästa.  
Bra information skadar inte däremot kan det påverka och sätta stenen i rullningen.  
 
 
Eder tillgivne  
 
Toni Schönfelder  
 
Tel 0034 616 421 085  
Fax 0034 966 69 81 58  
 
 
PS söker du till hösten en avkopplande vecka i värmen, gå in på www.eurocasa.nu där Margret hjälper dig även dom som vill spela golf.  
 
Hyra bil till lägsta pris www.eurocasacar.com dygnet om, svar på minuten, till lägsta pris, 14.500 bilar står till ditt förfogande.  

Reklam för Spanien
Söker du information om Spanien -- Använd dig av min web http://www.spaininformation.org
Här hittar du allt

Fair use notice

The Toni Schönfelder Newsletter and website contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorised by the copyright owner. The material is being made available for purposes of education and discussion in order to better understand the complex nature of corruption in today's world. I believe this constitutes a "fair use" of any such copyrighted material as provided for in relevant national laws.

The material is distributed without profit to those who have expressed an interest in receiving the included information for research and educational purposes. If you wish to use copyrighted material from this site for purposes of your own that go beyond "fair use", you must obtain permission from the copyright owner. Toni Schönfelder cannot guarantee that the information contained in the Corruption News service is complete and correct or be liable for any loss incurred as a result of its use. Nor can Toni Schönfelder be responsible for any subsequent use of the material.


Denna sida är producerad av Toni Schönfelder. Avsändaren har inget ansvar för innehållet i sidor som är länkade -- allt material som finns i egen producerade sidorna får användas fritt och utan kostnad.

Esta página ha sido realizada por el Sr. D. Toni Schönfelder.Los realizadores de la página no se hacen responsables del contenido de las páginas enlazadas a la presente. Toda la información existente en las páginas de realización propia pueden ser utilizadas libremente y sin ningún tipo de coste.

This page has been produced by Mr Toni Schönfelder. The sender does not take any responsibility for the contents of the linked pages. The whole material in the own produced page can be used free of charge.