Ange ett namn eller sökord så får du upp alla artiklar som innehåller det du söker.
Tillbaka till Tonis hemsida

Toni Schönfelder A lifetime of innovation

Mina favoritlänkar, kolla in

Debattartiklar Ryssland

TaxFree handelns vara och icke vara

Tillägnad buss- och kollektiv branschen av Toni Schönfelder oberoende och fri debattör
Klicka på den artikel du vill läsa

Artiklar som du bara måste läsa,Vakna upp i Sverige!

Debatt artiklar av Harald Rosén (Det gäller flyg)

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationToni Schönfelder
A lifetime of innovation

Debate - Opinion in English
Russia and Baltic States

Back to Toni Schönfelders homepage

Web library, My favorites

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationVerschiedenes in Deutsch

 
 
 
Varning Schönfelder, läses på egen risk!  
 
 
Ledare  
 
Dagarna på TUR mässan var intressanta, träffpunkten Göteborg fungerar väl.  
 
Jag kom i samtal med åtskilliga vänner och bekanta där många berörde mina Newsletter som inte alltid välkomnas och vem hade förväntat sig något annat?  
Att gå igenom livet med krökt rygg där allt är bra som det är, man accepterar övergreppen mot individen för sakens skull, man accepterar att systemets medlöpare i sina politiska kamrar smider nya åtgärder för att minska den fria företagsamheten allt för att stärka monopolet i vilket man arbetar, är ytterst ett ingrepp i den personliga friheten.  
 
Allt går att rättfärdiga bara man sitter på rätt plats inom maktens boningar och äger ordet.  
 
På dessa grunder tillkom detta Newsletter, påvisa vad makten och den korruption eller vänskapskorruptionen som automatisk följer leder till när ingen vill se helheten, orsak och verkan. Istället binder makten upp med skattebetalarnas pengar i potten där man använder miljarder kronor årligen till föreningar och forskare vilka köps för att ge sitt stöd att legalisera ett sjukt system, tysta det fria ordet.  
 
Infrastruktursatsningen som nu skall utredas igen där mp + vp med utpressning mot regeringen något annat kan det inte vara fråga om, när en Lars Ohly (vp) ser sig som segrare, driver igenom järnvägsatsningar som leder till ett utarmat Sverige.  
Flygets snabba möjligheter att förflytta människor till en ytterst låg kostnad, är en förutsättning för att hela Sverige skall leva, på kontinenten tävlar regionerna idag med olika lågprisflygbolag om att ge dessa intressanta villkor allt för att öka kommunikationerna och därmed skapar en förutsättning för nyetableringar.  
 
EU domen mot Ryanair har öppnat slussarna, regioner som ingen tidigare hört talas om får nu direktflyg med världscentra till flygpriser som bara för något år sedan var obegripliga, hur då? Skit i det du, det är resultat av entreprenörer och en avreglerad marknad utan en massa byråkrati som skall styra vad som är rätt för folket!  
 
Den svenska modellen förefalla vara att allt skall strypas till förmån för huvudlösa järnvägssatsningar, kostar vad det vill, det är ändå bara skattebetalarna som skall betala.  
 
Vägnätet är eftersatt, nya motorvägar som ökar snabbheten samt säkerheten har lagts i malpåse för en miljöpartistisk ideologi som bäst hör hemma i närmaste sopstation. Med miljön som argument har man lurat folket tillräckligt länge, förorsakat samhället enorma kostnader och fört landet årsvis tillbaks i utvecklingen samtidigt som tiotusentals välutbildade höglöner inkomsttagare lämnar landet, tyst och stilla.  
 
Snabba säkra vägar är grunden till utveckling av hela landet vilket inte minst alla länder i södra Europa är ett bra bevis på. Satsning på infrastruktur är grunden men den svenska ankdamspolitiken vill med tvång minska biltrafiken för att med våld tvinga folk att antingen avstå att resa eller flyga till annat land.  
Var finns förnuftet, var finns helhetssynen?  
Det är dessa frågor som branschföreningarna i samarbete med andra borde ha som prioriterat uppgift.  
Det finns andra viktiga frågor för branschföreningar att gå på barrikaden, det är resegarantin som slår fel och inte överensstämmer med EU lagen, det är miljözonerna som är olagliga, det är att få igång processen med avvecklingen av länsbolagen, det är att återskapa etableringsfriheten.  
 
Det finns trots allt många kloka politiker som är trötta på alla som vill äska mer pengar, som inte finns, för sina sjuka verksamheter, dom skulle bli bra förvånade om det dök upp en samling företrädare med förslag som minskar bidragen där rese och turistbranschen inte behöver mer bidrag, tvärtom miljarder kronor kan frigöras ifall man inför fri etablering för hela branschen samt befria turism från alla lokala och regionala politiska inflytanden.  
 
Vad är det som är kontroversiellt med att peka med hela handen hur man kan spara genom en förändring? En besparing som ger möjligheter till omfördelning och använda pengarna där dom behövs?  
Allvarligt är den likriktning som har skett eller vad som är ännu värre, man bryr sig inte.  
 
Resebranschen med RTS som den sammanhållande faktorn schabblades bort då man valde kompromissernas man utan ryggrad till ordförande, åså blev det som det alltid blir, ett förbund i upplösning där man samlas i småföreningar vars enda syfte är att vara en samlingspunkt utan resurser och mållösa.  
 
Ingen lyssnar på dessa splittergrupper, dom har ändå inget meningsfullt att bidraga med. ( se nedan)  
 
I tidningen bussbranschen nr 3 2004 läser jag en artikel med C-O Munkberg.  
Ingenting förvånar mig längre, en Munkberg som under decennier varit allierad med makten, som likt en kameleont alltid stod på rätt sida, när bussbranschen skulle ta ställning till reformen med huvudmännen hade vi en del ordväxlingar där jag var emot och förutspådde i stort allt där vi nu är och Munkberg såg enbart möjligheterna, länsbolagen skulle vara branschens Messias med ett glimmande liv för resten av livet.  
 
Det blev som bekannt precis tvärtom.  
 
Närmare tusen företag i konkurs, skattebetalarna har fått punga ut med närmare en billion kronor för mycket för att 20% av folket som reser mellan punkt A till B. Resten av folket har löst sitt resande på annat sätt.  
 
Det måste vara en sen insikt att idag år 2004 upptäcka att branschen kommit i en återvändsgränd bäste Carl-Olov.  
 
Alltjämt lever Munkberg kvar i en villfarelse där det skulle krävas en bussbranschens Rikstrafik där ett antal regioner skulle ta ansvaret för ekonomi och personalansvar.  
 
Herrugud finns det inget stopp på vansinnigheterna, statsanställda förare och från ekonomiansvar befriade arbetsgivare?  
 
Jag är inte förvånad, Munkberg har aldrig levt under konkurrens, sina egna bussbolag vilka var arvegods levde i skyddet av koncessioner, SAS ett monopol, Scanair ett annat monopol som skydd för SAS för annars hade dom skapat lågprisflyget med allt det hade inneburit för Sverige.  
Branschen lider av folk som hela tiden ropar på att staten skall ha ett övergripande ansvar utan att förstå att staten dvs byråkrater inte har den nödvändiga kunskapen.  
 
Vad är det för villfarelse hos vissa personer som tror på att en byråkrat med en partibok i fickan skulle vara mer lämpad som företagare, räcker det inte med att etablissemanget fört Sverige från ett av de rikaste länderna på jorden till en medioker näst sista plats i OECD?  
 
Att skapa samverkan, den enda samverkan jag känner till är ICA som tillsammans med en annan samverkan KF pressat upp de svenska livsmedelpriserna 30-40% över övriga Europa. Det är först när ett privat företag LIDL som har resurser mer än både ICA och KF tillsammans dyker upp då störtdyker priserna men innan dess tar ICA, KF, DAGAB till alla tjuvtricks, stämmer dem till domstol för att det inte finns kundtoaletter sånt trams, i olika kommuner förhindra man bygglov genom sittande partikamrater eller kräver utredning av LIDL som måste bevisa att det finns utrymme för ytterligare en livsmedelbutik.  
Detta är svensk samverkan som Munkberg predikar?Att förhindra och pinka in nya revirer?  
 
Lars Mattsson må förlåtas i samma tidning, han talar för ett sjukt system som på alla sätt försöker hitta nya vinklar för att överleva, sorry, länsbolagssystemet går mot sitt slut, det är obetalbart det har merparten av alla tunga politiker med vilka jag för en löpande korrespondens förstått. Frågan idag är hur man skall finna en nedtrappning utan att det blir kaos. Här om något skulle ett vaket BR kunna vara med och hjälpa till med en plan bort från styrning till fri verksamhet. Det vore konstruktivt.  
Istället har Bussbranschen BR och främst dess styrelse ett gäng personer där revirpinkning är viktigare än utveckling. Där egen intressen står över medlemmarnas gemensamma intressen.  
Det sanna monopolets företrädare finns överallt men det börja väga över och insikten om att så här kan det inte få fortsätta blir allt tydligare en bra början vore om det fanns krafter inom branschen som började se över BR och dess nuvarande organisation.  
Mera vidsynta kollegor uttryckte det hela på TUR mässan på följande sätt:  
 
A)  
Vi har båda diger erfarenhet av vad som funkar och inte funkar. Just nu känns det som om alla makthungriga gubbar måste dö innan det händer något!  
 
B)  
Det enda sättet jag kan förklara det på är att, tja, stor del av branschen är som en blind man i ett rum fullt av döva. Det finns ingen urskiljbar förbindelse.  
 
C)  
Dina Newsletter är inte bara informativa, de är verkligen härliga och jag njuter varje gång de poppar upp. Problemet är att inte en käft i ankdammen förstår hur krazy vårt land har blivit - de anser troligen fortfarande att vi - du och jag och andra kritiker- bara är ett störmoment.  
 
 
Att mitt Newsletter fyller sin funktion kan man se i antalet läsare hela tiden ökar, feedback är omfattande, vi är nu långt över 13.000 läsare. Många har valt att inte vara abonnent utan går istället regelbunden in på min hemsida varför denna ligger på en rankning som är milsvidd högre än alla branschtidningar.  
 
Jag vill påpeka att mitt Newsletter inte är en site för partipolitiska åsikter om man inte anser att ett ställningstagande där all kraft för att bibehålla en demokrati, den fria konkurrensen och belysandet av maktens korruption är partipolitiskt.  
 
I detta nummer kan du även läsa om hur Statsministern hotar TV4. ( mera om detta under artikel nr 7)  
Bidragskarusellen visar än en gång hur makten via presstöd eller sändningsavgifter är ett hot mot alla som inte är rättrogna, kan detta får ske i det demokratiska Sverige idag år 2004?  
 
===========  
 
En sak är att bli hemmablind. En annan att bli så avskild från den verklighet som så många småföretagare lever under att triviala vardagsförtretligheter blir överraskningar!  
 
===========  
 
Ur innehållet!  
1) Turistindustrin som av Näringsdepartementet utretts igen, här följer några kommentarer.  
 
2) Danska statens ägda DSB vill utöka i Syd Sverige  
 
3) Salvatore Grimaldi, ny ordförande i organisationen Företagarna  
 
4) Många polischefer extraknäcker, poliser får inte köra buss!  
 
5) För första gången i Sveriges historia, Skandiastyrelsen beviljas inte ansvarsfrihet  
 
6) Braingate! Ett chips för hjärnan.  
 
7) Göran Persson Sveriges Statsminister hotar TV4?  
 
8) Stena ökar kapaciteten Karlskrona till Gdynia  
 
9) Kommuner allt mer skuldtyngda  
 
10) Svenska skattepengar på nytt in i ett svart hål i Ryssland denna gång är det SAS som skall förlora miljarder. Putins giriga hemliga poliser accepterar inga begränsningar, minst av allt på andras rätt till egendom.  
 
11) Nätterrorister attackerade Betsson och Expekt med utpressning  
 
12) Bokningen för RDA workshop resan börjar i slutet av denna vecka  
 
13) My Travel ( SLG, Vingresor m.fl) har sålt kryssningsfartygen  
 
=================================  
 
 
1)  
Turistindustrin som av Näringsdepartementet har utretts igen, här följer några kommentarer.  
 
A) Broder; när jag kollade vilka turistindustriföretagare den statliga Turistrådsutredaren hade haft vänligen att lyssna till inför sitt förslag fann jag till största delen endast bed and breakfastföretag i Norrlands inre områden samt dokumenterade positiva kommunala och regionala jasägare. Inte ett proffs från hotellindustrin, biluthyrarna, rederierna etc.  
 
B) Enmansutredningen om turismen, som gjordes av en mycket vaken tjej i 45-årsåldern, bortsett från vissa slutsatser, var ju en fin omskrivning av att hon och departementet tröttnat på alla gubbar som haft samma åsikter i alla år, dvs mötesprotokollen kan skrivas ut i förväg för inget nytt kommer att tillföras.  
 
C) Nu ser jag att Sveriges Turistråd har varit under utredning och enligt utredaren skall läggas ner. För oss i XXXXXXXZZZZZ är det ingen skillnad eftersom ST är totalt inaktivt medan finnarna fixar affär efter affär för sin destination.  
Finlands Turistråd gör mer för sitt land än alla andra nordiska turistråd tillsammans - framför allt är de businessorienterade och inte infoorienterade.  
 
 
===========================  
 
2)  
 
Från nättidningen Stand By den 16.04.2004  
 
Danska statens ägda DSB vill utöka i Syd Sverige  
 
DSB - danska SJ - hoppas kunna ta sig in på den sydsvenska marknaden.  
Den statsägda koncernen har förhoppningar om att få överta "tågvärdsuppgifter" på de sydsvenska tågen. DSB har lagt ett bud på biljettkontroll och städning i sydsvenska tåg.  
Koncernchef Sören Eriksen betraktar Skåne mer eller mindre som en del av DSB:s hemmamarknad.  
 
Den nu aktuella ordern omfattar cirka 100 medarbetare och är i pengar inte så betydelsefull för DSB, det rör sig om ett tvåsiffrigt miljonbelopp. Men strategiskt handlar det alltså om betydligt större värden.  
 
Tonis kommentar:  
Det var på 90 talet vi satt och skämtade några personer i glada vänners lag om att det inte vore billigast att skänka Skåne till Danskarna, dels skulle vi få bron alldeles gratis med förmodligen hälften av dagens överfartsavgifter och vi kunde spara in jordbruksstödet på några miljarder till LRF bönderna vilka kan användas till en sjukvård som den var en gång. Vidare blev vi av med ett länsbolag bara det en besparing som räcker att få ett fungerande skolsystem i övriga Sverige. Kärnkraftsverket Barsebäck hade garanterat fått vara kvar med bättre luft för regionen istället för röken med allehanda utsläpp som är långt större än alla fordons avgaser i södra regionen inklusive Danmark som idag exportera sitt skit till Sverige som osynligt nedfall varför Malmö och Lunds insnöade miljöpartister driver under hot om partikris fram olagliga miljözoner för att rädda kvar koleldade kraftverk i Köpenhamn.  
Nu var det ingen som lyssnade på oss, men tanken svindlar!  
 
 
===========================  
 
3)  
 
Salvatore Grimaldi, ny ordförande i organisationen Företagarna  
 
Organisationen Företagarna, som han tar över ordförandeklubban för i juni, organiserar cirka 80 000 av landets privata företagare. Det lokala nätverket finns i Sveriges alla hörn och småföretagarna sysselsätter över 1,4 miljoner anställda - lika många som landets storföretag. Uppgiften är att genom opinionsarbete skapa förutsättningar för att starta, driva och utveckla företag.  
- Det är ett enormt slöseri att den resurs invandrarna har med sig i bagaget inte utnyttjas, säger Salvatore Grimaldi.  
- Entreprenörskapet och dess betydelse är underskattat. Inte bara bland politiker utan bland de allra flesta. Det vill jag ändra på, för utan viljan att skapa något skulle inte mycket bli gjort. De flesta idéer föds bland småföretagarna, säger Salvatore Grimaldi, som bland annat äger cykelfabrikerna Monark och Crescent.  
 
============================  
 
 
4)  
 
Många polischefer extraknäcker, poliser får inte köra buss! Det får däremot Länspolismästaren göra!  
 
När administrationens dårskap passera gränsen till det vanvettiga???  
 
Nästan var femte polischef i Stockholm har styrelseuppdrag i företag eller liknande.  
Det gäller att göra en bedömning i varje enskilt fall och titta på om det kan finnas en koppling mellan sidouppdragen och personens jobb som polis. Det är till exempel inte lämpligt att en trafikpolis arbetar extra som busschaufför. Däremot skulle kanske en länspolismästare kunna göra det, säger Carin Götblad.  
En genomläsning av företagens bolagsordningar visar på ett stort spektrum av verksamheter, till exempel juridisk konsultverksamhet, riskanalyser, utbildning i räddningstjänst, musikproduktion, rums- och lägenhetsförmedling, försäljning av barnartiklar och ficklampor, städning, konsultverksamhet inom bokföring, handel med lantbruksmaskiner, kroppsvård, säkerhetsföretag, aktiehandel och uppfödning av travhästar.  
 
 
================================  
 
5)  
 
För första gången i Sveriges historia  
Skandiastyrelsen beviljas inte ansvarsfrihet, äntligen, Sverige är på rätt väg?  
 
 
Skandias bolagsstämma beslutade att inte bevilja ansvarsfrihet för styrelsen som ledde koncernen fram till april i fjol. Därmed öppnar stämman för att föra talan mot Lars Ramqvist och Lars-Eric Petersson.  
Nu kommer Svenska självgoda chefer få uppleva en ny värld, saker och ting börja gå i rätt riktning!  
Skandias bolagsstämma beslutade på torsdagen (15 apr 2004) att inte bevilja ansvarsfrihet för den styrelse och vd som ledde koncernen fram till april i fjol. Därmed öppnar bolagsstämman för att föra talan mot bland andra förre styrelseordföranden Lars Ramqvist och den tidigare chefen Lars-Eric Petersson och ytterligare elva styrelseledamöter.  
 
Förslaget om att inte bevilja ansvarsfrihet väcktes av Aktiespararnas vd Lars-Erik Forsgårdh. I en öppen omröstning gav sedan Skandias tio största ägare, som representerar omkring 20 procent av aktiekapitalet, stöd till Forsgårdhs förslag.  
 
===============================  
 
 
6)  
 
Braingate!  
US-företaget Cyberkinetics Inc. Har efter lyckade tester erhållit ett begränsat tillstånd att inplantera ett chips i huvudet som tillåter hjärnan att minnas, och att styra diverse funktioner.  
 
Det är med andra ord hopp för oss alla som tappar ett och annat!  
Som sagt - vi är bara i början av en hiskelig utveckling, sätt på säkerhetsbältena!  
Och så finns det dom som tror att datautvecklingen är ett fiasko? Var hade sjukvården, flyget ja hela samhället varit utan data utvecklingen? Å andra sidan finns det krafter som vill föra oss tillbaks till Barna Hedenhös tidsepok.  
 
================================  
 
7)  
 
Göran Persson Sveriges Statsminister hotar TV4?  
 
Den 10 september 2002, under valspurten, ska en förargad statsminister kallat till sig TV 4:s Jan Scherman för ett enskilt samtal.  
 
"Statsministern framförde inte bara hård kritik mot TV 4:s valbevakning, utan sa också vid flera tillfällen i samtalet med mig att jag och TV 4 hade investerat tungt i en borgerlig valseger. Och om det nu inte blev så undrade statsministern om jag hade tänkt på vad som då skulle kunna komma att hända, hur många ovänner vi skulle få i Rosenbad och att jag skulle få hela kanslihuset emot mig", berättade Scherman, under KU utfrågningen, enligt DN.  
Och vad sade Persson, hans minns ingenting? Inför KU kan man ljuga bäst man vill utan konsekvenser, varför har Sverige ingen konstitutionsdomstol med oberoende jurister?  
Där man under ED och straffansvar måste svara? Vem tjänar på att vi inte har denna form av övervakning av de styrande? Sverige är ensam om i västvärlden att inte ha denna övervakning.  
 
Demokratin och yttrandefriheten är ingen självklarhet!  
 
===========================  
 
8)  
 
Stena ökar kapaciteten Karlskrona till Gdynia  
 
Stena Line sätter i början av maj in en ny, större färja på sin linje mellan Karlskrona och Gdynia. Den äldre ro/pax-färjan Stena Traveller, med en praktisk lastkapacitet på 1150 längdmeter, ersätts av en nyinköpt ro/pax-färja från P&O, European Ambassador, som under namnet Stena Nordica ska segla parallellt med bil- och passagerarfärjan Stena Baltica.  
Det är ett mycket snabbt fartyg med toppfart över 25 knop, vilket ger en god marginal på linjen där det krävs en medelfart på 17,2 knop för att hålla tidtabellen. Tvåmotoriga "Stena Traveller" har maskinresurser för en fart kring 18 knop.  
 
Det nya fartygets lastkapacitet är 1950 längdmeter, vilket (tillsammans med Stena Balticas 984 meter) betyder en kapacitetsökning med drygt 35% jämfört med Traveller. Fartyget kan ta 405 passagerare mot Travellers 250.  
Bil/passagerarfärjan Stena Balticas lastkapacitet är 984 längdmeter och 1800 passagerare. - Det blir inga förändringar i turlistan men driftsäkerheten ökar betydligt eftersom det nya fartyget dessutom har fyra maskiner, säger Håkan Dahlquist, linjechef Karlskrona-Gdynia  
 
"På några år har passagerarna mer än fördubblats och fraktvolymerna ökat kraftigt. Polens EU-inträde den 1 maj kommer sannolikt att innebära en ökad efterfrågan på sjötransporter. De investeringar vi gör i linjen är strategiskt viktiga, säger Stena Lines vd Gunnar Blomdahl.  
 
Stena Nordica, som kostat 400 Mkr i inköp, är byggd år 2000 och har trafikerat linjen Mostyn-Dublin i Irländska sjön. Nya lastramper ska byggas i hamnarna för snabbare lastning och lossning.  
 
=============================  
 
 
9)  
 
Kommuner allt mer skuldtyngda  
 
Tonis kommentar: hur man än vänder, det saknas pengar till länsbolagen, en fortsatt nedskärning är den enda möjligheten, tur är väl det. Länsbolagens tid är på upphällning och snart kommer reformen där man släpper på huvudmanna monopolet, det är starka krafter igång inom partierna som har förstått att något måste göras, synd bara att vindarna inte nått fram till BR som annars har god feeling att krypa inför makten?  
 
Från regeringen kom detta pressmeddelande!  
 
Kommuner allt mer skuldtyngda  
 
Skulderna i kommuner och landsting växte förra året med 9 miljarder kronor. I regeringens vårproposition föreslås ett extrastöd till kommunerna på 8,5 miljarder de kommande åren.  
Skulderna i kommuner och landsting växer fortare än tillgångarna.  
De finansiella tillgångarna i kommunerna uppgick den 31 december 2003 till 202,2 miljarder kronor. Det var en ökning med 9 miljarder jämfört med föregående år.  
Parallellt med detta ökade de finansiella skulderna betydligt mer &tstr; med 19,6 miljarder (från 160,2 miljarder 2002 till 179,8 miljarder 2003).  
Offentliga finanserna och prognosutvärderingen finns under Svensk  
ekonomi till vårpropositionen. http://finans.regeringen.se/propositionermm/skrivelser/arsredovisning_2003/index.htm  
 
=================================  
 
 
10)  
 
Svenska skattepengar på nytt in i ett svart hål i Ryssland, Putins "giriga hemliga poliser accepterar inga begränsningar, minst av allt på andras rätt till egendom.  
SAS Rezidor bygger 50 hotell i Ryssland  
Flygbolaget SAS hotelldivision, SAS Rezidor, planerar att bygga 50 hotell i Ryssland tillsammans med statliga svenska Swedfund och danska Industrialiseringsfonden for Utvecklingslande under åtta år. De tre parterna delar lika på investeringskostnaderna  
 
Kan ingen stoppa vanvettigheten?  
Sedan 1993 har jag varnat för direkta investeringar i Ryssland, alla som ignorerade detta och det var många har förlorat allt! Även Tetra Pak och inte minst IKEA har gjort avsevärde förluster och gör det alltjämt. När nu SAS med skattebetalarnas pengar återigen skall satsa på något som garanterat kommer att sluta med miljardförluster är man benägen att ställa sig frågan, hur många misstag får man göra ostraffat med skattemedel? Hur mycket skattemedel är det tillåtet att förlora efter att Assi Domän och andra förlorade allt? Svenska staten är maktlös vilket har visat sig flertal gånger!  
Eller är det fråga om ett förtäckt bidrag till SAS utan att man bygger ett enda hotell?  
http://www.toni-schonfelder.com/swe.asp?kat=1&id=632&show=632  
Ryssland utan ägarrätt, utan en fungerande lag, lagen om egendom fungerar inte i Moskva än mindre i andra delar av landet, I Sunday Telegraph talar Anders Åslund om regimen Putin som en mardröm. Då Åslund inte precis har gjort sig känd som pessimist om utvecklingen i Ryssland är detta hårda ord och hans analys är skoningslös. Putins giriga hemliga poliser accepterar inga begränsningar, minst av allt på andras rätt till egendom. De är inställda på att stjäla det ena företaget efter det andra. … Det är förunderligt att höra bankirer och fondförvaltare i väst prisa Putin för att införa lag och ordning. … Gapet mellan Ryssland och Europa kommer att vidgas allt mer.  
 
============================  
 
11)  
 
Nätterrorister attackerade Betsson och Expekt  
den 2004-04-08  
Det medieintensiva nätspelbolaget Betsson har fått oönskat besök. Natten till 3 april angrep nätterrorister Betssons sajt som stängdes ned i ett dygn. Samtidigt fick Betsson ett utpressningsmejl där angriparna krävde 20.000 dollar för att ge sitt beskydd.  
 
Tur är för rese och bussbolagen med websiter som inte röner samma intresse, man kan lugnt sova vidare!  
 
=======================  
 
12)  
 
Bokningen för RDA workshop resan börjar i slutet av denna vecka, kolla in http://www.busstidningen.se/rda.html där kommer det att finns en Internetbaserat bokningsblankett.  
 
========================  
 
13) My Travel och SLG, Vingresor m.fl. lämnar kryssningsverksamheten  
Kryssningsfartygen Sundream, Sunbird and Carousel har sålts till ett Cypern baserat hotell och rederi koncern Louis.  
Kryssningsverksamheten bidrog med en operativ förlust år 2003 med ca 15 miljoner kronor.  
My Travel koncernen genomgår just nu en kraftig nedbantning och allt som går med underskott skall bort.  
 
 
===========================  
 
Önskar en skön vårvecka njut av solen och ladda batterierna!  
Eder tillgivne  
Toni Schönfelder  
Tel 0034 616 421 085  
fax 0034 966 69 81 58  
 
=======================  
 
PS skall du till Spanien?  
Hyr en bil från den första helautomatiska websiten i världen, bekräftelse inom 1 minut voucher inom 1 timme efter att systemet kontrollerat kreditkortet och dess giltighet och att användarnamnet stämmer överens med beställaren. Dygnet om alla dagar utan att en enda person är inblandad.  
 
http://www.eurocasacar.se  
Denna unika site har åstadkommits av personer med entreprenörkänsla, som såg nåt ingen annan har sett nämligen teknikens möjligheter som kunde användas av en bransch som kontrolleras av giganter som Hertz, Avis och andra som är så upptagna med interna frågor.  
 
Under tiden har vi växt till 14.500 bilar som finns på alla attraktiva flygplatser, nu starta vi upp verksamhet 2 till sommaren <http://www.victorcar.com> med 4.000 bilar placerade på 3 flygplatser  
och med <http://www.telluscar.com> i samarbete med ett engelsk företag täcker vi hela världen.  
 
Allt som krävs är en dator som kan stå varsomhelst på jordklotet!  
 
Ta dig en funderare om vi haft ett statligt hyrbilsriksföretag som vi först måste fråga om lov, var vi skulle ha funnits, helt säkert som ett ärende nummer längs ned i korgen utlokaliserat till Kalix där man får statstöd för varje anställd! Där dom stora befintliga biluthyrningsbolagen meddelat i sitt yttrande att det inte behövs fler hyrbilsföretag och i annat fall så skulle vi bevisa motsatsen.  
 
Sagor? Nejdå så fungerar lokal och regionaltrafiken i Sverige.  
 
BILD 1, är man nyfiken på omvärlden ser man snart tusen nya möjligheter allt går att förbättra så även bussbranschen.  
 
Bild 2, Grattis C-O Munkberg som efter 20 år insett att trafikpolitiken har kommit in i en återvändsgränd, att det skulle ta 20 år och närmare 1 billion kronor i bortkastade pengar visar hur långt avståndet och respekten för skattbetalarnas pengar.  
 
 

faxless cash advance faxless cash advance>

Reklam för Spanien
Söker du information om Spanien -- Använd dig av min web http://www.spaininformation.org
Här hittar du allt

Fair use notice

The Toni Schönfelder Newsletter and website contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorised by the copyright owner. The material is being made available for purposes of education and discussion in order to better understand the complex nature of corruption in today's world. I believe this constitutes a "fair use" of any such copyrighted material as provided for in relevant national laws.

The material is distributed without profit to those who have expressed an interest in receiving the included information for research and educational purposes. If you wish to use copyrighted material from this site for purposes of your own that go beyond "fair use", you must obtain permission from the copyright owner. Toni Schönfelder cannot guarantee that the information contained in the Corruption News service is complete and correct or be liable for any loss incurred as a result of its use. Nor can Toni Schönfelder be responsible for any subsequent use of the material.


Denna sida är producerad av Toni Schönfelder. Avsändaren har inget ansvar för innehållet i sidor som är länkade -- allt material som finns i egen producerade sidorna får användas fritt och utan kostnad.

Esta página ha sido realizada por el Sr. D. Toni Schönfelder.Los realizadores de la página no se hacen responsables del contenido de las páginas enlazadas a la presente. Toda la información existente en las páginas de realización propia pueden ser utilizadas libremente y sin ningún tipo de coste.

This page has been produced by Mr Toni Schönfelder. The sender does not take any responsibility for the contents of the linked pages. The whole material in the own produced page can be used free of charge.