Ange ett namn eller sökord så får du upp alla artiklar som innehåller det du söker.
Tillbaka till Tonis hemsida

Toni Schönfelder A lifetime of innovation

Mina favoritlänkar, kolla in

Debattartiklar Ryssland

TaxFree handelns vara och icke vara

Tillägnad buss- och kollektiv branschen av Toni Schönfelder oberoende och fri debattör
Klicka på den artikel du vill läsa

Artiklar som du bara måste läsa,Vakna upp i Sverige!

Debatt artiklar av Harald Rosén (Det gäller flyg)

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationToni Schönfelder
A lifetime of innovation

Debate - Opinion in English
Russia and Baltic States

Back to Toni Schönfelders homepage

Web library, My favorites

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationVerschiedenes in Deutsch

 
Newsletter ”Varning Schönfelder” nr 19 den 29 maj 2005  
 
Swebus i kris jaha vaddådå? Kirsebom samt bortflugna miljoner tas om hand av – Regeringen Persson! EU-domstolen fäller Sverige, igen! Sämst produktivitet i Göteborgs hamn, Bra snurr för bussbolag? Meningslösa konferenser värd 40 miljoner kronor?  
 
 
 


 
 
”Jag gillar svenska bolagsstämmor, de är som en släktträff med aktieägare som är intresserade och tar ställning som dom blir tillsagda att rösta.”  
 

 
 
 
Innehållet i detta Newsletter  
 
   
 1. Swebus i akut kris, jaha, å vaddå,  
 2. Kirsebom samt bortflugna miljoner tas om hand av – Regeringen Persson!  
 3. Bra snurr för bussbolaget Thygesson?  
 4. Tyvärr visar detta att den offentligt drivna Göteborgs hamn är sämst i produktivitet i hela världen!  
 5. Statliga Vattenfall vill satsa på nya kärnkraftverk!  
 6. Veckans chocksiffra: Svenska 50+ fattigast i Europa  
 7. 500.000 Flygbiljetter för 7 kronor och bussbranschen sover sin Törnrosasömn ,  
 8. Miljoner till skolan spenderades på konferenser, konferenser från Tärnaby till Nice i Frankrike  
 9. "Sverige är en demokrati med stabila spelregler”.  
 10. Svinesundbron börjar med bompeng den 1 juli 2005  
 11. Ny generaldirektör i UIC  
 12. Senaste IT nytt, Rysk kidnapparvirus hotar Sverige  
 13. Yukos-vd:s försvar lämnar Ryssland, en snabb kurs i Rysk rättssäkerhet.  
 14. Om olagliga miljözoner!  
 15. EU-domstolen fäller Sverige, igen  
 16. Grand Nordic Travel & Inlandsbanan!  
 

 
1)  
 
Swebus i akut kris, jaha, å vaddå?  
 
Swebus i akut kris, jaha, å vaddå, det är väl ingen nyhet? Det enda som är nytt nu är att det är bekräftat att ”klåparen” VD Jan Bosaeus öppet ljugit, att koncernchefen Ragnar Norbäck höll sig undan och lät Jan sköta lögnerna.  
 
Swebus ägare, Concordia Bus, är i akut finansiell kris. Förhandlingar pågår nu om en omfattande rekonstruktion för att rädda företaget som har runt 10 000 anställda. Goldman Sachs och norska investmentbolaget Schoyengruppen är ägaren till konkursfärdiga Swebus.  
 
Tidigare i veckan beslutade kreditvärderingsföretaget Standard & Poor´s att sänka kreditbetyget för busskoncernen Concordia Bus till det sämsta betyget SD, Selective Default, efter att bolaget i februari inte klarat att betala in ränta på 110 miljoner kronor på ett av sina stora lån.  
Bussmarknaden har inte fått det lyft som Concordia räknat med och koncernens situation har gradvis försämrats. Enligt Magnus Pettersson, analytiker på Standard & Poor´s, har bolaget inte tillräckligt med kapital för att fortsätta verksamheten om inte dess finansiella ställning stärks.  
 
Vi befinner oss i kris sedan ett år. Det är absolut nödvändigt att den föreslagna rekonstruktionen blir av. Intensiva förhandlingar pågår och målet är att ha en uppgörelse på plats så snart som möjligt, säger Concordias koncernchef Ragnar Norbäck till DI.  
Räddningsplanen ska gå ut på att en del av långivarna tar över 96 procent av aktierna i bolaget genom att omvandla lån till eget kapital. Samtidigt är målet att de nya aktieägarna tillför bolaget mellan 275 och 370 miljoner kronor i nytt kapital genom en emission, skriver DI.  
Concordia har en flotta på runt 3500 bussar och ägs av den amerikanska finanskoncernen Goldman Sachs och norska investmentbolaget Schoyengruppen. I Sverige drivs förutom Swebus Express också dotterbolaget Interbus.  
 
Lite historik!  
Den 1 juni 2004 lyfter jag fram Swebus ekonomiska besvärligheter samt att långivarna i USA är minst sagt fly förbannade då man anser sig vara fört bakom ljuset.  
http://www.toni-schonfelder.com/swe.asp?id=645  
 
Risk för likvidering av Swebus?  
http://www.toni-schonfelder.com/swe.asp?id=688  
 
När man beskriver att Goldman Sachs är huvudägaren så är det ”galamatia” eftersom dom endast är formal ägare,  
http://www.toni-schonfelder.com/swe.asp?id=689  
 
VD Jan Bosaeus för Swebus, när en ”klåpare” svarar  
http://www.toni-schonfelder.com/swe.asp?id=690  
 
 
Så har då sanningens stund kommit, det har varit mycket lögner och dimridåer.  
Sammanfattningsvis är det tur för klåparna att man bor i Sverige där blir man hyllad ju mer korkad man är, åtminstone av den närmaste kretsen i andra länder får man fängelse för lögner av detta slag.  
Medlöparna, branschförening, bussföretagare som inte tillhör intelligensförrådet, vilka hyllade Jan får nog se sig om efter en ny hjälte! Det finns ett par likvärdiga kandidater, det är bara att titta i BR:s styrelse.  
 
Citat: Bussmarknaden har inte fått det lyft som Concordia räknat med, jaha bäste Ragnar vad är det som skulle ha förändrat Sveriges kollektivtrafiks möjligheter att öka sin förtjänst med en sådär 30 – 40% sedan förra året? Vem är mottagaren av denna typ av sagor? Den vinstökning som Swebus och hela branschen behöver ligger på runda 40%. För Swebus del rent av högre eftersom man rimligen borde tjäna igen tidigare årens förluster inom en rimlig tid. Behovet av nya fordon är skriande, upprustning av verkstäder med utbildat personal skriande, höja avtalens ersättningsnivåer, skapa trafik av egen kraft och inte enbart leva på skattebetalarnas bidrag kräver en ersättningsförhöjning med ca 30 – 40% så att ägarna kan få en rimlig avkastning på ca 7%, om dom är nöjda med detta är tvivelaktigt.  
Koncernchefen tillsammans med VD:n ägnar sig återigen av friserade lögner.  
Problemet med herrarna är inte förlusterna i sig, dom kan förklaras, det verkliga problemet ligger i att man inte kräver av BR att ta fram med experters hjälp en ”vitbok” som visar på länsbolagens orimliga monopolposition. Vad lagen egentligen innebär, lydmänniskor istället för företagare. Ni har missat vanan trogen alla möjligheter, ni ägnar er åt lögner, det kan vem som helst läsa sig till i boksluten, det kan vem som helst läsa sig till VD har ordet i Swebus i den egna propaganda blaskan, förmodligen har ni passerat stadiet där lögnen hur uppenbar den är, passerat den spärr som alla människor har, för att till slut bli en egen sanning, hur fel den än är. Ju förr Ragnar & co inser detta, ju förr du kör med riktiga siffror hur taskiga dom än må vara får du respekt och fallet blir inte lika avgrundsdjup. Kom ihåg att när amerikanarna får hela bilden klar för sig och inte en selekterad sanning, dom har andra källor än dina, är det du tillsammans med Jan som faller först.  
 
När koncernchef Ragnar Norbäck nu medger att man sedan ett år tillbaks är i kris så stämmer det väl överens med min första artikel från den 1 juni 2004.  
Att man från ledningen valde som alltid ”idiotförklara” den där Schönfelder, och snabbt hänger gänget kring köttgrytorna på.  
Eller på byråkrat svenska: han medger att han misstolkade den aktuella situationen, men vidhåller att han har rätt i sak.  
Det måste naturligtvis vara extra genant att bli tagen med byxorna nere bäste Ragnar Norbäck. Låt oss slippa kommentera vidare Klåparen Jan, dom finns i tiotusental inom svensk näring och den faktiska orsaken till att Sverige är i utförsbacke, dom utgör ett enda sorgligt kapitel.  
Problemet är Ragnar Norbäck med en förvisso en total inkompetent styrelse, ägaren med sina räknenissar i Oslo, inte att förglömma vilka driver sedan flera år dimridåer. Att Goldman Sachs och investerarna blivit förda bakom ljuset är uppenbart för alla som har marknadskunskap utan att för den delen ha insyn.  
 
Citat:  
Räddningsplanen ska gå ut på att en del av långivarna tar över 96 procent av aktierna i bolaget genom att omvandla lån till eget kapital. Samtidigt är målet att de nya aktieägarna skall tillföra bolaget mellan 275 och 370 miljoner kronor i nytt kapitalgenom en emission  
 
Det tror jag inte alls på!  
Jag tror inte alls att det finns någon räddningsplan, den enda riktiga regeln är att man inte skall kasta goda pengar efter dåliga pengar.  
Däremot tror jag det finns en EXIT plan och det är den man arbetar på.  
Jag tror man kommer fram till att en konkurs, rakt av, det är mest lönsamt.  
Det finns revisorer och rådgivare som jag vet företräder samma uppfattning.  
 
Med en kapitalinjektion av nämnd storlek blir inte Swebus affärer bättre, man kan bli befriat från en del skulder bara för att snart befinna sig där igen. Goldman Sachs skall förvalta investerarnas kapital och maximera vinster inte vara samarit åt svenska länsbolag och ytterst svenska skattebetalare.  
Det finns inga vinstnivåer som med nuvarande upphandlarmonopol någonsin möjliggör en intjäning som man behöver.  
Även om det tycks vara svårt för ideologiskt förblindade inse fakta hur det verkligen står till i den svenska kollektivtrafiken innebär ju inte att omvärlden präglas av samma brist på kunskapsintelligens.  
De siffror som Swebus nu visar är friserade till bortom all verklighet. En konkurs blir därför minst dubbel så stor i siffror än vad som syns. När ett bolag ägnat sig att fiffla så länge med allt vad som heter värden i bolaget, när en styrelse bara sitter och nickar, när en ägare i Oslo ger direktiven och för detta har man sina handlangare i Sverige så finns det ingen räddning.  
Det borde istället bli åtal och en kännbar fängelsedom så att övriga bolag i marknaden en gång för alla begriper felet med länsbolagen, grunden i allt det onda.  
 
Och det vore bra, eftersom företagsamhet i små som stora bolag bygger alltid på kunskap och feeling för vad man håller på med.  
Alternativet är att man slösar bort andras pengar, det blir orsak och verkan som i fallet länsbolagen, med värstingen SL i ensam toppliga, Swebus, Busslink, Arriva och alla andra.  
 
Det enda rätta är att försätta Swebus rakt av i konkurs, därmed tvingar man fram ett ansvar hos länsbolagen som länge slagit sig för bröstet, vill dom där utlänningarna vara i Sverige och förlorar pengar så låt dom hållas. Stäng butiken, då får andra ta över, detta ger alla chansen att driva fram nya avtal eller så måste länsbolagen gå in för att rädda vad som räddas kan, inte minst då först blir man kanske medveten om hur det är att driva kollektivtrafik från andra sidan skrivbordet. Problemet är bara att flera av monopolcheferna drömmer om denna situation så att dom kan bli chefer på riktigt, leka bussbolagschef och sätta sprätt på ännu mer pengar.  
 
För att sätta stopp på galenskaperna behövs det en politisk process som visar det orimliga i vad röda och gröna kommunister har framtvingat, svensk kollektivtrafik är en förlustkälla, per invånare som det inte finns någon motsvarighet i världen, en kostnad där man håller igång minst 10.000 helt överflödiga byråkrater, konsulter, forskare, personer som finansieras rakt av från skattebetalarna.  
En enda stor sysselsättningsterapi utan insyn, utan kontroll, utan krav.  
 
Kanske det finns mod hos dom borgerliga partierna att släppa marknaden fri och avskaffa monopol upphandlingslagen. Efter snart 25 år kan man avsluta detta experiment och konstatera att det var tidernas största ekonomiska flopp som saknar motsvarighet i svensk ekonomi. Lite kaos efter en helt fri etablering kommer det helt naturligt bli, bara för att på kort tid finnas tillräckligt med företagare som kan ge sig in i kampen om resenärerna och ge en långt bättre trafikförsörjning än vad vilket monopol som helst kan ge. Den stora skillnaden ligger i att en privatisering spara samhället årligen i en första etapp minst 10 miljarder kronor för att därefter öka upp till kanske snart 20 – 25 miljarder, beroende vem som tar befälet i regeringen. Pengar som i vart fall behövs överallt i samhället.  
 
En Swebus konkurs med tanke på nuläget vore den bästa tänkbara vinstlotten för dom anställda, ägarna, branschen och skattebetalarna.  
 

 
2)  
 
Kirsebom samt bortflugna miljoner tas om hand av – Regeringen Persson!  
 
Hur förläningssystemet som socialdemokraterna håller på med fungera.  
Bjarne Kirseboms kommande öde avgörs av Leif Pagrotsky och regeringen.  
Stiftelsen för Vetenskapsinformations dotterbolag kallades ”Festivalbolaget”. Det som skulle bli en återkommande Vetenskapsfestival är kört i botten. Av omsättningen under åren då Bjarne Kirsebom var vd gick 70 procent till löner. När pengarna sinade hoppade Kirsebom av.  
I juni 2003 utsåg den socialdemokratiska regeringen Bjarne Kirsebom till forskningsråd vid den svenska EU-delegationen. På vilka meriter eller hur utnämningen gått till, annat än har en av de tusental som belönats med välbetalda poster för att vara lojal mot maktens män.. Kirsebom lämnar vd-jobbet på det väldränerade Festivalbolaget för en månadslön på 57.000 kronor i Bryssel. (OBS skattefritt + otaliga tillägg som är lika höga eller mer än grundlönen + SAS eurobonus)  
 
Stiftelsekompanjonerna Bjarne Kirsebom, Per Mossberg och Peter Fallenius startade Festivalbolaget.  
 
Stiftelsen för Vetenskapsinformation, som nu kontrollerades av Bjarne Kirsebom, den nu dömde vice vd:n i ABB Peter Fallenius, och Per Mossberg ändrade inriktning då Bjarne Kirsebom fick sparken från statliga KK-Stiftelsen efter att ha anlitat kompisar som konsulter för 30 miljoner kronor utan offentlig upphandling.  
 
Bjarne Kirsebom var ute i kylan och startade det egna konsultbolaget Kirsebom Partners. Det gick inget vidare, så miljonerna i Stiftelsen för Vetenskapsinformation blev attraktiv hårdvaluta.  
 
Från att ha följt stadgarna och givit några blygsamma bidrag till olika forskningsändamål kom allt att handla om dotterbolaget, Stockholm Konst & Vetenskap AB, även kallat Stockholm Arts & Science AB. Det var dit miljonerna slussades och Kirsebom blev vd. Planerna var att skapa en vetenskapsfestival som skulle återkomma vart annat år.  
Miljonlönen till Kirsebom – Resultat: Minus 13,2 miljoner  
Under åren 2001-2004 omsatte bolaget 12 miljoner kronor. Drygt 8 av dem gick till löner varav 2,7 till vd Bajrne Kirsebom under tre år. Bolagets resultat? Minus 13,2 miljoner kronor under samma period.  
 
– Stiftelsen skulle inte finnas alltför länge. Avsikten vara att pengarna skulle förbrukas, säger Ann Mari Israelsson. Hon handplockades till stiftelsens styrelse av Kirsebom 1999.  
 
2002 lämnade alla ledamöterna styrelsen i Stiftelsen för Vetenskapsinformation: Bjarne Kirsebom, Peter Fallenius, Per Mossberg, AnnMari Israelsson och doldisen Nils Karlsson. Den avgående styrelsen, slog fast att stiftelsen med dotterbolaget inte klarar av att arrangera några vetenskapsfestivaler på längre sikt. Av de ursprungliga 20 miljonerna fanns endast 5,1 miljoner kronor kvar i kassan när styrelsen avgick och åtagande långt större varför företaget egentligen var tvungen gå i likvidation, sånt sker dock inte det ser regeringen till varför man ger katastrofen till chef Bjarne Kirsebom en ny välbetalt plats i Bryssel.  
 
Välkommen till verkligheten!  
 
 

 
3)  
 
Bra snurr för bussbolag Thygesson?  
 
Kunde man läsa för en tid sedan i Sydsvensk press.  
Thygessons vann upphandling – köper 19 nya bussar  
Jag skulle naturligtvis här vilja Gratulera Thygesson.  
Men det är ett vågspel man gett sig in i, det är flera okända fakta som kan påverka framtiden samtidigt som ett så stort nyförvärv alltid kräver likviditet.  
Jag hoppas man vet vad man gett sig in i, och gör man det så att man har klarat ut farorna och begränsat ansvaret, isåfall är det bara att gratulera.  
Men med en mager bokföringsvinst på 800.000 kronor och ganska liten kassa skall man förvärva 19 nya och begagnade bussar. Det blir lån från banken eller bussleverantörerna, där avtalet med Skånetrafiken utgör en del av säkerheten, lån som med all säkerhet inte är de mest förmånliga.  
 
Att slå ut Swebus torde inte vara någon större konst, men till vilket pris?  
Med ett avtal på 8 år från Skånetrafiken kan det kännas tryggt, ifall Skånetrafiken får finnas kvar i 8 år till? Att driva bussbolag i dessa dagar är allt annat än enkelt.  
Thygesson har enligt sin årsredovisning 19 bussar och ett resultat på 0.8 milj före skatt  
På en enda gång måste bussbolaget Thygessons i Broby fördubbla sin fordonsflotta. Ordern från Skånetrafiken är värd 45 miljoner kronor per år i åtta år framåt.  
19 nya bussar ska nu införlivas med de 19 företaget redan har. Kostnaden hamnar på cirka 30 Mkr. Det skall nyinvesteras i tolv nya bussar och sju begagnade bussar.  
Kontraktet på den nya trafiken gäller från den 1 oktober i år, och det är trafik vi tar över från Swebus, säger företagets vice VD Lars-Inge Nilsson. Det gäller nog att stå i startgroparna ifall Swebus dessförinnan inte slår igen porten.  
Thygessons arbetar huvudsakligen med fast trafik. Det handlar om skolskjutsar Göingebygden i nordöstra Skåne, men också om fasta linjer som Kristianstad–Älmhult, Älmhult, Hässleholm–Osby, Hässleholm– Glimåkra samt Älmhult– Osby. Därtill har man en mindre del beställningstrafik.  
Ökade redan i höstas.  
Så sent som i höstas ökade företaget sin verksamhet med åtta nya bussar. Nu blir det alltså 19 till. ”Den upphandling vi nu har vunnit gäller linjerna Kristianstad–Sölvesborg, Bromölla–Olofström, Olofström– Älmhult samt viss lokaltrafik inom Kristianstad kommun.  
Förutom bussar behövs ett större antal chaufförer som också anställas, kanske några som Swebus tvingas sparka? Ett noll summe spel med andra ord, där ett sjukt system med upphandling tydliggör en stor förlust på kapital och inte minst humankapitalet. Förare sparkas, bakom varje individ finns det en familj som lever i en otrygg värld, finns det pengar till hus, bil, semester och allt annat? Eller är det vägen till socialen och arbetsmarknadsåtgärder som är alternativet, en social påfrestning som inte alla familjer klara av, de som lider mest är barnen. Men vem bryr sig i det felfria samhället?  
Fler upphandlingar! Om ett år är det dags för fler upphandlingar i Skåne och Blekinge. Då tänker Thygessons vara med och slåss om kontrakten igen.  
Få se vad som finns kvar i branschen, Swebus, Skånetrafiken….?  
Det finns enkla parametrar när man värdera ett bussbolag, omsättningen skulle behöva vara den dubbla med hänsyn till antalet anställda. Ett bra bevis på hur illa det är ställt i branschen, att det går runt beror som alltid att familjeföretagen sliter med dubbla arbetstimmar mot kollektivet och är mästare på att jonglera mellan kostnader, likviditet och att få det att gå runt.  
Utifrån denna aspekt kan man bara gratulera Thygesson, om det hade varit en fri marknad hade förmodligen vinstnivån varit högre vilket varit långt bättre då man sluppit miljonkostnaden som Skånetrafiken kostar i byråkrati.  
Thygessons i Broby Ägare: Carina Thygesson Omsättning 2003/04: 25 Mkr Resultat före skatt: 0,8 Mkr Anställda: 55 BROBY  
 
 

 
4)  
Tyvärr visar detta att den offentligt drivna Göteborgs hamn är sämst i produktivitet i hela världen!  
Färska Maersksiffror: Sämst produktivitet i Göteborgs hamn  
Av de 13 hamnar som Maersk Sealand anlöper i sin trafik mellan Göteborg och Kina och Japan hamnar Göteborgs hamn i den absoluta botten vad gäller produktivitet.  
I Skandiahamnen i Göteborg klarar man bara 23 lyft (eller movements som det så vackert kallas numera) per timme mot 46 lyft i Yokohama, som är lika med världsklass.  
Och Göteborgs hamns närmaste konkurrent, danska Aarhus, har 50 procents högre produktivitet än sin stora svenska kusin på andra sidan Kattegatt.  
 
Det är bara Felixstowe i England som är sämre än Göteborg.  
Tyvärr visar detta att den offentligt drivna terminalen i Göteborg inte kan mäta sig med de privata terminalerna i Europa  
Göteborgs Hamns vd Magnus Kårestedt gav ingen förklaring till varför det är så illa i Göteborg – Sveriges och Nordens stolthet när det gäller containertrafik - jämfört med alla andra hamnar i Maersks trafikslinga.  
"Men att förbättra effektiviteten i hamnen står självfallet mycket högt upp på vår agenda. För att kunna slåss med de hamnar som vill styra flödena från oss måste vi effektivisera oss",  
Om Göteborg kunde komma upp i Aarhus produktivitet – 34 lyft i timmen i stället för 23 - så skulle Maersk kunna avgå från Göteborg sex timmar tidigare. Och om någon annan hamn också kunde förbättra sin produktivitet i motsvarande grad skulle Maersk tjäna ytterligare sex timmar i rundresetid.  
Denna sanning har världens stora rederier insett för många år sedan varför alla, alla, stanna i Hamburg, Rotterdam, Antwerpen. Dessa beslut var orsaken till att tusentals hamnarbetare fick lämna sin arbetsplats, som sin vana trogen förtiger det kommunist styrda facket detta. Man drev istället tesen att all svensk sjöfart skulle nationaliseras, att alla hamnar skulle nationaliseras, att facket skulle styra ensamt och utan konkurrens, ett Nord Korea nr 2 med andra ord. Företagen går inte in i debatter som är meningslösa, man flyttar, kvar finns dom som inte begriper bättre. Frakten finns på landsvägen varför det finns underlag för TT, Scandlines, Stena för att nämna några samt bron över Öresund. Man kan undra hur det är möjligt att alla ser på, alla tiger, var finns alla dessa forskare som lånar ut sig till falsarier eller beställningsjobb? Gröna och röda kommunister som driver regeringen framför sig med de mest befängda förslag som var och ett leder till att allt färre människor finns i arbete, att fördyrar frakten för en svensk lastbil är orsaken att svenska åkerier slåss ut med ännu fler arbetslösa, istället kommer åkerierna från andra länder.  
Nu vill man gå åt flyget och införa straffskatt med 250 på en enkel biljett för en sträcka Sthlm – Göteborg. Det leder i vanlig ordning till att några få hör av sig att flygets branschorganisation muppa upp sig, någon konsekvens beräkning gör man inte, 250 spänn låter inte mycket, men om detta därför sker att folk skall tvingas till att åka tåg där varje biljett är subventionerad med hiskeliga belopp ett tåg som förs fram utan att betala skatt på elen man förbrukar. Idiotierna är så absurda så man kan undra vart allt förstånd tagit vägen. Hur orimligt det än låter detta var ett av många skäl att Sovjet ekonomiskt gick under, parallellerna är kusliga.  
Skulle flyget få den nu föreslagna skatten leder det omedelbart att många fler företag flyr landet, företag som är etablerade utan för storstadsregionen kan inte leva med en situation där man kan flyga till Stockholm eller Göteborg för att sedan skall kunderna från hela jordklotet leta reda på ett tåg, när det nu går, om det går samma dag och sedan skumpa fram med SJ.  
I vilken drömvärld lever dessa ansvariga politiker? Det är dags att införa riksrätt mot dessa ansvarslösa politiker, som förstör ett av världens bästa länder där folket flyr i en allt större omfattning och alla sitter och titta på.  
Den svenska regionalpolitiken som finns ett och annat att säga om är därmed en gång för alla överflödig. Vem inser orsak och verkan, vem kan klartgöra detta? Eller blir det som alltid att de som höjer varningens finger blir degraderade till rättshaverister av dom som äger ordet?  
 
 

 
5)  
 
Statliga Vattenfall vill satsa på nya kärnkraftverk! Blanda sig in i den tyska inrikespolitiken!  
 
När den senaste och den sista röd gröna bastionen gick förlorat i Tyskland efter att socialdemokraterna efter 39 år och 10 år ihop med dom gröna regerade delstaten Nordheim Westfalen ( Ruhrområdet) där CDU med tyska folkpartiet gjorde en skräll seger förra veckoslutet.  
Dagarna därefter meddelar Vattenfalls chef att man är beredd att satsa på nya kärnkraftverk något som går stick i stäv med centralregeringen där dom gröna drivit fram Vindkraftverk och avveckling av kärnkraften. (2 kärnkraftverk är redan stängda med miljarder euro i skadestånd)  
 
Vindkraftverken fungera endast med 60% subvention, ger en blygsam tillskott då de flesta endera är trasiga, det blåser för mycket eller för litet. Livslängden är bara ett fåtal år, det rivs åtskilliga föråldrade vindkraftverk varje år som återigen betalas med skattemedel. Att dom förfular stora områden, skrämmer fågellivet och stör flyttfåglarna allt detta räknas inte hos dom gröna i Tyskland som har en förvånansvärd samsyn med dom svenska gröna kommunisterna där verkligheten inte gäller utan enbart deras obetalbara ideologi, gröna fundamentalister som leder hela länder i fördärv. Den tyska centralregeringen ( s + mp) tvingades efter den stora brakförlusten utlysa nyval för den tyska förbundsdagen som sker redan den 18 september detta år.  
Får vi hoppas att väljarna i Tyskland är klokare än i Sverige och inser att pengar inte kommer från himlen utan genom hårt arbete, arbete som skapas av företagare som vågar etablera sig eller finnas kvar. Att behålla arbetsplatser hänger ihop med att industrin får tillräcklig med energi till ytterst låg kostand, det är sådant som skapar arbetsplatser i Tyskland och i Sverige, inte genom arbetsmarknadsåtgärder. Att miljöarbete sker med kunskap i nya energikällor där bränslecellen och vätgasen är ett första steg som effektivt blockeras av Vattenfall i Sverige tillsammans med miljöpartiet kommunisterna. Att Vattenfall nu vill satsa på den säkraste av all energi med ny teknologi som är kärnkraften är en sensation. Det är en dubbelmoral som heter duga, och kan det vara riktigt att den svenska staten genom Vattenfall blandar sig in i det tyska valet, mot sina meningsfränder som sitter vid makten? Hur galen får världen blir utifrån ett svensk perspektiv? Det byggs för fullt med nya kärnkraftverk i många Europeiska länder, flest i Frankrike men även ett i Finland.  
 
 

 
6)  
 
Veckans chocksiffra: Svenska 50+ fattigast i Europa  
Svenskar över 50 år har lägst privat förmögenhet jämfört med jämnåriga i tio andra europeiska länder.  
 
Chock för vem? Det kan inte vara någon chock annat än för förblindade fanatiker!  
 
 

 
7)  
 
500.000 Flygbiljetter för 7 kronor, vad sysslar Swebus Express, Svenska Buss, Säfflebussen med? Man fortsätter att sova sin Törnrosa sömn!  
 
Ryanair firar i dag 20 år som leverantör av låga priser till resenärer inom Europa. Ryanair grundades i maj 1985 och för att fira detta jubileum säljer man nu 500,000 biljetter för cirka 7 kronor  
 
Det är mer än 100 gånger billigare än de billigaste biljetterna 1985 då den billigaste biljetten kostade £99.99. Erbjudandet gäller från midnatt mot fredagen 27:e maj till och med midnatt torsdagen den 2 juni. – Denna vecka är det exakt 20 år sedan Ryanair grundades och man sålde biljetter för £99.99, priser som var långt under vad marknaden tidigare åstadkommit säger Ryanairs VD Michael O´Leary.  
 
Karl Högstadius, vice nordenchef för Ryanair fortsätter: – Sedan Ryanair grundats, har priset på en populär glass och att skicka ett brev blivit nästan tre gånger dyrare. Ryanair har under samma period sänkt priset på biljetterna med mer än 100 gånger. För att fira detta jubileum kommer vi att sälja 100,000 biljetter för 9 kronor* på den nordiska och baltiska marknaden. Detta erbjudande gäller under begränsad tid för resor i juni.  
 
*Enkelresa exklusive skatter och avgifter  
 
Men inom bussnäringen som aldrig förstått marginal utnyttjande inte ens de privata inom svensk Expressbusstrafik förstår detta, att Ryanair erhållit obetalbar gratis reklam igen, samtidigt som den svenska bussnäringen kör omkring med hundratusentals tomplatser. Varför fråga du? Kanske är orsaken att en hel generation växt upp inom kollektivet? Kanske är orsaken så enkel som att man på svensk skola och universitet lär sig att det svenska välståndet beror på att den offentliga förvaltningen är så stor. Gonatt!  
 
 

 
8)  
 
Miljoner till skolan spenderades på konferenser, konferenser från Tärnaby till Nice i Frankrike,  
Det landsomfattande projektet Attraktiv skola har misslyckats, anser hälften av deltagarna. En tredjedel har hoppat av. Under fem år kommer lärare och skolledare att ha spenderat nära 40 miljoner kronor av skattemedel på mer än 126 konferenser. Metoden att ha konferenser har den varit värd 40 miljoner kronor?  
Konferenser från Tärnaby till Nice i Frankrike,  
Februariluften var klar och krispig i Nice 2001. På det svala fyrstjärniga hotellet Beau Rivage, alldeles intill Promenade dAnglais, läste sju svenska skolledare ansökningar från 113 hoppfulla svenska kommuner. När veckan var över hade de valt ut 34 kommuner som skulle bli en del av satsningen med namnet Attraktiv skola, ett projekt som alla med makt över skolan i Sverige står bakom. Målet var att göra skolan attraktivare. Möten och konferenser blev metoden.  
 
Nice var bara början på fem års tätt återkommande konferenser. Nära 300 personer har träffats i mindre grupper, på konferenser med cirka 70 personer eller på årliga stormöten för alla.  
 
DN HAR räknat till 126 konferenser hittills, från Tärnaby ski lodge till Varbergs kurort och kusthotell. Förutom att träffas och utbyta erfarenheter har de som har varit aktiva inom Attraktiv skola gått på rusk- och romantikvandring på Örebro slott där "tunga fotsteg, djupa suckar och märkliga möten med gestalter ur det förgångna" har mött dem. För 40 000 kronor stod radions Rallygäng för underhållningen på en konferens. Andra konferensdeltagare har njutit av hockeybuffé och matchen Färjestad-Leksand i Karlstad. De har åkt hästskjuts i Tingsryd och underhållits av "Värmländsk stöllighet". Allt för statliga och kommunala skattepengar som hade räckt till en femprocentig lönehöjning för 2 000 lärare under ett år. Eller simundervisning ett år för 800 000 skolbarn.  
 
 
I DAG ÅTERSTÅR bara 23 kommuner av dem som var med från början. Nedskärningar inom skolan, missnöje med projektet, konflikter mellan parterna och rent ointresse har gjort att en tredjedel har hoppat av. I många kommuner känner inte lärarna till vad som pågår, enligt projektledarna. De nya kunskaperna har stannat hos konferensdeltagarna.  
 
Det var 1998 som dåvarande skolminister Ylva Johansson tillsammans med de övriga parterna skrev på den avsiktsförklaring som blev grunden till projektet Attraktiv skola. Den politiska enigheten var närmast total. Bilden av läraryrket var då allt annat än ljus: Var femte lärare saknade rätt behörighet. Många äldre lärare slutade i förtid och långtidssjukskrivningarna ökade.  
 
Facit: och du är förundrat över att skattepengarna inte räcker till?  
 
 

 
9)  
 
"Sverige är en demokrati med stabila spelregler”.  
 
Vi har insyn och offentlighet. Sverige är ett öppet samhälle. Så tror vi att makten i Sverige ser ut.  
Men makten har många ansikten. Den kan uppträda förklädd, i nätverk som inte går att genomskåda. Vi upptäckte ett sådant nätverk, när vi granskade en märklig händelsekedja kring en kristen skola. Nätverket aktiverades för en enda uppgift: att knäcka skolan. När uppdraget var klart upplöstes nätverket. Vi har rekonstruerat det.."  
"Vem är spindeln i nätet? Vem har tagit initiativ och haft det yttersta ansvaret? Det vet vi inte. Att nätverket strålar samman i den socialdemokratiska maktapparaten är odiskutabelt  
 
Makten tycks vara ett isberg, där en liten del är ovan ytan, men där den stora tyngden och kraften ligger under ytan, osynlig för medborgarna, utan demokratisk kontroll."  
"Man kunde inte tro, att politik kunde bedrivas på detta sätt, i en medvetet arrangerad kedja för att svartmåla och skada."  
"Nätverk är idag ett populärt ord,; nätverk är det n ya sättet att skaffa inflytande, främja sina intressen och påverka beslut. Men nätverksbygget har en baksida: det är informellt, det för inga protokoll, det kan inte granskas. Risken är således stor att nätverk växer till att bli något mer, och annat, än man tänkte sig från början, nätverken kan bli en gökunge i demokratin, omöjliga att hantera."  
"...är de dolda nätverken en anledning till att socialdemokratin i Sverige, i motsats till alla andra europeiska länder, i det närmaste fått monopol på den politiska makten?  
Vi har sett ett nätverk i aktion. Det misslyckades därför att Världen idag tidigt började uppmärksamma dess framfart. Det vore naivt att tro att det inte finns andra nätverk, som agerar i andra frågor. Att nätverkens främsta uppgift är att bevara och konsolidera makten kan man vara övertygad om."  
Kanske en och annan förstår kritiken mot statsskicket där man kallar Sverige för en enpartistat. Eftersom det inte finns en fungerande kontroll över makten kan detta Newsletter vecka efter vecka redogöra för mutor, korruption och kompisskap där ingen blir åtalad.  
Rättsstaten är satt på undantag!  
 
 

 
10)  
 
Svinesundbron börjar med bompeng den 1 juli 2005  
 
"Sverige är en demokrati med stabila spelregler”.  
Fredag 1 juli 2005 kl 10 måste alla fordon som passerar den nya Svinesundsbron betala vägavgift eller (på norska) bompeng. Avgiften blir 100 kronor för tunga fordon på över 3,5 ton och 20 kr för övriga fordon.  
Man kan betala kontant, med kreditkort eller elektronisk betalbricka benämnd Autopass,  
 
Avgift ska betalas både på den nya och gamla Svinesundsbron. Tills vidare kommer dock ingen avgift att tas ut på gamla bron i riktning söderut, in i Sverige.  
Både svenska och norska avgifter administreras av norska Svinesundsforbindelsen AS, ägt av Statens vegvesen.  
Svinesundsförbindelsen består av en 6,5 km fyrfältsväg mellan svenska Nordby och norska Svingenskogen. Förbindelsen inkluderar den nya Svinesundsbron, som är 704 meter lång och har ett spann över Svinesund på 247 meter. Hela kalaset är kostnadsberäknat till 1,3 miljarder kr, och vägavgifterna ska finansiera bygget på ca 20 år.  
 
 

 
11)  
 
Ny generaldirektör i UIC  
Till ny generaldirektör i Internationella Järnvägsunionen UIC (Union Internationale des Chemins de Fer) med säte i Paris har utsetts Luc Aliadière, för närvarande affärschef i franska järnvägen SNCF. Han efterträder Philippe Roumeguère, som går i pension den 30 juni efter många år som UIC:s generaldirektör.  
Denna organisation är en jätte inom Europas kommunikationer, den styr Europas järnvägslobby fast den egentliga uppgiften är att koordinera Europas järnvägar så att man kan köra med ett och samma lok, järnvägsvagnar, signal system och mycket annat på Europas järnvägar för det kan man inte. Inte nu 2005 och inte heller i framtiden, för dem som har insikt vet att det handlar om att skydda nationell tillverkningsindustri från konkurrens. Denna klubb som berör alla järnvägar i Europa styrs med järnhand med kommunistiska fackföreningar från Frankrike, varför det i regel är en fransk Generaldirektör.  
Jag hade för månen att se detta spektakel inifrån under många år som vice president för EUROPABUS som var en del av UIC. Det var under min tid som vice som vi fick uppgiften att skapa frihet för bussnäringen med undantag för lokal och regionaltrafiken, detta var en politisk eftergift till EU när man ville avreglera järnvägen, Detta händer 10 år innan Sverige kom att be om att få vara med i EU.  
Svenska delegater i denna mäktiga organisation har varit bleka och eftergivna samtidigt som man sålt ut svensk teknologi utan att få något igen. Oduglingar med andra ord, där den störste katastrofen var förre SJ chefen Stig Larsson, han om någon som inte fattade någonting annat än att förskingrar hela SJ kapitalet och skuldsätta hela svenska folkets järnväg till Amerikanska fonder liksom SL gjorde med Tunnelbanan.  
Dom går fria samtliga ansvariga med välbetalda pensioner!  
 
 

 
12)  
 
Senaste IT nytt, Rysk kidnapparvirus hotar Sverige  
Ett ny typ av trojansk häst hotar nu världens dataanvändare. Offret får ett meddelande med krav på lösensumma, efter att trojanen, döpt till PGP-Coder, kidnappat dokument i datorn. ”Det här är något helt nytt”, säger Per Hellqvist, säkerhetsexpert.  
PGP-Coder sprids när användaren surfar in på preparerade web-platser. Ofta handlar det om porr- och spelsajter som har många besökare. Trojanen krypterar sedan en mängd olika dokument vilket gör dem omöjliga att öppna utan en digital nyckel.  
 
– Trojanen använder sig av en sårbarhet i Windows som upptäcktes 2004. PGP-Coder kan kryptera 15 olika typer av dokument, bland annat html-filer, jpg-bilder, doc.filer, excelark och zipfiler, säger Per Hellqvist, säkerhetsexpert på Symantec.  
 
PGP-Coder upptäcktes av Websense, en it-säkerhetsfirma baserad i San Diego, när en av firmans kunder föll offer för trojanen. En mängd olika dokument och fotografier krypterades och vid de krypterade filerna låg ett meddelande inlagt där utpressaren erbjöd den digitala nyckeln till dokumenten till en kostnad av 200 dollar.  
 
Experter lyckades låsa upp de infekterade dokumenten i det här fallet, men hävdar att uppdaterade versioner kommer att bli betydligt svårare att hantera. Offren kommer att tvingas betala för nyckeln om hackern inte åker fast.  
 
Nu arbetar ledande it-säkerhetsfirmor i USA febrilt med att uppdatera datasäkerheten hos kunder för att skydda dessa mot den här typen av attacker.  
 
– Att datahackers krypterar filer är ingenting nytt, men att det återföljs av krav på lösensumma på det här sättet har mig veterligen aldrig hänt tidigare, säger Per Hellqvist.  
 
Enligt Per Hellqvist har hackern spårats till Ryssland.  
 
– Det är väldigt vanligt att hackers lämnar en typ av signatur i koden, ungefär som klottrare i tunnelbanan gör, och den här personen har ägnat sig åt ”elak kod” förut. Av texten i viruskoden har man också kunnat utläsa att han kommer från Ryssland.  
 
Hur troligt är det att han grips?  
– Det faktum att hackern begär en lösensumma borde göra det enklare för polisen. Det är bara att följa pengarna. Faktum är att den här killens bankuppgifter nu finns på 430 webbplatser. Folk har svarat på utpressningsmejlen och sagt att de vill pruta på lösensumman vilket hackern accepterat. Han har sedan skickat iväg sina bankuppgifter som folk lagt ut på webben.  
Hur kommer det sig att han inte redan åkt fast?  
– Ett skäl är att han finns i Ryssland.  
 
 

 
13)  
 
Yukos-vd:s försvar lämnar Ryssland, en snabb kurs i Rysk rättssäkerhet.  
Rättegången mot den före detta vd:n för Yukos, Michail Chodorkovskij, skulle vara över i början av förra veckan. Trots detta pågår fortfarande uppläsningen av domen 12 dagar senare. Chodorkovskijs utländska advokater har lämnat landet i protest.  
Advokat Yelena Lipster som representerar Yukos huvudägare Menatep anser att domstolen medvetet låter uppläsningen av domen dra ut på tiden. Chodorkovskij representeras av ett antal inhemska samt utländska försvarsadvokater. I protest mot rättegångsförfarandet väljer nu de utländska försvararna att lämna Ryssland, rapporterar Moskow News.  
 
– Det faktum att domen drar ut på tiden är en avsiktlig manöver för att få allmänheten att tappa intresset för fallet, säger den kanadensiska advokaten Robert Amsterdam till nyhetsbyrån Interfax.  
 
– Det är tydligt att myndigheterna är rädda, fast jag vet inte riktigt vad de är så rädda för, säger Yelena Lipster till Moscow News.  
 
Robert Amsterdam anser inte att åklagarna har kunnat visa på några bevis mot varken Chodorkovskij eller Platon Lebedev.  
 
Den svenska advokaten Kaj Hobér representerar även han Chodorkovskij, men har inte varit på plats under rättegången i Ryssland.  
– Jag och mina kolleger kan inte se annat än att de metoder som Chodorkovskij använt för att skatteplanera stått i överensstämmelse med rysk rätt så som den såg ut då, säger Kaj Hobér  
 
Herald Tribune rapporterar dock att domarna öka takten en aning under måndagens uppläsning av den över tusen sidor långa domen. Uppläsningen höll på i sex och en halv timme.  
 
– Om domaren fortsätter i den här takten kan det bli klart i slutet av veckan eller i början av nästa vecka, sade huvudförsvararen Ganrikh Pavda till Herald Tribune under lunchpausen.  
 
Kritiken mot rättegången växer sig allt starkare även i Ryssland.  
 
– Jag tycker att detta allt mer börjar likna en fars, säger Mikhail Kasyanov, före detta premiärminister och utpekad som presidentkandidat när Putins andra mandat period löper ut 2008, till Herald Tribune.  
 
 

 
14)  
 
Om olagliga miljözoner!  
 
Hej Toni!  
 
Är en trogen läsare av dina Newsletters. Läser väldigt noga dina artiklar om miljözonerna.  
Jag fick höra igår av en bekant att Göteborgspolisen fortsätter att bötfälla och forsla bort bussar.  
Detta hände senast i lördags (21/5) vid Göteborgsvarvet då en energisk polisman först dirigerade in bussarna på en parkering för att senare gå och kontrollera deras ev. miljömärken.  
Själv har jag varit i Stockholm 3 dagar utan att blivit antastad av polismyndigheten. Tror att varannan turistbuss i Stockholm var äldre än 8 år, där fanns både finska, polska och ryska bussar av äldre modell.  
Men i Göteborg har de verkligen gått in för det här, med skyltar vid varje infart och infotavlor mm.  
Jag ska själv till Göteborg city på torsdag...får väl se hur det går.  
Ville bara meddela dig detta att polisen fortsätter med böterna, åtminstone i Göteborg.  
 
Med vänlig hälsning  
 
Toni svarar: när en polisman vill agera och föraren finns på plats, skall denne informera om att den påtänkta boten eller bortforsling strider mot svensk lag. Polismannen kan komma göra sig straffbar. Den olagliga miljözonen strider dels mot svensk förvaltningslag då endast vägverket har rätt att införa bestämmelser som kräver ingrepp i motorn. En svensk kommun kan inte införa en förordning som strider mot svensk lag eller mot den överordnade EU lagen. EU kommissionen har varnat Sverige för detta och kräver omedelbara ändringar.  
 
Ändras inte reglerna (förordningen) kommer man att dra Sverige inför EU domstolen.  
I och med detta påbud finns mot landet Sverige är det inte tillåtet för en svensk polisman att agera, ej heller kan en domstol fälla ansvarig förare eller bussbolag.  
 
Utfärda polismannen en bot skall den omedelbart överklagas, med hänvisning till att förordningen är olaglig enligt svensk lag, det är endast vägverket som kan utfärda fordonsbestämmelser, samt att EU kommissionen meddelat Sverige att lagen strider mot EU lagen. Skulle en åklagare i alla fall åtala, han kanske ser mer på att vara politisk korrekt, än att följa svensk och EU lagen, skall du informera mig så skall jag omedelbart kontakta EU kommissionen att Sverige fortsätter att bryta mot lagen. Fördelen med detta förfarande är att EU domstolen kan göra en skyndsam utredning och därefter fälla Sverige en gång för alla.  
Alla som har betalt eller på annat sätt fått en ekonomisk skada har rätten till återbetalning.  
 
Skulle det nu mot förmodan finnas en solidaritet i branschen kan man klaga mot Svenska staten och begära skadestånd för vad det inneburit att bussägarna har missat inkomster genom att inte kunna köra till berörda städer med X-antal bussar.  
 
Det skulle i såfall bli en multimiljon skadeståndsfråga som lär ta tid, kanske en sådär 5 år då vi kan utgå ifrån att Svenska staten med en grönröd sörja regering gör allt för att fördröja, trixa för att till slut få betala. Vinsten är given för bussägarna som kan samarbeta har mycket att hämta. Men som sagt det förutsätter att man kan samarbeta, detta vore om något en fråga för BR ifall dom hade varit till någon nytta. Jag åtar mig att skaffa fram advokater i Bryssel och inte svenska medlöpare som böjer sig för makten, som driver frågan, det är inte första gången Sverige tvingas att återbetala och lämna ut skadestånd.  
 
Sluta vara så flata bäste bussägare, du skall inte vara ett offer för gröna och röda kommunister, antingen är Sverige en rättstat och då får kommunerna lära sig att anpassa sina lagar därefter. Att det sedan är en fars med att jaga bussar när sjöfarten är den verkliga miljöboven, att BR din branschorganisation är en del galenskaperna och i sin totala okunskap böjer sig för den politiska makten är illa nog. Det är inte för intet jag föreslaget att ersätta BR kansliet med en telefonsvarare, vi instämmer med färdigskrivna svarsbrev med samma svar.  
På denna länk kan du läsa om miljöverkan från sjöfarten i Göteborg och Stockholms hamn.  
Den politiska konsten att sila mygg och svälja fartyg!  
http://www.toni-schonfelder.com/swe.asp?kat=3&id=710&show=710  
 
Eller för att citera Lenin!  
Vi ska se till att det inte händer igen, men för att citera Lenin:  
Endast den som inte uträttar något i praktiken kan undgå att göra fel  
 
 

 
15)  
 
EU-domstolen fäller Sverige, igen!  
 
EG-domstolen fällde i torsdags Sverige för att inte ha infört ett EU-direktiv korrekt om tillräcklig begränsning av arbetstiden under ett dygn för alla arbetstagare.  
Det tillkännagav EG-domstolen i ett pressmeddelande.  
 
Sveriges tillämpning använder sig av kollektivavtal, som dock inte omfattar alla på arbetsmarknaden. EU-direktivet från 1993 föreskriver minst elva timmars sammanhängande vila per 24 timmarsperiod. LO anser det ingrepp i deras makt över arbetsmarknaden varför man driver regeringen framför sig, så blev det ännu en fällande dom för Sverige som redan tidigare har den föga rekordet inom EU med flest förlorade mål.  
 
Kommissionen drog Sverige inför rätta 2003 efter flera påpekanden.  
 
 

 
16)  
 
Grand Nordic Travel & Inlandsbanan  
 
Jag tittade in hos Ulo Maasings webbtidning och hittade en synnerligen rolig infromation om ett återupplivat tåg som skall föra in & utländska ”tågdiggare” genom Sverige.  
 
Ulo svarade att det: Det är såvitt jag vet Ibab, alltså Inlandsbanan AB som ska köra i samarbete med någon researrangör.  
Resornas upplägg mm hittar du på http://www.inlandsbanan.se/sve/ovrig_information.html  
 
Du som gillar tåg och svensk naturupplevelse som heter duga, som gillar Norska fjordrar och en pirrande tågresa, kolla in denna site och varför inte boka en egen semesterfärde med ett tåg som kräver uppmuntran. Sprid ut du också till vänner och bekanta möjligheten till detta unika svenska initiativ.  
 
Grand Nordic Travel & Inlandsbanan  
Tommie Jirhed - Director Commercial  
P.O. Box 561 - SE-831 27 ÖSTERSUND  
Phone: +46 63 19 44 15  
Mobile: +46 70 372 52 68  
E-mail: tommie.jirhed@grandnordic.se  
Website: www.inlandsbanan.se  
 
 

 
 
Planera du att resa till Spanien i sommar och behöver en hyrbil, det är dags att boka den nu, i år är det mellan 40 – 60% fler bokningar hos samtliga biluthyrningsföretag än någonsin tidigare. Enbart vi har över 22.000 bilar denna sommar, det blir kaos i sommar och det går inte längre att få fram fler bilar.  
Boka nu www.eurocasacar.com  
 
 
 
Med detta sänder jag +28C varma hälsningar  
Eder tillgivne  
Toni Schönfelder  
Telefon 0034 616 421 085  
*Fax 0034 966 69 81 58

Reklam för Spanien
Söker du information om Spanien -- Använd dig av min web http://www.spaininformation.org
Här hittar du allt

Fair use notice

The Toni Schönfelder Newsletter and website contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorised by the copyright owner. The material is being made available for purposes of education and discussion in order to better understand the complex nature of corruption in today's world. I believe this constitutes a "fair use" of any such copyrighted material as provided for in relevant national laws.

The material is distributed without profit to those who have expressed an interest in receiving the included information for research and educational purposes. If you wish to use copyrighted material from this site for purposes of your own that go beyond "fair use", you must obtain permission from the copyright owner. Toni Schönfelder cannot guarantee that the information contained in the Corruption News service is complete and correct or be liable for any loss incurred as a result of its use. Nor can Toni Schönfelder be responsible for any subsequent use of the material.


Denna sida är producerad av Toni Schönfelder. Avsändaren har inget ansvar för innehållet i sidor som är länkade -- allt material som finns i egen producerade sidorna får användas fritt och utan kostnad.

Esta página ha sido realizada por el Sr. D. Toni Schönfelder.Los realizadores de la página no se hacen responsables del contenido de las páginas enlazadas a la presente. Toda la información existente en las páginas de realización propia pueden ser utilizadas libremente y sin ningún tipo de coste.

This page has been produced by Mr Toni Schönfelder. The sender does not take any responsibility for the contents of the linked pages. The whole material in the own produced page can be used free of charge.