Ange ett namn eller sökord så får du upp alla artiklar som innehåller det du söker.
Tillbaka till Tonis hemsida

Toni Schönfelder A lifetime of innovation

Mina favoritlänkar, kolla in

Debattartiklar Ryssland

TaxFree handelns vara och icke vara

Tillägnad buss- och kollektiv branschen av Toni Schönfelder oberoende och fri debattör
Klicka på den artikel du vill läsa

Artiklar som du bara måste läsa,Vakna upp i Sverige!

Debatt artiklar av Harald Rosén (Det gäller flyg)

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationToni Schönfelder
A lifetime of innovation

Debate - Opinion in English
Russia and Baltic States

Back to Toni Schönfelders homepage

Web library, My favorites

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationVerschiedenes in Deutsch
Varning Schönfelder nr 24

Bäste läsare till ett nytt späckat nummer med olika intressanta och delvis upphetsande artiklar!
Allt för att förgylla din vardag! Ifall det leder till att någon vakna och börja ifrågasätta systemet med slöseriet av skattebetalarnas pengar på kollektivtrafiken, så har vi kommit en bit längre.

Frihets ordet är etableringsfrihet!

Jag börja med denna nyhet, som borde stämma till eftertanke! Till alla inom kollektivtrafiken och speciellt SLTF.

Såväl Riksgäldskontoret, Ekonomistyrningsverket som Konjunkturinstitutet har på senare tid varnat för risken för stigande budgetunderskott i Sverige.
Riksgäldskontoret räknar med att statens lånebehov ökar med 45 miljarder kronor i år och ytterligare 56 miljarder nästa år. Den svenska statsskulden förväntas nästa år stiga till 1283 miljarder kronor, eller 51 procent av BNP.
Sverige är i Kris och det blir inte bättre av att många gör sitt bästa att slösa med skattebetalarnas pengar.

=================================

Detta nummer har följande artiklar:

1) Missnöje med svensk transportforskning bakom nytt råd för forskning och utveckling inom kollektivtrafiken

2) Strid kring färdtjänstupphandling i Stockholm. Välkommen till verkligheten
Kenneth Johansson, VD för Westins Buss!

3) Ramqvist är den största Svenska Företagskvaddaren vi haft till Dags datum.

4) Önskar hjälp med uppgifter!

5) Den svenska rederinäringen satsar 250 miljoner i reklam pengar i utlandet? Är detta verkligen med sanningen överensstämmande?

6) Enligt en undersökning på ett engskelt uivtnierset så seplar det inegn roll….
För alla tillika mig själv som stundtals stava som en kratta – det finns hopp!

7) Ryssland på väg in i en ekonomisk kris.
Toni har i detalj redogjort för detta redan i somras.

8) Hur kunde barnen på 50,60,70 talet överleva?

9) Det är inte bra för någon part när Sveriges bussbransch kontrolleras i stort av en enda person!

10) Sverige har fått ett samhällsklimat, där risken är påtaglig att den medborgare som yttrar sig blir stämplad…

11) Insändare.
Vi är många som har haft en vision om ett friare Sverige och ett friare Europa.==============================

1)
Missnöje med svensk transportforskning bakom nytt råd
för forskning och utveckling inom kollektivtrafiken
mer om detta finns att läsa på webbsiten Res och Trafik Forums hemsida
http://www.rt-forum.com

SLTF, dvs läns- och lokaltrafikens branschorganisation, har beslutat att bilda ett eget råd för forskning, utveckling och demonstration inom kollektivtrafiken. Bakom beslutet ligger ett stort missnöje med hur svensk transportforskning fungerar idag.

Toni kommneterar:
SLTF:n sjukan fortsätter, forskning för vaddå?
Folk skall till arbetet på morgonen och hem på eftermiddagen. Hade man haft kunnige personer i trafikföretagens ledning istället för svansande VD:ar, kunde dessa pengar sparas till annat i samhället som lider nöd mer än på länge.
Trafikforskning finns i andra länder som till 99% omfattar den svenska problematiken, börja med att samordna och lär av varandra, det gör läkarvetenskapen som hämtar kunskap från alla möjliga länder och främst USA.
Svensk sjukvård och forskning har enbart haft fördelar av detta till allas bästa, varför inte inom kollektivtrafiken eller tror någon att Herr Mayer i Tyskland har andra resebehov än svenskens? Att det inte finns stora arealer med glesbyggs trafik som är snarlika de svenska förhållanden? Vakna SLTF och berörda – pengarna ni leker med tillhör skattebetalarna.==================================


2)
Strid kring färdtjänstupphandling i Stockholm
mer om detta finns att läsa på webbsiten Res och Trafik Forums hemsida
http://www.rt-forum.com

Det blåser upp till strid kring den nyligen avslutade upphandlingen av färdtjänstuppdrag i Storstockholm.

Westin Buss AB i Stockholm har vänt sig till domstol och begärt överprövning av upphandlingen där företaget förlorade samtliga sina nuvarande färdtjänstuppdrag enligt det tilldelningsbeslut som landstinget har fattat.

– Färdtjänsten har inte på något sätt i upphandlingen tagit del av det miljöpolitiska programmet för Stockholms läns landsting, utan har i stället slaviskt praktiserat lägsta pris, säger Kenneth Johansson, vd för Westin Buss.

De företag som fått trafiken med specialfordon är Taxi Kurir, Taxi 020, City Trafik, Sirius Taxi, Taxi Nynäs, B&D Konsult, Bis Trans, Norrtälje Buss samt Roslagens Färdtjänst.


Tonis kommentar:
Kanske det är dags att vakna Kenneth Johansson, VD för Westins Buss, en man tidigare med stora ord och visioner? Felet ligger inte i att ha visioner, felet är att ha visioner om man är i fel land!
I Sverige gäller det att kröka rygg och vara slirpelle!
Kanske Kenneth nu inser att det är något fel i systemet med upphandling?
Att vi behöver etableringsfrihet?
Att vi behöver en nyordning där prestationen och kundanpassning i likhet med flertalet andra branscher skall vara ledstjärnan för en verksamhet?
Från BR har du inte mycket stöd att räkna med eftersom det ändå inte är någon som bryr sig om pellarna på föreningen och ordföranden bara tar i saker som gynnar hans egen position.
Välkommen till verkligheten!

===========================


3)
Ramqvist är den största Svenska Företagskvaddaren vi haft till Dags datum.


Skandia är ett bra exempel på hur chefer lämnat oss dödliga och lever i en egen värld fram till att man börja reda ut deras sätt att hantera spararnas pengar, det gäller inget undantag för bussbranschens chefer.
Ägarna i Skandia är dagligen ute i pressen och kritiserar den förra ledningen. Varför kritiserar ingen ägarna? Vilket ansvar tar de för att de kört bolaget i botten?
Det är svårt att reparera ett skadat rykte och ett dåligt anseende, säger Carina Lundberg på Folksam till Dagens Industri.

Hon syftar på Lars Ramqvist och hans eventuella lämplighet som ordförande i AB Volvo.

Elisabeth är en tidigare Ericsson medarbetare har följande åsikt:
elisabeth.edenbro@ibn.se

Vi som har varit med under tiden Ramqvist styrde på Ericsson kan verkligen intyga det som du Reinhold skriver, Ericsson var verkligen ett företag utan styrning. Man förstod aldrig var alla sysslade med helt plötsligt hade en ny organisation med ett antal hundra personer poppatupp och alla sprang som yra höns och ingen visste vad man skulle göra. Efter ca 8 månader och ett antal miljoner i förlust lag man ner verksamheten, ingen ifrågasatte något. Sånt här kan ju bara leda till katastrof så småningom.

Men det här är ju inget konstigt, det här speglar ju i hela samhället idag, privata företag, statliga företag, politiker ........ alla är dom likadana, ledare utan kompetens och moral kan bara leda till förfall. GIRIGHETEN har tagit över.

En annan Volvo medarbetare som vill vara anonym har följande åsikt:
Ramqvist sålde ut Volvo personvagnar för futtiga 50Miljarer där Ford får en vinst på ca 7-10Miljarder per år samt att de fick ett färdigutvecklat elsystem för bilar som Ford uppskattar att det kostat dem 20Miljarder att utveckla.
Ramqvist ledde Eriksson till fullständigt intern anarki, vilket alla i bolaget kan vittna om.
Styrning saknades helt.
Skandia behöver inte kommenteras.
Lista kan göras lång.

Ramqvist är den största Svenska Företagskvaddaren vi haft till Dags datum.I samma artikel uttalar sig Lars Otterbeck på Alecta och uppmanar Lars Ramqvist och Lars-Eric Petersson att träda fram och ge sin syn på det som skett i Skandia.


Något liknande stod att läsa igår när Roburs ägaransvarige Marianne Nilsson fick vika ut sig på en helsida.

Ursäkta?

Har inte populismen gått lite väl långt när Alecta, Folksam och Robur försöker utnyttja skandalerna i Skandia till att samla PR-poäng? Är minnet verkligen så kort?

Att ledningen och styrelsen i Skandia hör till de värsta som någonsin existerat i svenskt näringsliv är ingen nyhet men glöm inte vem som tillsatte dem; det var ägarna i Skandia. Ovanstående fonder. Och så sent som för bara ett år sedan försökte Tomas Nicolin på Tredje AP-fonden stoppa ett av de vidlyftiga optionsprogrammen, men röstades ner. Såvitt jag minns var det bara Länsförsäkringar som backade honom.

Carina Lundborg, Marianne Nilsson och Lars Otterbeck backade Skandias ledning och såg till att förslaget röstades igenom. Med stor hjälp av Fjärde Ap-fonden som förvaltar allas våra pensionspengar.

Någon mer än jag som skulle vilja att Folksam och Robur gick ut och förklarade varför de hela tiden backat ledningens förslag? Varför de inte tagit sitt ansvar som ägare och långt tidigare bytt ut styrelsen?

Miljontals fondsparare har rätt att veta varför ni misslyckats så totalt som ägare i Skandia. Om fonderna tagit sitt ansvar långt tidigare hade dagens situation aldrig uppstått.

Och på tal om att ta sitt ansvar kan det vara värt att nämna ordet Industrivärden också. I flera år har ett av Sveriges viktigaste ägarbolag kontrollerat 5 procent av Skandia utan att ens kommentera sitt ägande. Hur kan en ägare som blivit känd för att ha utvecklat Sveriges finaste och mest välskötta bolag som Handelsbanken, SCA och Sandvik så fatalt ha misslyckats i Skandia? Varför hörs inte ett knyst från Tom Hedelius, Arne Mårtensson eller Anders Nyrén? Industrivärden kan alltid skylla ifrån sig och hävda att de inte är någon storägare, och heller aldrig varit, men i så fall kunde de och borde klivit av för länge sedan. Det duger inte att hävda att man är ägarspecialist och sedan sätta sig på läktaren när det passar.

Affären Skandia är långt ifrån över. Det är den inte förrän alla tar sitt ansvar. Även ägarna. I synnerhet dem, faktiskt.

Har du som läsare att tillföra något om bussbranschens chefer. Så kom fram med det.

======================================


4)
Önskar hjälp med uppgifter!

Min ledare om den svenska kollektivtrafiken fullt av skurkar, kompisar och krukor!
Har verkligen satt igång sinnerna och åtskilliga har hört av sig. Många har kommit med uppslag om personer vilka alla är chefer i bussbranschens större bolag där man uppenbarligen lever loppan med aktieägarnas eller skattebetalarnas pengar.
Det som sker nu är att jag kommer att skicka ut uppgifter till berörda personer så att dessa kan kommentera eller korrigera påståenden. Vi samlar nu på uppgifter om Claes Olofsson ordföranden för BR, VD för Buss i väst och annat smått och gott. De uppgifter som nu föreligger är minst sagt knepiga för en person som skall fronta branschen.
Sitter du på några uppgifter som bör undersökas, skickar dessa till mig via e-mail eller fax.
Jag garanterar dig fullständig sekretess och skydd av upphovskälla.

=================================


5)

Den svenska rederinäringen satsar 250 miljoner i reklam pengar i utlandet?
En summa som Toni kraftig ifrågasätter.

Denna uppgift kommer från redarföreningen.
Förra året reste 26 miljoner resenärer till, från eller inom Sverige med fartyg tillhörande Passagerarrederiernas Förenings medlemsföretag. Rederierna marknadsförde Sverige för SEK 250 miljoner i utlandet förra året och 12,1 miljon av passagerarna var utlänningar. Flest resenärer, 11,8 miljoner, hade Danmarkstrafiken, medan trafiken på Polen och Estland ökade mest med 34,5 respektive 27,6 procent.
Toni kommentera med att om denna siffra är korrekt så är utdelningen minst sagt klen, är Sverige som destination så dålig? Jag hävdar NEJ så är det inte. Den svenska turistnäringen har gått i stå och stampar sedan länge. Men med en samlad budget på 250 milj kronor fråga man sig, hur kan då diverse rederier som trafikera Tyskland tjafsar med dåvarande chefen för Turistrådet i Hamburg som ville med en budget på ca miljonen kronor göra nåt mer vettigt än att bara ge dessa pengar till ett par rederier?
Den som påstår att denna siffra skulle vara korrekt får nog komma upp med bevis.


=================================

6)

Det kom ett mail med följande text – det ger oss alla som stavar som krattor ett nytt hopp!

KOLLA IN DETTA...
Eilngt en uneörnskding på ett engskelt uivtnierset så seplar det inegn roll
i viekln odrnnig bksotrnävea i ett ord står i, det enda som är vtikigt är
att fsötra och ssita bavstoken såtr på rtät patls. Rseetn kan stå hlelur om
blluer och man kan ädnå lsäa tetxen uatn porbelm. Dttea broer på att vi
itne leäsr vjrae bkosatv för sig, uatn odern som hlehet.

Ha en tervilg dag!


===============================

7)


Ryssland på väg in i en ekonomisk kris.

Den som läste i somras mitt Newsletter nr 11 den 15 juli kunde redan då få en redogörelse för hur utvecklingen kommer att ske i Ryssland inom den närmaste tiden. Flera av mina förutsägelser har infriats och fler lär det bli innan valet till en ny President våren 2004.
Den ryska valutan kommer att utsättas för ett kraftigt ras och aktiespekulanterna lär få uppleva ett nytt 1998 där alla vinster utraderades.
Det som har hänt nu är att Rysslands rikaste person Michail Chodorkovskij tillfånga tagits i södra Sibirien. Den ryska statsledningen med President Putin i spetsen vad i praktiken innebär att f.d. KGB numera FSB har makten i landet nu startat ett öppet krig mot G8 miljardärerna eller Oligarker, ett annat ord som används av de som gjort sig omåttlig rika efter Sovjetunionens fall. Artikeln som beskriver situationen finns att läsa under:

http://www.toni-schonfelder.com/swe.asp?kat=3&id=577&show=577

Detta är den svenska sammanfattning av en artikel som publicerades i över 400 tidningar world wide, i Sverige kunde man först 3 veckor efter min publicering läsa om situationen i en snarlik text i DI och sedan SvD.

Rysslands rikaste man åtalad
Den ryske oljemagnaten Michail Chodorkovskij greps lördagen den 25 oktober 2003 och åtalades på sex punkter.
Chodorkovskij är vd för Rysslands största företag Yukos något sedan Putins utnämning till President varit en utmaning för alla de myndigheter som har till uppgift att granska Oligarkernas framfart i Ryssland.
Jakten på Yukos började egentligen för flera år sedan vilket har skett i det dolda. I somras arresterades Platon Lebedev, vd för Yukos ägarbolag Menatep, sattes bakom galler misstänkt för att 1994 ha lurat staten på aktiemajoriteten i ett av Rysslands största konstgödselföretag. Förra veckan åtalades Vasilij Sjachnovskij, chef för Yukos Moskva för skattefiffel och riskerar fem års fängelse.
Varför allt detta sker nu beror på att de går att kopplar tillslagen mot Yukos till Michail Chodorkovskijs finansiering av oppositionspartier, framförallt liberala Jabloko och SPS, inför dumavalet i december och är motståndare till ett omval av President Putin.
I torsdags genomsökte polisen kontoret för ett konsultföretag som jobbar för Jabloko med motiveringen att de letar efter information om Yukos. Men de tog även med sig konfidentiella dokument om Jablokos valkampanj, enligt partiet.
Marknaden kommer att reagera liknande som under den ekonomiska krisen i Ryssland 1998, förutspår Pavel Tepluchin, chef för investeringsföretaget Troika-Dialog. Något som kommer kanske lite sent eftersom de flesta utlänningar sitter fast med sina investeringar.
Rysslands ekonomi som haft en tillväxt på ca 6% de senaste åren, i och för sig från ett lågt utgångsläge ( Rysslands BNP är något större än Belgiens) tillväxten är i huvudsak beroende av olje försäljningen på en världsmarknad med relativ höga priser, världsmarknadspriset har varit i snitt ca 24 dollar per barrel. Den ryska oljan säljs för olika 2 priser, ett inrikespris som är dryga 6 dollar och ett internationellt pris som varit ca 17 dollar. Mellanskillanden till 24 dollar har fastnat i utlandet i bolag som kontrolleras av G8 grabbarna ( Oligarkerna).
Ryssland behöver pengar, till praktisk taget allt, sjukvården är lindrigt sagt bristfällig, liksom allt annat. Ryssland har alltjämt militära ambitioner och utvecklar ständigt nya vapen system.

Rysslands krig i Tetjenien och stationering av ryska trupper i f.d delstater slukar stora summor samtidigt som man har en alldeles för stor militärstyrka som skall finansieras.
Den ryska kolgruva olyckan i dagarna visar åter på ett land där det mesta håller på att ramla ihop och löneutbetalningarna börja sakta släpa efter igen. 8 st Oligarker som kallar sig G8 har en större cash flow än hela Rysslands BNP, att detta inte kan accepteras av den ryska ledningen är i sig inte förvånande. Frågan är vad som sker nu efter arresteringen och de övriga i G8, vad kommer dessa att göra? Utöver dessa 8 finns 2 st finns sedan en längre tid i landsflykt, båda är efterlysta genom Interpol och lever i all välmåga i London resp New York. Mer om detta kan du läsa om du klickar på länken ovan.


======================================


8)
Hur kunde barnen på 50,60,70 talet överleva?


Enligt dagens lagstiftare och byråkrater borde de av oss, som var barn på
50, 60-talet, och 70-talet inte ha överlevt. Våra barnsängar var målade med
blybaserad färg. Vi hade inga barnsäkra medicinflaskor, dörrar eller skåp,
och när vi cyklade bar ingen av oss hjälm. Vi drack vatten från
trädgårdsslangen och inte ur flaskor.
Vi åt bröd med smör, drack läsk med socker i, men blev aldrig överviktiga,
därför att vi alltid var ute och lekte. Vi delade gärna en läsk med andra
och drack ur samma flaska, utan att någon rent faktiskt dog av det.
Vi använde timmar på att bygga lådbilar av gamla skrotade saker, och körde i
full fart ned för backen, bara för att lite senare komma på att vi hade
glömt att sätta på bromsar. Efter några turer i diket lärde vi
oss att lösa problemet. Vi gick ut tidigt om morgonen för att leka ute hela
dagen, och kom hem först när gatubelysningen blev tänd. Ingen kunde få fatt
i oss på hela dagen - ingen mobiltelefon.
Vi hade inget Playstation, Nintendo eller X-boxar - i det hela taget inga
TV-spel, inte 99 TV-kanaler, inget surround-sound, inga mobiltelefoner,
hemdatorer eller chatrooms på internet. Vi hade vänner!
Vi gick ut och fann dem!
Vi ramlade ned från träd, skar oss, bröt armar och ben, slog ut tänder, men
ingen blev stämd efter dessa olyckor. Det var olyckor.
Inga andra kunde få skulden - bara vi själva. Kommer du ihåg olyckorna?
Vi slogs, blev gula och blå och lärde oss att komma över det.
Vi hittade på lekar med pinnar och tennisbollar och åt jord och gräs.
Till trots för alla varningar, så var det inte många ögon som blev
utstuckna, och gräset växte inte inuti oss i resten av våra liv. Vi cyklade
och gick hem till varandra, bankade på dörren, gick rakt in och blandade oss
i samtalet.
Vissa elever var inte så kvicka som andra i skolan, så de föll igenom och
var tvungna att gå om ett år.
Denna generation har fostrat några av de mest riskvilliga, de bästa
problemlösare och investerare någonsin. De sista 50 åren har varit en
explosion av nya idéer. Vi hade frihet, fiasko, succéer och ansvar, och vi
lärde oss att förhålla oss till alltihop. Och du är förmodligen en av dem.
Grattis!!!


=================================


9)
Det är inte bra för någon part när Sveriges bussbransch kontrolleras av en enda person som har intressen i ett bolag som konkurrera med alla andra i branschen, sitter som ordförande i BR, i Västra Sveriges bussägare samt i allahanda intresseorganisationer.

Det skriver Toni Schönfelder ansvarige utgivare för Varning Schönfelder Newsletter.
Det är också en örfil till valberedningen som inte har bättre omdöme och borde aldrig ha godkänt att Claes Olofsson exponerade sig själv på så många positioner som alla går in i varandra. Branschen som vi nu vet har förvandlats till en av de värsta kriser detta århundrade,
Toni är upprörd och pekar på det ohållbara i att Claes Olofsson sitter på sju stolar samtidigt. Både det egna företagets och branschens i allmänhet.
Det här skapar problem internt inom branschen, men också externt, eftersom myndigheterna inte längre har någon branschorganisation att korrespondera med.
Claes som dessutom visat dåligt omdöme i flera fall som snart kommer att publiceras och därutöver försöker ta livet av all kritik inom de egna leden genom att enbart omger sig av ja sägare och en VD som visat har liten eller ringa kompetens hänger med i bara farten.

Vem kan man lita på? är grundfrågan i Toni Schönfelders resonemang.
Svaret finns att hämta i det faktum att Claes Olofsson nu har hamnat mitt i olika processer mot medlemsföretag - en storm som med full kraft blåser hans privata särintressen rakt in i ett oavvisligt branschintresse där medlemsföretagen som är kuvade och inte våga att moppsar upp sig.

Avgå Claes Olofsson! Du får själv välja från vilken post.


===============================

10)

Sverige har fått ett samhällsklimat, där risken är påtaglig att den medborgare som yttrar sig blir stämplad, som någon slags ond människa det gäller i lika hög grad branschföreningen BR. Istället för att bemöta kritiker i sak svarar BR etablissemanget med etiketter och tillmälen. Detta avskräcker människor från att ge uttryck för sina åsikter, det signalerar att man inte ska bry sig. Kritiker tystas och samtal kommer av sig, innan de ens har börjat.
Det måste skapas ett klimat där olika uppfattningar får komma fram och meningsmotståndare möts med en grundläggande respekt. Börja med att byta ut valberedningen som år efter år bevisat sin inkompetens, vems intressen går man, inte kan det vara medlemmarnas Envar har rätt att bli bemött i sak - inte genom tillmälen, kränkningar eller hot. Fakta ska mötas med fakta, argument med argument.

Avgå Claes Olofsson! Du får själv välja från vilken post.

==================================


11) Insändare
Det kom en Insändare från en icke okänd person inom näringen som av olika skäl inte vill bli namngiven, inte för att denne inte står för sina tankar utan att han inte vill synas i mitt Newsletter, man tackar! Den som läser detta finner många paraleller med bussbranschen, det är väl därför jag har fått nöjet att få publicera denna insändare, månne tro?

Vi är många som har haft en vision om ett friare Sverige och ett friare Europa. .

Det så kallade folkhemsbygge som skapat illusionen om att vi i Sverige har
det bättre än alla andra har distanserat oss från Europa och omvärlden.

Den svenska socialdemokratins samhällsmodell behövde inte det framväxande
samarbetet i Europa. Ett sådant samarbete skulle snarare vara ett hinder.
Detta gav Tage Erlander uttryck för redan 1961, i det så kallade
Metalltalet. Han sade:
”Vi har här i landet kunnat föra en politik som i vissa avseenden varit
vägröjande också internationellt sett. Det är icke att förvåna om vi
känner tveksamhet att ansluta oss till internationella avtal som kan
tänkas avsevärt inskränka våra möjligheter att fullfölja denna politik.”
För Tage Erlanders socialdemokrater var Europasamarbetet en kalkyl – inte ett politiskt mål med ett värde i sig självt. Och så är det fortfarande. Det var en betydande orsak till att en majoritet av socialdemokratinssympatisörer röstade nej till euron och att folkomröstningen förlorades.

På Erlanders tid hade socialdemokratin råd att kalkylera. Sextiotalet var
den svenska socialismens guldålder.

Då levde man fortfarande med illusionen att kraftig offentlig expansion
kunde förenas med växande välstånd och bibehållen personlig frihet. Denna
falska tro delades också av många inom borgerligheten.

1966 gav den kände före detta chefredaktören på Dagens Nyheter Herbert
Tingsten ut boken ”Från idéer till idyll”. Där utropades att alla
ideologier hade dött ut och att samhället hade blivit en ”lycklig
demokrati” – utan några politiska skillnader.

I en tid som var så till bredden fylld av socialdemokratins dominans att deras politik nästan
ansågs opolitisk.

Samma år fullföljdes regleringen av radio och TV, och alla sändningar av
etermedia lades fullt ut under statlig kontroll. I början av 90 talet ville man förbjuda parabol antennerna i Sverige, en talande symbol för det socialdemokratiska Sverige.

Yttrandefrihetens former var en sak för politiker, regelverk och
granskningsnämnder. Något så viktigt kunde inte lämnas i händerna på den
enskilde.

Men det gällde inte bara vad vi fick titta på i rutan. Staten och
politiken tog över bit för bit av de beslut som borde ha varit våra egna
att fatta.

Den var här: den svenska modellen – det politiserade samhället –
enpartistaten.

Det är en paradox att det socialdemokratiska parti som en gång kom till
för att befria människan under decennier byggde upp en samhällsmodell som
i stället berövar människan möjligheten att förbättra sin egen situation
efter eget huvud. För hundra år sedan ville de öka friheten för dem som
styrdes av brukens patroner. Idag är de politikens patroner.

Kampen mot det gamla klassamhället ledde i stället fram till ett nytt
slags klassamhälle.

För fler och fler innebär de allt högre skatterna och oförmågan att ge
valuta för skattepengarna otrygghet och nyfattigdom. Skillnaderna blir
tydligare och tydligare.

Mellan dem som känner att de har kontroll över vardagen och dem som känner
att varken tid eller pengar räcker till.

Mellan de få som har råd att betala en privat sjukförsäkring och de som
får finna sig i att stå i de växande vårdköerna.

Mellan dem som lämnar skolan med goda kunskaper och dem som dagens skola
sviker.

Den arbetarrörelse som i början av det förra seklet stod för frigörelse
från den tidens överhet har blivit vår tids överhet.

Socialdemokraterna har blivit ett parti för eliten. För dem som anser sig
veta bättre hur andra människor skall leva sina liv.

Sverige behöver en frihetsrevolution.

Som flyttar tillbaka makten från politikens patroner till folket.


================================


Bäste läsare, det har återigen blivit igen läsare, tack för det, och min website
http://www.toni-schonfelder.com läses av fler än något annat branschorgan.
Rankningen ligger på 99.183 vilket innebär att den tillhör de mest besökta siterna för samhällsdebatt. Får jag påpeka att jag inte företräder några part intressen, att jag är obunden och eftersträvar ett ansvar hos dem som anförtrotts att hantera skattebetalarnas pengar. Eftersom det råder etableringsbegränsning inom kollektivtrafiken där miljarder kronor som behövs i samhället försvinner på mest obegripliga projekt och håller igång ett sjukt system. Att man inte samlar plus poänger hos berörda personer är självklart, alla som har något att tillföra är fria att framföra sina åsikter inom mitt forum. Med eller utan namn.
Välkomna.


Eder tillgivne
Toni Schönfelder
Tel 0034 616 421 085
Fax 0034 966 69 81 58
mailto:toni-schonfelder.com

Reklam för Spanien
Söker du information om Spanien -- Använd dig av min web http://www.spaininformation.org
Här hittar du allt

Fair use notice

The Toni Schönfelder Newsletter and website contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorised by the copyright owner. The material is being made available for purposes of education and discussion in order to better understand the complex nature of corruption in today's world. I believe this constitutes a "fair use" of any such copyrighted material as provided for in relevant national laws.

The material is distributed without profit to those who have expressed an interest in receiving the included information for research and educational purposes. If you wish to use copyrighted material from this site for purposes of your own that go beyond "fair use", you must obtain permission from the copyright owner. Toni Schönfelder cannot guarantee that the information contained in the Corruption News service is complete and correct or be liable for any loss incurred as a result of its use. Nor can Toni Schönfelder be responsible for any subsequent use of the material.


Denna sida är producerad av Toni Schönfelder. Avsändaren har inget ansvar för innehållet i sidor som är länkade -- allt material som finns i egen producerade sidorna får användas fritt och utan kostnad.

Esta página ha sido realizada por el Sr. D. Toni Schönfelder.Los realizadores de la página no se hacen responsables del contenido de las páginas enlazadas a la presente. Toda la información existente en las páginas de realización propia pueden ser utilizadas libremente y sin ningún tipo de coste.

This page has been produced by Mr Toni Schönfelder. The sender does not take any responsibility for the contents of the linked pages. The whole material in the own produced page can be used free of charge.