Ange ett namn eller sökord så får du upp alla artiklar som innehåller det du söker.
Tillbaka till Tonis hemsida

Toni Schönfelder A lifetime of innovation

Mina favoritlänkar, kolla in

Debattartiklar Ryssland

TaxFree handelns vara och icke vara

Tillägnad buss- och kollektiv branschen av Toni Schönfelder oberoende och fri debattör
Klicka på den artikel du vill läsa

Artiklar som du bara måste läsa,Vakna upp i Sverige!

Debatt artiklar av Harald Rosén (Det gäller flyg)

Toni Schönfelder
A lifetime of innovation



Toni Schönfelder
A lifetime of innovation

Debate - Opinion in English
Russia and Baltic States

Back to Toni Schönfelders homepage

Web library, My favorites

Toni Schönfelder
A lifetime of innovation



Verschiedenes in Deutsch

 
Newsletter „Varning Schönfelder“ Nr. 37 den 24 Oktober 2004.  
 
 
Bäste läsare,  
 
Detta nummer av Varning Schönfelder är lite unikt.  
 
Moral och värdegemenskap!  
Min hemsida http://www.toni-schonfelder.com har nu varit på nätet sedan 1996 och idag fått ett nytt utseende samtidigt som det besöks av fler än någonsin, skolor och andra samhällsintresserade börjar höra av sig och undra om man får använda sig av ett och annat som finns på sajten. Det är fritt fram för alla som vill använda uppgifterna, som alltid är alla uppgifter i sak absolut korrekta även om inte alla gilla informationen samt några får blodstörtning så snart man hör talas om mitt namn. Det är bra, för antingen har dom inte förstått mitt budskap eller är dom del av utsugarna.  
All slags korruption och maktmissbruk skall fram, enda sättet att få till en begränsning, det går aldrig att få bort det, men att återskapa en värdegemenskap och gemensamma moraliska värderingar är något som står över politiken och där kan du medverka genom att skicka mig uppgifter om alla galenskaper som bara har en tendens att accelerera.  
En ny regeringsombildning, men med samma blodiglar i ledningen som alla är ansvariga för en kapitalförstöring som saknar dess like även i ett historiskt perspektiv.  
Till slut är det du som skall betala slöseriet och ingen annan, därför belastas du med världens högsta beskattning inte för att man hade en bra socialvård under nedmontering.  
 
Det unika med detta Newsletter, en modern BLOGG, är att vid denna tid 1996 började jag sända ut lite information hur folk som arbetar i det offentliga utan bedövning förintar skattepengar, sedan dess har statskulden fördubblats och är den svenska BNP i en jämförelse till ett koncernbokslut ett enda uppblåst sifferverk. Staten tvingas köpa nya tåg för att hålla SJ rullande som får låna dessa gratis, SJ säljer dessa och räddar därmed årets bokslut från ett nytt gigantisk underskott, under ledningen av moderaten Adelsohn, medlöpare finns i alla partier.  
 
Undra om inte cykel upphandlingen i Stockholm slår rekord i mänsklig dumhet. Mp och v driver igenom att man skall köpa upp ett större antal cyklar som skall stationeras i Hammarby sjöstad så att folk kan cykla till arbetet gratis (?) Gatukontoret upphandlar och en handlare får tillslaget. Gatukontoret avropar aldrig några cyklar och han som fick uppdraget kräver att avtalet skall infrias, han går till domstol och vinner, får utbetalt 5 miljoner kronor utan att enda cykel har levererats. Otroligt skriker du, nejdå det blir än värre, den kommuniststyrda katastrofregeringen i Stockholm kräver av gatukontoret på nytt om en ny upphandling vilken genomförs och samme handlare får tillslag igen. Inga cyklar levereras nu heller varför han på nytt med ett gammalt domstolsbeslut i handen går upp på gatukontoret och kräver ännu en gång 5 nya miljoner kronor utan att en enda cykel levererats. Inom loppet av ett par år har denne cykelhandlare fått 10 miljoner kronor utbetalt utan att en enda cykel finns på plats.  
 
I en fungerande rättstat skulle politikerna som bär ansvaret åtalas och buras in, sak samma med de tjänstemän som bär ansvaret. I Sverige får dom sedvanlig löneförhöjning och nya förmåner samt en ny position i hirakin, det är här man måste börja med att ändra regelverket där alla är åtalbara om man gör sig skyldig till slöseri med skattebetalarnas pengar..  
 
SL och 30 miljoner för en ny logga och en VD som inte förstår att han måste ha tillstånd av styrelsen som representera ägarna, nej det är inte Grönköping jag skriver om, det är Stockholm året 2004, en VD som på mygelvägar tillsattes som chef för SL, som kommer från IKEA, undrar om det finns en enda VD inom denna organisation som huxflux får för sig att man kanske skulle ändra på IKEA märket utan att ha ägarens godkännande? Även om SL chefen kan dupera omgivningen med att han ärvde profilprogrammet från sin företrädare så är det nog det första man gör och fråga styrelsen om det hela är sanktionerad, ifall av att man förstår skillnaden i att vara VD för en storkoncern och distributionschef av Kalles Kaviar hos IKEA, steget är långt, men skall skattebetalarna tvingas betala dessa fadäser i oändlighet?  
Finns det ingen hejd på tokfranserierna? I vart fall blev det stopp på nya loggan, flera fordon och T - banestationer skall nu återskapas som man hann med att måla om, och dryga 30 miljoner är bortblåsta på ingenting! 30 miljoner igen, 500 miljoner på ett odugligt biljettsystem som kommer att kosta ca 2 miljarder för att sedan kasseras inom några år.  
Miljoner för en PR kampanj där SL chefen sitter på en bänk och tala med resenärerna, andra delar ut gröna äpplen. Miljoner som slösas bort till Vaxholmsbolaget, Busslink som kör med miljonförluster som SL måste täcka upp.  
Vem burar in hela SL ledningen, en gång för alla?  
 
Med detta önskar jag dig välkommen till ett nytt hett ”Varning Schönfelder” Newsletter,  
 
===============================================  
 
Ur detta digra innehåll hittar du denna gång:  
 
1a) Ettusentvåhundrafyrtiotre miljarder kronor  
 
1b) SL säljer ut flygbussar och Cityterminalen, Staten Räddar!  
 
1c) Den nya matematiken och högre konster att förbättra resultat!!  
 
2) SL och miljardstölden  
 
3) Röda Korset. Helt rätt...de som jobbar nere i bl.a Geneve badar i förmåner.  
 
4) Muthärva i kommunalt ägt fastighetsbolag  
 
5) Staten vill ha förmögenhetsskatt inbetald därför att någon har en framtida lotterivinst  
 
6) "TURISM KAN GE 40.000 NYA JOBB".  
 
7) Byråkratin kostar 50 miljarder, nästan lika mycket som bidraget till den svenska kollektivtrafiken. Kritiken kommer från Riksrevisionen  
 
8) "Hemlig" skattechock på 149 procent  
 
9) Nya radiopassen underlätta identitetsstöld och förföljelse  
 
10) Saab Aerosystems i Linköping  
 
11) SVÅRARE FÖR SMÅFÖRETAG FÅ LÅN.  
 
12) ENKLARE REGLER SKA STOPPA SVARTJOBB, ett steg närmare mot en polisstat  
 
13) Sjupunktsprogram räddar svensk industri, men var finns bussbranschen?  
 
14) Blir inte lurad av säljarna för sökmotoroptimering  
 
15) Perssons nya regering!  
 
16) Sjukare av hälsosajterna  
 
17) Kommunister missnöjda över hur SJ sköter tågtrafiken  
 
18) Klåparna i Danmark, Danskar och matematik  
 
19) I två utmärkta Uppdrag granskning har vi fått se kommunister svettas  
 
20) Varning för Generationskrig!  
 
 
==================================================  
Vakna för bövelen vaknar! Bäste läsare.  
 
1)  
 
Ettusentvåhundrafyrtiotre miljarder kronor  
Statsskulden, alltså de pengar som svenska staten över åren lånat för att finansiera sin verksamhet är: Ettusentvåhundrafyrtiotre miljarder kronor (1243 miljarder kronor) per den 30 september 2004 och skulden ökar hela tiden med en summa varannan månad eller motsvarande vad alla barnbidrag kostar på årsbasis, där länsbolagen bär en stor del till skulden och för en sakta men säkert avveckling av den svenska välfärden. Källa Riksgälden  
Vakna för bövelen vaknar!  
-----------  
1b)  
 
SL säljer ut flygbussar och Cityterminalen, Staten Räddar!  
Storstockholms Lokaltrafik, SL, har erhållit tillstånd att sälja sina aktier i Flygbussarna Airport Coaches samt Cityterminalen i Stockholm.  
 
Det är landstinget som ensamt äger SL.  
Landstingsfullmäktige i Stockholm har gett klartecken till försäljningen.  
 
SL:s aktieinnehav i Flygbussarna är 30 procent och i Cityterminalen 40 procent.  
 
STATEN räddar SL som får in övervärden i åtminstone Cityterminalen om det finns några övervärden i Flygbussarna är oklart, men säkerligen har man hittat ett goodwill värde så att SL kan få tillbaks sina satsade pengar.  
Räddaren i NÖDEN är fastighetsbolaget Jernhusen som tar över SL:s aktiepost i Cityterminalen. Fastighetsbolaget Jernhusen är SJ:s gamla fastighetsdivision som numera ägs direkt av staten. Rundgång med skattebetalarnas pengar som håller igång ännu ett otal antal medarbetare.  
Vakna för bövelen vaknar!  
-------------  
1c)  
 
Den nya matematiken och högre konster att förbättra resultat!!  
 
I nummer av Veckans Affärer är Sveriges 500 största företag listade, på plats 135 ligger SJ AB som sticket ut lite extra med en resultat förbättring från år 2002, minus 995 miljoner i förlust till år 2003 med minus 101 miljoner kronor ett rejält kliv upp måste man säga. Hur detta går till skrivs det naturligtvis inget om. Ett exempel från resenärerna i Blekinge visar att man numera tar bussen istället för sina Kustpilar när man skall ut och resa. I veckan var det bara tre av behövliga sju tåg som fanns att tillgå, alltså ersättningstrafik med buss gäller som oftast.  
 
Saxat ur SJ delårsrapport januari – juni 2004, har SJ AB gjorde en vinst på 22 miljoner kronor under det första halvåret i år – detta trots att resandet ligger kvar på samma nivå som föregående år och många kunder numera väljer billigare biljetter. Det positiva resultatet förklaras i första hand av intäkter av engångskaraktär - såsom försäljning av dieseltåg till Israel - men även att SJs omfattande resultatförbättringsprogram börjar ge resultat.  
Intäkterna slutade på 2 878 miljoner kronor, vilket är en minskning med 2 procent jämfört med det första halvåret 2003.  
 
Denna försäljning i år till Israel och under 2003 till Danmark av dieselmotor vagnar sker på banor där SJ lagt sig till med upphandlad trafik till alltför låg ersättning och där länstrafikbolagen gjort smarta upphandlingar. Här skall straffas dubbel upp - passagerarna får åka buss istället för tåg och tågen säljs för att klara SJ AB resultat. Att tågsätten inköptes för ett drygt tiotal år sedan med stöd av staten för länstrafik – det är helt glömt.  
 
Staten ger bidrag till att anskaffa fordon på järnväg som går på en häftigt subventionerad bana som Banverket byggt om för någon miljard – som sedan säljs för att rädda SJ AB resultat!?!  
 
Glömde jag säga att från nästa år stängs Blekingekustbana av i TVÅ år för att elektrifieras, på det sparar både SJ AB och länstrafiken pengar!!  
 
År 2008 öppnar Kustbanan igen och då är det nya tågsätt som staten sponsrat som skall gå i trafik!. Dessa tåg finns redan och går i Kust till Kust trafik för just SJ AB egen trafik – bra att låna så länge så att säga.  
 
Någon som förstår mattematiken??  
Det är du som betalar det kan vi alltid vara överens om!  
Vakna för bövelen vaknar!  
 
 
2)  
 
SL och miljardstölden samt en olaglig kartellbildning.  
 
Föreningsstyrelsens arbetsutskott trampade uppenbarligen på ömma tår. Bussföreningen i Stockholm höll på att förstöra en god affär för SL, Flygbussarna, Busslink, Swebus och Connex.  
 
I den uppgörelse som (s) tvingades till med kommunisterna, (v), dom röda och dom gröna kommunisterna, (mp), skall staten skänka 200 splitternya bussar i samband med att man inför trängselskatten ( OBS skatt inte avgift) i Stockholm på skattebetalarnas bekostnad. Försök och häng med bäste läsare, 200 splitter nya bussar till SL för ett försök på kanske13 månader som kostar i runda slänga 1 miljard kronor. Jag är sedan inte klar över om bussarna sedan hyrs ut till SL-entreprenörena eller skänks till dem där Busslink som redan är ett SL ägt bolag får merparten. Strunt samma vilket, av upprördheten att döma kommer entreprenörerna över bussarna på mycket förmånliga villkor.  
 
Vid en retorisk fråga till Claes Olofson före detta BR ordförande av några personer från Stockholms förening hur kul han tyckte det skulle vara att vid nästa SL-upphandling lämna anbud från Buss i Väst i konkurrens med statssubventionerade konkurrenter? Svaret alla väntar på….  
 
AU i BR Stockholm fick kritik för att man inte hade rådfrågat SL-entreprenörerna före uppvaktningen hos finansministeriet där man föreslog att de privata bussägarna kunde sköta trafiken med de fordon som idag var avställda till en låg kostnad.  
 
Från BR förbundet tillika centralmakten i Stockholm ansåg man att organisationen borde ha underrättats. Frågan är, varför då? Stockholmsföreningens medlemmar erbjuder sig genom föreningens AU att utföra transporter för sin trafikhuvudman. Vad har riksförbundet BR med detta att göra?  
 
Varje sunt tänkande bussföretagare undersöker inför en utökning av trafiken om inte befintliga fordon kan merutnyttjas vilket man hedrande gjorde från Stockholms läns busstrafik förbund, ett förslag som inte var särskilt långsökt. Staten borde resonera på samma sätt och SL tjänstemännen likaså.  
 
Det finns flera mycket allvarliga fel i det hela,  
SL förhandlar med ett helägt och ett delägt dotterbolag, för att det inte skall bli juridiska spetsfyndigheter involvera man dels sina egna bolag och dom 2 större företagen som inte är samhällsägda. Folket som sitter i dessa bolag har sin bakgrund från samhällsägda och kooperativa företag där alla föds till att klia varandra på ryggen från vaggan till graven oftast med en partibok i fickan.  
 
Dessa sitter nu och smider en plan hur man skall lugga skattebetalarna med finansdepartementets hjälp på 200 nya bussar som beräknades kosta runt 600 miljoner kronor, snart ser man chansen att höja beloppet till 800 miljoner och man är nu framme vid 1 miljard då det inte går att få fram så många bussar på så kort tid utan att det kostar extra pengar och SL befinner sig i ett drömläge gentemot staten och kan hyva in en större summa pengar till den egna verksamheten utan att det går att hänföra till annat än extra kostnader för införingen av trängselskatter, just det, det är en skatt och inte en avgift. Rent juridisk är det en avgrundsfråga för är det en skatt måste staten göra en internationell upphandling och då räcker inte samtal med SL politrukerna.  
 
Detta är tillika åtalbart då det är en kristall klar kartell, bara att man sitter tillsammans för att fördela inkomsterna vore i USA förenat med 20 - 30 års fängelsestraff, i Sverige en klapp på axeln för att man luggat skattebetalarna.  
Det är också åtalbart i Sverige ifall någon skrivkunnig informerade Konkurrensverket då det är ett brott mot EU:s konkurrenslag, frågan är var denne skrivkunnige finns?  
 
BR:s agerande är i vart fall inte för mig förvånande, så är det med en VD som kommer från en verksamhet med planhushållning och vara totalt befriat från insikten vad företagsamhet är för något, vad fri företagsverksamhet innebär, vilket ansvar man har som förbunds VD, är det ingen i branschen som förstår detta, er VD är kriminell! Varken mer eller mindre, han får inte vara med i samtal som begränsar de mindre bolagen till förmån för de större bolagen, hur mången blunder skall en person få tillåtas innan han byts ut? Hur kriminell skall man få vara innan man avsätts? Förstår ingen att denne VD är en belastning för hela branschen?  
 
Att Connex svenska ledning är ett hopplock av medlöpare, att Swebus leds av figurer utan kontakt med verkligheten, att Busslink är SL ägt och har ingenting i ett privat förbund att göra och sak samma med Flygbussarna som utnyttjar SL och skattebetalarna samtidigt som dom slår undan grogrunden för de enskilda bolagen.  
Agerandet i Stockholm har avslöjat eländet alldeles tydligt, nu är det ta mig attan din tur att agera och inte minst för Tomas den nye ordföranden, hellre ett förbund med färre medlemmar som är fri att agera än att vara slav under företag där ingen absolut ingen har ett personligt ansvar, där alla felsteg betalas av aktieägarna som i de flesta fallen är skattebetalarna och dessa kan inte värja sig då dessa är tvingade enligt rådande lag att fylla på kassorna, detta kan man ändra på, vem fyller på din kassa när du gör ett Fel och vem Ändrar på ett i grunden sjukt BR?  
Vakna för bövelen vaknar!  
 
 
===============================================  
 
 
3)  
 
Röda Korset. Helt rätt...de som jobbar nere i bl.a Geneve badar i förmåner.  
 
Läste dina åsikter om Röda Korset. Helt rätt...de som jobbar nere i bl.a Geneve badar i förmåner. Det är traktamenten hit o traktamenten dit, medföljandetillägg, hemresetillägg, privatskolor åt ungarna och hela kittet. Helt horribelt för att vara en välgörenhetsorganisation. För att inte tala om EU. En hög representant för EU i Sverige, först var hon anställd i Bryssel men "utlokaliserad" till sitt hemland, varför hon fick kåken betald på Lidingö av EU. Skattade 10% på sin lön och nu kommer det bästa: köpte sin svenskregistrerade personbil utan moms i Sverige. Mao så bytte hon bil varje år, eftersom hon då fick mer för bilen än vad hon betalt. Bilfirman värderade den ju naturligtvis med moms......horribelt var ordet.  
Detta förklarar ju varför nyutexaminerade studenter från universitetet ser UD o Exportrådet som favoritarbetsplatser. Inte speciellt kul o kvalificerat att sitta som någon superkontorist o hämta ut fyllesvenskar i Thailand från den lokala polisen- dock grymt flashigt att vifta med diplomatpass o räkna stålarna varje månad.  
Summan summarisk det här handlar om, svenska statstjänstemän som utnyttjar max alla förmåner och kryphål istället för att medverka att dessa blir avvecklade, girigheten, avsaknad av gemensamma värderingar och ansvar har tagit över överallt.  
Vakna för bövelen vaknar!  
 
==========================  
 
 
4)  
 
Muthärva i kommunalt ägt fastighetsbolag  
 
Fem anställda på det kommunala fastighetsbolaget Sisab i Stockholm är misstänkta för mutbrott. Totalt rör det sig om tio personer som är misstänkta i muthärvan.  
 
I det kommunala fastighetsbolaget Sisab i Stockholm håller Ekobrottsmyndigheten i Stockholm att nysta upp en muthärva där fem anställda på Sisab är misstänkta. Totalt rör dig sig om tio personer skriver SVT enligt uppgifter från nyhetsprogrammet ABC. Personerna är misstänka för att ha fakturerat merkostnader för arbeten utförda och detta har de anställda fått tillbaka i förmåner. En person från kommunala fastighetsbolaget Sisab sitter anhållen misstänkt för grov trolöshet mot huvudman.  
Nog är det märkligt att man ständigt hittar dessa mutkolvar i den kommunala företagsamheten som finansieras med skattebetalarnas pengar.  
Vad är straffet, några år villkorlig i bästa fall, pengarna kvar på banken, nytt jobb garanterat inom förvaltningen på en ny chefsplats. Detta ser facket till eftersom man måste hålla sina egna under armarna och stöld är brist på kontroll från arbetsgivaren och då är det accepterat att man fyller de egna fickorna på andras bekostnad, sannerligen är det inte exakt samma argument jag tog del av i Sovjet när jag hade möjligheten att leva och se systemet inifrån.  
Vakna för bövelen vaknar!  
 
==================================  
 
5)  
 
Staten vill ha förmögenhetsskatt inbetald i förskott därför att någon har en framtida lotterivinst!  
 
Det är dags för svenska politiker (och för svenska folket som faktiskt är deras uppdragsgivare) att ta sig i kragen och se över den svenska beskattningen och villkorliga domar som där man kan undra hur någon vid sina sinnens fulla bruk kan komma fram till den slutsats domstolen gjort  
 
När staten vill ha förmögenhetsskatt inbetald därför att någon har en framtida lotterivinst att hämta ut hos det statliga spelbolaget och domstolarna konstaterar att det är helt i sin ordning är det ett tydligt tecken på att något inte står rätt till.  
 
Ett återkommande tema i kritiken av det svenska skattesystemet har varit att den höga skatten på arbete gjort att det enda sättet att bli rik på är att vinna på lotteri. Detta har nu åtgärdats, men kanske inte på det sätt som många hoppats. En domstol har nämligen fastslagit att den som vunnit högvinsten på Triss – 25 000 kronor i månaden i 25 år måste betala förmögenhetsskatt på hela beloppet från första dagen eftersom den fordran som vinnaren har på Svenska Spel är att betrakta som en skattepliktig tillgång.  
 
Enkelt uttryckt innebär det av de pengar vinnaren får ut under första året går knappt 40 procent i skatt. Mer än om han hade fått motsvarande summa i lön. Den här frågan handlar dock inte om huruvida det är synd om lottomiljonärer. Det är det naturligtvis inte i någon rimlig mening. Utan om att det svenska skattesystemet har spårat ur fullständigt.  
 
För det första kan man undra hur någon vid sina sinnens fulla bruk kan komma fram till den slutsats domstolen gjort. Det överskrider min och troligen de flesta andra svenskars fattningsförmåga.  
Vakna för bövelen vaknar!  
 
===================================  
6)  
 
"TURISM KAN GE 40.000 NYA JOBB".  
 
Svensk turistnäring kan ge 40.000 nya jobb med rätt strategi, enligt Ossian Stiernstrand,  
VD för Turismens Utredningsinstitut.  
Jaha, så har vi ytterligare en knutte som lever på samhällets bekostnad med kansli och allt, som VD måste han synas åtminstone någon gång eftersom ingen vet att hans verksamhet existera och vad som är ändamålet.  
Ingenting har väl utretts så mycket som den svenska turistnäringen som lider av inavel, ryggdunkare, bidragsfantomer med folk som har en anpassningsförmåga som visar sig bäst när dessa passera en röntgen, att man är i total avsaknad av ryggkotor, en unik prestation av ett ny framodlad typ av människor, ryggradslösa personer. Att sedan många är chefs psykopater eller lider av Aspergergs syndrom förenkla inte Turisms utveckling.  
Slutsatsen är lysande av denne VD:s utredning, med rätt strategi kan man få fler arbetstillfällen, javisst men var finns dom som vill arbeta, när det är enklast att lyfta bidrag vilket 1 miljon fullt friska föredrar att göra?  
Avveckla dessa verksamheter och spar skattepengar, man måste börja någonstans!  
Vakna för bövelen vaknar!  
 
===============================  
 
7)  
 
Byråkratin kostar 50 miljarder nästan lika mycket som bidraget till den svenska kollektivtrafiken. Kritiken kommer från Riksrevisionen  
 
Hård kritik mot regeringens regelverk för småföretagare.  
 
Regeringen gör för litet för att förenkla regler för företag, enligt en kritisk rapport från Riksrevisionen. Nästan inga förslag till förändringar har de senaste åren haft som huvudsyfte att göra det enklare för företagen.  
 
FÖRETAGSREGLER  
Regeringen gör för litet för att förenkla regler för företag. Nästan inga förslag till förändringar har de senaste åren haft som huvudsyfte att göra det enklare för företagen.  
 
Kritiken kommer från Riksrevisionen som granskat var regeringen gör för att svara upp till riksdagens beslut att prioritera förenklingar av regler för företag.  
 
OECD uppskattade för ett par år sedan svenska småföretags kostnader för att administrera skatte-, arbetsmarknads- och miljöregler till cirka 30 000 kronor per anställd och år, eller omkring 50 miljarder kronor för alla företag i Sverige.  
 
Det finns sedan 1999 en grupp på näringsdepartementet som har till uppgift att granska vilka effekter nya regler eller förändrade regler har på företagens villkor, Simplexgruppen.  
Men de styrs helt av inkorgen, konstaterar riksrevisor Kjell Larsson.  
 
Gruppen granskar årligen uppskattningsvis cirka 400 förslag till nya propositioner, nya bestämmelser i förordningar och nya kommittédirektiv.  
Och det gör de bra, säger Larsson.  
 
Men gruppen har varken resurser eller organisation som klarar av att granska de befintliga regelverken.  
 
Riksrevisionen föreslår att mer kraft läggs på att förenkla befintliga regler.  
 
Regeringen får också kritik för att de inte ger någon samlad bedömning av hur det totala flödet av förändrade lagar och förordningar påverkar företagen. Inte heller ges någon information om vilka lagar och förordningar som ändrats i syfte att förenkla för företagen.  
Utgångspunkten för de förändringar som görs är i dag inte att förenkla för företagen utan genomförs av andra skäl, konstaterar Kjell Larsson.  
 
Riksrevisionen föreslår nu att regeringen undersöker möjligheten att räkna in även övriga kostnader för att leva upp till reglerna. Till exempel om arbetsmiljöregler tvingar ett företag att byta ventilationssystem tillkommer ju också kostnaderna för inköpet av ett nytt system förutom pappersarbetet kring förändringen  
Vakna för bövelen vaknar!  
 
==============================  
 
8)  
 
"Hemlig" skattechock på 149 procent  
 
Skatteväxlingen har slagit hårt mot husägarna.  
Energiskatten ligger idag på 9.000 kronor om året för en normalvilla.  
En skattehöjning på 149 procent de senaste åtta åren, skriver Privata affärer.  
När skattedebatten ägnat sig åt arvs- och förmögenhetsskatterna har energiskatten i det tysta gått i taket.  
1996 var energiskatten 9,7 öre per kilowattimme. I år är den 24,1 öre. Med moms är den uppe i 30,1 öre och därmed gått upp 149 procent.  
Går årets budgetförslag igenom höjs energiskatten med ytterligare 1,2 öre.  
Vakna för bövelen vaknar!  
 
===============================  
 
9)  
Nya radiopassen underlätta identitetsstöld och förföljelse  
 
Med början i januari ska amerikanska myndigheter börja utförda radiopass - pass med inbyggda så kallade RFID-chips. Det handlar enkelt uttryckt om en slags radiosändare, som skickar iväg information om passägarens namn, adress, födelsedag, födelseplats samt ett foto eller ansiktskod på vederbörande. Vem som helst som sätter upp en antenn på ett smart sätt kan komma att snappa upp personinformation från förbipasserande - utan att de berörda ens märker det. Även i Sverige kan vi komma att få radiopass.  
Syftet med de nya radiopassen är att försvåra förfalskningar. På köpet underlättas passkontrollen vid gränspassager, eftersom passen kan avläsas med radiovågor på ett visst avstånd. Förmodligen, även om detta inte är klart utsagt, är det meningen att detta avstånd ska vara mycket kort (kanske 10-20 cm). Med kraftiga RFID-läsare och stora antenner kan det dock bli möjligt att avläsa informationen på större avstånd, så att exempelvis människor som passerar genom en dörr får sina personuppgifter ofrivilligt avlästa och registrerade.  
 
Informationen i passen kommer inte att krypteras, utan ska lagras i klartext. Skälet till det är att USA finner det alltför riskabelt att dela med sig av sina krypteringsalgoritmer till andra länder. Tanken är nämligen att andra länder ska följa efter USA och införa RFID-pass för sina medborgare. Förmodligen blir det så, eftersom den internationella organisationen för civilflyg, ICAO, i sina tekniska specifikationer för pass nyligen har valt att inkludera RFID-chips.  
Om personinformation lagrad i klartext kan avläsas med en antenn blir frestelsen stor för exempelvis hotell, biluthyrare, växlingskontor och andra som har stor kontaktyta med resande att sätta upp RFID-läsare på strategiska ställen och börja bygga upp personregister. Det hävdar i alla fall välrenommerade medborgarrättsorganisationer i USA, såsom Electronic Frontier Foundation och American Civil Liberties Union. Likaså kan radiopassen underlätta identitetsstöld och förföljelse (så kallad stalking). En jurist vid Electronic Privacy Foundation, Lee Tien, kallar radiopassen för "en fasa för integriteten  
 
==========================================  
 
10)  
 
Saab Aerosystems i Linköping  
 
Saab Aerosystems i Linköping ska utveckla ett nytt avancerat planerings- och utbildningssystem för stridsflygplanet JAS Gripen. Piloten ska kunna planera hela sitt flyguppdrag på marken, ladda en "datastav" med alla uppgifter om flyguppdragen och sedan mata in dem i det riktiga flygplanet.  
 
Avståndet i utvecklingen mellan industrin och bussbranschen ökar för varje år med ljusets hastighet, det är fullständigt förfärligt att sitta på åskådarplats och se hur en hel bransch blir ifrånkörd.  
Vakna för bövelen vaknar!  
 
 
=====================================  
 
11)  
 
SVÅRARE FÖR SMÅFÖRETAG FÅ LÅN. Den nya konkurslagen har fått bankerna att bli mer försiktiga med lån till småföretag, som nu tvingas pantsätta privategendom och välja dyrare finansiering.  
 
Jag tar indylika uppgifter bara för att visa att det är stort glapp mellan vad man säger från regeringens sida och hur skaer och ting utvecklar sig på markplanet när ingen ser heleheten längre, alla tar för sig, alla säkra sina fordringar, den som står där med sin tvättade hals är den enskilde privata företagaren som inte kan värja sig och så har man ett förbundsorgan som faller en i ryggen. Vakna för bövelen vakna!  
 
================================  
 
12)  
 
ENKLARE REGLER SKA STOPPA SVARTJOBB.  
I höst lägger regeringen en proposition om en tidsbegränsad företagarskattesedel och fackliga organisationer ska förhandla för oorganiserade arbetare som ett led i att få bukt med svartjobben.  
Redan tidigare har facket fått långtgående rättigheter som mer påminner om en polisstats övervakningsmetoder, jodå man kan rätt färdiga allt om man inte ser till helheten  
Vakna för bövelen vakna!  
 
===================================  
 
 
13)  
 
Sjupunktsprogram räddar svensk industri, men vem räddar bussbranschen?  
 
Industrikommittén överlämnade häromdagen en "offert" till Göran Persson med sju punkter som ska trygga framtiden för den svenska industrin. Listan innehåller förslag inom bl a utbildning, forskning och innovationsstöd och ska vara genomförd till 2010.  
Förslag till åtgärder:  
1. Konkurrenskraftiga industriforskningsinstitut. Staten och industrin måste samverka för att ge instituten möjlighet att medverka i strategiska forskningsprogram i internationell miljö.  
 
2. Rörligheten måste öka mellan industri och utbildningsinstanser genom tätare kontakter mellan industri, lärosäten och institut.  
 
3. Flera områden måste få egna branschforskningsprogram.  
 
4. Nya och växande företag måste få tillgång till innovationsstöd  
 
5. Ingenjörsutbildningen måste struktureras om  
 
6. Förstärk yrkesutbildningen av kvalificerade yrkesarbetare med starkt input från industrin  
 
7. Fortsatt dialog i forsknings- och innovationsfrågor  
 
 
Var finns bussbranschen och den utpräglade småföretagarverksamheten?  
Här hade det varit på plats för BR att vara med och presentera ett 10 punkters program hur man avveckla länsbolagen, släpper marknaden fritt, inför fri etablering och visa för regeringen hur man spara miljarder redan dag ett i ett förändringsprogram.  
Vakna för bövelen vakna!  
 
====================================  
 
14)  
 
Blir inte lurad av säljarna för sökmotoroptimering  
 
Jag tror jag blir galen snart  
 
Världens hetaste ämne just nu är marknadsföring på Internet (i alla fall i min lilla trånga värld)  
Och vad gör media - de kastar sig över sökmotorpositoneringsföretagen och frågar hur man ska göra.  
Häromdagen stod det i Svenska Dagbladet om vad de här företagen kan göra för ditt företag.  
De säger att de anmäler din sajt till 50 000 sökmotorer - när det finns tio som är intressanta.  
 
Sanningen är att de anmäler din sajt till länkfarmer för att få upp antalet länkar - och måste anmäla dem hela tiden igen eftersom sökmotorerna kastar ut dem. Med andra ord - det är som att hälla vatten i en läckande hink. Så länge du häller, dvs betalar, håller du sajten uppe, men när du slutar blir hinken tom.  
 
Och som grädde på moset så fakturerar de dig tiotusentals kronor om året för något du kan göra själv på en halvtimme helt gratis - med en hink som inte läcker. Lägger du dessutom ner lite tid till kan du få ett företag som håller sig högt uppe hela tiden.  
Till och med en datateknisk idiot som jag klarar av det.  
 
=================================  
 
15)  
 
Perssons nya regering!  
 
Göran Persson presenterar regeringsombildning, nya medarbetare, rockad på folk och inga förbättringar i sikte? Istället är vägen klar för en sänkning av spritskatten, nu när Ringholm skall vara Idrottsminister. Pagrotsky som blir ansvarig för kulturen efter att ha åstadkommit genom tidernas största skadeståndsavtal genom tvångslagen avseende Barsebäck som för övrigt har en lång väg kvar att vandra efter tvångslagstiftningen som lär prövas så småningom i EU domstolen med nya pålagor, eftersom vad man har gjort är ett flaggrant övergrepp mot EU:s grundprinciper och då spelar det ingen roll om hur man lagstiftar i Sverige, men som sagt det får framtiden visa och skattebetalarna betala, miljarder som inte finns utan måste lånas upp och därmed skuldsätta folket ännu mer.  
Vakna för bövelen vakna!  
Statsrådsberedningen  
Vice statsminister blir tidigare finansminister Bosse Ringholm som också får ansvar för idrottsfrågorna.  
Finansdepartementet  
Finansminister och chef för finansdepartementet blir statsrådet Pär Nuder som också får ansvar för internationell ekonomi. Kommunal- och landstingsekonomi samt finansmarknadsfrågor:  
Sven-Erik Österberg.  
Justitiedepartementet Integrations-, storstads- och jämställdhetsfrågor: Jens Orback.  
Näringsdepartementet  
Näringsminister och chef för näringsdepartementet blir tidigare utbildningsminister Thomas Östros.  
Miljödepartementet  
ombildas till ett miljö- och samhällsbyggnadsdepartement och tillförs ansvar för samhällsbyggnads-, bostads- och energifrågor. Statsrådet Mona Sahlin blir departementschef med ansvar för bostads- och energifrågor. Statsrådet Lena Sommestad ansvarar för miljöfrågorna.  
Utbildningsdepartementet  
omorganiseras till ett utbildnings och kulturdepartement. Chef för departementet blir tidigare näringsminister Leif Pagrotsky som får ansvar för kultur, högre utbildning och forskning. Ansvarig för gymnasie- och grundskola blir Ibrahim Baylan.  
 
================================  
 
16)  
 
Sjukare av hälsosajterna  
Hälsosajterna på nätet gör sjuka sjukare - och inte friskare. Den slutsatsen drar ett framstående internationellt nätverk av forskare som heter Cochrane. De har studerat hur 4.000 personers sjukdom förändrats. En del av dem har använt Internets hälsosajter. Och då visar det sig att man kunnat konstatera sakligt att de som använder hälsosajterna har en sämre hälsa än andra, till exempel genom sämre blodsockernivå hos diabetiker. Varför det är så vet forskarna inte men en teori de har är, enligt Svenska Dagbladet, att Internetanvändarna tycker sig veta bättre än sin läkare och därför inte bryr sig om vad han eller hon säger. ( källa FL-Net)  
 
======================  
 
17)  
 
Kommunister missnöjda över hur SJ sköter tågtrafiken  
 
Många har reagerat på de upprepade störningarna inom tågtrafiken, senast igår drabbades flera hundra resenärer av en lång försening.  
Lokföraren och vänsterpartisten Leif Lindström tycker att SJ inte sköter sitt uppdrag och han säger att någon annan operatör borde ta över.  
Häromdagen blev ett av SJ:s tåg från Falun till Stockholm en och en halv timme försenat. Det på grund av att tågpersonalen skulle få sin lagstadgade dygnsvila innan tåget kunde avgå och det inte fanns någon extrapersonal att kalla in. Försening drabbade flera hundra resenärer.  
Tågtrafiken mellan Dalarna och Stockholm är så oerhört viktig så den måste fungera, säger Leif Lindström, lokförare i Borlänge och vänsterpartist.  
Källa: Dalanytt, 19 oktober  
 
Jaha då var där igen, om man förstatliga järnvägen till ett ensamt monopol då löser sig alla problem, förbjud Expressbussar, förbjud personbilar tillåt enbart partiets folk köra denna lyx, till skydd för folket stäng gränserna, för folkets bästa.  
Vakna för bövelen vakna!  
 
==========================  
 
18)  
 
Klåparna i Danmark, Danskar och matematik  
 
Först beställer man tåg, något alla vet tar flera år innan man får dessa levererade då först upptäcker man att tågen är för långa eller perrongerna för korta. Med tanke på hur många byråkrater som är inblandade med konsulter och utredningar på härsan och tvärsan i varje enskild affär är det ganska ofattbart att man först vid provturen upptäcker fadäsen, vilket skedde tidigare i år.  
 
Nu har man gjort om samma tabbe, fast denna gång på en mindre färja.  
En ny färja fick skickas tillbaka till Assens Skibsværft istället för att sättas i trafik mellan Stigsnæs och Omø i Store Bælt.  
Färjan "Omø" visade sig vara för stor för de likaledes nybyggda färjelägena.  
Dessa var helt enkelt för små och invigningen som planerats till den 1november har fått skjutas på framtiden. Färjan är 37,7 meter lång och 11,5 meter bred med kapacitet för 150 passagerare och 25 personbilar.  
Priset för färjan är DKK 30,5 miljoner.  
 
Låter nästan som om klåparna i Vaxholsmbolaget varit inblandade.  
 
 
 
19)  
 
I två utmärkta Uppdrag granskning har vi fått se kommunister svettas över hur de in i modern tid gullat med, försvarat och bagatelliserat enpartistyre, åsiktsförtryck, arbetsläger och massmord i kommunistiska länder. Att vänsterpartiets nuvarande ordförande inte ens på 2000-talet klarade av att be Kirunasvenskarna, som utsattes för Stalintidens övergrepp, om ursäkt eller ens erkänna att de förtrycktes i ett enkelt brev visar hur enorm viljan till blindhet inför kommunistiskt förtryck fortfarande är. Det är viktig väljarupplysning.  
 
Tove Fraurud, gav historierevisionismen ett ansikte i sin blinda tilltro till partiets officiella historieskrivning och sitt ivriga förnekande när hon ställdes inför fakta. Det var också hon som fick illustrera att vänstern än i dag inte förmår skilja demokrati från diktatur, genom att under intimt kamerabevakad vånda inte vilja säga om Kubas kommunistiska enpartistyre var det ena eller det andra.  
 
Annika Billström, lika okunnig vad som är demokrati eller en enpartidiktatur där människor fängslas när de vågar uttrycka sin åsikt, där flera hundra tusen människor sitter i arbetsläger och tusentals avrättas varje år, det handlar om Kina och då har man ingen uppfattning då det inte är politiskt korrekt eller med andra ord vad Husse i regeringskansliet anser om Kina.  
 
Det tragiska är att det är fler än Tove Fraurud och kamraterna i vänsterpartiet som inte klarar av att hålla rågången mellan demokrati och diktatur och som än i våra dagar stryker enpartidiktaturer medhårs. Smaka exempelvis på följande citat:  
Jag har inte som svensk synpunkter på hur det politiska systemet fungerar i Kina för jag är alldeles för okunnig om det.  
Nej, det är inte något framgrävt citat från ett gånget decennium, det är bara några år gammalt (DN 031102). Nej, den som uttalar sig är inte någon politisk gröngöling från Ung vänster. Den som – trots att Kina är en enpartidiktatur där människor fängslas när de vågar uttrycka sin åsikt, där flera hundra tusen människor sitter i arbetsläger och tusentals avrättas varje år – ansåg sig vara för fåkunnig för att kritisera landets ledning är (fortfarande!) socialdemokratiskt finansborgarråd i Stockholm och heter Annika Billström. Uttalandet fälldes i samband med hennes medverkan vid en konferens i Shanghai förra året.  
Billström hade kunnat konsultera informationen på regeringens hemsida, där det på första sidan i en 9-sidig introduktion till landet står ”Enpartistat – avsaknad av fria val”. Eller gå in på Amnestys hemsida som har landsspecifik information som ständigt uppdateras, och som i årsrapporten för 2003 berättar om arbetsläger, massavrättningar och åsiktsförtryck.  
Även Göran Persson har varit i Kina.  
Billström är inte det enda, men det senaste och tydligaste, exemplet på att även socialdemokraterna har problem att skilja demokrati från diktatur. Göran Persson var också i Kina och strök mördarregimen medhårs genom att vid ett lunchmöte 1996 säga:  
För mig är det oerhört slående vad politisk stabilitet betyder för ekonomisk utveckling när man ser det kinesiska exemplet.  
”Politisk stabilitet” blev vår nuvarande statsministers överslätande eufemism för deportationer, åsiktsförtryck och arbetsläger. Persson är dessutom det kanske tydligaste exemplet på att blindheten inför diktaturens metoder får inrikespolitiska konsekvenser. Året innan han berömde den kinesiska diktaturens metoder hotade han som finansminister att ”med kraft i alla sammanhang brännmärka dem som utomlands talar illa om Sverige”. Så uttalar sig en sann demokrat, det är fel på alla andra om dom har en avvikande uppfattning! Är någon förvånad över att samarbetet mellan kommunistvänstern och socialdemokraterna går så smidigt?  
 
Läs Vänstern och Tyranniet av Per Ahlmark.  
http://www.timbro.se/ahlmark/pdf/vot.pdf  
Per hänger ut de värsta medlöparna: Socialdemokratiska partiledare o andra partipampar, vänstervridna författare och chefredaktörer på våra stora tidningar.  
Jag tror att ett stort (ännu större?) problem är att en icke oansenlig del, men inte alla, av de som röstar på avgrundsvänstern och partierna strax bredvid avgrunden, bryr sig inte så där väldans mycket vad "deras" företrädare säger och gör.  
 
Åtminstone inte så länge de får sina bidrag i tid, så länge glesbygden får miljard efter miljard i respiratoriska åtgärder, så länge riktade statsbidrag genomsyrar statsstyrningen.  
 
Vakna för bövelen vaknar!  
 
===========================  
 
 
20)  
 
Varning för Generationskrig!  
Just nu ligger Sverige i dvala. Ni vet den dvalan som kroppen och knoppen befinner sig i när man lagt sig för att sova efter att ha druckit för mycket. Festen är slut, och snart infinner sig baksmällan. Sverige har de senaste decennierna styrts av politiker som lovat stort, kosta vad det kosta vill. Och nu är notan på väg in. Statsfinanserna är urusla, i år beräknas budgettaket spricka, kostnaderna för icke arbetande arbetskraft skenar. 1 miljon arbetsdugliga Svenskar lever på bidrag. På heltid, dygnet runt, 365 dagar om året. Sverige sitter dessutom på en demografisk bomb, dvs allt färre unga ska försörja allt fler äldre. Situationen blir allt mer ohållbar för var dag som går.  
Det är snart endast en tidsfråga om när barnomsorgs ställs mot pensioner. När skolgång för de unga ställs mot äldrevård för dom äldre. När ett sjukhus ställs mot ett regionalt tåg som inte behövs eller en busslinje som kör med 2% beläggning mot en sjuksäng på akuten!  
 
Vad tror ni händer när alla unga ska betala notan, notan för festen som ungdomarna aldrig var bjuden på? Det är knappt så att man vågar tänka tanken. "Generationskrig" kanske låter väl tilltaget och drastiskt, men kom ihåg, alla krig utkämpas inte med kanoner och gevär. Ett generationskrig kan mycket väl utkämpas med pennor, motioner, lagar och paragrafer.  
 
Tänk efter en sekund, hur skulle du reagera om din granne hade fest, och du var inte bjuden. En månad senare dimper notan för festen ner, i din brevlåda. Går du till banken och betalar med ett leende på läpparna?  
 
==============================  
 
Med detta tillönskar jag en ny bra vecka och har du nåt bidrag så sänd detta till mig, du är garanterat absolut sekretess.  
 
Eder tillgivne  
 
Toni Schönfelder  
Tel 0034 616 421 085  
Fax 0034 966 69 81 58  
 
============================  
 
Du som planera att resa till Spanien,  
Här bokar du din hyrbil på den första helautomatiska webbsiten dygnet om med dom i särklass lägsta priserna,14.500 bilar och ett 20 tal bilmodeller kan du välja mellan.  
Alicante, Malaga, Palma de Mallorca, Valencia, Murcia, Jerez/Cadiz, Almeria flygplatser dygnet om samt hos ett 20 tal lokala kontor.  
http://www.eurocasacar.com Du får svar inom 1 minut, en Voucher inom 1 timme dygnet om alla dagar.  
 
 
För Kanarieöarna och till hela Världen http://www.telluscar.com  
 
Varför inte koppla av några dagar i Alicante / Santa Pola ca 15 minuter från flygplatsen högt beläget direkt vid havet med en magnifik utsikt. Vill du spela Golf? Går det bra  
http://www.eurocasa.nu det är Margret som tar hand om din bokning  
fixa med golftider och annat, det finns 9 mycket bra banor inom en radie av max 20 bil minuter till halva priset mot vad som finns på Costa del Sol. På banor av Internationell klass, enligt dom som kan och vet.  
 

Reklam för Spanien
Söker du information om Spanien -- Använd dig av min web http://www.spaininformation.org
Här hittar du allt

Fair use notice

The Toni Schönfelder Newsletter and website contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorised by the copyright owner. The material is being made available for purposes of education and discussion in order to better understand the complex nature of corruption in today's world. I believe this constitutes a "fair use" of any such copyrighted material as provided for in relevant national laws.

The material is distributed without profit to those who have expressed an interest in receiving the included information for research and educational purposes. If you wish to use copyrighted material from this site for purposes of your own that go beyond "fair use", you must obtain permission from the copyright owner. Toni Schönfelder cannot guarantee that the information contained in the Corruption News service is complete and correct or be liable for any loss incurred as a result of its use. Nor can Toni Schönfelder be responsible for any subsequent use of the material.


Denna sida är producerad av Toni Schönfelder. Avsändaren har inget ansvar för innehållet i sidor som är länkade -- allt material som finns i egen producerade sidorna får användas fritt och utan kostnad.

Esta página ha sido realizada por el Sr. D. Toni Schönfelder.Los realizadores de la página no se hacen responsables del contenido de las páginas enlazadas a la presente. Toda la información existente en las páginas de realización propia pueden ser utilizadas libremente y sin ningún tipo de coste.

This page has been produced by Mr Toni Schönfelder. The sender does not take any responsibility for the contents of the linked pages. The whole material in the own produced page can be used free of charge.