Ange ett namn eller sökord så får du upp alla artiklar som innehåller det du söker.
Tillbaka till Tonis hemsida

Toni Schönfelder A lifetime of innovation

Mina favoritlänkar, kolla in

Debattartiklar Ryssland

TaxFree handelns vara och icke vara

Tillägnad buss- och kollektiv branschen av Toni Schönfelder oberoende och fri debattör

Artiklar som du bara måste läsa,Vakna upp i Sverige!

Debatt artiklar av Harald Rosén (Det gäller flyg)

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationToni Schönfelder
A lifetime of innovation

Debate - Opinion in English
Russia and Baltic States

Back to Toni Schönfelders homepage

Web library, My favorites

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationVerschiedenes in Deutsch

1) Ledare,  
 
2) BR har fått en ny ordförande  
 
3) Toni provkör nya Volvo 9900 och är lyrisk  
 


 
 
L1) Ledare:  
 
Göteborg den 16:e september kl 20.30 år 2004!  
 
Nu, ikväll pågår dansen i Göteborg, där entreprenörer, medlöpare, politiker, bidragstagargänget, företagskvaddarna,skattekroneförstörarna,Psykopater som chefer, andra lider av sjukdomen Aspergergs syndrom, där finns spara och slösa alla svingar dom sina ben tillsammans.  
 
Känslan är som ett gigantisk TITANIC som sjunker sakta och säkert och drara ett helt samhälle med sig, alltmedans tiotusental akutbehövande på sjukhusen avvisas och ställs i kö, där röntgen avdelningar för cancer sjuka drar ned kapaciteten eftersom skattepengarna inte räcker till, där äldrevården lider som aldrig för, när svenska staten måste låna upp lika mycket pengar som försvaret och barnbidragen kostar för att hålla Sverige flytande, då dansar gänget som förintar 15 miljoner kronor varje timme vilka mer eller mindre försvinner i intet och håller igång en jättelik verksamhet som heter länsbolagen.  
 
Konstgjord andning av 10.000 medarbetare som inte behövs som betalas med skattemedel vilka intjänas i hög grad privata företagare vars skattepengar tas för att slå ihjäl dom.  
 
Man tror inte det är sant, jodå, dom alla är just nu mer eller mindre uppklädda och glada som bara den att det finns miljoner av idioter i Sverige som betalar kalaset. Med tvång utan val, valet står mellan att komma i fängelset eller att betala.  
 

 
 
 
 
2) BR har fått en ny ordförande  
 
Ny ordförande i BR  
 
Äntligen får man säga, har branschen tagit steget och skickat iväg Claes Olofsson, att det skulle ta så många år, förlorade år är tråkigt, jag hoppas att med den nye ordföranden  
 
Tomas Byberg från Nordingrå  
 
här har du e-mail adressen så att du kan gratulera honom och dig själv, hoppa att denne engagerade Tomas kan nå längre.  
tomas@byberg-nordinbuss.se  
 
 

 
 
 
3) Toni provkör nya Volvo 9900 och är lyrisk!  
 
 
 
Volvo 9900 var ett spännande möte, på väg från Sverige till Köln via Sauerland ett område hälften så stor som Dalarna men med långt fler backar på fina men krokiga vägar genom små samhällen där bussens smidighet överraskade trots den långa hjulbasen, vägar med stigningar som påminner om vägarna i Alperna.  
Lite bilder från resan finns på denna länk http://www.toni-schonfelder.com/rda/  
 
Jag, gamle man, körde Nya Volvo 9900, en bakmotor monterat Drögmöller bygge. Utseende är alltid en smaksak, jag tycker Volvo har lyckats väl med 9900, den är attraktiv och de sluttande stolraderna som ger sikt framåt åt alla är en gammal välbeprövad Drögmöller specialitet.  
Köregenskaperna är bland de bättre jag har haft nöjet att bekanta mig med och då har jag väl kört snart sagt alla typer av bussar från nästan samtliga buss tillverkare under alla tänkbara väderslag.  
 
Man är ju liksom född in i bussen, det sitter i ryggmärgen. Volvo 9900 överraskade mig med sin motor med en dragförmåga som heter duga och en manuel växellåda som var något av det bästa jag har kört. Sicken buss skulle jag vilja uttrycka, den var härlig, den långa hjulbasen ca 80 cm längre än på motsvarande Setra, Neoplan, MAN, Scania. Iveco, Mercedes kräver visserligen en annan körteknik farmför allt i trånga städer där det gäller att köra längre rakt fram för att sedan svänga, bakvagnen följer smidigt och den tredje axeln styrs av rattutslaget. Den 80 cm längre hjulbasen har fördelen att man får in ännu mer bagage utan hinder, vagnen är helt enkelt perfekt för sitt ändamål.  
Utrymmerna är väl tilltagna, vagnkroppen stabil, karosseriarbetet mycket bra. Motor, växellåda är Volvo som jag bara utgår ifrån att alla barnsjukdomar är borta. Driftsekonomin har jag ingen uppfattning om då vår resa var för kort.  
Volvo 9900 är en stabil långfärdsbuss på vägen, till ett försäljningspris som är mycket intressant.  
 
Det jag har att anmärka på är att varningsblinkern måste placeras mer centralt, skall kunna nås snabbt helst med ett dubbelkommando på ratten med ett svagt skimrande rött ljus, på Autobahn eller kontinentens snabba landsvägar är det lika viktigt som att bromsa är att blixtsnabbt slå på varningsblinkern för att förhindar fordon bakifrån att köra in i bussen vid snabba inbromsningar.  
 
Det finns en del justringssaker här är mitt bidrag.  
Hmmm, mitt förslag till att göra Volvo till en perfekt produkt är att byta framvagnen till en delad framaxel vilket skulle göra bussen väl, det är vad jag personligen anser.  
Drömmar kan man väl ändå få ha!  
 
Drögmöller folket får ta sig en titt på fläktsystemet för air con inne i bussen, det låter för mycket och är faktiskt en enkel sak med en annorlunda upphängning och annorlunda fläktar, det får ta mig tusan inte brummar längre utan är det ett krav på att ljudet ej skall vara högre än ett sus. Med air con på med full fart på fläktarna så hör man inte vad som sägs i högtalarna.  
Sedan finns det några andra småsaker som inte är speciella för denna buss utan i alla bussar, ovanför sätet har man möjligheten att stänga av högtalarna vilket kan vara en befrielse när förarna kör sin skvalmusik, men när man tar upp mikrofonen skall den inte bara bryta musiken utan även sätta på de högtalara som är avstängda, det är också en enkel sak att koppla på detta sätt, det finns på varje flygmaskin, på TGV tågen, ICE tågen.  
Budskap som kommer via mikrofonen är viktiga, då skall varje högtalare vara påslagen, om reseledaren har en svada utan dess lika skall kan man på nytt enkelt kunna stänga av högtalaren igen. Detta system är som sagt en fråga om kvalitet för passagerarna och kostar inget utan det krävs bara att veta hur man kopplar, ett eler två relä till - inget annat.  
 
Volvo har med sin buss 9900 nu en produkt som enkelt kan konkurrera med Scania, Setra, Neoplan, MAN och Mercedes.  
Priset är attraktivt, Volvos goda rykte och driftsäkerhet borde göra bussen till ett alternativ inte bara i Sverige utan framför allt på kontinenten som är som att ge sig in i ett bo fullt av bålgetingar.  
 
Frågan återstår då, har Volvo rätt folk som kan sälja denna skapelse? För säljer ni inte 9900 är det inte fel på bussen utan på annat och då gäller det att handla därefter!  
 
För mig var 9900 en jättestor överraskning och om jag låter lyrisk så beror det på att jag i dagarna varit ute med en annan ny buss tillverkat i central europa på Spanska bergsvägar, det kändes som att bli förflyttat bakåt i tiden.  
 
Lycka till Volvo, konkurrens leder till bättre produkter och hoppas vi bara på att bussresearrangörerna och bussbeställningsföretagen kan motivera fler kunder att välja bussen.  
Det skulle hela branschen må bra av!  
Hur man gör detta har jag skrivit många gånger, men det är en annan historia som inte hör hit.  
 
 
 
 
 
 
 
Bild 1 är Claes Olofsson som lämnar BR:s ordförandeskap, som inte efterlämnar några spår än ett totalt tomrum av förlorade år och ett häftigt pensionsavtal.  
 
Bild 2  
Tomas Byberg ny ordförande för BR från den 16:e september 2004  
kanske det finns ett hopp om ett nytt BR!

Reklam för Spanien
Söker du information om Spanien -- Använd dig av min web http://www.spaininformation.org
Här hittar du allt

Fair use notice

The Toni Schönfelder Newsletter and website contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorised by the copyright owner. The material is being made available for purposes of education and discussion in order to better understand the complex nature of corruption in today's world. I believe this constitutes a "fair use" of any such copyrighted material as provided for in relevant national laws.

The material is distributed without profit to those who have expressed an interest in receiving the included information for research and educational purposes. If you wish to use copyrighted material from this site for purposes of your own that go beyond "fair use", you must obtain permission from the copyright owner. Toni Schönfelder cannot guarantee that the information contained in the Corruption News service is complete and correct or be liable for any loss incurred as a result of its use. Nor can Toni Schönfelder be responsible for any subsequent use of the material.


Denna sida är producerad av Toni Schönfelder. Avsändaren har inget ansvar för innehållet i sidor som är länkade -- allt material som finns i egen producerade sidorna får användas fritt och utan kostnad.

Esta página ha sido realizada por el Sr. D. Toni Schönfelder.Los realizadores de la página no se hacen responsables del contenido de las páginas enlazadas a la presente. Toda la información existente en las páginas de realización propia pueden ser utilizadas libremente y sin ningún tipo de coste.

This page has been produced by Mr Toni Schönfelder. The sender does not take any responsibility for the contents of the linked pages. The whole material in the own produced page can be used free of charge.