Ange ett namn eller sökord så får du upp alla artiklar som innehåller det du söker.
Tillbaka till Tonis hemsida

Toni Schönfelder A lifetime of innovation

Mina favoritlänkar, kolla in

Debattartiklar Ryssland

TaxFree handelns vara och icke vara

Tillägnad buss- och kollektiv branschen av Toni Schönfelder oberoende och fri debattör
Klicka på den artikel du vill läsa

Artiklar som du bara måste läsa,Vakna upp i Sverige!

Debatt artiklar av Harald Rosén (Det gäller flyg)

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationToni Schönfelder
A lifetime of innovation

Debate - Opinion in English
Russia and Baltic States

Back to Toni Schönfelders homepage

Web library, My favorites

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationVerschiedenes in Deutsch

 
Ledare,  
 
Denna vecka står för turism och lite extravagant vänskapskorruption.  
Vart är TUR mässan på väg?  
 
Turism, förra veckan stängde världens i särklass största resemässa ITB i Berlin.  
Mässan har gått i slentrian, först fackdagar med allt mindre kvalificerade besökare därefter dagarna då kunderna kommer, dom som skall betala hela kalaset.  
 
Flera av storföretagen inom turistbranschen har lämnat mässan för gott.  
 
Vad mässorna inte har lyckats med är att vinna utbudet från On-Line företagen där den verkliga tillväxten samt vinsterna genereras i den ”nya” branschen.  
 
Istället utvecklas mässorna till obegripliga partyn utan nytta för någon.  
 
Nu i veckan är det TUR mässan i Göteborg som slår upp porten där den svenska resebranschen samlas, nåväl inte alla, men många av cheferna reser dit för att träffa varandra?  
 
Det vinglas mellan montrar där det skålas och trivseln står i topp!  
Bra, för redan nästa år har det återigen försvunnit 20% av dem som är med och låter sig firas, då man försovit sig och inte förstått hur kunderna ändrat resvanor och säljkanaler.  
Inte förstått hur världen förändras med Internet och ny teknik.  
 
Jag har under många år ifrågasatt TUR mässan inriktning, inte vad mässledningen åstadkommer för dom gör en jätteinsats utan vad branschen själv prestera.  
 
Vi har flyget, tåget, bussen vad gör dom?  
 
Flyget och tåget kör resebranschens folk till Göteborg, bra men var finns kunderna?  
Torsdag och fredag är det gratis gänget som susar omkring.  
 
På lördag och söndag får kunderna tillträde som förväntas betala hutlösa inträdespriser för att besöka en välsorterat ”jätte resebyrå” och vem får dom möta? Utkommenderad personal som står och dela ut broschyrer. Stor del av montrarna har inget att förmedla till kunderna varför man släcker ned och har i bästa fall en skylt med en intetsägande text!  
 
Några regioner har lämnat detta stadium och gör det riktigt festligt men långt ifrån alla.  
 
Mässan stampar med sina dryga 40.000 besökare sedan över 20 år? För mässan gäller det att sälja kvadratmeter varför husvagnar och annat fyller ut utrymmen som tidigare resebranschen förfogade över.  
 
Är det inte dags att kavla upp ärmarna och göra om TUR mässan till en nationell mässa?  
Där alla i branschen får en uppgift, där media får egna studior varifrån man kan förmedla ett budskap till hela Sverige? Lite mer professionellt än några slentrian mässiga reportrar med en sändare på ryggen som far runt?  
 
Sätt upp ett mål 2007 minst 200.000 besökare!  
Buss, Tåg och Flyg tar på sig ANSVARET att transportera presumtiva 150.000 resenärer från övriga landet GRATIS, där luftfartsverket struntar i skatter och samma gör Banverket.  
 
SJ som redan får 4 miljarder i bidrag kan säkerligen bidra med 50.000 platser och resten fixar flyg och inte minst privat bilar. Inrättar GRATIS parkering runt alla kvarteren runt mässan och låt bålgetingar till i regel oförskämda P-lisor sätta upp ett leende och vara behjälpliga med att anvisa gratis P – platser.  
 
Med 1.600 kronor per sekund eller 95.000 kronor i minuten i bidrag kan länsbolagen vara med och göra sin insats för att främja turism till sitt län – dom har redan fått betalt många gånger om för denna tjänst!  
 
Vägverket ger sitt bidrag det gör bensinbolagen likaså som bjuder alla bussbolagen på bränsle. Försäkringsbolagen ger sitt bidrag för att minska entré kostnaderna till 10 kronor.  
 
Kund dagarna ökas till 3, fred, lör + sönd och fackdagen är endast torsdag år 2007.  
Håll mässan öppen fram till 20.00 första året så att folk kan gå dit efter jobbet.  
 
Kreditkortsföretagen samt Forex satsar några miljoner tillsammans för transfer service från och till flygplatsen.  
 
Sätt upp ett mål där vi år 2007 kör till Göteborg ytterligare en sådär 150.000 intresserade kunder som bor utanför Göteborgsregionen? Ca 40.000 kommer redan från regionen.  
År 2008, 400.000 och år 2009, 600.00 kunder?  
 
Det betyder år 2007 att 50.000 gäster skall till Göteborg var dag under 3 dagar, bussbranschen kan enkelt ensam klara av 12.000 resenärer vilket innebär 300 bussar i omlopp, det vore väl som attan om man inte skulle klara av detta? Ett magnifikt sätt att visa upp sina produkter under färd och bli aggressiv i marknaden.  
 
Vore det inte på tiden att Hotellen satte upp en skylt ”to+fr+lö+sö” tar vi endast emot gäster som besöker branschens största WORKSHOP för reshungriga människor.  
 
Vem har stor nyttan av resebranschen om inte hela artist Sverige? Gör nåt i Göteborg to, fr, lö + sö som drar till resenärer från hela mellan Sverige där hotellen i Göteborg hyr ut sina rum från torsdag kväll till måndag enbart till rörliga kostnader som kanske ligger runt hundralappen? Kommunen tar inte ut några skatter dessa dagar det får Göteborg & Co fixa.  
 
Det gäller att se nya horisonter och starta en förnyelse process, en plan som kompensera högre utställningskostnader med 150.000 nya besökare istället för att slentrian mässigt fylla varandra med sprit i 2 dagar för att därefter resa hem och kunderna på lördag söndag, tja vad f-n vill dom?  
 
Mässan behöver också se över sina kostnader, det är inte bara att ha en fix kalkylerat kostnad som delas upp per kvm för att sedan pussla hur man får ihop det hela.  
 
Det är dags att tänka om, att tänka i nya banor. Den svenska resebranschen har inte begripit ett smack hur Ryanair och EasyJet tjänar sina pengar. Ryanairs tankar som går ut på att flyg i framtiden skall kosta 0 kronor förtjänar lite mer respekt än bara en axelryckning.  
 
Hela tanken att den som tjänar på flyget som tillför turister skall vara med och betala är en lysande affärsmodell och kanske denna modell kan vara något för TUR mässan att omsätta.  
Att slår sig för bröstet när antalet besökare stagnerat sedan 20 år kan väl inte anses vara särskilt begåvad.  
 
Att svensk flyg, bussbranschen och andra sitter i var sin monter och fyller dom närmast sörjande med öl är nog ett lågvattenmärke efter 25 år av resemässa.  
 
Slentrian är farligt det borde om inte minst resebranschen lärt sig, att branschen tillät Ryanair och EasyJet utvecklas till giganter inom Europas luftfart är en konkursförklaring till samtliga chefer inom flygbranschen och inte minst till dom som byggde glashus som huvudkontor.  
 
Det handlar om att fundera kring framtiden innan framtiden tagit över.  
 
Samtidigt som regeringen är branschens största fiende med flygskatt, ny moms och annat som ligger i bagaget efter valet i september bjuder man i ministern med lull och lull snack utan att kräva raka svar, denna skyldighet har nämligen alla i branschen då tiotusentals medarbetare åter får sparken när flygskatten införs som bara är en ”krusning på havet” inför  
vad som kommer hända när man dessutom ändrar momsen till 21%.  
 
"Jag vill klara mig av egen kraft och ta alla risker. Jag vill styra mitt eget liv.  
Staten ska se till att jag kan göra det."
 
 
I vårt komplicerade moderna Sverige saknas alltför ofta helhetssynen och man kan fråga sig om vårt svenska samhälle är organiserat för de behov som dagens medborgare har och för de förutsättningar som gäller för människor i dag. Knappast. Tvärtom så motverkar samhällsektorernas uppdelning ett helhetstänkande och det innesluter tänkandet i rese och transportbranschen.  
Tyvärr.  
 
Se mer nedan under rubriken Sverige gör samordnad satsning på TUR artikel nr 1  
 
PS  
 
Själv stannar jag i Alicante under denna TUR mässa som sammanfaller med att min mor fyller 100 år min fru 60 år vi är gifta sedan 40 år och ett av mina barn - barn fyller 8 år och detta samma dag nämligen den 29 mars. Något över 100 personer har anmält sin ankomst till festligheterna varför många kommer redan en vecka innan och jag vill finnas på plats som en god värd. TUR mässan må vilar i frid.  
 


 
 
HJÄRTLIGT TACK TONI.  
 
Måste berömma Dej för Ditt otroliga engagemang i allt vad Du gör, för det första har jag aldrig tidigare fått ett så snabbt svar på mail, 11 minuter, och nu ett fullständigt svar på min fråga. Vidare ser jag att om prisuppgiften stämmer som finns på min voucher så är det billigare att hyra hos Er idag, än vad jag betalade för tre år sedan för samma bilmärke, på samma ort, men hos en annan uthyrare. Mycket bra!  
 
Vill även berätta för Dej att jag läser Ditt mail varje vecka med stort intresse och förtjusning, många intressanta uppgifter som har visat sig komma i annan media mycket senare. Vill önska Dej o familjen god fortsättning på våren/försommaren som tydligen finns hos Er redan.  
Återigen STORT TACK  
 
Man tackar så väldigt mycket, biluthyrningen i Spanien http://www.eurocasacar.com är den webbsite som växer snabbast, vår filosofi att göra det enkelt för våra kunder, låga priser, ta bort alla mellanhänder och onödiga kostnader belönas av kunderna. Det enda som återstår är köerna vid utlämningen av bilarna, för detta har vi ett komplett system som vi inte får tillämpa! Det är myndigheterna här i Spanien som sätter stopp för en helt automatiserat bil utlämning, men attan den som ger sig, nog skall vi knäcka deras motstånd. När vi gjort detta är vi världsbäst och det är det enda som gäller!  
 
Tack för alla glada mail och glöm inte att vi har genom samarbete 2 andra webbsiter som täcker över 6.500 platser i hela världen inklusive Sverige http://www.telluscar.com samt vår andra webbsite http://www.telluscar2.com OBS det är 2 olika verksamheter oftast med olika priser.  
toni  
 

 
 
1)  
 
Sverige gör samordnad satsning på TUR  
 
Tro det eller ej, men i år är faktiskt första gången hela Sverige gör en samordnad satsning på TUR-mässan.  
Tidigare har alla regionala turistråd ställt ut för sig. I år är hela Sverige samlat på andra våningen under vinjetten ”Best of Sweden” – vilket ger en helt ny styrka, förklarar Johan F Lundberg, projektledare för TUR på Svenska Mässan.  
 
Fina priser  
 
Centralpunkten i Sverigeavdelningen är en scen där kända artister från olika delar av landet uppträder. Här blir det också miniseminarier och ett tiotal dragningar i de tävlingar och poängpromenader som avgörs under mässhelgen 27 och 28 mars.  
 
Det gäller att gå runt i de svenska montrarna, hitta svaren på frågorna och hoppas på TUR. Fina priser utlovas: presentkort på resor, hotell övernattningar, böcker, med mera.  
 
Intill scenen byggs en restaurang där du kan avnjuta svenska läckerheter, från olika delar av landet.  
 
Mest exotisk  
 
Men det är självklart inte bara Sverige som syns på TUR. Mässan, som startade 1984, är ju sedan länge Nordens i särklass mest internationella och exotiska evenemang.  
I år deltar närmare 2 000 utställare från 89 länder, från alla världsdelar. De största nationspaviljongerna har Tyskland, Danmark, Italien, Storbritannien, Frankrike, Grekland, Spanien, Polen, Österrike, USA och Brasilien.  
 
Även den som tänker campa på sin semester får sitt lystmäte på årets mässa. För första gången skapas en hel avdelning med husvagnar och husbilar – i alla prisklasser och modeller.  
 
Tema: tillväxt  
 
Under mässans fackdagar, 25– 26 mars (ej öppna för allmänheten) genomförs en rad seminarier och debatter kring temat tillväxt. Bland andra deltar turistminister Ulrika Messing, SJ-chefen Jan Forsberg och SAS Sverigechef Anders Ehrling.  
 
Regeringen ser en stor tillväxt potenial inom turismen och hoppas att den kan bli en katalysator för regional utveckling, säger Johan F Lundberg.  
 
Toni kommentar:  
Bäste Johan, tyvärr vet inte regeringens olika departement vad dom sysslar med, miljökommunisterna tillsammans med vänsterkommunisterna har redan ingått ett avtal där skatteväxlingen genom flygskatt innebär katastrofala följder för hela den svenska turism.  
 
Som om det inte räcker så har vi en moms höjning till 21% som ligger till efter valet.  
http://www.toni-schonfelder.com/swe.asp?id=717&q=ryanair&ww=strong artikel nr 12 ny moms. Närmare 100 myndigheter har avstyrkt men vem bryr sig när fundamentalisterna styr Sverige?  
 
SJ chefen vad skall han bidra med på podiet annat än dö-snack? Han stöder flygskatten som en försäkring för fortsatt kontant stöd till SJ som glatt tar emot 4 miljarder i direkta bidrag årligen och ytterligare 12 miljarder som är dolda.  
Vad skall SAS Anders bidra med i detta läge?  
 
Varför bjuder man in folk som kostar skattebetalarna miljarder kronor?  
Varför får folket som haft sin främsta uppgift i att bevara monopol?  
 
Forsberg som kommer från SAS monopolet till tåg monopolet det enda han lärt sig vad har han att säga folket som sliter dagar och nätter för att få sina verksamheter med ytterst små marginaler att gå runt när Forsberg och Ehrling lakonisk konstatera vi behöver mer pengar och så hux flux öppnas skattekassan varför dom fortsätter sina liv som bidragsnarkomaner.  
 
Varför finns inte Ryanair chefen Michael O´Leary som tagit över SAS roll i mediat på podiet som kan dela ut en och annan portion sanning? Eller Grundaren av EasyJet och styrelseordföranden Stelios Haji-Ioannou och ber honom förklara varför man ratat Sverige som destination nu liksom för framtiden? Branschen torde ha mer nytta av dessa herrar än en samling jamsande ja sägare.  
http://www.toni-schonfelder.com/swe.asp?id=720&q=ryanair&ww=strong  
 
Se för övrigt Ledaren och hur man skall få fart på TUR mässan på nytt utan att blanda ihop husvagnar och andra fritidsprodukter vilket är en återgång till året 1984 första året när ingen trodde på en resemässa, jodo flera av dom som spatsera runt på golvet denna vecka tillhör dem som motarbetade starten på TUR, det är samma branschfolk som ännu efter 25 år inte begripit att cocktailperioden är över!  
 

 
 
2)  
 
Maffian delar ut pris på TUR mässan  
 
Ilmar Reepalu är kommunalråd i Malmö och ordförande i Svenska Kommunförbundet erhåller en utmärkelsen: Årets svenske turismopinionsbildare  
 
Det är den svenska turistmaffian som delar ut priset till sin närmaste kamrat.  
Svensk Turism en sorglustig förening med politruken Mats Hulth tillika ordförande för SHR  
en lämplig plats att svinga sig runt på krogar men vad har han åstadkommit?  
 
Vapendragaren från Nils Carlsson som myglat med sin ordförande och köpt under många år gratis flygkort på SAS för sin ordförande betalt av campingvärdarnas förening så att han kan flyga till Luleå och sköta ett turistchef jobb som konsult. Sveriges Turistråd en samling pryor som inte vad och när något skall göras. Turistrådet som föreningen Svensk Turism vill ta över då Sverige blivit för liten för ”maffian” målet är ut i världen så att man kan slå blå dunster i branschens folk som inte längre orka stå emot.  
 
Hur föreningen svensk Flyg kom med i denna sörja av branschens dödgrävare förstår i vart fall inte jag.  
 
”Enligt motiveringen har Ilmar Reepalu ”som politisk företrädare, med stor auktoritet energiskt och konsekvent framfört turismens del i det totala näringslivet. Han har tydligt argumenterat för turismens betydelse för ekonomi och sysselsättning. Han har genom att vidga och förstärka bilden av turismen, gett den en viktig roll i samhällets utveckling och attraktivitet.”  
 
Motivet har du läst ovan sanningen är att Ilmar Reepalu bär sitt ansvar för flygskatten det är bara att han talar med dubbla tungor, ny moms, avskaffa med en ny lag deltidsarbeten som sommar extra, orimliga skatter på uthyrning av semesterhus, skattejakt på båtägare som hyr ut sina båtar, kommunerna som har världens i särklass särskilda hotellskatter, P lisors jakt på turister och deras bilar, införandet av olagliga miljözoner i Malmö samt 3 andra städer där man helt enkelt struntar i EU lagar och svensk grundlag, bortforsling av utländska turistbussar som inte bara kränker Turisterna utan är ett brott. Kommuner som slår fötterna under privat verksamhet med bidrag till dom egna verksamheter …  
 
Listan kan göras längre!  
 
För dessa galenskaper får han ett pris från sina kamrater och folket i branschen på TUR mässan förväntas applådera till sin egen undergång! RTS ni borde skämmas som inte stå upp på barrikaderna. Är detta kompetensen 2006 i resebranschen, ja sägare och medlöpare?  
 
Men med några glas skumpa, öl och gin tonic innanför västen blir världen genast lite roligare.  
 

 
 
3)  
 
TUR mässan, Jag åker inte dit.  
 
Hejsan svejsan Toni,  
 
Jag hoppas du har det bra. TUR mässan, Jag åker inte dit.  
 
ITB var däremot som förväntat. Träffade Ralf H. Han har klättrat som chef för TUI Europe Spezialresor. Samma glada skit som alltid.  
 
Mitt företag har inte råd att vara längre i den svenska delen på ITB, jag är mer än lovligt trött på Barbro AcAusland (Hunter) som jag mest blir irriterad av.  
Sören H håller sig kvar som chef på TUI Europe och han såg trött ut. Kanske det är tuffa vindar som blåser i chefernas etage.  
 
Alfred B. springer omkring och spelar Skandinavien-expert och finns alltid på plats om ett marknadsbidrag är i sikte.  
 
Annars håller den skandinaviska delen på ITB en låg och blygsam profil. Det händer faktiskt nästan ingenting. Vi blev lovordade som framtidsorienterade... konstigt att någon tycker att Internetbokning är framtidsorienterat år 2006... det har ju funnits ett tag inte minst du har ju visat med dina biluthyrningar vad man kan åstadkomma.  
 
Detta var i korthet. Nu är det fika och så Grattis till Friedel 100 år och Margret 60 års födelsedag!  
 

 
 
4)  
 
Ericssons VD talar ut: Därför är jag orolig för Sverige  
 
Carl-Henric Svanberg reser jorden runt i sitt jobb som VD för en av världens telekomjättar. Det han ser gör honom inte orolig för Ericsson. Men väl för Sverige. "Sveriges ekonomiska ekvation går inte ihop", säger Carl-Henric Svanberg till Dagens Industri.  
 
Hela artikeln kan du läsa på denna länk  
http://www.dagensps.se/article.  
 
Toni kommentar:  
Dagens politiska makthavare och i viss mån även makthavarna i näringslivet har gett upp hoppet när det gäller Sverige. "Det går åt helv.... men ”jag” skall åtminstone trygga framtidgen för mig och mina likatänkande" kan vara den bärande strategin.  
 
Det är inte förvånande att fokus nu är på pensioner och pensionsavtal. Ett land som vill ha tillväxt skall inte se till att de icke arbetande har det bättre än de som skall stå för tillväxt och utveckling.  
Ett land av jasägare och jantelagare kan inget land leva med det krävs betydande kämparanda och viljan till förändring och respekt för omvärlden samt verkligheten. Tiden står inte still även om många tycks vilja ha det så.  
 

 
 
5)  
 
Sex månader senare var iPoden född  
 
Philips tackade nej, RealNetworks trodde inte på idén. Tony Fadell vände sig då till sin tidigare arbetsgivare Apple. Han presenterade ett koncept om en helhetslösning för digital musik. Apples Steve Jobs svarade omedelbart ja. Sex månader senare var iPoden född. I dag har Apple en andel på 75 procent av mp3-spelarmarknaden i USA  
 
Många företag väljer att dra ner på satsningar, och kanske är det rätt för dem. Vi valde en annan väg. Vår tro var att om vi visar upp bra produkter för köpare, så kommer de fortsätta att öppna sina plånböcker”, sade Steve Jobs.  
 

 
 
6)  
 
Borås Lokaltrafik får ytterligare 19 mil av kommunen! Illojal konkurrens mot privata företag  
 
Till  
 
Borås Lokaltrafik får ytterligare 19 mil av kommunen!  
 
 
Borås Kommun  
Kommunstyrelsen  
Borås  
 
 
Borås den 14 mars 20006  
 
Som nyinflyttad till Borås 1975 och en framtid som egenföretagare i bussbranschen, blev jag ägare av Alfredssons Omnibustrfik. Bussbolagets huvudsyfte var att bedriva linje, skol och beställningstrafik.  
Huvudmannen för linjetrafiken var länsstyrelsen, för skoltrafiken upphandlades av  
Borås Kommun som sköttes delvis av Borås Lokaltrafik.  
 
Största förändringen skedde under 80 talet när den stora konfiskationen från staten skedde.  
All linjetrafik skulle överföras till Länstrafiken och trafikföretagen skulle lägga anbud på tidigare ägda linjer.  
Efter uppköp av mindre bussföretag i Boråsområdet hade Alfredssons ca 80 % av all skol-  
trafik inom kommunen.  
 
Kommunstyrelsen beslutade att även det kommunalägda BL skulle ha möjlighet att lägga  
anbud på skoltrafik. Uppsägning på all skoltrafik skedde varvid skoltrafiken minskade kraftigt  
för Alfredssons, på grund av att BLs låga anbud var fördelaktigare.  
 
Vi hos Alfredssons reagerade på Bls låga pris. Vi hävdade då att skattepengar måste vara  
med i upphandlingen, men vi fick ej gehör för detta.  
 
Nya upphandlingar förelåg på linjetrafiken. BL vann anbudet till Alingsås där Alfredssons  
kört från 1923. Det visade sig att BLs anbud låg under utförande kostnad för att bedriva  
trafiken.  
 
Här måste även skattepengar ha används för att bedriva trafiken av BL.  
Vi fick ej något gehör för detta påstående hos kommunen. Att bevisa detta var inte lätt.  
 
Alfredssons Buss såldes till Orusttrafiken genom inkromsaffär, där övertagandet av namn,  
bussar och viss administration övertogs.  
 
Alfredssons Buss namnändrades till BUSFAB AB med tidigare ägare, som bedriver resverksamhet, skoltrafik och äger fastighet på Ramnaslätt, som uthyres till däckföretag.  
 
När sanningen nu kommer fram att skattepengar används för att bedriva BLs affärer och  
vinna upphandlingar under åren.  
 
Jag ber Borås Kommun om 3 milj. kronor för de förlustaffärer som vi har blivit drabbade  
av med BL.s låga anbud under åren.  
 
Våra onormala kostnader har uppkommit vid personal och avyttring av bussar efter upphand-  
lingarna.  
 
Med Hälsningar  
BUSFAB AB  
 
Bengt Svenson  
Tel 0705 338615  
 

 
 
7)  
 
Sömn stor riskfaktor hos yrkesförare  
 
Att sova för lite eller för dåligt är större riskfaktorer hos yrkesförare än hur länge de kör, vilka arbetstider de har eller hur erfarna de är. Det visar en avhandling vid Arbetslivsinstitutet i Umeå.  
 
Toni kommentar:  
Nå BR och alla andra 2000 tusen bidragsnarkomaner som utreder och forskar, skall vi införa en digital data övervakning vad förarna har för sig på fritiden så att dom kan blåsa innan dom starta motorn och har en hastighetsmätare så att resenärer kan övervaka och en automatisk överföring till Polisen som kan utföra en bot till berörd förare.  
 
Det finns dom som tycker det är så vi skall ha det i framtiden  
 

 
 
Utdrag från Busstidningen Nätupplagan http://www.busstidningen.se  
 
8)  
 
Sån´t tycker jag är kul...  
 
Liksom BRs senaste pressmeddelande som handlar om fusket med reseavdrag. Enligt BR och Buss & Samhälle fuskas det med reseavdragen och att samhället därmed går miste om 1,4 miljarder kronor om året i skatteintäkter. Det kommenterars i pressmeddelandet bl a på detta sätt:  
 
Dessa pengar skulle i stället kunna användas för att bygga upp vår gemensamma välfärd. Inom kollektivtrafiken skulle pengarna räcka till att sänka alla biljettpriser i landet med 16 procent, eller nästan 100 kronor för SLs månadskort eller 200 kronor för Västtrafiks 30-dagarskort, påpekar Lars Sandberg. Eller till att driva all kollektivtrafik i Norrbotten, Västerbotten, Jämtland och Västernorrland under ett helt år och ändå få 200 miljarder kronor över.  
 
En sådan räknenisse vill jag också ha på redaktionen... :-)  
Nej jag skriver inte alls detta som en elakhet utan bara i ett simpelt försök att vara lite - rolig. Jag, om någon, vet hur lätt det blir fel i texterna...så här kastar jag verkligen sten i glashus! Och jag skrev ett mejl till BR så snart jag såg det.  
 
11.00 - Nu har de ändrat i texten på pressmeddelandet på BRs hemsida...  
 
Toni kommentar:  
Räkne fel?  
Hela BR är ett enda räknefel och det finns dom som lånar ut sig till att arbeta och försvarar galenskaperna.  
Denna vecka är man på TUR mässan där hela gänget träffas runt öl kranarna, det blir säkert mycket sagt, men inget hur man kommer ur dödläget för en hel bransch där allt fler företag går omkull. Orsakat av bidrag till länsbolagen. Kommunala företag, vänskapskorruptionen.  
 

 
 
 
9)  
 
Det är dags att lämna facket  
 
Peter Wennman har varit medlem i facket i 33 år. Men en ledare av Maja Aase, chefredaktör och ansvarig utgivare för Journalistförbundets tidning, får honom att gå ur. Han uppmanar alla sportjournalister att göra detsamma.  
 
Ledaren i nya numret av Journalisten har fått Aftonbladets stjärnkrönikör på Sportbladet, Peter Wennman, att gå i taket. Nu uppmanar han alla sportjournalister att sluta betala sin medlemsavgift till facket.  
Jag är trött på deras hånfulla hållning, säger han.  
 

 
 
10)  
 
Vakna, svenska företagare!  
 
Peter Fröman är svensk företagare i Asien och menar att han inte skulle ha startat företag i Sverige – risken är för stor. I Singapore har han byggt upp Sourcebynet som idag har 19 kontor i USA, Australien och Europa och omsätter 65 miljoner USD.  
 
Sourcebynet är ett leverantöroberoende bolag som säljer kakel, sten och trägolv.  
 
Peter Fröman har länge arbetat internationellt och ser med distans och viss skepsis på den attityd som möter företagare i Sverige:  
 
Vi skulle aldrig vågat starta Sourcebynet i Sverige. I Sverige krävs man på skatt innan man fått in en krona i intäkt. LAS skapar helt orimliga risker och kostnader för företagsstartare. Risken är för stor, fallhöjden för hög i Sverige.  
 
Gör jag en felrekrytering här i Asien så kan jag lösa det snabbt.  
 
Vi har många danska medarbetare. Den danska företagskulturen är mycket mera inriktad på handel, är mera pragmatisk än den svenska ”civilingenjörskulturen”. Jag tycker att Sverige tappat internationalismen. Det är svårt att få fram unga svenskar som vill kasta sig ut i världen för att jobba, menar Peter Fröman.  
 
Peter Fröman har lång erfarenhet från Ikea, där han började arbeta 1983. Han arbetade under sina sista sju år på Ikea med att bygga upp tradingverksamheten i Asien – från först Hong Kong och sedan Singapore. Under börsbubblan började han bygga upp Sourcebynet.  
 

 
 
11)  
 
Miljöpartiets roll i samarbetet med regeringen och vänsterpartiet måste vara att sätta stopp för centralismvänsterns destruktiva omhuldande av SJ:s särställning.  
 
Miljöpartiets riksdagsgrupp bidrar genom sitt samtycke till den trafikpolitiska propositionen till att fler fortsätter att välja bil och flyg framför tåg, skriver Johansson och Brorsson.  
Ledande miljöpartister kräver att partiet röstar nej till regeringens trafikproposition.  
 
Regeringen kommer inom kort att lägga fram den försenade trafikpolitiska propositionen. Den skulle kunna innebära ett lyft för kollektivtrafikresenärerna runt om i landet. Dessvärre har SJ-lobbyn rönt framgångar. En lobby som även verkar ha snärjt miljöpartiets förhandlare. Det statliga bolaget föreslås få fortsätta att ha trafikeringsrättigheterna på den svenska järnvägen. Ansvaret för en sammanhållen kollektivtrafik med ett bra utbud fortsätter att hamna mellan stolarna.  
 
Genom att överlåta SJ:s trafikeringsrättigheter till regionala trafikhuvudmän skulle resenärers möjlighet till inflytande stärkas. Makten över trafiken på folkets järnväg bör lyftas ur SJ:s styrelserum och föras närmare resenärerna.  
 
Dagens system där SJ själva bestämmer när de vill släppa ifrån sig trafikeringsrättigheterna är en Sovjetmodell som redan borde ha skrotats.  
 
Miljöpartiets roll i samarbetet med regeringen och vänsterpartiet måste vara att sätta stopp för centralismvänsterns destruktiva omhuldande av SJ:s särställning. Ett grönt parti ska föra makt och inflytande närmare människor som berörs av olika beslut. Nu bidrar miljöpartiet till det motsatta.  
 
Vi ser dagligen hur SJ misslyckas med att bedriva en kundorienterad verksamhet i Mälardalen. Trots goda ekonomiska förutsättningar och nya tåg tillåter sig SJ att agera på ett nonchalant sätt gentemot sina kunder. Pendlarna runt om i Mälardalen får höra samma ursäkter månad ut och månad in. Om det inte är personalbrist, signalfel, motorhaveri eller tågmöten så är det någon dörr som krånglar. Pendlarna blir försenade till både morgonmöten på jobbet och till dagishämtningen.  
 
De dyra pendlingsbiljetterna förmins¬kar arbetsmarknaden. I dag behöver en person som jobbar i Eskilstuna en löneförhöjning på drygt 4 000 kronor för att täcka pendlingskostnaderna för den, i bästa fall, timslånga resan till Stockholm. Om en regional trafikhuvudman tar över ansvaret ökar möjligheterna till en progressiv regional arbetsmarknadspolitik.  
 
I Uppsala har länstrafiken tillsammans med Stockholms länstrafik tagit pendlarnas röster på allvar. Genom att börja köra pendeltåg Stockholm-Arlanda, Arlanda-Uppsala kommer pendlingskostnaden kraftigt att sänkas för resenärerna. I Örebro har man tröttnat på SJ:s oförmåga att skapa goda kommunikationer till Arlanda. Nu startar en ny flyglinje mellan Örebro och Stockholm. Det är ur alla synvinklar, inte minst ekologisk, helt absurt.  
 
När regeringen nu lägger fram en trafikpolitisk proposition finns den enskilt viktigaste reformen inte med. Vi är mycket besvikna. Det kan inte vara meningen att ett grönt parti ska sätta ett statligt bolags särställning framför kollektivtrafikresenärers bästa.  
 
Miljöpartiets riksdagsgrupp bidrar gen¬om sitt samtycke till den trafikpolitiska propositionen till att fler fortsätter att välja bil och flyg framför tåg. Denna konservatism hindrar arbetet med att skapa ett socialt och ekologiskt hållbart samhälle. Vi uppmanar miljöpartiets riksdagsledamöter att inte ställa sig bakom den trafikpolitiska propositionen.
 
 
Magnus Johansson  
Eskilstuna, ledamot av partistyrelse och dess arbetsutskott (mp)  
 
Gertrud Brorsson  
Stockholm, 1:e vice ordförande SL, styrelseledamot i Mälardalsrådet (mp)  
 

 
 
12)  
 
Att införa flygskatten och så totalt ignorera folkets ovilja mot ännu flera konsumtionsskatter tycker jag är att förakta folket.  
 
Vem är till för vem egentligen? Vi, folket, tycks vara till för politikerna, fast det borde vara tvärt om!  
http://www.flygtorget.se/nyheter/nyhetsdetaljer.asp?KatID=2&ID=3909  
 

 
 
13)  
 
Fp: "Billström måste lägga korten på borden"  
 
Folkpartiet anmäler Miljöavgiftskansliet till kommunens revisorer efter Resumés avslöjande att socialdemokraterna hade hemliga pr-avtal för att vinna opinionen om trängselskatterna.  
Miljöavgiftskansliet har till uppgift att göra oberoende utvärderingar av försöket med trängselskatter till Stockholm. Men istället hade det ett hemligt pr-avtal med Rådhusgruppen som står nära socialdemokratin. De skulle göra trängselskatterna till en politisk succé.  
 
Pr-uppdraget doldes genom att rådhuskonsulten Lars Jederlund inte hade något ramavtal utan fungerade som underkonsult till Blomquist Annonsbyrå.  
 
- Billström verkar ha förvandlat kansliet till ett propagandakansli, säger Lotta Edholm, folkpartiets oppositionsborgarråd i Stockholm, i en kommentar.  
 
Lotta Edholm anser att Miljöavgiftskansliet har förlorat all trovärdighet och anmäler det för granskning till Stockholm stads revisorer.  
 
- Nu måste Annika Billström lägga alla korten på bordet, säger hon.  
 

 
 
14)  
 
Lyckat försök med trängselavgift i Grönköping!  
 
http://www.gronkoping.nu/index.php?action=las_text&id=1142851326  
Mellan kl. 9 och 15 å vardagar måste den, som önskar färdas å Västra Tvärgränd och Lilla Ågatan sålunda erlägga ett sjutal (vid högtrafik trettontal) kronor i skatt. Syftet med reformen är att reducera trafiken å de nämnda gatustråken samt – icke minst! – att göra dessa lönsamma för staden.  
 
Ett s.k. inkörningsproblem har varit hur man skall debitera inkörningen i trängselzonen. Utan att åkosta automatiska övervakningskameror o. dyl. har hr polis Paulus Bergström, som leder projektet, löst detta genom att utpostera polishund Karolina vid Västra Tvärgränd. Då någon skattskyldig närmar sig detta trafikstråk, uppgiver Karolina ett skall, varvid hr f. förrädaren Hildor Peterzohn från sin cell i polishäktet med mobiltelefonkamera avkonterfejar corpus delicatius (den inåkande). Hr lantpolis Fröblom har sedan att identifiera densamme och förelägga honom eller henne en avi, som upptar dels skatten, dels en administrations- och inbetalningsavgift om 295 kr. Vid ev. betalningstredska eller försening tillkommer en extra avgift om 1 800 kr.  
 
Under den första veckan var det så många nyfikna som ville åkänna hur det var att slippa trängas, att dessa fyllde gator och gränder så till den milda grad att man nästan inte kunde komma fram å desamma! Sedan de första dagarnas nyfikenhet stillats, har dock trafikfrekvensen avtagit drastiskt, vilket gjort hr stadsr. Joel Eriksson (s) gruvligt besviken, budgeterat som han gjort med betydligt ökande skatteintäkter för att kunna upprätthålla en förhöjdare kvalitet å skola, vård, omsorg, politikerarvoden med mera härstädes:  
 
- Det är skrämmande att se, huru egoistiskt och osolidariskt icke minst tillresande från Skövde och Hjo missbruka den nya innovationen, i det de parkera å Brylunda utmarker och icke akta för rov att fotledes taga sig in i centrum utan att betala något alls! Härvid har svår trängsel uppstått å trottoarerna, och måste nu nästa steg bliva att uttaga avgift jämväl av fotgängare och andra obskyra elementer!  
 
Initiativtagerskan frkn Susegård är däremot nöjd med utfallet. Ja, säger hon till GV, att trängselskatten blivit en veritabel trivselskatt och att den nya ålagan lett till en förhöjdare livskvalitet i Grönköping.  
- Rimligt vore väl, att dels ge oss gröna royalty (tantiem) å uppfinningen, dels helt förbjuda all hjultrafik i Grönköping City, säger frk S. till GV.  
Grönköpings Veckoblad nr 1.06.  
 

 
 
15)  
 
Medan man i Sverige beskatta ihjäl sig har Danmark intagit en klar inriktning  
 
NÄRINGSMINISTERN: "DANMARK SKALL BLI EUROPAS LEDANDE SJÖFARTSNATION" Danmarks ekonomi- och näringsminister Bendt Bendtsen har nu publicerat en handlingsplan, som under ett år tagits fram i samarbete med representanter för det danska sjöfartsklustret, "Det Blå Danmark". Ambitionen är att Danmark skall bli Europas ledande sjöfartsnation. Handlingsplanen innehåller åtgärder inom sju huvudområden.  
 
Utbildning och rekrytering skall förbättras, liksom forskning och utveckling. Rederibeskattning skall ses över och finansiering av utvecklingsprojekt förbättras. Danmarks inflytande i internationella fora och marknadstillträdet skall öka. Sjöfarten skall avlastas från administrativa bördor och danska särregler, samtidigt som man ökar fokus på kvalitetssjöfart. Søfartsstyrelsen skall bli en mer effektiv, serviceinriktad och modern myndighet.  
 
DANSK SJÖFART LOVORDAR REGERINGENS HANDLINGSPLAN  
Ordföranden i Danmarks Rederiforening, koncernchefen J. Lauritzen Torben Janholt, är mycket nöjd med regeringens handlingsplan.  
 
Vi är mycket glada för den politiska förståelsen för sjöfarten och de speciella förutsättningar som gäller för sjöfarten som är den mest globaliserade näringen av alla, säger Janholt.  
"Blå Danmark" behöver de bästa möjliga ramvillkoren inför framtiden, säger ekonomi- och näringsminister Bendt Bendtsen.  
 
Näringen har det senaste decenniet visat en positiv utveckling, och jag är beredd att avsätta tid och resurser för att detta skall fortsätta och därmed förstärka Danmarks position som en av de ledande maritima nationerna i Europa.  
 
Sverige och Norge tävlar om att vara mest korkade nation  
 
”En otrolig akademisk arrogans." Wilhelm Wilhelmsen, styrelseordförande i det ledande norska rederiet Wilh. Wilhelmsen, är starkt kritisk mot professor Guttorm Schjelderup, som leder den norska tonnageskatteutredningen. Wilhelmsen menar att utredningen presenterar felaktig information.  
 
Han pekar bland annat på uppgiften om att rederiernas räntabilitet på eget kapital de senaste 15 åren varit 2,5 procent per år. Enligt Wilhelmsen är den korrekta siffran 7 procent per år.  
 
- Om vår räntabilitet på eget kapital hade varit så låg som 2,5 procent per år hade vi varit bankrutt för länge sedan. Det är ohederligt av utredarna att använda sådana uppgifter med syfte att visa att norsk sjöfart inte har någon framtid, säger Wilhelmsen.  
 
Professor Schjelderup använder de 2,5 procenten som bevis på låg ekonomisk avkastning och menar att resurserna bör satsas i andra verksamheter som ger högre avkastning på kapital.  
 
FLER PASSAGERARE FÖR COLOR LINE  
I fjol reste 4,4 miljoner passagerare med Color Lines färjor, vilket är rekord. Ökningen skedde främst tack vare den nya linjen Bergen-Stavanger-Hirtshals, som startade under våren 2005. Linjen mellan Kristianstad och Hirtshals tappade 71.000 passagerare, troligen till den nya linjen. Traditionellt har Color Lines Kristianstad-Hirtshals-trafik haft cirka 1 miljon passagerare, varav cirka 300.000 från Stavangerregionen.  
 
Nordiska facken ”hotar” kommande köparna till Silja line när det skall styckas  
 
SJÖFACKLIG BEREDSKAP MOT FÖRÄNDRADE VILLKOR I FINLANDSTRAFIKEN  
De svenska facken SEKO, Sveriges Fartygsbefälsförening och Sjöbefälsförbundet, de finska facken Finlands Skeppsbefälsförbund och Finlands Sjömansunion samlar sig nu efter uppgifter om att rederier planerar att sätta in fartyg i trafiken mellan Sverige och Finland med andra villkor för de ombordanställda än dem som nu gäller i trafiken. I ett uttalande säger man att man kommer att göra allt för att motverka detta och att fast trafik mellan dessa länder skall bedrivas med villkor i nivå med svensk/finska kollektivavtal. Detta baserar man på Nordiska Transportarbetarefederationens sjöfartspolicy samt ITF:s Atenpolicy.  
 
MILITÄRTRANSPORTSUTREDNING AV "ESTONIA" KLAR  
Den kommission som tillsatts av de estniska åklagarmyndigheterna, säkerhetspolisen och försvarsministeriet för att utreda militärtransporter på "Estonia" lämnade sin rapport den 10 mars. Regeringen skall diskutera rapporten tidigast den 16 mars för att därefter besluta om arbetet skall fortsätta och om rapporten skall offentliggöras. Kommissionens uppgift var att utreda om det fanns ett samband mellan transporter av militärutrustning på "Estonia" i september 1994 och förlisningen. I en tidigare rapport förklarade kommissionen att ingen estnisk myndighet hade varit medveten om transporterna av militärutrustning på "Estonia".  
 
Det estniska parlamentets kommission för utredningen av militärtransporter på "Estonia" ska slutföra sitt arbete den 1 juli.  
 

 
 
16)  
 
TEST: Är du politiskt korrekt?  
 
http://www.realtid.se/ArticlePages/200603/13/20060313084107_Realtid852/20060313084107_Realtid852.dbp.asp  
 
Resultat:  
Räkna nu ihop hur många c-svar du har fått.  
0 c-svar = ojojoj, du är en typisk representant för den svenska politiska korrekthetens fånge. Du skulle må bra av en resa till Spetsbergen och smeta på lite aprikosfärg i hallen. Livet är roligare än vad du tror.  
 
1–3 c-svar = du förstår att livets djupaste mening inte är kommunala sopor och sommarland i Tomelilla. Men samtidigt ängslas du av att vara ”fel” på något sätt och sneglar på vad grannen ska tycka. Varför denna ängslan?  
 
4–5 c-svar = toppen, du vet att Gud är mer att lita på än välfärdsstaten och har förmåga att leva livets glada dagar, även utanför Gran Canaria. Det finns bara en sak du måste ändra på: glöm såna här fåniga test. Du är ju fri att göra vad du vill – utnyttja den friheten till något vettigare.  
 

 
 
17)  
 
Bara ett hotell i Norden tog sig in på listan över världens 100 lyxigaste hotell  
 
Bara ett hotell i Norden tog sig in på listan över världens 100 lyxigaste hotell - och det ligger i Stockholm på deras hemsida inte ett ord om utlåtandet!  
 
Flera kändisar har bott där, bland annat ratade Paris Hilton sin egen hotellkedja för en natt där, skriver Aftonbladet.  
Nordens enda lyxhotell på topp-100-listan är Benny Anderssons Rival på Söder i Stockholm.  
"Okej, vi är på plats 97, alltså rätt långt ner. Men vi är med och vi är det enda nordiska hotellet som är det", säger Caroline Eriksson, hotelldirektör till Aftonbladet.  
 
Det dyraste rummet på hotellet kostar mellan 3890 och 5790 kronor per natt och den biolligate 1290 och 2290, lite beroende på vilken dag det gället.  
 
Rummet har cd och dvd (bland annat två ABBA-skivor) och ett Playstation finns att låna, skriver Aftonbladet.  
 
"Mer hemkänsla än lyx" och "mer kvalité än vräkighet" är Aftonbladets samlade omdöme.  
http://www.rival.se/  
 

 
 
18)  
 
Veckans Spanien  
 
Kung Carl-Gustaf och Silvia firade i Granada  
Det svenska kungaparet valde södra Spanien för att fira sin 30-åriga bröllopsdag. Carl Gustaf och Silvia anlände 7 mars till Málaga flygplats med Sterling och tillbringade sammanlagt fyra dagar i Granadaområdet, tillsammans med vänner. Det var en privat resa som ägnades åt både skidåkning i Sierra Nevada och kulturellt besök på palatset Alhambra. På det senare visades sällskapet runt av direktören för Alhambrastiftelsen María del Mar Villafranca och de fick bland annat besöka avdelningar som inte är öppna för allmänheten.  
 
 
PP:s talesman anklagad för "mansgris"  
En stor del av de kvinnliga ledamöterna i riksparlamentet lämnade 15 mars kammaren i protest mot vad de ansåg vara ett mansgrisutspel av PP-talesmannen Eduardo Zaplana. PP-talesmannen skulle egentligen utfråga vice regeringschefen María Teresa Fernández de la Vega om de nya statuterna för Katalonien, men inledde med att kritisera hennes senaste besök i Afrika. "Istället för att klä ut sig, som De la Vega så ofta gör, vore det önskvärt om hon ville ikläda sig rollen som vice regeringschef ibland", sade Zaplana. Uttalandet väckte högljudda protester och när Zaplana vägrade ta tillbaka sina ord lämnade de kvinnliga ledamöterna från socialistpartiet och Izquierda Unida salen.  
 
 
ETA hotar företagarnas anhöriga kräver terrorist skatt  
ETA skärper hoten mot baskiska företagare genom att skicka dem brev med fotografier på deras anhöriga. Terroristorganisationen har den senaste tiden inriktat sig nästan uteslutande på utpressningsbrev och sprängattentat mot verksamheter som vägrar betala deras så kallade ”revolutionära skatt”. För att öka pressen på företagarna har ETA nu börjat skicka fotografier på anhöriga till företagarna, med hot om att det kommer att gå illa för dem om företagen inte betalar.  
 
Korruption  
 
Borgmästaren i Orihuela riskerar korruptionsåtal
 
Antikorruptionsåkagaren i Alicante vill väcka åtal mot borgmästaren i Orihuela José Manuel Medina och ytterligare fem PP-ledamöter i kommunstyrelsen. Åklagaren Felipe Briones anser att det finns tillräckliga bevis för att anklaga dem, och flera byggföretagare, för korruption. Misstankarna gäller ett 30-tal fall av förskingring, förfalskning och egenmäktigt förfarande.  
 
 
Kvarstad / Embargo av borgmästarens hem  
Tingsrätten i Marbella beslöt 8 mars om ett embargo av borgmästaren Marisol Yagües privata hem. Beslutet tas efter att Yagüe anmälts av byggföretaget Copasur för en skuld på 950 000 euro, gällande reformer av huset. Yagüe, som medger att hon anlitat Copasur och att hon ännu ej betalat något för arbetet, har en öppen konflikt med byggbolaget där hon hävdar att kostnaden inte överstiger 200 000 euro. Copasur hävdar att Yagüe inte bara undlåtit att betala för arbetet utan att borgmästaren låtit använda material som tillhörde kommunen samt försökte fakturera en del av arbetet på kommunen. Det senare har föranlett Yagüe att stämma ägaren till Copasur för förtal.  
 
Bhuttos villa i Marbella beslagtagen  
Före detta premiärministern i Pakistan Benazir Bhutto har fått en egendom i Marbella konfiskerad. Det är tingsrätten i samhället Ontinyent (Valencia) som beslutat om embargo, i samband med en utredning där Bhutto anklagas för penningtvätt. Hon äger en villa i Marbella och tingsrätten undersöker även misstänkta konton i Schweiz och Storbrittanien.  
 
Nya brottsanklagelser mot gamle Borgmästaren i Marbella Julián Muñoz samt nuvarande vice borgmästaren  
Tidigare borgmästaren Julián Muñoz riskerar ytterligare åtal för ämbetsbrott. Muñoz, liksom fem medlemmar av den tidigare kommunstyrelsen har kallats till förhör 9 mars i tingsrätten i Marbella. De anklagas för att ha givit ut ett byggtillstånd för 40 bostäder och ett shoppingcenter vid området ”Holanducía”, trots att det bröt mot den gällande stadsplanen från 1986.  
En av de övriga som delgivits misstanke om brott är nuvarande vice borgmästaren Tomás Reñones.  
 
 
Välbehövligt tillskott i reservoarerna  
Nederbörden under senvintern har lett till att Spaniens vattenreservoarer i början av mars rymde mer än hälften av sin maximikapacitet. För första gången sedan juli förra året är landets reservoarer mer än halvfulla. De rymmer närmare bestämt 50,7 procent av sin kapacitet. Fortfarande är dock tillgångarna betydligt mindre än för ett år sedan, då dammarna var fyllda till 57,2 procent  
 
Svensk man gripen för falsk kidnappning  
En 33-årig svensk man greps 7 mars i Torrevieja för att ha hittat på en falsk kidnappning. Enligt Guardia Civil har 33-åringen erkänt att han både hittat på kidnappningen samt åsamkat sig själv ett flertal fysiska skador. Motivet skulle vara att svensken velat undvika att hans flickvän lämnade honom.  
 
Nödlösningar av flygplatskaos  
Omfattande trafikkaos vid Málaga flygplats tvingar luftfartsverket AENA till brådskande nödlösningar. Den stora utbyggnaden av flygplatsen, som omfattar både ny terminal och större parkeringshus, har de senaste månaderna lett till omfattande trafikproblem. Detta gäller inte minst vid avresehallen och tillfarten till flygplatsen. De många protesterna har slutligen väckt AENA, som från och med 10 mars inför nödlösningar för att minska problemen. Det sker inte minst inför påskhelgen, då belastningen på flygplatsen är speciellt stor. En av åtgärderna är att en fil avsatts för avlastning av passagerare med personbilar.  
 

 
 
19)  
 
Vårdagjämning den 20:e mars ...vad innebär det egentligen?  
 
Solen skiner och värmer mer och mer och vårdagjämningen är nära. Den infaller på måndag (20/3) och det innebär att dag och natt nu är lika långa.
 
http://www.smhi.se/sgmain/var/dagjamning.htm  
 

 
 
Nu gör jag ett uppehåll till sista mars! Nu skall det firas århundradets födelsedag  
Min Mor 100 år och min fru 60 år samt mitt barn-barn 8 år alla samma dag den 29 mars!  
 
Eder tillgivne  
 
Toni Schönfelder  
Tel 0034 616 421 085  
Fax 0034 966 69 81 58  
 
Mail mailto:toni@schonfelder.com  
 
Vänner!  
 
Fick denna länk http://www.rentad.se/hyrbil av en uppmärksam läsare som visar att vi www.eurocasacar.com ligger överlägsen lägst -- OBS i vårt pris ingår allt vilket det inte gör hos MrJet som ligger enligt tabellen närmast vårt pris - där tillkommer försäkring och annat varför slutpriset är 20 - 45% dyrare beroende på bilmodell än vad vi erbjuder på www.eurocasacar.com Nedan har man använt sig i prisjämförelsen av webbsiten www.eurocasa.nu -- det är inget problem man kan gå in olika vägar till våra siter. Prisjämförelsen som jag kan se avser bil klass AA den minsta bilen en Ford KA eller Smart X.  
 
Ju större bil du väljer - ju mer pengar spara du genom att använda dig av www.eurocasacar.com prisskillnader på över 2000 kronor förkommer för vissa modeller pengar man kan ha kul för!  
 
 
Från den 10 april öppnar vi utlämningen av hyrbilar på Barcelona (Girona) flygplats dit Ryanair flyger samt öppnar vi på Granada flygplats  
 
I Spanien http://www.eurocasacar.com Vi har återigen sänkt priserna då vi lyckats med nya inbesparingar som vi ger vidare till våra kunder.  
 
Just nu 1 vecka för mindre än 900 kronor inkl allt ända fram till 31 mars!  
Från April fram till sista juni kostar en motsvarande bil 985 kronor
 
Vi har över 24.000 bilar på flygplatserna Malaga, Alicante, Palma några av de mest populära destinationerna. Till sommaren blir det ytterligare några tusen bilar. Vi är enligt den senaste mätningen Spaniens största on-line lågpris biluthyrare, boka redan nu till fasta pris om du skall ha hyrbil till sommaren.  
 
Vår bokningsite är helt automatisk fungera dygnet, om alla dagar, året om! Svar inom 1 minut och du erhåller Vouchern inom 1 timme efter att datorn gjort en del kontroller.  
Utan att en enda levande skäl är inblandat!  
 
Inga rabatter, inga bonusprogram, inget snickesnack, inga flum löften, bara rakt av ett lågt pris där allt är inkluderat!  
 
Välkommen du också, du sparar tusenlappar med ett enda musklick!!  
 
Hyra bil varsomhelst i Världen även på Kanarieöarna och i Sverige
 
Vi har genom samarbete på 1450 destinationer i hela världen inklusive i Sverige lågpris http://www.telluscar.com samt via siten http://www.telluscar2.com  

Reklam för Spanien
Söker du information om Spanien -- Använd dig av min web http://www.spaininformation.org
Här hittar du allt

Fair use notice

The Toni Schönfelder Newsletter and website contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorised by the copyright owner. The material is being made available for purposes of education and discussion in order to better understand the complex nature of corruption in today's world. I believe this constitutes a "fair use" of any such copyrighted material as provided for in relevant national laws.

The material is distributed without profit to those who have expressed an interest in receiving the included information for research and educational purposes. If you wish to use copyrighted material from this site for purposes of your own that go beyond "fair use", you must obtain permission from the copyright owner. Toni Schönfelder cannot guarantee that the information contained in the Corruption News service is complete and correct or be liable for any loss incurred as a result of its use. Nor can Toni Schönfelder be responsible for any subsequent use of the material.


Denna sida är producerad av Toni Schönfelder. Avsändaren har inget ansvar för innehållet i sidor som är länkade -- allt material som finns i egen producerade sidorna får användas fritt och utan kostnad.

Esta página ha sido realizada por el Sr. D. Toni Schönfelder.Los realizadores de la página no se hacen responsables del contenido de las páginas enlazadas a la presente. Toda la información existente en las páginas de realización propia pueden ser utilizadas libremente y sin ningún tipo de coste.

This page has been produced by Mr Toni Schönfelder. The sender does not take any responsibility for the contents of the linked pages. The whole material in the own produced page can be used free of charge.