Ange ett namn eller sökord så får du upp alla artiklar som innehåller det du söker.
Tillbaka till Tonis hemsida

Toni Schönfelder A lifetime of innovation

Mina favoritlänkar, kolla in

Debattartiklar Ryssland

TaxFree handelns vara och icke vara

Tillägnad buss- och kollektiv branschen av Toni Schönfelder oberoende och fri debattör
Klicka på den artikel du vill läsa

Artiklar som du bara måste läsa,Vakna upp i Sverige!

Debatt artiklar av Harald Rosén (Det gäller flyg)

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationToni Schönfelder
A lifetime of innovation

Debate - Opinion in English
Russia and Baltic States

Back to Toni Schönfelders homepage

Web library, My favorites

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationVerschiedenes in Deutsch

 
Detta nummer av Newsletter nr 10 handlar mycket om Swebus och möjliga orsaker till att allt har gått fel. Ryssland har stängt eller i vart fall försvårat utresan för en Rysk medborgare,  
Swebus sparka medarbetare igen, idag måndag den 28 mars 2005 får ett 20 tal besked om avsked? Swebus personalchef Anna Klebe (Harrypotter?) Mariestads bussbolag så är det vårt sorgebarn. Om politiska svindlerier, Folksam har fått ett nytt namn FOLKSKAM  
 
I detta nummer kan du läsa följande:  
 
1) Igår skedde det som har hängt i luften, Ryssland tillämpar nya utreseregler för sina medborgare vilket försvåra utresan för en Ryska medborgare.  
 
2) Swebus sparka medarbetare igen, idag måndag den 28 mars 2005 får ett 20 tal besked om avsked?  
 
3) Kollektivtrafiken skramlar sönder  
 
4) Swebus personalchefen Anna Klebe (Harrypotter?) om problemen med den nya sjukreformen  
5) Är det så det har gått till på Swebus? "kycklingfarmar" manager-broilers det ledande skiktet riskerar att bli en ganska samsutten krets.  
6) Vänsterpartiet kommunisterna som gör sig till språkrör för ett totalt förstatligande av kollektivtrafiken i Sverige!  
 
7) Totalt betalar samhället närmare 21 miljarder, det är fel det är över 52 miljarder kornor  
 
8) Mariestads bussbolag så är det vårt sorgebarn.  
 
9) BR sköts av blindstyren, kan man sammanfatta en branschorganisation bättre?  
 
10) Procentarna som ska få fler att ta bussen  
 
11) EU och kommande kostnadsexplosion & Exakt så korkad är en stor del av svenska folket  
 
12) Majoriteten är emot en skattesänkning eller konsten att ställa fel frågor  
13) BETALA MATEN MED FINGERAVTRYCK  
14) Världen blir allt svårare att kontrollera. Detta Newsletter har slagit alla läsarrekord, igen!  
 
15) Folkskam är alltid Folkskam.  
 
16) För 150 år sedan var Sverige fattigare än Kongo  
 
17) Om politiska svindlerier  
 
18) Vi har lagt ner en "Saab-fabrik" varannan månad de senaste åren.  
 
19) Reglerna i Sverige respekteras inte, de dyrkas.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
===========================================  
1)  
 
Igår skedde det som har hängt i luften, Ryssland tillämpar nya utreseregler för sina medborgare  
 
Igår skedde det som har hängt i luften, Ryssland tillämpar nya utreseregler för sina medborgare att lämna landet. Det är ingen tillfällighet att man väntade till efter Putins sammanträffande med Bush i Bratislava. Därmed försvann över natten huvuddelen av den marknad som den svenska turistindustrin skulle satsa som mest på.  
Den ryska lilla strimma till demokratin har därmed gått i graven, alla som vill resa ut från Ryssland måste först ha ett utresetillstånd från den ryska polisen innan man kan hämta ett visum till ett västland från en ambassad eller konsulat.  
 
Nu meddelar vänner till mig att det är nya order från Moskva varför Polisen inte ger några utresevisum och därmed har man effektivt stängt gränsen på nytt, om det är varaktigt eller en signal till alla som sysslar med att stjäla statens tillgångar återstår att se.  
Den som reser ut skall deklarera vem som betalar resan varifrån pengarna kommer ifrån och vilka man avser att besöka. Tillbaks till Sovjet!  
 
Det är en hel kultur nästan i den svenska bussbranschen, den här räddhågsenheten  
I grund och botten snackar människor mest en massa skit. "Alla vill vara moraliskt hållbara och visa upp en fasad som håller toppklass." Folksam, Ulvskog, Skandia, HSB, LO, listan är lång och där finns inte minst Swebus ledningen med i skitsnacket sålunda!  
En sorglig trend som kan komma att betyda mycket för hur samhället utvecklas är att de goda inte vinner längre. Kanske har de aldrig gjort det i verkliga livet - "smarta" brott verkar alltid löna sig. Ändå har den allmänna rättsuppfattningen till stora delar baserat sig på principen att rättvisan ändå vinner till slut. Så är dock inte fallet vilket inte minst detta Newsletter gång på gång visar prov på, hur annars kan man förklara att välutbildade personer gång på gång låter sig att förledas till att trixa och mygla på ett förbjudet sätt som även gäller i Sverige, och det är ganska unikt eftersom lagarna är skrivna alldeles medvetet att dom "egna" tillåts sno allt vad tygen håller, upptäcks dom blir dom av med jobbet (ibland) för att snart befinna sig i en ny position varifrån man kan starta om från början. I flertalet EU länder skulle Folksams ordförande och tillika LO chefen sitta inlåst, i USA med en fällande dom med minst 20 års fängelse som lägsta straff. I Sverige skrattar man hela vägen till banken och lipar åt skattebetalarna.  
Det är dags att se över hela den svenska lagstiftningen och sluta jaga bilister som kör några kilometer för fort samtidigt som man släpper igenom hela maktgarnityret från ansvar och straff, bara för att dom tillhör de styrande som likt i alla makttotalitära stater sköts av medlöpare, som löper med så länge det finns kosing att tjäna. Sverige borde ha kraft nog att ta sig ur denna onda cirkel.  
Riktigt illa är det när man inte inser felen utan börja leta efter fel hos dem som vågar kritisera, då är det inte enbart en fråga om girighet längre utan ett allvarligt angrepp på demokratin.  
 
======================================  
 
 
Hej Toni  
Jag har just blivit rekommenderad att ta en närmare titt på din  
hemsida och har således även läst flera av dina artiklar som  
jag funnit som oerhört intressanta - Mycket bra läsning.  
 
======================================  
 
2)  
 
Swebus sparka medarbetare igen, idag måndag den 28 mars 2005?  
 
Enligt en initierat källa möts ett 20 tal Swebus medarbetare nu på morgonen med beskedet att dom just fått sparken. Swebus ansträngda ekonomi kräver åtgärder varför en minskning av administrationen är en logisk följd. Ni som får beskedet att ni fått sparken skall vara glada över beskedet, ni får ett avgångsvederlag långt över vad övriga medarbetare kommer att få när hela verksamheten försättes I konkurs, att det blir en konkurs är bara en tidsfråga det är vad jag tror. Riktigt illa är det däremot om man avskedar kompetens för att ersätta de sparkade med nya "slipps - yuppies" då har man inte bara skadat Swebus ännu en gång ekonomiskt som redan har det besvärligt utan man ta bort den sista gnistan hos dem som är kvar. Kanske min källas sammanfattning passa väl in:  
DEN STORA KATASTROFEN I DETTA FÖRETAG ÄR PERSONALCHEFEN ANNA KLEBE, ELLER SOM HON OCKSÅ KALLAS "HARRY POTTER, EFTERSOM HON STÅR FÖR EN PERSONALPOLITIK SOM INTE STÄMMER MED VERKLIGHETEN"!  
 
För att sammanfatta, först en personalchef som tror mer på slipsfolket istället för sakkunskapen, en VD som är springpojke för någon borta någonstans i fjärran enligt vad en initierat person inom företaget skrev. Skit I toppen - skit I botten, företag med en dylik konstruktion är alltid dömda till undergång eller en enorm kapital injektion, och den kommer inte i detta fall, det finns helt enkelt inga möjligheter att tjäna tillbaks investerat kapital. Bussarnas underhåll går på kryckor, skulle polisen göra fler kontroller finns det fog för att en stor del av vagnparken blir stående.  
Vi får hoppas att ägarna snabbt klara av städningsprogrammet, rädda vad som går och sälj det, resten kursas.  
Det bästa med en KK är att den dag det sker blir det en nyhet för hela mediat och då kan man peka på det orimliga med Länsbolagen, upphandlingsmonopol, fackets dubbelroll, SLTF och hon som festat färdigt, det orimliga I att skattebetalarna måste under tvång med stöd av en lag betalar lekstugan för ca 1500 politiker som leker tåg, spårvagn, buss och båttrafik.  
 
Det finns uppenbarliga risker att någon vaknar! Att oppositionen tar tillfället I akt att ta upp det som en valfråga inför år 2006, där frågan är enkel, skall vi ha ett socialiserat trafiksystem där merparten av alla företag ekonomisk blöder, där sjukfrånvaron är skyhög eller skall det tillåtas fri företagsamhet där kunden har rätten att själv får välja hur och med vem han vill resa.  
Om du förvänta dig att höra nåt av BR, så glöm det, dom är upptagna med mycket större frågor!  
 
 
===================================  
 
3)  
 
Kollektivtrafiken skramlar sönder  
 
Så här skrev en Swebus medarbetare som hade sina funderingar men inte förstår sammanhangen eller hur illa det har varit för Swebus sedan många år tillbaks, på detta Newsletter har vi ingen censur varför han naturligtvis får föra fram det han vill ha sagt..  
 
"Swebus uppgift är nämligen inte att främja kollektivtrafiken, utan att dra in pengar till sina ägare - den USA-baserade bank- och investeringsgruppen Goldman Sachs och norska Schoyen Group. Det gör att försämrade arbetsvillkor och eftersatt underhåll blir inkomstökande, rent av positiva, förändringar. I alla fall för stunden."  
 
Resultatet? En kollektivtrafik som befinner sig i en utdragen ekonomisk kollaps. Hela skulden för detta finns hos landstinget. Man får vad man betalar för eller ännu värre saknas kompetens varför endast makten att få bestämma är vägledande.  
I stället för att anpassa samhället till en kollektivtrafik med sjunkande pålitlighet, där pressade människor som inte trivs med sitt jobb kämpar för att hantera effekterna av misskötseln, borde vi alla kräva nytänkande och långsiktig planering.  
Ett annat kunde vara att satsa mer pengar på underhåll, arbetsmiljö och personalvård nu, i stället för att lägga samma pengar, fast lite senare, på bärgningar, reparationer och att ständigt utbilda nya chaufförer.  
 
=======================================  
 
4)  
 
I en välskriven artikel i tidningen Trafik Forum nr 1 2005, uttalar sig Swebus personalchefen Anna Klebe (Harrypotter?) om problemen med den nya sjukreformen  
 
Berättar hon med rätta problemen som den nya sjukreformen innebär för Swebus som enligt egen utsago, " I likhet med branschen i övrigt är sjukfrånvaron hög med utmattningsdepression, hjärt och kärlsjukdomar och förslitningsskador"  
 
I ett företag där personalen trivs, där personalen är stolta över att gå till jobbet, där personalen är en del av innovationen och får ta del av förtjänsten, i dessa företag har man endast marginella problem och utmattningsdepression är däremot ett kvitto på ett uselt företag med en usel ledning!  
Anna Klebe är orolig för framtiden och att det endast finns plats för yngre och frisk personal, det Anna Klebe får du aldrig uppleva, du har varit med och kört bolaget i botten, kvittot du får är att bolaget läggs ned och du kan härja på nytt i ett annat bolag, kanske du har lärt dig nåt på vägen. Du är nämligen inte oskyldig och allt är inte VD:ns fel. Anna Klebe är som en öppen bok, svaret finns i facit, det är fel på omvärlden. Ditt är ansvaret till utmattningsdepressionen inom Swebus som är så stor att det är ett problem för företaget pekar också med all tydlighet på kulturen inom bolaget som du har präglat.  
Jag vet för jag har varit chef för långt större företag än "lilla" Swebus, där var f-n mig ingen sjuk av utmattningsdepression och de som var sjuka låg i någon influensa resten slet häcken av sig för att vara bäst och till glädje av att få arbeta i ett företag med drag i. Vilket inte minst visade sig under sista raden med 7 siffriga vinster efter och inte före skatter.  
Det var i branscher som var fria från monopol och politiker inflytande! Jag kan berätta en hel del i hur annorlunda det var att få verka i länder och branscher där kunskap, innovation, fräckhet, samarbete och inte minst en VI känsla man förflyttar berg. Och personalchefer som fattar galoppen och inte är en del av ett politiskt mönster och korrekthet.  
 
======================================  
 
5)  
Är det så det har gått till på Swebus? "kycklingfarmar" manager-broilers det ledande skiktet riskerar att bli en ganska samsutten krets.  
Att vara företagsledare är en profession som vuxit fram under det senaste halvseklet. Tidigare var ledarna ägare, eller så hade de i regel en tekniskt kunskap i just den bransch, i vilken de verkade. Nu är företagsledare ett yrke i sig, men rekryteringen har kommit att bli ganska snäv. Lika väl som vi talat om politiska broilers för att beteckna dem som i unga år kommit in i partiernas karriärstegar och avancerat, kan vi tala om manager-broilers. Det är de som har rekryterats direkt från högskolan, in i trainee-systemen i de stora bolagen och sedan med hjälp av rätta mentorer matchats fram till ledande positioner.  
Viljan till mångfald och variation i dessa olika "kycklingfarmar" har inte i någondera fallet varit påfallande. Lägg till detta doktrinen, att styrelseledamöter, i synnerhet ordföranden, också skall väljas just ur en krets av förfarna vd:ar, så förstår man att det ledande skiktet riskerar att bli en ganska samsutten krets.  
Med denna utveckling kan alla med lite fantasi räkna ut hur det fortsätter nedåt i företagen - skit in - skit ut! Tiotusentals företag i världen har gått en annan väg där valet av chefer varit att man försäkrar sig att denne tillför något, vad tillför cheferna i Swebus?  
 
Det finns väl inget enklare sätt att sköta ett företag där man vet den egna kostnaden eller vad den måste vara för att man skall vara konkurrenskraftig, inkomsten är säkrat liksom cash flow, man behöver inte bekymra sig en minut om att en elak konkurrent prestera något bättre varför kunderna sviker en, ingen Lidl, inget Ryanair, ingen multinationell bussoperatör, istället har man med lagens hjälp rätt, ensamrätt så länge avtalet räcker. Ett bekvämare liv finns inte, ändå kan man misslyckas totalt!  
 
=================================  
 
6)  
 
Vänsterpartiet kommunisterna som gör sig till språkrör för ett totalt förstatligande av kollektivtrafiken i Sverige!  
 
Jag är medveten om att jag kan framstå som ett rött skynke i många företagares ögon. Många tycker att jag ifrågasätter deras rätt att bestämma över deras pengar och deras företag. Det är riktigt, det gör jag.  
Lars Ohly (v)  
 
========================================  
 
7)  
 
Totalt betalar samhället närmare 21 miljarder för all kollektivtrafik. Då är tunnelbana, spårväg, tåg och buss medräknade.  
 
Jag bad om ett förtydligande av siffrorna i den svenska kollektivtrafiken. Jag fick detta svar, mina kommentarer finns i anslutning.  
 
Hej!  
Mina hälsningar är inte varma och soliga (vi hade faktiskt lite halt på vägarna i morse).  
SLTF verkar inte ha någon definitiv statistik över hur många mil respektive huvudman handlar upp. Utifrån befintliga siffror på antal fordon mm kan man dock summera ganska bra hur mycket det rör sig om.  
Totalt kör ca 8000 fordon trafik åt huvudmän i någon form. De är fördelade på 3 500 st i tätortstrafik och 4 500 st i landsbygdstrafik. Kommunerna och på senare tid Länshuvudmännen handlar upp 1800 bussar i ren skolskjutstrafik. Av totalt ca 12 500 bussar kvarstår sedan drygt 3000 st som körs i expressbusstrafik (ca 400 st), beställningstrafik 2500 och andra uppdrag ca 200 fordon.  
I siffran för långväga linjetrafik har antagligen också långväga linje i huvudmannaregi kommit med vilket gör ytterligare en förskjutning av ett par hundra fordon över till huvudmannasidan.  
Av Svensk bilprovnings statistik kan man utläsa att genomsnittsbussen i Sverige kör ca 7 500 mil/år. Eftersom det här rör sig om ett riktigt stort antal borde inte avvikelsen bli så stor för bussar i länshuvudmannaregi. Det innebär att Länshuvudmännen i stora drag köper bussar som totalt kör ca 60-65 milj mil.  
 
Totalt betalar samhället närmare 21 miljarder för all kollektivtrafik. Då är tunnelbana, spårväg, tåg och buss medräknade.  
 
Om vi delar upp branschens omsättning beräknas turisttrafikens transporttjänster omsätta strax under 4 miljarder. Branschen omsatte 2002 totalt 13 miljarder. Med en viss omräkning av Indextal samt det faktum att priserna gått upp kan man anta att branschens totala omsättning ligger runt 14 miljarder just nu. Räknar vi då bort turisttrafiken och viss expressbusstrafik så kommer vi fram till att de övriga transporterna med buss omsätter ca 10 miljarder. Det skulle innebära att huvudmannatrafiken i genomsnitt kostar ca 155:- per mil vilket verkar vara en mycket realistisk summa.  
Av den totala omsättningen omsätter de tre största företagen (Swebus, Connex och Busslink) närmare 50%.  
Drivmedel  
Av de i fjol registrerade fordonen kördes närmare 93% på diesel.  
Ovanstående siffror är som du ser inte helt exakta men avvikelserna kan inte vara speciellt stora.  
 
Toni kommentar:  
Det är vad jag befarade inte ens branschen kan hålla reda på vart miljarderna tar vägen, siffran 21 miljarder är fel, helt galen! Enbart järnvägen får i direkt stöd 15 miljarder kronor eller 1 miljon i kontanta pengar varje timme dygnet om, Banverket ytterligare 30 miljarder, sedan upphandlar kommuner skolbussar och andra tjänster.  
Den totala siffran är över 52 miljarder kronor som årligen betalas med skattemedel för att man i Sverige skall leka kollektivtrafik.  
SLTF och BR, ni bör göra er hemläxa bättre, att producera spaltkilometer där man vill få lägre moms, blir befriade från diesel skatt, vägskatt och annat samtidigt som SLTF kräver att all busstrafik förutom beställningstrafiken, skall skötas av huvudmannen, visar om något att man är på väg åt fel håll där regeringens företrädare bara suckar när man ser kravlistan, den saknar varje form av realism  
BR om någon borde frigöra sig från SLTF och andra totalitära krafter, med ett rakt budskap, bort från bidrag, fram för fri företagsamhet, först då får BR chansen att bli tagen på allvar!  
 
======================  
 
8)  
 
Mariestads bussbolag så är det vårt sorgebarn.  
 
Detta är svaret med anledning av en rak enkel fråga som jag ställde till en ansvarig politiker.  
Hur kan en kommun som Mariestad driva Mariestads busstrafik med 60 anställda år 2003 oms. 60 milj, resultat förlust 6 milj, 26 milj i ställda panter, hur finansieras detta?  
 
"Vi ville sälja bolaget för några år sedan då det fortfarande hade avtal med Västtrafik. Men sossarna, som då hade makten ville inte. Nu har avtalet gått ut och inget nytt fick dom, så vi fick gå in med ett kapitaltillskott i dec 2004 för att rädda det. Det finns nu intresse från ett bussbolag i Lidköping att ta över. Flera bussar har sålts och det som körs är mest skolbussarna för kommunen. Jag har nog tänkt på dig när ärendet kommit på tal."  
 
Toni kommentar:  
Något svar hur man tänker sig en försäljning med 26 milj i ställda panter och driftsförluster som ligger i storleken 10% av omsättningen det har man naturligtvis inte. Vi kan gissa att det aktuella bolaget får ta över verksamheten utan förpliktelse, att kommunen för över förlusterna samt panterna till ett av kommunen ägt bolag med all säkerhet på något fastighetsbolag, dom brukar få ta över allt skit.  
Mariestad är inte unikt - det är en spegelbild hur det ser ut i den Svenska kollektivtrafiken.  
När jag skriver att den är helt bankrutt brukar jag få ett och annat ilsket mail, idiotförklaras.  
Varje mail där jag idiot förklaras är jag tacksam för, då har budskapet gått fram, jag tillhör inte medlöparna och tillhör inte de personer som förespråkar idiotier som leder till ekonomisk ruin för hela landet.  
 
=================================  
 
9)  
 
BR sköts av blindstyren, kan man sammanfatta en branschorganisation bättre?  
 
Det fifflas, det myglas, det kröks rygg till höger och till vänster. Kompisköret har förstört Svensk Industri som inget annat, det blir blindstyren. Branschförningarna lider av förnyelse och alla som pinkat in sina revir bevaka dessa som ett guldägg, de blir blindstyren.  
BR som sköts av blindstyren, kan man sammanfatta en branschorganisation bättre?  
 
================================  
 
10)  
 
Procentarna som ska få fler att ta bussen  
 
En lysande artikel i senaste Trafik Forum, synd bara att allt du, "Ulo" skriver, är som en vuxen saga för Svensk del.  
Fritänkande personer, som bryr sig om utvecklingen, utforma bussen som ett attraktivt färdobjekt. Hur skall det fungera när man har ett beställarmonopol som styrs av politiker som får en selekterat sanning av tjänstemän?  
Redan 1974 hade jag ett klart koncept för en marknadsanpassat buss som vi byggde, ett antal i USA med Dodge motor http://www.toni-schonfelder.com/nostalgi/inovationbus74/index.html  
 
I Sverige gällde vad fyrklövern på SL, SJ, Linjebuss och GDG bestämde och det var chassibussar där man kliver högt upp i trappsteg som är allt annat än passagerar vänliga, varav det fortfarande vimlar en mängd inte minst inom SL trafiken. Så länge man har ett system där det inte finns en enda person som bryr sig vad kunderna vill, exempelvis hur man genom attraktiva tidtabeller bekväma fordon dörr till dörr tranporter skapa ett alternativ för 80% av de som reser och inte med tvång genom skatt och jakt på bilar jävlas med tillstånd och dispenser inte tillåter husägare bygga garage som skulle svälja tiotusentals bilar som kommer bort från gatorna. Med detta system fel som grund kan du Ulo och andra tidningar gärna skriva om en värld bortom den svenska nationalgränsen och visa att det finns ett alternativ till vad som sker i Sverige.  
Därför förblir dylika reportage som en "sann saga" för folket inom kollektivtrafiken, alla vet att det ligger nåt i det men ingen ens orka fundera kring frågan hur man skulle kunna verkställa något då de som arbetar inom branschen är väl medvetna om läget och hopplösheten, det är inte för inte som kollektivtrafiken har den högsta sjukskrivningen, den är rutten den stinker!  
 
SLTF lansera hur nöjda resenärerna är med kollektivtrafiken, ja jisses, det är som tagen från Sovjet, där var alla nöjda till 99% med allt, till dess det brakade ihop!  
 
======================================  
 
11)  
 
EU och kommande kostnadsexplosion & Exakt så korkad är en stor del av svenska folket  
 
1% av lönen för alla EU:s medborgare går till att finansiera EU. Det utgör 100 miljarder euro varav 50 miljarder går till jordbruket och 32 miljarder till strukturfonderna. Fram till år 2006 är finansieringen säkrat, nu sitter samtliga finansministrar och diskutera nya finansieringsplaner där alla 10 nya EU stater skall vara med och delar på miljarderna, varav Polen är den som kräver och behöver mest pengar.  
Gemensamt för flertalet av alla nya EU länder som kommit med är att dom genomlevt 70 år av socialism och sett vart det leder.  
Närmare sanningen och resultatet därefter kan man inte komma om man tillåter socialisering, problemen i den svenska kollektivtrafiken är inte orsak av bristande ekonomi utan en medveten politisk styrning där man genom en smygande socialisering tvingar in företagen i samhällsägda företag.  
Den dag Swebus går i konkurs kommer vi få uppleva ett fyrverkeri av argument där röda kommunister tillsammans med gröna kommunistiska miljöpartister kommer att ropa på statens ansvar att ta över verksamheten då de privata ägarna visat sig inte kunna driva företagen inte ta nödvändig socialt ansvar och nu är det samhället som måste ta över som den store räddaren.  
Exakt så korkad är en stor del av svenska folket som kommer att ge staten mandat att föra vidare Swebus i en landstingeserat verksamhet genom länsbolagen, tror jag i vart fall.  
Må jag har fel!  
 
===============================================  
 
12)  
 
Majoriteten är emot en skattesänkning eller konsten att ställa fel frågor  
Mer än hälften av svenskarna är emot en skattesänkning men förespråkarna blir allt fler. Inte sedan 1991 har så många varit positiva till sänkt skatt.  
Enligt en ny Sifomätning som kommer att publiceras i dagarna är 52 procent emot en sänkning av skatten, 37 procent är för en sänkning även om den går ut över skolan, barnomsorgen och sjukvården. 11 procent vet inte vad de tycker.  
Ingen har ställt frågan om man privatisera kollektivtrafiken och frigör 25 miljarder som räcker för att sänka skatt och klara barnomsorgen, sjukvården samt skolan. Det är en lång bit kvar innan man når Sovjets siffror, där var alla till 99% nöjda med allting i samhället.  
Man får de svar man ställer, därför är det viktigare än någonsin att alla som arbeta för ett fritt Sverige också för fram var besparingarna finns utan att det påverka samhället negativt.  
Männen är betydligt mer intresserade av sänkta skatter än vad kvinnorna är. 46 procent av männen men bara 28 procent av kvinnorna vill betala mindre skatt. Privatanställda är mer positiva än offentliganställda. De största förespråkarna för lägre skatt finns i Stockholm och Malmö. I norra Sverige och i Göteborg är man emot.  
=============================================  
 
 
Ett citat ur FN-deklarationen om de mänskliga rättigheterna:  
"Envar äger rätt till muntlig och offentlig förhandling där hans rättigheter och skyldigheter skall fastställas"  
Med tanke på att Systembolaget dömer själv vem som är skyldig till oegentligheter och inte domstolen  
 
==============================================  
 
 
13)  
 
BETALA MATEN MED FINGERAVTRYCK PÅ COOP men länsbolagen skapar mammutsystem som nytt betalsystem som är ur tiden innan den ens kommit i drift.  
Kostanden enbart för SL är över 1,5 miljarder kronor därtill tillkommer kostnaden för alla fordon som skall ur drift.  
RFID är ett annat system som ger en större flexibilitet och förmodligen utan konkurrens bäst och mest lämpat för kollektivtrafiken..  
 
Den engelska butikskedjan Co-op kommer vid tre av sina butiker snart att börja testa betalning med fingeravtryck. Kunderna behöver inte ha med sig något - inga pengar, inga kontokort, ingen legitimation. Det räcker med pekfingret, som de trycker mot avläsaren vid kassan (köpesumman kommer upp på nästa månads kontokortsräkning).  
 
Allt bygger förstås på att kunderna först, en gång för alla, registrerar sig i systemet. Det sker genom att kunden i en terminal drar det kontokort som han eller hon vill använda, och sedan trycker sitt finger mot en biometrisk avläsare för inscanning av fingeravtrycket.  
Systemet heter Pay By Touch och levereras av det amerikanska företaget med samma namn, som i USA redan har ett antal installationer. Bland annat används Pay By Touch på McDonalds i staden Fresno och på West Seattle Thriftway Supermarket i Washington.  
 
En annan leverantör av system för betalning med fingeravtryck är det likaledes amerikanska företaget Biometric Access Corp. Deras system heter Secure Touch n Pay, och används bland annat av ca 10.000 kunder i tre av butikskedjan Krogers butiker i Texas.  
 
Ur ett affärsmässigt perspektiv är ovanstående ett exempel på hur IT både kan effektivisera för företag genom att snabba upp kritiska affärsprocesser och förenkla och spara tid för kunderna.  
 
En annan teknik är med RFID, där alla som vill resa med kollektivtrafiken har ett RFID märkt kort där en avläsare i alla dörrar registrera kunden och körsträckan.  
Färdbiljetten bokas av direkt från bankkontot, kontokortskontot, systemet är oändligt och fungera som en osynlig streckkod som du ser i snabbköpen.  
Båda systemen är framtidsorienterade, finns redan nu på marknaden inom godshantering och mycket annat som jag har berättat om som ger möjligheter för kompletteringar och ny utveckling.  
Man är miljarder kronor ifrån vad SLTF och SL sysslar med.  
 
Jag är engagerat i ett av de större biluthyrningsföretagen i Spanien, allt går med automatik, jag bidrager med utveckling inom IT och förenkling samt skaffa kunder via Internet, något som sker dygnet om utan att jag eller någon annan är inblandat, det handlar om15.000 bilar ca 7000 mer än vad som finns i hela Sverige. Det är en lång kedja som idag sköts av datorn utan att en enda person är inblandat. Vi använder RFID tekniken i alla nya bilar sedan flera år tillbaks, vi kan spåra varje bil var den befinner sig och blir det ett fel vet vi om det innan ens kunden som kör den är medveten om detta. Vårt system kontaktar kunden automatisk via den mobiltelefon han uppgivet, en bärgningsbil är på väg eftersom man inte får bogsera i Spanien. Bilarna får bara köras inom Spanien och Portugal samt Gibraltar, vårt system håller reda på detta, kör man över till Frankrike får kunden en varning därefter stänger vi av motorn. Stulna bilar får Polisen omedelbart reda på var dessa befinner sig, varför stölderna från att varit betydande är nere i nästan noll kronor och därmed har försäkringspremien sjunkit betydligt.  
Och vi befinner oss bara i början av en ny värld lika revoltunerande som när vi fick ström i de första husen för dryga 100 år sedan. Vad man kan göra för kollektivtrafik branschen är oändligt för några miljoner kronor och inte de miljarder som oansvariga tjänstemän lurat politikerna att sno från skattebetalarna.  
 
När man då läser att Östgötatrafiken köpt ett tyskt system som finns redan hos många tyska lokaltrafikföretag, Sorry Östergötland, ingenting vad tyskarna har presenterat inom kollektivtrafiken är användbar. Det beror inte på att dom är sämre än andra IT tekniker, dom kommer från en fel miljö, den tyska kollektivtrafiken är sju gånger värre än den svenska, allt man gör i Tyskland är lindrigt sagt korkat där plånboken har varit större, landet Tyskland är nu i ekonomisk kris, och det är endast delstaten Bayern som förstått att något är fel varför man minskat anslagen med 20% varje år under kommande 5 åren till kollektivtrafiken.  
Skillnaden ligger i att Tyskland är en förbundsrepublik efter USA modell där delstaten har ett ansvar och centralstaten en annan. Järnvägen är centralregeringen, siffrorna inom DB är katastrofala, det trixas och sliras med hundratals miljarder kronor som om det vore monopolpengar, SJ är rena söndagsskolan. Delstaten har ansvaret för regional och lokaltrafiken och den är nu på översyn där man överväger att släppa konkurrensen fri, bort från huvudmannen.  
Där det finns sunt förstånd och när pengarna tryter då slaktas även den heligaste kon.  
Den tyska Industrin som servrar kollektivtrafiken är en del av denna sjuka miljö, allt är byråkratisk korrekt, fyrkantigt dyrbart, oanvändbart.  
 
============================================  
 
14)  
 
Världen blir allt svårare att kontrollera. Detta Newsletter har slagit alla läsarrekord, igen!  
 
För en organisation som vant sig vid att styra genom att kontrollera tillgången till information, som exempelvis SLTF och BR, måste det vara en katastrof.  
Det blir allt svårare att vilseleda politiker samt allmänheten. Fast man försöker på alla sätt tysta mig som skribent, eftersom jag skriver i olika fack och dagstidningar har åtskilliga redaktörer fått en och annan vink av de rättroende om att den där "Schönfelder" kan man väl ändå inte ha som skribent!  
Maskineriet har gått igång mitt Newsletter är störande, att lyfta fram inkompetensen är skadligt för insuttna politruker, att lyfta fram folk med namn och befattning är oanständigt eftersom dom är vana att inte bli antastade eller ifrågasatta.  
Mitt Newsletter får ingen tyst på, det har lagts så att det är oantastligt, om du väljer att inte läsa det är det din sak, men det skall ta mig tusan inte komma från maktens boningar, korrumperade som dessa är.  
Det är allt fler som tar information från annat håll då man lärt sig att BR tillsammans med SLTF vilseleder med eller omedvetet omgivningen. Deras korsägda verksamheter har suddat ut en sunt konkurrensutsatt verksamhet. Att ifrågasätta är inte tillrådlig om man har en karriär att ta hänsyn till.  
 
Det är endast de mest förblindade medlöparna som inte är medvetna om problemen, dom läser inte heller mina Newsletter det har dom högtidligen skrivit till mig, som om jag skulle bli ledsen eller skraj.  
Tvärtom, det är synd om dom, om man inte har samsyn det är en sak, dom har liksom du möjlighet att göra dig hörd i detta Newsletter utan censur med eller utan namn. I en sann demokrati tar man del av allt även det man inte gillar, därför tar jag del av vad kommunisterna skriver eftersom dom är en samhällsfara inte för att jag sympatiserar med dem.  
 
Fler läser detta Newsletter än de som läser Trafik Forum och Busstidningen sammanlagt, faktiskt många fler!  
Detta Nyhetsbrev växer med en lavins hastighet, nya läsare tillkommer antingen som abonnenter av Nyhetsbrevet eller som läsare på min webbsite som hela tiden ökar i antalet besökare allt medans branschens såkallade "ledande tidning Trafik Forum" på nätet fastnat på en jumboplats, att man är duktig på att sälja annonsutrymme är inte samma sak som att man har läsare.  
Tvärtom är det nog så att den alltmer uppstudsiga Busstidningen passerat Trafik Forum, på nätet har dom gjort detta i vart fall för länge sedan. Bra, mångfalden är bäst för alla och olika infallsvinklar ger ett bredare utbud.  
Informationsmonopolet håller på att falla i bitar. Och folk bygger inte längre bara sin världsbild i de breda traditionella medierna eller från branschens megafon.  
 
Varför jag upprepar mig, alla uppgiftslämnare är garanterade absolut diskretion, ingen kan komma över källan då servern och mitt Newsletter inte är i Sverige och därmed inte kan under någon för oss idag okänd lag som säkerligen finns eller snabbt skapas ålägges att uppge källan.  
 
Ta tillfället i akt och sänd gärna bilder från också roliga och positiva händelser för allt är inte nattsvart det är mycket som är kul och kräver en uppmuntran!  
 
=====================================  
 
15)  
 
Folkskam är alltid Folkskam.  
 
En sosseskandal bland alla andra sosseskandaler, vi får läsa om minst en gång i veckan!  
Ett storgräl pågår mellan LO och DN, som beskrivit ordföranden Wanja Lundby-Wedins roll i samband med Folksams konkursaffärer. För varje dag trappas skandalen upp, ekonomichefen som döljer, konkursförvaltaren som misstänks att tömma tillgångarna, kollegan i konkursutredningen har lämnat sin plats då han anser att sanningen och pengarna som finns kvar sopas under mattan.  
Varför LO ordföranden Wanja Lundby-Wedins tillsammans med styrelsen och ekonomichefen inte sätts in i fängelse till dess utredningen är klar, det går inte då man är oantastlig i systemet som skyddar personer i nomenklaturan.  
 
Taxi ägarna i Malmö som sattes i fängelset för påstådda fiffel, blev dömda i hela systemet inkl regeringsrätten för att bli friade i EU domstolen, enhälligt där det finns 2 svenskar domare, blev inte bara av med sina verksamheter, sina tillgångar som staten tog hand om, det blev en social utslagning.  
Nu är dom återupprättade och svenska staten har fått ersätta dom med ett hemligt belopp.  
Så olika fungera rättssystemet.  
 
"Jag tror det är väldigt viktigt att ledande politiker har ett förhållningssätt som är förenligt med den ideologi vi står för."  
Statsrådet PÄR NUDER svarar på frågan vad han tror vanligt folk tycker om att Leni Björklund anser att det är för tufft att leva på bara 50 000 kr/mån, att Britta Leijon berättar att hon måste börja laga mat eftersom pengarna annars inte räcker då hon som riksdagsledamot får nöja sig med knappt 50 000 kr/mån och att Hans Karlsson inte minns varifrån han fått 180 000 kr, en årslön för en kommunalarbetare.  
 
===============================  
 
16)  
 
För 150 år sedan var Sverige fattigare än Kongo  
… och medellivslängden hälften så lång som i dagens u-länder. Om dagens makthavare haft initiativet för 150 år sedan hade de sagt att företagen skulle tyglas, att de inte skulle låta profitjakten hetsa dem till ständiga effektiviseringar. Men gudskelov fick de som i dag bespottas som socialt oansvariga initiativet och de gjorde ett hungrande u-land till ett av världens rikaste länder på hundra år.  
Om den utvecklingen som vi nu har fortsätter i samma takt är Sverige avindustrialiserat om 25 år, å andra sidan behövs då ingen kollektivtrafik heller.  
 
======================================  
 
17)  
 
Om politiska svindlerier  
När regeringens etikkommission nu lagt fram sin dom över näringslivet, kan det för balansens skull vara på sin plats att titta på regeringens och politikernas egen meritlista. Har regeringen själv svindlat folk på pengar? Har regeringen lurat pensionsspararna? Har regeringen vilselett medborgarna?  
Eftersom Skandia spelat en så viktig roll i politikernas attacker på det privata näringslivet kan man börja med att påminna om hur regeringen har skött sitt eget "livförsäkringsbolag", ATP.  
Inför folkomröstningen för drygt 40 år sedan mobiliserade socialdemokraterna hela sin rörelse för att övertyga folk om att deras pensionsmodell, ATP, var överlägset privat pensionssparande. Socialdemokraterna garanterade utan förbehåll en pension på 65 procent av slutlönen mot att löntagarna betalade cirka 10 procent av lönen i pensionsavgift. En särskilt fond, ATP-fonden, skulle fungera som buffert och garantera pensions åtaganden under lågkonjunktur.  
ATP vansköttes  
Redan tidigt visade det sig emellertid att regeringen vanskötte ATP. AP-fonden användes av socialdemokraterna för att lösa akuta politiska problem. Man lät fonden subventionera bostadsbyggandet, subventioner som hamnade i fickorna på fastighetsägarna. Fonden ålades att köpa oförmånliga lågränteobligationer för att subventionera regeringens upplåning. Den användes för att subventionera de svenska storföretagens kapitalanskaffning, subventioner som till slut hamnade i aktieägarnas fickor.  
Partiet utnyttjade ATP för att värva röster genom att dela ut ATP-pension till nya grupper som inte betalade ATP-avgifter. Studier, vård av barn, arbetslöshetsersättning, socialbidrag och sjukpenning gav pension utan krav på avgift. För att hålla LO på gott humör ändrade socialdemokraterna reglerna så att arbetslösa fick ATP-pension i stället för arbetslöshetsstöd. På det sättet kunde LO hålla nere sina fackavgifter.  
Reglerna ändrades så att löntagare över det så kallade ATP-taket fick betala ATP-avgift på hela sin lön utan att få högre pension. I början av 1980-talet sveks det villkorslösa löftet om värdesäkring, när regeringen genom manipulation av basbeloppet sänkte pensionerna.  
Under loppet av 20 år efter beslutet om ATP hade systemet ändrats från ett pensionssystem till ett system som också skulle subventionera statens lån, subventionera bostäder, ge bidrag till kommuner och storföretag och subventionera facket.  
På gränsen till kollaps på 1990-talet räddades resterna av ATP. Verkligheten blev en pension på runt 50 procent av lönen, mot löften om 65 procent och en ATP-avgift på nära 20 mot löftet om 10 procent. Och vad hände med ATP-fonden som skulle garantera pensionen i dåliga tider? Jo, staten konfiskerade halva fonden, 300 miljarder kronor.  
I jämförelse med detta bleknar alla pensionsskandaler i de privata livförsäkringsbolagen. Totalt rör sig ATP-skandalen om ett gigantiska svindleri på många hundra miljarder kronor.  
Men det kanske största bedrägeriet i ATP var svartmålningen av privat pensionssparande. Också här finns facit. Om en låginkomsttagare hade fått sätta in sina ATP-avgifter i privat pensionssparande skulle pensionen ha blivit nästan dubbelt så stor som ATP. Detta bör man komma ihåg när politiker anklagar pensionsbolagen för att vilseleda sina kunder.  
Inflation  
När det gäller finansiella svindlerier finns det inget som i ett historiskt perspektiv överträffar inflationen. Detta har genom tiderna varit det mest utbredda sättet att lura folk på pengar. Här är den svenska regeringen i "gott" internationellt sällskap. Man kan påminna om inflationen på 1970- och 1980-talen. Med en inflation på över 10 procent per år fick småspararna se realvärdet av sina tillgångar snabbt förtvina. Dessutom fick man betala skatt på räntan, trots att räntan inte ens räckte till för att kompensera för värdeminskningen. Från mitten av 1970-talet till i slutet av 1980-talet minskade realvärdet för en småsparares banktillgodohavande med nära 90 procent.  
Det småspararna förlorade på inflationen gick i första hand till regeringen som snabbt kunde skriva ned sina skulder. Småspararnas förlorade pengar gick också till folk som hade sina tillgångar i aktier eller fastigheter eller hade stora skulder. Under perioden 1970-1990 rörde det sig om en omfördelning på flera hundra miljarder kronor, till stor del från de sämre ställda till de bättre ställda. Liksom under tidigare inflationsepoker var det de okunniga som drabbades särskilt hårt, de som inte i tid hann fatta vad som höll på att hända. Andra som var informerade och "insiders" i politiken och i den finansiella världen förstod vad som var på gång och kunde dra nytta av inflationspolitiken. Många av dagens förmögenheter byggdes upp under denna period.  
Inflation är en av de äldsta politiska uppfinningarna, nära 2000 år gammal. Det var kejsar Nero som kom på att han i smyg kunde klippa en bit av silvermynten för att få fler mynt att betala med - en form av organiserat falskmynteri. Detta trick att lura till sig pengar har därefter använts flitigt av regeringar som kunnat betala sina skulder med dåliga pengar. När mynt ersattes med sedlar blev detta sätt att sko sig mycket enklare och vanligare, eftersom det räckte med att trycka fler sedlar.  
 
I Sverige var Johan III den förste inflationspolitikern och Carl Bildt den senaste. Om man skall tro Dantes Den gudomliga komedin väntar dem och andra moderna falskmyntare en grym tillvaro i helvetets åttonde krets, granne med den nionde och värsta kretsen med Jesuförrädaren.  
 
Även om politiker för det mesta förnekar sina brott genom att frånta sig ansvaret för inflationen är logiken alltid densamma. Syftet med inflation är att regeringen skall kunna betala sina skulder med dåliga pengar och smita undan sina löften. Gången är att politiker först lovar bidrag till folk för att värva röster. När det sedan är dags att infria löftena tillgriper man inflation för slingra sig undan. Effekten av inflation har alltid varit och är fortfarande densamma. De mindre bemedlade och okunniga som inte i tid förstår hur man skyddar sig mot inflation drabbas.  
Soak the poor  
När politiker anklagar folk i det privata näringslivet för att vilseleda sina kunder kan det också vara på sin plats att påminna om politikernas eget syndaregister. Det räcker med att nämna den systematiska felinformation om skatterna som regeringar sprider, den svenska i "gott" internationellt sällskap. Syftet är att få vanligt folk att tro att man inte betalar så mycket skatt.  
Den myt den svenska regeringen skapat är att vanligt folk i stort sett bara betalar kommunalskatt, d v s runt 30 procent. Man gör också sitt bästa för att få oss att tro att höginkomsttagare betalar mycket högre skatteprocent än normalinkomsttagare, det som brukar kallas "soak the rich", krama musten ur de rika.  
Verkligheten är emellertid att låginkomsttagare totalt sett betalar nära 70 procent av sin löneinkomst i skatt. Det parti som drivit fram denna utveckling är samma parti, som när det bildades för 100 år sedan, hade som främsta målsättning att sänka skatten från den dåvarande nivån på 7 procent. Målet var då att avskaffa alla indirekta skatter som ansågs drabba arbetarna hårdast.  
Men socialdemokraterna har gjort tvärtom. I dag utgör moms, arbetsgivaravgift, energiskatt och andra indirekta skatter 2/3 av folks skattebörda. Den stora "fördelen" med dessa är att de är osynliga, d v s att folk inte vet hur mycket man betalar i skatt. Medan normen i det privata affärslivet är att folk skall veta hur mycket de betalar, är normen i politiken att folk inte skall veta det.  
 
Det som döljer sig bakom myten om "soak the rich" är motsatsen, d v s "soak the poor". I verkligheten betalar låginkomsttagare i Sverige en större andel av sin inkomst i skatt än en höginkomsttagare. Samma gäller de andra högskatteländerna i Europa. Den enkla sanningen är att en stor offentlig sektor inte kan finansieras av en liten grupp höginkomsttagare. Att många i Sverige har knackig ekonomi beror inte på låg lön utan på hög skatt.  
Tron att någon annan betalar  
Denna mytbildning om att låginkomsttagarna betalar låg skatt och är skattemässigt gynnade har också som syfte att göra folk tacksamma för att man får gratis eller nästan gratis tillgång till skola, vård och omsorg i tron att någon annan betalar. I själva verket betalar de allra flesta låginkomsttagare fullt ut för de offentliga tjänster som man utnyttjar.  
Men mytbildningen har varit framgångsrik. I dag känner sig folk mer än någonsin tidigare beroende av den politiska makten. "Jag som har barn och knackig ekonomi klarar mig väl inte utan kommunal barnomsorg." - "Jag som är äldre utan inkomst klarar mig väl inte utan statlig pension eller äldrevård." Denna känsla av beroende har sin grund i att folk inte vet hur mycket man betalat i skatt och därför inte kan se hur man själv hade kunnat planera för barnomsorg och pensionering om man fått behålla de pengar man betalat i skatt.  
I den politiska sfären finns en jättelik och systematisk desinformation som i sin omfattning vida överträffar allt i den privata sfären. Skillnaden är att den, i den politiska sfären, sker helt ogenerat och har pågått under så lång tid att få reagerar längre. Den betraktas som en naturlig del av politiken. Ja till och med som om det är just detta som är politisk konst.  
En ny etikkommission  
När etikkommissionen slutfört sitt arbete och politikerna utnyttjat tillfället att framträda i massmediernas rampljus för att framställa sig som medborgarnas skydd mot giriga och illasinnade direktörer i näringslivet, kanske det skulle passa med att tillsätta en ny etikkommission, nu för att granska etiken i politiken. Man kan använda samma direktiv som den tidigare etikkommissionens, med ordet näringsliv ersatt med politik och andra smärre ändringar.  
… allmänhetens förtroende för politikerna behöver stärkas. Avslöjandena om vanskötsel av AP-fonden, fiffel med ATP-systemet, vilseledande information om skatter och systematisk inflation gör detta nödvändigt. Ärlighet, förtroende och öppenhet är viktiga grundpelare i samhället och för allmänhetens möjligheter att planera för sin ekonomi. Förtroendet för politiker har betydelse för hela samhället. Det påverkar enskilda människors sparande och pensioner och det påverkar i ett bredare perspektiv också landets ekonomiska tillväxt.  
 
=============================================  
 
18)  
 
Vi har lagt ner en "Saab-fabrik" varannan månad de senaste åren.  
 
De senaste åren har Sverige förlorat 3 000 industrijobb i månaden. Om den utvecklingen fortsätter i samma takt är Sverige avindustrialiserat om 25 år! I Trollhättan kämpar Saab-arbetarna för sin fabriks överlevnad. Men om det blir nedläggning är det verkligen ingen isolerad företeelse. Vi har lagt ner en "Saab-fabrik" varannan månad de senaste åren.  
 
 
==============================================  
 
19)  
 
Reglerna i Sverige respekteras inte, de dyrkas.  
Folk promenerar alltid på trottoaren och kör bil på vägen, stannar för gult ljus och parkerar korrekt - förbluffande för den som kommer från Madrid, där det omöjliga i att få slut på dubbelfils-parkeringen under de senaste 15 åren har fått ett dussintal kommunpolitiker att avgå, trots att spanska politiker annars aldrig brukar göra det  
Läs hela artikeln på: http://www.expressen.se/index.jsp?a=179016  
 
I denna strävan att följa normerna är svenskarna fullt kapabla att köa en efter en, något jag förut bara sett i Storbritannien och som för spanjorer verkar komplett omöjligt. Svenskarna tror sig vara punktliga, men i själva verket kommer de alltid för tidigt. Jag har aldrig kommit underfund med varför, men jag sätter det i samband med att kvällstidningarna säljs redan på morgonen.  
 
Man frågar sig varför svenskarna - ett vänligt, finkänsligt folk med stort intresse för fred, jämlikhet och mänsklig välfärd - har dömts att leva i ett sådant kallt, mörkt och ogästvänligt land.  
Jag vågar mig nog på att bjuda in alla nio miljoner svenskar att bo i Spanien. Bara de tar med sig sin välfärdsstat och sin tro på människan i väskan.  
 
==========================================  
 
Soliga hälsningar från ett Alicante där mandelblomningen i det närmaste är över.  
 
Eder tillgivne  
 
Toni Schönfelder  
 
Tel 0034 616 421 085  
Fax 0034 966 69 81 58  
 
==============================  
 
Du som planera att resa till Spanien,  
Här bokar du din hyrbil på den första helautomatiska webbsiten dygnet om med dom i särklass lägsta priserna,14.500 bilar och ett 20 tal bilmodeller kan du välja mellan.  
Vi finns på Alicante, Malaga, Palma de Mallorca, Valencia, Murcia, Jerez/Cadiz, Almeria flygplatser dygnet om för avhämtning samt hos ett 20 tal lokala kontor.  
Hyr på en flygplats och lämna bilen på en annan av ovanstående flygplatser utan extra kostnad.  
http://www.eurocasacar.com Du får svar inom 1 minut, en Voucher inom 1 timme, dygnet om alla dagar.  
 
För Kanarieöarna och till hela Världen klickar du här http://www.telluscar.com  
Tillbringa några dagar i Solen och spela Golf?  
 
Varför inte koppla av några dagar i Alicante/Santa Pola ca 15 minuter från flygplatsen högt beläget direkt vid havet med en magnifik utsikt. Vill du spela Golf? Går det bra  
http://www.eurocasa.nu det är Margret som tar hand om din bokning talar svenska och  
fixa med golftider och annat, det finns 9 mycket bra 18 hål banor inom en radie av max 20 bil minuter till halva priset mot vad som finns på Costa del Sol. På banor av Internationell klass, enligt dom som kan och har kunskap.  

Reklam för Spanien
Söker du information om Spanien -- Använd dig av min web http://www.spaininformation.org
Här hittar du allt

Fair use notice

The Toni Schönfelder Newsletter and website contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorised by the copyright owner. The material is being made available for purposes of education and discussion in order to better understand the complex nature of corruption in today's world. I believe this constitutes a "fair use" of any such copyrighted material as provided for in relevant national laws.

The material is distributed without profit to those who have expressed an interest in receiving the included information for research and educational purposes. If you wish to use copyrighted material from this site for purposes of your own that go beyond "fair use", you must obtain permission from the copyright owner. Toni Schönfelder cannot guarantee that the information contained in the Corruption News service is complete and correct or be liable for any loss incurred as a result of its use. Nor can Toni Schönfelder be responsible for any subsequent use of the material.


Denna sida är producerad av Toni Schönfelder. Avsändaren har inget ansvar för innehållet i sidor som är länkade -- allt material som finns i egen producerade sidorna får användas fritt och utan kostnad.

Esta página ha sido realizada por el Sr. D. Toni Schönfelder.Los realizadores de la página no se hacen responsables del contenido de las páginas enlazadas a la presente. Toda la información existente en las páginas de realización propia pueden ser utilizadas libremente y sin ningún tipo de coste.

This page has been produced by Mr Toni Schönfelder. The sender does not take any responsibility for the contents of the linked pages. The whole material in the own produced page can be used free of charge.