Ange ett namn eller sökord så får du upp alla artiklar som innehåller det du söker.
Tillbaka till Tonis hemsida

Toni Schönfelder A lifetime of innovation

Mina favoritlänkar, kolla in

Debattartiklar Ryssland

TaxFree handelns vara och icke vara

Tillägnad buss- och kollektiv branschen av Toni Schönfelder oberoende och fri debattör
Klicka på den artikel du vill läsa

Artiklar som du bara måste läsa,Vakna upp i Sverige!

Debatt artiklar av Harald Rosén (Det gäller flyg)

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationToni Schönfelder
A lifetime of innovation

Debate - Opinion in English
Russia and Baltic States

Back to Toni Schönfelders homepage

Web library, My favorites

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationVerschiedenes in Deutsch

 
 
Bäste läsare, detta nummer av Newsletter Varning Schönfelder nr 31 innehåller som alltid olika intressanta artiklar, denna gång har jag tagit ett mått på hela branschen hur den ser ut på Internet, se själv om du är med.  
 
I detta nummer kan du läsa följande:  
 
1) Westinbuss fylle 80 år och gamlingen är innovativ som aldrig förr.  
 
2) Vad skall den Svenska Staten sysslar med?  
 
3) 60 miljoner kronor till jämställdhet  
 
4) Thunell värsta kapitalförstöraren, men då har man inte tagit hänsyn till länsbolagen  
 
5) Percy räddar Trollhättan!  
 
6) Smart "lurpassande" virus attackerar banksajter  
 
7) GOTLÄNNINGAR SMET FRÅN SKATTEN, det borde fler göra!  
 
8) Vätgasen det enda riktiga miljövänliga bränslet!  
 
9) Var fanns BR när det kniper på riktigt för småföretagarna?  
 
10) Bussbranschens Riksförbund kritiserar ändrade regler för miljözoner  
 
11) Medarbetare på Riksrevisionen har inget förtroende för ledningen  
 
12) Om riksdagen består av många kloka och kompetenta personer . . . tjänar nationen Sverige enormt på detta, ekonomiskt och ur ledarskapssynpunkt  
 
13) Fack och monopolets sista strid mot Ryanair  
 
14) Internet! Var finns ditt företag i den största popularitets mätningen för kollektivbranschen  
 
 
 
=================================  
 
1)  
 
Westinbuss fylle 80 år och gamlingen är innovativ som aldrig förr.  
 
Gratulera till födelsedagen! Westin Buss fyller AB 80 år!  
Westin Buss härstammar från Werner Westin Omnibus AB grundat  
1924 i Docksta, Västernorrland.  
 
Westin Buss härstammar från Werner Westin Omnibus AB, grundat 1924 i Docksta, Västernorrland. De första 62 åren drevs företaget lokalt i Norrland. Alf Westin (Werner Westins son) sålde företaget 1986 till Svenska American Motors Samservice. År 1990 köptes Berggrens Buss och Enqvist Buss AB in, Westin Buss Stockholm bildades. På 10 år har företaget utvecklats från 2 stora bussar och 7 färdtjänstbussar 1990 till ca 33 stora bussar och 87 färdtjänstbussar år 2000. Westin Buss har sedan starten haft samma platschef Kenneth Johansson, som sedan 1/1 1998 arbetar som koncernchef i bolaget. Företagets kraftiga tillväxt är en del i hela verksamhetsidén. Att aldrig ge upp eller stanna upp i utvecklingen är det allra viktigaste!  
 
Westin Buss har öppnat serviceverkstad i Sollentuna. Vi har kortat leden och kan därför vara 30% billigare än märkes verkstäderna .Serva din bil på helgerna eller nätterna.  
 
TS kommentar: Snyggt jobbat! Detta är kreativt kanske det väcker en och annan att utnyttja sina resurser på ett bättre sätt som kan gynna det egna företaget och entreprenörerna runt omkring som budbilar och andra som spar pengar om man kan få sina bilar lagat på natten i stället för dagtid.  
 
Det är med stor glädje man ser hur grabbarna Stefan och Claes har utvecklat sin grupp av företag till en betydande koncern.  
Bolaget Westins, Svenska Neoplan, Motorpark med flera verksamheter ägs av samma grupp personer Claes Bay och Stefan Eriksson och andra familje medlemmar återfinns.  
Att Westin har en självgående VD är naturligtvis ingen nackdel.  
Grattis till jubileumsåret och önskar jag all välgång  
 
 
====================  
 
 
2)  
Vad skall den Svenska Staten sysslar med?  
Statens enda funktion bör vara att skydda människans liv, frihet och egendom, den ska inte själv kränka dessa rättigheter genom tvång, förbud och beskattning.  
Socialism, konservatism, regleringar och skatter måste bekämpas för att alla människor ska kunna skapa sina egna liv och eftersträva en ekonomisk frihet.  
Marknadskraften är symbolen för den mänskliga skaparkraften som måste släppas fri, och för det goda i samarbete med andra människor på frivillighetens grund.  
Mitt Newsletter är ett ständigt påpekande i ett försök att visa frihetens överlägsenhet över alla andra system.  
När skall BR och andra medlöpare ta till sig detta månne tro?  
 
================================  
 
3)  
 
60 miljoner kronor till jämställdhet  
I Stockholm satsas det 60 miljoner kronor på jämställdhet de närmaste tre åren. Sthlm Jämt heter det treåriga samarbetet mellan länsstyrelsen och ESF-rådet i Stockholms län som syftar till att åstadkomma konkreta förbättringar av jämställdheten. Visionen är ett jämställt län.  
- Det här är en unik satsning på jämställdhet, både vad gäller resurser och omfattning. Stockholms län ska bli bäst i landet på att införliva jämställdhetsperspektivet i det regionala utvecklings- och tillväxtarbetet. Det handlar om vilja och resurser. Vi har både och, säger Marie Eriksson, ansvarig för Sthlm Jämt.  
 
TS kommentar:  
Det är slut på pengar överallt, då sitter galenpannorna och skall snacka bort några år framöver med visioner som aldrig blir något annat än en vision, som så många andra.  
 
========================  
 
4)  
 
Thunell värsta kapitalförstöraren, va, vad är då länsbolagen?  
 
De europeiska bankerna har hittills under 2000-talet haft en ansenlig förvärvsaptit, men ofta har dessa affärer resulterat i att värden har förstörts. Det konstaterar Deutsche Bank i en delvis tillbakablickande analys av banksektorn i Europa.  
Svenska SEB pekas ut som en av de värsta värdeförstörarna.  
Sammanställning visar att europeiska banker sedan januari 2000 har genomfört förvärv med ett sammantaget värde om 305 miljarder euro, i 355 separata transaktioner  
 
 
Sammantaget har SEB spenderat 26,2 miljarder kronor på företagsköp sedan 1 januari 2000 vilket genererat en avkastning på 5,9 procent. Det innebär att värden på 9,4 miljarder kronor, eller 13:50 kronor per aktie, har förstörts under perioden, enligt Deutsche Bank  
 
TS: kommentar:  
Listan börja bli lång av företagskvaddare i den högre skolan och alla går dom fria och fortsätter i nya positioner med "grabb" kompisarnas hjälp.  
 
==============================  
 
5)  
 
Percy räddar Trollhättan!  
 
Sophie Nachemson-Ekwall på tidningen Affärsvärlden föreslår att näringsminister Leif Pagrotsky tar kontakt med Percy Barnevik för att rädda de 6000 jobben på Saab i Trollhättan.  
Percy Barnevik "är sedan åtta år nämligen ledamot i styrelsen för General Motors  
 
TS kommnetar;  
Så typiskt Svenskt, först jagar man ut Percy på grund av ett civilrättsligt avtal om hans avgångsvederlag, när det sedan skiter sig i Sverige då duger han och förutsätts att han skall hjälpa Trollhättan och Sverige från ännu en industriell katastrof. Vad är detta för trams?  
Percy sitter i GM koncernens styrelse för att tillvarata företagets långsiktiga intressen, det är därför han är invald, inte för att rädda ansiktet på misslyckade politiker och politik.  
 
 
=========================  
 
6)  
 
VARNING Smart "lurpassande" virus attackerar banksajter  
 
Trojanska dataviruset i Tofger-familjen är en ny typ av virus som vill komma åt dina bankuppgifter skriver Nätverk & Kommunikation. Den ligger och "lurpassar" tills man går in på en banksajt som den känner igen.  
 
DATAVIRUS Trojanska dataviruset i Tofger-familjen är en ny typ av virus som ligger och väntar på att du ska gå in på en banksajt och sedan börjar den kopiera dina tangenttryckningar och tar även skärmdumpar. Informationen skickas sedan till en datahacker. Hittills har detta bara drabbat brittiska banker som dataviruset har programmerat att känna igen skriver Nätverk & Kommunikation vidare.  
 
=========================  
 
7)  
 
GOTLÄNNINGAR SMET FRÅN SKATTEN, det borde fler göra!  
Nästan alla gotlänningar som hyrde ut hus eller lägenheter till turister i sommar lät bli att betala skatt, rapporterar Sveriges Radio Gotland.  
En granskning som skattemyndigheten gjort visade att hela 95 procent struntade i skatten.  
 
TS kommentar:  
Den svenska beskattningen när man hyr ut fritidshus är fel. En vecka under högsäsong räcker för att bli skattesmitare. Ingenstans i världen finns det så många fritidshus som står tomma därför att man inte har råd att hyra ut dem. Det är LO som stoppar varje förändring fast det drabbar låginkomsttagarna mer än någon annan yrkesgrupp.  
När regeringen tillsatte arbetsgruppen där jag fanns med hade vi ett utkast till struktur plan för Sverige Turism  
Sverige har fler fritidshus än något annat land i Europa som inte kan utnyttjas av en bredare allmänhet. Detta pga en olycklig effekt i den individuella beskattningen, marginalskatt etc  
Att höja den inkomst befriade beskattningen från idag 8.000 till minst 100.000.  
Men så var det en Karl Erik Strand som springer åt politikerna som tog bort det efter att LO sa nej. Samme Strand är idag konsult för incomming frågor, det är f-n så man bleknar.  
Vad är det för idioter i näringen som betalar för Sveriges störste företagskvaddare inom turism om hans råd?  
 
==========================  
 
8)  
 
Vätgasen det enda riktiga miljövänliga bränslet!  
Från bilsajten www.bytbil.com Honda FCX 2005 klarar nordiskt klimat  
 
Honda FCX 2005 med banbrytande Honda Fuel Cell Stack har 20 procent bättre bränsleekonomi och räckvidd. Nu klarar bilen även nordisk klimat.  
 
I februari gjorde vi en exklusiv provkörning av den banbrytande Honda FCX. Testförare Michael Eng uppskattade konceptet men påpekade att räckvidden är begränsad.  
Årsmodell 2005 har certifierats för den allmänna marknaden i Kalifornien. Dessutom klarar den starter på ned till minus 20 grader Celsius. Detta tillsammans med 20 procent bättre bränsleekonomi och 33 procent högre toppeffekt än årsmodell 2004 (107 hk jämfört med 80 hk) är viktiga steg på vägen mot den allmänna marknaden.  
 
Honda FCX är världens mest avancerade bränslecellsbil för dagligt bruk och den första vätedrivna bränslecellsbil som certifierats av CARB (luftskyddsmyndigheten i Kalifornien) och USEPA (amerikanska miljöskyddsmyndigheten). Honda har forskat på bränslecellsteknik sedan 1980-talet och testat bilar i trafik i USA och Japan sedan 1999.  
 
Den vätedrivna FCX har certifierats av CARB som "Zero Emission Vehicle" (nollemissionsfordon) och av EPA som ett "Tier-2 Bin 1 National Low Emission Vehicle (NLEV)", den lägsta möjliga nationella emissionsklassningen.  
- Detta är ett viktigt steg inför en bredare lansering av vår fordonsteknik baserad på bränsleceller och Honda FC Stack, säger Gunnar Lindström, senior manager inom American Honda Alternative Fuel Vehicles.  
 
Läs mer: http://www.honda.se/bil  
 
 
====================  
 
9)  
 
Var fanns BR när det kniper på riktigt för småföretagarna?  
 
SMÅFÖRETAGEN KAN DRABBAS I BUDGET.  
Det kan bli småföretagen som får betala för sänkningarna av kapitalskatten. Regeringen vill begränsa företagens rätt att skjuta upp beskattningen av vinster.  
 
 
Svenskt Näringslivs arbetsutskott och Gnosjö-upproret gjorde på torsdagen  
ett gemensam uttalande i anslutning till budgetförhandlingarna.  
 
Inför torsdagens gemensamma presskonferens i Värnamo (18.30, Hotell Tre  
Liljor) markerade Svenskt Näringslivs ordförande Michael Treschow och  
Gnosjös upprorsledare Stig Claesson att samarbetspartiernas tänkta  
korrigeringar av förmögenhetsskatten saknar effekt på företagens  
kapitalförsörjning.  
 
I en Sifo-undersökning från den 3:e september svarar 65 % av svenska folket  
att man anser att den viktigaste åtgärden för att skapa nya jobb i Sverige  
är att skapa bättre villkor för företagen. I samma undersökning säger 75 %  
att regeringen och riksdagen inte gör tillräckligt för att förbättra  
företagsklimatet.  
En av de viktigaste åtgärderna för att förbättra små företags chanser att  
starta och utvecklas är att ta bort den skadliga förmögenhetsskatten, som  
driver bort det nödvändiga investeringskapitalet från Sverige. Att införa  
ett tak för skatten är en helt felaktig åtgärd när skatten måste slopas.  
 
För att öka tillgången på kapital har Svenskt Näringsliv presenterat ett  
paket. Det är inriktat på att öka tillgången på kapital, framför allt för  
de mindre företagen. Paketet innehåller slopad förmögenhetsskatt, slopade  
arvs-och gåvoskatter samt lättnader i den löpande beskattningen av de  
mindre företagen (3:12 reglerna) Den totala omfattningen är 8 mdr.  
 
Svenska företag är utsatta för en allt hårdare internationell konkurrens.  
För att möta denna måste företagen öka sina investeringar så att de kan bli  
effektivare. Kraven på tillgång på kapital har med andra ord blivit en  
ödesfråga för näringslivet menar Stig Claesson , Doxa plast AB.  
 
==========================  
 
10)  
 
Bussbranschens Riksförbund kritiserar ändrade regler för miljözoner  
 
BR skriver ett argt brev till en ytterligare system kvaddare av stora mått  
miljöpartiet och dess språkrör Peter Eriksson .  
Förslaget till ändrade regler för miljözoner i fyra svenska städer får svidande kritik på flera punkter av Bussbranschens Riksförbund, BR. Att de föreslagna ändringarna dessutom är tänkta att genomföras inom mindre än ett år kommer att medföra allvarliga konsekvenser för bussföretagen som har en betydligt längre investeringshorisont än så beroende bl a på fordonens ekonomiska livslängd.  
 
Sorry BR, ni är försent ute som alltid! Det är i steget långt innan måste ligga, så att dylika ting överhuvudtaget inte kommer fram, när dom väl gör det är det redan en beslutat sak. När skall ni lära er hur det går till?  
 
=========================  
 
11)  
 
Medarbetare på Riksrevisionen har ingen förtroendet för ledningen  
 
Myndigheten som har fått som uppgift att granska andra myndigheter har släppts sin medarbetarundersökning offentligt som visar att medarbetarna har dåligt förtroendet för sin ledning.  
 
GRANSKAR Riksrevisionen som började sin verksamhet den 1 juli 2003 och tog då över det statliga revisionsansvaret från föregångarna Riksdagens revisorer och Riksrevisionsverket. Starten av den nya myndigheten har inte varit bra, redan efter ett år så har medarbetarna tappat förtroende  
för ledningen.  
 
=======================  
 
12)  
Om riksdagen består av många kloka och kompetenta personer . . . tjänar nationen Sverige enormt på detta, ekonomiskt och ur ledarskapssynpunkt"  
 
Är det så? Visst, men resonemangen liknar formulär 1A i ekonomins dogmatik. På ett elementärt plan är det naturligtvis riktigt att höga lönenivåer vanligen lockar fler sökande än låga, men det finns ingen automatisk koppling till kompetens. Varför skulle just den mest kompetente råka vaskas fram i högen av kandidater?  
 
Hög utbildning är heller inget dundervaccin mot inkompetens, felaktiga bedömningar och katastrofala beslut, inte ens ekonomutbildning. Ekonomkåren visste knappast att deras ovanligt samlade rekommendationer i valutapolitiken skulle leda till 500 procents ränta.  
 
Och vem kan se någon otvetydig korrelation till kompetens i näringslivets och i finansvärldens löne- och förmånsrallyn? De visar bara att direktörsklassen - med god hjälp av ekonomiprofessorer - lyckats göra ideologi av ett påstått samband mellan företagens resultat och deras egna höga löner, bonus, optioner, avgångsvederlag och pensioner.  
 
I praktiken har de använt makten över uttolkningen av deras behov av så kallade ekonomiska incitament för att berika sig själva på aktieägarnas bekostnad, exempelvis cheferna på Ericsson som valde kassaflödet som parameter när företaget blödde som värst. Varför? Jo, för att de kunde tappa penningströmmen från Ericssons påtvungna försäljning av fastigheter och verksamheter. I resultaträkningen fanns inget att hämta.  
SJ under Stig Larsson där han bokstavligen förskingrade alla tillgångar till slut fanns det bara ett berg av skulder kvar, var fanns alla högt utbildade styrelseledamöter? Ingen slog larm och Larsson kunde få fortsätta till dess att den borgerliga regeringen lyfte honom mycket mjukt ur GD stolen.  
 
Att hög lön och stor förmögenhet skulle göra människor redbara är också en vacker illusion. Förmågan till oväld och kraften att motstå frestelser av olika slag sitter inte i plånboken, snarare i en blandning av individuella värderingar, sociala faktorer och kollektiva normer i den egna yrkesgruppen, exempelvis domare och revisorer.  
 
===============================  
 
13)  
 
Fackets och monopolets sista strid mot Ryanair  
Att så många svenska medier har sprungit HTF:s ärenden i detta drama har förundrat mig!  
 
För ett par veckor sedan publicerade SvD en insändare av en frustrerad flygvärdinna. Hon klagade på de hårda villkoren i det dagliga arbetet, att de sällsynta måltiderna äts ombord medan planen städas och att hennes arbetsgivare gång på gång påtalar att bolagets personalkostnader är högst i branschen.  
 
Personen i fråga arbetar inte hos Ryanair. Hon jobbar enligt egen uppgift för ett vanligt svenskt flygbolag med kollektivavtal och fackliga representanter.  
 
Insändaren i Svenska Dagbladet symboliserar den besvikelse som många anställda hos före detta "flag carriers" känner.  
 
I decennier var flyget en glamourindustri. Personalen hade mycket bra betalt, generösa förmåner och hög status bland grannar och vänner.  
 
Luftfarten var något nytt. Det var få förunnat att arbeta på 10 000 meters höjd och de som gjorde det hade onekligen attraktiva jobb.  
 
Sedan avregleringarna på 1980- och 90-talen har allt detta förändrats. Flyget har genomgått ett systemskifte i både USA och Europa. Gamla statliga monopol har rivits ner. Nya företag som amerikanska Southwest och irländska Ryanair har trätt in på marknaden.  
 
Som väntat har denna konkurrens inneburit att biljettpriserna sjunkit rejält. Miljontals människor som tidigare inte haft råd att checka in har plötsligt fått det. Flyget har blivit en massmarknad, vilket tvingat de traditionella bolagen att effektivisera sin verksamhet.  
 
Den här processen är naturligtvis smärtsam för många av de inblandade. Gamla prestigebolag som SAS säger upp anställda, sänker löner och förlänger arbetstider. Ty annars väntar konkurs.  
 
Det är i detta ljus som den aktuella striden kring lågprisbolaget Ryanair ska ses. Den irländska uppstickaren har skakat om en hel industri och definitivt gjort slut på champagne-eran.  
 
Vinnarna är miljontals européer som äntligen har råd att resa utomlands. Men det finns också tydliga förlorare bland branschens veteraner.  
 
Fackförbundet HTF:s spypåsekampanj mot Ryanair handlar därför inte om att bolaget utnyttjar sina anställda hänsynslöst eller att man kompromissar med säkerheten.  
 
Ryanairs kabinpersonal arbetar inte upp till tolv timmar per dag sex dagar i veckan. Inte heller tjänar en typisk flygvärdinna 13 500 kronor i månaden. HTF:s påståenden saknar grund, och för sin egen trovärdighet borde förbundet korrigera dessa felaktigheter.  
 
Nej, vad tjänstemannafackets agitation snarare uttrycker är en bitterhet över de nya tiderna.  
 
Det är en ilska över att det inte längre går att motivera 28 000 kronor i månaden och pension från 60 år för ett jobb som kräver 5-6 veckors utbildning. Och det är en oro över att traditionella flygbolag med starka fack riskerar att gå under.  
 
Just detta är på väg att inträffa i både USA och Europa.  
 
Att så många svenska medier har sprungit HTF:s ärenden i detta drama har förundrat mig, i synnerhet eftersom det är "den vanlige medborgaren" som gynnats mest av flygets avreglering.  
 
Mer rimligt hade varit att inta konsumenternas perspektiv - de som i alla år betalat notan för de flyganställdas unikt generösa avtal.  
 
Av Pernilla Ström ekonom och debattör  
 
 
==========================  
 
14)  
 
Internet! Var finns ditt företag i branschens största popularitets mätning?  
 
Ständigt kan du läsa hur affärsverksamheterna som arbetar via Internet fördubblas eller tre dubblas för varje år.  
Det var inte länge sedan som många var övertygade att allt vad IT heter var död.  
FEL,fel ,fel.  
 
Man måste kunna skilja på den ekonomiska bubblan om hela finanseliten med personer som Janne Carlzon som lurade skjortan av halva Sverige i ett kedjebrev liknande system. Jag tillhörde dem som i ett tidigt skede på detta Newsletter varnade för den svenska företagseliten som bara såg en sak, hur man skulle sno maximalt med pengar där man utnyttjade unga kreativa människor som ena dagen var fattiga som löss för att snart flyga runt jordklotet och vara messias i en drömvärld för att stupa från 25 våningen, sedan var dom inte vatten värda.  
Eller vart tog Birgersson vägen i mediat, han som trodde på s politikers löften om gröna dalar och solstänkta stränder?  
Inom IT gäller som i alla andra företag och tjänster det byggs upp sakta och säkert genom att folk får ett förtroende. Efter att alla negativ Nissar dödförklarat allt inom IT så har den växt till en större verksamhet i Europa än vad Sverige har i BNP.  
Dom verkliga vinnarna är betalbolagen på nätet som tjänar klöver, inte dom svenska för dom föll i den grop man grävde och nu står man där med lång näsa och försöker hänga på tåget, som gått. Rätt åt dem.  
 
Därför är det extra roligt att som "äldre herre" åter får vara med i främsta ledet i en helt ny teknik. Man blir ung för tredje gången så att säga. Internet är den möjlighet att bedriva en verksamhet i megaformat utan en enda anställt person. Som alltid är det fråga om en affärsidé som aldrig blir som man planerade utan styrs av omständigheter och chansen att ta möjligheten när den erbjuds.  
 
Detta Newsletter som är frihetens lilla ö i en bransch som annars påminner mest om Sovjet fast det är få som vill förstå detta utan fortsätter att kämpa med sina bussbolag mot ett överväldigande monopol som gör allt med de skattemedel man får in för att ta livet av entreprenörerna varav merparten faktisk endast är system medlöpare och överlevare.  
 
Att slåss för något man tro på har aldrig varit bussbranschens styrka, därför har man ett BR som faller alla ständigt i ryggen och när man gör väsen då har tåget gått för länge sedan, tragisk är inte ordet!  
 
Följdriktigt har bussbranschen websidor på nätet som är en slags broschyr, inte ett redskap för affärer där kunden kan göra väldigt mycket vilket ökar kundförtroendet och minskar arbetsbelastningen.  
 
Jag är väl en av de få som har klickat mig igenom en hel bransch Internetsidor.  
Det finns dom som har kommit längre som Ölvemark och Scandorama, resten är tyvärr helt ur tiden. Det är så man kan gråta att ett i högtekniskt land med så oerhört många begåvningar där tusentals går arbetslösa kan man inte hitta en gemensam plattform som skulle kunna revoltera  
hela bussnäringen. Istället får den politiska verksamheten med SL och SLTF bidragargänget slösa iväg miljarder kronor på det mest vanvettiga betalnings projekt som jag har sett maken till som man kan lösa för någon enstaka miljon kronor och ett par datorer.  
Vem drar i nödbromsen?  
 
Här redovisar jag kollektivtrafik branschen på nätet, ett sorgligt kapitel.  
 
 
 
NERÅT FÖR AFFÄRSVÄRLDEN PÅ NÄTET  
Affärsvärlden är ett av få medier som minskar på Internet, förutom busstidningen trafik forum som bokstavligen är utplånat.  
Se själv:  
 
 
 
 
 
Årets största mätning av kollektivtrafikbranschens webbsajter på nätet.  
Mätningen har gjorts med Amazon ägda Alexa som är en av de mest tillförlitliga mät instrumenten hur många verkliga besökare din sajt har haft, den sortera bort alla felaktigheter och används Alexa över hela världen.  
 
Jag har gjort det på följande vis, på första raden ser du en siffra som är från motsvarande period år 2003 därefter till höger följer årets ställning  
Står det ingen siffra ligger man utanför mätningen då du har så få besökare att Alexa automatisk inte ger någon uppgift.  
På en del fall fanns man inte med år 2003 istället finns man med år 2004 eller tvärtom.  
Ju lägre siffra ju fler besökare har din sajte, mest besökare har SL och SJ.  
Sensationellt är nog att tidningen trafik forum har så få läsare på nätet att den åkt ur mätningen vilket jag faktiskt har skrivit om sedan flera månader tillbaks att man var på väg åt fel håll, nu har det hänt  
Har du frågor så kontaktar mig gärna  
 
 
Här nedan finner du mätningen för år 2004 motsvarande period 2003 aug/sep  
 
Förklaring  
2003 aug/sep -- Namn -- 2004 aug/sep -- Länk  
 
1.078.867     --     Tidningen Busstidningen    --     952.243     --     http://www.busstidningen.se/  
1.421.431    --     Tidningen Trafik Forum     --     utanför mätningen     --     http://www.rt-forum.com/  
33.747     --     Toni Schönfelder     --     169.110     --     http://www.toni-schonfelder.com/  
 
 
 
 
 
Förklaring  
2003 aug/sep -- 2004 aug/sep -- Namn -- Länk  
 
 
9.888     --     10.101    --     SJ tågtrafik http://www.sj.se/  
 
14.955     --     26.780     --     Rese Guiden http://www.reseguiden.se/  
 
43.364     --     76.780     --     Swebus Express     --     http://www.swebusexpress.se /  
 
58.457     --     103 321     --     Destination Gotland     --     http://www.destinationgotland.se/  
 
69.579     --     153 566     --     Swebus hemsida     --     http://www.swebus.se/  
 
105.444     --     150 007 - Säfflebussen     --     http://www.safflebussen.se  
 
110.141     --     218 952 - Scandorama     --     http://www.scandorama.se/  
 
122.528     --     237 633     --     Destination Stockholm     --     http://www.destination-stockholm.se/  
 
157.866     --     177 720     --     Ölvemarks Holiday     --     http://www.olvemarks.se/  
 
180.485     --     340 521     --     Svenska Buss     --     http://www.svenskabuss.se/  
 
200.333     --     796 544     --     Flygbussarna     --     http://www.flygbussarna.com/  
 
276.728     --     486 088     --     Vilhelmina Taxi     --     http://www.taxi.vilhelmina.com/  
 
318.534     --     383 799     --     Y-Buss     --     http://www.ybuss.se/  
 
318.686     --     532 189     --     Ramkvilla Buss     --     http://www.ramkvillabuss.se/  
 
456.666     --     719 882     --     EuroRider Bussresor     --     http://www.eurorider.se/  
 
474.206     --     2.693.402     --     Gabor Charter     --     http://www.gaborcharter.com/  
 
488.631     --     har hamnat utanför mätningen     --     Orusttrafiken Nettbus     --     http://www.orusttrafiken.se/  
 
507.267     --     har hamnat utanför mätningen     --     Connex / Linjebuss     --     http://www.linjebuss.se/linjebuss  
 
592.774     --     735 513     --     MK Bussresor     --     http://www.mkbussresor.se/  
 
623.192     --     1.493.906     --     Eurolines     --     http://www.eurolines.se/  
 
799.338     --     790.867     --     Smålandsbussen     --     http://www.smalandsbussen.se/  
 
802.459     --     2.244.109     --     Busstorget     --     http://www.busstorget.com/  
 
839.834     --     2.144.639     --     Ceris Resor     --     http://www.cerisresor.se/  
 
846.557     --     954 888     --     Tjörnarps Buss     --     http://www.tjornarpsbuss.se/  
 
848.143     --     2.503.441     --     Viking Buss Linköping     --     http://www.vikingbuss.com  
 
945.776     --     2.152.791     --     Bromölla Buss     --     http://www.bromollabuss.se/bb/index.asp  
 
997.915     --     1.990.245     --     Vadstena Buss     --     http://www.vadstenabuss.se/  
 
1.054.854     --     1.693.177     --     Omnia Resor     --     http://www.omniaresor.se  
 
1.100.001     --     2.092.889     --     Sundkvist Resor Åland     --     http://www.sundqvists.com/  
 
1.176.588     --     1.076.044     --     Härjedalingen Buss     --     http://www.harjedalingen.se/  
 
1.378.153     --     4.007.008     --     Buss Persson Hammenhög     --     http://www.busspersson.com/  
 
1.433.544     --     1.772.433     --     Sportresor     --     http://www.sportresor.se/  
 
1.485.593     --     2.654.077     --     Tobbes Resor     --     http://www.tobbesresor.se/  
 
1.489.100 2.377.422 Rekå resor http://www.rekoresor.se/  
 
1.604.627     --     har hamnat utanför mätningen     --     Tapanis Bussresor     --     http://www.tapanis.se/  
 
1.679.787     --     1.552.337     --     Byberg och Nordin     --     http://www.byberg-nordinbuss.se/  
 
1.901.351     --     har hamnat utanför mätningen     --     Doro resor     --     http://www.dororesor.se/  
 
1.903.960     --     3.995 455     --     Lapplandspilen     --     http://www.lapplandspilen.se/  
 
1.918.414     --     988.310     --     Nilsbuss/ KB Resor     --     http://www.nilsbuss.se/  
 
2.044.692     --     1.941.101     --     Delfin Buss     --     http://www.delfinbuss.se/  
 
2.178.630     --     1.900.321     --     Ekmanbuss     --     http://www.ekmanbuss.se/  
 
2.345.897     --     har hamnat utanför mätningen     --     Tore Jönsson Rese Idé     --     http://www.reside.nu/  
 
2.406.316     --     har hamnat utanför mätningen     --     Dala Buss     --     http://www.dalabuss.se  
 
2.411.317     --     1.371.386     --     Perssons Bussar     --     http://www.perssons-bussar.se/  
 
2.487.175     --     1.494.002     --     FO Resor     --     http://www.foresor.se/  
 
2.511.679     --     920.988     --     Charterbuss     --     http://www.charterbuss.se/  
 
2.279.958     --     sajten gick inte att nå vi detta tillfälle     --     Lundby Trafik     --     http://www.lundbytrafik.se  
 
2.698.982     --     har hamnat utanför mätningen     --     Ramnäs Buss http://www.ramnasbuss.se/  
 
2.865.524     --     2.593.544     --     Petterssons Buss     --     http://www.petterssonsbuss.se/  
 
2.886.990     --     har hamnat utanför mätningen     --     Busscentralen Malmö http://www.busscentralen.se/  
 
2.921.717     --     4.670.194     --     Palm och Gyll     --     http://www.palmochgyll.se/  
 
2.990.381     --     3.380.122     --     Hallabro Buss     --     http://www.dfb.nu/hallabrobuss/  
 
2.994.426     --     1.881.173     --     Gillstads Resor     --     http://www.gillstadresor.se/  
 
3.019.009     --     har hamnat utanför mätningen     --     Hugos Buss     --     http://www.hugobuss.se/  
 
3.079.900     --     1.722.089     --     Lingmerths     --     http://www.lingmerths.se/  
 
3.130.744     --     3.769.231     --     NEX resor     --     http://www.nex.se/  
 
3.149.194     --     3.394.122     --     Bertils Bussresor     --     http://www.bertilsbussresor.com/  
 
3.481.889     --     4.881.612     --     Stockholms Buss     --     http://www.stockholmsbuss.se/  
 
3.512.342     --     2.710.222     --     Karlsson/ Isaksson Buss     --     http://www.isakssonsbuss.se/  
 
3.567.275     --     har hamnat utanför mätningen     --     Trestadsbuss / Resebyrå     --     http://www.trestadsbuss.se/  
 
3.848.992     --     har hamnat utanför mätningen     --     Bussapågarna     --     http://www.bussapagarna.se/  
 
3.868.722     --     3.268.721     --     Axelssons Turisttrafik http://www.axelssonsturisttrafik.se/  
 
4.081.973     --     har hamnat utanför mätningen     --     Fridströms Buss http://www.fridstrombuss.se/  
 
4.086.167     --     4.482.792     --     Centrala Buss Östersund     --     http://www.centralabuss.com/  
 
4.104.316     --     3.763.222     --     Sennans Buss     --     http://www.sennansbuss.se/  
 
4.145.052     --     hamnat utanför mätningen     --     Lidbergs Buss     --     http://www.lidbergsbuss.se/  
 
4.167.180     --     2.433.422     --     Traveller Buss     --     http://www.travellerbuss.se/  
 
4.167.181     --     är under rekonstruktion     --     Alpinbuss     --     http://www.alpinbuss.com/  
 
4.186.398     --     har hamnat utanför mätningen     --     Schölins Buss     --     http://user.tninet.se/~ikg534h/  
 
4.213.636     --     4.457.433     --     Busspoolen Västerbotten     --     http://www.busspoolen.nu/  
 
4.257.756     --     har hamnat utanför mätningen     --     Wärnelius Buss     --     http://www.warnelius-buss.se/  
 
4.508.425     --     har hamnat utanför mätningen     --     Fjällbuss     --     http://www.fjallbuss.com/  
 
utanför mätningen     --     3.557.388     --     Fjällexpressen     --     http://www.fjallexpressen.com/  
 
utanför mätningen     --     4.109.789     --     Ljungskile Buss     --     http://www.ljungskilebuss.se/  
 
utanför mätningen     --     1.671.211     --     Bergvara Buss     --     http://www.bergkvarabuss.se/  
 
utanför mätningen     --     utanför mätningen     --     Tjörns Busstrafik     --     http://www.bussbolag.com/  
 
    --     3.400.307     --     Carlsten Buss     --     http://www.carlstens.se/  
 
    --         --     Uddevalla Buss     --     http://www.uddevalla-omnibus.com/  
 
    --     3.543.457     --     Botkyrka Buss     --     http://www.botkyrkabuss.se/  
 
    --         --     Järna Buss och Hölö Trafik     --     http://www.holo-trafik.se/  
 
    --         --     Stures Busstjänst     --     http://www.stures-busstjanst.se/  
 
    --         --     Båstadbuss     --     http://www.bastadbuss.se/  
 
    --     4.196.722     --     KES Travel     --     http://www.kestravel.se/  
 
    --     1.862.888     --     Forslunds Resor     --     http://www.forslunds.com/  
 
    --     2.441.555     --     Nybergs Buss     --     http://www.nybergsbuss.se/  
 
    --         --     Lindkvist Bussar Kungälv     --     http://www.lindkvistsbussar.se/  
 
    --     1.920.044     --     EGE Trafiken     --     http://www.ege-trafiken.se/  
 
    --         --     Torrskogs Buss Bengtsfors     --     http://www.torrskogsbuss.se/  
 
AK Buss Vikbolandet http://www.akbuss.com/  
 
    --         --     Vårgåda Buss     --     http://www.vargardabuss.se/  
 
    --         --     CG Buss Linköping     --     http://www.cgbuss.se/  
 
    --     3.337,434     --     Rystads Buss     --     http://www.rystadbuss.se/  
 
    --         --     Julita Buss     --     http://www.julitabuss.se/  
 
    --     1.977.069     --     Grums Resor     --     http://www.grums.nu/  
 
    --         --     Hansa Resor     --     http://www.hansaresor.se/  
 
    --         --     Hammarö Buss     --     http://www.hammarobuss.se/  
 
    --         --     Molkom Buss     --     http://www.molkombuss.se/  
 
    --         --     Nordmarksbuss     --     http://www.nordmarksbuss.com/  
 
    --         --     Nysäter Buss     --     http://www.nysatersbuss.se/  
 
    --         --     Rejmyre Buss och Resetjänst     --         --     http://www.rejmyrebuss.se  
 
    --         --     Bergsbrunna Buss     --     http://www.bergsbrunnabuss.se/  
 
    --     1.067.122     --     SGS Bussen     --     http://www.sgsbussen.nu  
 
    --         --     Engs Buss     --     http://www.engsbuss.se/  
 
    --     3.123.654     --     Högbergs Buss Uppsala     --     http://www.hogbergsbuss.se/  
 
    --     3.338.432     --     Forsbergs Buss     --     http://www.forsbergsbuss.se/  
 
    --         --     Roslagsbuss     --     http://www.roslagsbuss.com/  
 
    --         --     Far i Buss     --     http://www.faribuss.se/  
 
    --     4.753.099     --     Anderssons Buss     --     http://www.anderssonbuss.com/  
 
    --         --     Orsa Trafik     --     http://www.orsatrafik.se/  
 
    --         --     Dala Charter     --     http://www.dalacharter.se/  
 
    --         --     Nora Buss     --     http://www.norabuss.se/  
 
    --         --     Alviks Trafik     --     http://www.alvikstrafik.se/  
 
    --         --     Brändö Bussen     --     http://www.brandobussen.se/  
 
    --         --     Conference Buss     --     http://www.cbuss.com/  
 
    --     1.205.003     --     Norsjö Buss     --     http://www.norsjobuss.se/  
 
    --         --     Ulanders Trafik     --     http://www.ulandersbuss.nu/ulandersbuss.html  
 
    --         --     Lönns Buss     --     http://www.lonnsbuss.se/  
 
    --         --     Bollnäs Buss     --     http://www.bollnasbuss.se/  
 
    --         --     Ljungs Bussar     --     http://www.ljungsbussar.se/  
 
    --         --     VS trafiken Valbo     --     http://www.vstrafik.se/  
 
 
En ny site där man kan söka hela resan där siten som ger förslag mellan olika trafikslagen, buss, tåg, flyg, färja. http://www.helaresan.se/  
Site är för ny varför ingen trafik ännu finns på siten  
 
 
 
 
Länsbolagen  
År 2003 aug/sep År 2004 aug/sept  
 
6.279     --     SL Stockholm     --     10.807     --     http://www.sl.se  
 
17.015     --     Skånetrafiken     --     29.607     --     http://www.skanetrafiken.skane.se/  
 
20.847     --     Västtrafik     --     32.039     --     http://www.vasttrafik.se/  
 
299.932     --     Kalmar Läns Trafik     --     530.076     --     http://www.klt.se/  
 
319.556     --     Länstrafiken i Norrbotten     --     305.282     --     http://www.ltnbd.se/  
 
340.154     --     Dalatrafiken     --     422.207     --     http://www.dalatrafik.se  
 
580.248     --     Länstrafiken Kronoberg     --     536.250     --     http://www.lanstrafikenkron.se  
 
607.986     --     Blekinge länstrafik     --     764.986     --     http://www.blekingetrafiken.se  
 
 
462.626     --     Länstrafiken i Västerbotten     --     657.799     --     http://www.lanstrafikeniac.se/  
 
239.218     --     Länstrafiken Jönköping     --     390.535     --     http://www.jlt.se/  
 
1.267.684     --     Länstrafiken i Jämtland     --     1.298.236     --     http://www.lanstrafiken-z.se/  
 
434.178     --     Värmlands Trafiken     --     818.522     --     http://www.kollplatsen.com/  
 
101.642     --     Arlanda Express     --     874.967     --     http://www.arlandaexpress.com/  
 
200.333     --     Flygbussarna     --     796.544     --     http://www.flygbussarna.com/  
 
 
 
 
 
 
År 2003 aug/sep År 2004 aug/sep  
 
499     --     DN på nätet     --     1.025     --     http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=100  
 
86.334     --     Nättidningen Stand By     --     115.609     --     http://www.standbynews.com/  
 
263.992     --     Vagabond     --     400.798     --     http://www.vagabond.se/  
 
är en säkerhets site kan ej mätas https://www.travellink.com/index_se.html  
 
564.137     --     Busstorget     --     2.244.156     --     http://www.busstorget.com/  
 
1.237.099     --     Busslink     --     2.632.759     --     http://www.busslink.com/  
 
108.246     --     Sverigeresan     --     26.780     --     http://www.sverigeresan.se  
 
127.609     --     Scandorama     --     218 952     --     http://www.scandorama.se  
 
132.860     --     Ölvemark     --     177 720     --     http://www.olvemarks.se  
 
474.002     --         --     Bussresa     --     http://www.bussresa.com  
 
567.416     --     Strömma kanal     --     649.333     --     http://www.stromma.se/  
 
1.157.422     --     Buss Persson Hammnehög     --     4.007.010     --     http://www.busspersson.com/  
 
1.642.778     --     Smålandsbussen     --     790.867     --     http://www.smalandsbussen.se  
 
2.378     --     Wikipedia den fria encyklopedin     --     535     --     http://sv.wikipedia.org/wiki/Buss  
 
4.012     --     Buss snack     --     701     --     http://f24.parsimony.net/forum58203/index.htm  
 
6.643     --     Volvo Tunga Fordon hela gruppen     --     13.707     --     http://www1.volvo.com  
 
Volvo siten har bytt namn till http://www.volvo.com  
 
28.270     --     Susning.nu     --     20.718     --     http://susning.nu/Buss  
 
28.845     --     SemboBuss     --     52.376     --     http://www.sembo.se/buss/  
 
43.072     --     TågPlus     --     72.446     --     http://www.tagplus.se/  
 
96.365     --     Scania hela gruppen     --     115.338     --     http://www.scania.com/  
 
99.745     --     Tågkompaniet     --     411.795     --     http://www.tagkompaniet.se/  
 
246.447     --     The Bus Station     --     223.078     --     http://www.busstation.net/  
 
252.930     --     EVO BUS internationell     --     699.734     --     http://www.evobus.com/  
 
390.201     --     Hyllinge Buss     --     463.290     --     http://www.hyllingebuss.se/  
 
303.833     --     Söka Bussresor     --     467.462     --     http://www.soka.nu/resor/kbuss.shtml  
 
588.444     --     Continent Holiday Travel     --     713.903     --     http://www.continentholiday.net  
 
583.956     --     SETRA Tyskland     --     1.061.355     --     http://www.setra.de/  
 
506.295     --     Uppsala Buss     --     310.850     --     http://www.uppsalabuss.se/  
 
715.140     --     Neoplan Tyskland     --     538.034     --     http://www.neoplan.de/  
 
732.309     --     Buss Mickes bussdepå     --     795.745     --     http://www.bussfoto.com/  
 
746.747     --     Kiviks Buss     --     har hamnat utanför mätningen     --     http://www.kiviksbuss.se/  
 
771.472     --     POOL resor     --     1.795.927     --     http://www.poolresor.se/  
 
749.619     --     MAN tunga fordon     --     523.310     --     http://www.man-nutzfahrzeuge.de/  
 
871.376     --     Grimslövs Buss     --     1.140. 385     --     http://www.grimslovsbuss.se/  
 
1.163.612     --     BR Bussbranschen Riksförbund     --     2.829.515     --     http://www.bussbranschen.se  
 
1.175.041     --     Baltic Express Buss     --     3.317.845     --      
http://www.balticexpressbuss.se/  
 
 
1.296.380     --     Westin Buss     --     2.481.302     --     http://www.westinbuss.se/  
 
1.309.747     --     AJ Buss Europa Direkt     --     1.121.800     --     http://www.ajbuss.se/  
 
1.470.316     --     BUSNET beställning på Nätet     --     2.351.318     --     http://www.busnet.se/  
 
1.414.011     --     Boka Biljett NU     --     5.048.706     --     http://www.bokabiljett.nu/docs/ShowLinks.asp?CatID=20  
 
1.416.161     --     SÖBuss     --     4.926.256     --     http://www.so-buss.se/  
 
1.493.336     --     Kjells Buss     --     1.664.937     --     http://www.kjellsbuss.se/  
 
1.961.085     --     City Terminalen     --     2.013.283     --     http://www.cityterminalen.com/  
 
1.968.560     --     SLTF     --     har hamnat utanför mätningen     --     http://www.sltf.se/  
 
2.099.844     --     Vänersborgs Linjetrafik     --     siten går inte att nå     --     http://www.landvetterbuss.se/  
 
2.369.192     --     Buss Special     --     3.485.485     --     http://www.buss-special.se/  
 
2.658.954     --     MAN Neoplan Sverige     --     har hamnat utanför mätningen     --     http://www.neoplan.se/  
 
3.138.615     --     RB Buss     --         --     http://www.rbbuss.nu/  
 
3.965.200     --     Volvo Bussar     --     13.707     --     http://www.volvobuses.com/  
 
4.326.129     --     Jacobssons Buss     --     2.806.609     --     http://www.jacobssonsbuss.com/  
 
4.476.491     --     GDG Busstrafik     --     har hamnat utanför mätningen     --     http://www.gdgbuss.com/  
 
4.480.033     --     Flygbussen Helsingborg     --     3.115.955     --     http://www.allerumsbuss.se/  
 
    --     Buss i Väst     --         --     http://www.bussivast.se/  
 
    --     Byggets Buss     --     http://www.byggetsbuss.se/  
 
    --     Nord Syd Resor     --     4.324.11     --     http://www.nordsydresor.se/index.html  
 
    --     yssbygdens Buss     --         --     http://www.ryssbybygdensbuss.se/  
 
    --     Gamla Uppsala buss     --     3.648.642     --     http://www.gub.nu/  
 
    --     Perssons Buss Visby     --         --     http://www.guteinfo.com/scripts/hemsida/596.asp  
 
    --     Stenbergs Buss Klintehamn     --         --     http://www.gotland.net/klintehamn/stenbergsbuss/  
 
    --     Hallens Buss     --         --     http://www.hallens-buss.se/  
 
    --     Viby Buss     --         --     http://www.vibybuss.com/  
 
    --     Moheda Buss     --         --     http://www.moheda-buss.se/  
 
    --     Williams Buss Åland     --     270.104     --     http://www.williamsbuss.fi/  
 
    --     Stigens Buss     --         --     http://www.stigenbuss.com/  
 
    --     Ornunga Buss     --         --     http://www.ornungabuss.nu/  
 
    --     Stensjön Buss     --         --     http://www.stensjonbuss.se/  
 
    --     Davidssons Buss     --         --     http://www.davidssonsbuss.se/  
 
    --     Dyvik Karosserifabrik     --     2.601.223     --     http://home.swipnet.se/lev_chassi/dyvik.html  
 
    --     Auto karosserifabrik     --     2.601.223     --     http://home.swipnet.se/lev_chassi/akf.html  
 
    --     Bussbilder     --         --     http://www.primusmotor.org/bussbilder.htm  
 
    --     Bussar Litta H     --         --     http://busslittah.tripod.com/  
 
    --     Svenska Omnibusföreningen     --         --     http://medlem.spray.se/svof/  
 
    --     Veteranbussar och Lastbils webben     --         --     http://home.swipnet.se/~w-65861/  
 
    --     Lindströms Busstrafik     --         --     http://www.langviksmon.nu/lindstroms_buss.shtml  
 
    --     Hagelqvist Bussresor     --         --     http://www.hagelqvistbuss.se/  
 
    --     Alfta Buss     --         --     http://www.alftabuss.se/  
 
    --     Radkvist Buss     --         --     http://hem.passagen.se/radkvist/?noframe  
 
    --     NT Buss Lund     --         --     http://hem.passagen.se/ntbuss/buss.htm  
 
    --     Ombergs Buss     --         --     http://www.ombergsbuss.se/1.html  
 
    --     Enbom Buss     --         --     http://hem.passagen.se/ntbuss/buss.htm  
 
    --     Bergstrand Buss     --         --     http://www.bergstrandbuss.se/  
 
    --     Brinks Buss & Taxi     --         --     http://www.brinksbussotaxi.com/  
 
    --     Hallesta Buss     --         --     http://www.brinksbussotaxi.com/  
 
    --     Medelhavsexpressen     --         --     http://w1.409.telia.com/~u40904342/  
 
    --     Lule Bus & Tågresor     --         --     http://www.lulebuss.se/  
 
    --     Sten Torps Buss     --         --     http://www.stenstorpsbuss.se/  
 
 
2003 var siten oregistrerat vid mät tillfället 5.002.033 http://www.resek.se eller www.resekonsulterna.se  
 
 
jag gjorde ingen mätn. förra året     --     Ryanair     --     1.869     --     http://www.ryanair.com/  
 
-"-     --     EasyJet     --     1.980     --     http://easyjet.com  
 
- " -     --     Fly Me     --     105.164     --     http://www.flyme.com  
 
- " -     --     Sterling     --     15.364     --     http://www.sterlingticket.com  
 
-"- flyger från Skavsta     --     Basiq Air     --     11.816     --     http://www.basiqair.com/  
 
- " - Scandinavian Airlines     --     SAS     --     14.181     --     http://www.scandinavian.net  
 
-"-     --     Lufthansa     --     6.984     --     http://lufthansa.com  
 
- " -     --     Brtish Airways     --     1.955     --     http://www.ba.com  
 
-" -     --     Air France     --     11.171     --     http://www.airfrance.com/  
 
- " -     --     Maersk     --     68.924     --     http://www.maersk-air.com  
 
 
Kommentar: Det är enkel att se att Ryanair och Easyjet är dom som fulländat arbetet över nätet, och ett dåligt exempel på hur lite man bokar över nätet för att flyga kan man se rankningen på Fly Me som borde legat på en nivå av 6-10.000.  
Man kan enkelt göra en analys av detta, för att Fly Me skall komma i svarta siffor måste man banta kostnaderna och få kunderna att boka direkt, för att kunderna skall göra det måste man förenkla sin site.  
Maersk är ett annat flygbolag som har all anledning att se över sin Internetbokning, den är minst sagt usel!  
 
 

Reklam för Spanien
Söker du information om Spanien -- Använd dig av min web http://www.spaininformation.org
Här hittar du allt

Fair use notice

The Toni Schönfelder Newsletter and website contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorised by the copyright owner. The material is being made available for purposes of education and discussion in order to better understand the complex nature of corruption in today's world. I believe this constitutes a "fair use" of any such copyrighted material as provided for in relevant national laws.

The material is distributed without profit to those who have expressed an interest in receiving the included information for research and educational purposes. If you wish to use copyrighted material from this site for purposes of your own that go beyond "fair use", you must obtain permission from the copyright owner. Toni Schönfelder cannot guarantee that the information contained in the Corruption News service is complete and correct or be liable for any loss incurred as a result of its use. Nor can Toni Schönfelder be responsible for any subsequent use of the material.


Denna sida är producerad av Toni Schönfelder. Avsändaren har inget ansvar för innehållet i sidor som är länkade -- allt material som finns i egen producerade sidorna får användas fritt och utan kostnad.

Esta página ha sido realizada por el Sr. D. Toni Schönfelder.Los realizadores de la página no se hacen responsables del contenido de las páginas enlazadas a la presente. Toda la información existente en las páginas de realización propia pueden ser utilizadas libremente y sin ningún tipo de coste.

This page has been produced by Mr Toni Schönfelder. The sender does not take any responsibility for the contents of the linked pages. The whole material in the own produced page can be used free of charge.