Ange ett namn eller sökord så får du upp alla artiklar som innehåller det du söker.
Tillbaka till Tonis hemsida

Toni Schönfelder A lifetime of innovation

Mina favoritlänkar, kolla in

Debattartiklar Ryssland

TaxFree handelns vara och icke vara

Tillägnad buss- och kollektiv branschen av Toni Schönfelder oberoende och fri debattör
Klicka på den artikel du vill läsa

Artiklar som du bara måste läsa,Vakna upp i Sverige!

Debatt artiklar av Harald Rosén (Det gäller flyg)

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationToni Schönfelder
A lifetime of innovation

Debate - Opinion in English
Russia and Baltic States

Back to Toni Schönfelders homepage

Web library, My favorites

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationVerschiedenes in Deutsch

Newsletter „Varning Schönfelder“ Nr. 24 den 18 Juli 2005  
 
 

   
 1. Kartellmästarna,  
 2. TALLINK och obetalda farledsavgifter  
 3. Sverige är svenskt! säger du. (av Ulf Nilsson)  
 4. Statsministern Göran Persson ställer en rak fråga!  
 5. (S)tyrelseuppdrag -vår tids medaljer  
 6. Håll huvudet kallt efter London (insändare)  
 7. "Ingen får utsättas för godtycklig inblandning i privatliv, familj, hem eller korrespondens”.  
 8. Var finns rättskänslan, fosterlansförrädare?  
 9. Olof Tegström har ett nytt bidrag om bränslecellen, Kyoto avtalet och framgången för bussar utan avgaser  
 10. "Fackets ställning kommer att urholkas" och kollektivavtalen tappa mark, säger vice Riksbankschef Villy Bergström  
 11. Ett effektivt sätt att strypa Turist Sverige
 
 

 
 
1)  
 
Kartellmästarna,  
Hallå Ulf Adelsohn SJ:s ordförande, har du ingen heder?  
 
SJ och Tågkompaniet har skapat ett gemensamt bolag, Stockholmståg, för att vara med i konkurrensen om SL pendeltågstrafik.  
Samtidigt kör Tågkompaniet tillsammans med de danska statsjärnvägarna Roslagståg, som trafikerar Roslagsbanan norr om Stockholm.  
SJ och People Travel Group (PTG) äger Merresor till 50% vardera som kör regionaltåg efter  
Privata företags konkurser som tvingades till konkurs av just SJ.  
SL är alltjämt delägare i PTG fast dom egentligen inte är det.  
Andra företag som är med och konkurrerar om trafiken om Stockholms pendeltåg är bl a Connex och Keolis Nordic.  
 
Även en ideologisk förblindat person kan se att det är ett brott mot nationell och EU kartell lag.  
 
Hur är det möjligt att SJ:s styrelse medvetet tillåter SJ ledningen bryta mot kartellagen där SJ tillåts ingå ägar avtal med bolag som minska konkurrensen samtidigt som samme SJ medverkat att flera av de fåtal fria entreprenörer försats i konkurs därför att SJ missbrukat sin ställning? http://www.toni-schonfelder.com/swe.asp?kat=3&id=709&show=709  
 
Här är dom som borde skämmas och åtalas (om det hade gått i Sverige) SJ:s styrelse som inte har förhindrat SJ chefen att missbruka sin makt. Varför styrelsen tillåter samägda bolag och inte reagera eller stoppar detta när det är uppenbart att det står i strid med lagen.  
 
SJ AB:s styrelse juli 2005  
 
Ulf Adelsohn Styrelseordförande, Konsult  
Eivor Andersson VD för My Travel Sweden AB  
Björn Mikkelsen Kansliråd Näringsdepartementet  
Monica Caneman Civilekonom  
Ingela Tuvegran Sjukhusdirektör Södra Älvsborgs sjukhus  
Lars-Olof Gustavsson Civilekonom  
Lena Aldenmark Arbetstagarrepresentant SEKO  
Nils Gunnar Nyholm Arbetstagarrepresentant SACO/TJ  
Thomas Winäs Arbetstagarrepresentant ST  
 
Styrelseordförande Adelsohn!  
 
Ulf Adelsohn har säkert tagit för givet att han hos allmänheten har så kraftigt stöd i sak för sin uppfattning att han kan kosta på sig övertramp av lagen bara det gynnar SJ, med detta vinner denne moderat poänger hos röda och gröna kommunister samt (s). Är det värt att dagtinga sin ideologi istället för att främja den privata sektorn gör tvärtom bara för att få en klapp på axeln och nya styrelseuppdrag av sittande regering där man fortsatt kan dagtinga sitt samvete?  
Ifall det nu finns ett samvete?  
 
Med ett dylikt resonemang som Ulf tycks tillämpa kan man rättfärdiga i princip vadsomhelst.  
 
Ulf Adelsohn har en framtoning av att vara en hyvens kille med humor och det tror jag man kan komma ganska långt med inom politiken, större krav ställs inte. Han har dessutom lyckats skapa en aura av att vara folklig, en varg i fårar kläder som är långt ifrån moderater idéer om fri företagsamhet och bort med monopol.  
 
Ordförandeskap tidigare i Luftfartsverket, Almi, Skansen, ingenstans har Adelsohn försökt avreglera eller förbättra konkurrensen tvärtom, han är den handgångne mannen för en regering som styrs av röda och gröna kommunister.  
Det blir inte bättre av att han tagit över ordförandeskapet i SHR (Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare), där det sitter en annan kompis samt maktpamp (s) Mats Hulth som VD.  
 
Ulf satt tidigare som fullmäktige och var Stockholms finansborgarråd 1976–79. Han har även varit partiordförande för moderaterna och kommunikationsminister i den borgerliga regeringen. ( hans tid som kommunikationsminister tillhör ett svart kapitel för den fria konkurrensen inom busstrafiken)  
 
Ulf återgår samtidigt från sin tidigare Landshövdingepost i Stockholm till att bli konsult och knyts till Settervalls advokatbyrå, Stockholms Handelskammare och ytterligare något ställe som Senior Adviser.  
 
Setterwalls StockholmTfn: 08-598 890 00 Fax: 08-598 890 90  
e-post: mailto:ulf.adelsohn@setterwalls.se  
 
Skicka ULF ett e-mail och uttryck din förvåning hur man kan blanda ihop fri företagsamhet samtidigt som han tillåter kartellbildning och sätter käppar i hjulet för en fri konkurrens och utveckling av busstrafiken. Fråga gärna om han har någon heder?  
 
Kartellmästarna i aktion och en branschorganisation ur funktion, kan det bli värre?  
 

 
 
2)  
 
TALLINK och obetalda farledsavgifter  
 
Enligt den estniska affärstidningen Äripäev behöver Tallink Grupp inte betala de ungefär EEK 30 miljoner (EUR 1,9 miljoner) i farleds- och isbrytningsavgifter, som rederiet inte har betalat under 2003-2004.  
 
Närings- och kommunikationsministern Edgar Savisaar avskrev skulden, sedan Tallink Grupp protesterat mot att ministeriets förordning använts som grund för avgifterna. Statliga avgifter skall enligt den estniska konstitutionen föreskrivas i lag. En lagändring tillkom den 1 juli 2004 och sedan dess har Tallink Grupp betalat farleds- och isbrytningsavgifterna, som bara för "Romantika" uppgår till EEK en miljon (EUR 69.000) i månaden. Tallink har dock vägrat att betala de skuldförda avgifterna för 2003-2004 och ministeriet ansåg det vara utsiktslöst att gå till domstol.  
 
Samtidigt har dock de andra rederierna betalat alla avgifter, trots att de var "olagliga". Meelis Laido, vd för Silja Line Eesti, säger att han kommer att diskutera skadeståndskrav mot estniska staten med de andra passagerarrederierna.  
 
Ministeriet har straffat dem som skött sina betalningar, det är ytterst orättvist, säger han.  
Vad är kontentan?  
Myglet förkommer överallt.  
 

 
 
3)  
 
Sverige är svenskt! säger du.  
Tja, inte precis…  
 
Det svenskaste av allt brukade vara Bofors där uppe i Värmland, tillverkare av andra världskrigets effektivaste och mest sålda kanon (och en massa haubitser som man mutade in i Indien). Men vem är Bofors tyngste aktieägare i dag?  
Jo, han heter George HW Bush, president mellan 89 och 93, far till den nuvarande presidenten och fram till 03 i styrelsen för the Carlyle Group som äger United Defence – som äger Bofors. Pampar i Carlyle är också James Baker, Filippinernas expresident Fidel Ramos och Storbritanniens förre premiärminister John Major.  
 
Det så kallade neutrala Sveriges vapenproduktion styrs av en samling konservativa politiker, huvudsakligen amerikaner. Jobben beror på dem.  
 
Sak samma med Hägglunds i Örnsköldsvik som gör pansrade fordon. Ägare: Brittiska BAe System med 90 000 anställda i 130 länder, därav 25 000 i USA. BAe är också djupt inne i Saabs flygverksamhet, inklusive Gripen. Jobben beror på beslut i London.  
 
Men det är visst inte bara försvarsindustrin som förlorat sin självständighet – i den mån den någonsin funnits. 1989 försvann hälften av Saabs personbilstillverkning, senare tog GM allt. Snart flyttas produktionen – och jobben – till Tyskland. Goodbye! (Själv sålde jag min sista, usla Saab nyligen och köpte en BMW.)  
 
Stora gick till Finland (Enso) 1998, Astra till Zeneca nästa år. 1999 blev en Volvo en Ford och Aga försvann till Tyskland. Bolagets chef, Marcus Storch, konstaterade nyligen sorgmodigt att det tar ungefär sex månader innan forskning, finanser och huvudkontor, allt det viktigaste, försvinner från det land som sålt till det land som köpt. Lika med: färre jobb för svenska ingenjörer och forskare, sämre anledning för svenska ungdomar att satsa på studier. Lika med: ett fattigare land.  
2002 såldes Pharmacia till amerikanska Pfizer. Sju år tidigare hade bolaget 6 000 anställda. Nu jobbar 3 700 där.  
Långt tidigare flydde bolag som Tetra Pak och Ikea – som tog med sig sina blågula lagerlokaler till USA, Tyskland och Ryssland, men packade in sina pengar i en stiftelse i Holland.  
 
Inget nytt Ikea har skapats i Sverige och vad nya biltillverkare beträffar – nej, skämta inte, alla nya är kineser!  
 
Sydkraft som nyligen lade ner Barsebäck 2 ägs sen länge av ett tysk-amerikanskt företag, Eon. Den kärnkraft vi förlorar i Skåne ska ersättas av Fortum, ett finskt bolag som håller på att bygga – med lån från Sverige! – ett kärnkraftverk dubbelt så stort som Barsebäck och huvudsakligen inriktat på leveranser till – Sverige.  
 
Logik? Det kan tilläggas att det tredje energibolaget, statliga Vattenfall, i praktiken är lika mycket tyskt som svenskt och tungt engagerat i – du gissade det! – kärnkraft.  
 
Vad värre är: det är nästan omöjligt att skapa nya företag i Sverige. Skatter för höga, bestämmelser för krångliga: allt detta på grund av institutionaliserad a v u n d s j u k a!  
 
Alltså skapas det inga jobb, utan i stället förtidspensionärer (ca 82 per dag). Och lika illa: inom de närmaste fem åren eller så kommer företag som finns kvar i Sverige ha lagt ut 500 000 jobb i Kina, Indien, Estland, Lettland, var som helst utom Örkelljunga, Norrköping eller Luleå.  
 
Globalisering kallar vi allt detta. Håll till godo!  
 
Ulf Nilsson  
Artikeln var publicerad i Expressen den 19 juni 2005  
http://expressen.se/index.jsp?a=302813  
 
 
Toni kommentar:  
Carlyle Group, vad säger dig detta namn? Jasså ingenting, det är ett av världens i särklass största investerare genom en snårskog av företag, stiftelse som äger varandra.  
 
Ägarna till detta bolag som inte är publikt, ägs i första hand av Saud Arabier nära knutna till kungahuset, andra Arabstaters ledare och arabiska oljemagnater. Carlyle Group har knutit upp otaliga västliga ex ledare som alla belönas väl för att bevaka Arabernas intressen i västvärlden.  
 
I ett nyligen visat TV program i BBC försökte journalisterna visa för omvärlden vilken maktfaktor Carlyle Group är, ju mer man forskade och pusslade ihop blev hoten mot TV teamet allt mer påtagligt, när man filmade på behörigt avstånd från huvudkontoret i Washington kom det snabbt uniformerad personal som var allt annat än hövligt och motade bort TV teamet, på allmän mark.  
Oljemiljarderna används av den Arabiska makteliten för att hålla kontroll på skeendet i väst.  
 
Man har skapat ett ekonomiskt monster företag som inte bara är en jätte inom finansvärlden, bolaget har ett järngrepp över politiken, när BBC journalisterna fick till ett samtal med en av de högre Arab-cheferna och frångick de i förhand inlämnade frågorna där man visade att Al Qaida http://sv.wikipedia.org/wiki/Al-Qaida finansieras av flera som var nära knutna till Carlyle Group. USA som jagar sympatisörer överallt i världen har varit anmärkningsvärt tyst om spåren som leder till Saud Arabien. För TV teamet tog samtalet med härskarna ett abrupt slut och TV teamet fick under hotfull stämning som filmades med en dold kamera lämna inte bara bolagets kontor utan även USA.  
 

 
 
4)  
 
Statsministern Göran Persson ställer en rak fråga!  
 
När statsministern på allvar stämplar oppositionens politik som fosterlandsförräderi och när han sätter likhetstecken mellan sitt parti och ”svenska folket” är det verkligen dags för honom att byta jobb.  
 
I förra veckans partiledardebatt svarade jag (Göran Persson) på de borgerliga partiledarnas svartmålning av Sverige genom att fråga vilket land de ansåg lyckades bättre än Sverige totalt sett. Expressen har kritiserat frågan och har också i söndags valt att presentera ett antal olika enskilda faktorer där andra länder är bättre än Sverige, som att det finns länder som har lägre ränta. Min poäng var aldrig att vi skulle vara bäst på allt – det är vi naturligtvis inte. Min poäng var att Sverige står sig mycket väl i internationell jämförelse vid sammanvägda bedömningar.  
 
I Newsweeks ranking utsågs Sverige till världens bästa land. I FN:s ”Human Development Index” hamnar vi som nummer två. I World Economic Forums ranking över konkurrenskraft hamnar vi på tredje plats. Vi nämns också bland världens mest jämställda, miljövänliga och moderna länder.  
 
Det kan vi vara stolta över, även om vi inte är nöjda. Mycket kan bli bättre. Men den modell som svenska folket har byggt upp och utvecklat förenar såväl rättvisa och trygghet som tillväxt och utveckling mycket framgångsrikt. Varför då genomföra ett systemskifte? Jag frågade efter ett land som är bättre än Sverige att leva i.  
Kan Expressen peka på ett sådant land?  
 
GÖRAN PERSSON,  
Statsminister  
 
I ligan ”världens mest svenska land” vinner Sverige. Kanske vinner Sverige också i ligan ”världens mest socialdemokratiska land”. Det är roligt för Persson, men det är mindre roligt om dessa triumfer används för att säga nej till politiska reformer som skulle kunna göra Sverige bättre.  
 
En tio–femton länder är i dag bättre än Sverige på avgörande punkter som utbildning, långsiktig tillväxt och företagsamhet. Det är bra för dem och det skulle vara bra för Sverige också.  
 
När statsministern på allvar stämplar oppositionens politik som fosterlandsförräderi och när han sätter likhetstecken mellan sitt parti och ”svenska folket” är det verkligen dags för honom att byta jobb.  
 
Ledar REDAKTIONEN Expressen  
 

 
 
5)  
 
(S)tyrelseuppdrag -vår tids medaljer  
 
Socialdemokraternas paroll inför valet 1958 var: ”Gärna medalj men först rejäl pension.” Detta har fått en ny innebörd, idag delar socialdemokraterna gärna ut styrelseuppdrag till sina egna för trogen tjänst och visad lojalitet. Styrelseuppdrag i statliga bolag och myndigheter har blivit vår tids medaljer!  
 

 
 
6)  
 
Insändare!  
 
Håll huvudet kallt efter London  
 
http://www.stoppa-storebror.se  
 
Dåden i London är vidriga. Terrorismen är en samhällssvulst som måste bekämpas med kraft. Polis och andra myndigheter måste därför ges ordentliga resurser för denna kamp.  
 
Detta får dock inte innebära ett successivt avskaffande av demokratiska värden och mänskliga rättigheter. I så fall skulle ju terroristerna ha vunnit - det är ju det är ju det fria, öppna, humanistiska, demokratiska och rättssäkra samhället vi vill försvara!  
 
Ge polis och underrättelsetjänst de resurser de behöver för att penetrera terroristgrupperingar. Stärk det internationella polissamarbetet (ironiskt nog har just brittisk polis pekats ut som ovillig att dela med sig av underrättelseinformation om terroristgrupper till andra länder). Genomför gärna långtgående övervakning av de personer som är misstänkta för terrorism (eller andra grova brott).  
 
Inför gärna kamerasystem som automatiskt detekterar övergivna föremål i exempelvis tunnelbanan. Skapa gärna ett nationellt polisiärt och militärt underrättelsecentrum för terroristhot. Förbättra kontrollen av vapen och sprängämnen. Det finns fler grundläggande, viktiga åtgärder som ännu inte har vidtagits.  
 
Men använd inte terrorismen som förevändning för att bygga upp system som i förebyggande syfte övervakar alla vanliga människor i deras vardags- och privatliv, och som förändrar den känsliga maktbalansen mellan individ och stat till individens nackdel. Det finns inga som helst belägg för att exempelvis lagring av hela befolkningens elektroniska kommunikation verkligen skulle förebygga terrorattentat.  
 
Tecknen på att London-dådens förövare var inhemska och mycket välintegrerade i det brittiska samhället tyder närmast på motsatsen.  
 
Det är också värt att notera att polisen redan idag vid grova brott kan använda trafikdata från elektronisk kommunikation, eftersom teleoperatörer och internetleverantörer för sina egna syften (främst fakturering) sparar loggfiler en viss tid. På så vis löstes exempelvis det svenska så kallade psykologmordet, liksom terrordådet mot tåg i Madrid - utan lagstiftning om allomfattande lagring av kommunikationsdata.  
 
Vi måste hålla huvudet kallt så att vi inte kastar ut barnet med badvattnet, det vill säga avskaffar de värden vi egentligen vill försvara!  
 
Pär Ström 15 juli 2005  
http://www.stoppa-storebror.se  
 

 
 
7)  
 
"Ingen får utsättas för godtycklig inblandning i privatliv, familj, hem eller korrespondens”.  
 
Universal Declaration of Human Rights, artikel 12, FN 1948.  
UNIVERSAL DECLARATION OF HUMAN RIGHTS  
 
http://www.hri.org/docs/UDHR48.html#Art12  
 

 
 
8)  
 
Var finns rättskänslan, fosterlansförrädare?  
 
Jag blev uppringt av en ilsken läsare som menade att jag bara ägnade mig åt att ta fram det som var dåligt! Vi var i alla fall överens om att allt inte stod rätt till! Rätt uppfattat, lögnen om det perfekta står andra för, och dom som tror på denna lögn är (för) många.  
 
I varje demokratisk samhälle finns det fungerande kontrollorgan, det är myndigheter, fungerande oppositionspartier det är medborgarorganisationer och inte minst mediat.  
 
Men vilken av dessa övervakar vad som sker inom kollektivtrafiken? Vem är det som lyfter fram kartellbildningar som SJ gör sig skyldig till? SL som beter sig som värsta östsats monopolist? SJ med en moderat styrelseordförande och en VD från My Travel i styrelsen som rimligen borde kunna skilja på sak? Var finns mediat som övervakar och lyfter fram sådant som inte överensstämmer med rättstaten?  
 
Trafik forum som är maktens lokalblaska för dom rätt troende, nej dom gör inget bara skriver av pressreleaser och slirar med.  
Tidningen Bussbranschen som försöker men lider av resurser för att ta fram de verkliga missförhållandena.  
Var finns fackkunskapen som lyfter fram det enorma slöseriet med skattemedel? Pengar som behövs inom hela sjukvården, polisen, barnhem, äldrevården osv. Vem ställer frågan ”är dagens kollektivtrafik den enda vägen med ett fungerande monopol som kostar ofantligt med pengar?”  
 
Eller finns det alternativ där branschen till 95% kan fungera utan bidrag liksom övriga branscher, med fri konkurrens?  
 
Varför accepteras en resegaranti som är olaglig och inte stämmer överens med EU lagen? Varför agera man inte kraftfull mot myndighetsövergrepp som i fallet miljözoner och anmäler Sverige till EU domstolen?  
Varför tillåter man länsbolagen gå över länsgränserna genom en ny lag och därmed öppna nya möjligheter för monopolivrarna att med lagen som stöd, med pengar från skattebetalarna slår undan existensen för de få fria företagare som finns kvar?  
 
Sedan kom frågan vad jag har med saken att göra som flytt landet? Förlåt flytt landet, jag?  
Jag betalar min beskärda del av skatten i Sverige, jag har tagit liksom en halv miljon andra svenskar min lagliga rätt att få bo inom EU var jag finner det för tillfället bäst liksom möjligheten att bosätta mig i Skåne eller Norrbotten, även om jag kommer från Solna.  
Är Aftonbladet och Svenska Dagbladet mindre trovärdig för att ägaren sitter i Norge?  
Att TV 3 finns i London? Att TV 4 ägs till stora delar av finska intressen?  
Förlåt i vilken värld lever du min vän? Var finns respekten för det fria ordet?  
 
Så länge det inte finns ett enda fungerande kontrollorgan som lyfter fram alla ”banditer” som skor sig på skattebetalarna, som orsakar miljard förluster för samhället och endast få lyfter fram myglet som omöjliggör ett privat företagande men däremot ”tillåter” kartellbildningar därför att ingen övervaka, så länge kommer denna blogg ”Varning Schönfelder” finnas på nätet.  
Att den har sin funktion är bevisat genom att dryga 17.000 personer i snitt varje vecka besöker siten, vissa veckor har jag fler besökare än vad SvD har på sin nät tidning.  
 
Frågan borde istället vara, varför reagera inte folk, varför reagera inte privata företagare och skriker ut sitt vrede över att ett fåtal tillåts slösa med våra skatte pengar samtidigt som sjukvården går på knäna, äldrevården är allt annat än bra.  
Därför spelar det ingen roll var jag bosatt mig, i Skåne, Västerbotten (som jag älskar för övrigt) eller i Alicante (som jag inte älskar men det är varmt och behagligt året om)!  
 
När någon försöker stämplar dem som övervaka mygel och slöseri med fosterlandsförräderi och sätter likhetstecken mellan sitt parti och ”svenska folket” är det verkligen dags att ifråga sätta vilka som är landets verkliga förrädare?  
toni schönfelder  
 

 
 
9)  
 
Olof Tegström har ett nytt bidrag om bränslecellen, Kyoto avtalet och framgången för bussar utan avgaser i Europa samt Australien.  
Sist efter denna artikel i en jpg bild  
 

 
 
10)  
 
"Fackets ställning kommer att urholkas" och kollektivavtalen tappa mark, säger vice Riksbankschef Villy Bergström  
 
Sverige kommer att få det svårare att bedriva en självständig skattepolitik och samtidigt som landet inte kommer att kunna vara det socialpolitiska "experiment" som det varit. Det sade vice Riksbankschef Villy Bergström i Sveriges Radios program Pengar på fredagen.  
 
Villy Bergström anser att klyftorna i samhället har ökat på senare tid och i viss mån har den socialdemokratiska samhällsbyggnaden "monterats ner". Sverige, svensk ekonomi och arbetsmarknad, har varit tvungen att anpassa sig till en normal kontinental struktur.  
 
"Fackets ställning kommer att urholkas" och kollektivavtalen tappa mark, sade han  
 
I tidigare Newsletter har jag påpekat det otidsenliga med kollektivavtal som låser in hela branscher i en fålla, samtidigt som det finns minimilön lagar som tillåter konkurrens om arbetskraften och därmed bättre förmåner än ett kollektivavtal, varje arbetsgivare som vill överleva kommer att välja ut sin arbetskraft och betala den efter prestation, det är rättvisare än att alla skall ha lika lön där de som inte vill arbeta dra ned viljan hos dem som gärna vill.  
 
 
Kollektivavtal med sina negativa effekter känner man igen enklast från alla öststater vars effektivitet var usel i hela ordets betydelse och många där fortfarande har svårt att anpassa sig i ett samhälle med konkurrens.  
 
http://www.toni-schonfelder.com/swe.asp?kat=3&id=720&show=720  
 
Artikel nr 8 ”Bussbranschen TA BORT kollektivavtalen samt medbestämmande lagen”  
 

 
 
11)  
 
Ett effektivt sätt att strypa Turist Sverige  
 
Nästan alla privatpersoner som hyr ut sin fritidsbåt struntar i att skatta för inkomsten, visar en specialgranskning som Skatteverket i Göteborg gjort.  
 
Myndigheten synade båtägare som hyrde ut sin båt under 2002 eller 2003. Uppgifter togs från förmedlingsfirmor vid västkusten och jämfördes med båtägarnas deklarationer. Resultat: 99 procent hade inte deklarerat inkomsterna alls eller gjort det fel.  
 
Jättefloppen med Sommarstugor  
När man för åtskilliga år sedan började med att dels sänka det inkomstbefriade beloppet på uthyrning och därefter började jaga folk som hyrde ut sin stuga genom att uppmana angiveri från grannen passerade man lågvatten märket och Sverige med Europas största antal fritidshus försvann från marknaden och därmed Turism som är beredd att betala stora pengar för att få låna ett hus vis någon sjö eller vid havet.  
 
Skatteverkets agerande är kontraproduktiv och visa hur viktigt det är att regeringen har en helhetssyn. Allt annat straffar sig tre dubbelt.  
 
Gissa varifrån Spanien får sina mesta inkomster, från uthyrning av hotellrum, fritidshus eller från moms inkomsterna från konsumtionen där alla betalar moms utan att man tar den sociala sektorn i anspråk?  
 
Det är lätt att fördöma skatteverket, men glöm inte att bakom varje skattmas står en politiker. Bakom varje politiker står en väljare. Hur dumma får väljarna i Sverige vara?  
 
Vem sätter stopp för skattverket?  
 

 
 
Eder tillgivne  
 
Toni Schönfelder  
Tel 0034 616 421 085  
Fax 0034 966 69 81 58  
 
Mail mailto:toni@schonfelder.com  
 
PS  
http://www.eurocasacar.co.uk  
 
Lägre pris för hyrbil i Spanien, från ett av Spaniens största biluthyrare med 24.000 bilar. Varför så lågt pris? Vi har den 3:e generationen av en helautomatisk bokningsite som fungera 24 timmar alla dagar med svar inom 1 minut.  
 
Biluthyrning i hela Världen!  
EuroCasaCar har 2 andra siter http://www.telluscar.com samt http://www.telluscar2.com  
Där vi med partners i England respektive Irland förmedlar bilar i hela världen inklusive Sverige samt till platser i Spanien som Kanarieöarna, Madrid, Barcelona och flera hundra andra orter.  
Det lönar sig i vart fall att jämföra!  

Reklam för Spanien
Söker du information om Spanien -- Använd dig av min web http://www.spaininformation.org
Här hittar du allt

Fair use notice

The Toni Schönfelder Newsletter and website contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorised by the copyright owner. The material is being made available for purposes of education and discussion in order to better understand the complex nature of corruption in today's world. I believe this constitutes a "fair use" of any such copyrighted material as provided for in relevant national laws.

The material is distributed without profit to those who have expressed an interest in receiving the included information for research and educational purposes. If you wish to use copyrighted material from this site for purposes of your own that go beyond "fair use", you must obtain permission from the copyright owner. Toni Schönfelder cannot guarantee that the information contained in the Corruption News service is complete and correct or be liable for any loss incurred as a result of its use. Nor can Toni Schönfelder be responsible for any subsequent use of the material.


Denna sida är producerad av Toni Schönfelder. Avsändaren har inget ansvar för innehållet i sidor som är länkade -- allt material som finns i egen producerade sidorna får användas fritt och utan kostnad.

Esta página ha sido realizada por el Sr. D. Toni Schönfelder.Los realizadores de la página no se hacen responsables del contenido de las páginas enlazadas a la presente. Toda la información existente en las páginas de realización propia pueden ser utilizadas libremente y sin ningún tipo de coste.

This page has been produced by Mr Toni Schönfelder. The sender does not take any responsibility for the contents of the linked pages. The whole material in the own produced page can be used free of charge.