Ange ett namn eller sökord så får du upp alla artiklar som innehåller det du söker.
Tillbaka till Tonis hemsida

Toni Schönfelder A lifetime of innovation

Mina favoritlänkar, kolla in

Debattartiklar Ryssland

TaxFree handelns vara och icke vara

Tillägnad buss- och kollektiv branschen av Toni Schönfelder oberoende och fri debattör
Klicka på den artikel du vill läsa

Artiklar som du bara måste läsa,Vakna upp i Sverige!

Debatt artiklar av Harald Rosén (Det gäller flyg)

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationToni Schönfelder
A lifetime of innovation

Debate - Opinion in English
Russia and Baltic States

Back to Toni Schönfelders homepage

Web library, My favorites

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationVerschiedenes in Deutsch

 
”Varning Schönfelder” nr 34 den 4 november 2007  
Den obehagliga sanningen…
 
 
Mot korruption, vänskapskorruptionen, maktmissbruk och slöseriet med skattemedel  
 
Jag har valt en personlig, oftast kontroversiell prägel på det som skrivs, helt medvetet  
 


 
 
Ledare  
 
Vad mer kan staten förbjuda?
 
 
I demokratier eller diktaturer gäller i världen vad som inte är förbjudet är tillåtet med fåtal undantag och dit hör Sverige, där allt är förbjudet vad som uttryckligen inte är tillåten.  
 
Du har fått som en extra gen vid födseln en förbudsgen, förbjudet att leka på gräsmattan, förbjudet att spela boll, förbjudet att cykla. Förbjudet att parkera, ibland får man stanna någon sekund och parkering även i förorter är belagda med avgifter och förbud med en armada av anställda som far runt och bötfäller med en för ändamålet anpassat lagstiftning vars upphov finns att leta i kommunernas fastighetsbolag i kooperationen, HSB, Riksbyggen det vill säga folkets bostadsbolag driver framför sig dom lagstiftande myndigheterna med för ändamålet anpassade lagar som tillåter bötfällandet. Kommunerna är snabba med att anpassa sig till lagstiftningen då det innebär inkomster, därför har man P-bolag för stadens gator och ett bolag som övervakar markområden som inte lyder under kommunal förvaltning. Kommunerna driver verksamheten vars enda uppgift är att bötfälla och övervaka den redan till flatheten fördömde svensken utan att någon reagera. Vissa kommuner har satt det i system och erbjuder sina tjänster till andra kommuner ibland långt bort från hemma kommunen. Detta kan fortgå och tekniken förfinas med nya lagar och tekniker som förenklar och tillåter vidare övervakning utan att det blir uppror.  
Rökförbudet är ett av de senaste påfund på alla offentliga platser och det är säkerligen bra för hälsan varför andra förbud med detta argument snart kan få fotfäste i systemet. Har någon sett minskade kostnader för städning eftersom inga askkoppar skall tömmas, fimpar plockas upp?  
 
Rökarna är ett segt släkte och inte minskar rökningen trots varningstexter – rökning dödar – det gör så mycket annat också inte minst alla livsmedeltillsatser som är tillåtna i Sverige och förbjudet i andra länder. Det är också snuset som är tillåtet trots ett större hälsoproblem än rökningen vilket till slut och sist av alla även svensk forskning kommit fram till. Ett skäl till varför det är förbjudet i samtliga EU länder att sälja snus, men här skall ingen komma och inskränka på snusandet som inte bara är en hälsofara utan en estetisk fråga eftersom snusarna anser sig ha den fria rätten att spotta ut eländet precis överallt och då menar jag överallt utan hänsyn utan omdöme, det är den personliga friheten som gäller.  
 
Apropå hälsan och stigande sjukvårdskostnader är merparten av svenskarna för feta, orsaken till en ökad sjukvårdskostnad vilket snabbt ger nya och oanade möjligheter för förbudsivrarna att förbjuda snacks, chips, smör, kött, grönsaker eftersom merparten är besprutade med en massa E formler som ingen vet vad det innebär men i överdos är direkt dödlig.  
 
Förbjud spriten!  
När vi ändå är inne på mat och dryck måste vi självklart förbjuda spriten vilken på 20 talet var grogrunden för Al Capones skräckvälde med där tillhörande korruption högt upp i den politiska strukturen. Ett sådant förbjud kan man enkelt motivera med att mönsterlandet Sverige har flest alkoholister i världen, kosta sjukvården mångdubbelt mer än rökning och snusandet. Självklart skall vi med omtanken om folkhälsan förbjuda resandet till länder med en annan syn på alkoholen vilket innebär ett omedelbart stopp på fylle resorna till Åland.  
Svenska skall stanna hemma med nödvändiga åtgärder om det krävs, allt annat vore förenat med en hälsofara.  
 
Förbjud grillandet på balkongen och på landet vilket frigör Co2 men framför allt medför olycksmöjligheter när folket på småtimmarna med lite innanför västen blir allt för våldsamma och det ofta slutar på akuten med brännskador, nej sådant måste vi stoppa.  
 
Kniv och gaffel tillhör aktuella förbud som skall ersättas med pinnar vilket vi snabbt kan lära oss hantera av broderfolket i öster. Kniv och gaffel tillhör verktygen som orsakar fler personers död årligen av folk som tappar omdömet och ligger i nivå med antal bildödade.  
 
Arbete i hushållet är ett annat olycksfall drabbat arbetsplats, den måste självklart förbjudas, slut med mikrovågsugnar, snabbmat, pizzor, det gäller att återgår till den stora järnspisen men med vad den skall eldas med utan Co2 utsläpp vete bövelen.  
 
Bilkörningen är ett annat potentiell förbuds möjlighet när flera hundra dödas och några tusen skadas årligen varför ett förbud innebär kraftiga besparingar på akutmottagningen och vi slipper Co2 utan att göra något, så praktiskt.  
Häst och vagn är också farlig och här saknar vi EU regler likt dom för bananer hur en häst får framföras och vilken krökning den har i svanken.  
 
Med EU påminner jag mig att över 90% av alla förbudsregler kommer från Bryssel där svenska politiker ivrigt predika för allehanda förbud för att slippa stå inför hemma opinionen och när förbuden kommer så är det Bryssels fel och alla har glömt att det är medlemsländernas politiker som är orsaken till förbuden.  
 
Internet trafiken släpper ut mer Co2 än allt flyg i världen.  
Flygförbudet medför att all utsläpp i luften försvinner från flygplanen, att dessa redan nu släpper ut långt mindre än vad Internettrafiken förorsakar sådant vill vi inte veta av. Tar man det i ett globalt perspektiv så förorsakar Internet trafiken mera Co2 utsläpp än alla världens flygplan sammanlagt enligt en nyligen publicerat rapport från Pentagon och då kan SAS lugnt fortsätta flyget med skitplan som smutsar ned mer än lågprisflygets flygplan.  
 
Om vi tar bort all Internettrafik, alla bilar, allt flyg, so finner vi att snabbt att det för svensk del inte blir ett gram mindre Co2 som försvunnit då avverkningen av skog i Brasilien, Sumatra, Bali för vårt Etanol behov förorsakar mer Co2 utsläpp än all Industri i världen. Att Kina passerat USA i Co2 utsläpp att svensk Industri ökar sina utsläpp med en halv miljon ton årligen då det är billigare att köpa avgascertifikat från tysk industri, sådant vill vi inte heller veta av.  
 
Denna halvmiljon ton ökning av Co2 utsläpp motsvara vad bilarna släpper ut ifall folket hade fått behålla sina pengar istället för att överlämna dessa till staten och förbudsmakarna för då kunde folket förnyad sin bilpark vilket omedelbar skulle minska utsläppen med 30%, med en vätgas motor skulle det vara O avgaser, men sådant vill vi inte heller veta av.  
 
Då återstår frågan vad f-n vill du veta av, då? Och när vaknar du?  
 

 
 
1)  
 
Nio miljarder bortspolade
 
 
Staten satsade nio miljarder kronor på stöd åt företag i glesbygd. Vad resultatet blev? Det vill ni inte veta.  
Under 1990-talet betalade statskassan drygt nio miljarder kronor, räknat i dagens penningvärde, i regionala företagsstöd.  
Tanken var att att pengarna skulle gynna företagen i glesbygd (regionala stödområden) och bättra på sysselsättningstalen utanför storstäderna.  
 
Effekten då? Ingen alls.  
 
Läs hela artikeln på denna pdf länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20071104-1.pdf  
 
 

 
 
2)  
 
Tallinks bussanslutningar en härva av bolag som trixar  
Varning till alla bussbolag som kör för koncernen.
 
 
Med anledning av Senior Svensson tredskodom och jakt på att få in 3 miljoner kronor kan man konstatera att Tallink koncernen är djupt involverat i en härva av bolag som är till för att förvilla och avleda.  
 
Läs hela artikeln på denna pdf länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20071104-2.pdf  
 
 

 
 
3)  
 
Nytt i Bussbranschen – BR:s späckade Nyhetsbrev nytt nummer ute
 
http://www.bussbranschen.se/Aktuellt/Nyhetsbrev/NyttiBussbranschen/tabid/125/Default.aspx  
 

 
 
Turism  
 
4)  
 
Fortsatt kraftig turistboom under september
 
 
Kommersiella gästnätter +5,6% (Årsprognos inklusive camping +1,5 M gästnätter eller +3%)  
Utlandsmarknaden +10,4%  
Konferensmarknaden +11,8%  
Affärsresandet +8,4%  
 
Läs hela artikeln på denna pdf länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20071104-4.pdf  
 
 

 
 
5)  
 
Kapaciteten – riskerar att hämma utvecklingen
 
 
I en ny analys kritiserar WTTC den engelska regeringen för att prioritera miljöfrågorna och släppa infrastrukturfrågorna. Båda frågeställningarna är relevanta.  
 
Läs hela artikeln på denna pdf länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20071104-5.pdf  
 
 

 
 
6)  
 
Sunne ett exempel på när allt från grunden är fel!
 
Nya temaparker är ekonomiskt vanskliga. Ett typiskt exempel är Sunne Vattenpark som gjort stora förluster och måste rekonstrueras.  
 
Men tiden rinner ut för aktieägarna i vattenparken  
 
Tiden håller på att rinna ut för de nuvarande ägarna av Sunne Vattenpark.  
NWT 19.7.07; När två av tre månader gått efter betalningsinställelsen har ännu ingen lösning presenterats för Sunne Vattenpark AB av rekonstruktören advokat Björn W Lindborg.  
– Inget nytt. Det finns ingen tidsbegränsning, säger han.  
 
Men det gör det. Den sätts av tålamodet och möjligheterna av att marknadsföra vattenparken inför nästa säsong, och tiden för en rekonstruktion håller på att rinna ut.  
 
Läs hela artikeln på denna pdf länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20071104-6.pdf  
 
 

 
 
Eder tillgivne  
 
Toni Schönfelder  
Ring till lokaltaxa  
Stockholm 08 - 519 70 616 eller Göteborg 031 - 360 81 81  
 
annars gäller som alltid  
Tel 0034 616 421 085  
Fax 0034 966 69 81 58  
 
Mail mailto:toni@schonfelder.com  
 

 
 
Annons  
 
Hyr din bil i Spanien från EuroCasaCar, bättre finns inte!  
 
http://www.eurocasacar.eu  
 
Vår bokningsite är helt automatisk fungera dygnet om, alla dagar, året om!  
Svar inom några sekunder, Voucher inom 1 minut!  
 
Inga rabatter, inga bonusprogram, inget snicksnack, inga flum löften, bara rakt av ett lågt pris där allt är inkluderat från första början!  
 
Man kan mäta framgång på olika sätt,  
vi har för första gången passerat hundratusen kunder som inte fick någon bil då dom bokade försent för juli och augusti månad.  
Kontentan är att 24.000 bilar räckte inte för att klara efterfrågan, mitt råd boka tidigt som möjligt, det är gratis att avboka fram till dagen innan ankomst!  
Och du gör det själv dygnet om, även detta automatiskt.  
 
Här ett annat tips:  
 
Vår förmånliga biluthyrning i hela VÄRLDEN!  
 
Hyr din bil i USA, Kanada, Frankrike, England, Italien och övriga VÄRLDEN  
(vi har avtal med lokala firmor i 142 länder och över 6.400 destinationer)  
 
Klicka alltid in dig på bägge webbsidorna och jämför priserna då dessa kan variera,  
vi har olika avtal med olika lokala hyrbilsfirmor på respektive destination!  
 
1) http://www.telluscar2.com  
 
2) http://www.telluscar.eu  
 
Kolla alltid med oss innan du väljer ett annat företag!

Reklam för Spanien
Söker du information om Spanien -- Använd dig av min web http://www.spaininformation.org
Här hittar du allt

Fair use notice

The Toni Schönfelder Newsletter and website contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorised by the copyright owner. The material is being made available for purposes of education and discussion in order to better understand the complex nature of corruption in today's world. I believe this constitutes a "fair use" of any such copyrighted material as provided for in relevant national laws.

The material is distributed without profit to those who have expressed an interest in receiving the included information for research and educational purposes. If you wish to use copyrighted material from this site for purposes of your own that go beyond "fair use", you must obtain permission from the copyright owner. Toni Schönfelder cannot guarantee that the information contained in the Corruption News service is complete and correct or be liable for any loss incurred as a result of its use. Nor can Toni Schönfelder be responsible for any subsequent use of the material.


Denna sida är producerad av Toni Schönfelder. Avsändaren har inget ansvar för innehållet i sidor som är länkade -- allt material som finns i egen producerade sidorna får användas fritt och utan kostnad.

Esta página ha sido realizada por el Sr. D. Toni Schönfelder.Los realizadores de la página no se hacen responsables del contenido de las páginas enlazadas a la presente. Toda la información existente en las páginas de realización propia pueden ser utilizadas libremente y sin ningún tipo de coste.

This page has been produced by Mr Toni Schönfelder. The sender does not take any responsibility for the contents of the linked pages. The whole material in the own produced page can be used free of charge.