Ange ett namn eller sökord så får du upp alla artiklar som innehåller det du söker.
Tillbaka till Tonis hemsida

Toni Schönfelder A lifetime of innovation

Mina favoritlänkar, kolla in

Debattartiklar Ryssland

TaxFree handelns vara och icke vara

Tillägnad buss- och kollektiv branschen av Toni Schönfelder oberoende och fri debattör
Klicka på den artikel du vill läsa

Artiklar som du bara måste läsa,Vakna upp i Sverige!

Debatt artiklar av Harald Rosén (Det gäller flyg)

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationToni Schönfelder
A lifetime of innovation

Debate - Opinion in English
Russia and Baltic States

Back to Toni Schönfelders homepage

Web library, My favorites

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationVerschiedenes in Deutsch

 
Newsletter ”Varning Schönfelder” nr 30 den 17 september 2007  
Den obehagliga sanningen…
 
 
Mot korruption, vänskapskorruptionen, maktmissbruk och slöseriet med skattemedel  
 
Jag har valt en personlig, oftast kontroversiell prägel på det som skrivs, helt medvetet  
 


 
 
Ledare  
 
Alliansen hade sitt främsta mål att minska skatte belastningen,
värnar om småföretagen, värnar om miljön, värnar om grundläggande friheter. Så blev det inte!  
Redan nu kommer ursäkterna – man kan inte åstadkomma allt på en 4 års period.  
Men det var väl aldrig tal om att man skulle göra precis tvärtom? Öka beskattningen, ökar bidragen till storkoncernerna, föra landet in i en fel riktning med Etanol och Biogas, ökar makten för småpåvarna ute i landet. Ingen borgerlig politik blir bättre för att den hantera en vänster socialistisk politik och fårskocken till medborgare står där med förvånade ögon och tror att man kan låna till sig till fortsatt levnadsstandard.  
Man kan undra om alla levde i en skola med bara håltimmar, hål i huvud har i vart fall flertalet.  
 
Europa ett saneringsfall  
EU kommissionen har engagerat Bayerns Ministerpresident Stoiber som skall lämna ministerposten i Bayern denna månad. Med 15 utvalda personer skall han röja upp i EU förvaltningen  
Och återskapa ett EU som det var tänkt och inte en socialistisk bastion styrd av ett parlament som uppträder som jultomte och fördelar skattepengar där all sköns bedragare samlat sig kring bidragspumpen. Bidragen bokstavligen rinner in i fel fickor och är det någon som kan få ordning på det hela är det Stoiber med rätt uppbackning, få se hur långt den tyska regeringen är beredd att stöda sin riddare, andra länder har lovat fullt stöd. Löften är till för att brytas vilket historien lärt oss, för dom som läst historia!  
 
Svensk miljöpolitik en fars!  
Det svenska miljö engagemanget påminner om en struts som stoppar huvudet i sanden. Man undrar vad alla ministrar som känner sig kallade egentligen förmår ta till sig, vilka far runt i världen och slår sig för bröstet.  
En sak är klar det gjorde v + mp + s också, ingetdera partiblocken gör har med miljö att göra och än mindre att minska på Co2 utsläppen. Nu börja sakta sidoeffekterna uppstår av en misslyckad politik, säd som borde användas till matproduktion som säljs till Etanol fabriker med miljarder i subventioner får problem med råvaran då bönderna förstått att dom får mer betalt om man lämnar säden till mat produktionen. De kan bara sammanfattas med att vi har klåpare av ovanlig stora mått i regeringen som helt är i händerna på svensk lobby verksamhet där man fördelar några hundra miljoner hit och dit i hopp om att alla skall vara nöjda och därmed tysta. Miljö frågan med att få bort Co2 avgaserna – hej Men, vad fan, det är inte vår sak, det får nån annan ta hand om.  
 
Redan Jules Verne hade en klar bild om framtiden…  
Han skrev att den dag vi lär oss att utnyttja vatten som energi har vi löst världens energi behov, vi lånar vatten med elektrolys får vi vätgas som avgas får vi vatten som återförs till vattenfåran vi lånade den ifrån. Med vätgasen som energi får vi energi att ta upp vatten och svälten försvinner. Varenda liten afrikansk by kan utrustas med ett vätgasverk som producera ström i överskott för byn, som driver pumpar för att få upp vatten som används för att odla och arbeta i små jordbruk och skapa välstånd. En investering på knappa 15 tusen dollar mot alla miljarder som idag försvinner i djupa fickor hos korrupta politiker.  
 
Förnyelsebar energi kommer att leda till miljöförstöring i en hittills oöverträffad skala.  
Det är slutsatsen av en rapport skriven av miljöprofessor Jesse Ausubel vid Rockefeller University i New York. I Sverige är vi på väg med expressfart att få lära oss i fullskala modell ett misslyckande som redan passerat alla vettiga spärrar.  
 
Så har Polisen i Stockholm efter starka påtryckningar åter ägnat sig åt att bogsera bort enstaka öst- bussar som inte uppfyller det lokala stockholmska miljö regelverket som togs fram av anarkisterna mp + v.  
Detta självpåtagna miljöregelverk som främjar Etanol och Biogas vilket subventioneras med hundratals miljoner kronor årligen samtidigt som avgaserna ökar och därmed C02 utsläppen som dessutom gör folk sjuka, är helt OK för vår tyckare till glad debattör som på sin blogg hyllade denna åtgärd, jodå han är bussägare i Stockholm och en lämplig kandidat för strutspartiet, det man inte ser är inget problem, angiveri staten som tar tag i saken är att hyllas, men inte när det drabba honom själv då är det frågan om maktens representanter inte har ”nåt” bättre för sig.  
Det finns gott om idioter i vårt samhälle.  
 
Svensk export industri är tillbaks där man var för 100 år sedan, det är skogen, det är gruvorna som ger landet nödvändig export inkomst. Till och med stål tillverkningen har kommit på efterkälken när omvärlden föredrar köpa ren malm som förädlas på annan plats då den sammanlagda svenska kostnaden lett till att även den svenska basnäringen hugger bokstavligen i sten.  
Den svenska nedgången på alla fronter är som digerdöden, det som sker är osynligt och konsekvenserna kommer först längre fram. Sverige lever på en aldrig tidigare högkonjunktur orsakat av den fantastiska utvecklingen i Asien. Men det är inte dit vi exporterar mer än marginellt utan det är till tyskland och andra EU länder som köper för dom har också högkonjunktur. När banksystemet hickar på grund av den spekulations ekonomi som vi aldrig sett maken till tidigare kan en högkonjunktur snabbt dyka med allt vad det innebär.  
 
650 miljarder euro i ett första räddningspaket  
Dom europeiska centralbankerna samt EU centralbank har dom sista 2 veckorna fått slänga in ofattbara 650 miljarder euro i cash för att banksystemet inte skulle kollapsa. Ingen bank vågade längre låna pengar till en annan bank vilket hela systemet bygger på, på natten går pengarna till banker där det är dagtid osv.  
 
I England är man fortfarande upptagen med att rädda vad som går för att inte banker skall gå i konkurs. Folket tror inte på politikerna och har enbart hos banken Northern Rock hämtat ut 1,5 miljarder UK pund på 2 dagar.  
 
Det intressanta är att här sitter mindre än 100 chefer hos ett antal banker som köper belånade värdepapper vilket inte är annat än en snöboll eller kedjebrev. Det man skyller på är amerikansk bo lån – som om det vore en ursäkt, när alla vet att köper värdepapper i övervärderade bostäder utan säkerheter. Den verkliga rysaren kommer först när den engelska och spanska bo marknaden dyker som bygger på en spekulations ekonomi.  
 
100 gubbar kör bort så mycket pengar att EU:s regeringar måste kliva in med 650 miljarder euro för att stabilisera banksystemet, vi har inte sett slutet än. I Tyskland har man börjat åtala managementet för flera banker och som alltid är andra ansvarige och dom som är ansvariga bara följde order. När allt gick uppåt lät man sig firas som hjältar och ofantliga bonusar.  
 
Ordnung muss sein, det skall vara ordning på torpet för när man burar in en rad bankchefer har man visserligen för en tid framåt satt ribban vilket då drabbar alla kunder, inte minst småföretagen. Det blir istid en tid framöver inom banksystemet, och regeringen gör sitt till att klimatet också växla till istid, Naturen låter sig inte påverkas av desinformation.  
En galen värld blir inte friskare av att man har inkompetenta ministrar.  
 

 
 
Buss & Kollektivtrafiken  
 
1)  
 
Ännu en vecka med många artiklar där politikerna tjabbla om mer pengar till kollektivtrafik samtidigt som det saknas pengar överallt i samhället.  
Planhushållningen i sin fulländning.
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070917-1.pdf  
 
 

 
 
2)  
 
Känner du någon som intjänar ca 23.000 kronor om dagen på sin buss i 360 dagar?
 
Klicka in dig på denna länk http://www.madridvision.es/en/index.php  
 
Bolaget har 16 dubbeldäckare i daglig drift den genomsnittliga inkomsten är 23.000 kronor om dagen i snitt fördelat på 16 bussar. Bussarna kör från 09.40 fram till midnatt.  
Med nigning, sänkbart mittsteg för rullstolar som kan rulla ombord utan hjälp.  
 
Rätt bolaget är privat, får köra överallt även i fotgängarzoner, stanna på Madrid trafikens mest attraktiva hållplatser, biljetten gäller 1dag kostar 15 euro, pensionär 8 euro och 2 dagar 20 euro och hälften för pensionären.  
Man kan kliva av var man vill och fortsätta sin färd. Var 10 minut är frekvensen.  
Det behövs inga politiker som skall rösta om var bussen skall stanna eller hur ofta den kör, tänk så förvånad många måste bli, det är 2 grabbar som kör verksamheten med jättevinster.  
Försök och stava till det – jättevinster!  
 
Fordonens kostnad mindre än hälften i Sverige, förare likaså då dom får netto lön i Spanien vilket innebär ingen skatt om dom tjänar mindre än 220.000 kronor. Arbetsgivaren betalar 43% i arbetsgivare avgift. Inga mera dolda skatter eller hundra utredningar som man skall svara på. Livet är enklare som gör folket nöjdare. Staten tillåter företagen att tjäna pengar, moms redovisas i kvartal i efterskott.  
 

 
 
3)  
 
Åkarna rasar mot dieselskatt  
Regeringens förslag till höjda dieselskatter får Sveriges Åkeriföretag att se rött.
 
Enligt media föreslås en höjd dieselskatt med 44 öre per liter från årsskiftet. Motivet är att värna klimatet.  
 
Toni kommentar: självklart har detta inget med omsorg till klimatet att göra utan det gäller att finansiera subventionerna till SAAB och VOLVO, men fårskocken bryr sig inte?  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070917-3.pdf  
 
 

 
 
MILJÖ  
 
4)  
 
Förlängt stöd till biogasmackar
 
 
Regeringen förlänger tiden för att få stöd till att bygga tankställen för biogas.  
 
Regeringen satsar 150 miljoner kronor på utbyggnaden av tankställen för andra förnyelsebara drivmedel än etanol, som biogas. Enligt de ursprungliga bestämmelserna skulle åtgärder vara påbörjade senast den  
 
31 december 2007 och avslutade senast den 31 december 2009 för att få stöd. Det har dock visat sig att flera planerade åtgärder skulle få svårt att komma igång under 2007. Naturvårdsverket har i dagsläget betalat ut ungefär hälften av stödet, vilket gett närmare 60 tankställen.  
 
Toni kommentar: Rätt fortsätt med irrfärden till dess att sjukvården definitiv bryter samman på grund av alla avgas skadade människor från Etanol och Bio avgaser. Varje dag som man fortsätter på denna irrfärd som nu börja visar alla möjliga effekter, spannmåls producenter som vägrar leverera säd som används till mat istället för att elda upp den i Etanol tillverkningen, mjölkpriset som stiger och osttillverkning stryps eller läggs ned med nya arbetslösa, där man anger skäl att Kina köper all mjölk, och fårskocken i Sverige går på denna lögn eftersom få orka sätta sig in i verkligheten och låter politikerna sköta detta. Kollektivisms fullkomlighet.  
 
Övrig värld satsar på vätgas teknologin med 0 = utsläpp samtidigt som Sverige satsar miljarder på att sänka dom direkta utsläppen med 30% men som i helhet istället ökar utsläppen, snacka om dumskallar på alla nivåer.
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070917-4.pdf  
 
 

 
 
5)  
 
Klimatmiljard presenteras i budgeten
 
 
Regeringen förstärker insatserna för klimatet. Ytterligare en miljard kronor avsätts i den kommande budgetpropositionen för åren 2008 till 2010.  
 
Näringsminister Maud Olofsson, miljöminister Andreas Carlgren och jordbruksminister Eskil Erlandsson presenterade innehållet i klimatmiljarden i dag. 245 miljoner kronor avsätts under år 2008, 415 miljoner kronor 2009 och 340 miljoner kronor 2010.  
 
Toni kommentar:  
Detta är ett fint dokument vilket visar att man inte förstått ett smack, att lobby grupper styr som är framme med håven för att hämta bidrag, man lever ju bara en gång så det gäller att sno allt vad det går så länge det går.  
 
Och övriga världen springer ifrån oss – och vi i vår övertygelse att vara världens samvete och över människor där merparten är helt övertygad att alla andra länder i världen har fel som i sina satsningar skapar ett Co2 fritt samhälle.  
 
USA, Ryssland, Tyskland, Holland, England, Kanada, Israel, Kina, Indien, Norge, Finland. Danmark, Baltiska Staterna, EU för att nämna några av IPHE staterna som undertecknat avtalet att föra världen från ett Co2 befriat samhälle, men inte Sverige vi vet bättre och ökar istället utsläppen!
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070917-5.pdf  
 
 

 
 
6)  
 
Skakigt för svenska etanolprojekt  
 
I Sverige finns nu två etanolfabriker, en som använder rester från Domsjö sulfitfabrik och en som använder vete i Norrköping, och som nu byggs ut för en miljard kronor. Men av dagens tretton planerade stora etanolprojekt för 15 miljarder kronor blir kanske bara två av berättar Ny Teknik nr 36. Fabrikerna blir olönsamma med höga spannmålspriser och om tullen på brasiliansk etanol sänks.
 
 

 
 
7)  
 
Lantbrukarna i Sverige fattar snabbt! Inget mer spannmål till Etanol!
 
 
Vill inte sälja säd till Etanol  
 
Dom lantbrukare som idag kör sin spannmålsskörd till etanolfabriken Agroetanol i Norrköping ångrar sig säkert. De förlorar nämligen stora belopp jämfört med om de i stället skulle ha sålt skörden till matproduktion.  
Nu har Agroetanol problem att skriva kontrakt med lantbrukare för nästa års skörd.  
 

 
 
8)  
 
Nr 904  
Miljarder US dollar börjar rulla i hydrogenbranschen! (Vätgasen)  
Australiensk + Engelska finansiärer stor investera i framtidens bränsle vätgasen med 0= Co2 utsläpp och det går fort nu när privata investerare går in.
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070917-8.pdf  
 
 

 
 
9)  
 
Nr 903  
Vind-sol-vatten ger vätgas i samhället !  
En enkel beskrivning hur man åstadkommer ett samhälle med 0 = Co2 utsläpp
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070917-9.pdf  
 
 

 
 
10)  
 
H2-Nytt fyller 10 år ! Vi bjuder på teknisk resumé!
 
Detta forum som under ledning av Olof Tegström envetet arbetat med att upplysa omvärlden varför vätgasen är vår famtid.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070917-10.pdf  
 
 

 
 
Övervaknings staten utvecklas snabbare än någon kunde drömma om!  
 
11)  
 
Blinka inte på flyget, stolen kan slå larm!  
När du framöver flyger bör du akta dig för skräp i ögonen, och du bör verkligen se till att läpparna inte är torra. Varför? Läppslickande, liksom alltför mycket ögonblinkande, kan få övervakningskameran i sätet framför dig att slå larm - och du blir tagen som terrorist.
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070917-11.pdf  
 
 

 
 
12)  
 
På denna länk kan du läsa följande information om Storebror  
här kan du bara läsa rubriken resten klicka här:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070917-12.pdf  
 
 
Böter för fortkörning även mellan fartkameror  
Polisen och Vägverket överväger att börja bötfälla bilister som har för hög genomsnittshastighet mellan två fartkameror.  
 
Ödelägg någons liv - för 140 kr  
Ett singaporebaserat företag säljer vad de kallar ett hämndpaket på internet.  
 
Ericsson tvingas böta 70 miljoner för illegal avlyssning  
Telekombolaget Ericsson i Grekland tvingas böta 7,36 miljoner Euro för sin inblandning i en storpolitisk avlyssningshärva…  
 
NSA får avlyssna utlänningar utan tillstånd  
Den amerikanska kongressen har trots hårt motstånd från många demokrater röstat igenom en lag kallad Protect America Act.  
 
Förlängd avlyssning utan fullmakt i USA  
Nyligen röstade den amerikanska senaten igenom en förlängning av en lag…  
 
USA kräver 48 timmars föranmälning för resenärer  
Som ett led i det så kallade kriget mot terrorismen har USA infört nya regler som gör det nödvändigt att anmäla en tilltänkt resa till USA minst 48 timmar i förväg  
 
Spionsatelliter nu även för intern övervakning  
USA ska börja använda sina spionsatelliter, ursprungligen avsedda för informationsinhämtning från andra länder, även för intern övervakning  
 
RFID i körkort i Washington  
Den amerikanska delstaten Washington ska genomföra ett test med RFID-taggar i körkort  
 
Blundar antivirus-företagen för polisens spyware?  
Det har länge ryktats om att tillverkare av antivirusprogramvaror medvetet bygger in luckor i sina system så att polisens trojaner inte detektera  
 
Suspekt att lämna mobilen hemma  
Nu verkar "undersåtefieringen" av samhället ha nått så långt att det anses suspekt att lämna sin mobiltelefon hemma - då är man ju inte geografiskt spårbar för myndigheterna. Åtminstone är det så i Tyskland.  
 
På denna länk kan du läsa följande information om Storebror  
här kan du bara läsa rubriken resten klicka här:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070917-12.pdf  
 
 

 
 
Turism  
 
13)  
 
Kommunen säljer aktierna för en krona
 
Lämnar Sunne Vattenpark:  
 
Arbetet med en företagsrekonstruktion för att rädda Sunne Vattenpark undan en konkurs fortsätter. Det beslutade Värmlands Tingsrätt idag.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070917-13.pdf  
 
 

 
 
14)  
 
Hur är det möjligt att turistbyrån i Kinda bara har lyckats hyra ut ett hus tre dagar under ett helt år. Det frågar sig en stuguthyrare i ett brev adresserat till kommunstyrelsen.
 
Det är ett svårslaget fiasko, anser uthyraren som i brevet skriver: ”Jag är naturligtvis rasande över den taffliga hanteringen av uthyrningsverksamheten och över den ekonomiska förlusten…  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070917-14.pdf  
 
 

 
 
15)  
 
Denna dag den 16 september 2007 har Turistrådet VisitSweden ännu inte haft tid att uppdatera sin webbsida med korrekta uppgifter för vem som är chef i Tyskland. Helga Berg till trädde den 1 juli 2007.
 
 
Det är fler märkligheter på vissa sidor måste man registrera sig för att komma vidare, hallå VisitSweden vilka stollar menar ni registrera sig för att titta på en Sverige site där mycket saknas?  
 

 
 
Samhälle  
 
16)  
 
85-årig professor: Här är nyckeln till tillväxt och välstånd
 
 
Alla borde få möjlighet att ta tjänstledigt ett år för att prova på entreprenörskap. Det säger amerikanen och Nobelpriskandidaten från Princeton och New York University, 85-årige ekonomiprofessorn William Baumol, till Dagens Nyheter.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070917-16.pdf  
 
 

 
 
Eder tillgivne  
 
Toni Schönfelder  
Ring till lokaltaxa  
Stockholm 08 - 519 70 616 eller Göteborg 031 - 360 81 81  
 
annars gäller som alltid  
Tel 0034 616 421 085  
Fax 0034 966 69 81 58  
 
Mail mailto:toni@schonfelder.com  
 

 
 
Annons  
 
Hyr din bil i Spanien från EuroCasaCar, bättre finns inte!  
 
http://www.eurocasacar.eu  
 
Vår bokningsite är helt automatisk fungera dygnet om, alla dagar, året om!  
Svar inom några sekunder, Voucher inom 1 minut!  
 
Inga rabatter, inga bonusprogram, inget snicksnack, inga flum löften, bara rakt av ett lågt pris där allt är inkluderat från första början!  
 
Man kan mäta framgång på olika vis,  
vi har för första gången passerat hundratusen kunder som inte fick någon bil då dom bokade försent för juli och augusti månad.  
Kontentan är att 24.000 bilar räckte inte för att klara efterfrågan, mitt råd boka tidigt som möjligt, det är gratis att avboka fram till dagen innan ankomst!  
Och du gör det själv dygnet om, även detta automatiskt.  
 
Här ett annat tips:  
 
Vår förmånliga biluthyrning i hela VÄRLDEN!  
 
Hyr din bil i USA, Kanada, Frankrike, England, Italien och övriga VÄRLDEN  
(vi har avtal med lokala firmor i 142 länder och över 6.400 destinationer)
 
 
Klicka alltid in dig på bägge webbsidorna och jämför priserna då dessa kan variera,  
vi har olika avtal med olika lokala hyrbilsfirmor på respektive destination!  
 
1) http://www.telluscar2.com  
 
2) http://www.telluscar.eu  
 
Kolla alltid med oss innan du väljer ett annat företag!  
 

Reklam för Spanien
Söker du information om Spanien -- Använd dig av min web http://www.spaininformation.org
Här hittar du allt

Fair use notice

The Toni Schönfelder Newsletter and website contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorised by the copyright owner. The material is being made available for purposes of education and discussion in order to better understand the complex nature of corruption in today's world. I believe this constitutes a "fair use" of any such copyrighted material as provided for in relevant national laws.

The material is distributed without profit to those who have expressed an interest in receiving the included information for research and educational purposes. If you wish to use copyrighted material from this site for purposes of your own that go beyond "fair use", you must obtain permission from the copyright owner. Toni Schönfelder cannot guarantee that the information contained in the Corruption News service is complete and correct or be liable for any loss incurred as a result of its use. Nor can Toni Schönfelder be responsible for any subsequent use of the material.


Denna sida är producerad av Toni Schönfelder. Avsändaren har inget ansvar för innehållet i sidor som är länkade -- allt material som finns i egen producerade sidorna får användas fritt och utan kostnad.

Esta página ha sido realizada por el Sr. D. Toni Schönfelder.Los realizadores de la página no se hacen responsables del contenido de las páginas enlazadas a la presente. Toda la información existente en las páginas de realización propia pueden ser utilizadas libremente y sin ningún tipo de coste.

This page has been produced by Mr Toni Schönfelder. The sender does not take any responsibility for the contents of the linked pages. The whole material in the own produced page can be used free of charge.