Ange ett namn eller sökord så får du upp alla artiklar som innehåller det du söker.
Tillbaka till Tonis hemsida

Toni Schönfelder A lifetime of innovation

Mina favoritlänkar, kolla in

Debattartiklar Ryssland

TaxFree handelns vara och icke vara

Tillägnad buss- och kollektiv branschen av Toni Schönfelder oberoende och fri debattör
Klicka på den artikel du vill läsa

Artiklar som du bara måste läsa,Vakna upp i Sverige!

Debatt artiklar av Harald Rosén (Det gäller flyg)

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationToni Schönfelder
A lifetime of innovation

Debate - Opinion in English
Russia and Baltic States

Back to Toni Schönfelders homepage

Web library, My favorites

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationVerschiedenes in Deutsch

 
Newsletter ”Varning Schönfelder” nr 19 den 19 juni 2007  
Mot korruption, vänskapskorruptionen, maktmissbruk och slöseriet med skattemedel  
 
Jag har valt en personlig, oftast kontroversiellt prägel på det som skrivs, helt medvetet  
 


 
 
Ledare  
 
De stora medierna vill gärna framstå som etablissemangskritiker. Samtidigt går de följsamt i etablissemangets ledband när det gäller känsliga frågor. Att vi håller på att närma oss sanningen om Estonia knappast beror på berömvärda insatser från de resursstarka nyhetsmedierna, där man tvärtom systematiskt avfärdat alla frågor och invändningar kring det officiella händelseförloppet.  
 
Att vi nått fram till sanningen om Etanol bränslets alla avigsidor och hälsorisken för folket som inandas avgaserna samtidigt som det ökar farliga C02 utsläppet.  
 
Sanningen har grävts upp av andra och mindre redaktioner och inte minst enskilda personer.  
 
Tystnaden är farlig.  
 
När ska media gemensamt börja bekämpa den i stället för att vara tystnadens vapendragare?  
 
Varför är det så tyst i det samhälle som hyllar mångfald? Hur kan det komma sig att nyheter ofta speglas endast ur ett perspektiv, att endast en uppfattning framställs som acceptabel och att de som inte delar den tigs ihjäl eller framställs som avvikande, intoleranta, ja till och med onda? Bygger inte demokratin, och en positiv utveckling, på att åsikter bryts mot varandra, att idéer och lösningar testas mot varandra?  
 
Här ges olika bilder av den svenska tystnaden. Debatten styrs genom hård gallring och genom att de som uttrycker ”fel” åsikt bokstavligen utsätts för hån, hot och trakasserier. Alltfler svenskar har lärt sig, vissa av dem hårdhänt och konkret, att det är farligt att uttrycka en uppfattning, än allvarligare att stå för en obekväm åsikt. Risken att bli av med sitt arbete om man inte är ja-sägare eller insmickrare är uppenbar på allt fler arbetsplatser  
 
Nyhetsvärderingen styrs genom att stora sektorer i samhället över huvud taget inte speglas i medierna. Kyrkor, stora ideella organisationer, bygder som inte hänger samman med någon storstadsregion förtigs regelmässigt i medierna, medan små extrema och udda grupper och företeelser ofta får en mycket generös bevakning. Den bild av samhället som presenteras är begränsad och därmed inte sann.  
 
Kollektivtrafiken och alla dess avigsidor som kostar samhället en förmögenhet och begränsa andra nödvändiga utvecklingar förtigs, det är för komplex, för svårt.  
 
Den svenska turism är ett annat ekonomiskt sorgebarn där över 3 miljarder kronor skickas runt när kommuner, landsting hämtar bidrag för sina verksamheter som mestadels står i konkurrens med privata förkämpar som försöker överleva använder folket som leker med skattepengarna att konkurrensbegränsa eller ta ”livet” av enskilda företagare.  
 
VisitSweden är ett av sorgebarnen som lever i en egen cybervärld långt ifrån verkligheten där övervakningen av hur man hantera miljoner kronor helt har fallerat.  
I kommande nyhetsbrev kommer jag att redovisa hur en betrodd person med den verkställande ledningens vetskap helt uppenbarligen svindlat till sig miljoner kronor.  
 
Tystnaden är farlig och beroendeskapet av bidrag är ännu farligare  
 
Svensk turism behöver inga fler bidrag – svensk turism behöver en genomgripande förändring och det sker genom att röja upp i träsket av vänskapskorruption och svindlerier.  
 

 
 
Turism  
 
1)  
 
Andreas Hassler VisitSweden, Guru eller simpel bedragare?
 
 
Tillsammans med en del folk utreder vi en synnerligen märklig historia där en medarbetare – vi kallar honom för det – då VD Thomas Brühl för VisitSweden vägrar att uttala sig om Hasslers rätta anställnings förhållande – konsult, anställd eller vaddå?  
 
I vilket fall startar den 23 juni en charter flygkedja från Düsseldorf – Jönköping – Karlstad med svenska skattepengar som garant för genomförandet. Hassler delar frikostigt ut bidrag till dom mindre makro enmansföretagen i Tyskland som skall boka in sig på denna charterkedja, inga åtagande eller andra förpliktelse, dom stora företagen i Tyskland som finns med i projektet har inget deklarerat intresse enligt samtal. Vilket återspeglas av att flygchartern på deras webbsidor med undantag för ett företag har ett package som man erbjuder – hur man skall hitta det är en annan fråga – jag la ned ca 10 minuter utan resultat. Samme Hassler som far runt och delar ut svenska skattepengar chartra flyget från en ”egen” verksamhet i Finland hos Eurowings flygbolag ett bolag där Lufthansa har ett större ekonomisk engagemang.  
 
Hassler som påstår att han har företag i Finland samt i Tyskland går inte att finna i resp lands bolags register. Verksamheten finns inte registrerat i Finland, hans telefonnummer som finns till firman går till en svensk mobil registrerad på en person med finskt namn på Döbelnsgatan i Stockholm. Samme person har en adress men ingen registrerad firma i Helsingfors.  
 
Den uppgivna firman som Hassler har i tyskland finns inte, ej heller finns ett telefonnummer i tyska telefonkatalogen eller att få via telefonupplysningen.  
 
Via olika kontakter har vi dock letat reda på att Hassler har en verksamhet  
Som firmeras som Aurora Borealis i Heiligenkreuzsteinach.  
 
Upphandling av flygchartern – nej det finns inte en enda förfrågan hos något svenskt flygcharter mäklar företag.Lagen om upphandling försvinner inte för att Hassler jonglera med svenska skattepengar i firmor som inte är lätt att spåra.  
 
Norrbotten katastrofen  
Att Hassler i vart fall är del ansvarig för den största ekonomiska misslyckade satsning med ett snarlikt upplägg till Östersund och Kiruna för några år sedan, vill ingen känna till i den småländska och värmländska regionen, säger man, där försvann dryga 20 miljoner kronor och det kom mindre än en tredjedel av antalet turister som slutade med olika stämningar och påstådda förskingringar.  
 
Hassler är hos Norrlands turistansvariga ett namn man ogärna vill tala om i vart fall inte vid gjorda telefon samtal. Dom skriftliga svaren som skickats till respektiver turistråd har inte besvarats fram till denna tidpunkt, motsvarande relevanta frågor till Hassler uppfattas av Hassler själv som hotfulla och ett svar från Barbro McAusland avgående Tysklandschef för VisitSweden är det tyst ifrån och från VD Thomas Brühl kommer vilseledande svar.  
 
Revisorn uttalar sig bara till 2 personer  
VisitSweden´s revisor Alexander Hagberg på Ernst & Young i Stockholm kommer beskedet att han bara tala med VisitSweden´s styrelseordförande samt ekonomichef.  
 
Att Hagberg skrivit på tidigare årens revisionsberättelserna utan anmärkning är uppseendeväckande när man stöter på ett annat ekonomiskt ”hål” projektet XXL Schweden första året med 148 sidor nu år 2007 nedbantat till 36 sidor och antalet bokningar enligt initierade källor – en katastrof.  
 
Under tiden har en anmälan gått till JK Justitiekanslern, Riksrevisionen och till Minister Maud Olofsson. Fler anmälningar kommer att verkställas om inte svar erhålles inom rimlig tid från berörda personer.  
 
Ett utförligt reportage kommer i kommande Nyhetsbrev i början av juli som handlar om hur merparten av dom som är involverade lider av minnesförlust, sänder till mig hotfulla mail och telefonsamtal - allt väl bevarad på band.  
 
Frågan kvarstår är Andreas Hassler en Guru eller en simpel bedragare?  
I vilket fall bidrager han själv inte med att skapa klarhet! Och övriga duckar och hoppas att det skall rinna ut i sanden, det gör det inte, svensk turism behöver full transperance och framför allt när projekt som dessa baseras på skattepengar. Att VisitSweden har sina brister i den ekonomiska övervakningen av sin verksamhet torde vara klar, vilket också har framgått av tidigare Nyhetsbrev frågan är dock om detta överträffar allt annat?  
Vad styrelsen, som har det yttersta övervakningsansvaret att säga, det skall vi berätta om i nästa Nyhetsbrev.  
 
Fortsättning följer!  
 

 
 
2)  
 
Göteborg & Co årets turistorganisation i Europa
 
Igår kväll delades "European Cities Tourism Awards" ut i Aten. Organisationen European Cities Marketing (ECM) gav Göteborg pris i kategorin Årets Turistorganisation. I kategorin Årets Turiststad där Göteborg också var nominerat togs förstapriset hem av York.  
 
– Vi är naturligtvis jätteglada över priset och även över att vi blev nominerade i bägge kategorierna, säger Claes Bjerkne, vd för Göteborg & Co.  
 
Läs hela artikeln på följande länk  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070619-2.pdf  
 
 
 

 
 
3)  
 
VisitSweden i Kina en flopp innan det ens börjat?
 
 
VisitSweden webbsida är blockerat sv Kinesiska censuren – vår framtids marknad och vi är utestängda?  
 
Jag funderade en stund om denna häpnadsväckande information, vi i lilla Sverige är utestängda det som Thomas Brühl vill få att bli den stora framtidsmarknaden.  
 
Thomas var ju på middag med Kinas President och glömde säga på sin blogg att han var en av hundratalet och väl undanskymd från Presidenten, men det låter fint, satt och åt middag med Kinas President.  
 
Annars hade det varit intressant att få reda på varför http://www.visitsweden.se inte skall visas för Kinesiska turister?  
 
Expressen går att läsa, men inte Aftonbladet låter som om Kineserna vet vad dom gör!  
 

 
 
4)  
 
Innovativ webbsite för turistnäringen - utan besökare!
 
 
http://www.meetingsinternational.se  
 
En utomordentlig välgjord webbsite om den svenska besöksnäringen – gjort för dom troende och därför praktisk taget inga besökare? Synd siten förtjänar att läsas åtminstone av de långt över 100.000 som arbetar i branschen som kunde lära sig lite om både ditt och datt.  
Men kunskapen är kanske inte det som präglar turism som bygger på snack, mycket snack och wining and dining!  
 

 
 
5)  
 
Södra Dalarnas Turistråd satsar på ryska turister i ett nytt EU-projekt.
 
 
Mait Juhlin är halvtidsanställd projektledare som ska locka ryssarna till Södra Dalarna. Dessutom ska Södra Dalarna utveckla turismen genom ökat samarbete med turistråden i Stockholm och Västmanland.  
 
- Det gäller främst en satsning på weekendbesök. Vi har 1.5 miljoner människor nära Södra Dalarna som vi ska sälja in, säger Kjell Rosén, turistkontoret i Hedemora.  
 
Toni kommentar:  
Man tror inte det är sant en halvtidskraft skall utveckla turism i Ryssland till Södra Dalarna finansierat med EU pengar! Får man fråga varför berörda personer inte föreslår Volvo att anställa VD Leif Johansson på deltid, om nu någon förstår piken? Varifrån kommer alla dessa stolpskott?
 
 
Läs hela artikeln på följande länk  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070619-5.pdf  
 
 

 
 
6)  
 
Mindre pengar i semesterkassan
 
 
Semesterkassan urholkas i år av att kronan har försvagats mot en lång rad valutor. Det blir dyrare att växla till sig valutor som euro, norska kronor och brasilianska real.  
 
Det är semestertider men för svenskar som har tänkt sig att semestra i euroländer som Spanien, Frankrike och Tyskland eller i Danmark och Norge blir det dyrare att växla till sig resevaluta, skriver TT  
 
Svenskarna skulle ha röstat nej till euron om det hade varit folkomröstning i maj 2007. Det visar en ny undersökning från Statistiska centralbyrån.  
 
54 procent av de tillfrågade svenskarna skulle ha röstat nej, en ökning med två procentenheter jämfört med november 2006. 33 procent hade röstat ja och 13 procent "vet ej".  
Undersökningen genomfördes med riksomfattande, slumpvis utvalda telefonintervjuer.  
 
Läs hela artikeln på följande länk  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070619-6.pdf  
 
 
Toni kommentar;  
Också ett sätt för regeringen att fixa till statsskulden det finns därför mer än ett skäl att inte vara med i EURO samarbetet – ett av skälen då får man inte längre trixa med valutakursen och skapa artificiella vinster som folket skall betala med andra ord ännu  
en osynlig skatt.
 
 

 
 
7)  
 
Subventioner, mera subventioner, Eskilstuna: Parken Zoos bidrag fyrdubblas  
530.000 besökare subventionerades under 2006 med 44 mkr eller 83 kr per gäst!!!
 
 
Hur djupt skall man sjunka innan man lär sig? De privatägda parkerna Kolmården och Furuvik går med vinst.  
 
Läs hela artikeln på följande länk  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070619-7.pdf  
 
 

 
 
8)  
 
Vilka är dina främsta lärdomar under ett långt liv som finansman?
 
 
intervju med finansmannen Olof Johansson  
”Att man lär sig förvånansvärt lite. Det är märkligt att man gör om samma misstag om och om igen. Det är viktigt att vara ödmjuk inför sin egen förmåga.”  
”Det är lätt att överskatta den i perioder när allt rullar på och det egentligen är yttre förutsättningar som i hög grad bidrar till framgångarna.”  
 
http://www.ekonominyheterna.se/va/magasin/2007/24/finanslejon-ferrariforare/index.xml  
 

 
 
9)  
 
Ett folk av fifflare ända upp i Regeringen
 
 
Till Expressen säger Sven-Otto Littorin att han upplevde universitet som seriöst. Dock minns han varken var det låg eller vad hans handledare hette.  
 
Sven-Otto Littorin är stolt över sin examen. Kruxet är bara att han studerat på ett amerikanskt "bluffuniversitet"  
 
http://www.dagensps.se/article.aspx?articleID=28784&categID=9  
 
Sverige fullt av fifflare ända upp i Regeringen – var finns då den moraliska spärren hos alla andra?  
 

 
 
Kollektivtrafik & Buss och Miljö  
 
10)  
 
Hotet mot miljön: Klockan är kvart över ett
 
http://www.rt-forum.com  
 
"Det är dags för alla att börja ändra sitt beteende för att minska utsläppen av växthusgaser", hävdade meteorologen Martin Hedberg när BR och SLTF nyligen arrangerade en konferens om klimatförändringar, miljö och kollektivtrafik.  
 
Toni Kommentar:  
1) SLTF och BR har onekligen ett trovärdighetsproblem, dom vill få bussbolagen att använda Etanol i tankarna, ett bränsle som ökar utsläppen av Co2, skapar astma och cancer som få andra bränslen, som importeras till 80% från Brasilien där man kalhugger regnskogen samtidigt som svenska skolbarn förleds till att samla in pengar för att stoppa detta, där man mörda småbönder som inte vill flytta, där den Irländske pastorn nyligen undgick ett mordförsök då han står på dom drabbade småböndernas sida, där det tyska TV teamet från tv1 blev hotade när man gjorde ett avslöjande reportage. Att Etanolen kräver odlings ytor vilka är långt större än hela den svenska åker arealen, att Etanol produktionen ökat livsmedelpriserna i Mexico och Sydamerika varför miljoner människor inte har råd att köpa sin basnäring. Att EU parlamentet beslutat att biogas och Etanol inte skall betraktas som miljövänligt utan skall utvecklingen koncentreras till vätgasen som släpper ut 0 = Co2.  
 
Och vad gör SLTF och BR? Man vill få alla Sveriges bussbolag att gå över till Etanol / Biogas och därmed förgifta våra städer och öka Co2 utsläppen, finns det inte ett uns av vett i dessa båda organisationer?  
 
Vore det inte på plats att BR tar avstånd från SLTF politiska korrekta hållning? Och för ut sanningen till sina medlemmar och till ansvariga politiker?  
 
2) Svenska meteorologer som allt för ofta har svårt att ge en korrekt väderprognos för samma dag för att inte tala om morgondagen – men vad som sker om 50 år är man tvärsäker! Men att skrämma folk i dessa sammanhang och ta betalt för sina seanser, då är man expert!  
 
3) När man har ett problem – börja man ta reda på källan till problemen – energiproduktionen i Sverige står för 50% av Co2 utsläppen, jordbruket ensamt ca 27 – 30% och får vi tacka jordbruket för gröna alger som täcker stora delar av Öster och Nordsjön.  
 
Hela transportsektorn svara för mindre än 16% av Co2 utsläppen och då ingår, flyget och järnvägen (i en helhetskalkyl) som står för den större delen tillsammans med fartyg.  
 
Bussnäringen står för ca 3 - 4% av Co2 utsläppen – den svenska fårskocksmentaliteten och girigheten där det gäller att tjänar pengar på osedvanligt korkade lyssnare som inte vet vad som är bak eller fram på buss som betalar dessa föredrag med skattepengar som mest påminner om amerikanska väckelsepastorer som far riket runt och slår blå dunster i folket. Det är denna typ av ”sanning” korrekt tillrätta lagt som får spalt utrymme i branschens ”Pravda” tidningen trafik forum http://www.rt-forum.com medans den korrekta beskrivningen göms undan till förmån att SLTF och BR som håller tidningen ekonomiskt under armarna får ut sitt budskap. Om det är fel eller rätt, att det innebär hälsorisker för dina barn och barn – barn, sådant är trams och det får sjukvården ta hand om – och den som känner till köerna där vet vad som väntar dom drabbade – gud förbarme dig över dessa medlöpare!  
Vad säger man till alla lurade lyssnare och läsare av tidningen trafik forum?  
 

 
 
11)  
 
European Parliament adopts declaration for the development of a hydrogen economy
 
STRASBOURG/BRUSSELS – A strong majority of Members of European Parliament (MEPs) signed a declaration to establish a Europe-wide hydrogen-based energy economy in a move that directly challenges the European Union’s (EU’s) dependency on fossil fuels. The European Parliament (EP) adopted the declaration, further amplifying the governmental body’s voice in the debate on global warming and environmental issues.  
 
Läs hela artikeln på följande länk  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070619-11.pdf  
 
 

 
 
12)  
 
Kunden har inte alltid rätt
 
 
Allt för sällan kommer vi till tals. Allt för sällan vill vi komma till tals. Vi är de små chaufförerna som "bara" kör bussen. Vi vill inte bråka och ryta ifrån. Det får mer ”betydelsefulla” människor göra. Vi vill inte stöta oss. Vi får utlopp för vår irritation och aggression vid fikat.  
 
Människor har alltid varit en del i det jag har gjort. Jag gillar människor, i de flesta fall.  
Människor ger mig näring och lusten att utvecklas och bygga nya broar. Människor kan också reta gallfeber på mig.  
 
Vi busschaufförer upplever oss själva ibland som lakejer och ett ja-sägande släkte. En slags robotar som ska göra som alla säger, helst också kunna trolla.  
 
Med alla menar jag arbetsgivare, trafikledare, guider, poliser, trafikanter, parkeringsvakter och inte minst kunderna.  
 
Läs hela artikeln på följande länk  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070619-12.pdf  
 
 
Eller på tidningen Bussbranschen  
http://www.busstidningen.se/kunden.html  
 

 
 
13)  
 
Umeåforskare får 540 000 kr för projekt om kollektivtrafik
 
 
Thomas Pettersson, institutionen för ekonomisk historia vid Umeå universitet, har av Jan Wallanders och Tom Hedelius stiftelse beviljats 540 000 kr för projektet "Subventioner i svensk trafikpolitik efter 1988 - Upphandling, intressegrupper och marknadsutveckling"  
 
Läs hela artikeln på följande länk  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070619-13.pdf  
 
 
Toni kommentar:  
Då kommer frågan är det ett förbeställt uppdrag med ett givet svar? Vem har nyttan av undersökningen? Vem är ytterst uppdragsgivare? Eller kan det vara så att Jan & Tom kan komma fram med att dagens länsbolags sytem är fel – att det skall avvecklas och privata företag får utföra trafiken på basis – Pris, Kvalité och frekvens där kunden har valmöjlighet?
 
 

 
 
14)  
 
Mannen som kostade tio miljarder kronor
 
 
Toni kommentar: Detta är en upplyftande artikel – mannen slutar och hans avgång värderas till 10 miljarder kronor – då kommer jag snabbt att tänka på att om vi släpper kollektivtrafiken fri och sparar in en sådär 30-40 miljarder kronor och får ett bättre trafikutbud – det blir inga rubriker eller om cheferna hos någon av dom stora bussbolagen slutar blir det inga rubriker heller annat än en liten notis. Du vet varför?  
 
Läs hela artikeln på följande länk  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070619-14.pdf  
 
 
15)  
 
Upprörd över dåliga bussförbindelser
 
 
På Blekingetrafiken bekräftar Sven Hult, Trafikplaneringen, att det stämmer.  
- Nej, det går inga bussar till Eringsboda från Ronneby. Det har det inte gjort på flera år, och anledningen är att det är för dåligt underlag. Det är inte tillräckligt många som reser på denna sträcka.  
 
Får övernatta  
Arne Gustafson är bosatt i Lund, och det är om somrarna som han och hans fru vill resa kollektivt till sin sommarstuga i Eringsboda.  
- Till Kristianstad går det bra med tåg. Sedan blir det buss till Ronneby men därifrån går det inga bussar vidare. Jag kan åka till Tingsryd idag och ligga över där på ett vandrarhem, för att sedan ta bussen som går klockan 06.50 mot Eringsboda morgonen därpå, säger Arne Gustafson.  
 
Toni kommentar:  
Planhushållningen när den är som bäst – hur många sekunder skulle det ta för ett privat företag att skapa en trafik om man tilläts utföra den utan kommunala byråkrater som skall planera åt oss medborgare?  
 
Avskaffa länsbolagen och släpp busstrafiken fritt!
 
 
Läs hela artikeln på följande länk  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070619-15.pdf  
 
 

 
 
16)  
 
Statligt bidrag i kronor per resenär 2006 i Norrbotten
 
 
Läs hela artikeln på följande länk  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070619-16.pdf  
 
 

 
 
17)  
 
Ny tågordning med Arriva i Skåne
 
 
Ett historiskt entreprenörsbyte är på gång inom Pågatågstrafiken i Skåne.  
Under sin 25-åriga historia har de lilafärgade tågen hittills alltid körts av SJ. Men på söndag, samtidigt med tidtabellsskiftet, tar Arriva över.  
 
Arrivas uppdrag, som är värt cirka 200 miljoner kronor per år, sträcker sig nio år framåt i tiden. Med möjlighet till två års förlängning. Under den tiden kommer dagens Pågatåg att bytas ut mot fabriksnya tåg.  
 
Läs hela artikeln på följande länk  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070619-17.pdf  
 
 

 
 
18)  
 
Framtidens branscher: Här blir du rik i morgon  
 
Toni kommentar:  
Inte ett ord om att satsa pengar i bussbranschen – inte ens förmodligen för dom närmaste 100 åren? Vem vet vad som händer dylika prognosmakare har haft fel förut - här kommer en intressant artikel och var inte ledsen korvkiosken finns inte heller med – fast den heter numera Gatukök – och är nog det mest lönsamma man kan satsa i om man har ett rätt läge – jodå jag vet vad LASSE på Heden tjänade på sin korvkorre och hur många miljoner han fick när han sålde den. På fem år tjänade han mångdubbelt mer pengar än på sina 15 år på Stena Line – inte dåligt pinkat?
 
 
Läs hela artikeln på följande länk  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070619-18.pdf  
 
 

 
 
19)  
 
Svenska möjligheter på andra sidan jordklotet
 
Sten Tolgfors, Handelsminister  
 
Det är viktigt att förutsättningarna för svenska företag att bedriva handel är så goda som möjligt. Det ökar vår tillväxt, ger nya jobb och ett högre välstånd. En ökad handel innebär också ett större utbud och bättre priser för konsumenterna.  
 
Läs hela artikeln på följande länk  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070619-19.pdf  
 
 
Toni kommentar:  
Varför inte fråga Kinas ledning om dom inte kan vara snälla mot lilla Sverige och ta bort blockaden mot VisitSweden webbsite – för annars kan gänget i verksamheten inte resa till Kina för vad skall dom där göra utan att synas?
 
 

 
 
20)  
 
Dansk folkeparti varnar för social turism från Sverige
 
 
Dansk Folkeparti tycker Sverige har för stor invandring. Enligt partiet kommer det svenska välfärdssytemet att braka samman och svenskarna att vilja flytta till Danmark.  
 
Dansk folkeparti vill därför begränsa rätten för svenskar att fritt bosätta sig i Danmark så som man kan enligt de nordiska samarbetsavtalen. En svensk som flyttar till Danmark ska enligt partiets förslag inte få del av det danska välfärdssystemet så som fallet är nu.  
 
Även integrationsministern från Venstre menar att samarbetsavtalen inom Norden kan komma att ändras.  
 
Sveriges migrationsminister Tobias Billström ställer sig helt frågande till utspelet och varnar för att en ändring av samarbetsavtalen skulle stjälpa hela integrationsprocessen i Öresundsregionen, skriver Politiken.  
 
Toni kommentar:  
Häpp, häpp – vad ser danskarna redan nu vad svenskar inte ens drömmer om?
 
 

 
 
21)  
 
Sveriges folk är inte förberett för svåra tider. Många unga svenskar lever i föreställningen att högkonjunktur, fred och välfärd är konstanta företeelser.
 
 
Den svenska modellen bygger på att ondskan inte finns och att alla problem i världen kan lösas med konsensus, politiskt samförstånd och diplomati.  
 
Om vi samtalar med Usama bin Ladin, kommer han att förstå hur vi tänker och anpassa sig, är tanken.  
 
Läs hela artikeln på följande länk  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070619-21.pdf  
 
 

 
 
22)  
 
Horornas historia - Bella Lunds blogg, en 45 årig Sensuell Qvinnlig Konsult
 
LAGEN RUTTNAR I DET LAND DÄR STATEN STYRS AV RÖVARBAND  
Av Jan-Ola Gustafsson  
 
Här kommer ett litet utdrag ur den faktaspäckade och dessvärre sanna "thrillern" som heter  
"Makten, Männen, Mörkläggningen" av Deanne Rauscher och Janne Mattsson. Den här utomordentligt intressanta boken borde alla läsa som är intresserade av hur Sverige styrs bakom kulisserna av politiker och andra höjdare med bisarra sexuella böjelser som ska tillfredsställas på bekostnad av underåriga eller människor som i många avseenden är sårbara på olika sätt och därigenom lätta att utnyttja på det mest skamlösa vis  
 
Läs hela artikeln på följande länk  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070619-22.pdf  
 
 

 
 
23)  
 
Forskare på Chalmers menar nu att den officiella beskrivningen av Estonias sjunkförlopp är felaktig.
 
 
Möt Sjöfartsdirektören som redan från början ifrågasatte den officiella versionen och som offrades för att sanningen inte skulle komma fram.  
Konflikten om Estonia knäckte Sjösäkerhetsdirektören  
 
Läs hela artikeln på följande länk  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070619-23.pdf  
 
 

 
 
Eder tillgivne  
 
Toni Schönfelder  
Ring till lokaltaxa  
Stockholm 08 - 519 70 616 eller Göteborg 031 - 360 84 81  
 
annars gäller som alltid  
Tel 0034 616 421 085  
Fax 0034 966 69 81 58  
 
Mail mailto:toni@schonfelder.com  
 

 
 
Annons  
 
Hyr din bil från EuroCasaCar i Spanien!  
 
Nya flygplatser: Sevilla och Reus (Tarragona) söder om Barcelona
 
 
Vi har över 24.000 bilar på flygplatserna Malaga, Alicante, Palma de Mallorca, Murcia, Granada, Barcelona Girona flygplatser som är några av 50 tal mest populära destinationerna där vi finns.  
Vår bokningsite är helt automatisk fungera dygnet om alla dagar, året om!  
Svar inom några sekunder, Voucher inom 1 minut!  
 
Inga rabatter, inga bonusprogram, inget snicksnack, inga flum löften, bara rakt av ett lågt pris där allt är inkluderat från första början!  
 
Välkommen du också, du sparar tusenlappar med ett enda ”musklick”!!  
http://www.eurocasacar.eu  
 
Planera du hyra i Juli, Augusti eller September?  
Boka nu, det börja bli ont om lediga bilar.  
Kom ihåg du betalar alltid först när du hämtar bilen, ingen delbetalning, inget krångel – fri avbokning fram till 24 timmar före ankomstdagen.  
 

 
 
Vår förmånliga biluthyrning i hela VÄRLDEN!
 
Hyr din bil i Sverige, USA, Kanada, Frankrike, England och övriga VÄRLDEN  
(vi har avtal med lokala firmor i 142 länder och över 6.400 destinationer)  
 
Klicka alltid in dig på bägge webbsidorna och jämför priserna vilka kan variera då vi har olika avtal med olika lokala hyrbilsfirmor på respektive destination!  
 
1) http://www.telluscar2.com  
 
2) http://www.telluscar.eu  
 
Kolla alltid med oss innan du väljer ett annat företag!

Reklam för Spanien
Söker du information om Spanien -- Använd dig av min web http://www.spaininformation.org
Här hittar du allt

Fair use notice

The Toni Schönfelder Newsletter and website contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorised by the copyright owner. The material is being made available for purposes of education and discussion in order to better understand the complex nature of corruption in today's world. I believe this constitutes a "fair use" of any such copyrighted material as provided for in relevant national laws.

The material is distributed without profit to those who have expressed an interest in receiving the included information for research and educational purposes. If you wish to use copyrighted material from this site for purposes of your own that go beyond "fair use", you must obtain permission from the copyright owner. Toni Schönfelder cannot guarantee that the information contained in the Corruption News service is complete and correct or be liable for any loss incurred as a result of its use. Nor can Toni Schönfelder be responsible for any subsequent use of the material.


Denna sida är producerad av Toni Schönfelder. Avsändaren har inget ansvar för innehållet i sidor som är länkade -- allt material som finns i egen producerade sidorna får användas fritt och utan kostnad.

Esta página ha sido realizada por el Sr. D. Toni Schönfelder.Los realizadores de la página no se hacen responsables del contenido de las páginas enlazadas a la presente. Toda la información existente en las páginas de realización propia pueden ser utilizadas libremente y sin ningún tipo de coste.

This page has been produced by Mr Toni Schönfelder. The sender does not take any responsibility for the contents of the linked pages. The whole material in the own produced page can be used free of charge.