Ange ett namn eller sökord så får du upp alla artiklar som innehåller det du söker.
Tillbaka till Tonis hemsida

Toni Schönfelder A lifetime of innovation

Mina favoritlänkar, kolla in

Debattartiklar Ryssland

TaxFree handelns vara och icke vara

Tillägnad buss- och kollektiv branschen av Toni Schönfelder oberoende och fri debattör
Klicka på den artikel du vill läsa

Artiklar som du bara måste läsa,Vakna upp i Sverige!

Debatt artiklar av Harald Rosén (Det gäller flyg)

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationToni Schönfelder
A lifetime of innovation

Debate - Opinion in English
Russia and Baltic States

Back to Toni Schönfelders homepage

Web library, My favorites

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationVerschiedenes in Deutsch


Newsletter ”Varning Schönfelder” nr 21 den 13 juli 2007
Mot korruption, vänskapskorruptionen, maktmissbruk och slöseriet med skattemedel

Jag har valt en personlig, oftast kontroversiellt prägel på det som skrivs, helt medvetetLedare

Almedalsveckan 2007
a) Göran Persson lobbar nu för Vätgas
b) Turistnäringens apostlar kräver mera pengar för att fylla egna fickor?
c) BR & SLTF lobbar för mera Etanol drift samtidigt som Persson och mp nu vill ha Vätgas!


Turistnäringens apostlar, alla betalda med skattepengar är i Almedalen.

Låt oss ta turistnäringen först, det behövs inte mera bidrag, det behövs en total avreglering och bort med politikerstyrda verksamheter. Långt mer än 3 miljarder skatte kronor flyter årligen till näringen, pengar som försvinner in i diffusa projekt där VisitSweden är en av verksamheterna utan kontroll, utan styrning, mycket cyber och lite kunskap, mycket wining och dining, köpa tystnad medans omvärlden springer allt fortare och det svenska turist garnityret flyger och flänger runt utan inriktning och medarbetarna försnillar miljoner kronor där en tafatt revisor inte vet nåt och inte uttala sig med en moderat fru ordförande som sitter i metropolen Uddevalla med enda kompetens en partibok och m ledningen i Stockholm som inte vill veta av Henne, hon med partiboken.

Detta är svensk turism.
Läs gärna också denna länk och den svenska modellen – vad Carlsson, Messing och andra hade att säga innan valet 2006.
http://www.toni-schonfelder.com/swe.asp?id=796&q=destination%20stockholm&ww=strong

Mest påminner svensk turism om Grönköping:
Det är med Sverige som Grönköpings Veckoblads stolta devis:

Vi håller på makten, oavsett vem som har den.

Företrädarna för bussnäringen/kollektivtrafiken överträffa sig i ständiga motsägelser, det kan inte vara en enkel sak som tyder glapp mellan hjärnan och munnen. Här står man i Almedalen och predikar mot kilometerskatten och kravet att fler skall åka kollektivt vilket innebär nya tvingande åtgärder mot folket samtidigt som det saknas förare för att hålla uppe dagens standard, sommar som vinter.

Planhushållningen i sin prydno.

”Att införa kilometerskatt för bussar är direkt kontraproduktivt. Det innebär att bussbolagen straffas för att köra mer och vinna fler resenärer till kollektivtrafiken.” Citatet är från nya VD:n Anna Grönlunds patetiska bidrag,( Busstrafikförbundet)
SLTF:s vd Mona Boström deltog i debatten, självklart. Hon efterlyste enkla, snabba insatser för att stimulera kollektivtrafikresandet. Arbetsgivarna bör få subventionera kollektivtrafikresorna för sina anställda utan att det förmånsbeskattas. Det går ju med gymkort. Det är ett enkelt förslag som går snabbt att genomföra. Se så fort det gick att stötta inköp av miljöbilar, sa hon.
Från riksdagens trafikutskott kunde man se och höra, Sven Bergström (c) och Anders Karlsson (s) vilka talade varmt om nödvändigheten av att styra över mer av svenskarnas resande till kollektivtrafiken. De konkreta löftena var dock få om det ens kan betraktas som löften.,, eller var det vanlig politisk svammel ?


Låt oss börja med och tacka regeringen att vi inte satsar fler miljarder, till kollektivtrafiken där varje åtgärd alltid handlar om nya miljarder kronor. Att svenska bussar skulle vara miljövänliga tror nu nog bara jultomten samt några få ideologisk förblindade politiker på, övriga har tagit del av att biogas samt etanol är farlig för hälsan och ökar Co2 utsläppen det vill säga raka motsatsen vad man vill åstadkomma i dagens domedags debatt som börja närma sig bibliska höjder att det sedan är politisk korrekt, är en helt annan sak Göran Persson och mp lobbar nu för Vätgas drift!

Såg i ett dokumentär program att man hittat häromdagen en jätte till dinosaurier baby som legat i Sibiriens tundra långt över 10.000 år.
Den som har ett dåligt minne – dessa djur utrotades och dog av en klimat förändring dvs för 10.000 år sedan och långt innan SLTF och BR – undra om dinosaurierna kände till det?
Känner Ulo Maasing tidningen trafik forum (branschens Pravda) till det? Att vara megafon för makten har sitt pris, man blir slutligen bara en simpel medlöpare trots kamera och leenden.

Bland forskarna har det startas en anti Al Gore rörelse då man menar att han skapa en panik situation i världen som inte är med verkligheten överensstämmande.
Anti rörelse…? Anti klimat förändring då den är naturbetingad?
Det blir lätt snurrig bland alla dessa domedags profetior

Klart är dock att vid sekelskiftet 1900 fanns det runda 1 miljard människor på jordklotet och nu dryga 100 år senare är vi 6,5 miljarder för att år 2050 bli 9 miljarder och detta skulle inte ha en klimat påverkan? På 1500 talet var det under en halv miljard på hela jordklotet och nu explodera tillväxten och det har ingen effekt på klimatet?

Kossor, det har aldrig funnits så många kossor på jorden som nu, dom har flerdubblats de sista 50 åren som släpper ut metangas som bryter ned ozonskiktet som är mer klimatpåverkande än alla fordons C02 utsläpp sammanlagt i världen…

Svensk Industri vill vara ett föredöme för omvärlden så att våra ministrar kan fara runt och glänsa – vi är bäst på klimatåtgärder. Är vi? Sedan man införde utsläppscertifikat har svensk industri i princip inte gjort ett smack för att minska utsläppen istället köper man sig fri från investeringar från främst tyska industrier som gör sin hemläxa samtidigt som svensk industri ökat utsläppen år 2006 med 500.000 ton C02 utsläpp, tjusigt jobbat, men vad gör det, ett certifikat kan man köpa och då är det frid och fröjd och vi i Sverige är bäst! På att ljuga?

Det blir enklare att jaga enstaka bussar i så kallade miljözoner där den svenska bussbranschens IQ förråd ondgör sig över att några hundra bussar från landsorten eller från andra länder kommer till stan och kör med bussar som inte kan få den tekniska utrustningen monterat som några svenska lyckats marknadsföra som det ultimata något som inte är tillåten i Tyskland där den svenska avgasrenings lösning är starkt ifrågasatt och därför ej godkänns av den tyska bilbesiktningen.
Men det låter fint att stå upp i media och främst i branschens ”Pravda” trafik forum och stoltsera med att vi anser, vi vet, vi kräver….man måste följa den svenska lagen! Jaha men att SL, ML, GS och andra trafikbolag far runt med biogas eller etanol bussar som bokstavligen förgifta städerna det är ju helt Ok, politiskt korrekt med andra ord och då gäller doktrinen som i forna Sovjet, det är politbyrån som bestämmer vad som är rätt eller fel, hur fel det än är – är det rätt för att politbyrån bestämt den enda rådande sanningen. Och för detta har man sina megafoner SLTF, BR, Naturskyddsförningen och andra som ställer upp och torgför osanningar som en hel världs vetenskapsmän protestera emot, fossila bränslen är fel dom ökar Co2 utsläppen. Det är satsningen på vätgas som gäller med energi från sol eller vindkraft.
Att folk bli sjuka, att dina barn och barn blir sjuka av avgaserna från miljöbränslen, tja, har poltibyrån sagt sitt så måste det vara rätt eller så fixa vi fram en dispens.
Media då- den är tyst – köpt till tystnad, men till vilket pris? Den svenska irrvägen kommer att stå oss dyrt, därför har media en uppgift att korrigera osanningar och direkta lögner.
Även Göran Persson har insett sin förra regerings galenskap och torgför nu Vätgas drift, se längre fram i Ledaren.

Vattenfall är en av dom 4 stora elproducenterna i Tyskland där Vattenfall i sitt ”avreglerade” monopol, tyskar är nämligen i många stycken lika korkade som svenskar, fast där sker det en snabb förändring, en uppvakning mycket tack vara det svenska statliga Vattenfall som nu ligger riktigt risigt till. Hela monopolet med överföring av ledningar skall tas bort (sicken smäll för Vattenfall och dom andra 3 monopolisterna) då det är ett hinder i en annars avreglerat strömförsörjning säger tyska politiker.

Brand i vattenfalls Kärnkraftverk
För någon vecka sedan brann det i ett kärnkraftverk nära Hamburg, det visade sig vara otaliga fel på rutiner, säkerheten otillräcklig, det gick så långt att delstatsregeringen utfärdade en varning till
Vattenfall Tyskland där man ifrågasatt deras licens att driva kärnkraftverk. Dagarna efter sker det ännu en olycka i ett annat Vattenfall kärnkraftverk i Nord Tyskland, har du läst något om detta i svensk
media?
I tyska media har det varit följetong inte enbart för olyckorna utan att Vattenfall på sitt svenska manér, där man äger sanningen - trodde man, först förbjöd man dom anställda att tala med pressen, försökte sig på att mörka, slingra, förnekar det mesta fram till dess att den parlamentariska undersökningen som tog endast 2 veckor att få fram hela sanningen – i Sverige hade tagit flera år, bara att skapa denna undersökning i semestertider hade varit en hopplös uppgift i Svedala, för att därefter försvinna in i ett mörkt arkiv?
Den 13 juli 2007 gjorde den tyska polisen en husrannsakan hos Vattenfalls kärnkraftverk då bolaget vägrade namnge ett vittne som skulle belasta Vattenfalls ledning och slarv. Den nordtyska delstaten Schleswig Holstein tog upp Vattenfalls agerande med den tyska Vattenfall chefen på läktarn med mobiltelefonen i örat – nu börja det blir hårda bandage och har parlamentet inlett en snabb undersökning att ta ifrån vattenfall licensen för driften av 2 kärnkraftverk! Nu har drevet varit igång i Tyskland och då kommer nyheten att i Ringhals, Sverige har man ertappat rätt stort antal fyllebultar som arbeta i Ringhals och då förklarar Vattenfall, visst är det så men dom har ingen tillgång till reaktorn! Grattis eller kanske bättre, den svenska dumheten har åskådliggjorts än en gång. Uttrycket ”Die dumme Schweden” kommer inte från intet.

Lättare, enklare att jaga bussar i miljözonen
Men naturligtvis skall vi fortsättningsvis jaga en så där 100 bussar i miljözonerna det är liksom mera enkelt, rakt och riskfritt. Och låta enligt SLTF & BR doktrinen köra stadsbussar med bränsle som förgifta hela städer och för att få göra det, kräver vi mera bidrag och detta görs i miljöns intresse?
Grönköping överträffas dagligen, den svenska mentaliteten att selektera sanningen och glömma verkligheten är om något rätt unikt!

Almedals veckan och vätgasen - är det politisk teater? Visste man bättre när s+mp+v satt i Regeringsställning ?


1. På Almedalsscenen kom Göran Persson in iklädd Vätgasbil! Nu som konsult för bilbranschen vågade han visa upp BMW-Hydrogen7. Ett tilltag han inte vågade som statsminister, han som tidigare propagerat tillsammans med LRF lobbyn + mp + kommunisterna att använda Etanol som man väl känner till inte minska koldioxiden men väl fyller LRF skattekistor med bidrag och ökar farliga utsläppen till skillnad från vätgasen som har 0 utsläpp! (Gotlands Allehanda 9/7-07).

2. Miljöpartiets språkrör (11/7-07) vill plötsligt ha 50.000 vindkraftverk i privata händer! När Miljöpartiet lokalt 1985 visade upp Welgasprojektet i Härnösand som en koldioxidfri lösning kämpades det ner av Partiledningen för att anpassa politiken till Socialdemokraterna. Ordet Vätgas fick inte användas av partiledningen. Nu - utan makt ändrar man attityd. Den svenska irrfärden i energi frågan tar sig allt märkliga vägar – skäms alla som fortsätter med desinformationen. Det har kostat fram till idag ca 15 miljarder kronor – pengar som är bortkastade och folket sjukare!

Kära Myndighet som är i glas och betong, helgad vare Din maktutövning så ock Din aningslösa befolkning, ske Din vilja såsom i Dina datasystem, så ock i våra hem.
Gör att vi snällt underkastar oss kollektivet; försök förlåta dem som taga egna initiativ; inled oss icke i självständigt tänkande, utan förmynda oss ifrån allt ont.
Ty paragraferna är Dina och medvetandet och våra personnummer i evighet.

Amen.1)

Hassler del 3 och Visit Sweden – inga fler pengar!


Barbro Mc Ausland VisitSweden kronan kom på sned?

Man kan ha olika synpunkter på turistrådet genom tidernas management det är många som under årtionden försökte lyfta fram Sverige som destination.
Undersökningar beträffande den fullständigt sanslösa miljonbollningen mellan olika turistrelaterade institutioner och deras avnämare; dvs jasägarna som samlas runt köttgrytorna och belönas för att de håller käft medan de seriösa småföretagarna i branschen utestängs eftersom de ej är ”lojala”. Detta har kommit fram med all tydlighet, det är den bittra eftersmaken i hur Barbro McAusland bedrivit sin verksamhet som chef för VisitSweden i Tyskland & central Europa. Det som krävs är en komplett kartläggning av miljonbidragen till statliga, regionala och lokala organisationer för att få fram en seriös volym summa. Nästa steg är därefter att se hur pengarna användes. Redan på sjuttiotalet estimerades den totala pengarullningen till 3 miljarder sek och det finns anledning att tro att summan idag är väsentligt högre. Tyvärr har Barbro gjort sig skyldig till medverkan i en i svenska termer olidlig skattesvindleri, det skall påpekas att det inte finns några belägg på att hon gjort något för egen vinning även om det finns flera som påstår motsatsen, men så länge det inte finns klara bevis kan och skall man inte hänga ut en person. Däremot är upplägget i Tyskland med bidrag kors och tvärs och Hasslers inblandning som en frälsare klart märklig och att ingen drar i nödbromsen efter miljon smällen i Norrland, är att vara synnerligen ansvarslös.
Det är många spärrar som har brustit för att inte tala om VisitSwedens VD Thomas Brühl som driver verksamheten som vill ha mer pengar för marknadsföring för utomjordingar och för det tar man alla tricks och alla stolliga tomtar i Stockholms lobbyn till hjälp.

Det som sammanbinder dessa personer är en gedigen okunskap om turism och då spelar det ingen roll hur många nya miljoner man får att leka med. Starta först en ordentlig undersökning där inte minst revisorn spelar en viktig roll att inte se och vilja se – det gäller att ha uppdraget kvar till en redan skamfilad revisionsbyrå. Det sista svensk turism behöver är nya pengar – utred vart alla miljarder tar vägen som redan nu skvalpar runt i systemet mest för att köpa tystnad av varandra. Så länge det får fortgå kan den svenska turism inte utvecklas, och med personer som fd turistchefen Monika Karlsson i Värmland nu pensionär arbetande som konsult för Värmlands Turistråd och Hassler privata verksamheter kommer svensk turistnäring inte en meter framåt, dom som anser Monika vara en kapacitet, det säger mer om dom som uttalar sig och den kunskap man sitter på. Det är endast i ett land som Sverige där alla siter i knäet på varandra som personer som Monika Karlsson kunde verka – man köper tystnad med hot om inga bidrag!

Ett samhälle RUTTNAR I DET LAND där hel eller halv STATLIGA VERKSAMHETER STYRS AV RÖVARBAND.
Vem menar att svensk turism skall utvecklas med den totala inkompetens som många av landets turistansvariga besitter? Med wining and dining kommer man inte långt i världen.

Hur subtilt censuren i svensk turism fungerar
Skatte Subventionerat flyg från Düsseldorf till Jönköping och Karlstad 2007
http://www.toni-schonfelder.com/swe.asp?kat=3&id=892&show=892
Hassler del 1 http://www.toni-schonfelder.com/swe.asp?kat=3&id=893&show=893
Hassler del 2 http://www.toni-schonfelder.com/swe.asp?kat=3&id=ny
2)

Destination Stockholm är såld till Strömma Turist koncernen


Jan Rencke VD för Destination Stockholm är en av branschens förgrundsfigurer, inte sällan anpassa han sina åsikter efter rådande situation, flexibel sålunda. När han började för Stockholm kommun med skattepengar starta upp Destination Stockholm var ett av idéerna att samtliga hotell skulle betala en avgift till DSAB även för de arrangörer som hade direkt avtal med hotellen som Rencke länge och intensivt försökte stoppa. Alla bokningar skulle gå via DSAB en ny form av Intourist med gamla Sovjet som modell var väl vad som förespeglade, när detta inte lyckades efter kraftigt motstånd från Sveriges alla tider största researrangör GDG Continentbus (SJ ägt) försökte Rencke tvinga hotellen till en avgift med motiveringen att antingen betalar dom eller så fick dom inte vara med i DSAB bokningssystem. Rencke hatar att förlora varför han satte till alla klutar och förlorade även VD posten. Sedan gick DSAB in i en slags dvala och förlusterna blev allt större. Rencke övergick till föreningen FÖRST och skrev mest ”anarkistiska” artiklar i föreningens Nyhetsbrev där han avrättade NUTEK föregångaren 1 gång i veckan samt dåvarande turistrådet och Next Stop Sweden.

Nyhetsbrevet inställdes med beskedet att det inte kunde påverka systemet och därför var lönlöst. Sanningen är dock att brevet var avslöjande hur makten misskötte sin verksamhet och visst gav Nyhetsbrevet resultat eftersom olika personer hos makten var väldigt mer försiktiga och kollade upp innan man publicerade uppgifter. Rencke hade en stor uppgift i att syna saker och ting och värdera, han gjorde det skickligt och hans kunskaper i sakfrågor är väl dokumenterade. Några år senare skulle Stockholm kommun rensa bland sina förlustföretag och då gavs chansen att förvärva DSAB av Stockholms kommun, det var med Bengt Berg, http://www.bengt-martins.se Rolf Bergeros i Luleå samt Jan Rencke själv som man köpte ut DSAB. Första året var lyckosam då Janne lyckades från ett minus på dryga 20 miljoner vända till ett ordentligt plus. Framgången gjorde att Rencke upptäcker att kommunalägda Stockholm Visiter Board hade en motsvarande verksamhet för vilken man erhöll miljoner i bidrag – och med ett selekterat minne såg han hotet och det felaktiga att med skattemedel som användes för att konkurrera nu med Rencke`s privata verksamhet. Likt en fältherre drog han ut på det Europeiska slagfältet och snart var DSAB mer insyltat i paragrafryttarnas värld med processer på olika håll där EU processen kanske är den mest spännande samtidigt som han tappade fokus på den egna verksamheten.

Resultatet lät inte vänta på sig, det kanske Rencke missat är att man inte bara i Sverige måste omorganisera hela turistnäringen (vilket är absolut nödvändigt) utan det berör många andra länder inom EU som har hel eller halv socialistiska turistsystem. (med stillestånd som resultat och världen kör ifrån många av Europas länder) Tillväxt genom förvärv var vad styrelsen fick höra varför man snabbt förvärvade Destination Copenhagen en motsvarighet till DSAB.
Fältherren Rencke drog lans och nu skulle näringen och kommunen i Köpenhamn veta hut varför en motsvarande legal process startads allt medans DSAB verksamhet börja gå allt knackigare då får man förmoda Rencke tappade helt fokus på verksamheten och befann sig mest på slagfältet. Det dansk – svenska kriget tog sig dock en annan form, danskarna ogillar svenska rent generellt, danskarna ansåg sig vara anfallna av en Stockholmare och snart hade Rencke inte enbart att fajta emot lagar och icke lagar utan mot en kompakt näring i Köpenhamn och Danmark som inte ville veta av Destination Copenhagen i Rencke ´s regi.

Förlusterna blev allt mer besvärande i Köpenhamn. Nu börja även den tidigare vinstmaskinen DSAB vända till förlust och dom trevliga kaffestunderna från tidigare styrelsemöten byttes till ännu ett slagfält, internt, aktieägarna mot Rencke. När förlusten var över 5 miljoner kronor var det fara och man sökte efter köpare. Det var några som var intresserade och den mest kompetente av dem alla han som är en ”guru” på Internet affärer som enligt legenden gjort en förmögenhet hade inte kapital så det räckte utan ville ha med ett kapital bolag som förmodligen slog bakut när man såg siffrorna. Ett annat bitter piller för Rencke var att ”gurun” ville att alla dispyter skulle avvecklas, och det är väl mer än vad Rencke´s ego klara av.

DSAB är nämligen en verksamhet med rationaliserings potential som få andra, det går snabbt att banta ned antal anställda och få bokningen med hotellen helt automatiserad, avräkning osv med svar inom några sekunder till kunden direkt. Det är vad Internet handlar om – sekund snabbar svar, där ligger framgången och en minimal administration! En super enkel bokningsite skulle ha gett DSAB i Stockholm och Köpenhamn en överlägsenhet i branschen som få andra skulle komma i ikapp. DSAB kunde då koncentrera sig på marknadsföring i Internet och ta fram nya produkter för lågpris flygbolagen som idag tillför fler turister från andra länder till Sverige och Köpenhamn än någon annan. Det finns en lysande utveckling för den som har modet och fantasin att utveckla. Det blev Strömma som Rencke lyckades övertala som köpte och säljarna fick som plåster på såren en köpeskilling som alltid i dessa sammanhang är hemlig men var tillräcklig för att säljarna kunde komma ur oskadda.

Med Strömma kanal som ny ägare har DSAB blivit rumphuggen, Strömma har en massa lik i garderoben med olika fjällhotell som inte exakt är en lysande affär, standarden alltjämt ojämn och saknas det en produktutveckling som drar till sig nya kunder. Vad Strömma generellt har missat är Internets alla möjligheter att spara pengar och bli mycket mer effektiv, modern! Strömma har dock vuxit sig ekonomisk stark genom en stark kärnaffär med några fraktbåtar från finska Rettig koncernen som har en god lönsamhet och klarat säsong svajningarna med utflyktsbåtarna i Stockholm.

Förvärvet av andra sorgebarn Interbus och Ekmanbuss där Strömma inte gör ett smack för att riva upp fastkörda strukturer visar att Strömma saknar den riktiga visionen att modernisera företaget, man kör på gamla invanda strukturer och det kanske passa Rencke som kvarstår som VD för Destination Stockholm & Copenhagen. Detta finns att läsa på Destination Stockholms hemsida, http://www.destination-stockholm.se
Vi är Sveriges största inrikes researrangör. Sedan 1977 har vi arrangerat närmare två miljoner hotell och teaterpaket till Stockholm.
Vi har tolv år i rad fått branschtidningen Travel News prestigefyllda "Grand Travel Award" för "Bästa Sverigearrangör". Juryn har bestått av 600 slumpmässigt utvalda resebyråtjänstemän.
Vi är ett helägt dotterbolag till Strömma Turism & Sjöfart AB, Sveriges ledande turistföretag med anor från mitten av 1800-talet. I koncernen ingår en lång rad välkända företag, bland andra Rederi AB Göta Kanal, Strömma Kanalbolaget, Hemavan-Tärnaby, Riksgränsen Ski & Spa med flera.

3)

NUTEK redovisning av turistinkomster ett luftnummer?

Ifrågasatta siffror


Turismexporten under Q1 +41,3 % – all time high
Mer än var femte exportkrona kommer från turistsektorn
Turismexporten ökar betydligt snabbare än varuexporten och övrig tjänsteexport. När varuexporten mattas då boomar turismexporten. Hela varuexporten ökade under Q1 med +9,1 mdr. Turismexporten ökade med +5,4 mdr


Siffrorna har vid en närmare analys ingen riktighet – dröm siffror som man var snabb med att skicka ut till turistsverige där man gottar sig åt framgången för att inte tala om vad VD:n Thomas Brühl hade för kommentarer på sin blogg. Inkompetens kan skrivas med små och stora bokstäver och hela VisitSweden:s styrelse består av inkompetenta personer där ordföranden anser det vara en fördel att inte har branschkunskap, tur att man inte med en partibok blir ordförande för Volvo. Det är en stor skillnad i verksamheter där det sker gallring i brist på kompetens och där man sitter och är stolt över att man är en nolla. Siffrorna som gjort näringen stolt är nämligen endast en annorlunda beräkning som inte återspeglar verkligheten och Riksbanken samt Riksgälden kan inte förklara förändringen men inser att något är fel, totalt fel. Riksbanken och Riksgälden skall i en kommande rapport förklara avvikelsen eller redovisa dom riktiga siffrorna, som då blir ett hejdundrande underskott, vad skriver du då Thomas på din blogg? Det är Kinesernas fel att dom inte får läsa VisitSwedens webbsida i Kina och därmed har vår storstiliga satsning även där gått fel vilket gjorde att vi förlorade flera hundra miljoner turister? Eller var det bara ca 2000 som kom, jag menar riktiga turister?
Läs också hur Riksgälden missade 4,6 miljarder i juni i nedanstående artikel…

Läs hela artikeln på följande länk:
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070713-3.pdf

4)

Statens lånebehov 4,6 miljarder kronor i juni
Utbetalningarna av skatteåterbäring i juni uppgick till cirka 12 miljarder kronor, vilket bidrog till att statens lånebehov blev 4,6 miljarder kronor.


Riksgäldens prognos för juni var ett lånebehov på 0,0 miljarder kronor. Lånebehovet blev således 4,6 miljarder kronor högre än beräknat.
5)

Insändare

Lägg ned Turism i Hjo

Efter många år inom Hjos besöksnäring är det med häpnad och ilska jag ser Hjo som turistort slutligen gå i graven.
Under 70- och 80-talen hade Hjo en given position som besöksort, idag är Hjo en pinsam relik från glansdagarna, man försöker leva på gamla meriter och det verkar inte finnas någon vilja eller kunskap till förnyelse.

Läs hela artikeln på följande länk:
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070713-5.pdf
6)

Insändare

Fan va typiskt svenskt!

Varför är det så svårt för svenskar att se helheten i byggen som kallbadhuset?
Varför ska man bromsa utvecklingen för Stockholm? Vad tror ni människorna i Sydney tyckte om deras operahus när de planerade att bygga den? Nu är den synonym med Sydney!

Läs hela artikeln på följande länk:
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070713-6.pdf

7)

Gigantiska Hilton i nya händer.


Ny attraktiv deal bekräftar åter hotellindustrins stora betydelse och fortsatta tillväxtpotential

Läs hela artikeln på följande länk:
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070713-7.pdf

Lyckat kinesiskt studiebesök i Göteborg

I början av juni visade Göteborg & Co Convention Bureau staden för representanter i den kinesiska mötesindustrin i samband med att Ostindiefararen Götheborg återvände efter en två år lång expedition till Kina. I gruppen som besökte Göteborg och Västsverige ingick personer från olika eventbyråer, kinesiska staten samt tidningen MICE China.

Läs hela artikeln på följande länk:
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070713-7-2.pdf

8)

Hur man manipulerar webbsiters antal besökare– VisitSweden är en av dom som redovisa luftsiffror


Jajja spammar bloggar
Sökordsoptimeringsföretaget Jajja anklagas för att systematiskt spammat kommenteringsmöjligheterna hos en mängd svenska bloggar. Kommentarer innehåller länkar till Jajjas egna länkfarmar, vilket kan ge bättre sökträffar i sökmotorerna för bolagets egna kunder.

Länk till artikeln:
http://www.idg.se/2.1085/1.114350
Jajja har tidigare varit i blåsväder och varit avkopplat från Google för sina minst sagt bedrägliga aktiviteter.
9) insändare

Gävle Kommuns styrande begriper sig inte på turism och utveckling!

Läs hela artikeln på följande länk:
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070713-9.pdf

10)

Gekås Sveriges populäraste turistmål

Lågpriskedjan Gekås är numera Sveriges mest välbesökta sommarnöje och även det mest lönsamma av de stora turistmålen.

Läs hela artikeln på följande länk:
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070713-10.pdf

11)

Grusade planer för hotell i glasriket


Lessebo kommuns och New Wave Groups planer på att bygga en hotellanläggning i det småländska glasriket har fått käppar i hjulet, av länsrätten.

Läs hela artikeln på följande länk:
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070713-11.pdf

12)

462 arrangemang under Almedalsveckan i Visby


Årets Almedalsvecka har lockat över 200 arrangörer vilket är en ökning med ett 25-tal mot rekordåret 2006. De politiska riksdagspartierna genomför ett 25-tal arrangemang men deltar i mångfalt fler.
Vänsterpartiet och Centerpartiet deltar med flest. Fackliga organisationer ingår som arrangör i närmare 70-talet av arrangemangen. Totalt omfattar kalendariet 462 arrangemang. Förra året genomfördes 463

Läs hela artikeln på följande länk:
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070713-12.pdf

Buss & kollektivtrafik

13)

Öresundsterminalen i Malmö invigd – den största händelsen i den privata bussnäringen


Den 29 juni 2007 var en stor dag att minnas för den svenska bussnäringen, en satsning med 55 miljoner i potten på en terminal som ligger perfekt till för alla dom skall till eller från Danmark Klicka in dig på denna länk där finns närmare hundra bilder – ”vi som var där” samt vad det kostar för att angöra Terminalen. Att besöka restaurangen är gratis! Det finns också toa tömning, dammsugare, tvätt anläggning och service hjälp från erfaren personal som kan bussar.

Läs hela artikeln på följande länk:
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070713-13.pdf

14)

Kvibille Gästgivargården en raritet för bussbranschen


http://www.toni-schonfelder.com/kvibille

Bussarna som kör motorvägen E6:an 13 km norr om Halmstad (söder ifrån) svänger oftast av till Kvibille, och det skulle fler behöva göra. Denna gästgivargård drivs av ett par Siv och Lars Bengtsson nu 77 år och som arbetat på gästgivargården sedan dom var 26 år gammla.
15)

Bussbranschen och Almedalsveckan, Öresundståg, den enda sanna demokratin, Swebus, Arriva, Veolia och annat för bussfolket!


Läs hela artikeln på följande länk:
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070713-15.pdf

16)

Bussbranschens Riksförbund Nyhetsbrev med mycket information


Läs hela artikeln på följande länk:Läs hela artikeln på följande länk:
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070713-16.pdf
17)

Höjd dieselskatt vill Naturvårdsverket


Naturvårdsverket och den statliga Energimyndigheten vill att diesel- och bensinskatten ska höjas med 75 öre litern.
Förslagen finns i en rapport från de båda myndigheterna om hur utsläppen av växthusgaser ska kunna minskas kraftigt de närmaste åren. Rapporten är beställd av miljödepartementet.

Myndigheterna anser att Sverige bör vara pådrivande i EU för att skärpa gemensamma regelverk bl.a. inom transportområdet.
Det är nödvändigt med kraftfulla styrmedel för att minska utsläppen i transportsektorn, säger Lars-Erik Liljelund, generaldirektör för Naturvårdsverket.

Toni kommentar:
Jaha bäste lars erik… hur var det nu med etanol och biogas som ökar utsläppen av C02? Redan glömt eller enbart dåligt uppdaterat? Den diesel vi tankar idag är långt mindre farligt än alla hokus pokus miljö

bränslen!
Har ni missat att Göran Persson numera lobbar för Vätgas (0 utsläpp) istället för farliga ”miljöbränslen”
Är det inte dags att ta fram fingret och känna av vart vindarna bär och vart den politiska doktrinen är på väg? Borde du inte känna till att EU parlamentet röstat igenom (med en svensk röst) att man skall

satsa på Vätgasen och minska ned Etanol och Biogas bränslen.
Medlöpare och vindflöjeln finns det otaligt av i det svenska samhället.
Kanske dags att ta reda på fakta och inte bara vara megafon?
Samhälle

18)


Insändare:

Vem orkar hänga med i detta ombytliga samhälle?
Stängda apotek, vårdcentraler, lång väntan inom sjukvården, nu kan vi köpa sjukhus, rehabiliteringen sköter någon annan om.
Sjukskrivningarna minskar, inga sjukpensionärer, alla friska, ingen sjuk, brist på läkare och sjuksköterskor.
Inget utanförskap, ökade klyftor, mindre klyftor, sök arbete, fler arbeten, arbetslösheten minskar, inga ungdomar…

Läs hela artikeln på följande länk:
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070713-18.pdf

MILJÖ & ENERGI

19)

För dig som är intresserad av energi frågor


Platser finns fortfarande kvar. Vill ni strykas från min "Energilista" så sänd ett mail.
Göran Sidén

Lärare på programmet "Energiingenjör - förnybar energi"
Högskolan i Halmstad
Sektionen för Ekonomi och Teknik - SET
Box 823, 301 18 Halmstad
Besöksadress: Kristans IV:s väg 3, Naturrum, rum 361
tel 035-167119, fax 035-167500, mobil 070-746 35 12
http://www.hh.se/staff/gs
20)

Rensa bland miljöbränslena
Subventionerna av etanol riskerar att enbart bli en symbolhandlling. Men det finns andra effektiva sätt att effektivisera våra persontransporter samtidigt som vi minskar både kostnaderna och miljöpåverkan,

skriver de båda Volvocheferna Jan-Eric Sundgren och Edward Jobson.


Läs hela artikeln på följande länk:
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070713-20.pdf

Den svenska miljöpolitiken är helt unikt!

Läs hela artikeln på följande länk:
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070713-21.pdf

Eder tillgivne

Toni Schönfelder
Ring till lokaltaxa
Stockholm 08 - 519 70 616 eller Göteborg 031 - 360 81 81

annars gäller som alltid
Tel 0034 616 421 085
Fax 0034 966 69 81 58

Mail mailto:toni@schonfelder.com

Annons

Hyr din bil från EuroCasaCar i Spanien!


Vår bokningsite är helt automatisk fungera dygnet om alla dagar, året om!
Svar inom några sekunder, Voucher inom 1 minut!

Inga rabatter, inga bonusprogram, inget snicksnack, inga flum löften, bara rakt av ett lågt pris där allt är inkluderat från första början!

Jämför gärna med generösa rabatter hos våra kollegor och jämför netto priset hos oss – mer behövs inte sägas.
Välkommen du också, du sparar tusenlappar med ett enda ”musklick”!!
http://www.eurocasacar.eu

Planera du hyra i juli – Sorry alla våra 24.000 bilar i Spanien är uthyrda

Reklam för Spanien
Söker du information om Spanien -- Använd dig av min web http://www.spaininformation.org
Här hittar du allt

Fair use notice

The Toni Schönfelder Newsletter and website contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorised by the copyright owner. The material is being made available for purposes of education and discussion in order to better understand the complex nature of corruption in today's world. I believe this constitutes a "fair use" of any such copyrighted material as provided for in relevant national laws.

The material is distributed without profit to those who have expressed an interest in receiving the included information for research and educational purposes. If you wish to use copyrighted material from this site for purposes of your own that go beyond "fair use", you must obtain permission from the copyright owner. Toni Schönfelder cannot guarantee that the information contained in the Corruption News service is complete and correct or be liable for any loss incurred as a result of its use. Nor can Toni Schönfelder be responsible for any subsequent use of the material.


Denna sida är producerad av Toni Schönfelder. Avsändaren har inget ansvar för innehållet i sidor som är länkade -- allt material som finns i egen producerade sidorna får användas fritt och utan kostnad.

Esta página ha sido realizada por el Sr. D. Toni Schönfelder.Los realizadores de la página no se hacen responsables del contenido de las páginas enlazadas a la presente. Toda la información existente en las páginas de realización propia pueden ser utilizadas libremente y sin ningún tipo de coste.

This page has been produced by Mr Toni Schönfelder. The sender does not take any responsibility for the contents of the linked pages. The whole material in the own produced page can be used free of charge.