Ange ett namn eller sökord så får du upp alla artiklar som innehåller det du söker.
Tillbaka till Tonis hemsida

Toni Schönfelder A lifetime of innovation

Mina favoritlänkar, kolla in

Debattartiklar Ryssland

TaxFree handelns vara och icke vara

Tillägnad buss- och kollektiv branschen av Toni Schönfelder oberoende och fri debattör
Klicka på den artikel du vill läsa

Artiklar som du bara måste läsa,Vakna upp i Sverige!

Debatt artiklar av Harald Rosén (Det gäller flyg)

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationToni Schönfelder
A lifetime of innovation

Debate - Opinion in English
Russia and Baltic States

Back to Toni Schönfelders homepage

Web library, My favorites

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationVerschiedenes in Deutsch

 
Newsletter ”Varning Schönfelder” nr 7 den 24 maj 2009  
 
”Den obehagliga sanningen...”  
Mot korruption, vänskapskorruptionen, maktmissbruk och slöseriet med skattemedel  
 
Jag har valt en personlig, oftast kontroversiell prägel på det som skrivs, helt medvetet  
 


 
 
Ledare 24 maj 2009, Nyhetsbrevet ”Varning” Toni Schönfelder  
 
 
Pudlar kan FÖRVÄRRA livet för oss andra!  
 
“Rena kennelklubben” lyder folkhumorn kring direktörer som nu “pudlar” i parad för sina mångmiljonbonusar, fantasipensioner och allmänna trixande i en egen ekonomisk gräddfil mitt i krisen.  
Jag vet inte vilka kommunikationsrådgivare Anna Grönlund vd för förbundet bussbranschen och Svensk kollektivtrafiks vd Charlotte Wäreborn Schultz (100% skattefinansierad) umgås med. Risken är att man har en snäv grupp av sina medlemmar och folket runt omkring sig som av egen nyttan håller med i alla frågor, (ja sägarna) det är farligt att ha en annorlunda uppfattning och livsfarlig att dessutom torgföra den. Sverige är liten och branschen toppstyrs av monopolister varför man måste vara försiktig med att hänga ut sig för då kan man bli av med jobbet på grund av arbetsbrist? Planhushållningen har många facetter och det är en av de mera usla, att Grönlund och Wäreborn Schultz ägnar sig åt pudlar är inte förvånande (PK) men ganska uppseende eftersom alla tycks ta det som en självklarhet nu när Ulf Lundin kom med nya förslaget om förändring av kollektivtrafiken var dessa båda damer snabba att haka på och briljera var för sig där man är nöjd med en kommande avreglering. Jasså och var fanns ni åren innan?  
 
De har haft fingrarna i monopolets syltburk så länger dessa förbund existera, och går ur historierna med ordet “girighet” och inkompetens intatuerat i pannbenet.  
 
En slentrianmässigt utförd “pudel” som en universallösning på folklig kritik och vrede kan till och med förvärra det hundliv kollektivismen nu upplever. För den innebär helt enkelt ett underskattande av människors intelligens. Folk i gemen förstår ju att branschdirektörerna egentligen har mer glädje av att behålla monopolet till ”gagn för folket” och för ett fåtal stora medlemsföretag - om de inte hade avslöjats “mitt i akten” när Ulf Lundin med ett mandat från regeringen drog ett streck i deras vilseledande kampanjer som kostar skattebetalarna över 30 miljarder årligen i bidrag och dessutom ett antal miljarder i bortkastade pengar utan att någon står till svars för någonting.  
 
“En bra pudel” ska innehålla en rejäl ursäkt, en acceptabel förklaring till det som hänt och en trovärdig plan för att förhindra att liknande fel upprepas. Var finns denna ursäkt av vd:arna, nähä istället lansera man desinformationen vi skall öka kollektivresandet med 100%, det finns dom som tror det är möjligt! Men till vilket pris?  
Exempel på “bra pudlar” är annars Ingvar Kamprads handskrivna ursäkt till personalen om nazismen under hans ungdomstid, Gudrun Schymans framträdande om sin alkoholism i en morgonsoffa och Jan O Karlsson (pudelbegreppets upphovsman) när han avstår sin statsrådslön och krälar i stoftet för SVT:s Jarl Alfredius.  
I samtliga fall ber de berörda om ursäkt och de förklarar sig. Att Kamprad skulle “återfalla” till nazism faller på sin orimlighet, Schyman tar in på ett alkoholisthem och Karlsson fortsätter jobba gratis som biståndsminister.  
 
Men ack, våra 2 förbundsdirektörer tar till flykten framåt och lansera vi skall gemensam inom branschen höja kollektivresandet med 100%, är farliga för det privata företagandet och dessutom totalt fel, utan att det innebär nya tvångsåtgärder ovanpå alla andra.  
Inte ett ord om gamla förlegade klyschor om miljö etc som också är fel, som om tiden stod till i deras värld och utvecklingen i världen upphört, att tiden står still hos respektive 2 kanslier är däremot föga förvånande och uppenbart.  
 
Riktigt usla pudlar är Ludmila Enqvists “Förlåt-mig-brev” till svenska folket när hon hade dopat sig för att vinna en bob-tävling och riksdagsman Jan Emanuel Johanssons nyligen efter försöken att göra fantasiklipp på sina fastigheter. Någon pudel från LO basen  
Lundby-Wedin lär vi få vänta på eftersom hela kollektivstyret tagit henne under sina vingars beskydd. Däremot kommer den säkerligen i bokform den dag hon lämnar sin tjänst liksom samtliga andra potentater som tidigare satt i maktens boningar och torgför sina ruvelser liksom Kjell Olof Feldt som bara är en av flera hundra. Först när man är pensionerad är man fri att agera, om ens då, så illa är det i ett land som hävdar har världens bästa demokrati, frågan är bara för vem och var finns kontroll apparaten? http://sv.wikipedia.org/wiki/Lista_%C3%B6ver_Sveriges_finansministrar  
 
Vän av ”monopolets alldeles egen moral” kommer kanske inte att gilla detta, men mitt råd hade varit att styrelseordföranden i förbundet svensk kollektivtrafik Christer G Wennerholm (m), AB Storstockholms Lokaltrafik var lite mer entusiastisk till Ulf Lundins utredning och inför en kommande avregleringen redan idag låtit privata företag bygga upp en snabb buss trafik från Nynäshamn, Norrtälje, Stavsnäs och andra platser som ger resenärerna ökade valmöjligheter, bättre komfort och få resa fram till Cityterminalen med alla vidare kommunikationer. Men det är slående för dagens politiker där merparten har uppdraget som ett helt vanligt arbete och inte arbeta med sin politiska övertygelse istället slingras man snabbt in i kollektivism tentakler även om man är moderat och enligt partiprogrammet ”skall” avreglera samhället bort från socialisternas detaljstyrning av medborgarna. Samma moderater bromsar nu en aktuell avreglering av Statens Järnvägstrafik, skämmas är det minsta ni borde göra.  
 
Istället bevittnar vi ändlösa debatter om bonusar och pensioner som dagens media frossa i, fast det tas bara fram den lilla skärva från den privata näringen alltmedan kollektivets medarbetare kommer lindrigt undan med ett litet undantag för LO basen men den debatten tinade snabbt bort efter att hon lämnat några styrelse uppdrag utan nämndvärda inkomster och dom med de feta bidragen där sitter hon fortsatt kvar.  
 
Vi sitter alla på åskådare läktaren och betalar kalaset vad “kennelklubben” hitta på, och nu vill 2 pudlar från kollektivbranschen få oss att köpa ännu mer tvång och ingrepp i den fria möjligheten att välja, det finns nämligen ingen annan väg än med tvång öka resandet med 100%.  
Samtidigt som den svenska kollektivtrafiken är lindrigt sagt usel i allt utom att överdebitera samtliga skattebetalare och försök för klara för oss normal begåvade varför hela svenska folket skall under tvång vara med och betala vad ett 15 länsbolagsdirektörer i sin maktfullkomlighet bestämmer åt oss och för det har man ett hundratal politiker som ställer upp ”för folkets bästa” men egentligen gör det för att säkra sina personliga utkomster som vi alla också måste betala.  
Förklara för någon utomstående varför den svenska kollektivtrafiken inklusive alla bidrag till järnvägen, skoltrafik, färdtjänst skall kosta ca 60 miljarder kronor årligen, pengar som bara försvinner och alla klaga på dåliga resurser och kräver mer.  
 
Försök och förklara hur det är möjligt att våra politiker har tillåtits att sälja hela den svenska spårbundna kollektivtrafiken till USA fonder där vi har en skuld i dollar och inkomster i svenska kronor som inte minskar utan bara ökar! Detta om något borde leda till åtal! SJ har under några år redovisat vinster men glömt tala om för folket som äger järnvägen att dessa kommer från en dåvarande lägre dollar kurs, nur har det ändrats och redan kan vi läsa från SJ chefen Forsberg en kommande resultat försämring som orsakas av krisen, men dollarn då och kronan som störtdyker med över 30%?  
SJ har under alla år aldrig blivit ett effektivt skött företag, tvärtom de spektakulära vinsterna kommer genom hutlösa priser genom ett monopol, usel service och från att dollarkursen stått väldigt lågt. 2009 kommer vi att få se alla upptänkbara skäl till resultatförsämringen förutom den sanna, inkompetent management och svenska kronans störtdykning. Fri konkurens för SJ det förhindras av moderater och vilsegångna Adelsohn som är vänstern ständigt trogne vapen dragare och han får sitta kvar i partiet, m borde skämmas.  
 
Kollektivtrafiken har sina komiker som Anna Grönlund, Wäreborn Schultz och G Wennerholm vilka slipper bära hundhuvudet och bli personliga symboler för personlig ”makt” girighet vilket dom egentligen gör sig skyldiga till.  
 
Varje dålig använd skattekrona är stöld från oss andra.  
 
Grönlund, Wäreborn Schultz och G Wennerholm är väl undangömda i samhälls debatten där det aldrig torgförs i media slöseriet med våra skattepengar inom kollektivtrafiken fram till Ulf Lundins utredning om avreglering presenterades. Det var tabu att ifrågasätta, det hade våra representanter för kollektivtrafiken bestämt. Det är egentligen bara detta Nyhetsbrev som ständigt ifrågasatt och tagit fram många exempel på vänskapskorruption, kriminella handlingar, ett enormt slöseri, likaväl går alla fria och klappar fortsatt varandra på axeln, det är vänskapskorruption i sin värsta avart och mitt i denna sörja gör man en pudel (PK= politisk riktigt) och anser att den kommande avregleringen är bra som om det hade varit det mest naturliga och samtidigt lansera man 100% ökning av kollektivtrafiken, man kan faktisk undra hur det är ställt i ”huvudkontoret”. Det blir inte bättre av alla mesiga företag som finns i branschen som följer slaviskt som lämlar ut över stupet… läs mer om lämlar på denna länk: http://sv.wikipedia.org/wiki/%C3%84kta_l%C3%A4mlar  
 
Den selektiva behandlingen av personliga varumärken där vår kanske största industriella företagsledare ABB-chefen Percy Barnevik släpades i gruset efter sin pensionsskandal som var rakt av fel eftersom det handlade om ett privatägt aktiebolag och ”skandalen” skapades av vänster journalister som hade helt andra avsikter och då var Percy´s pension ett perfekt offer, att hans pensionskrav var korrekta och byggde på ett avtal långt innan Percy lämnade bolaget var för allmänheten utan nämndvärd intresse för nu satte jantelagen och media drevet igång och det var precis vad dessa kommunister till journalister spekulerade i. Percys berättigade inkomster är en krusning på Atlanten i jämförelse med vad Grönlund, Wäreborn Schultz och G Wennerholm personer inom kollektivtrafiken som tillika är ansiktet utåt, som tillsammans bär ansvaret för massförstörningen av skattepengar i en sällan skådat storlek, för mediat är det inte spännande då dessa representera ”oss i kollektivet”.  
 
Ulf Lundins förslag till avreglering är välkommen och kommer att spara in miljarder kronor bara entreprenörerna får utveckla sig utan kollektivismens företrädare som skall syna och i slutändan bestämma något som ännu inte är klarlagt, något man borde bävar över när dom får fria händer och här om inte annat hade BR idag haft en aktiv roll att spela.  
Tyvärr många nummer för stort, intressekonflikt med Veolia och då hjälper inga pudlar eller ens kullerbyttor. BR:s medlemmar får helt enkelt bara acceptera att nu gäller andra regler än när Arlanda flygplats ville införa avgifter, då var det Flygbussarna som skulle råka illa ut, tja då gjorde BR en ansats till insats, även om förbundet inte har någon tyngd var tanken och handlingen god. Att Arlanda inte införde avgifter berodde av helt andra skäl än BR:s agerande som exempelvis vilka lagar som gäller för en allmän flygplats.  
 
Hittade denna klämmiga rubrik i tidningen Busstidningen  
http://www.busstidningen.se  
Trimma personalen – och priserna – eller dö!  
 
Skulle man ha detta som måttstock inom kollektivtrafiken skulle det bli massbegravning.  
 

 
 
1)  
 
MAN lastbilar och bussar har betalt över 1 miljard kronor i mutor
 
 
100 misstänkta har den tyska åklagarmyndigheten tagit in till förhör, 3 är arresterade efter en landsomfattande razzia inom MAN koncernen härom veckan.  
Enligt åklagaremyndigheten utvidgas cirklarna till de privata återförsäljarna i Tyskland därutöver har man bett hjälp av myndigheterna i andra EU länder då åklagarmyndigheten hittat dokument, inspelade samtal och konton i diverse länder som man använt för att betala ut mutor. MAN korruptionshärvan är bara toppen av isberget då man har kunskap om affärer där mutor har betalats till personer som sitter i ansvarig ställning för inköp av MAN lastbilar och bussar. MAN chefen Peter Erichreineke har lämnat som första person sin plats i koncernen och räknar den tyska åklaremyndigheten att MAN skandalen kan ta en omfattning som hos Siemens. Återförsäljare av MAN produkter i andra EU länder finns med i visiret där det förmedlats svindlande affärer till Ryssland, Polen och Baltiska stater. Mutor som överstiger 1 miljard kronor har man hittat fram till idag allt enligt källor som har insikt i ärendet.  
 

 
 
2)  
 
Traveller buss
med ny fräsch hemsida http://www.travellerbuss.se/se/index.php  
det är många svenska bussbolag som har anledning och se över sina webbsidor….  
 

 
 
3)  
 
Skavsta flygplats ni är bara för dåliga!
 
 
Skavsta flygplats ett bra exempel på riktigt dåligt management!  
Det kostar i princip lika mycket att bygga och att renovera och göra det snyggt och fint oavsett vad det än är och det gäller också flygplatsen Skavsta mot idag den lada som mest påminner om ett misslyckat industri område som kallar sig för Skavsta flygplats.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090524-3.pdf  
 
 

 
 
 
 
Insändare:  
FlyBy Coach (Ryanair Flygbussarna) och Skavsta Flygplats.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090524-4.pdf  
 
 

 
 
5)  
 
Tre gånger dyrare vid avreglering?
 
 
Toni kommentar!  
Nu har den politiska vänstern med kommunister, miljöanarkister mp och socialdemokrater börja vakna till liv….  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090524-5.pdf  
 
 

 
 
6)  
 
Landstinget vägrar att betala Fredriksbergsbuss?
 
 
När kommunen nu ska göra trafikbeställning till Dalatrafik för 2010-2011 har ett nytt orosmoment dykt upp. Enligt ett tjänstemannaförslag i Falun tänker landstinget inte beställa trafik och bekosta busslinje 46 Ludvika-Fredriksberg längre.  
I Ludvika verkar kommunen inte råd…  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090524-6.pdf  
 
 

 
 
7)  
 
Olika hundregler gäller på bussen hos olika länsbolag
 
 
Det handlar om 15 bolag i Sverige….  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090524-7.pdf  
 
 

 
 
Resor, Hotell & Besöksnäringen  
 
8)  
 
Grand Hôtel i kris - vartannat rum tomt
 
 
Wallenbergarnas anrika hotellskepp - femstjärniga Grand Hôtel - har tvingats bomma igen sju våningar i år, uppger Dagens Industri.  
Toni kommentar: När nu den nya generationens Wallenbergare tagit över och oja sig över den låga beläggningen borde det snabbt leda till en översyn av den egna verksamheten, interndebiteringar, hyreskostnaderna, och fråga dig har vi rätt chefer? Har vi rätt affärsidé, har vi rätt hyra, har vi rätt chefer eller chefer som alltid klappa sig på axeln när allt går uppåt och när det går ned då är det marknadens fel?  
läs en svavelosanda kommentar på denna länk  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090524-8.pdf  
 
 

 
 
9)  
 
HELA RESAN retar resebyråer
 
 
Hela Resan är ett dödfött projekt, lägg ned det fort och satsa skattepengar på mera meningsfulla saker. SRF som inte fattar vad man rösta om och RTS som söker uppdrag.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090524-9.pdf  
 
 

 
 
Lite ditt & datt  
 
10)  
 
Uppdrag: Hitta en obesudlad domare
 
 
Jodå det handlar om Sverige och det svenska rättsväsendet, svenska rättsystemet som i en bananrepublik?  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090524-10.pdf  
 
 

 
 
11)  
 
Kommuninvest svindlande affärer med skattebetalarnas pengar
 
 
Helsingborgs stad och Dunkers Donationsfond förlorade tillsammans cirka 35,6 miljoner kronor på placeringen genom finanskrisen i USA, skriver kommunstyrelsen i ett pressmeddelande. Nu stämmer man in till domstol med våra skattepengar…farsen är total!  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090524-11.pdf  
 
 

 
 
12)  
 
Skandalchefen fick nytt toppjobb
 
 
Kommunen förlorade mångmiljonbelopp på investeringen i amerikanska kommunobligationer via EFG. Investeringen gjordes år 2004 med Magnus Olsson som kommunens ansvarige finanschef. Nu är Olsson finans- och ekonomichef på kommunens helägda elbolag Öresundskraft.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090524-12.pdf  
 
 

 
 
13)  
 
Revisorn boven i EFG-dramat
 
 
Helsingborgs egen revisor stoppade inte EFG-investeringen trots att den stred mot kommunens regler.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090524-13.pdf  
 
 

 
 
14)  
 
SEB:s svindlande affärer som garanteras av skattebetalarna!
 
 
SEB och konsten att snurra bort 147 miljarder värdelösa tillgångar som omvandlas till ---ja läs själv och imponeras av hur det går till i vårt banksystem. man kan inte  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090524-14.pdf  
 
 

 
 
15)  
 
Läsvärt när du sitter på verandan…  
 
Global nedräkning  
 
Läs ett utdrag ur Global nedräkning. En bok av två kända tyska ekonomijournalister som garanterat kommer föda debatt när den nu släpps på svenska.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090524-15.pdf  
 
 

 
 
Energy & miljö  
 
16)  
 
Dålig lönsamhet för solenergi
 
 
Solenergi kommer inte kunna konkurrera med traditionell energi förrän det sker ett genombrott i teknologin, säger BP:s vd Tony Hayward.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090524-16.pdf  
 
 

 
 
17)  
 
Hur grön är egentligen den svenska industrin?
 
 
DEN SVENSKA INDUSTRIN MORRAR ÖVER hur mycket dyrare det kommer att bli att skicka stål, timmer, pappersmassa och anläggningsmaskiner med båt om några år.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090524-17.pdf  
 
 

 
 
Annons  
 
EuroCasaCar nu på Las Palmas och Teneriffa (south) flygplats!  
Du hittar oss på Las Palmas och Teneriffa syd flygplatser med kontor inne i ankomsthallen. Samma koncept, boka, svar inom 1 minut, dygnet om, gratis voucher och sms till mobilen.  
Hyr din bil i Spanien från EuroCasaCar, bättre finns inte!  
 
http://www.eurocasacar.eu  
 
Vår bokningsite är helt automatisk fungera dygnet om, alla dagar, året om!  
Svar inom några sekunder, Voucher inom 1 minut och gratis sms till din mobil telefon  
Inga rabatter, inga bonusprogram, inget snicksnack, inga flum löften, bara rakt av ett lågt pris där allt är inkluderat från första början!  
 
Vår förmånliga biluthyrning i hela VÄRLDEN!  
 
Hyr din bil i USA, Kanada, Frankrike, England, Italien och övriga VÄRLDEN  
(vi har avtal med lokala firmor i 142 länder och över 6.400 destinationer)  
 
Klicka alltid in dig på bägge webbsidorna och jämför priserna då dessa kan variera,  
vi har olika avtal med olika lokala hyrbilsfirmor på respektive destination!  
 
1) http://www.telluscar2.com  
 
2) http://www.telluscar.eu

Reklam för Spanien
Söker du information om Spanien -- Använd dig av min web http://www.spaininformation.org
Här hittar du allt

Fair use notice

The Toni Schönfelder Newsletter and website contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorised by the copyright owner. The material is being made available for purposes of education and discussion in order to better understand the complex nature of corruption in today's world. I believe this constitutes a "fair use" of any such copyrighted material as provided for in relevant national laws.

The material is distributed without profit to those who have expressed an interest in receiving the included information for research and educational purposes. If you wish to use copyrighted material from this site for purposes of your own that go beyond "fair use", you must obtain permission from the copyright owner. Toni Schönfelder cannot guarantee that the information contained in the Corruption News service is complete and correct or be liable for any loss incurred as a result of its use. Nor can Toni Schönfelder be responsible for any subsequent use of the material.


Denna sida är producerad av Toni Schönfelder. Avsändaren har inget ansvar för innehållet i sidor som är länkade -- allt material som finns i egen producerade sidorna får användas fritt och utan kostnad.

Esta página ha sido realizada por el Sr. D. Toni Schönfelder.Los realizadores de la página no se hacen responsables del contenido de las páginas enlazadas a la presente. Toda la información existente en las páginas de realización propia pueden ser utilizadas libremente y sin ningún tipo de coste.

This page has been produced by Mr Toni Schönfelder. The sender does not take any responsibility for the contents of the linked pages. The whole material in the own produced page can be used free of charge.