Ange ett namn eller sökord så får du upp alla artiklar som innehåller det du söker.
Tillbaka till Tonis hemsida

Toni Schönfelder A lifetime of innovation

Mina favoritlänkar, kolla in

Debattartiklar Ryssland

TaxFree handelns vara och icke vara

Tillägnad buss- och kollektiv branschen av Toni Schönfelder oberoende och fri debattör
Klicka på den artikel du vill läsa

Artiklar som du bara måste läsa,Vakna upp i Sverige!

Debatt artiklar av Harald Rosén (Det gäller flyg)

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationToni Schönfelder
A lifetime of innovation

Debate - Opinion in English
Russia and Baltic States

Back to Toni Schönfelders homepage

Web library, My favorites

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationVerschiedenes in Deutsch

Newsletter ”Varning Schönfelder” nr 7 den 18 maj 2008  
Den obehagliga sanningen…  
 
Mot korruption, vänskapskorruptionen, maktmissbruk och slöseriet med skattemedel  
 
Jag har valt en personlig, oftast kontroversiell prägel på det som skrivs, helt medvetet  
 


 
 
Ledare  
 
Det sker märkliga saker i vårt land, och som alltid blir det som så ofta oemotsagt.  
Hela den svenska eliten av vänster alliansen, miljöanarkister, mp, v, marxist Lenin anhängare författare med rätt att kräva och vara avlönade av samhället, vänster tyckare går på frontal angrepp mot vår regering och kräver, ifall nu någon skulle tänka tanken fullt ut, Sverige transfereras i en regim a la Nord Korea och som hygge tar man klimatfrågan utan att tala om hela sanningen och mitt i denna sörja av konspiration är SLTF, BR, Taxi och Tågföreningen och som en ömklig liten hjärna medlemstidningen rt-forum som borde namnändra till rövslickar-forum.  
 
Var finns då krafterna som har kunskap, vilja och möjligheterna? Som så jävla svenskt håller man sig undan i hopp om att det skall blåsa över och att det kostat skattebetalarna ytterliga ett stort antal miljarder kronor, tja det är ju ändå bara pengar. Jag blir ursinnig på denna slentrian, undfallenhet, gå hem då och förklara till 800.000 fattigpensionärer varför dom måste leva på socialbidrag, gå hem till alla som har en person äldre än 80 år där det finns instruktion till läkare kåren att endast vidmakt hålla personen vid liv men inte sätta in åtgärder för att återföra till ett vanligt liv, förklara för alla sjukhusanställda varför dom inte får vårda folk, tala om för alla som offra sig för äldrevården varför dom inte får vårda och ta hand om de äldre på ett värdigt sätt. Tala om för dom som sitter i kön på vårdcentralen i timmar oftast hela dagar, tala med alla tiotusentals personer som måste vänta i månader för att komma till en läkare eller ännu längre tid för en operation.  
 
Listan kan göras lång och allt detta pågår mitt framför ögonen på oss alla samtidigt som länsbolagen och vänster alliansen skriker, hotar för mer pengar till kollektivtrafiken som redan idag är en ekonomisk jätte svulst i det svenska samhället.  
 
Du bär med dig ett stort ansvar genom att bara hålla truten i alla lägen, du har politiker som borde sättas under press så att dom begriper att dom är anställda av oss och inte tvärtom.  
Det tillkommer dagligen massor av Klimat experterna utan den ringaste kunskapen, bara man har en partibok är man automatisk expert och får utrymme på debattsidorna. Vad står dessa experter för? Man är redskap för mörka krafter som vill åstadkomma ett regim skifte, skapa ett Nord Korea och du bara sitter i din fåtölj och flina.  
 
Du kan läsa i detta Nyhetsbrev vad den svenska vänster eliten har att tillföra, samtidigt som medlemmarna i respektive branschföreningar tiger, det är tyst i Sverige, det är det också i Nord Korea, i Burma, men inte längre i andra kommunistländer där man upptäckt att människan har en ofattbar förmåga att lösa problem i smått och stort, bara man tillåtes att göra det. Fundera över om inte din branschförening egentligen är en Judas, dom har i vart fall ingen anledning att agera tillsammans med vänster radikala grupper, det är ett svek mot medlemmarna, mot den fria företagsamheten, det finns många Judas, en dag som denna.  
 

 
 
Samhälle  
 
1)  
 
Vänsterfalangen i Sverige gör ett ”sista” desperat försök att kuva folket, med mera förbud, mera skatter, stoppa världen Sverige skall gå i bräschen återgå till Barna Hedenhös, är du med?
 
 
Och ditt branschförbund BR är med samt rövslickaren Ulo Maasing som tillhandahåller spalt kilometer i medlemstidningen betalt med dina medlemspengar.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080518-1.pdf  
 
 

 
 
2)  
 
Hybrid bilar med farlig hög strålning?
 
 
Läs vad New York Times har skrivit:  
 
http://www.nytimes.com/2008/04/27/automobiles/27EMF.html?_r=1&oref=slogin  
 

 
 
3)  
 
Kammarkollegiet är Sveriges äldsta myndighet, grundad år 1539.
 
 
Idag hanterar Kammarkollegiet förvaltning av statens egendom och en rad andra myndighetsutövande uppgifter, organiserade inom de huvudsakliga verksamhetsområdena:  
     
  • rättsavdelningen  
  • fondbyrån  
  • försäkringsenheten  
 
Generaldirektör är Anders Eriksson.  
Se vidare http://www.kammarkollegiet.se/  
 

 
 
Buss & kollektivtrafiken  
 
4)  
 
Branschtidningen rt – forum med Ulo Maasing slår alla rekord i mänsklig dumhet, Allt fler äter glass och folket är lyckligt, Du – Ulo, du överträffar juchefilosofin i Nord Korea
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080518-4.pdf  
 
 

 
 
5)  
 
Ännu ett exempel på när BR bransch organisation sviker sina medlemmar – eller är detta ett sätt att förenkla tillvaron för Bussresearrangörer i Sverige?
 
 
Toni kommentar:  
Den lilla skara hurtiga bussresearrangörer som vägrar att dö lovas gång på gång av regeringen, nu skall det bli enklare att vara egen företagare.  
Du som har lite förstånd kvar kan du räkna ut åt mig hur en kalkyl skall se ut för  
a) bussbolag A vill arrangera en resa till Dalarna med 3 övernattningar med halvpension och 2 utflykter som kostar 100 kr per gång.  
b) en vänförening beslutar sig att hyra en buss och köra till Dalarna med samma upplägg  
c) en utlands icke Sverige baserat arrangörer gör motsvarande resa med start någonstans i Sverige
 
 
Nå BR, istället för att ägna er åt storpolitik i ankdammen kanske det vore på plats at ni  
ägnar er åt att ta hand om era fåtal medlemmar som envisas med att överleva och påminna Näringsministern och andra i regeringen om detta kan vara ett riktigt sätt att främja den svenska turism och småföretagandet?  
Skicka mig gärna förslag hur du menar en kalkyl skall se ut så skall jag publicera svaret snart.  
Vinstmarginalbeskattning (VMB) innebär att ett reseföretag utgår från vinstmarginalen i stället för priset vid beräkning av momsen på en resetjänst.  
VMB får endast användas för varor och tjänster som reseföretaget köper från andra företag eller förmedlar i eget namn. VMB får inte användas för tjänster och varor som företaget självt producerar.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080518-5.pdf  
 
 

 
 
6)  
 
Umwelt plakette för tyska storstäder  
 
Tyskarna i sin byråkratiska fullkomlighet har infört Umwelt plaketten, röd, gul och gröna. Dessa skall sitta i fönstret för att man skall kunna köra in i en stad. Myndigheterna anser sig vara tvungna med denna byråkrati för att inte få böter från Bryssel då många städer har en för hög miljö belastning. Samtidigt som plaketten är en välkommen inkomstkälla 60 kronor gånger 60 miljoner fordon, en svensk finansminister är nog röd av avund? Eftersom en byråkrat aldrig tänker färdig och ser helheten än mindre ser de praktiska svårigheterna så har det blivit en rätt infekterat reform, det är många tyska organisationer som överklagat det hela till konstitutionsdomstolen i Karlsruhe. (en domstol som en svensk inte kan stava till)  
 
Under tiden har svenska bussbolag ett litet helvete med att skaffa fram en Umwelt plakette. Det hade varit enkelt om BR gjort gemensam sak med Scania, Volvo, Mercedes, Neoman en samordnad aktion och hade tagit tag i frågan och försett alla svenska bussar som uppfyller kraven med denna plakett och så hade det varit en god service för medlemsföretagen. Vad händer istället, BR vägrade att befatta sig med detta när ett antal fortfarande medlemsföretag i södra Sverige ville att BR skulle fixa till det hela.  
 
Det borde väl alla medlemsföretag förstå, att BR inkompetens är konsekvent, att man inte kan få tid hos regeringen för en kopp kaffe för att tala om hur man skall tvinga svenska folket att resa kollektivt, åka på semester skit i det, det blir inga poäng.  
 
Du har dig själv att skylla – så länge man röstar på eländet och betalar snällt medlemsavgifter får man det man förtjänar och så lär en vacker dag en och annan Stockholms bussfirma åka på böter i Tyskland och då är f-n lös, men först då.  
Snacka om dödskallar i branschen.  
 

 
 
7)  
 
Bussförslag fick nobben i Finspång av byråkraterna som vet bäst?  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080518-7.pdf  
 
 

 
 
8)  
 
Stor studie visar att städer som låter bussföretag köra utan upphandling är mycket mer effektiva till en betydlig lägre kostnad för samhället
 
 
Forskarna som jämförde tre städer varav 2 låter bussföretagen köra utan upphandling är mycket effektivare och mycket billigare för skattebetalarna.  
Även taxorna för enskilda resenärer är betydligt lägre än i städer med upphandling.  
Usch sådant här vill vi inte veta av, att det finns alternativ till planhushållning, var då, ja inte i Sverige naturligtvis men läs hela artikeln kanske det går upp ett litet ljus?...  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080518-8.pdf  
 
 

 
 
9)  
 
Gratis kollektivtrafik åt alla över 75 år kostar en miljon kronor.
 
 
Kunde jag läsa att Hallands satsning beräknas kosta för att låta 75 åringar resa gratis.  
Naturligtvis är det Länsbolaget Hallandstrafiken som satt prislappen.  
Man kan undra hur korkade alla får blir, en trafik som redan är överbetald av samtliga skattebetalare skall få ytterligare bidrag under 2009 för att låta 75 åringar och uppåt få resa gratis. Har det blivit kollektivt hjärnsläpp hos alla inblandade? Hur många 75 åringar förväntas resa, på vilka tider av dygnet, och hur kan man ta betalt för en buss som redan är betalt av samtliga skattebetalare?  
 
Planhushållningens facetter är otaliga och antalet korkhuvuden ökar för var dag.  
 

 
 
Klimat och miljöfrågor  
 
10)  
 
Sikas chockterapi är inte rätt medicin – istället ännu en irrfärd som så ofta anser Toni Schönfelder
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080518-10.pdf  
 
 

 
 
Turism  
 
11)  
 
Ryanair lanserar bostadsuthyrning
 
 
Lågprisflygbolaget startar sajt där privatpersoner kan annonsera ut boende till uthyrning.  
På Ryanairvillas.com ska fastighetsägare kunna annonsera ut boenden som är tillgängliga för uthyrning.  
 
Och så Toni:s kommentar – sorry Ryanair – ni går på en mina – en ordentlig sådan.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080518-11.pdf  
 
 

Reklam för Spanien
Söker du information om Spanien -- Använd dig av min web http://www.spaininformation.org
Här hittar du allt

Fair use notice

The Toni Schönfelder Newsletter and website contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorised by the copyright owner. The material is being made available for purposes of education and discussion in order to better understand the complex nature of corruption in today's world. I believe this constitutes a "fair use" of any such copyrighted material as provided for in relevant national laws.

The material is distributed without profit to those who have expressed an interest in receiving the included information for research and educational purposes. If you wish to use copyrighted material from this site for purposes of your own that go beyond "fair use", you must obtain permission from the copyright owner. Toni Schönfelder cannot guarantee that the information contained in the Corruption News service is complete and correct or be liable for any loss incurred as a result of its use. Nor can Toni Schönfelder be responsible for any subsequent use of the material.


Denna sida är producerad av Toni Schönfelder. Avsändaren har inget ansvar för innehållet i sidor som är länkade -- allt material som finns i egen producerade sidorna får användas fritt och utan kostnad.

Esta página ha sido realizada por el Sr. D. Toni Schönfelder.Los realizadores de la página no se hacen responsables del contenido de las páginas enlazadas a la presente. Toda la información existente en las páginas de realización propia pueden ser utilizadas libremente y sin ningún tipo de coste.

This page has been produced by Mr Toni Schönfelder. The sender does not take any responsibility for the contents of the linked pages. The whole material in the own produced page can be used free of charge.