Ange ett namn eller sökord så får du upp alla artiklar som innehåller det du söker.
Tillbaka till Tonis hemsida

Toni Schönfelder A lifetime of innovation

Mina favoritlänkar, kolla in

Debattartiklar Ryssland

TaxFree handelns vara och icke vara

Tillägnad buss- och kollektiv branschen av Toni Schönfelder oberoende och fri debattör
Klicka på den artikel du vill läsa

Artiklar som du bara måste läsa,Vakna upp i Sverige!

Debatt artiklar av Harald Rosén (Det gäller flyg)

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationToni Schönfelder
A lifetime of innovation

Debate - Opinion in English
Russia and Baltic States

Back to Toni Schönfelders homepage

Web library, My favorites

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationVerschiedenes in Deutsch

Newsletter ”Varning Schönfelder” nr 5 den 26 april 2009  
 
”Den obehagliga sanningen...”  
Mot korruption, vänskapskorruptionen, maktmissbruk och slöseriet med skattemedel
 
 
Jag har valt en personlig, oftast kontroversiell prägel på det som skrivs, helt medvetet  
 


 
 
Ledare april 2009  
 
 
Den svenska tron en musikalisk planekonomi?  
 
Turism, kollektivtrafiken, popmusik och dataspel…  
Där har ni Sveriges hopp och framtidstro, om man ska tro Socialdemokraterna, vänstern, mp, Bussbranschens förbund samt föreningen svensk kollektivtrafik (finansierat av skattebetalarna till 100%) med andra ord en samling tyckare med väldig liten kontakt med verkligheten.  
Har ännu ingen förstått att Sverige befinner sig 2009 i den största ekonomiska krisen sedan 30 talet? Vem kan väcka dessa representanter från de döda? Statsskulden rusar i höjden och passera snart alla tiders höjder, pengar som skall förräntas och minska möjligheter att finansiera det gemensamma!  
I slutrapporten från socialdemokratiska partiets jobbrådslag skriver man insiktsfullt om hur viktigt det är med omställning och förnyelse. Många av de industrijobb som försvinner under krisen kommer aldrig tillbaka, och därför är det livsviktigt att det växer fram företag och jobb inom andra branscher.  
 
Men sedan upphör insiktsfullheten, när (s) tvärsäkert slår fast att dessa framtidsbranscher är turism, popmusik och dataspel och vänstern med mp lägger till kollektivtrafiken där de senare också vill förstatliga hela Sverige. Det är v + mp som är föreningen Bussbranschens politiska ryggrad samtidigt som föreningen svensk kollektivtrafik anser det är fullt möjligt att fördubbla antal resenärer och ger fler arbetstillfällen inom kollektivtrafiken något vem som helst inser är fel om det inte sker med ännu mer tvång, ännu mera bidrag än vad det redan är.  
Man kan undra vad s + v + mp tror om framtiden. Nog för att förmögna fåtal amerikaner och japaner uppskattar det exotiska ishotellet i Jukkasjärvi, några hundra om året knappast något som påverka svensk BNP eller rädda jobben, men ska Sverige inom tio år bli ett av världens främsta turistländer så måste vi få hit sol- och badsemestrare. Så snabb klimatförändring tror nog inte ens Al Gore på vars prognoser nu visat sig vara i det mesta helt fel, inte i allt men i det mesta. Al Gore skyller nu på att de data program som ligger som grund för antaganden var fel programmerade. Det är fler än bara data programmen som är fel programmerade vilket detta Nyhetsbrev ger några smakprov på. Eller så måste vi tvinga omvärlden till att förlägga sin semester i Sverige vilket påminner om 1500 talet när våra förfäder for runt i Europa skövlade, mördade, brände samt kidnappade alla som kunde gå och bära ett gevär.  
 
Många tvingades att marschera i den svenska truppen i egenskap av legosoldater vilket i dagens termer innebär att dessa reser med kollektivtrafiken till fronten och därmed fördubbla man antal resenärer, frågan är bara vilka länder vi sedan skall invadera? Mitt tips använd inte Busslink, Arriva, Swebus som upphandlat transportör, risken är uppenbar att man blir stående med alla skraltiga bussar eller så får man körförbud innan man ens passerat Ljungby?  
 
När det gäller popmusiken och dataspelen tycks s + vänstern + mp i stället helt ha missat utvecklingen. Den kommunala musikskolans betydelse för det svenska popundret är säkerligen viktig, men barnen som gnider fiol i musikskolan i dag kan knappast räkna med att tjäna pengar som Per Gessle i framtiden och dessutom var han en person och inte hundratusentalet.  
Men det väljer våra svenska rödingar att blunda för. De skriver flera sidor om hur kommunala musikskolan och nya professurer i dataspel ska rädda sysselsättningen, men ingenting om att musik- och dataspelsbranscherna med fortsatt fildelning i framtiden kanske bara består av hobbyutövare. Frågan hur allt skall finansieras är som alltid öppen eller som vänstern och mp kräver, förstatliga allt, även den fria tanken som i DDR?  
 
Sanningen är ju att ingen vet vilka branscher som är framtidens vinnare. På den amerikanska webbsiten http://www.ted.com skapas det utrymme för folk med fria tankar där man glatt förkunnar om 4-5 år finns det 4,5 miljoner nya jobb i branscher som ännu inte är uppfunna!  
Då är saken klar, dit kan i alla fall inte räkna kollektivtrafiken, där har man aldrig någonsin utvecklat eller skapat något annat än med tvång och med tvång skapar man stilleståndet precis som det är inom den svenska kollektivtrafiken.  
 
Därför är det rationella att göra generella förbättringar för företag och entreprenörer. Mindre regelkrångel och lägre skatter är bra för alla, enskilda som företag –  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090323-1.pdf är ett förslag hur man skapar en ny industri för någon miljon arbetstagare utan bidrag eller statliga skattehöjande insatser. Däremot en grundläggande förändring i samhället.  
 
Men det vill inte s + v + mp att förbättra för näringslivet generellt strider mot deras tradition. Dessutom vill de gärna framställa sig om handlingskraftiga och jobbskapande vilket endast är möjligt via nya regler och nya restriktioner och sedan när skapar politiken nya arbetstillfällen?  
OK man kan öka ännu mer den offentliga förvaltningen från idag redan skyhöga 72% som skall betalas av vem då?  
Och då klingar tvånget ihåligt genom att tvinga att man påstår att det går att fördubbla antalet resande med kollektivtrafiken liksom allt annat som förs fram av rödingarna där tvånget fast mera inlindat är något heligt och tvingande nödvändigt. Suck…  
Marknadsekonomin har beskyllts för att vara krisens orsak, och snabbt försöker man dölja att det var ett makalöst pyramidspel bland bankerna med hjälp av statliga fonder som är den utlösande faktorn samtidigt glömmer man snabbt bort att många statliga banker i Europa som varit med och förintat över 100 tusen miljarder kronor, det var våra pengar, liksom AP fonder - våra pensionspengar. Nu försöker rödingarna i Sverige surfar på krisen när de framställer sig själva som outgrundligt visa spåmän med kunskap om vilka branscher som blir framgångsrika. Men tänk om de har fel. Nej, frågan är inte, tänk om de har, de har fel!  
Då sitter vi där i framtiden, med horder av arbetslösa bussförare, lokförare, musiker och spelutvecklare, och tomma lyxhotell som förfaller i varje stad och inga pengar finns kvar att betala arbetslösheten eller pensionerna med eftersom klarsynta personer för länge sedan flyttat ifrån dessa galamatior med pengar och företag, naturligtvis måste vi ha i minnet att partiet v + mp har i sina partiprogram att vi skall stänga gränserna.  
 
Detta sker samtidigt som många andra idéer – som kunde ha utvecklats till företag och jobb – aldrig fått chansen.  
Vi som inte tror att vi kan spå framtiden måste tro på marknadsekonomin, och kräva förbättringar för alla företag. Vi som inte har någon kristallkula får lita på att sund konkurrens vaskar fram framtidsföretagen och de nya jobben. I våra ögon är generella förbättringar för näringslivet mycket smartare än aldrig så stora satsningar på några politiskt utvalda framtidsbranscher. Turistbranschen som (s) vill utveckla erhåller idag ca 5 miljarder kronor årligen, pengar som förintas i huvudlösa projekt och överviktiga administrationer. Däremot är det en bransch som kan utvecklas utan bidrag eller stöd om man ger den de rätta förutsättningar varför http://www.ted.com sann spås även i ett svenskt mikroperspektiv och det skapas nya jobb i den fria världen i fri konkurrens och då får även kollektivtrafiken sin beskärda del om den dessförinnan inte somnat in helt.  
 
Det finns bara ett råd, avreglera, avreglera och förbjud politiker i alla kulörer vara engagerade i företag, inte helt enkelt när 72% av alla som i Sverige arbeta, arbetar i det offentliga det vill säga betalda med skattepengar av oss som skapar inkomster och dit räknas inte de som lever på transaktions ekonomin liksom; förbund, föreningar, kommuner, landstingen och statliga företag för att nämna några.  
Pendeln har gått åt fel håll länge, nu krävs det åtgärder att rätta till det hela, krisen som ännu bara är i sin linda kommer möjliggöra att heliga kor slaktas och dit hör monstret som vi tillåtet växa till sig, det handlar om kollektivism, LO, facken som kontrollera allt och är den verkliga bromsen i vårt land. Alla vill nog inte hålla med om det, men det gjorde man inte heller i öststaterna som hade en motsvarande struktur till dessa att systemet brakade ihop, inte på grund av sin ideologi, utan finansiellt som blev grunden varför muren kunde rivas. Nu är frågan när vi börja riva den svenska muren, muren mellan den lilla skärvan av innovativt företagande och kollektivism?  
 

 
 
Citat 1:  
 
"Ja-sägarna är livsfarliga"  
Ledningsgruppernas stora misstag är att de sluter sig inåt, skriver Jan Scherman.(TV4)  
 

 
 
Citat 2:  
 
Otroligt att samhällen blivit så sårbara i denna globaliserade värld, där cybervärlden förkortat responsen på svarstiden på en aktivitet till under sekunden...  
Spelet, krokben, lurar varandra har alltid funnits sedan Kruger, där en av vinnarna blev Wallenbergs och deras stiftelser som fortfarande spelar i samförstånd med politikers goda minne med medborgarnas framtid... Hederligt arbete & boende skattas till bristningsgränsen, medan finansvalparna med hjälp av skatteexperter glider fram i gräddfiler - med STÖD av LO..  
 

 
 
Citat 3  
 
Det är en obehaglig sanning hur det ser ut april 2009. Hösten 2009 blir än värre när varslen övergår till arbetslöshet, alla som bara duckar och inte börja agera är en fara för hela landet.
 
 

 
 
1)  
 
Den svenska rättsrötan personifierad i vänskapskorruption
 
 
Pirat, fildelning var aktuell i tingsrätten i veckan i Stockholm, en dom som gav eko i hela världen vilket är en bedrift för annars är det rätt tyst om Sverige.  
Domen fick stor internationell uppmärksamhet, att domaren är jäv och detaljerna kring detta har skämt ut Sverige och fört in oss i toppligan av vänskapskorruption och rättsröta.  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090416-1.pdf  
 
 

 
 
2)  
 
Chockprognos varnar: Så lite får du i pension
 
 
Pensionen blir i verkligheten betydligt lägre än vad Försäkringskassan och PPM säger i sina förhandsbesked. Det visar en granskning av hur det gått för 65-åringar som gick i pension 2005, avslöjar välfärdsanalytikern Håkan Svärdman på DN Debatt.  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090416-2.pdf  
 
 

 
 
3)  
"Sverige drabbas hårdare än andra"
 
 
En dyster Anders Borg mötte pressen efter att budgeten presenterats. "Det är fortfarande svårt att bedöma om vi passerat svårigheterna eller inte", sade han.  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090416-3.pdf  
 
 

 
 
4)  
 
Vi har skapat ett monster
 
 
Bonusdebatten kring AMF visar att Sverige har ett strukturellt administrativt problem. Det följer av den i grunden korporativa idéer som vårt samhällsbygge vilar på och som gett oss ett gigantiskt underskott på kompetens och ansvarskännande  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090416-4.pdf  
 
 

 
 
5)  
 
EU utreder Ikeas skatteflykt
 
 
EU-kommissionen har fått upp ögonen för möbeljättens avancerade skattekonstruktioner med stiftelser och bolag i skatteparadis, och har därför inlett en utredning av detta. Det erfar Realtid.se från källor med kontakter inom EU-organisationen i Bryssel, EU-kommissionen och EU-parlamentet.  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090416-5.pdf  
 
 
 

 
 
6)  
 
"Vi behöver nytänk och större flexibilitet" (Insändare)
 
 
Jönköpingsföretaget Smålandsbussen har idag cirka 100 anställda. Susanne Holm gick in i familjeföretaget direkt efter gymnasiet och har aldrig ångrat sig, inte ens när konjunkturen svajar och resebranschen får stryka på foten.  
Idag är hon vice vd och delägare i familjeföretaget. Hon efterlyser nytänk inom arbetsrätten.  
Susanne Holm kräver att man reformera arbetsrätten,  
Leif Löf kräver att man ändra fåmansreglerna  
och Mona-Lise Sandberg se över hela sjukförsäkringssystemet.  
Fyra småföretagare som alla kämpar för att förbättra företagsklimatet.  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090416-6.pdf  
 
 

 
 
Buss & kollektivtrafiken  
 
7)  
 
Att leva med hål i huvudet? Här kommer ett antal artiklar där man kan allvarligt ifrågasätta om inte en och annan har hål i huvudet!
 
 
Har du hål i huvudet chef red Anders Karlsson Trafik Forum?  
Det intressanta är inte att tidningen ny kommer från Tyskland utan det är dubbelmoralen som Anders Karlsson gör sig skyldig till. Han liksom många med honom tror att omvärlden består av ja sägare och dumhuvuden. I trafik forum framför man allehanda (osanna) synpunkter om kollektivtrafikens miljövinster, ekonomin spelar underordnad roll. Var man trycker tidningen spelar underordnad roll, inga tankar om miljö och allt annat trams Anders Karlsson gör sig till tals för, bara man kan spara in en del pengar gäller andra regler? Regler som gäller andra förståss…  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090416-7.pdf  
 
 
 

 
 
8)  
 
Bluff synad av Ulo Maasing
 
 
63 procents upplageökning! Upplagan för helåret ökar från 2400 till 3900 exemplar! Det basunerade Res&TrafikForum ut på sin hemsida och i en flod av spam för en dryg vecka sedan.  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090416-8.pdf  
 
 

 
 
9)  
 
SL:s ordförande (m) censurerade socialdemokrat
 
 
Moderaten Christer G Wennerholm såg till att stryka sossarnas tillägg i protokollet. Kritiken mot ”en alltför ensidig fokusering på pris” blev för mycket.  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090416-9.pdf  
 
 

 
 
10)  
 
Veolia förlorade t-banestrid
 
 
UPPDATERAD. Hongkong-baserade MTR tar över verksamheten i Stockholms tunnelbana från och med den 2 november 2009.  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090416-10.pdf  
 
 

 
 
11)  
 
Fransmännen slår tillbaka: ”Veolia inget monster”
 
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090416-11.pdf  
 
 

 
 
12)  
 
Veolias SL-kontrakt i farozonen
 
 
Vi kan inte använda miljontals av stockholmarnas skattepengar till att stödja ett företag som bedrar till Israels ockupation av Palestina, där mänskliga rättigheter utsätts för allvarliga kränkningar, säger Lars Dahlberg (s) som sitter i SL:s styrelse.  
 
Toni kommentar: politiska finter, ohederligt, kort minne…ännu en kandidat med hål i huvudet!  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090416-12.pdf  
 
 

 
 
13)  
 
Länsrätten avslår Veolias överklagande av tunnelbaneupphandlingen
 
 
Länsrätten i Stockholm beslöt att upphandlingen av Stockholms tunnelbana inte ska göras om.  
- Länsrättens dom är mycket överraskande och stämmer inte med vår syn på frågan och inte heller med andra rättsfall på europeisk nivå, säger Tomas Wallin, VD för Veolia Transport Sverige AB.  
 
Toni kommentar: något måste man ju kommentera med så att huvudmannen i Paris ser att ledningen gör något för brödfödan, för den som läst Veolias överklagan och har den minsta lilla kunskap om hur monopolet bland en politiserad domarkår fungera insåg nog att hela överklagan från början enbart var ett spel för galleriet.  
 

 
 
14)  
 
Utebliven buss orsakar läraroro
(Insändare)  
 
De populära naturbussarna i Skåne var för dyra och har nu försvunnit. De ska ersättas med en utvidgad kollektivtrafik, men den har inte kommit igång ännu.  
 
– Vi jobbar för fullt för att få igång trafiken så snart som möjligt. Till hösten ska bussarna gå ordentligt, säger Sofie Norrby, projektledare på Region Skåne.  
 
Toni kommentar: en fråga som tar en max 15 minuter för en privat företagare att lösa tar månader för kollektivet och monstret Skånetrafiken.  
Allt skall vara Gratis, läraren borde vara mer orolig för Sveriges ekonomi…
 
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090416-14.pdf  
 
 

 
 
15)  
 
Tänk nytt i kollektivtrafiken
(Insändare)  
Det är förvisso inte lätt att ordna kollektivtrafik på ett ekonomiskt och miljövänligt sätt. Kanske borde man fundera på nya och okonventionella lösningar tillexempel:  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090416-15.pdf  
 
 

 
 
16)  
 
Många blir utan kollektivtrafik
(Insändare)  
Länstrafiken i Norrbotten ställer in turer på ett 50-tal busslinjer över hela Norrbotten. Orsaken är ett kärvt ekonomiskt läge för länstrafiken.  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090416-16.pdf  
 
 

 
 
17)  
 
Tips: Så handskas du med psykopatchefen
 
 
Avslöjande artikel vilka som dras till monopolföretagen och inte minst kollektivtrafiken.  
Du charmas av chefen men märker snart att det är en fullblodspsykopat.  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090416-17.pdf  
 
 

 
 
18)  
 
Karin Svensson Smith miljöpartiets trafikexpert sågar elbilar
 
 
Det finns en övertro på att eldrift ska lösa bilismens miljöproblem. Energieffektivisering är det viktigaste, oavsett vad bilen drivs med, Karin Svensson Smith  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090416-18.pdf  
 
 

 
 
19)  
 
Svenska Dagbladet Brännpunkt ”Skapa förutsättningar för tåget”
 
 
Riksdagsledamoten Karin Svensson Smith och lokförare Göran Sandström gör i en gemensam debattartikel ett utspel med ett sammelsurium av transportpolitiska mål, bilar som tankar fel bränsle, hyllar monopolet och till slut att flera spår får Svensken att ta tåget.  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090416-19.pdf  
 
 

 
 
20)  
 
Han kan göra din bil 40 procent bränslesnålare
 
Två år av mer och mindre lyckade experiment, med hjälp av en gammal generator i föräldrarnas garage, i en mindre stad i centrala Israel, resulterade i Z5.  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090416-20.pdf  
 
 

 
 
21)  
 
Bussbranschens förening BR utvecklas, om än så sakta…
 
 
Varje utveckling är ett jättesteg för den annars total förstenade organisationen. Nu avser jag utveckling och inte vd:ns munväder som alltför ofta uttrycks av mindre kontakt mellan hjärnan och realiteten. Men det som äras bör - skall äras,  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090416-21.pdf  
 
 

 
 
22)  
 
Stockholms bussbolag med Kenneth Johannsson Westin buss och Johan Ekman, Strömma har gått vilse
 
 
I Tidningen Res Forum nr 2, 2009 finns det en stor uppslagen artikel baserad på ryska bussar i Stockholm. Redaktören frågade 2 bussägare i Stockholm på deras syn på ryska bussar,  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090416-22.pdf  
 
 

 
 
Turism  
 
23)  
 
EU-pengar till Öregrund
 
 
3.6 miljoner kronor. Så mycket har företagarföreningen i Öregrund fått i bidrag från EU för kompetensutveckling i företag i Öregrund och Gräsö.  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090416-23.pdf  
 
 

 
 
24)  
 
"Sverige behöver en turistminister"
 
 
Sverige behöver få en uttalad turistminister med befogenhet, kompetens och resurser. Nu!  
anser Siewert Öholm  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090416-24.pdf  
 
 
Toni kommentar:  
Ja se det är fler som börja inse fakta, av vilket skäl det än må vara men vi behöver en mer stringent turist politik om det skall bli något annat än dagens skyttegrav turism…
 
 

 
 
25)  
 
Nog finns det plats för några till?
 
 
Turismens exportvärde i Sverige är 88 miljarder kronor. Det är det värdet som utländska turister spenderar i Sverige varje år och turismen är därmed en större industri än såväl den som producerar järn och stål som bilar.  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090416-25.pdf  
 
 

 
 
26)  
 
Bryskt Mörbylånga nej till gemensamt turistprojekt
 
 
Ordföranden i Borgholms kommunfullmäktige, Jan Erici (m), Långlöt, är en nedstämd man i dessa dagar. I veckan försökte han få Ölands kommunalförbund att ta upp och behandla ett EU-projekt, som skulle ha gett Öland tre miljoner kronor på tre år. Mörbylångaföreträdarna vägrade dock blankt att ta upp ärendet.  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090416-26.pdf  
 
 

 
 
27)  
 
Hål i huvudet i Småland
 
 
Utförsäljning av hus till danskar och tyskar är inte bra för bygden. - Det blir bara fritidshus och inget fastboende, sade Claire Lieberath från Gäddeviksås på fullmäktiges allmänna frågestund. . Hon frågade ledamöterna i fullmäktige om det inte fanns möjlighet att kräva permanent uppehållstillstånd.  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090416-27.pdf  
 
 

 
 
28)  
 
VD för Ticket Privatresor slutar
 
 
Lennart Käll, koncernchef och VD för Ticket Travel Group AB, blir även VD för dotterbolaget Ticket Privatresor per den 1 april 2009. Samtidigt lämnar nuvarande VD Katarina Sjögren Petrini sin tjänst och bolaget.  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090416-28.pdf  
 
 

 
 
29)  
 
Tystnaden som samtycker är livsfarlig
 
 
…var finns den äkta känslan för människorna som ska köpa varorna och tjänsterna? Jag tror att dessa allvarstyngda män som ju mest rör sig i den egna innersta kretsen gör en del misstag därför att de nästan uteslutande umgås med varandra och delar värderingar med varandra – långt, långt från sina uppdragsgivare.  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090416-29.pdf  
 
 

 
 
30)  
 
Till slut i egen sak…och varför krisen i Sverige är abstrakt för många!
 
 
Det är lite glest mellan utgåvorna av Nyhetsbrevet ” Varning Schönfelder” vars främsta uppgift är att ta fram saker ur ett perspektiv som visar maktfullkomligheten, slöseriet med skattepengar och vänskapskorruptionen.  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090416-30.pdf  
 
 

 
 
Annons  
 
EuroCasaCar nu på Las Palmas och Teneriffa (south) flygplats!  
Du hittar oss på Las Palmas och Teneriffa syd flygplatser med kontor inne i ankomsthallen. Samma koncept, boka, svar inom 1 minut, dygnet om, gratis voucher och sms till mobilen.  
Hyr din bil i Spanien från EuroCasaCar, bättre finns inte!  
 
http://www.eurocasacar.eu  
 
Vår bokningsite är helt automatisk fungera dygnet om, alla dagar, året om!  
Svar inom några sekunder, Voucher inom 1 minut och gratis sms till din mobil telefon  
Inga rabatter, inga bonusprogram, inget snicksnack, inga flum löften, bara rakt av ett lågt pris där allt är inkluderat från första början!  
 
Vår förmånliga biluthyrning i hela VÄRLDEN!  
 
Hyr din bil i USA, Kanada, Frankrike, England, Italien och övriga VÄRLDEN  
(vi har avtal med lokala firmor i 142 länder och över 6.400 destinationer)  
 
Klicka alltid in dig på bägge webbsidorna och jämför priserna då dessa kan variera,  
vi har olika avtal med olika lokala hyrbilsfirmor på respektive destination!  
 
1) http://www.telluscar2.com  
 
2) http://www.telluscar.eu

Reklam för Spanien
Söker du information om Spanien -- Använd dig av min web http://www.spaininformation.org
Här hittar du allt

Fair use notice

The Toni Schönfelder Newsletter and website contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorised by the copyright owner. The material is being made available for purposes of education and discussion in order to better understand the complex nature of corruption in today's world. I believe this constitutes a "fair use" of any such copyrighted material as provided for in relevant national laws.

The material is distributed without profit to those who have expressed an interest in receiving the included information for research and educational purposes. If you wish to use copyrighted material from this site for purposes of your own that go beyond "fair use", you must obtain permission from the copyright owner. Toni Schönfelder cannot guarantee that the information contained in the Corruption News service is complete and correct or be liable for any loss incurred as a result of its use. Nor can Toni Schönfelder be responsible for any subsequent use of the material.


Denna sida är producerad av Toni Schönfelder. Avsändaren har inget ansvar för innehållet i sidor som är länkade -- allt material som finns i egen producerade sidorna får användas fritt och utan kostnad.

Esta página ha sido realizada por el Sr. D. Toni Schönfelder.Los realizadores de la página no se hacen responsables del contenido de las páginas enlazadas a la presente. Toda la información existente en las páginas de realización propia pueden ser utilizadas libremente y sin ningún tipo de coste.

This page has been produced by Mr Toni Schönfelder. The sender does not take any responsibility for the contents of the linked pages. The whole material in the own produced page can be used free of charge.