Ange ett namn eller sökord så får du upp alla artiklar som innehåller det du söker.
Tillbaka till Tonis hemsida

Toni Schönfelder A lifetime of innovation

Mina favoritlänkar, kolla in

Debattartiklar Ryssland

TaxFree handelns vara och icke vara

Tillägnad buss- och kollektiv branschen av Toni Schönfelder oberoende och fri debattör
Klicka på den artikel du vill läsa

Artiklar som du bara måste läsa,Vakna upp i Sverige!

Debatt artiklar av Harald Rosén (Det gäller flyg)

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationToni Schönfelder
A lifetime of innovation

Debate - Opinion in English
Russia and Baltic States

Back to Toni Schönfelders homepage

Web library, My favorites

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationVerschiedenes in Deutsch

Newsletter ”Varning Schönfelder” nr 10 den 9 juni 2008  
 
Den obehagliga sanningen…  
 
Mot korruption, vänskapskorruptionen, maktmissbruk och slöseriet med skattemedel  
 
Jag har valt en personlig, oftast kontroversiell prägel på det som skrivs, helt medvetet  
 


 
 
Ledaren  
 
SOMMAREN
är här och förutom att lyssna varje morgon på P1 tar jag mig även tid för läsning, och jag tänkte tipsa om böcker att läsa i hängmattan. Jag är inte så förtjust i memoarer och biografier från personer som glätta tillvaron och glömmer allt elände man har ansvar för.  
Likaväl finns det en del svenska begåvningar som bidragit vilka sällan uppmärksammas i vårt historielösa land där man tycks tro att välståndet är för alltid och kom av sig själv. Det finns också andra intressanta personer som du hittar via nätet lätt åtkomlig, personer man aldrig hört talas om i Sverige vilka bidragit med storverk för mänskligheten och för freden i en annars orolig värld. Få ha läst om personerna vilka som skapade grunden till EU, det var några fransmän tillsammans med tyskar, engelsmän och italienare som satte sig ned och drog upp riktlinjerna för Rom fördraget och dagens EU, europeiska unionen, en process som ledde till frihet för fler människor än någon annan statsbildning i historien.  
 
Det behövdes två förfärliga krig med över 100 miljoner döda för att inte tala om alla efterlevande, sårade fysisk eller i själen och deras kämpa glädje att bygga upp ett sönderslaget Europa. I Europa efter andra världskriget insåg några att det måste finnas en väg till samlevnad utan krig. Det skulle ta dryga 40 år innan Sveriges folk anslöt sig till det mest naturliga, inte för att medverka till att det inte blir krig utan av ekonomiska skäl, man måste vara med för att inte stå utanför världens största inrikes marknad idag med 550 miljoner konsumenter varav över 350 miljoner har euron som sin valuta. I unionen finns det över 100 miljoner medborgare vilka har en långt högre levnadsstandard än vad vi i Sverige har, för att ge dig rätt perspektiv.  
 
Källsökning:  
http://sv.wikipedia.org/wiki/Euratom  
 
http://sv.wikipedia.org/wiki/Romf%C3%B6rdraget  
 
http://ec.europa.eu/regional_policy/innovation/innovating/pdf/intro_en.pdf  
 
http://www.egfd.de/2003/index.php?page=geschichte&path=eg  
 
Skapelsen av EG - EU är säkerligen det mest spännande i vår tid, att läsa om något där vi är med och dagligen upplever den största fredliga förändringen i historien, att tillsammans möta vår framtid, sällan når dikten upp till den mest fantastiska verkligheten.  
 
Nu är det sommar i Sverige, där jag valt att bo är det merparten av året, det är i vart fall 10 månader sommar temperatur, den moderna tekniken gör det möjligt att vara med i händelsernas centrum TV och Radio samt Internet gör det möjligt, P1, TV4 eller SVT är lika naturlig för mig att vakna upp som till engelsk, tysk, spansk eller amerikanska media.  
 
En större frihets känsla har jag aldrig upplevt under min livstid.  
 
En fantastisk utveckling är det för min fortfarande levande mor ”fullt frisk i knoppen” vilken bor med oss i Alicante som är med sina 102 år imponerad av vad tekniken kan göra, hon som är född innan människan kunde flyga i flygplan. Ibland undrar jag om hon med sin stolta ålder inte har en större teknik och logisk kunskap än många 20-30 åringar. I vart fall begriper hon syftet med EU och att det är enda vägen för framtiden. Idén att utnyttja ålderdomen i ett mer behagligt klimat fick jag när jag lärde känna våra amerikanska medarbetare för rederiet i Miami. Många kom från New York och veckopendlade från Miami hem till NY. Snart blev fler och fler kvar i Miami inte minst flera av våra chefer från Sverige och Finland blev kvar i USA södern, alla välmående och driver spännande egna företag. Alicante är på samma flygavstånd från Stockholm som NY är från Miami. I USA skulle ingen komma på idén att ha synpunkter var man bosatt sig, kanske kan det en dag bli en lika naturlig för isolerade svenskar som fortfarande inte förstått tanken med EU- europeiska unionen står det på ditt pass, ifall du inte märkt av det.  
 
…här följer nu några förslag till hängmattan:  
En utmärkt bok av AXEL ODELBERG; ”Äventyr på riktigt : berättelsen om upptäckaren Sven Hedin”. Den är lättsam och trevlig, och är dessutom en riktig killbok, även om många tjejer nog uppskattar den också.  
 
Boken ”Det är inte mitt fel” av Ann Heberlein, debattör och doktor i etik är en ”måste” bok för alla som vågar läsa om ett land som gått vilse.  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080602-1.pdf  
 
EN RIKTIG THRILLER är JON KRAKAUERS ”Tunn luft”, som beskriver den mest tragiska dagen i Mount Everests historia. Den är oerhört spännande och passar utmärkt för alla länstolsalpinister.  
 
FÖRE DETTA CHEFREDAKTÖREN för Svenska Dagbladet GUSTAF VON PLATENS ”Memoartrilogi” är också synner¬ligen god sommarläsning och rekommenderas varmt. Det är så här memoarer ska skrivas: varmt, fängslande och med god självinsikt.  
 
I SOMMAR HAR VI JU också en olympiad att beskåda, och som komplement till tidningarnas OS-bilagor rekommenderar jag ett par fantastiska böcker om den totalitära regim som är värd för årets upplaga.  
 
DEN FÖRSTA ÄR ”Vilda svanar” av JUNG CHANG och den andra, som för att återkoppla till sporten, är en riktig rökare: ANHUA GAOS ”Till kanten av himlen”. Trots dessa beskrivningar är jag för att OS hålls i Kina, då detta på ett bra sätt har satt sökarljuset på de människorättsbrott som kommunist¬regimen begår. Det finns i vårt land 27% som anser att vi i Sverige skall ha en kommunistisk statsskick, dom borde ha läst dessa böcker och de som följer nedan!  
 
STALIN den röde tsaren och hans hov är en måste bok (tegelsten) skriven av Simon Sebag Montefefiore, översatt till svenska, förlag Prisma. Den som efter att läst den fortfarande har sympatier för kommunism borde undersökas i ”knoppa-mentet”  
 
Bill Clinton mitt liv, är en måste bok om man är intresserad av det amerikanska samhällsskicket och läsa om kanske vår tids bästa Presidenter, dessutom är det en god skola i hur en direkt demokrati fungera vilket måste vara en skrämmande läsning för kollektivismens Sverige, Bonnier förlag på svenska. (undrar hur många svenska regerings medlemmar skulle klara en motsvarande senatsförhör som i USA??)  
 
Ulf Nilsson med boken STASI är ett fantastiskt dokument hur det var på andra sidan Östersjön, vårt ”broderland” dit stor del av den svenska vapenexporten gick för att slussas vidare ut till alla kommunistregimer och terrorister i världen betalade med svenska biståndspengar. Boken som inget förlag ville / vågade publicera, slutligen gjorde förlaget periskop det.  
 
Stasiland är en motsvarighet till Ulf Nilsson på tyska av Anna Funder från Australien som följer ett antal familjer och deras liv i ett samhälle där människan inte har något värde.  
Utgiven av www.fischerverlag.de  
 
DEN BÄSTA BOK JAG någonsin läst är VIBEKE OLSSONS ”Molnfri bombnatt”. Tyvärr tror jag att den gått ur tryck, men jag hoppas på detta sätt få se den på nytt i boklådorna. Den finns som ljudbok, men det är inte samma sak som en riktig bok enligt min mening. Tills den går i tryck rekommenderar jag en utflykt till biblioteket för att hitta den. Som kuriosa kan nämnas att Vibeke Olsson är Jolos dotter.  
 
FÖR ER SOM VILL förkovra er mer yrkesmässigt rekommenderar jag JIM COLLINS ”Good to great”, en av få ledarskapsböcker som är värd både två och tre genomläsningar. Tror att många har nytta av att läsa denna bok om hur man gör något inte bara ganska bra, utan kanonbra. Den finns även i en välgjord översättning för er som inte vill träna både ledarskapsegenskaperna och engelskan på samma gång.  
En annan mycket tänkvärd bok är MALCOLM GLADWELLS ”Den tändande gnistan”, som visar vad som får en idé att bära.  
 
För resebransch nostalgiker kan jag rekommendera 150 osannolika berättelse av Roland Aschberg. Finns att köpa under ISBN 91-6316010-2 eller direkt av Roland, på Almöberga Gård i Hammenhög tel 0414 32009  
 
OM NI NU MÅSTE läsa deckare på sommaren så finns det även sådana som har verklighetsan¬knytning. Jag rekommenderar i så fall HELENA HENSCHENS ”I skuggan av ett brott”, den är sensationellt välskriven och riktigt spännande.  
 
Och till slut, botanisera igenom min webbsite och börja med denna artikel som adrenalin höjare http://www.toni-schonfelder.com/swe.asp?kat=4&id=824&show=824  
 
Ha nu en trevlig sommar – mitt Nyhetsbrev utkommer lite glesare och finns alltid att läsa på dygnet om på min webbsida. http://www.toni-schonfelder.com  
 

 
 
”Klimatfrågor, det blir allt häftigare, detta Nyhetsbrev är späckat med spännande inlägg” alla bio, etanol och andra vilseledda personer blir mer eller mindre avklädda.  
 

 
 
Kollektivtrafiken & Buss  
 

 
 
1)  
 
Bussbranschen får en ny historisk chans – en chans inga fler!
 
”kräv avreglering och inte omreglering!”  
 
I och med att Infrastrukturministern Åsa Torstensson gav uppdraget till Rikstrafikchefen Ulf Lundin till sep 2009 presentera hur Sveriges kommunikationer skall fungera utan hänsyn till länsgränser. Det blir en huggsexa mellan alla småpåvar i länsbolagen som nu ser sina jobb flyga all väg, men det ger branschen en chans att kräva en total avreglering och BR skall sluta med att tjata om miljövinster som inte finns, och slutar med allt annat dravel ni sysslar med, koncentrera er på att kräva en total avreglering annars är risken stor att de få privata företag försvinner dom också. Planhushållningens företrädare är oftast inte enkla att slå ihjäl, det kan man lära sig från dom forna öststaterna på andra sidan Östersjön. Ta intryck istället av England och hur man med modern teknik (det har man missat i UK) kan skapa en konkurrensutsatt trafik där kunden bestämmer med vem och när han skall resa – Ulf Lundins uppdrag att se över kollektivtrafiken skall ses i ett större perspektiv och då gäller inte längre BR:s intresseklubb, Busslink, Swebus, Göteborgs Spårvägar och andra potentater anställda av skattebetalarna. Ni har skyldigheten att se det ur ett branschintresse och inte ur era snäva egen intressen det är skillnaden från att driva ett företag och vara styrelsemedlem i en riksorganisation, ni har hitintills varit väldigt dåliga på att skilja åt egen intressen från bransch intressen. BR skall koncentrera sig på kravet avreglering och inte omreglering, att säkerställa den tekniska omställningen som krävs bort från fossila bränslen till bränslen med 0 utsläpp.  
Eller lägg ned BR och börja om från början!  
 

 
 
2)  
 
Ny transportmyndighet bildas
 
 
Ny Generaldirektör Staffan Widlert http://www.regeringen.se/sb/d/10496/a/104162  
Transportstyrelsens huvudkontor kommer att förläggas till Norrköping, det blir en ny jättemyndighet med helt nya befogenheter som berör alla i Sverige och inte minst trafikföretagen. Därför skall Ulf Lundins uppdrag att se över kollektivtrafiken ses i ett större perspektiv och då gäller inte längre BR:s intresseklubb, Busslink, Swebus, Göteborgs Spårvägar och andra potentater anställda av skattebetalarna. Ni har skyldigheten att se det ur ett branschintresse och inte ur era snäva egen intressen det är skillnaden från att driva ett företag och vara i en riksorganisation, ni har hitintills varit väldigt dåliga på att skilja åt intressen. Det är chansen att begära en total avreglering så att branschen blir fri från planhushållningen, kräv avreglering och inte omreglering! Annars blir bussbranschen insnärjd i jättemyndigheten och då kan ni ju fundera över hur mycket man kommer att lyssna på branschspecifika frågor kontra vägar, flyg och sjöfart. Ta chansen och kom ur planhushållningen ni kommer annars bli stämplade för livet!  
 

 
 
3)  
 
"Ny lag om kollektivtrafik flyttar makten från länen"
 
 
Infrastrukturminister Åsa Torstensson aviserar moderniserad trafiklagstiftning: Regeringen beslutade i veckan att utreda hur kollektivtrafiken ska bli effektivare. Länet som administrativ gräns är numera för litet för kollektivtrafikens organisation. Därför beslutar regeringen i dag om att tillsätta en utredning som ska mynna ut i en modernare och effektivare lagstiftning för kollektivtrafikens tillväxt i hela landet.  
 
Toni Kommentar: Bussbranschen BR har tidernas chans att påverka och det finns bara ett enda krav, den totala avregleringen…bort med länsbolagen, bort med pampväldet, bort med slöseriet av skattepengar… avreglering och inte omreglering!  
 
Läs hela artikeln och Toini´s kommentar på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080609-3.pdf  
 
 
 
 

 
 
4)  
 
12 dagars regel kommer tillbaks – bra nyhet för bussresearrangörerna
 
EU parlamentet har tagit intryck av den massiva protesten från Europas bussresearrangörer och lovar till 2009 återinföra 12 dagars regeln, detta beslutades den 5 juni i Bryssel.  
Den 13:e juni skall EU ministararna godkänna den nya regleringen som skall gälla från 1 jan 2009  
 

 
 
5)  
 
Concordia och Swebus med överskott?
 
 
Insändare 1  
Tjena Toni.  
Man blir lite konfunderad när du skriver att Concordia buss går med vinst?.  
Spariver eller ständiga bytandet av tjänstemän i den högre skalan. Investerings oförmnågan är stor, Inga turistbussar.  
... trasiga bussar o viten e de också vinster eller kan de omvandlas till vinst.  
Som sagt var "Va va det rellingen sa? fan trot"  
 
Insändare 2  
Swebus ställer in enormt mycket turer på Värmdö-  
landet p.g.a. personalbrist.  
 
läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080609-5.pdf  
 
 

 
 
Etanol, Bio bränslen, svenska industritoppar tar till ordet nu – läs här och tillhör dem som är uppdaterade – du som följt detta Nyhetsbrev klimatdebatten – känner igen sig – nu kommer svenska eliten och bekräfta – Sverige har gått in i en irrväg – en dyrbar sådan!  
 
6)  
 
Jorden går inte under av utsläpp och uppvärmning
 
 
Det är varken realistiskt eller nödvändigt att minska koldioxidutsläppen.  
Mer koldioxid gynnar tvärtom livsmedelsförsörjningen. Vi kan bränna så mycket olja vi vill utan att orsaka skadlig uppvärmning. Fokusera i stället på  
de verkliga och växande miljöproblemen i den snabbt växande nya världen,  
skriver tidigare Sandvikchefen Per-Olof Eriksson och styrelseledamoten i Volvo.  
Även sentida variationer har varit av betydande styrka utan att kunna skyllas på mänskligheten. Exempel: den södra delen av Grönland grönskade på 1000-talet och var åter istäckt på 1500- talet.  
 
Läs hela artikeln som satt blodådrorna i svallning på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080609-6.pdf  
 
 

 
 
7)  
 
De tar ton om klimathotet
 
 
En rad näringslivstoppar sluter nu upp bakom tidigare styrelseproffset Per-Olof Erikssons utspel om miljön.  
”Objektivt finns det inga bevis för att koldioxidutsläppen är så skadliga som man framställer dem”,säger industrimannen Sverker Martin-Löf. ”Det är tveksamt att driva klimatfrågan så kraftfullt och med sådan betydande skada för svensk basindustri. Men det är klart att det ligger i väldigt mångas intresse att driva frågorna”  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080609-7.pdf  
 
 

 
 
8)  
 
Och i Sverige skall vi uppfinna hjulet på nytt – med några miljarder i stödpengar, som skattebetalarna förväntas att betala?
 
 
På en konferens i Göteborg i förra veckan angav Sune Wännström från Sekab ( Sveriges Etanol tillverkare som förbrukat snart 30 miljarder kronor och är konkursfärdig?)  
Två metoder för tekniken: kemikalier och enzymer. Men han lade också till: ”För att få ned kostnaderna måste enzymerna bli tre eller fyra gånger billigare än i dag.”  
Sune Wännström nämnde inte att det finns ytterligare en metod: den biologiska, via mikroorganismer, bakterier om ni så vill.  
Och han glömde att berätta att den metoden är gratis, eftersom bakterierna förökar sig själva
.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080609-8.pdf  
 
 

 
 
9)  
 
Sopig etanol ger bränsle åt energidebatten
 
 
...Minskar utsläppen radikalt Men nu kommer alltså de lätt svindlande resultaten: Coskata hävdar att företaget kan tillverka etanol för 1 dollar per gallon, halva nettokostnaden mot bensin. Metoden minskar utsläppen av koldioxid med över 90 procent. Man får ut 7,7 gånger mer energi jämfört med hur mycket energi som går åt vid tillverkningen, enligt en analys från statliga Argonne. Etanolen kan tillverkas lika effektivt i små, lokala fabriker. Inga transporter behövs. Det går åt mindre än en liter vatten per liter etanol, medan etanol från majs kräver tre till fyra gånger mer. Man får ut 50 procent mer etanol ur råvaran än om man använder majs. Och nästan vilken råvara som helst kan alltså användas.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080609-9.pdf  
 
 

 
 
10)  
 
G8-mötet i Japan vänder ”världs skutan” bort från fossila alternativ bränslen över till vätgasen / hydrogen – nu kommer förändringen med stort genom slag!
 
 
Toyota, som ger alla delegater 70 st H2-bilar och bussar under konferensen  
Danmark har sänt sin statsminister Fog Rassmussen till Bush för information om Danmarks vind-hydrogen-lösning på klimatproblemen inför G8-mötet  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080609-10.pdf  
 
 

 
 
Samhälle  
 
11)  
 
Så blir vi världsbäst på forskning
 
 
Det räcker inte med statliga forskningsmiljarder. Här är förslagen som Leif Johansson, Lena Treschow Torell och 28 andra tungviktare målar upp i ett unikt manifest inför höstens forskningspropostition. Målet är att ta Sverige till innovationstoppen.  
 
Innan artikeln: Toni kommentar:  
Jadåså, då har 28 tungviktare bekräftat det du kunnat läsa till och från i detta Nyhetsbrev, vi i Sverige är från körda på alla plan av omvärlden och det är själv förvållat, krisen är nu så stor att dessa 28 tungviktigare tillsammans anser sig tvingade gå ut med en debatt artikel. Dessa 28 tungviktare som har direkt kontakt med maktens korridorer och regeringsledamöter mer än 1 gång i halvåret.  
Vad är det för folk i regering och opposition som har så svårt att ta till sig det mest elementära, att vi behöver mer utbildning, inte mindre, vi behöver ett avreglerat samhälle och inte mera reglerat, vi behöver mer utrymme för innovatörer och inte mindre, vi måste ta bort alla bromsklossar i samhället vilket innebär bort med monopolen, avreglera där det går, sätt individen i förarsätet, social Sverige har havererat det begriper de flesta förutom LO kollektivet som bevakar sin maktposition och skiter i individen. I själva verket är debatt artikeln ett ynkedomsbevis på ett land som rattas av folk med ringa förståelse varifrån pengarna kommer, och monopolister som gör allt för att jävlas med sina kunder och entreprenörerna, kollektivtrafiken är ett lysande exempel på när allt går fel och likaväl finns det folk som stöder eländet, till och med den branschorganisation som är till för att ta vara på de privata företagens intressen, de få som finns kvar, men det gör dom inte då föreningen tagits över av motparten och medlemmarna fattar ingenting. Det vore som om LO tog över Arbetsgivarorganisationerna, omöjligt säger du, inte inom bussbranschen, vad säger dig detta?  
Toni
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080609-11.pdf  
 
 

 
 
12)  
 
Till minnet av en stor svensk som inte fick lov…
 
 
Mannen med kapaciteten att destruera kolföreningar utan att avge koldioxid , Alf Johansson, Thermo Rec, Lilla Edet dog för några dagar sedan.  
Hans mångåriga kamp för att under vakum och temperaturer kring 900 grader Celsius fälla ut kolatomerna till carbon black + gaser som restprodukt utan att avge en enda atom koldioxid, föll aldrig i god jord i Sverige.  
Trots viktigt protokoll av Göteborgs Kommun stoppades samarbetet 2001 då Valfrid Paulsson NVV gav order om att allt kommunalt avfall skulle förbrännas (därmed öka på koldioxidutsläppen och många andra sjukdomsalstrande ämnen). Han var ifatt Kvaerner med deras Carbon Black metod att alstra vätgas. Just att han enkelt fick fram vätgas gjorde att vetot blev relevant. Sönerna har nu fått hand om dödsboet med flera nya patent inom samma smarta områden. Där rök chansen till ännu ett miljardföretag i Sverige!  
 
Olof Tegström  
 

 
 
13)  
 
Svenska Bankers ansvar i Baltikum och vad det innebär för Silja Tallink
 
 
Låt bankerna ta smällen!  
Riksbankschefen STEFAN INGVES varnar i dagens finansiella stabilitetsrapport för möjligheten för ett ”kraftigt” prisfall på kommersiella fastigheter. Inte att förvåna eftersom hans karriär egentligen startade i och med att han fick ta hand om eftervärkningarna efter den finansiella kollapsen som drabbade Sverige i och med finanskrisen i början av 1990-talet. En kris som startade i fastighetssektorn och fick djupa efterverkningar på den reala ekonomin. Ingves har säkert krisen i färskt minne efter att ha varit chef för Securum där alla problemkrediter i slutändan hamnade.  
 
DESSUTOM VARNAR han för stigande kreditförluster för Swedbank och SEB i de baltiska staterna. Länder som är på väg in i en djup lågkonjunktur efter att ha levt loppan på lånade pengar under en lång följd av år. Och där svenska banker har varit högst medskyldiga till extravaganserna.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080609-13.pdf  
 
 

 
 
14)  
 
Ta ansvar för dina handlingar  
 
Det var inte mitt fel!
Det pågår idag en massflykt från ansvar,  
Faktum får kritik för namnpublicering Faktum, de hemlösas tidning i Göteborg, har beslutat att publicera namn på tjänstemän inom socialtjänsten som redaktionen anser har fattat märkliga eller felaktiga beslut. Olämpligt tycker SKTF som tänker anmäla tidningen till Pressombudsmannen.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080609-14.pdf  
 
 

 
 
Turism  
 
15)  
 
44 miljoner ska gå till turistföretag i Jämtland
 
 
Jämtland Härjedalen turism ska dela ut 44 miljoner kronor till turistföretag i länet fram till 2011. Pengarna är EU-medel och ska bland annat leda till en ökad omsättning, från 3,3 miljarder till 3,7 miljarder årligen. Kommunerna i länet, länsstyrelsen och landstinget är medfinansiärer.  
 
Toni kommentar:  
Åså var det nya utdelningar till branschen som inte begriper att använda pengarna annat än till att hålla igång sjuka politikerstyrda verksamheter
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080609-15.pdf  
 
 

 
 
16)  
 
Jimmy Fredriksson: I Göteborg ser allt ut som vanligt...
 
 
Usch, vad är det som händer? Det är lätt att bli orolig.  
Det känns som om Göteborg har vänt sig baklänges mot framtiden.  
...Det finns bara ett omtalat nybygge från Göteborg som tryckts på vykort. Det är ostindiefararen Götheborg. Och hon ligger i Stockholm!  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080609-16.pdf  
 
 

 
 
17)  
 
Sverigeturismen känner ännu inte av konjunktursvackan
 
 
Gästnätterna på hotell, stugbyar och vandrarhem ökade enligt Nutek/SCB med +9 % under april och sammantaget efter april ligger ökningen på +6%. Hemmamarknaden har hittills ökat med +4% och utlandsmarknaderna med +17%. Det senare är till en stor del en effekt av återhämtningen i fjällvärlden.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080609-17.pdf  
 
 

Reklam för Spanien
Söker du information om Spanien -- Använd dig av min web http://www.spaininformation.org
Här hittar du allt

Fair use notice

The Toni Schönfelder Newsletter and website contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorised by the copyright owner. The material is being made available for purposes of education and discussion in order to better understand the complex nature of corruption in today's world. I believe this constitutes a "fair use" of any such copyrighted material as provided for in relevant national laws.

The material is distributed without profit to those who have expressed an interest in receiving the included information for research and educational purposes. If you wish to use copyrighted material from this site for purposes of your own that go beyond "fair use", you must obtain permission from the copyright owner. Toni Schönfelder cannot guarantee that the information contained in the Corruption News service is complete and correct or be liable for any loss incurred as a result of its use. Nor can Toni Schönfelder be responsible for any subsequent use of the material.


Denna sida är producerad av Toni Schönfelder. Avsändaren har inget ansvar för innehållet i sidor som är länkade -- allt material som finns i egen producerade sidorna får användas fritt och utan kostnad.

Esta página ha sido realizada por el Sr. D. Toni Schönfelder.Los realizadores de la página no se hacen responsables del contenido de las páginas enlazadas a la presente. Toda la información existente en las páginas de realización propia pueden ser utilizadas libremente y sin ningún tipo de coste.

This page has been produced by Mr Toni Schönfelder. The sender does not take any responsibility for the contents of the linked pages. The whole material in the own produced page can be used free of charge.