Ange ett namn eller sökord så får du upp alla artiklar som innehåller det du söker.
Tillbaka till Tonis hemsida

Toni Schönfelder A lifetime of innovation

Mina favoritlänkar, kolla in

Debattartiklar Ryssland

TaxFree handelns vara och icke vara

Tillägnad buss- och kollektiv branschen av Toni Schönfelder oberoende och fri debattör
Klicka på den artikel du vill läsa

Artiklar som du bara måste läsa,Vakna upp i Sverige!

Debatt artiklar av Harald Rosén (Det gäller flyg)

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationToni Schönfelder
A lifetime of innovation

Debate - Opinion in English
Russia and Baltic States

Back to Toni Schönfelders homepage

Web library, My favorites

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationVerschiedenes in Deutsch

 
Newsletter ”Varning Schönfelder” nr 16 den 21 maj 2007  
Mot korruption, vänskapskorruptionen, maktmissbruk och slöseriet med skattemedel  
 
Jag har valt en personlig, oftast kontroversiellt prägel på det som skrivs, helt medvetet  
 


 
 
Ledare  
 
Stockholm och Visitor Board http://www.stockholmtown.com är en skamfläck för Sverige och Stockholm. Det fanns en stor förhoppning när Martin Rosborg tillträdde men han som övriga företrädare väljer att jamsa med diffusa politiker och låter skattebetalarna betala lekstugan.  
Och det är inga småpengar som man använder för att med skattepengar bokstavligen slå ihjäl privata företag som arbeta med att sälja Stockholm kommersiellt.  
 
Martin Rosborg har väl insett sin begränsning och bygger istället ett hus i Thailand för en kommande tid efter ”Stockholm”, hans intresse för Stockholm har väl aldrig varit i topp annat än dom första veckorna efter att han tillträdde som chef. På topp är den naturligtvis när det är fest tjo och tjim då lever Martin upp. I den vardagliga lunken har det gått så långt att han till och med försvara att den skattesubventionerade verksamhet som ”hans” verksamhet syssla med skall konkurrera med dom privata aktörerna. Så talar en sann svensk format av den politiska och nära vänners omvärld där vänskapskorruptionen bokstavligen lyser i pannorna.  
Management by Wining and dining!  
 
Svensk turism är i huvudsak en skattesubventionerad verksamhet där kommunerna genom uppfinningsrika konstellationer äger eller i vart fall kontrollera verksamheter samtidigt som det i Stockholms kommun finns minst 5 andra privata företag i Stockholm med samma eller snarlikna produkter, det handlar om etik och moral samt vad staten, kommunen skall satsa på baserat med skattepengar och vad privat företagsamhet skall sköta. I den svenska lagen står det tydligt att kommuner inte skall ägna sig åt verksamheter som sköts av privata företagare, en lag som samtliga svenska kommuner bryter dagligen emot och ett tafatt folk står där med skygglappar förrådda av medlöparna typ moderaten Ulf Adelsohn som finns med och suger ut sin bit och därmed tystar debatten, svensk halv sosse kommunistisk debatt nivå. SHR Mats Hulth, Ulf Adelsohn, Föreningen svensk turism FÖRTUR Eva Hedenström, Martin Rosborg, Ejnar Söder och hela bunten släng er i väggen!  
 
Svensk turism, att bråka, baktala, använda skattepengar för att slå ut misshagliga konkurrenter vilket i praktiken innebär misshagliga personer skall man ”döda”!  
Och med denna attityd tror man sig kunna konkurrera i världen om turism, det är så man baxnar, vilka klåpare som sitter vid makten fortfarande år 2007.  
 
Den borgerliga Alliansen tycks inte veta hur man skall tackla problemet, istället låter man Kommunen föra slaget i domstolar och EU domstolen och för detta använder man återigen skatte pengar. Påhejat av klåparna inte officiellt men väl i det tysta sittandes med för många glas konjak till kaffet hemma hos någon av hotellcheferna som tillhör medlöparna.  
 
Det är för tragiskt – ännu mer tragiskt är att alla berörda tillåter denna sandlåda verksamhet samtidigt som omvärlden springer ifrån oss. Svensk turism ropar istället på mera bidrag med sossen Hulth och medlöpare Carlsson i spetsen, det behövs inte mer pengar, svensk turism behöver folk med ansvar och initiativ. Svensk turism behöver frihet och nya entreprenörer och vi måste få stopp på jantefolket. Att detta kan fortgå beror enkom på att hela näringen erhåller skattepengar i en eller annan form, resterande företag har lämnat Sverige och sköter verksamheten från andra länder. Rätt så!  
MAUD OLOFSSON tar upp ett lagförslag från kistan  
"Ny lag ska förbjuda kommuner att tränga ut privatföretag" mer om detta kan du läsa i artikel nr 9  
 
Varför lever vi svenskar som vi gör? För att vi vill ha det så kanske?  
Staten bestämmer åt svenskarna i allt! Och vem är staten?
 
 

 
 
Buss & kollektivtrafiken  
 
1)  
 
Media slaget mellan busstidningen och res & trafik forum
 
http://www.busstidningen.se ----- http://www.rt-forum.com  
 
Tidningen res trafik forum har gett in sig på den av Busstidningen totalt behärskade marknaden som annonsblad fast mycket tjusigare där busstidningen sedan årtionden ger ut en årlig matrikel för bussresearrangörerna i norden där svensk turism presentera sina produkter.  
 
Tidningen res & trafik forum har väl sneglat på denna produkt och i sin iver att vara störst gav man sig på denna lilla men väl så lönsamma marknad och skulle ge ut et eget annonsblad, tjusigt det också. Resultatet är allt annat än lysande eller så kan man påstå det blev en flopp trots TS statistik och andra hokus pokus argument. Res & trafik forum ägs sedan några år av Mentor Communication ett ekonomiskt sorgebarn men därom mer längre fram. Mentor Communication drivs av en drillat VD som har total koll på det mesta och med det nedslående resultatet som res & trafik forum presenterade tog VD:n Mikael Heinig kontakt med Bjarne Willmarsgård och resten kan du läsa på pdf länken nedan…  
 
Senaste numret nr 4 - 2007 av tidningen bussbranschen http://www.busstidningen.se har fått ännu en gång ett betydigt lyft med nya skribenter där gamle bussräven Thomas Johansson är tillbaka.  
Ny skribent är Jan Röhne. Jon Röhne är son till Torsten Hallberg och jobbar som journalist på en datortidning. Tjejen som gjorde knäcket på Tottes Bussar Lina Rosengren i Visby är dotter till Torsten Hallberg. Jobbar också som journalist i sitt dagliga liv.  
Nu börja det bli spännande hela familjen Hallberg är med och skriver?  
 
I Bussbranschens ankdamm belyser redaktören Bjarne Willmarsgård http://www.busstidningen.se förhållandet i en bransch som består av 2 tidningar under rubriken Högst Personligt.  
 
Tidning nummer 2 är http://www.rt-forum.com som under åren gjort anspråk vara den ledande tidningen i Norden med betoning på ha varit.  
Konkurrens är viktig även inom media det är här liksom i alla andra branscher kunden som avgör. Valet är fritt förutom inom kollektivtrafiken där skall alla tvingas till något och för detta har man en väl utvecklat lobbning som betalas enbart med skattepengar och dom som står bakom allt militant är SLTF tillsammans med BR som håller res & trafik forum ekonomiskt under armarna.  
 
Vårt ekonomiska system bygger på tillväxt och jag förmodar att för tidningen res & trafik forum har det börja bli lite segt, kanske rent av stillestånd varför kostnaderna stiger och inkomsterna hänger inte med?  
 
Läs hela artikeln på denna pdf länk  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070521-1.pdf  
 
 

 
 
2)  
 
Thomas Johansson rapporterar
i nya numret av Busstidningen om ett 2 dagars seminarium med rubriken ”Hur få fler att åka kollektivt”?  
 
Om detta är den svenska eliten så har jag en hälsning: Go Natt Sverige!  
Sicket gäng dom överträffar Mupparna med en stor skillnad att Mupparna är en kul och underhållande och gänget i reportaget en katastrof!  
 
Svensk industri ökade sina utsläpp med 500.000 ton under 2006 genom myglet med miljöcertifikaten som är århundradets största falseri. Inte förvånande kunde BR tidigare informera att man inte hade något emot att inkluderas i miljöcertifikat systemet. Det är f-n mig dags för en tvångströja hos en och annan på BR kansli och styrelse.  
 
Thomas Johanssons slutkläm ”utvecklingen i Sverige känns ankdammsmässigt och provinsiell och Visionslös”. Rätt Thomas, känns tryggt att ha dig tillbaks!  
 
Läs hela artikeln på denna pdf länk  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070521-2.pdf  
 
 

 
 
3)  
 
Branschen uppfinner hjulet gång på gång
 
http://www.rt-forum.com  
Varför utvecklas branschen i snigelfart?  
Och varför har vi inte kommit längre?  
 
Det frågar Trivectors Christer Ljungberg och ger själv svaret: Ingen tar något samlat ansvar för kunskapsuppbyggnaden. I stället uppfinns hjulet, gång på gång.  
Ljungberg konstaterar att kollektivtrafiken idag har ett guldläge, tack vare klimatdebatten.  
Men, säger han, branschen är förvånansvärt passiv, medan bilindustrin utnyttjar situationen  
 
Toni kommentar:  
Rätt fråga, rätt svar, i brist på annat uppfinner man hjulet gång på gång, en läsvärd artikel för dom som är prenumeranter. Hur det är möjligt att uppfinna hjulet på nytt gång på gång? Enkelt, genom bidrag till dom som säljer sig till SLTF & BR samt till andra institutioner där man gödsla med skattepengar, man köper lojalitet och får tillbaks tillrätta lagde åsikter som förs fram som en egen sanning!  
Så här går det till i dagens Ryssland!  
 

 
 
Samhälle  
 
4)  
 
Man ville väl. Men det blev fel.
 
Tre av fem intjänade kronor - eller i snitt 64 procent av inkomsten - hamnar via olika skatter i statskassan. Dessa pengar har den enskilda individen sedan ingen som helst makt över.  
 
Att staten tar en oproportionerligt stor del våra pengar och ger tillbaka till sådant de tycker är politiskt rätt har fått en rad negativa konsekvenser. Bra exempel är den svenska turism och hur man sköter kollektivtrafiken.  
 
När svensken väl kommit upp på en viss nivå, blivit medelinkomsttagare, så skall det mycket till för att han eller hon skall tjäna något extra på att jobba hårdare eller satsa mer. Genom långtgående ambitioner att utjämna inkomstklyftorna har politikerna - läs socialdemokraterna - i princip lyckats utplåna sambandet mellan materiellt välstånd och egen ansträngning. I alla fall för en majoritet av befolkningen. Man ville väl. Men det blev fel. I princip alla delar av livet är vi svenskar hårt styrda av staten. Mer än människor i andra länder. Det är faktiskt på tiden att vi får tillbaka i alla fall en del av makten över våra liv.  
 
Läs hela artikeln på denna pdf länk  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070521-4.pdf  
 
 

 
 
5)  
 
Sverige och framtiden!  
Nog finns det visioner i världen – men var finns motsvarande i Sverige?  
 
Här kommer några rubriken som du kan läsa mer om på länken efter artikeln!  
 
Tunnel Ryssland-USA planeras!
 
Schillerinstitutets förslag om knyta ihop världen i ett gigantiskt infrastrukturnät har tagit ett stort steg framåt. På en konferens i Moskva den 24 april 2007 samlades flera hundra regeringstjänstemän och trafikforskare från Ryssland, Japan, Sydkorea och USA för att diskutera ett projekt som skulle länka upp den amerikanska kontinenten till den eurasiska landbron  
 
Danmark debatterar:  
Magnetsvävartåg och global infrastruktur
 
Den 12 april 2007 framträdde en delegation från Schillerinstitutet under ledning av ordförande Tom Gillesberg inför folketingets trafikutskott för att presentera institutets förslag till en magnetsvävartåglinje (maglev) mellan Köpenhamn och Århus, som skulle korta restiden mellan Danmarks två största städer till bara drygt 25 minuter. Veckorna innan hade Schillerinstitutets förslag uppmärksammats i flera tidningar och medier (se Fysisk ekonomi april 2007). Trafikutskottet tog emot förslaget med stort intresse och ville veta mer om detaljerna i det framlagda projektet.  
 
Artikeln handlar också om vad som sker i Japan, Kina, Tyskland och Holland  
Bygg bron till Finland!
 
När skall Sverige ta tag i framtiden och bygga bron till Finland via Åland, så att Göteborg/Stockholm kan kopplas till Helsingfors/S:t Petersburg och den Transsibiriska järnvägen? Hinner vi innan tåget går från S:t Petersburg till Argentina? Har AP-fonderna spelats bort på bubblor i aktier, fastigheter eller riskkapital innan regeringen börjar använda dem för att bygga för framtiden?  
 
Ännu en bro till Finland  
Den 4 maj 2007, några dagar efter att ovanstående insändare hade publicerats, rapporterade Expressen om den hittills mest diskuterade fasta förbindelsen över Bottenhavet, nämligen den som kan dras mellan Umeå på den svenska sidan och Vasa på den finska sidan, vid sundet som heter Kvarken. Det är där Östersjön är som smalast. Nyheten var att Kvarkenrådet, en samarbetsorganisation mellan svenska och finska regionala myndigheter, har uppdragit åt sin trafikarbetsgrupp att undersöka möjligheten av en fast förbindelse över Kvarken. Ett konsultföretag har redan konstaterat att det är klart tekniskt möjligt att bygga en tunnel under Kvarken.  
 
Läs hela artikeln på denna pdf länk  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070521-5.pdf  
 
 

 
 
6)  
 
Länsstyrelsen i Västerbottens län  
 
Nämnden för regional utveckling flyger till Bryssel
 
 
Söndagen den 20 maj 2007 åker nämnden för regional utveckling vid Västerbottens läns landsting till Bryssel. På agendan står bland annat att besöka Margot Wallströms kabinett, Svenska EU-representationen, EU-kommissionens generaldirektorat för regionalpolitik och Västerbotten och Norrbottens Brysselkontor North Sweden.  
 
Syftet med resan är att förbättra landstingets och Västerbottens strategiska EU-kontakter inför kommande strukturfondsperiod 2007–2013. Västerbotten, som berömts av kommissionär Danuta Hübner för sina framgångsrika EU-projekt, kommer från och med 2007 vara ett Mål 2-område. Flertalet ansökningar från Västerbotten förbereds inom just Mål 2, men också inom Interreg-programmen och EU:s forskningsprogram Sjunde ramprogrammet.  
 
Toni kommentar: och vad kommer ut av dessa resor? En massa bidrag som pytsas in i olika kommunal förlustprojekt som ytters försvårar konkurrensen från den lilla skärv av privata företag som försöker överleva som tack för det har skatte, hälso myndigheter och andra hela tiden att slåss emot.  
 
Läs hela artikeln på denna pdf länk  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070521-6.pdf  
 
 

 
 
7)  
 
En sann (?) berättelse från ankdammen Sverige
 
 
Aktör: Förre statsministern Göran Persson  
svaranden Marika Ehrenkrona  
Svt koncernen: Public Service blev Perssons Private Service.  
 
Och istället för att se verkligenheten som den var och hålla sig till sanningen om vad som hände, kommer nu en riggad historia med en kaskad hånfulla okvädningsord mot mig som person.”  
 
Persson anklagar mig som ordförande för att vara en ”klantskalle” för att socialdemokraterna ändrade sig och gick emot sitt eget förslag. ”Jag skulle alltså vara ”inte vuxen uppgiften” för att hans partivänner efter tre månaders process kom fram till Berner men inte stod pall i tre dygn mot de påtryckningar som följde när förslaget blev offentligt.”  
 
Det är inte bara elakt och hånfullt.  
 
Läs hela artikeln på denna pdf länk om pajkastningen mellan sossar och sossar  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070521-7.pdf  
 
 

 
 
Turism  
(svensk turism försnillar 3 miljarder kronor årligen i bidrag)  
 
8)  
 
Kritik mot campingförsäljning, tjusigt svenska politiker, tjusigt!  
Campingen i Katterjåkk, nära Riksgränsen, görs om till en förening och camparna måste köpa sin husvagnsplats för 125 000 kronor. Många av husvagnsägarna anser att det blir turism för rika och är kritiska mot Kiruna kommun som för en tid sedan sålde campingen till ett företag.
 
 
Läs hela artikeln på denna pdf länk  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070521-8.pdf  
 
 

 
 
9)  
 
Management by Wining and dining!
 
 
Stockholm och Visitor Board http://www.stockholmtown.com är en skamfläck för Sverige och Stockholm. Det fanns en stor förhoppning när Martin Rosborg tillträdde men han som övriga företrädare väljer att jamsa med diffusa politiker och låter skattebetalarna betala lekstugan.  
 
Och det är inga småpengar som man använder för att med skattepengar bokstavligen slå ihjäl privata företag som arbeta med att sälja Stockholm kommersiellt.  
 
av MAUD OLOFSSON "Ny lag ska förbjuda kommuner att tränga ut privatföretag"  
För att ett förbud skall få meddelas måste verksamheten eller förfarandet vara skadligt från allmän synpunkt. Verksamheter som visserligen snedvrider konkurrensen men tillgodoser andra samhälleliga intressen av vikt, exempelvis att bereda ungdomar och handikappade arbete, ska inte drabbas. Men vad vi måste se till är att staten, kommuner och landsting håller sig till det offentliga kärnområdet och inte slår undan benen för privata gym eller kaféer. Vår förhoppning är att lagändringen ska kunna träda i kraft redan den 1 januari 2008.  
 
Läs hela artikeln på denna pdf länk  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070521-9.pdf  
 
 

 
 
Miljön  
 
10)  
 
Klimathot ämnet på mp-kongress
 
 
Högre miljöskatter och mer kollektivtrafik var några av miljöpartiets budskap när språkröret Maria Wetterstrand öppningstalade på miljöpartiets kongress i Norrköping idag.  
Däremot ingenting om någon satsning på biogas som drivmedel.  
 
Har mp kommit till insikt att man kört Sverige rätt in i en återvändsgränd?  
Det ligger nära tillhands efter att samtliga mp politiker erhöll flera mail från mig med klipp från forska världen om Etanoltes skador vilket drabbar alla – och då spelar det ingen roll vilket parti man tillhör, etanol avgaserna och andra verkningar är förödande och definitivt inte miljöfrämjande.  
 
Peter Eriksson pratade bort Etanol satsningen och alla förlorade miljarder med krumbukta argument om framtiden där vätgasen nu inte alls längre var tabu belagt, Peter och & co ni är en skam för Sverige utan hållbarhet lever ni bara på paroller som alla anarkistpartier gör i världen!  
Hoppas att väljarna lär sig en gång för alla, vi i Sverige är nämligen grundlurade!  
 
Införandet av miljöcertifikat som gav svensk industri att köpa certifikaten på kontinenten och samtidigt ökar utsläppen med en halv miljon ton enbart under år 2006 i Sverige sådant vill ingen bli påmind om.  
 

 
 
11)  
 
Fjärrvärme släpps ut i luften
 
 
Med stigande elpriser blir det allt lönsammare för kraftbolag som Tekniska verken i Linköping att producera mer elektricitet i de kraftverk där man också tillverkar fjärrvärme.  
 
Toni kommentar:  
Vilket drivmedel använder man sig av för att elda kraftvärmeverken? I Sverige använder vi kol och olja. Båda släpper ut mängder av Co2 ett enda kraftverk som i Östergötland släpper ut mer Co2 än alla Sveriges bussar gemensamt.  
 
Är det någon som hör energibolagen föra fram samma domedags profetia som bussbranschen?  
Snacka om cykelställ frågor BR och SLTF.  
 
Läs hela artikeln på denna pdf länk  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070521-11.pdf  
 
 

 
 
12)  
 
SAS - en katastrof
 
Av lars Nilsson  
 
Få usla företag överlever. Men SAS tillhör undantagen. Uppbackad av inte bara tre regeringar och delar av näringslivet, utan också av journalister, som låter sig bländas av gamla monopolmeriter.  
 
Läs hela artikeln på denna pdf länk  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070521-12.pdf  
 
 

 
 
Eder tillgivne  
 
Toni Schönfelder  
Ring till lokaltaxa  
Stockholm 08 - 519 70 616 eller Göteborg 031 - 360 84 81  
 
annars gäller som alltid  
Tel 0034 616 421 085  
Fax 0034 966 69 81 58  
 
Mail mailto:toni@schonfelder.com  
 

 
 
Annons  
 
Hyr din bil från EuroCasaCar i Spanien!  
 
Nya flygplatser: Sevilla och Reus (Tarragona) söder om Barcelona
 
 
Vi har över 24.000 bilar på flygplatserna Malaga, Alicante, Palma de Mallorca, Murcia, Granada, Barcelona Girona flygplatser som är några av 50 tal mest populära destinationerna där vi finns.  
 
Vår bokningsite är helt automatisk fungera dygnet om alla dagar, året om!  
Svar inom några sekunder, Voucher inom 1 minut!  
 
Inga rabatter, inga bonusprogram, inget snicksnack, inga flum löften, bara rakt av ett lågt pris där allt är inkluderat från första början!  
 
Välkommen du också, du sparar tusenlappar med ett enda ”musklick”!!  
http://www.eurocasacar.eu  
 
Planera du hyra i Juni, Juli, Augusti eller September?  
Boka nu, det börja bli ont om lediga bilar.  
Kom ihåg du betalar alltid först när du hämtar bilen, ingen delbetalning, inget krångel – fri avbokning fram till 24 timmar före ankomstdagen.  
 

 
 
Vår förmånliga biluthyrning i hela VÄRLDEN!
 
Hyr din bil i Sverige, USA, Kanada, Frankrike, England och övriga VÄRLDEN  
(vi har avtal med lokala firmor i 142 länder och över 6.400 destinationer)  
 
Klicka alltid in dig på bägge webbsidorna och jämför priserna vilka kan variera då vi har olika avtal med olika lokala hyrbilsfirmor på respektive destination!  
 
1) http://www.telluscar2.com  
 
2) http://www.telluscar.eu  
 
Kolla alltid med oss innan du väljer ett annat företag!

Reklam för Spanien
Söker du information om Spanien -- Använd dig av min web http://www.spaininformation.org
Här hittar du allt

Fair use notice

The Toni Schönfelder Newsletter and website contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorised by the copyright owner. The material is being made available for purposes of education and discussion in order to better understand the complex nature of corruption in today's world. I believe this constitutes a "fair use" of any such copyrighted material as provided for in relevant national laws.

The material is distributed without profit to those who have expressed an interest in receiving the included information for research and educational purposes. If you wish to use copyrighted material from this site for purposes of your own that go beyond "fair use", you must obtain permission from the copyright owner. Toni Schönfelder cannot guarantee that the information contained in the Corruption News service is complete and correct or be liable for any loss incurred as a result of its use. Nor can Toni Schönfelder be responsible for any subsequent use of the material.


Denna sida är producerad av Toni Schönfelder. Avsändaren har inget ansvar för innehållet i sidor som är länkade -- allt material som finns i egen producerade sidorna får användas fritt och utan kostnad.

Esta página ha sido realizada por el Sr. D. Toni Schönfelder.Los realizadores de la página no se hacen responsables del contenido de las páginas enlazadas a la presente. Toda la información existente en las páginas de realización propia pueden ser utilizadas libremente y sin ningún tipo de coste.

This page has been produced by Mr Toni Schönfelder. The sender does not take any responsibility for the contents of the linked pages. The whole material in the own produced page can be used free of charge.