Ange ett namn eller sökord så får du upp alla artiklar som innehåller det du söker.
Tillbaka till Tonis hemsida

Toni Schönfelder A lifetime of innovation

Mina favoritlänkar, kolla in

Debattartiklar Ryssland

TaxFree handelns vara och icke vara

Tillägnad buss- och kollektiv branschen av Toni Schönfelder oberoende och fri debattör
Klicka på den artikel du vill läsa

Artiklar som du bara måste läsa,Vakna upp i Sverige!

Debatt artiklar av Harald Rosén (Det gäller flyg)

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationToni Schönfelder
A lifetime of innovation

Debate - Opinion in English
Russia and Baltic States

Back to Toni Schönfelders homepage

Web library, My favorites

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationVerschiedenes in Deutsch

 
Newsletter ”Varning Schönfelder” nr 25 den 19 augusti 2007  
Den obehagliga sanningen…
 
 
Mot korruption, vänskapskorruptionen, maktmissbruk och slöseriet med skattemedel  
 
Jag har valt en personlig, oftast kontroversiellt prägel på det som skrivs, helt medvetet  
 


 
 
Ledare  
 
Klimat-dårarna, vår tids svavelosande väckelsepredikanter, kräver underkastelse och försakelse, denna svavelosande salva skriver Ulf Nilsson längre ned i detta Nyhetsbrev.  
Bilen har kommit för att stanna! Sa PG Gyllenhammar för många år sedan som naturligtvis tänkte helt rätt. Vi, de vanliga människorna, behöver våra bilar. Vi behöver köra mer, inte mindre. Vi behöver flyga också; för att göra erfarenheter och affärer, men också för att komma till platser där vi kan njuta, några väljer också att resa med buss, men om bara 1% gör det är det nåt fel och förmodligen mer hos näringen än dom som skall tvingas till att resa…  
Alltså är klimatdårarna på väg i precis fel riktning. Att skära ner på resande och transporter är att bromsa näringslivet – alltså att göra oss alla fattigare.  
 
Vi har haft liknande dårskaper förr. Skogarna skulle vissna bort, i Sverige, likaväl som Tyskland. I dag står de tätare och grönare än någonsin. Råvarorna skulle ta slut: i dag är tillgången utomordentlig och ja, det gäller olja också. Befolkningsexplosionen dömde oss alla till svältdöden – enligt den store, svenske profeten Georg Borgström skulle vi alla ha varit döda nu, men du som läser detta i ett synnerligen glesbefolkat land befinner dig med stor sannolikhet i livet…  
Varför? Jo, därför att demokrati, inventioner och fria marknader har hyfsat problemen och gjort jorden till en långt bättre plats.  
 
En av kollektivtrafikbranschens stora ”dårar” torde väl vara tidningen trafik forum nr 6/07 som i ledaren ”Den glömske bilkramaren Carlgren” där redaktören Ulo Maasing överträffa sig själv att vara rövslickare inför SLTF och BR.  
 
Märkligt hur korkat indoktrinerat en del kan bli som när Maasing ondgör sig över att Carlgren är intresserad av Vätgas drivna bilar – den enda bilen som ger 0=Co2 utsläpp men det är nog för mycket för ”monopolist främjaren” Maasing när man skall stå på ”rätt sida” och tvinga folk att resa med buss som helst drivs med Etanol och Biogas, den värsta miljö förbrytelsen mot folket och miljön, men vad spelar det för roll. Skriv då att tidningen trafik forum är husbondens röst till SLTF och till stora delar intelligens befriade BR, så att alla vet!  
 
Volvo buss som under alla år försakat utvecklingen med miljö vänliga bussar får nu dryga 110 miljoner som en livboj för att komma ikapp dom andra. Volvo själv använder pengarna istället för att jaga interna kostnader när det inte räckte med att man skickade hem (förtidspensionerade) dom värsta stolpskotten i företaget i kampen att komma till rätta med sina ordentliga förluster. Var det inte detta Nyhetsbrev som åren 1997 +2000 +2002 skrev om uppenbara odugliga Volvo buss chefer, kvartschefer och klantarna på marknadsavdelningen, med dom behövde man inga yttre fiender. Dom som skulle begripa, begrep mindre och förstörde mer för dom duktiga tekniker som var rätt långt framme med en vätgas driven motor. Det kom ett syrligt brev från Volvo, det skulle komma fler, sedan dess tillhör jag skaran som skall bestraffas genom att inte få någon information. Obehagliga typer skall tystas ned, helt rätt i ett land fullt med kollektivister där alla okritisk skall ta emot propagandan, sanningen vad är det? Jo den är att skattebetalarna får komma till hjälp med några hundra miljoner för att få Volvo buss tillbaks till verkligheten.  
 
Den enda sanna sanningen är den som monopolet och medlöparna ger ifrån sig, och dom är många numera i ”Alice i Underlandet Sverige”.  
Vad detta leder till borde alla vara medvetna om vid detta laget, det går sakta utför för landet, men vad gör det när man kan låna till fortsatt expension och fest och med Etanol samt Biogas förgifta Sverige, ta dig en titt på artikel nr 12 där hittar du en karta i vilka länder som satsar på 0 = emission där Sverige utgör en ö – en ö av Klimat-dårar, svavelosande väckelsepredikanter som ökar årligen utsläppen Co2 och menar att dom är bäst i världen!.  
 
Monopolkapitalismens oacceptabla ansikte är SLTF och alla dom satt sig i knäet och rider med på vägen av desinformation och direkta lögner. Det du Ulo, kanske det kan få dig att vakna och åter bli journalist med dess rätta innebörd att syna och kritisera makten där SLTF och BR är en del av megafonerna i desinformationens värld?  
 

 
 
Miljö  
 
1)  
 
Res motstånd mot klimatdårarna
 
Så sänk bensinskatten och avskaffa flygskatten: det gäller livet.  
Klimat-dårarna, vår tids svavelosande väckelsepredikanter, kräver underkastelse och försakelse.  
av Ulf Nilsson  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070819-1.pdf  
 
 

 
 
2)  
 
Miljö skandalen i Östersjön förmodligen orsakat av gröna varelser från Mars men inte av Svenska Jordbrukare, Nej då!
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070819-2.pdf  
 
 

 
 
3)  
 
Varmaste sommaren på 120 år i Bulgarien
 
 
Medan skyfallen orsakar problem i norra Europa har de sydliga länderna värmebölja. De svenskar som flyr Sverige för solen i Bulgarien får värme – med råge.  
 
Toni kommentar:  
Just så, det var ännu varmare för 120 år sedan och ännu varmare på 1500 talet, vad nu då?  
Det var under en period då vi var 6 miljarder färre människor på jorden och några hundra år innan industrin börja smutsa ned vår värld.  
Res motstånd mot klimatdårarna
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070819-3.pdf  
 
 

 
 
4)  
 
Forskare spår rekordvarma år framöver (men det var varmare för över 100 år sedan)
 
 
Den globala uppvärmningen kommer tillfälligt att bromsas, för att sedan öka igen. Efter 2009 kommer mer än vartannat år att vara varmare än rekordvarma 1998.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070819-4.pdf  
 
 

 
 
5)  
 
Nästa miljö flopp man glömde Ozonet!
 
 
Sitch hävdar att ozonet har glömts bort i beräkningarna av hur mycket världens medeltemperatur befaras öka…..  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070819-5.pdf  
 
 

 
 
6)  
 
Kommuner struntar i klimatvarningar
 
 
KOMMUNERNA FÖRVÄNTAR sig att staten löser ansvaret men de borde ta ett större ansvar själva, säger Björn Sjöberg, chef för vattenvårdsenheten på länsstyrelsen i Västra Götaland.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070819-6.pdf  
 
 

 
 
7)  
 
Folket är klokare än klimat fundamentalisterna Grön El är humbug
 
 
Miljömärkt el går inte hem hos hushållen. Trots klimatdebatten är det få hushåll som väljer miljömärkt el. Hälften av konsumenterna tror inte att deras val ger någon konkret effekt. Det visar en undersökning från Luleå tekniska universitet.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070819-7.pdf  
 
 

 
 
8)  
 
Reinfeldt & Co tillhör miljö hycklarna
 
 
Människan är en del av naturen, det vi ofta kallar miljön.  
Den värsta miljöförstöring som finns, utöver krig, är arbetslösa och fattiga människor.  
Den dummaste politik som finns är den som gör livet sämre för vanliga människor  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070819-8.pdf  
 
 

 
 
9)  
 
Sveriges handelsminister Sten Tolgfors mer okunnig än vad som borde vara tillåtet?  
Det är vi här som skon klämmer, statens skatte inkomster går före folkhälsan!
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070819-9.pdf  
 
 

 
 
10)  
 
Miljöorganisationer bekräftar: Regnskogsskövlingen stoppad (Årets lögn)  
 
Toni kommentar:  
En mera vilseledande rubrik får man nog leta efter.  
Att man gör framsteg i Syd Amerika innebär på intet sätt att man stoppat kalhyggen främst i inre delen av landet mot Peru där man byggt privata vägar för att undgå Brasilianska myndigheters kontroll. Sorry Greenpeace ni sprider osakligheter och det är inte första gången. 200 nya Etanol fabriker skall byggas på kort tid och redan nu finns det inte mark för odling av sockerrör – samtidigt som man håller urinvånarna som slavar. Varifrån skall fabrikerna få sina sockerrör….
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070819-10.pdf  
 
 

 
 
11)  
 
NASA-miss blev manna för klimatförnekare
 
 
Efter att en kanadensisk bloggare hittat fel i klimatstatistik har skeptiker till klimatförändringen fått vatten på sin kvarn.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070819-11.pdf  
 
 

 
 
12)  
 
Här kan du se EU:s karta över vätgas / hydrogen stationer 0 emission – och världens ”bästa” miljö land finns inte med överhuvudtaget
 
 
Kanske inte så underligt eftersom vi valt en annan politisk korrekt väg med att förgifta naturen med Etanol och Biogas som ökar Co2 utsläppen samt förgiftar folket. Men bäst är vi på desinformation och för det har vi en kader av intelligensbefriade personer som ställer upp.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070819-12.pdf  
 
 

 
 
13)  
 
Sverige på efterkälken – och Varför ?
 
 
Många inom miljörörelsen har ställt dessa frågor  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070819-13.pdf  
 
 

 
 
14)  
 
Jakten på pengar förblindar politikerna!
 
 
Trots varningar från samhällsekonomiska och tekniska institutioner väljer politikerna göra mat till bilbränsle i stället för Hydrogen/Vätgas.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070819-14.pdf  
 
 

 
 
16)  
 
Här kommer bränslecellen både till Lands o Sjöss !
 
 
Så blev EU-satsningen på H2-fordon i 3 EU-stater (Tyskland,Frankrike o  
Spanien) kommersiell efter 1 års demonstrationkörning.  
Här visar vi Düsseldorfs köp av bränslecellsbussen ” Gulliver” från Italien.  
Passagerare 20-30 varav 9 sittpl.+förare  
Körsträcka/tank >20 mil  
Elmotor 27 kW + batteri.  
Bränslecell 14 kW  
(Hydrogenics PEM)  
H2-tank 64 Nm3  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070819-16.pdf  
 
 

 
 
17)  
 
Följ utvecklingen mot vätgasdriven värld
 
 
Framtiden i Dina händer !  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070819-17.pdf  
 
 

 
 
Kollektivtrafiken  
 
18)  
 
SLTF nye (igen)VD Charlotte Wäreborn Schultz
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070819-18.pdf  
 
 

 
 
19)  
 
Veckans Ankdamms debatt inom kollektivtrafiken  
 
a) Från och med måndag blir det billigare för Eklandabor i Mölndal att åka kollektivt  
 
b) Ambulanssjukvården i Jämtland kan inte direktkolla patientens EKG  
 
c) Det kan bli dubbelt så dyrt att åka färdtjänst i Göteborg
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070819-19.pdf  
 
 

 
 
20)  
 
Banverket får konkurrens – en så där lagom konkurrens? – allt i konsens?
 
 
Banverket och andra statliga järnvägsentreprenörer får ny konkurrens från brittiska Balfour Beatty Rail, BBR. BBR har köpt konkurrenten Carillion Rails bolag i Sverige och Danmark.  
 
Läs hela artikeln på denna länk: ett företag som sköts av en papegoja?  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070819-20.pdf  
 
 

 
 
21)  
 
Byt spår, Banverket!
 
 
Det handlar om att de anslag vi får av statsmakterna måste användas där de gör mest nytta, skriver Jens Möller, regional direktör, Banverket Malmö.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070819-21.pdf  
 
 

 
 
Turism  
 
22)  
 
Iceculture och Ishotellet – förstår du skillnaden?
 
 
Ishotellet är svenskt  
Hur går det för er eller är ni omkörda av Kanadickerna?  
Eller är Ishotellet ännu en svensk verksamhet som sakta försvinner där andra ta vid och gör stor business?  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070819-22.pdf  
 
 

 
 
23)  
Icehotel (det är inte svenska Ishotellet) satsar i heta Dubai
 
 
Nyligen öppnade en isbar i heta Dubai. Tre miljoner dollar gick det på. Men det är inte en av de svenska, så omtalade Absolut Icebars.  
Ett kanadensiskt företag hann snopet nog före.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070819-23.pdf  
 
 

 
 
24)  
 
Storaffär i svensk bussresenäring: Scandorama köper Ölvemarks Holiday
 
 
En storaffär är på väg att genomföras inom svensk bussresebransch. Landets största bussresearrangör Scandorama kommer under kommande år att successivt förvärva samtliga aktier i Ölvemarks Holiday, som är landets näst största bussresearrangör.  
Affären kommer att vara helt slutförd under år 2010.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070819-24.pdf  
 
 
Toni kommentar:  
Jag tillskrev Bengt Ölvemark med några ställda frågor – svar har inte kommit.  
Vad säger den svenska konkurrensmyndigheten?  
Alla med lite erfarenhet från att köpa eller fusionera bolag vet att 1+1 = blir aldrig 2  
Detta innebär att Ölvemark snart försvinner ur marknaden och Scandorama köpt ca 40% av kunderna och resten vandra till andra arrangörer som nu kan förvänta sig tillväxt?  
Låt se om Ölvemark svara, samtidigt som jag satt en del krafter på att reda ut lite mer bakgrunds detaljer som kan vara intressanta för branschen.  
Vem skriver till konkurrens myndigheten och be dom om ett svar?  
 

 
 
25)  
 
Veckans Ankdamms debatt inom Turism – alltmedan omvärlden inte står och vänta  
 
a) Centerpartist ifrågasätter Båstad som turistkommun.  
 
b) Så ska resurserna på Bjäre ”fördelas ansvarsfullt, rättvist och med ett långsiktigt perspektiv”.  
 
c) Så var det med den utmärkelsen
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070819-25.pdf  
 
 

 
 
Samhälle:  
 
26)  
 
Tjuvlyssning hejdar terror!
 
 
Hur kan det komma sig att Grönköping ännu inte drabbats av några terrorattacker? Hr reservlöjtnant Napoleon ”Nappe” Johnson avslöjar svaret i senaste numret av Grönköpings Veckoblad!  
http://www.gronkoping.nu/index.php?action=las_text&id=1178547597  
 

 
 
27)  
 
Genier - så funkar de - var finns dom inom kollektivtrafiken ?
 
 
Att vara chef är svårt. Att vara chef för ett gäng genier är ännu svårare.  
Globaliseringen har ökat konkurrensen om superbegåvningarna ännu mer. För det handlar om ytterst mobila personer som lika gärna jobbar i Bangalore och Beijing som i Boston. Men glöm inte, säger de två professorerna, att det inte bara är företagen som måste få in nya kreativa topphjärnor  
 
Toni kommentar:  
Det behövs ingen kommentar – det må gälla världen men inte Sverige – för där går klockorna annorlunda och vi vet vad som gäller – kom inte här dragande med några genier som skall tjäna extra mycket pengar, har någon frågat facket för övrigt? Kan genierna få arbetstillstånd i Sverige, inte det, ja det är väl bäst så.
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070819-27.pdf  
 
 

 
 
28)  
 
Chávez vill regera vidare och utropar en ny kommuniststyrd diktatur
 
 
Venezuelas president Hugo Chávez uppmanade på onsdagen landets lagstiftare att ändra författningen så att hans tid som statschef kan förlängas  
och vänsterrevolutionen gå vidare.  
 
I sitt socialistiska reformpaket föreslog Chávez också grundlagsändringar…  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070819-28.pdf  
 
 

 
 
29)  
 
Moderater är = ”institutionsfetishister”?
 
 
Moderaterna i Ängelholm har regler för hur partiets ledamöter ska rösta i nämnder, styrelser och utskott.  
Det är partiets linje som gäller.  
Ingen avvikande mening tillåts om inte fullmäktigegruppen först lämnat klartecken.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070819-29.pdf  
 
 

 
 
30)  
 
”Restaurang branschen är bisarr”
 
 
Äventyret med salladsbaren har inte påverkat Fredrick Federleys syn på småföretagandet. I restaurangbranschen skattas företagen fortfarande ihjäl med ”vansinniga momsregler”. Realtid.se har intervjuat vår kanske mest frispråkige riksdagsman.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070819-30.pdf  
 
 

 
 
Eder tillgivne  
 
Toni Schönfelder  
Ring till lokaltaxa  
Stockholm 08 - 519 70 616 eller Göteborg 031 - 360 81 81  
 
annars gäller som alltid  
Tel 0034 616 421 085  
Fax 0034 966 69 81 58  
 
Mail mailto:toni@schonfelder.com  
 

 
 
Annons  
 
Hyr din bil från EuroCasaCar i Spanien!  
 
http://www.eurocasacar.eu  
 
Vår bokningsite är helt automatisk fungera dygnet om, alla dagar, året om!  
Svar inom några sekunder, Voucher inom 1 minut!  
 
Inga rabatter, inga bonusprogram, inget snicksnack, inga flum löften, bara rakt av ett lågt pris där allt är inkluderat från första början!  
 
Jämför gärna med generösa rabatter hos våra kollegor och jämför netto priset hos oss – kolla du också.  
Välkommen du sparar tusenlappar med ett enda ”musklick”!!  
 
Vår förmånliga biluthyrning i hela VÄRLDEN!  
 
Hyr din bil i Sverige, USA, Kanada, Frankrike, England och övriga VÄRLDEN  
(vi har avtal med lokala firmor i 142 länder och över 6.400 destinationer)
 
 
Klicka alltid in dig på bägge webbsidorna och jämför priserna då dessa kan variera,  
vi har olika avtal med olika lokala hyrbilsfirmor på respektive destination!  
 
1) http://www.telluscar2.com  
 
2) http://www.telluscar.eu  
 
Kolla alltid med oss innan du väljer ett annat företag!

Reklam för Spanien
Söker du information om Spanien -- Använd dig av min web http://www.spaininformation.org
Här hittar du allt

Fair use notice

The Toni Schönfelder Newsletter and website contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorised by the copyright owner. The material is being made available for purposes of education and discussion in order to better understand the complex nature of corruption in today's world. I believe this constitutes a "fair use" of any such copyrighted material as provided for in relevant national laws.

The material is distributed without profit to those who have expressed an interest in receiving the included information for research and educational purposes. If you wish to use copyrighted material from this site for purposes of your own that go beyond "fair use", you must obtain permission from the copyright owner. Toni Schönfelder cannot guarantee that the information contained in the Corruption News service is complete and correct or be liable for any loss incurred as a result of its use. Nor can Toni Schönfelder be responsible for any subsequent use of the material.


Denna sida är producerad av Toni Schönfelder. Avsändaren har inget ansvar för innehållet i sidor som är länkade -- allt material som finns i egen producerade sidorna får användas fritt och utan kostnad.

Esta página ha sido realizada por el Sr. D. Toni Schönfelder.Los realizadores de la página no se hacen responsables del contenido de las páginas enlazadas a la presente. Toda la información existente en las páginas de realización propia pueden ser utilizadas libremente y sin ningún tipo de coste.

This page has been produced by Mr Toni Schönfelder. The sender does not take any responsibility for the contents of the linked pages. The whole material in the own produced page can be used free of charge.