Ange ett namn eller sökord så får du upp alla artiklar som innehåller det du söker.
Tillbaka till Tonis hemsida

Toni Schönfelder A lifetime of innovation

Mina favoritlänkar, kolla in

Debattartiklar Ryssland

TaxFree handelns vara och icke vara

Tillägnad buss- och kollektiv branschen av Toni Schönfelder oberoende och fri debattör
Klicka på den artikel du vill läsa

Artiklar som du bara måste läsa,Vakna upp i Sverige!

Debatt artiklar av Harald Rosén (Det gäller flyg)

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationToni Schönfelder
A lifetime of innovation

Debate - Opinion in English
Russia and Baltic States

Back to Toni Schönfelders homepage

Web library, My favorites

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationVerschiedenes in Deutsch

Newsletter Varning Schönfelder nr 10 den 25:e mars 2007  
 
Mot korruption, vänskapskorruptionen, maktmissbruk och slöseriet med skattemedel  
Jag har valt en personlig, oftast kontroversiellt prägel på det som skrivs, helt medvetet  
 
Ledare!  
 
Veckans stora händelse är den årliga TUR mässan 2007 som samlar merparten av världens turistföretag under ett tak, där minglandet betyder väldigt mycket innan den betalande publiken får tillträde under helgen dom som i slutändan betalar kalaset medans branschen kan sola sig väl förfriskade med allehanda starka drycker inne i hallarna när det samtidigt är rätt bistert utanför.  
 
Världens enklaste bransch?  
Längtan bort, längtan att uppleva är den naturliga drivkraften hos alla människor som begränsas endast av hälsan och plånbokens storlek. Det är sålunda en enkel bransch där kunderna redan från början är positiva till att resa – det skulle därmed bara vara och ta sin del av kakan. Det är ett nästan att jämföra med ett naturbehov som toa papper, skor, kläder och mat är det så enkelt? Nej det är det inte, kunden man slåss om har aldrig i mänsklighetens historia haft ett så stort utbud där kapitalvaror konkurrera med resor eller allt annat man förleds att köpa. Tjänste sektorn är idag som driver ekonomin i stora delar av världen som kräver en gedigen infrastruktur vilken skapar arbete för miljoner människor. Inte enbart i servicenäringen utan inom bygg och tunga industrin likaså. Varje glasskrapa till hotell som byggs ge arbeta åt en hel industri från stål till inredning. Öppna upp vyerna och lär dig se helheten därmed öppnar sig en helt annan värld med nya möjligheter. Ullared ja, men allt som köps där skall tillverkas som ger jobb i andra branscher. Världen snurrar allt fortare för att vara med måste det till nya banor.  
 
TUR mässan är en lycklig lott för Göteborg som var framsynt och gav allt sitt stöd för dryga 25 år sedan samtidigt som Stockholm nobbade den. Tafatta försök att skapa en mässa i Stockholm därefter har havererat mer än ett dussintals gånger utan att bakåtsträvarna som även ville stoppa TUR mässan förstått orsaken.  
 
TUR mässan är ett eldorado för dom som planera sin semester och vill träffa folk från alla världens hörn för att lära och se.  
Bussbranschen är en del av mässan där dom senaste skapelserna av turistbussar visas upp, bussar som skall attrahera till mer resande, samtidigt som Sveriges samtliga attraktioner har chansen att träffa de allt färre regionala bussresearrangörerna.  
Bussbranschen söker försiktigt mest i smyg efter en ny färdväg som skall ge nya resenärer.  
Tyvärr sakna branschen personer och kapital som tillåter en mera aggressiv utveckling.  
Det blir följa john metoden, med priset som första argument men sällan innehållet varför branschen saknar isbrytaren som bryter rännan för nya projekt och resmål.  
 
Den största kreativiteten visar företagen Fritidsresor, Ving, Apollo och andra som skickar ut svenskar i världen där bröderna Ölvemark vågat ta första steget i en större omfattning att flyga ut bussresenärer som därmed spar tid på annars långa tråkiga transportsträckor. Det måste gratuleras att man tar detta steg, förmodligen inte en dag försent med en ny generation äldre som är vana att resa.  
 
Där är däremot stopp på vad som sker på hemmamarknaden där inte minst sydsvenskar enkelt skulle kunna ta flyget till Norrland eller vice versa för att fortsätta sin resa med buss. Om det inte vore så att flygbolagen lever kvar i en svunnen tid och gör livet surt för arrangörerna med mycket trubbel förenade med höga kostnader som får vilken entreprenör i världen att kasta in handduken orsakat av att man vill boka flygplatser. Sverige turism är fullt av hinder, ingen talar om det, istället kan du på annan plats i detta Nyhetsbrev läsa om krav folket som bara lärt sig en sak, kräva mer pengar och allt löser sig, vaddå mer pengar, svensk turism kostar skattebetalarna över 3 miljarder kronor årligen, pengar som är inpinkade i små sandlådor där till slut ingen får några pengar över till offensiv verksamhet men väl så många är sysselsatta med sig själv och den politiska omgivningen.  
Kollektivt kväver man alla företag som skall hålla sig på plats och ingen tillåts att sticka ut.  
 
Om dom svenska researrangörerna som ägnar sig åt att skicka ut folk från Sverige hade arbetat på samma vis med ett tjog politiker som skall bestämma hade vi haft ett Sovjetisk Intourist – vi hade det nästan med Reso som tog över allt mer och hindrade alla andra, men det tog slut som tur var.  
 
Chansen har funnits för bussresebranschen i åratal genom samarbete mellan alla som tjänar på ett resande från försäkringsbolagen till nöjesindustrin som kunde gå tillsammans och skapa resurser för en ny gloria i att resa från dörr till dörr under trygga former.  
Varför finns det inte ett ICA för bussresearrangörer? De försök som har gjorts har alla havererat så snart dragloket försvann, sist var det Stenas engagemang i en bussresearrangör..  
Varför finns det inte en bussens Lidl?  
Var finns den uppkäftiga bussen motsvarighet till Media Markt?  
Svaret är lika enkelt som beklämmande det finns ingen samhörig känsla inte ens när det är svårt utan hoppet för framtiden ligger i att kollegan skall gå i konkurs. Det är väl detta som skiljer oss från djurvärlden. Taktiken att vänta på konkurrentens konkurs har fungerat väl eftersom halva branschen är utraderat men också resandet, ett noll summespel med bara förlorare.  
 
Lösningen ligger i att det behövs en samordnare en person som förstår uppgiften , vara orädd med visioner och ett förbund som stöttar och sätter till resurser.  
I nationella termer skulle man säga det är en överlevnadsfråga för landet, i bussbranschen tiger man och hoppas att ett under skall ske som att vinna högsta vinsten på lotto.  
 
Nu saknar branschen alla element för ”jävla” anamma, nu skall vi kavla upp ärmarna och ut och slåss, därför blir det som det nu varit i 15 år, kul vid vattenhålet på TUR mässan, utan en rak kurs, utan fantasi, det är som alltid korv och öl i baren och lite tilltugg och en massa skitsnack under trevliga former.  
Branschföreningen sköter detta väl och det är väl förväll att man kan visa upp något.  
 
Skapa nya kundunderlag, då är alla lika rådlösa och håglösa, och så väntar vi på ett nytt år och en ny TUR mässa och då får vi räkna hur många som finansiellt överlevt.  
Under tiden måste BR höja medlemsavgifterna kraftigt i den allt mer sinande medlemskader som antigen lämnat förbundet - det är bra och sunt för branschen till dess något annat dyker upp – eller så finns man begraven bland hundratalet andra som bitit i gräset dessförinnan.  
 
Ligger svaret i denna obeskrivliga tafatthet istället i att Sverige - landet där ingen behöver ta ansvar?  
Värdighet, frihet, personligt ansvar; detta är ord som aldrig hörs i den svenska debatten.  
Kan det bero på att staten behandlar oss som barn?  
Man kan ju inte sakna något man aldrig haft.  
 
I Sverige är man aldrig ansvarig för sina handlingar. Inte ens mördare och våldtäktsmän, nej de är offer för tuffa omständigheter och egentligen är det mer synd om förövarna än offren. Varför har vi ens allmänna val när vi sätter så liten tilltro till vanliga människors förmåga i övrigt. Om jag inte kan låta bli att missbruka alkohol och cigaretter utan massiva skrämselskatter, om jag inte kan förstå att det är onyttigt med läsk, hur ska jag då kunna ta ställning till hur, hur ett byte till euro kommer att påverka svensk ekonomi? Vi svenskar behöver staten i alla andra avseenden, från vaggan till graven, hur ska vi kunna välja parti på ett bra sätt? Hur kan vi vara tillräckligt kunniga för att rösta medvetet i ett land där föräldrarna inte anser sig vara tillräckligt “kompetenta" för att ta hand om sina barn?  
Vi tillåts att rösta om kärnkraften men tillåtes inte vara kompetenta och få välja fritt mellan olika trafikutövare som i fri konkurrens erbjuder sina tjänster, därför kosta en biljett Göteborg – Strömstad 10 kuponger a 20 kronor och en bussbiljett i den avreglerade marknaden som är gränsöverskridande mellan Göteborg och Oslo 49 kronor. Det finns dom som anser så skall det vara och dit tillhör BR, ett skäl gott nog att lämna grottfolket.  
 
Undra bara när branschen är mogen för en aggressiv uppkäftig nystart?  
 


 
 
Turism  
 
EXTRA  
 
TUR mäss rapporten 2007  
 
Drottning Sylvia besökte TUR mässan
 
Då kom hon plötsligt skridande tillsammans med ett par livvakter och mässledningen.  
Vår drottning Silvia, till att börja med gick allt lugnt tillväga- men snart nog var Silvia omgiven av en hord av fotografer i mässhallen, alla lika intresserade att få en bild på drottningen  
 
Läs hela artikeln på denna pdf fil :  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070325-0.pdf  
 
 

 
 
1)  
 
Om barnsexturism på TUR resmässan 2007 i Göteborg
 
En dunkel sida inom turism och människan som tål att läsas  
 
Läs hela artikeln på denna pdf fil :  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070325-1.pdf  
 
 

 
 
2)  
 
Från TUR resmässan 2007  
 
Vinnarna av Barnens Turistpris
 
 
Nu har svenska barnfamiljer sagt sitt och valt årets familjevänligaste turist- och reseaktörer. Årets fem vinnare av Barnens Turistpris korades fredagen den 23 mars på TUR-mässan.  
 
Läs hela artikeln på denna pdf fil :  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070325-2.pdf  
 
 

 
 
3)  
 
Göteborg först med stadskort i mobilen
 
 
I sommar blir det ännu enklare att besöka Göteborgs alla attraktioner - beställ Göteborg Pass direkt till sin mobiltelefon. En streckkod i mobilen ger sedan inträde till attraktioner och museer, fria resor med kollektivtrafiken och en biljett för fri parkering på gator och torg.  
 
Läs hela artikeln på denna pdf fil :  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070325-3.pdf  
 
 

 
 
4)  
 
Sverige 17:e bästa turistlandet en skola i desinformation
 
 
(Toni kommentar: ett lysande alster i desinformation, Sverige i topp? När man egentligen ligger i absoluta botten. Vi hamnar nämligen i bottenskiktet för bensin- och elpriserna och likaså skattesystemet. Allra sämst betyg, 123:e plats, ger dock WEF för möjligheterna att anställa och avskeda arbetskraft i Sverige (hiring and firing practices)  
 
Läs hela artikeln på denna pdf fil :  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070325-4.pdf  
 
 

 
 
5)  
 
Svensk Turism AB på TUR mässan
 
 
Positiv utveckling för turismen till Sverige  
 
Läs hela artikeln på denna pdf fil :  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070325-5.pdf  
 
 

 
 
Buss & kollektivtrafiken  
 
6)  
 
Bussbranschen har fått en Lill-Nappe
 
 
Tro mig, inom några år blir kulturkrocken för stor inom Strömmas bussrike. Om tre år, när karantän anställningen är över för vice VD, kommer han att starta på nytt och göra allt han kan för att putta Lill-Nappe tillbaka i Stockholms Ström igen.  
Nåt mer du vill veta om framtiden?  
 
Läs hela artikeln på denna pdf fil :  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070325-6.pdf  
 
 

 
 
7)  
 
Surfa gratis i en Westin Buss
 
 
Från och med denna vecka kan alla som reser med Westin Buss surfa gratis under sina bussresor. På Westin Buss alla 40 bussar har det installerats trådlöst Internet som alla med bärbar dator och nätverkskort kan använda helt gratis. Bredbandet har en hastighet på upp till 3,6 Mbit.  
 
Läs hela artikeln på denna pdf fil :  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070325-7.pdf  
 
 

 
 
8)  
 
Jag är allergisk mot angivare Johan Ekman, Ekmanbuss, du är en sykofant!  
 
Toni är ursinnig på angivare!
 
 
I tidningen bussbranschen nr 2 mars, 2007 har red Torsten Hallberg ett 4 sidigt samtal med Johan Ekman.  
Johan kan berätta att han förutom att sköta sitt företag också är ordförande i Stockholms bussbranschförening och engagerat i BR styrelsen, båda föreningar som jag har en och annan synpunkt på, Stockholmsföreningen som borde vara nedlagt och BR borde förändras i grunden med en helt ny inriktning om inte färden mot digerdöden ohämmat skall fortsätta.  
 
Det må vara Johans sak att engagera sig i 2 idiot föreningar, men när han briljera med att han räknar ryska bussar som kör omkring med turister i Stockholm då rinner sinnet över för en som mig som kämpar mot allt som inskränker friheten.  
 
Läs hela artikeln på denna pdf fil :  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070325-8.pdf  
 
 

 
 
9)  
 
Tidigare landstingsordföranden Paul Håkansson har projektanställts av Östgötatrafiken.  
 
Toni kommentar:  
En klapp på axeln och tack för sist när man håller varandra under armarna och förser denne politruk med många lönande uppdrag alla betalda med skattepengar.  
Anställningen är på deltid. Paul Håkansson börjar arbeta hos Östgötatrafiken i april. Det nya prissystemet ska vara klart under 2008 för att träda i kraft 2009.  
Tanken att släppa trafiken fri där konkurrenterna skapar en marknadsanpassad trafik med utbud och taxor som kunderna kan betala, ja den finns inte i medvetandet hos socialister och kommunister! Däremot är det en ryggradsreflex hur man skall tillskansa sig mer pengar på bekostnad på övriga samhället.
 
 
Läs hela artikeln på denna pdf fil :  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070325-9.pdf  
 
 

 
 
10)  
 
Gysingelänken har fått EU-medel för att marknadsföra trafiken försöket fortsätter ett halvår till  
 
ÖSTERFÄRNEBO  
Det tvååriga försöket med Gysingelänken mellan Österfärnebo och Uppsala förlängs med ett halvår, till januari 2008, nu med stora bussar.  
Sandvikens och Heby kommuner, som hittills svarat för det mesta av finansieringen, räknar med att landstingen delar kostnaderna, men de har så här långt sagt nej.
 
 
Läs hela artikeln på denna pdf fil :  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070325-10.pdf  
 
 

 
 
11)  
 
SLTF ur miljöspåret? Har ni bara folk med teflon hjärnor?
 
 
Svenska Lokaltrafikföreningen, SLTF rekommenderar läns- och lokaltrafikbolagen att ställa tuffare miljökrav vid trafikupphandlingar. Målet i SLTFs nya miljöprogram är att minst 40% av kollektivtrafiken med buss ska köras med förnybara bränslen år 2012 för att öka till 90% år 2020  
 
Läs hela artikeln på denna pdf fil :  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070325-11.pdf  
 
 

 
 
12)  
 
Bussbranschens förbund BR i ekonomisk kris?
 
 
BR har nått gränsen för vad medlemmarna orka betala en klok insikt, varför Connex, Swebus, Busslink, Arriva, Göteborgs Spårvägar däremot inte kan betala 5 miljoner vardera, är ju kaffe pengar som ligger inom felmarginalen, är nog mera svårförklarlig eftersom BR uteslutande är till för deras intressen?  
 
Läs hela artikeln på denna pdf fil :  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070325-12.pdf  
 
 

 
 
Samhälle  
 
13)  
 
De trygghetsknarkande fackpamparna är stolliga
 
 
Av Mats Qviberg  
Vad kan man göra mot detta övergrepp? Gör som facket själva: strejk och blockad. Alla som är medlemmar i facket bör säga upp sitt medlemskap. Meddela att du återinträder när man förstått att värn av den lilla mot den stora är fackets roll, inte att krossa enskilda entreprenörer. Om de undrar varför du går ur exempelvis Finansförbundet på grund av något som Hotell- och restaurangfacket gjort så hävda sympatiåtgärd. Själv tänker jag undvika att gå på restauranger som har kollektivavtal med Hotell- och restaurangfacket tills de producerar en ursäkt. Facket tyckte att de vann en seger. Visa dem att du tyckte det var en tragedi.  
 
Läs hela artikeln på denna pdf fil :  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070325-13.pdf  
 
 

 
 
14)  
 
Kod för värdeförstöring
 
 
Av Mats Qviberg  
En kompis till mig var i december på ett seminarium arrangerat av Kollegiet för svensk bolagsstyrning betitlat ”Arbetsmöte för att förenkla arbetet med bolagsstyrningskoden”.Ett hedervärt syfte. Vän av ordning kan dock fråga sig hur man bedriver ett ”arbetsmöte” med över hundra deltagare och vad resultatet av detta blev, ännu har inga förenklingar synts på horisonten eller ens ett referat publicerats.  
 
Vad jag i stället noterar när jag tittar på deltagar¬listan är att över 100 synnerligen kompetenta personer deltog i seminariet som varade i 4,5 timmar. Detta medför att över 450 arbetstimmar spenderades på detta möte, oberäknat förberedelsetid och dylikt. Dessa totalt elva arbetsveckor spenderade ledningen för företag ägda av private equity bolag åt något helt annat: att försöka öka bolagets tillväxt, resultat och effektivitet. Att tro att detta inte spelar någon roll är naivt.  
 
Läs hela artikeln på denna pdf fil :  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070325-14.pdf  
 
 

 
 
Miljö  
 
15)  
 
Lågenergilampor sprider miljögift
 
 
Lågenergilampor har blivit allt populärare i de västsvenska hushållen. Men kastas lamporna i soporna sprider de miljögiftet kvicksilver.  
Lågenergilampor drar betydligt mindre ström än vanliga glödlampor. Samtidigt innehåller de små mängder kvicksilver, en av de giftigaste tungmetallerna.  
 
Läs hela artikeln på denna pdf fil :  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070325-15.pdf  
 
 

 
 
16)  
 
Vätgasen, Det är Norrlands stora chans.
 
 
Per Åke Persson i Vemhån är full av visioner. Han var en av pionjärerna när vindkraften skulle byggas ut i fjällvärlden. Nu ser han vätgasen som framtidens energikälla!  
 
Läs hela artikeln på denna pdf fil :  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070325-16.pdf  
 
 

 
 
17)  
 
Etanol nyckeln till hållbar framtid, hoppsan!
 
 
Naturlagarna tvingar oss bort från oljan. Den kan mycket snart vara en bristvara.  
 
Vi måste därför, i kombination med energieffektiva fordon, satsa på en storskalig övergång till förnybara drivmedel - till exempel etanol. USA och andra länder miljardsatsar. Men vad gör vi i Sverige? På sikt kan förhoppningsvis nya revolutionerande biodrivmedel utvecklas. Men i dag är etanol det överlägset största och snabbast växande biodrivmedlet i världen med goda globala utsikter för långsiktigt hållbara och storskaliga produktionsökningar.  
 
Toni kommentar:  
Nu har Etanol gänget med köpta forskare gott ut på bred front med artiklar i många svenska tidningar och fler lär det bli kommande vecka. Desinformation i dess prydno!
 
 
Läs hela artikeln på denna pdf fil :  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070325-17.pdf  
 
 

 
 
18)  
 
Bränsleceller används vid elavbrott.
 
 
Strax före årsskiftet monterade TeliaSonera in bränsleceller som reservkraft vid en mobilbasstation vid Byarum, söder om Jönköping. Sedan kom stormen Per. – Den fungerade klanderfritt och vi vet att den gick i tio timmar efter Per samt under några mindre avbrott, säger Dag Lundén, miljöchef för TeliaSonera.  
 
Läs hela artikeln på denna pdf fil :  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070325-18.pdf  
 
 

 
 
19)  
 
USA Storföretag kräver neddragningar av växthusgaser
 
 
I USA går nu en grupp internationella storföretag, framförallt amerikanska, i spetsen för att kräva bindande neddragningar i utsläppen av växthusgaser. Stoppa Etanolet och utvecklar Vätgasen!  
 
Läs hela artikeln på denna pdf fil :  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070325-19.pdf  
 
 

 
 
20)  
 
Åså sist som oftast en hälsning från Olof Tegström  
Vägverket meddelar att etanol inte minskar CO2 !
 
 
Halloj, SLTF och andra borde ni inte läsa innantill innan ni går ut med osanna rekommendationer som dessutom är hälsofarliga? SLTF artikel nr 11  
 

 
 
EUROPA  
 
21)  
 
Sverige inget mönsterland i EU
 
 
Sverige är inte längre bäst i klassen när det gäller att införa EU:s direktiv på nationell nivå. Tvärtom, så tillhör vi nu bottenskiktet, och hamnar allt oftare inför EU-domstolen. EU-minister Cecilia Malmström skyller på den förra regeringen.  
 
Läs hela artikeln på denna pdf fil :  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070325-21.pdf  
 
 

 
 
22)  
 
EU 50 år
 
 
Denna helg firas EU:s tillkomst på många håll inom Unionen, Sverige där 70% är emot EU håller en låg nivå och merparten av Sveriges journalister känner inte ens till bakgrunden till unionen men man har liksom många väldigt mycket synpunkter. Som oftast är dom helt fel baserade på myter som snabbt blir en egen sanning!  
 
Läs hela artikeln på denna pdf fil :  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070325-22.pdf  
 
 

 
 
Eder tillgivne  
 
Toni Schönfelder  
Ring till lokaltaxa och swisch är du i Alicante  
Stockholm 08 - 519 70 616 eller Göteborg 031 - 360 84 81  
 
annars gäller som alltid  
Tel 0034 616 421 085  
Fax 0034 966 69 81 58  
 
Mail mailto:toni@schonfelder.com  
 
Annons  
 
Hyr din bil från EuroCasaCar i Spanien!  
 
Nya flygplatser: Sevilla och Reus (Tarragona) söder om Barcelona
 
 
Vi har över 24.000 bilar på flygplatserna Malaga, Alicante, Palma de Mallorca, Murcia, Granada, Barcelona Girona flygplatser som är några av 50 tal mest populära destinationerna där vi finns.  
 
Vår bokningsite är helt automatisk fungera dygnet om alla dagar, året om!  
Svar inom några sekunder, Voucher inom 1 minut!  
 
Inga rabatter, inga bonusprogram, inget snicksnack, inga flum löften, bara rakt av ett lågt pris där allt är inkluderat från första början!  
 
Välkommen du också, du sparar tusenlappar med ett enda ”musklick”!!  
http://www.eurocasacar.eu  
 
 
Hyr din bil i Sverige, USA, Kanada, Frankrike, England och övriga VÄRLDEN  
(vi har avtal med lokala firmor i 142 länder och över 6.400 destinationer)
 
 
Klicka alltid in dig på bägge webbsidorna och jämför priserna vilka kan variera då vi har olika avtal med olika lokala hyrbilsfirmor  
 
1) http://www.telluscar2.com  
 
2) http://www.telluscar.eu  

Reklam för Spanien
Söker du information om Spanien -- Använd dig av min web http://www.spaininformation.org
Här hittar du allt

Fair use notice

The Toni Schönfelder Newsletter and website contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorised by the copyright owner. The material is being made available for purposes of education and discussion in order to better understand the complex nature of corruption in today's world. I believe this constitutes a "fair use" of any such copyrighted material as provided for in relevant national laws.

The material is distributed without profit to those who have expressed an interest in receiving the included information for research and educational purposes. If you wish to use copyrighted material from this site for purposes of your own that go beyond "fair use", you must obtain permission from the copyright owner. Toni Schönfelder cannot guarantee that the information contained in the Corruption News service is complete and correct or be liable for any loss incurred as a result of its use. Nor can Toni Schönfelder be responsible for any subsequent use of the material.


Denna sida är producerad av Toni Schönfelder. Avsändaren har inget ansvar för innehållet i sidor som är länkade -- allt material som finns i egen producerade sidorna får användas fritt och utan kostnad.

Esta página ha sido realizada por el Sr. D. Toni Schönfelder.Los realizadores de la página no se hacen responsables del contenido de las páginas enlazadas a la presente. Toda la información existente en las páginas de realización propia pueden ser utilizadas libremente y sin ningún tipo de coste.

This page has been produced by Mr Toni Schönfelder. The sender does not take any responsibility for the contents of the linked pages. The whole material in the own produced page can be used free of charge.