Ange ett namn eller sökord så får du upp alla artiklar som innehåller det du söker.
Tillbaka till Tonis hemsida

Toni Schönfelder A lifetime of innovation

Mina favoritlänkar, kolla in

Debattartiklar Ryssland

TaxFree handelns vara och icke vara

Tillägnad buss- och kollektiv branschen av Toni Schönfelder oberoende och fri debattör
Klicka på den artikel du vill läsa

Artiklar som du bara måste läsa,Vakna upp i Sverige!

Debatt artiklar av Harald Rosén (Det gäller flyg)

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationToni Schönfelder
A lifetime of innovation

Debate - Opinion in English
Russia and Baltic States

Back to Toni Schönfelders homepage

Web library, My favorites

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationVerschiedenes in Deutsch

 
Newsletter ”Varning Schönfelder” nr 13 den 9 augusti 2009  
 
”Den obehagliga sanningen...”  
Mot korruption, vänskapskorruptionen, maktmissbruk och slöseriet med skattemedel  
 
Jag har valt en personlig, oftast kontroversiell prägel på det som skrivs, helt medvetet  
 


 
 
Nog är nog!  
Vänsteralliansen tror sig ha hittat inför valet nästa år ett par ämnen med vilka man kan skada den borgerliga alliansen. Hade attackerna baserat sig på konkreta förbättringar kunde man vinna respekt, istället får vi bevittnar osanningar som gränsar till uppsåtliga lögner.  
På dagordning är att skrämma folket, som åtföljs av lydiga medlöpare inom politiken och media.  
Sanningen är den att det var s + v mp under regeringschefen Göran Persson som skrev under EU doktrinen som är grunden till Lundin utredningen.  
Folket är likgiltiga och bryr sig inte i tron man inte kan påverka.  
 
Nog är det märkligt att debattsidorna på sommaren fylls med debattartiklar främst från miljöpartister (anarkistpartiet) som sprider osanningar om Lundin reformen.  
Sanningen är den att EU direktivet som är tvingande i detta fall avser avreglera järnvägen och kollektivtrafiken fattades under regeringschefen Göran Persson med stöd av mp + v!  
 
EU direktiv är tvingande, varje medlemsland har skyldighet att implementera den i nationella lagstiftningen. Ifall ett land inom EU inte implementera ett EU direktiv inom rimlig tid gäller direktivet och kan företagen börja tillämpa direktivet utan att domstol kan fälla företaget. För detta finns det flera principiella EU domar. Direktivet om avreglering av kollektivtrafiken antogs för ca 10 år sedan, varför Lundin utredningen kommer i senaste laget och det är rätt typiskt för svenska regeringar, man är med och beslutar och sedan strular man med implementeringen.  
 
Det är inte ovanligt för partier som varit med om ett beslut och när dessa skall implementeras och man inte sitter med direkt eller indirekt i regeringen försöker man skylla på en sittande regering och sprider osanningar.  
 
Vi har en journalistkår i Sverige, vilket är unikt i västvärlden, där merparten är kommunister eller miljöanarkister endast ett fåtal bekänner öppet att man har borgerliga värderingar. När du läser din tidning ser på nyheterna bör du alltid ha detta framför ögonen och fråga dig vad åsyftar man egentligen med debatter och nyheterna som är vinklade till den milda grad även i ett medium som TV4 där den senaste debatten kring Utrikesministern Carl Bildt är ett bra exempel där media går facket och vänsteralliansens vägnar. Sanningen är att den nuvarande regeringen företräder Sverige på ett hedersfullt vis i EU som aldrig förr, det är inte enkelt med 26 medlemsstater och den svenska regeringen gör bra ifrån sig.  
 
I Sverige har man utvecklat en skicklig form av desinformation som går hand i hand med facket, vänsterpartierna och intressenter som vill förvandla Sverige till kanske inte exakt en stat som Nod Korea, men det blir den yttersta konsekvensen av det man inte säger men vad det handlar om, jag vet, för jag har lärt mig hur det fungera i länder som försöker komma ur klorna från ett samhälle med planhushållning, allt hänger ihop med varandra…  
 
Man använder demokratin för egna syften där medborgarna skall tvingas till något som oftast bryter mot grundlagen för vinning av egna politiska värderingar som ger få mycket makt.  
Länsbolagen är ett bra exempel på makt, regleringar, hot, böter, utpressning mot skattebetalarna där man förtrycker innovativa företag. Detta Nyhetsbrev har fullt med exempel som dagligen finns att läsa i lokaltidningarna.  
Fråga dig varför inte ditt förbund agera kraftfullt och skickar in debattartiklar med konkreta fördelar som Lundin utredningen leder till, där sjuk och äldrevården kan få mer resurser, något som gynnar alla svenska företagare, varför gör man inte det, svaret är, man är på semester och därmed är fältet öppet för anarkisterna att dränka media med osanningar över hela landet.  
 
Fundera över varför du är medlem i en organisation som är företrädare för ett fåtal storbolag och högaktningsfullt skiter i den lille företagaren, ett bra bevis är Ellös Buss som kämpar ensamt mot en uppgörelse som träffades länge sedan mellan två kompisar, det klassas som vänskapskorruptionen är kriminellt, bättre kan den inte åskådliggöras. Du kan läsa mer om detta på annan plats i Nyhetsbrevet. Nog är nog, men de som kämpar emot maktfullkomligheten står ensamma på barrikaden, fackpressen fattar ingenting eller vill inte ta upp obehagliga frågor som kan inneböra förluster av annonser, ditt förbund är på semester och innan var det obehagligt eftersom det berör ett av de större medlemsföretagen, fråga dig, var finns samhörigheten?  
 

 
 
Citat;  
Framtiden ser ljus ut..! Tack mp + v + s det var ni som röstade fram möjligheten i EU för Lundin utredningen, ingen annan!  
 

 
 
1)  
 
Datainspektionen övervaka Västtrafik som överkar sina kunder
 
 
Västtrafik lagrar detaljerad information för länge om vart och när resenärer med kort åker buss och tåg. Det anser Datainspektionen, som går till regeringen för att få till stånd en översyn av lagen.  
Hade Västtrafik haft chefer som kan sitt jobb skulle man känna till sina resenärers resmönster som skulle leda till att Västtrafik skapade utbud som attrahera nya kunder, med övertygande utbud inte med böter och tvång. Detta ingår säkerligen i strategin i att öka kollektivresandet med 100%? Skickligt jobbat ” föreningen svensk kollektivtrafik” ni jobbar som om Sverige vore forna DDR.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090809-1.pdf  
 
 

 
 
2)  
 
Ellös busstrafik, Stenungssunds kommun och Orusttrafiken simpel vänskapskorruption?
 
 
Därmed är ärendet inte enbart ett domstolsärende utan ett ärende för konkurrensverket och förmodligen för skattemyndigheten och skattefiffel.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090809-2.pdf  
 
 

 
 
3)  
 
Stoppa Lundin - och rädda kollektivtrafiken
 
 
Tack mp+v+s det var ni som röstade fram möjligheten för Lundin utredningen, ingen annan!  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090809-3.pdf  
 
 

 
 
4)  
 
Illavarslande förändringar av tågtrafiken
 
 
Med en konkurrens utsatt Banverk som lever på inkomster och inte som nu sköter sin verksamhet som en variant av planhushållning. Det finns länder där man bygger nya järnvägar, rustar upp utan större störningar.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090809-4.pdf  
 
 

 
 
5)  
 
Den var ny, tinnitusframkallande kollektivtrafik!
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090809-5.pdf  
 
 

 
 
6)  
 
Silja med passagerarrekord i krisen: "Känns riktigt skönt"
 
 
Sanningen är, men den vill ingen höra, eller? Ökningen är från ett absolut bottenläge med extra rabatter allt för att fylla upp fartygen. Silja fartygen har solkats ned och är nu i ett skick som är skandallös, en kapitalförstörning utan dess like.  
Tallink, helt klart är en verksamhet som inte går runt. Skeppsredaren Grimaldi träffade vd för Tallink mr Pant i maj där det framgick…  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090809-6.pdf  
 
 

 
 
7)  
 
Hur långt får samhället gå?
 
 
Civilkurage det är något av en bristvara i det svenska samhället, ett samhälle där merparten förfaller till likgiltighet skapa en monopolstat där ett fåtal bestämmer över alla andra, det borde vara en självklarhet och ta sig en titt på merparten av de som satt sig i lokal, regional och rikspolitiken, det är lindrigt sagt skrämmande!  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090809-7.pdf  
 
 

 
 
8)  
 
”Bryt upp revirtänkandet” (Insändare)
 
 
Toni kommentar; …det kunde lika gärna stått istället för revirtänkande, vänskapskorruptionen, monopol med andra ord avsaknad av fri konkurrens och det gäller i lika höga grad för kollektivtrafiken.  
Sverige har kommit in i en irrväg, för att återskapa glädje och innovation måste tiotusentals stoppklossar undanröjas, fråga är bara vem som orka ta tag i problemet?  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090809-8.pdf  
 
 

 
 
9)  
 
Checklista vid flytt till ett annat EU land
 
 
När du ska flytta inom EU finns mycket praktiskt att ordna med innan flytten. Här har vi sammanställt en checklista som du kan bocka av inför flytten.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20090809-9.pdf  
 
 

 
 
Annons  
 
Hyr din bil säkert av Spaniens ledande och mest lönsamma biluthyrning
 
 
Nummer 1 i Spanien enbart med on-line Internet bokning!  
http://www.eurocasacar.eu  
Voucher inom 1 minut dygnet om!  
 
Och nu byter vi ut under hösten igen över 24.000 bilar som finns på flygplatserna Malaga, Alicante, Palma de Mallorca och Kanarieöarna och många fler platser.  
Alltid de mest populära destinationerna.  
(Vi har kontor på alla stora turistdestinationer.  
Vi är ett av få bolag som förnyade hela flottan inför sommaren 2009 med 26.000 nya fräscha bilar. Enligt den senaste mätningen är http://www.eurocasacar.eu Spaniens största on-line lågpris biluthyrare.  
 
Vår bokningsite http://www.eurocasacar.eu är helt automatisk fungera dygnet om alla dagar, året om! Svar inom några sekunder och du får en Voucher inom 1 minut efter att datorn gjort en del kontroller. Allt sker utan att en enda levande skäl är inblandat!  
 
Inga rabatter, inga bonusprogram, inget snicksnack, inga flum löften, bara rakt av ett lågt pris där allt är inkluderat från första början! …Och alltid nya fräscha bilar!  
 
Välkommen du också, du sparar tusenlappar med ett enda ”musklick”!!  
Men kom ihåg BOKA i tid, det är ont om hyrbilar efter alla effekter av finanskrisen.  
Med våra 26.000 nya fräscha bilar har vi idag ca 40% av alla hyrbilar i Spanien, det ställer stort ansvar på oss, du som kund är garanterad att du får en bokad bil vilket tyvärr idag inte är en självklarhet.  
http://www.eurocasacar.eu  
…ett säkert kort!  
 

 
 
Annons  
 
Hyra bil i hela Världen och även i Sverige
 
EuroCasaCar har genom samarbetsavtal kunnat utöka antal utlämningsställen till 6400 destinationer i hela världen vilket också inkludera Sverige!  
Det lönar sig att jämföra och kontrollera NETTO priset vad du i verkligheten betalar efter alla småstilta tillägg eller rabatter från skyhöga brutto priser eller lockpriser som våra kollegor ofta har.  
Mina enkla raka lågpris finns på dessa 2 olika webbsiter http://www.telluscar.eu samt via siten http://www.telluscar2.com  
(OBS det är 2 olika företag där priserna skilja sig beroende på lokala avtal) båda verksamheterna ingår i EuroCasaCar verksamheten.  
 

 
 
Annons  
 
Hyra semesterbostad
säkert och tryggt i ett av Spaniens bästa Urbanisationer alla hus med hög svensk vinterbonad standard byggda av Skanska beläget i Santa Pola / Alicante 15 minuter från flygplatsen 150 m över havet med vidunderlig utsikt över Alicante bukten och över bergen.  
Kolla in på http://www.eurocasa.nu  
Ingår i EuroCasa koncernen för din trygghet  
 

 
 
Annons  
 
Alla hus har fuktskador!
 
Har du fukt eller skall gjuta ny betong/cement, eller du behöver inte byta ut ditt tegel tak eller betongplattor, eller du behöver sanera ditt garage golv från salt och oljor,  
du behöver täta din pool, du vill spara energi i ditt stenhus upp till 30%…  
Läs detta:  
http://www.komsol.se samt vår Internationella site http://www.komsol.eu  

Reklam för Spanien
Söker du information om Spanien -- Använd dig av min web http://www.spaininformation.org
Här hittar du allt

Fair use notice

The Toni Schönfelder Newsletter and website contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorised by the copyright owner. The material is being made available for purposes of education and discussion in order to better understand the complex nature of corruption in today's world. I believe this constitutes a "fair use" of any such copyrighted material as provided for in relevant national laws.

The material is distributed without profit to those who have expressed an interest in receiving the included information for research and educational purposes. If you wish to use copyrighted material from this site for purposes of your own that go beyond "fair use", you must obtain permission from the copyright owner. Toni Schönfelder cannot guarantee that the information contained in the Corruption News service is complete and correct or be liable for any loss incurred as a result of its use. Nor can Toni Schönfelder be responsible for any subsequent use of the material.


Denna sida är producerad av Toni Schönfelder. Avsändaren har inget ansvar för innehållet i sidor som är länkade -- allt material som finns i egen producerade sidorna får användas fritt och utan kostnad.

Esta página ha sido realizada por el Sr. D. Toni Schönfelder.Los realizadores de la página no se hacen responsables del contenido de las páginas enlazadas a la presente. Toda la información existente en las páginas de realización propia pueden ser utilizadas libremente y sin ningún tipo de coste.

This page has been produced by Mr Toni Schönfelder. The sender does not take any responsibility for the contents of the linked pages. The whole material in the own produced page can be used free of charge.