Ange ett namn eller sökord så får du upp alla artiklar som innehåller det du söker.
Tillbaka till Tonis hemsida

Toni Schönfelder A lifetime of innovation

Mina favoritlänkar, kolla in

Debattartiklar Ryssland

TaxFree handelns vara och icke vara

Tillägnad buss- och kollektiv branschen av Toni Schönfelder oberoende och fri debattör
Klicka på den artikel du vill läsa

Artiklar som du bara måste läsa,Vakna upp i Sverige!

Debatt artiklar av Harald Rosén (Det gäller flyg)

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationToni Schönfelder
A lifetime of innovation

Debate - Opinion in English
Russia and Baltic States

Back to Toni Schönfelders homepage

Web library, My favorites

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationVerschiedenes in Deutsch

 
Newsletter Varning Schönfelder nr 7 den 4:e mars 2007  
 
Mot korruption, vänskapskorruptionen, maktmissbruk och slöseriet med skattemedel  
Jag har valt en personlig, oftast kontroversiellt prägel på det som skrivs, helt medvetet  
 


 
 
Ledare  
 
Byråkrater är imponerade av sig själva och vi vanliga människor är imponerade av byråkrater. Detta är början av krönika längre ned i detta Nyhetsbrev skriven av Staffan Heimerson som fortsätter  
”Om en byråkrat hade skapat världen hade vi ännu inte kommit till syndafloden”.  
 
Han måste mena Sverige? För tusan gubbar det fullständigt bubbla i världen det byggs, det uppfinns och det utbildas som aldrig förr i mänsklighetens historia. I Jordanien har man tagit emot över 1 miljon Irakier som med välfyllda resväskor med pengar utan beskattning satt fart på byggandet av hus och kontor, man tror inte det är sant, 1 miljon nya människor som kommit till landet som fullständigt förändra en Arabisk tusen och natt story in i 2000 talet där ett bygglov inte tar längre än 1 månad om man bygger 40 våningar och för en villa och dom byggs i tiotusental tar det någon enstaka dag att erhålla ett bygglov.  
 
Nå vad har detta med Sverige att göra? I Sverige tar ett normalt bygglov för ett Hotell ca 5-10 år att få innan första spaden kan sättas i backen, under tiden har man byggt upp i stort sett halva Dubai där om någonstans flödar frihet, fantasi där turism och tjänstesektorn har 95% av BNP och oljan 5%.  
 
Sug på dessa siffror och du förstår att var dag som går förlora vi en bit av utvecklingen till Mellersta Östern och Asien. I Indien sker mer och stort i det tysta åtminstone i svensk media, utvecklingen är för stor helt enkelt och för snabb för att en svensk journalist skall begripa sammanhanget utan istället går man runt och söker felen i samhällen som om Sverige på något sätt vore ideal landet på jorden.  
 
SIDA har ännu upptäckt att Indien passerat Sverige på många vis och fortsatt bedriver U-lands hjälp, man blir så tagen av dumheterna att man borde bara ställa sig utanförför Riksdagen och skrika på hjälp men då blir man väl omhändertagen av systemet?  
 
Indien med 1 miljard invånare där 400 miljoner har en europeisk levnadsstandard och en långt större köpkraft eftersom man får behålla pengarna i plånboken och själv bestämma hur man vill spendera dessa där folket inte enbart arbeta för staten längre som man gjorde tidigare.  
 
I Kina har folket under 70 år enbart arbetat åt staten och levt odrägligt på alla vis, sedan kom friheten på det ekonomisk planet och vips är ett jätteland med dryga 1,3 miljarder invånare på väg att segla upp som en ekonomisk stormakt. En halv miljard människor har en hög levnadsstandard, en halv miljard har tagit sig ur svält och elände, och en kvarts miljard lever kvar i det socialist – kommunistiska drömlandet där man kämpar för överlevnad och bor alldeles ofattbart fattigt, ett politisk system som varit Sveriges förebild om demokrati under flera generationer åtminstone om man tittar på dagens ledarfigurer i Sverige där merparten fortfarande drömmer efter FLN och Vietnamn demonstrationerna i Kungsträdgården.  
 
120 miljoner Kineser reser i år på semester utanför Kina, ett par tusen förirra sig till Sverige, det säger mer än något annat om den totala inkompetens som vårt land dras med på alla nivåer där svenska turistrådet inte är något undantag möjligen bara värre.  
 
Vill man vara riktig elak kan man påstå allt medans svenskar folket och sina politiker kämpar för stillestånd så far alla länder ifrån oss även våra närmaste grannar, tar bara Finland eller Baltikum och då behövs inga fler kommentarer.  
 
I Kina har utvecklingen en mörk baksida, det är miljön, nu hade miljö frågor ingen plats i det tidigare Kina heller men då var det en stats hemlighet belagt med dödsstraff, idag kan man se det med egna ögon och det positiva med detta är att företagen i Kina börja agera på egen hand utan att avvakta vad centralregeringen i Peking eller delstatsregeringarna kommer fram till.  
 
I detta nyhetsbrev har jag haft några artiklar om svensken som var chef för tyska MAN bussar i Kina och hans mindre begåvade agerande ”som präktig svensk” som med svenska glasögon agerade och skulle läxa upp Kineser i en annan kultur.  
 
http://www.toni-schonfelder.com/swe.asp?id=852&q=Starliner&ww=strong artikel nr 8 samt  
http://www.toni-schonfelder.com/swe.asp?id=840&q=Bengt%20Hamsten%20&ww=strong artikel nr 12.  
 
Glömt är att Japan efter andra världskriget hade samma position man tillverkade oftast slående likt andra produkter i väst som såldes till en bråkdel av våra priser. Därefter kom Taiwan och Syd Korea som gjorde det Japan gjorde, idag är dessa tre länder mäktiga Industri stater där Sverige är som en dvärg i alla avseenden och därför heller inte platsar i G7 ländernas ekonomiska samarbetes forum.  
 
Nu är det Kina och Indien med nästan halva jordens befolkning som dundrar fram där man bara häpna och blir stum, riktig allvarligt är det när länder i mellan östern drar ifrån oss då blir man enbart matt.  
 
Mitt busshjärta ledde mig till fabriken som MAN i Kina har stämt eller vad dom nu har gjort efter alla turer. Sammanfattningsvis är den Kinesiske busstillverkaren Zhongwei Bus idag där Neoplan var som fristående tillverkare som drev fram en ny design och komfort i världen på 60,70,80 och 90 talet långt innan trötta Volvo och Scania vaknade upp ur sitt monopol på hemma marknaden med lika trötta köpare på en oligopol marknad där man kliade varandra på ryggen, tryggt och fint, kunden då och buss rese komfort, tja, vem bryr sig.  
 
För folk med dåligt minne kan ta sig en titt på denna länk som visar ”svensk” buss Industri inte från barna hedenhös utan för bara några år sedan http://www.svenskbusshistoria.se  
 
Det påminner mig om en annan svensk gigant fd Volvo Chefen Gyllenhammar, som hade fel i det mesta, som var övertydlig klar över att Japaner inte kunde bygga en bil med Volvo kvalitet för att 2 år senare se Toyota lansera sin Lexus! Behöver man säga mer?  
 

 
 
1)  
 
Rune Anderssons tips för hur du ska bygga en förmögenhet  
 
Sammanfattningsvis, var inte bussägare i Sverige i vart fall! (elak kommentar av Toni)
 
 
Det är, som jag ser det, den enda vägen. Att bli rik på en normal eller till och med hög lön som anställd är nästan omöjligt, säger han till tidningen.  
Däremot finns det inga enkla knep, anser han, utan det krävs "hårt och uthålligt arbete" och "en portion tur" för att bli fömögen.  
Egenskaperna som krävs för att lyckas är, enligt Rune Andersson: Man måste vara beredd att ge avkall på tryggheten och ta en risk, och även ha en känsla för när man ska hoppa på tåget.  
- Men räkna inte med att det kommer några stekta sparvar flygande. Om du inte vinner på lotteri eller drar en riktig vinstlott på aktiemarknaden, säger han till Veckans Affärer.  
 
Här är Rune Anderssons tips för hur du ska bygga en förmögenhet  
     
  • Försök hitta en affärsverksamhet som saknas, eller en som kan utvecklas. Det finns gott om möjligheter inom handeln, inom vården kommer också fler affärsmöjligheter med de ökade privatiseringarna.  
  • Se till att kombinera entusiasm med ett nätverk med goda erfarenheter.  
  • Var beredd att ge upp din trygghet och ta chansen när den dyker upp  
 
 

 
 
Turism  
 
2)  
 
Ännu ett exempel på hur bakvänd Svensk Turism fungera
 
 
Nils Carlsson, Hans Gerremo, Lars Isacson ett radargäng som väl uppfyller alla kriterier i ett samhälle av medlöpare, tillrätta lagda artiklar, bidrags narkomaner vore kanske mera den rätta sammanfattningen.  
 
Hela artikeln kan du läsa på denna pdf länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070304-2.pdf
 
 

 
 
3)  
 
Svensk Turism, bidrag, bidrag, mera bidrag och ett politiskt sammelsurium
 
 
Osäker framtid för turiststationen  
Vad ska hända med Torrekulla turiststation? Markägaren Mölndals stad säger upp det nuvarande upplåtelseavtalet.  
 
- Svenska turistföreningen, STF, hyr turiststationen gratis. Så kan vi inte ha det, anser kommunalrådet Hans Broberg (fp), som är ordförande i planeringsutskottet.  
 
I dagsläget har STF ett nyttjanderättsavtal med Mölndals stad som gäller Torrekulla turiststation. STF får utnyttja själva byggnaden helt gratis förutom rena driftkostnader. Mölndals stad står för underhållet.  
 
Hela artikeln kan du läsa på denna pdf länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070304-3.pdf
 
 

 
 
4)  
Coachskolan: 4 råd att få mer balans i livet!
 
 
”Jag” träffar kunder varje vecka, som vill ha mer balans i livet och skapa bättre hälsa, ekonomi, relationer etc. Problemet är att så många av oss vill att andra ska lösa våra problem. Ingen annan än du själv kan ta fullt ansvar för ditt liv och dina handlingar.  
 
Hela artikeln kan du läsa på denna pdf länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070304-4.pdf
 
 

 
 
5)  
 
Blogg som ett möjligt marknadsföringsverktyg för företag
 
 
Ja, hur många bloggar läser du själv? Jag läser...ingen. Skälet är att de ofta är en orgie i ordet JAG  
och det är ju underbart för en person att få grotta ner sig i vilken frukost de åt och vad de egentligen  
anser om den senaste händelsen på löpsedlarna. Men är det bra marknadsföring?  
 
Hela artikeln kan du läsa på denna pdf länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070304-5.pdf
 
 

 
 
Miljö  
 
6)  
 
Etanol mer miljöförstörande än bensin
 
 
Förnybara bränslen var en av de 120 punkter s, mp och v skrev ihop sig om i regeringsförhandlingarna 2002. Men det är en tveksam återvändsgränd, som nog bara kostar pengar, med den snabba utvecklingen vi har av bilar med bränsleceller där man får el från vätgas.  
 
Hela artikeln kan du läsa på denna pdf länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070304-6.pdf
 
 

 
 
7)  
 
Bakterier stoppar lastbilar
 
 
Miljöbränslet RME har ställt till problem för lastbilsåkarna. Lastbilar drabbas av plötsliga haverier och varken oljebolag eller märkesverkstäder vill stå för kostnaderna.  
Oljebolagen blev tagna på sängen och sedan den 23 januari i år blandar de inte längre ut dieseln med RME i Norrlandstrakterna. Söder om Dalälven har blandningen av RME i dieseln minskats från fem procent till två procent.  
 
Åkerier förstår inte varför man inte testat blandningen innan den släpptes på marknaden.  
 
Hela artikeln kan du läsa på denna pdf länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070304-7.pdf
 
 

 
 
8)  
 
Ställ en pelargon bakom avgasröret
 
 
Statliga medel finansierar inkompetenta växthusfundamentalister  
 
Krönika av Robert Collin  
 
Bilen har alltid varit i skottgluggen i Sverige. Allting är bilens fel, och så har det varit sen slutet av 1960-talet.  
 
Men vi öser ut en massa CO2 i naturen utan att det väcker debatt. Varför har vi till exempel gratis värme och varmvatten i alla lägenheter? Om kostnaden lades på hyresavin skulle vi inte slösa så ohämmat. Och när det gäller uppvärmningen, varför tar vi inte vara på överskottsenergin från industrin som just nu släpps rätt ut?  
 
Sverige har två av världens ledande stålverk, i Oxelösund och i Luleå, båda ägda av halvstatliga SSAB. Men inte alls lika granskade som bilismen.  
 
Precis som vid all ståltillverkning används kol i processen och precis som alla andra stålverk har de båda svenska höga skorstenar där oförbrända kolföreningar ”facklas” innan de försvinner upp i skyn.  
 
Överskottsenergin från järnverket i Oxelösund skulle räcka för att värma upp hela Nyköping med 35 000 invånare.  
 
Samma sak händer vid andra svenska järnverk, och samma sak vid de svenska raffinaderierna på Västkusten.  
 
Hela artikeln kan du läsa på denna pdf länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070304-8.pdf
 
 

 
 
Samhälle  
 
9)  
 
Ulf Nilson: En permanent underklass är ett fruktansvärt misslyckande  
 
Finns Sverige om 50 år?
 
 
Hittills har inget av Europas länder lyckats särskilt väl - man kan tala om kris i både Frankrike och Storbritannien - och på många håll har man skapat precis det man minst av allt ville ha: en mer eller mindre permanent, bidragsberoende underklass av människor med annorlunda etnisk bakgrund än urbefolkningen.  
 
Irakierna på Malmös gator är bara en illustration till ett fruktansvärt misslyckande.  
 
Hela artikeln kan du läsa på denna pdf länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070304-9.pdf
 
 

 
 
10)  
 
Djurskyddsmyndigheten i Skara ska läggas ner
 
 
Skansen-Akvariets chef Jonas Wahlström med anledning av sina egna farsartade erfarenheter av Djurskyddsmyndigheten som nu ska läggas ned.  
 
Förre näringsministern Björn Rosengren sa en gång att Norge var den sista sovjetstaten. Må så vara. Men politbyrån ligger än så länge i Skara.  
 
Hela artikeln kan du läsa på denna pdf länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070304-10.pdf
 
 

 
 
11)  
 
Katastrof värre än dagens klimathot  
Krönika
 
 
PERSONNUMREN PÅ VÄG ATT TA SLUT.  
Mitt blod frös till is. Tänk – personnumren räcker inte till. Vad ska vi göra? Jag ögnade förstasidan och fann att vi stod i situationen av en svår – och sannolikt oförutsedd – kris. Det kändes ödesdigert som för två år sedan med tsunamin – då vi inte ens visste vad en tsunami var.  
 
Jag förstod denna morgon i Stockholm att jag handlat rätt: Jättenyheten om bristen på personnummer var stor i Ekot och var huvudnyhet i SVT:s morgonnyheter.  
 
Svaret är: Byråkrater är imponerade av sig själva och vi vanliga människor är imponerade av byråkrater. Sådant genererade Y2K-paniken.  
 
Men som en vis gammal socialdemokratisk skriftställare, Alvar Alsterdal noterade: ”Om en byråkrat hade skapat världen hade vi ännu inte kommit till syndafloden.”  
Från Aftonbladet och Staffan Heimersson  
 
Hela artikeln kan du läsa på denna pdf länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070304-11.pdf
 
 

 
 
12)  
 
Tusentals dör i onödan varje år
 
 
Fel medicin eller diagnos, slarv eller operationer som går fel.  
Flera tusen personer dör i onödan varje år i den svenska vården.  
Vi har inte haft en tillräckligt bra säkerhetskultur inom sjukvården, säger Carina Forsberg, chefsläkare på sjukhuset i Varberg,  
 
Hela artikeln kan du läsa på denna pdf länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070304-12.pdf
 
 

 
 
13)  
 
Som att skicka en kassaskåpssprängare på kurs i sprängteknik
 
 
…anser en brottsutredare med god kännedom om 43-åringen.  
Förra sommaren dömdes han till två och ett halvt års fängelse för grovt skattebrott efter affärerna i flygbolaget Eastjet.  
 
Starta företag  
Mannen hamnade på Smälteryd och ansökte om att få delta i en utbildning som ordnades i samarbete med arbetsförmedlingen och Lernia. Han och de andra fångarna som antogs skulle bland annat starta ett fiktivt företag, utforma affärsplan med kalkyler, miljöpolicy och annat.  
 
Till slut började anstaltsledningen fundera på vad han höll på med. När 43-åringen var på studiebesök hos Lernia söktes hans cell igenom. Där hittades bland annat brev från en meddömd i Eastjet-härvan och material från Lernia-kursen.  
 

 
 
14)  
 
Ica-leverantörer rasar: "De är den sista Sovjetstaten"
 
 
Kriget mellan Ica och dess underleverantörer når nya nivåer. Få som Dagens Industri talat med vågar träda fram med namn. "Bilden av Ica som den sista Sovjetstaten framstår allt tydligare", skriver DI:s Carin Fredlund i en kommentar.  
 
Hela artikeln kan du läsa på denna pdf länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070304-14.pdf
 
 
Toni kommentar: Att jag tar med dylika artiklar är för att visa att hela det svenska samhället är fyrkantigt där alla kontrollera alla, det är ett inbyggt behov att man måste bestämma och reglera, där frihet är en självklarhet, men bara inom vissa gränser där oligopolen tagit över makten som sakta kväver Sverige allt medans omvärlden springer ifrån oss. Allt fler yngre utan den historiska kunskapen ifrågasätter och när man stöter på sanningen inser man snabbt att något gått fel, då blir liknelse och uttrycket Sovjet staten som motsatsen till vad man har trott att det skulle vara i Sverige, ett nyttigt uppvaknande som inger en skimmer av hopp för framtiden.  
 

 
 
Buss  
 
15)  
 
10 nya ”Starliner” liknande bussar till Europa
 
 
Efter att besökt fabriken i östra Kina blir man omtöcknat av den kraft och självkänsla som man hittar.  
Välutbildade medarbetare och chefer som ser i alla problem en möjlighet. Ett land där staten ser som sin uppgift att rensa bort alla hinder och inte tvärtom. Företagarna i Kina betraktas som hjältar som skapar välstånd för alla. När hörde man detta från den svenska regeringen eller facken?  
 
Man får nypa sig i armen stup i kvarten man tror inte sina ögon när man ser hur man löser problemen efter 70 års socialistisk kommunistisk diktatur. Här måste man lösa problemen för långt mer 1 miljard människor och vi i lilla Sverige med futtiga 8-9 miljoner utreder, utreder, överklaga, och är begåvade med politiker som borde åtalas om det bara funnits en lag som ställer krav och ett personigt ansvar, som Palme tog bort för att skydda den svenska nomenklaturan, resultatet ser vi idag.  
 
Företaget Zhongwei Bus http://www.zonda.com/enzonda/about/global.htm som bygger bussar för att jämföra med Mercedes där fabriken i Mannheim ser ut som en putti nutt fabrik.  
 
The A9 is sold at about a third of the Starliners price.  
 
Up to now, Zonda buses were successively exported to Georgia, Russia, Iran, Syria, Jordan, Turkey, Egypt, Cameroon, Zambia, Senegal, Algeria, the United States, Peru, Chile, Bahamas and New Zealand, which enabled our products to be distributed to Asia, Africa, Eastern Europe, middle-south America and Oceania, also which further improved the overseas marketing system which radiates from Asia, the central market, and lays a strong foundation for internationalization course of Zonda Industrial Croup. The annual export volume reaches 2000 sets of large and medium sized passenger buses.  
 
10 bussar med en europeisk drivlina passade vi på att köpa vilka kommer att säljas för 995.000 svenska kronor + moms. 5 av bussarna har jag för avsikt ta till Sverige med leverans i maj 2007.  
 
Det skall bli spännande och se vilka svenska buss åkare våga sig på att köpa en buss som kostar mindre en tredjedel och som jag ser är i vart fall inte är sämre än andra bussar, möjligen tvärtom.  
I Kina är det både kallt och snö sålunda inget unikt för Sverige, det är varmt på sommaren i Kina också.  
Jag återkommer med mer information längre fram.  
 
Apropå diskussionen om liknelser med andra tillverkare så kanske dessa legala domar där både VW, Toyota, GM och flera andra dragit in den höga svansföringen och accepterat verkligheten!  
Svenska Bengt tillika MAN buss chefen i Kina borde kanske läst dessa först innan han fick sparken?  
 
Chinese auto makers have been frequent targets of design copying accusations in recent years. In 2005, Toyota lost a design clone dispute in China and General Motors Corp. settled a lawsuit outside court against the Chinese Chery Automobile Co. which was accused of copying GMs design for a subcompact car.  
 

 
 
Eder tillgivne  
 
Toni Schönfelder  
Ring till lokaltaxa och swisch är du i Alicante  
Stockholm 08 - 519 70 616 eller Göteborg 031 - 360 84 81  
 
annars gäller som alltid  
Tel 0034 616 421 085  
Fax 0034 966 69 81 58  
 
Mail mailto:toni@schonfelder.com  
 
Annons  
 
Hyr din bil från EuroCasaCar i Spanien!  
 
Återigen har vi sänkt priserna för 8:e gången på 5 år!  
1 vecka Ford KA 79 euro! VW Polo 83 euro, Opel Astra 111 euro  
…allting inkluderat http://www.eurocasacar.eu  
 
Vi har över 24.000 bilar på flygplatserna Malaga, Alicante, Palma de Mallorca, Barcelona Girona flygplatser som är några av 50 tal mest populära destinationerna där vi finns.  
 
Vår bokningsite är helt automatisk fungera dygnet om alla dagar, året om!  
Svar inom några sekunder, Voucher inom 1 minut!  
 
Inga rabatter, inga bonusprogram, inget snicksnack, inga flum löften, bara rakt av ett lågt pris där allt är inkluderat från första början!  
 
Välkommen du också, du sparar tusenlappar med ett enda ”musklick”!!  
http://www.eurocasacar.eu  
 
 
Hyr din bil i Sverige, USA, Kanada, Frankrike, England och övriga VÄRLDEN  
(vi har avtal med lokala firmor i 142 länder och över 6.400 destinationer)  
 
Klicka alltid in dig på bägge webbsidorna och jämför priserna vilka kan variera då vi har olika avtal med olika lokala hyrbilsfirmor  
 
1) http://www.telluscar2.com  
 
2) http://www.telluscar.eu  
 

Reklam för Spanien
Söker du information om Spanien -- Använd dig av min web http://www.spaininformation.org
Här hittar du allt

Fair use notice

The Toni Schönfelder Newsletter and website contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorised by the copyright owner. The material is being made available for purposes of education and discussion in order to better understand the complex nature of corruption in today's world. I believe this constitutes a "fair use" of any such copyrighted material as provided for in relevant national laws.

The material is distributed without profit to those who have expressed an interest in receiving the included information for research and educational purposes. If you wish to use copyrighted material from this site for purposes of your own that go beyond "fair use", you must obtain permission from the copyright owner. Toni Schönfelder cannot guarantee that the information contained in the Corruption News service is complete and correct or be liable for any loss incurred as a result of its use. Nor can Toni Schönfelder be responsible for any subsequent use of the material.


Denna sida är producerad av Toni Schönfelder. Avsändaren har inget ansvar för innehållet i sidor som är länkade -- allt material som finns i egen producerade sidorna får användas fritt och utan kostnad.

Esta página ha sido realizada por el Sr. D. Toni Schönfelder.Los realizadores de la página no se hacen responsables del contenido de las páginas enlazadas a la presente. Toda la información existente en las páginas de realización propia pueden ser utilizadas libremente y sin ningún tipo de coste.

This page has been produced by Mr Toni Schönfelder. The sender does not take any responsibility for the contents of the linked pages. The whole material in the own produced page can be used free of charge.