Ange ett namn eller sökord så får du upp alla artiklar som innehåller det du söker.
Tillbaka till Tonis hemsida

Toni Schönfelder A lifetime of innovation

Mina favoritlänkar, kolla in

Debattartiklar Ryssland

TaxFree handelns vara och icke vara

Tillägnad buss- och kollektiv branschen av Toni Schönfelder oberoende och fri debattör
Klicka på den artikel du vill läsa

Artiklar som du bara måste läsa,Vakna upp i Sverige!

Debatt artiklar av Harald Rosén (Det gäller flyg)

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationToni Schönfelder
A lifetime of innovation

Debate - Opinion in English
Russia and Baltic States

Back to Toni Schönfelders homepage

Web library, My favorites

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationVerschiedenes in Deutsch

Newsletter ”Varning Schönfelder” nr 19 den 24 november 2008  
 
”Den obehagliga sanningen...”  
Mot korruption, vänskapskorruptionen, maktmissbruk och slöseriet med skattemedel  
 
Jag har valt en personlig, oftast kontroversiell prägel på det som skrivs, helt medvetet  
 


 
 
Ledare  
 
Den som minns, före sommaren var det ingen hejd över hur framgångsrika ”vi” är i Sverige, landet där honungen flödar på gatorna.  
3 månader senare är det kris stämning! Och som vanligt var ingen klar över djupet, bredden ihållandet och så springer stor företagen bena av sig till regeringen och begär stöd.  
Den svenska ekonomin var i bästa skick, verkligheten är att den svenska statsskulden • oktober 2008 Central Government Debt 1.141,6 miljarder kronor för några månader sedan var den 100 miljarder lägre och nu starta en ny utförbacke som krymper möjligheterna med pengar till vården, äldrevården, och allt annat som tillhör grundservicen samtidigt som snillena på länsbolagen har myntat en ny verklighet, ju fler som reser ju mera bidrag kräver man, allt om detta kan du läsa i detta Nyhetsbrev, pengar som sedan saknas i den grundläggande servicen. https://www.riksgalden.se/templates/RGK_Templates/Published/PublishedItem_Listing____2763.aspx  
Den svenska statsskulden är en av västvärldens största skuld per invånare.  
 
 
Inom politiken kan man rättfärdiga vad som helt till och fara fram med osanningar bara man spelar på den nationalistiska tråden. ”Vi” är bättre rustade än omvärlden samtidigt som den svenska kronan störtdyker mot dollarn och euron. För 6 månader sedan var kursen 9.18 för en euro nu är den 10.34. Sanningen är att Sverige ligger längre ned i cykeln i den globala nedgången beroende av att man idag har degraderats till underleverantör till omvärldens industrier. Nästa hela den svenska industrin är såld och kvarstår 4-5 företag som håller den svenska ekonomin uppe. Det allvarliga är att andra länder som lever i euron eller dollarn har en enorm inre marknad som gör dessa okänsliga för kurser, den svenska ekonomin bygger på att 80% eller mer som produceras skall säljas utanför kronans landsgräns. När avtalen med omvärldens köpare löper ut kommer inga nya och när var det sist som Kiruna fick stänga ned, läggas i dvala?  
 
Kronkursen  
Juni listan som tillsammans med mp + kommunisterna v, bär huvudansvaret att Sverige inte finns med i euron när den möjliga ingångskursen var 7.50, därför bär man ett stort ansvar när man inte tog det på allvar och nu försöker glida undan med en massa nonsens snack. När du läser detta står kronkursen i 10,5004 mot euron
 
 
Det är enkelt att bubbla om man inte behöver ta ett ansvar, det är enkelt för kommunisten Lars Ohly stå upp i pulten på persontrafiks kongress i Göteborg 2008 och ropar ut till branschens IQ gäng som en fiskmås att om vi vinner valet (det gör ni aldrig och därför är det riskfritt) så sänker vi skatten på bussen från 20.000 kronor som man var med om tidigare och införde och sänker den till 1.500 kronor!  
Ridå, borde man tycka och bära ut karln, nej man applådera då publiken mestadels består av branschens ryggradslösa dunkare, varför det är en smått förolämpning mot fiskmåsen och dennes IQ, den begriper helt säkert mer av orsak och verkan.  
 
Den aktuella bankkrisen som sedan en tid blivit en ny industri kris och snart blir en kontokortskris som snart blir en köp kris, som drabbar den privata bussbranschen i många led och de som trots mina förvarningar sedan 2007 om den annalkande krisen ändå förköpt sig på nya bussar ni lever farligt för nu upprepas historien från nittiotalet, när regeringen nu går in med en bankgaranti till bankerna som nu kommer att göra en ny ”lagerrensning av lån” bland sina låntagare och försätta tusentals små företag i konkurs som staten med dina skattepengar kompensera banken för. Vilken jävla idioti! Och din branschorganisation fattar som vanlig ingenting.  
 
Regeringen tvingas under galgen revidera hela sin prognos (klicka här för hela artikeln)  
Regeringen skriver ner tillväxtprognoserna för Sverige. Tillväxten kan i värsta fall bli minus 1,2 procent 2009, enligt finansminister Anders Borg (m). Han varnar nu för en recession av 1990-tals mått. Arbetslösheten riskerar öka till över 9 procent.  
 
Det är helt otroligt att det får lov att upprepas – det är helt otroligt att BR som skall vara en gemensam plattform för branschen inte går på barrikaden för skydda sina medlemmar till överlevnad, det är helt otroligt att staten går in i banksystemet igen utan att ha lärt något av föregående årens fadäser, det är otroligt att en bransch låter sig hunsas.  
I varje annat land hade bussbolagen tagit sina bussar och omringat kanslihuset och riksdag med bussarna, skapat kaos och dragit på sig allmänheten intresse genom att visa vad som blir orsak och verkan. (nej det är inte ett försök till uppvigling utan det handlar om att skydda din egendom enligt grundlagen) Det är en stor risk att du går omkull då banken riskfritt får rensa i sina lån, detta hade man kunnat undvika med lite mer eftertanke, med åtgärder från bussbranschen hade säkerligen andra branscher följt efter, branscher som Maud Olofssons departement skulle främja, förenkla och satsa på och inte ta livet av.  
Ni i Alliansen måste ha missat något alldeles påtagligt, orsak och verkan, kunskap från förra gången, empati för det privata företagandet.  
 
Var finns den svenska inbodda känslan för rätt och fel? Det kan väl inte vara så att man har synpunkter på USA och alla möjliga andra länder men ingen synpunkt på hur det egna landet sköts, där alla blir drabbade?  
Räkna med eländets elände 2009 och ett möjligt ljusare 2010.  
 
Banken hjälper dig att sanera din personliga ekonomi så att du åter kommer på fötter!  
 
 
 

 
 
Den kreativa klassen är framtidens makthavare. Det är en global kunskapselit av talanger som bygger tillväxt och ekonomiskt välstånd där de slår sig ner. Men de är globala nomader som i stor utsträckning är beredda att flytta dit förutsättningarna för dem är bäst. I Sverige lämnar årligen ca 50.000 svenskar landet (över 500.000 har redan lämnat) vad säger dig detta? Det är fler som lämnar landet än under stora utflytten till Amerika på 1800 talet.  
 

 
 
1)  
 
En sedeslärande historia från konflikträdda Sverige
 
 
Var finns den svenska inbodda känslan för rätt och fel? Det kan väl inte vara så att man bara har synpunkter på USA och alla möjliga andra länder men ingen synpunkt på hur det egna landet sköts, där alla blir drabbade?  
Räkna med eländets elände 2009 och ett möjligen ljusare 2010.  
 
Läs hela artikeln på denna länk  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081124-1.pdf  
 
 

 
 
Buss & kollektivtrafiken  
 
2)  
 
Mycket snack Anna Grönlund VD för BR (bussbranschens dagis förbund)  
 
Läs hela artikeln på denna länk  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081124-2.pdf  
 
 

 
 
3)  
 
Luften inne i stads - turistbussen  
är farligare att andas än avgaserna från en bil !
 
”Miljö” bränslet rapsolja ger 10 ggr högre lungcancer partiklar”  
 
Resultatet från tolv (12) granskade bussmärken är överraskande.  
"Luften inne i bussen är farligare att andas än avgaserna från bilen",  
 
Läs hela artikeln på denna länk  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081124-3.pdf  
 
 

 
 
En titt i den svenska pressen för bussbranschen  
 
4)  
 
Pravda: tidningen trafik forum nr 9, 2008 med 56 sidor mest dravel och propaganda!  
 
Läs hela artikeln på denna länk  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081124-4.pdf  
 
 

 
 
5)  
 
Tidningen Bussbranschen nr 9 med 64 laddade sidor med mycket mat nyttigt att läsa.  
 
Läs hela artikeln på denna länk  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081124-5.pdf  
 
 

 
 
6)  
 
Mannen som kom in från kylan och nu är fri att uttala sig, Ulo Maasing  
Ulo Maasing,
mannen som svängt 180 grader, skriver det som jag alltid förväntat av honom  
 
Läs hela artikeln på denna länk  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081124-6.pdf  
 
 

 
 
"Maktstrukturer cementeras och nödvändiga förändringar sinkas - i bästa fall”  
”I värsta fall stoppas de helt"
 
 

 
 
7)  
 
Tolerans, teknologi och talanger. Det är mixen som gör ett land framgångsrikt.
 
"Slå mig ner? Sökande själar måste ströva fritt!"  
 
Läs hela artikeln på denna länk  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081124-7.pdf  
 
 

 
 
8)  
 
Det är politiken som styr som bestämmer vad som är bra för folket
 
och det är folket som betalar utan alternativ det är enkel grundskola i planhushållning.  
Det handlar om den svenska kollektivtrafiken.  
 
Läs hela artikeln på denna länk  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081124-8.pdf  
 
 

 
 
9)  
 
Kommunerna får bidra med att öka Västtrafiks kassa när det är fler resenärer
 
Biljettintäkterna för Västtrafik ökar, men kostnaderna ökar desto mer och då är det kommunerna som får skjuta till pengar ännu en gång, nettokostnaden blir större!  
 
Läs hela artikeln på denna länk  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081124-9.pdf  
 
 

 
 
10)  
 
Värnar om flygbussen i Skåneland  
 
Kommunalråden i Svedala och Lund träffade Lars-Ingvar Ljungman (m) i veckan som är ordförande i nämnden för kollektivtrafik i Region Skåne. Ämnet var den dåliga tillgängligheten till Sturups flygplats. Kommunalrådet Nordgren (m) tar sin tid och träffa Kommunalrådet Helmfrid (m) samt flygplatschefen – kaffe, ostfrallor och så tillhörande lunch?  
 
Läs hela artikeln på denna länk  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081124-10.pdf  
 
 

 
 
Läste denna som Insändare:  
 
11)  
 
Färdigrest med Östgötatrafiken och svar från Leif Johanson, vd, Östgötatrafiken
 
 
Kan bara med ren ilska notera Östgötatrafikens tilltag att höja den så  
kallade pensionsåldern till 70 år och kalla den för ”seniorrabatt”.  
Du bör läsa svaret från Johansson, den går inte av för hackor?  
 
Läs hela artikeln på denna länk  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081124-11.pdf  
 
 

 
 
12)  
 
Det kom ett mail angående Cityterminalen:
 
 
Hej Toni!  
 
Stockholms cityterminal!  
För mig är det nu ett ännu större handelscenter än tidigare,  
 
Läs hela artikeln på denna länk  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081124-12.pdf  
 
 
Toni kommentar:  
Ett kombinerat köp och bussterminal är perfekt – det ger en winn – winn situation  
Som är oslagbart – det som saknas är Gatukontorets bygg maffians godkännande att låta busstrafiken köra ut på Klarabergsviadukten så hade man löst det tillfälligt innan någon kan ta ett beslut att däcka över hela Centralen och göra det till ett stort och magnifikt busscentra. Eftersom Schönfelder var den som initierade till Cityterminalen, World Trade Center Hotell Viking projekt under min tid på GDG (SJ bolag) och jag har kvar styrelse protokollen från 1974 det skulle ta 10 år av tjat och gnabb med behöriga tills det blev ett bygge, som vårt geni till Statsminister ”Dojan” Ingvar Karlsson som då satt i Landstinget tvingade Cityterminalens tak att sänkas med 1 meter för att tirorna på stadshuset inte skulle skymmas. (för vem då?) När Terminalen väl kom igång är det många som gör anspråk på att vara initiativ tagarna, jag såg dom aldrig när vi under SJ:s GD Pettersson tid tjatade som tillika var ordförande för GDG. Men så är det alltid när något blir halvbra då känner sig många kallade, jag betonar halvbra för vi ville något mycket bättre, bland annat skulle Hotell Viking vara ett 3 stjärnigt hotell och så ville vi bygga täcka över ända bort till Norra Bantorget och där Posthuset fanns, bygga ett 1000 rums 5 stjärnigt hotell med konferens utrymmen för 20.000 personer samt lägenhets hotell för ett par tusen och istället för Globen ha detta stadium ovanför spåren med plats för 50.000 åskådare (säkerligen idag för litet) under tak. Då hade Stockholm varit rustat för världens jätte kongresser som skapar arbeten i tiotusental i alla led för 100 år framåt, i vårt förslag låg även att tågen skulle köras in i 2 våningar, fjärrtågen där dom är idag och pendeltågen en våning upp.  
Ett P-hus för 30.000 bilar störst i världen med direkta påfarter från leden som skulle byggas bort mot Norra Bantorget över Centralen och vara utbyggt till 6 spår med infarter rakt in i P huset som på mässan i Köln och Hannover hade gjort Stockholm centrum till ett levande centrum med få bilar i innerstaden som istället kunnat omvandlas till många trivsamma ”gå” gator. Du undrar kanske hur man löser 6 filer, inga problem du kan använda klarasjö kanalens botten och lägga där tunnel fundament direkt från söderleden borta vid Globen och från Essingeleden – osynligt och man skapa en isolerad pulsåder. Relativt enkelt att bygga, om man hade fantasi.  
Med ett dylikt projekt hade Sverige varit rustat för att kräva EU att få hit något EU departement, idag är det noll, som hade gett arbeten åt tusentals svenskar i kringverksamheterna och gjort Stockholm till en jättelik magnet.  
 
Nå pengar då? Det är heller inget problem eftersom ett sådant stort - miljard projekt är enkelt att finansiera på världsmarknaden där det finns ofantlig med pengar för långa lån med statsgaranti på 0,75 - 1,5 % ränta på 70 – 100 år. Ett sådant projekt kan inte fyllas med svenska kunder men väl med Europa och Världsmarknaden som bas. Det finns så mycket positivt för Sverige i världen som man inte utnyttjar. (Glöm finansieringsproblemen med kringleder i Stockholm som har andra problem och är ett svenskt lokalt problem utan inkomster)  
 
Men med ”dojan” Ingvar Karlsson, med sådana företrädare för makten behöver man inga yttre fienden. Och vem orkar driva idag projektet att övertäcka Centralens spår?  
Det är ett ständigt ”kluddande & dattande” som inte leder till något vettigt – det är ett svensk problem och därför är man förbannat till att vara lagom dåligt istället för bäst i världen!  
 
Hade vi haft samma amatörer inom sjöfarten hade dagens Finlandsbåtar fortfarande varit i storleken med Birger Jarl (Ånedenlinjen) som var den stora Helsingforsbåten när jag var liten grabb.  
 
Kontentan är idag, vi har en glittrande bussterminal som inte kan ta emot höga bussar, det finns inga P-platser för an och avgående resenärer eller för tågresenärerna, vi har en innerstad som är proppfull varför man måste införa trängselskatt – det kan inte bli dummare och många som är skyldiga till denna katastrofala lösning väljer genom tvång och regleringar som skapar nya tvång och regleringar, det är Stockholm vad det är – en ända stor halvmesyr.  
 

 
 
13)  
 
Insändare:  
SJ, gamle vän  
FÖR EN DRYG VECKA
sedan drabbades tågresenärerna från Stockholm,  
 
Läs hela artikeln på denna länk  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081124-13.pdf  
 
 

 
 
Lite blandat  
 
14)  
 
Tommie Jirhed lämnar Inlandsbanan
 
 
Mitt arbete här på Grand Nordic/Inlandsbanan har verkligen varit intressant, utvecklande och roligt.  
Jag har medverkat i en positiv utveckling med förlängd turistsäsong, nya paket och framför allt ökat antal resenärer och intäkter.  
Trots försäljningsframgångarna så redovisar Grand Nordic fortfarande förluster. Detta har medfört att ledningen nu valt att minska sin personal med en tjänst och jag tvingas därför lämna Grand Nordic.  
 
I Grand Nordics fortsatta verksamhet kommer mitt arbete att delas upp på andra inom Grand Nordic AB och Inlandsbanan AB.  
Du ska fortsättningsvis kontakta Anna i ärenden som jag tidigare ansvarade för.  
Annas kontaktuppgifter  
Anna Frykman, Marknadsansvarig  
E-post: anna.frykman@grandnordic.se  
Telefon: 063-19 44 04  
Mobil: 070-646 29 47  
 
Jag planerar just nu för att starta igång eget företag med försäljning, marknadsföring och projekt som huvudsaklig verksamhet.  
Ett flertal uppdrag finns och kommer att blir en bra start på företagsverksamheten. Du når mig på mobiltelefonen 070-372 52 68 (numret behåller jag) eller min privata mejl, tommie.jirhed@jamtland.nu.  
 
Läs hela artikeln på denna länk  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081124-14.pdf  
 
 

 
 
15)  
 
Viking Line drar in annonser i Expressen
 
 
Efter en kritisk artikel i dagens Expressen stoppar Viking Line sin annonsering i tidningen. Varje år köper Viking Line utrymme för 3 miljoner kronor Expressen. "Många blir oroliga i onödan efter deras artikel", säger Viking Lines Helena Kneck till Dagens Media.  
 
Toni kommentar: så fungera ett snarstucket företag utan demokrati känsla – att vara Ålänning och dessutom bli kritiserad – det måste vara hårt! Att resenärer blir oroliga är nog ett av de dummaste ursäkter jag har läst, snacka om ”dingpellar” på Viking line!  
Expressen kan skita i larviga 3 miljoner från Viking line, men kan Viking line skita i Expressens läsare, har du fått en snyting för mycket Janne?
 
 
Läs hela artikeln på denna länk  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081124-15.pdf  
 
 

 
 
16)  
 
Doldisen Anders Vinberg sitter i Microsofts ledning.
 
 
Hans visioner ska bli verklighet om tio år. - Det är världens bästa jobb. Jag skulle kunna göra det gratis.  
 
Toni kommentar:  
Vem av storbolagens VD:ar i bussbranschen har samma känsla för sitt bolag?  
 
Läs hela artikeln på denna länk  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081124-16.pdf  
 
 

 
 
17)  
 
Svensken Anders Vinberg om Bill Gates
 
– Det är tack vare Bill som teknikerna har en så stark ställning på Microsoft. Han lät de bästa teknikerna förbli tekniker. Managers och tekniker har likvärdiga karriärvägar på företaget.  
 
Toni kommentar:  
Var finns motsvarande stor bolags managers? Var finns den röda tråden för företagets hjärta funktioner – buss planerarna? Det är inte data programmen som styr över ekonomin det är små sluga tjejer och killar som vet vad det handlar om.
 
 
Läs hela artikeln på denna länk  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081124-17.pdf  
 
 

 
 
Turism  
 
18)  
 
Jämtlands Turismfolk till Nya Zeeland
 
 
21 representanter från länets turistnäring befinner sig just nu på Nya Zeeland.  
Delegationen består av representanter från länets destinationer samt länsstyrelsen och Jämtland Härjedalen turism. Målet är att lära mer om hur året runtturism kan utvecklas. Nya Zeeland har under lång tid arbetat strategiskt med destinations- och produktutveckling.  
Länsborna hoppas på att kunna lära mer om hur turismbranschen kan utvecklas som tillväxtindustri.  
 
Toni kommentar:  
21 personer a 150.000 kronor och då är det lågt räknat med alla kringkostnader och bortavaro från sitt arbete – har det slagit slint på en och annan byråkrat? EU pengar till nonsens resor är det vettigt och vad förväntar ni er att lära an ett land på andra sidan jorden som arbetar med sina när marknader och UK och inte Sverige? Det finns mycket lite att lära än att skatter, samhället är totalt annorlunda i ett företags positiva klimat med andra ord raka motsatsen till vad Sverige är.  
Det är Irland, det är östra Tyskland, Polen och sjö systemet där har ni något att lära ifall ni är mottagliga. Det är en politisk och ekonomisk skandal när ni samtidigt inte har pengar till skolornas toaletter i länet, och hur ser det ut med alla annat, vården, äldrevården, polisen med en polisbil på en radie av 20 mil på natten osv  
 
 
I samma län saknas det samtidigt pengar till Duschar och toaletter vilka måste åtgärdas på ett flertal skolor!
 
Problemet med slitna skolduschar är varken nytt eller begränsat till Östbergsskolan. Både elever och föräldrar klagar på duscharna och även toaletterna på flera skolor.  
– Duscharna diskuterades på föräldrarådsmötet förra veckan, säger Carina Bergqvist, rektor för Torvallaskolan.  
"Vi har ett flertal gånger påpekat på föräldramöten om att inte elever vill duscha efter gympan på grund av den dåliga miljön i duscharna/omklädningsrummen. Skolan MÅSTE se till så miljön för dusch/omklädning är acceptabel så skolans elever ser det som en naturlig del med en dusch efter gympan." Så skriver en förälder i ett mejl till Torvallaskolans rektor i höst.  
Hur toaletter och duschar ser ut på skolorna är en av de viktigaste frågorna för elevtrivseln. De två, tre senaste åren har Östersunds kommuns fastighetsförvaltning fått höra från flera skolor att det är angeläget att sätta upp skiljeväggar i duschutrymmena.  
Detta är ingen åtgärd som ryms under kommunens normala underhåll av lokalerna, utan räknas som lokalanpassning.  
– Ungdomarna tycker att det är äckligt både i duschar och på toaletterna. Därför fräschade vi upp alla toaletterna på höstlovet.  
 
Läs hela artikeln på denna länk  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081124-18.pdf  
 
 

 
 
19)  
 
Nu är det klart hur turistnäringens största stolpskott skall förklara en minskat turism till Sverige
 
 
Många flygförbindelser är en av faktorerna bakom framgången, säger Thomas Brühl, vd för företaget VisitSweden, som marknadsför Sverige utomlands.  
Tillgänglighet är viktigt för ekonomin En långvarig nedgång i världsekonomin kan leda till en försämrad tillgänglighet med flyg, som i sin tur kan leda till minskade exportintäkter för Sverige. Det visar en rapport som nyligen presenterades vid konferensen Flyg med Framtid. Turismens utredningsinstitut i Göteborg har studerat hur en nedgång i världsekonomin påverkar flygbranschen och turistnäringen i Sverige. Analysen visar att en försämrad tillgänglighet till Sverige kan minska landets intäkter med upp till 7,7 miljarder kronor. Turismen till Sverige inbringade förra året nästan 88 miljarder kronor, från utländska besökare. Hittils i år har turismen från utlandet ökat med sexprocent.  
Många flygförbindelser är en av faktorerna bakom framgången, säger Thomas Brühl, vd för företaget VisitSweden, som marknadsför Sverige utomlands. Utredningen identifierar fyra faktorer som skulle kunna resultera i en tillbakagång för flygtrafiken:  
 
BNP-utvecklingen på utlandsmarknaderna, förändring av flygpriser, minskad efterfrågan på grund av miljöhänsyn och handeln med utsläppsrätter i EU som från och med 2012 även inkluderar flyget.  
 
Toni kommentar:  
Undrade just med vilka argument VisitSweden skulle rättfärdiga en nedgång för turism till Sverige.  
 
minskad efterfrågan: Ja det var ju en elegant exit när man misslyckas med att jaga konsumenter i cosmos eller cybervärlden.  
 
Miljöhänsyn: vilka mer på jordklotet än timida svenskar som är vana att gå och tänka i flock skulle sätta ha som mål att flyga mindre med hänsyn till miljöskäl? Varför släcker vi inte ned alla datorer och Internet i Sverige som förorsaka mer Co2 utsläpp än allt flyg sammanlagt? Det är klyschor och desinformation som Visit Sweden sysslar med och det har man utvecklat till sin fulländning med en trogen skara ”jamsare” som tar emot allt vad som sägs från podiet utan att själv tänka efter.  
 
förändring av flygpriser: mycket begåvade slutsatser, vad som inte sägs om det är priser uppåt eller nedåt? Det är bara så att flygpriserna kommer att sjunka ytterligare framöver varför denna punkt aldrig blir en orsak till minskat turism däremot kan man ju alltid nämna det i en utredning – så finns den med. Med varje flygbolag som försvinner dyker det upp nya, som exempelvis Holländska Transavia som tar över flera av Sterling Airways rutter och så ökar Ryanair – Brühl du är precis så korkad som det är förutsägningsbart vad du svamlar om. Avgå om du har minsta stake i dig!  
 
BNP-utvecklingen på utlandsmarknaderna: Denna punkt gillar jag, den kan innehålla vad som helst och kan relateras till vad som helst. Men vad menar man egentligen?  
Med 3 miljarder potentiella turister som kan besöka Sverige kommer ett par hundra tusen, (blanda nu inte ihop affärs relaterade resor med turism) den största marknaden på andra sidan Östersjön som generera över 60 miljoner resor årligen utanför national gränsen, därifrån får vi inga hundra tusen ”riktiga” turister och från London marknaden hittade VisitSweden endast ett par cyberkonsumenter, dom kan räknas på en hand där man la ned någon miljon kronor.  
 
Lägg ned VisitSweden: Börja med att skapa ett turist ministerium med uppdrag att ta in kompetens utifrån som kan skapa en destinations byggnation då vi i Sverige är av totalavsaknad, kompetens hinns inte med bland allt ryggdunkande samt wining & dining management.  
Skicka hem Sveriges största stolpskott alla tider inom turistnäringen Thomas Brühl, vd för företaget VisitSweden, för varje dag han sitter kvar är för Sverige en förlorad dag, problemet är att han själv inte begriper det hela varför de som sitter i styrelsen och inte begriper dom heller något, borde göra slag i saken och sedan ställa sina egna styrelseposter till förfogande, ni representerar något ni inte har minsta aning om, hur man skapar tillväxt. Bidragsnarkomaner har vi tillräckligt med i landet.  
 

 
 
20)  
 
Tidningen Resflex  
Nya Tidningen Resflex http://resflex.se är återuppstånden efter ägarbråk har chefredaktören Erik Stenfors erik.stenfors@laprensa.se lyckats med en helt ny tidning med ny fräsch layout och helt enkelt bara JÄTTE-bra. Resflex ingår nu i media koncernen La Prensa AB, http://www.laprensa.se
(är ett privatägt och oberoende medieföretag inriktat på att ge ut kvalitativ fack- och populärpress)  
 

 
 
Lite om varje & lär och ler  
 
21)  
 
Insändare:  
Etanol bluffen
 
Denna subventionsunderstödda miljöbluff framtvingad  
 
Läs hela artikeln på denna länk  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081124-21.pdf  
 
 

 
 
22)  
 
Volvo PV: "Vi ska bli ledande inom eldrift"
 
 
Volvo PV:s nye vd Stephen Odell sticker ut hakan i vad Dagens Industri kallar för en "elchock". "Vi ska bli ledande på eldrift inom premiumsegmentet", säger han till tidningen.  
 
Läs hela artikeln på denna länk  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081124-22.pdf  
 
 
Toni kommentar:  
frågan är om det är 2 i tolv eller 20 över…Volvo som har bromsat snackat skit och tagit emot miljarder i bidrag och nu när kunder struntar i era sagor då inser ledningen att hybridbilen med en gång vätgas bilen som steg två.  
Det är så man blir förbannat – då det drabbar så många hyggliga personer som offrat sitt liv på Volvo och så det här.  
 

 
 
23)  
 
Hundratals jobb bort på Sahlgrenska
 
 
Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg tvingas till massiva besparingar och mellan 500 och 600 jobb kan försvinna, skriver Göteborgs-Posten.  
"Vi kommer inte att säga upp fast anställd personal. Anpassningen görs genom att vi minskar antalet vikarier", säger Jan Eriksson, chef för sjukhuset, till tidningen.  
Sjukhuset måste spara 280 miljoner kronor nästa år. 40 vårdplatser för äldre medicinpatienter kan tas bort och psykakuten i Mölndal stängs.  
 
Toni kommentar,  
...åså skickar man några hundra miljoner till Västtrafik som ytterligare bidrag då det är för många som reser…hur inne i hoppsan korkad får politiker vara – finns det ingen med helhetssyn? Vad är bättre en bättre vård än att det kör omkring tomma bussar? Vad är bättre att vi har bättre vård eller att vi blåser upp en administration inom Västtrafik som överhuvudtaget inte behövs? Detta är vad planhushållningen handlar om att bränna pengar på fel saker.
 
 

 
 
24)  
 
Fet mage ökar risk att dö tidigt --- ajaj nu ligger man i farozonen!
 
Ett stort midjemått kan fördubbla risken att dö en för tidig död. Den slutsatsen drar nu forskare efter att ha undersökt 350000 européer. Resultaten pekar ut midjan och bukfetma som hälsorisker även hos dem som är normalviktiga.  
 
Läs hela artikeln på denna länk  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081124-24.pdf  
 
 

 
 
25)  
 
Gärna hög lön – men framförallt: en rejäl pension! Vakna Peppe!
 
 
Läs hela artikeln på denna länk  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081124-25.pdf  
 
 

 
 
26)  
 
Fråga: Behövs en ny svensk modell?  
Onsdag den 3 december 2008 får du svaret:
 
Fallande fackliga medlemstal, globalisering och EG-rätt gör att arbetsmarknadens partskarteller har svårt att klara sina uppgifter  
 
Läs hela artikeln på denna länk  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081124-26.pdf  
 
 

 
 
27)  
 
Till slut…  
 
"Skidåkning och opera orsakade finanskrisen"
 
 
Kanadas centralbankschef Mark Carney är mycket kritisk till hur bankledningarna agerat de senaste fem åren. Enligt honom har finanskrisen delvis orsakats av att direktörerna tänkt mer på lyxiga fritidsintressen än på deras låneportföljer.  
43-årige Mark Carney, som tidigare jobbat med investment banking på Goldman Sachs, har funnit det beklämmande att det varit så mycket fokus på annat än finansverksamhet vid möten med högt uppsatta bankchefer.  
 
"När folk börjar tala om operabesök i skidbackarna i Davos eller någon annan social förströelse, har man ett problem", säger han i en radiointervju med BBC.  
Samtidigt blev lagstiftare och direktörer enligt Carney förblindade av tanken att riskerna med utlåning minskade genom att sälja vidare och sprida lånepaketen globalt.  
"Det pågår ett brutalt naturligt urval just nu i finansindustrin och det är bra", säger centralbankschefen, enligt Bloomberg News.  
 
Toni kommentar:  
Det känns tryggt att få veta att det var i Davos som 40% av mitt svenska pensionssparande försvann i intet. Det är riktigt spännande få läsa pensionsrapporten som de svenska bankerna skickar – och därutöver har kronan sjunkit som en sten, tack snälla, alla ni fina galanta högfärdiga svenska bank gubbar och gummor som levt loppan på mina pengar.  
Nu hade jag förutsett det hela sedan lång tid tillbaka och frigjort mig från att vara beroende från ankdammens finansakrobater som jag aldrig gett fem öre för, men mitt pensionssparande är inte frivilligt utan det har man påtvingat dig och mig, och för mig som bor i Europeiska Unionen så tar svenska staten 25%-30% av pensionen samtidigt som man har skrivit ut mig, mot min vilja utan några som helst rättigheter, ingen sjukvård, ingen äldrevård, det får jag lösa på annat sätt och har gjort det, samtidigt fått se skillnaden i ett samhälle med frihet och konkurrens, allsmäktige beskyddar galningarna där uppe i norr som inte begriper bättre.
 
 

 
 
Annons  
 
EuroCasaCar nu på Las Palmas och Teneriffa (south) flygplats!  
Du hittar oss på Las Palmas och Teneriffa syd flygplatser med kontor inne i ankomsthallen. Samma koncept, boka, svar inom 1 minut, dygnet om, gratis voucher och sms till mobilen.  
Hyr din bil i Spanien från EuroCasaCar, bättre finns inte!  
 
http://www.eurocasacar.eu  
 
Vår bokningsite är helt automatisk fungera dygnet om, alla dagar, året om!  
Svar inom några sekunder, Voucher inom 1 minut och gratis sms till din mobil telefon  
Inga rabatter, inga bonusprogram, inget snicksnack, inga flum löften, bara rakt av ett lågt pris där allt är inkluderat från första början!  
 
Vår förmånliga biluthyrning i hela VÄRLDEN!  
 
Hyr din bil i USA, Kanada, Frankrike, England, Italien och övriga VÄRLDEN  
(vi har avtal med lokala firmor i 142 länder och över 6.400 destinationer)  
 
Klicka alltid in dig på bägge webbsidorna och jämför priserna då dessa kan variera,  
vi har olika avtal med olika lokala hyrbilsfirmor på respektive destination!  
 
1) http://www.telluscar2.com  
 
2) http://www.telluscar.eu  

Reklam för Spanien
Söker du information om Spanien -- Använd dig av min web http://www.spaininformation.org
Här hittar du allt

Fair use notice

The Toni Schönfelder Newsletter and website contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorised by the copyright owner. The material is being made available for purposes of education and discussion in order to better understand the complex nature of corruption in today's world. I believe this constitutes a "fair use" of any such copyrighted material as provided for in relevant national laws.

The material is distributed without profit to those who have expressed an interest in receiving the included information for research and educational purposes. If you wish to use copyrighted material from this site for purposes of your own that go beyond "fair use", you must obtain permission from the copyright owner. Toni Schönfelder cannot guarantee that the information contained in the Corruption News service is complete and correct or be liable for any loss incurred as a result of its use. Nor can Toni Schönfelder be responsible for any subsequent use of the material.


Denna sida är producerad av Toni Schönfelder. Avsändaren har inget ansvar för innehållet i sidor som är länkade -- allt material som finns i egen producerade sidorna får användas fritt och utan kostnad.

Esta página ha sido realizada por el Sr. D. Toni Schönfelder.Los realizadores de la página no se hacen responsables del contenido de las páginas enlazadas a la presente. Toda la información existente en las páginas de realización propia pueden ser utilizadas libremente y sin ningún tipo de coste.

This page has been produced by Mr Toni Schönfelder. The sender does not take any responsibility for the contents of the linked pages. The whole material in the own produced page can be used free of charge.