Ange ett namn eller sökord så får du upp alla artiklar som innehåller det du söker.
Tillbaka till Tonis hemsida

Toni Schönfelder A lifetime of innovation

Mina favoritlänkar, kolla in

Debattartiklar Ryssland

TaxFree handelns vara och icke vara

Tillägnad buss- och kollektiv branschen av Toni Schönfelder oberoende och fri debattör
Klicka på den artikel du vill läsa

Artiklar som du bara måste läsa,Vakna upp i Sverige!

Debatt artiklar av Harald Rosén (Det gäller flyg)

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationToni Schönfelder
A lifetime of innovation

Debate - Opinion in English
Russia and Baltic States

Back to Toni Schönfelders homepage

Web library, My favorites

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationVerschiedenes in Deutsch

Newsletter ”Varning Schönfelder” nr 18 den 9 november 2008  
 
”Den obehagliga sanningen...”  
Mot korruption, vänskapskorruptionen, maktmissbruk och slöseriet med skattemedel  
 
Jag har valt en personlig, oftast kontroversiell prägel på det som skrivs, helt medvetet  
 


 
 
Ledare  
 
I dagarna lämnade Sterling in sin konkurs ansökan. Som alltid är en konkurs inom rese & transportnäringen förknippat med tusental individuella öden som nu skall lösas av andra.  
 
Flygbolaget Norwegian och SAS hoppade in storsint, även Fritidsresor gjorde det, storsint? Det är en god affär eftersom man fyller tomma platser som kreditkortföretagen får lov att betala. Med andra ord det blir en god affär och inte alls den goda fen som hjälper strandsatta passagerare.  
 
Vidare kan du läsa om:  
Ta ifrån kommarkollegiet resegaranti frågan, det gäller nu som då, det är en kvarleva från 70 talet som ett skydd för SAS, Vingresor, Fritidsresor/Startour.  
 
Vidare kan du läsa om:  
Ingen av följande organisationer har förstått vad som sker i Sverige, likaväl tävla man om bidrag och gör sig till talesman för branschen, här har du alla oduglingar:  
Med denna församling av snillen med begränsad IQ behöver man inga yttre fiender.  
 
Vidare kan du läsa om:  
Ulf Adelsohn som ordförande i SHR, Mats Hulth som VD och Mats Hult som ordförande för Banverket och Ulf Adelsohn som ordförande för SJ Tåg och ingen begriper vad resegaranti systemet innebär för den svenska inhemska turism, snacka om jäv, snacka om galna Sverige där alla klappa alla på ryggen, skål och glam på fester är vad som gäller.  
 
Vidare kan du läsa om:  
Det är tragiskt för Sverige och en enkel förklaring varför vi är sämst i världen på turism och det handlar naturligtvis inte enbart om resegarantilagen, det är ett batteri av felaktigheter som slår mot branschen och om departementet vill reda ut problemen och engagera sig borde man göra sin hemläxa genom att ta fram en handlingsplan, branschen behöver inga pengar, branschen behöver avreglering.  
 
Läs hela ledaren på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081109-0.pdf  
 
 

 
 
TURISM  
 
RTS galan 2008 med dryga 650 glada besökare och ca 24 egen företagare
 
 
Av 650 besökare var 24 enskilda privata företag, 6 arrangörer inbjudna och influgna på skattebetalarnas bekostnad från Belgien, Holland och Tyskland, ingen av dem arrangera resor till Sverige mer än ytterst marginellt…  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081109-1.pdf  
 
 

 
 
Superentreprenören Sir Richard Branson: "Sverige lever farligt"  
 
Han har, säger han själv, 40 års erfarenhet som entreprenör. Häromdagen var han i Sverige  
och varnade för att vi lever farligt.  
"I tider av ekonomisk nedgång behövs entreprenörer mer än någonsin. Speciellt i länder som Sverige, där beroendet av fem, sex företag för sysselsättningen är farligt"  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081109-2.pdf  
 
 

 
 
”Det behövs en armé av nya entreprenörer", slog Richard Branson fast under sitt föredrag i Sverige.  
 
Sir Richard Branson, det är tur att du slapp umgås med kollektivtrafikens folk utan träffade de få svenskar med begåvning som finns kvar i landet. Å andra sidan var ditt uppehåll exakt 26 tim från att du landade till att planet lyfte igen, det kan man stå ut med.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081109-3.pdf  
 
 

 
 
”YES, WE CAN” men i Sverige är frågan ”vill vi verkligen ha en förändring”?  
 
Med denna enkla slogan fick Obama med sig en klar majoritet i USA valet.  
Skillnaden mellan 250 miljoner USA medborgare och 8 miljoner Svenskar är att man i USA inser att det måste till en förändring i många frågor för att behålla välståndet.  
 
I Sverige heter motsvarande kampanj – vi vill ha mera bidrag – i vart fall om man arbetar inom kollektivtrafiken och den svenska turistnäringen.  
I USA faller folk i tårar för att man skall röja upp i träsket och i Sverige faller man i tårar för att man inte får högre bidrag…  
…När en bransch med sina aktörer tror att bidrag är enda möjliga, då har man konkursförklarat alla som arbetar i näringen.  
Frågan är bara hur länge en regering kan hantera 60 miljarder kronor som försvinner årligen i intet som administreras av vasaller?  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081109-4.pdf  
 
 

 
 
Scandorama gör ett nytt försök med att emigrera?  
 
Scandorama har slutit avtal med Maltabaserade Aviation Seat Broker som tillför nytt kapital i bolaget. Bra försök Johan, att i en trestegsraket lägga ut huvudkontoret till en Malta baserad brevlåda och låta Malta verksamheten köpa över Scandorama och ha kvar en ”lokal” produktionsverksamhet i Malmö?  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081109-5.pdf  
 
 

 
 
Buss & kollektivtrafiken  
 
Att driva bussbolag som ett gift i kroppen säger KE:s bussar (Kungsbacka)
 
 
Detta kan man läsa i Trafik forum nr 8/2008, Magnus Elofsson stolt framför en MAN buss  
Som skall köra i uppdrag åt Västtrafik. KE:s tidigare resultat med en avkastning på runda 6% låter hyggligt bra i en bransch som annars har negativ avkastning.  
Gift i kroppen brukar sprida sig och risken är att den också kommer till knoppen, symptomen är man förblindas, saknar se helheten, blir dopad för att lyda och inte ifrågasätta. Magnus, låt oss se hur dina siffror ser ut om 5 år med Västtrafik… kanske du då förstår varför det är fel med länsbolag och att vara med i BR i nuvarande form?  
 

 
 
Den krassa verkligheten hur den svenska kollektivtrafiken fungerar:  
 
Dvs raka motsatsen mot vad svensk kollektivtrafik och BR desinformera genom att sprida drömmar till omgivningen, här ett litet smakprov av ca 300 artiklar enbart denna vecka…då återkommer jag till frågan vem har hål i huvudet, kunderna eller VD:n Charlotte Wäreborn Schultz samt Anna Grönlund verklighetsfrämmande som hon ständigt visar sig vara?  
 
Skåne vill minska tillväxten av resenärer med kollektivtrafiken  
 
Den 7 november 2008 behandlar regionstyrelsen i Skåne ett förslag från kollektivtrafiknämnden där man vill dämpa den kraftiga ökningen av resenärer inom kollektivtrafiken de senaste åren.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081109-7.pdf  
 
 

 
 
INSÄNDARE  
Skärp er, SL och Swebus
 
 
Att de aldrig lär sig. I söndags kom jag med 18:10-pendeln till Södertälje för att åka med buss 780 klockan 18:16. Av någon anledning blev vi stående i Södertälje Hamn varför klockan slog om till 18:18 när vi kom till Centrum. Som brukligt är, var bussgatan tom.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081109-8.pdf  
 
 

 
 
SL bussar som passera hållplatser innan utsatt tid  
 
I Lina har vi det problemet att buss 787 ofta åker för tidigt från hållplatserna så även fast man kommer till hållplatsen 5 minuter innan utsatt tid så har man missat den  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081109-9.pdf  
 
 

 
 
SL skiter i sina resenärer då det saknas alternativ?  
 
Det är ju mer regel än undantag att bussen inte inväntar försenat pendeltåg. Vid Östertälje station när tåget är försenat, och kör in på station ser man faktiskt bussen stå på hållplatsen. När man några minuter senare kommer upp till hållplatsen har bussen åkt  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081109-10.pdf  
 
 

 
 
”Jag blir många gånger ledsen över hur beslutsprocessen lägger hinder i vägen för snabba förändringar” Christine Högberg Länstrafiken Västernorrland  
 
Var glad Christine, i Sovjet var det 5 års planer som ingen brydde sig om, du kanske lär dig, skall det gå undan måste kollektivtrafiken avregleras och inte omregleras.  
Toni kommentar: så fungera ett monopol = planhushållning!  
 

 
 
Västtrafik ligger i framkanten med informationsförsörjning, verkligen?  
 
Man kan rättfärdiga allt – bara man slipper bli emot sagd.  
 
 
 
Toni kommentar: så fungera ett monopol = planhushållning!  
 

 
 
SL miljöchef som borde ändra sin titel till miljökvaddare som menar på fullt allvar att Etanolbussar är bra och Biogas ännu bättre.  
 
Det är personer som han som borde sättas in bakom lås och bom så dom kan fundera över vad dom ställer till med. Varför har vi inga vätgasbussar som bevisligen inte släpper ut avgaser och med den nya versionen av vätgas fordonen bara blir lättare, batterierna hanterliga och vätgas produktionen enkel och utan energi förbrukning och utvecklingen står inte still i världen även om den gör det i Sverige.  
Vätgas bussar passar inte in i det politiska landskapet med direktiv, tvång, jajajajajja!  
 
Toni kommentar: så fungera ett monopol = planhushållning!  
 

 
 
Stora Trafiksäkerhetspriset inrättas av nomenklaturans egen tidning  
 
Inrättas av medlemstidningen tidningen trafik forum, tillsammans med andra tidningar från samma förlag Mentor Communications, med juryn från medlemstidningens huvudmän Anna Grönlund BR, Charlotte Wäreborn Schultz svensk kollektivtrafik, chefredaktören Anders Karlsson, fint då är ankdammens press ansvarige i gott sällskap. http://www.trafiksakerhetspriset.se  
Nu fattas bara stora fina ORDNAR som tynger ned politbyråns medlemmar och bihang som får uppmärksamhet i att vara lojala medlöpare utan rätt att tänka självständigt.  
 
Som medlemstidning måste man desinformera så att man blir tagen på allvar, om nu någon gör det?  
 

 
 
Nynäshamn kommun har tröttnat på SL  
 
Toni kommentar:  
När SL, länsbolaget i Stockholm inte klara av att sköta trots årlig 7 miljarder kr i årlig drift subvention tvingas kommuner ta till egna åtgärder, men först måste man klara ut detta med monopolisten SL som ju inte blir ett dugg bättre för att borgerliga politiker sköter monopolet.  
 
Toni kommentar: så fungera ett monopol = planhushållning!  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081109-14.pdf  
 
 

 
 
Gratis direktbuss från Nynäshamn till Stockholm  
 
Cityterminalen i Stockholm firar sin nyinvigning i november med gratis lyxbuss till och från Nynäshamn för drygt 1 700 pendlande resenärer. Försöket som pågår den 3-7 november är ett samarbete mellan Cityterminalen och Nynäshamns kommun.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081109-15.pdf  
 
 

 
 
SL vill utnyttja Cityterminalen bättre  
 
SL som i dag sköter trafiken till och från Nynäshamn är positiva till Cityterminalens satsning.  
- Cityterminalen är en modern och centralt belägen bytespunkt som vi vill kunna utnyttja för olika direktbussar i framtiden. En vecka med direktbuss från Nynäshamn in till city kan möjligen ge en fingervisning om hur efterfrågan på direktbussar just därifrån ser ut. Vår ordinarie trafik till och från Nynäshamn blir stadigt allt bättre, men det utesluter inte att alternativa resvägar kan vara intressanta att prova, säger SL:s vd Ingemar Ziegler.  
 
Toni kommentar:  
Bäste Claes Ericsson ramlar inte ned i BR och konsumentverkets dubiösa påståenden, du har en av världens bästa bussterminaler som byråkraten Bosse Ringholm tillsammans med SL folket lyckades förstöra, men du har gjort ett bra arbete i upprustningen det kunde jag se med egna ögon. Direktbussar är vad folk vill ha men byråkraterna inte velat ha då man skall tvinga folk in i Pendeltåg. Nu får ni chansen att utvärdera och hoppas jag att det slår väl ut, förutsättningarna finns, om SL är kompetent är en annan fråga
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081109-16.pdf  
 
 

 
 
I skuggan av Skånetrafiken slöserier med skattepengar  
 
Drygt tjugo funktionshindrade personer i Malmö har väntat har väntat på lägenhet i ett år och fyra månader, det är olagligt. I ett fall har en man stått i kö i närmare ett och ett halvt år.  
 
Toni kommentar:  
Men att slänga ut hundra miljoner på länsbolaget Skånetrafikens inkompetens är det ingen som ifrågasätter… så fungera ett monopol = planhushållning!
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081109-17.pdf  
 
 

 
 
Vätgas Sverige vill tipsa dig om tre intressanta och viktiga tillfällen nu i slutet av året!  
 
Kunskapsförsörjning till en begynnande bränslecellsindustri,  
Vägval i svensk bränslecellsforskning, Stockholm  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081109-18.pdf  
 
 

 
 
Ny myndighet - igen!  
 
Stommen i den nya Myndigheten för tillväxtpolitiska utvärderingar och analyser kommer att utgöras av nuvarande ITPS och delar av Glesbygdsverket.  
(är det inte härligt med ännu en ny myndighet som fungera som arbetsmarknadsåtgärder med andra ord sysselsättningsterapi i fullskala för Östersund)  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081109-19.pdf  
 
 

 
 
Lite mera om udda bidrag till turism!  
Sveaskog räddar hotad skog med EU-bidrag
 
 
EU:s miljöfond LIFE+ ger Sveaskog sex miljoner kronor för naturvård i ekopark Ridö-Sundbyholmsarkipelagen. Bidraget gör det möjligt för Sveaskog att vidta snabba åtgärder för att rädda ekoparkens hotade skogar. Sveaskog går själv in med 2,5 miljoner kronor. -  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081109-20.pdf  
 
 

 
 
Annons  
 
EuroCasaCar nu på Las Palmas och Teneriffa (south) flygplats!  
Du hittar oss på Las Palmas och Teneriffa syd flygplatser med kontor inne i ankomsthallen. Samma koncept, boka, svar inom 1 minut, dygnet om, gratis voucher och sms till mobilen.  
Hyr din bil i Spanien från EuroCasaCar, bättre finns inte!  
 
http://www.eurocasacar.eu  
 
Vår bokningsite är helt automatisk fungera dygnet om, alla dagar, året om!  
Svar inom några sekunder, Voucher inom 1 minut och gratis sms till din mobil telefon  
Inga rabatter, inga bonusprogram, inget snicksnack, inga flum löften, bara rakt av ett lågt pris där allt är inkluderat från första början!  
 
Vår förmånliga biluthyrning i hela VÄRLDEN!  
 
Hyr din bil i USA, Kanada, Frankrike, England, Italien och övriga VÄRLDEN  
(vi har avtal med lokala firmor i 142 länder och över 6.400 destinationer)  
 
Klicka alltid in dig på bägge webbsidorna och jämför priserna då dessa kan variera,  
vi har olika avtal med olika lokala hyrbilsfirmor på respektive destination!  
 
1) http://www.telluscar2.com  
 
2) http://www.telluscar.eu  

Reklam för Spanien
Söker du information om Spanien -- Använd dig av min web http://www.spaininformation.org
Här hittar du allt

Fair use notice

The Toni Schönfelder Newsletter and website contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorised by the copyright owner. The material is being made available for purposes of education and discussion in order to better understand the complex nature of corruption in today's world. I believe this constitutes a "fair use" of any such copyrighted material as provided for in relevant national laws.

The material is distributed without profit to those who have expressed an interest in receiving the included information for research and educational purposes. If you wish to use copyrighted material from this site for purposes of your own that go beyond "fair use", you must obtain permission from the copyright owner. Toni Schönfelder cannot guarantee that the information contained in the Corruption News service is complete and correct or be liable for any loss incurred as a result of its use. Nor can Toni Schönfelder be responsible for any subsequent use of the material.


Denna sida är producerad av Toni Schönfelder. Avsändaren har inget ansvar för innehållet i sidor som är länkade -- allt material som finns i egen producerade sidorna får användas fritt och utan kostnad.

Esta página ha sido realizada por el Sr. D. Toni Schönfelder.Los realizadores de la página no se hacen responsables del contenido de las páginas enlazadas a la presente. Toda la información existente en las páginas de realización propia pueden ser utilizadas libremente y sin ningún tipo de coste.

This page has been produced by Mr Toni Schönfelder. The sender does not take any responsibility for the contents of the linked pages. The whole material in the own produced page can be used free of charge.