Ange ett namn eller sökord så får du upp alla artiklar som innehåller det du söker.
Tillbaka till Tonis hemsida

Toni Schönfelder A lifetime of innovation

Mina favoritlänkar, kolla in

Debattartiklar Ryssland

TaxFree handelns vara och icke vara

Tillägnad buss- och kollektiv branschen av Toni Schönfelder oberoende och fri debattör
Klicka på den artikel du vill läsa

Artiklar som du bara måste läsa,Vakna upp i Sverige!

Debatt artiklar av Harald Rosén (Det gäller flyg)

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationToni Schönfelder
A lifetime of innovation

Debate - Opinion in English
Russia and Baltic States

Back to Toni Schönfelders homepage

Web library, My favorites

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationVerschiedenes in Deutsch

 
Newsletter ”Varning Schönfelder” nr 4 den 15 april 2008  
Den obehagliga sanningen…  
 
Mot korruption, vänskapskorruptionen, maktmissbruk och slöseriet med skattemedel  
 
Jag har valt en personlig, oftast kontroversiell prägel på det som skrivs, helt medvetet  
 
 
Ledare  
 
Anna Grönlund
VD för Busstrafikförbundet, när en person ligger så total fel och är okänslig för omvärlds skeenden, då har man inom den kommersiella näringen förlorat sitt förtroende och en ansvarsfull styrelse skulle ge rekommendationen, sök ett nytt jobb omgående annars får du sparken. Anna leder förbundet i fel riktning där hon förespråkar bio bränsle som miljöbränsle, samtidigt som IMF världsbanken uppmanar samtliga Industriländer att stoppa Bio och Etanol produktionen där man elda upp mat. Nu är hennes agerande riskfritt i sig, ingen lyssna på Anna, men man kan inte ha en VD som är så bortom realiteten. IMF världsbanken kräver omedelbart miljarder kronor för att förhindra än värre hunger upplopp för att köpa mat, och Sverige är en bidragande orsak till att maten eldas upp för Bio och Etanol bränsle, när man inte förstår sammanhanget då är man förbrukat.  
Anna har gjort sig och förbundet som talesman till stöd för monopolet och därmed sviker man sina medlemmar. Anna har allierat förbundet med kollektivtrafikens dödgrävare SLTF.  
Ifall det bara finns den minsta lilla ryggrad i Anna Grönlund, sök då ett nytt jobb, det är bäst för den lilla skärva som finns kvar av branschen och inte minst för dig själv. Branschkvaddare har vi haft tillräcklig med, det måste fram nya begåvningar som ser vad samhället behöver, bort med monopolet, bort från biobränslen. När man är i total avsaknad av sunt förnuft och inte ser vad som sker i omvärlden, bilarna kör omkring med vätgas i världen med 0 utsläpp inom kort tid, det måste dom för att klara de allt högre C02 utsläpps kraven, vad har man då för argument för bussen? Det är inte tillåtet att vara så korkat att man leder in branschen i en total återvänds gränd, att SLTF kan göra det är en egen historia, en sorglig sådan.  
Avgå nu Anna, du gör branschen en stor tjänst. Det borde styrelsen också göra, det behövs nya obelastade personer som använder huvudet mer än att stoppa in mat.  
 
Du hade fått ett större gehör och respekt om du inte följer SLTF doktrinen utan ställt kravet på avreglering, bort med monopolet, satt upp mål för samhället tillsammans med busstillverkarna att kommer fram med fungerande hybridfordon i ett kort perspektiv och som nästa steg serie tillverka vätgas fordon där vätgasen utvinns med vindkraft samt avfallsprodukterna från den svenska kemi industrin. Eftersom du Anna saknar egen kunskap, omges av ja sägare och söker populistiska poänger då du inte förmår något annat, har du gjort dig överflödig, faktum du borde aldrig antagit jobbet som VD med enda referens att du var kvinna vilket din ordförande lyckades klämma ur sig, jag har kvar pressmeddelandet ifall någon glömt den patetiska presentationen. Dagen Industri gör det på en halv A4 sida något som du borde ha gjort, varför behöver BR dig? Rätt, inte alls.  
 
Läs vad Dagens Industri ledar skribenten har att säga om tillståndet för kollektivtrafiken i Sverige.  
Klicka här på denna pdf fil artikel från DI  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080415-1.pdf


Flygbussarnas VD M. Bergkvist strålar ikapp med solskenet nu skall bussarna övergå till raps som man felaktigt kallar för Biobränsle. Politisk korrekt, ingen fundering över vad Biobränsle är, att man elda upp mat för att tillmötesgå svenska politiker utan att fundera över sambandet mellan ökade utsläpp som orsakas av Biobränsle, kalhuggning av regnskogen, elda upp mat, raps, majs, sockerrör. Hungerkravallerna som nu blir allt fler i världen det bryr vi oss inte om i den svenska irrfärden som är en av de stora förorsakarna av miljöförstöringen långt utanför våra gränser, snyggt jobbat Bergkvist som den ryggradslösa individ du tycks vara som blunda för fakta.  
Det hade varit strongare att ställa sig upp och säga, Inget Biobränsle i våra bussar då vi inte kan rättfärdiga att man elda upp mat samtidigt som svälten tilltar i världen. När dessutom Biobränslet ökar Co2 utsläppen är ditt agerande obegriplig eller är du bara så okunnig?  
Det krävs ståndaktighet och inte springa runt med krökt rygg.  
Visste jag inte bättre skulle jag idiotförklara dig.  
 
Tyska förbundsdagen förbjöd Biobränsle som tillsats i diesel och bensin.  
Den tyske miljöministern kom med ett lagförslag där man ville tillföra Biobränsle i andra bränslen, detta skedde i förra veckan. Inte ett ord i svensk media om kanske den största örfilen i Europas största nations mest vilseledda miljöpolitik, det var efter otaliga organisationers agerande, Greenpeace, Läkare utan Gränser, food watch och tusentalet tyska forskare, därutöver samtliga framstående forskningsinstitut som fick förbundsdagen att stoppa ett lagförslag om ökat Biobränsle därför att det öka svälten i världen, ökar Co2 utsläppen, det är omoraliskt av industriländerna att elda upp mat för att producera Etanol, Biodiesel eller annat humbug bränsle istället för att förse den egna befolkningen med mat. Kalhyggena av regnskogen börja märkas av genom att regnskogen inte längre kan producera den mängd syre som bryter ned koldioxiden och skapar balans, djurlivet och tusentals plantor utrotas bara för att vi i Sverige skall ha Etanol som mp + v + s med stöd av centern beslöt under sent 90 tal, en av industri historiens största politiska fel beslut, och Alliansen med hänsyn till c inte kan rätta till.  
 
I Sverige låtsas vi som om inget händer och det som sker är så långt bort att det inte berör oss, omedelbart i vart fall . Vi kan ju alltid öka SIDA bidragen ifall dom svälter, eller? IMF varningen och nödrop om mera omedelbara pengar för att köpa säd är ett fattigdomsbevis för alla.  
Ropen och varningarna har blivit en verklighet, hungerkravallerna är ett faktum.  
 
Det finns en övertro på alternativ energi, enligt den ledande amerikanske miljöforskaren Jesse Ausubel vid Rockefeller University i New York.  
Han varnar nu för att alternativ energi förstör miljön.  
Förnyelsebar energi kommer att leda till miljöförstöring i en hittills oöverträffad skala.
 
Det finns gott om Idioter i vårt land.  
 
Sent uppvaknade bland svenska bussbolag läste jag och syftar man på att bussbolag varit sena med att ställa om sina fordon till Etanol / Biodiesel. Det skall vi enbart vara tacksamma för, i Stockholm märks alltmer att Etanol avgaserna är skadliga varför astma klinikerna för barn är överbelagda och läkarna ropar på hjälp om mera resurser, som tystas ned av samma politiker som är orsaken till hälsa fadäsen. Att koppla ihop detta med de skadliga Etanol avgaserna från SL bussar och landstingsfordon som tvingats tanka Etanol vågar man inte för då stöter man sig med makthavarna i landstinget, dom som styr vården och länsbolaget. Sovjet upp i dagen. Tystnaden är bedövande.  
 
Skåne och Västsverige först med att skriva under för miljön är en annan av veckans rubriker, helt i planhushållningens tecken har maktens centrum drivit igenom vår tids största fel beslut där SLTF styrt av landstingspolitiker, beslutar att länsbolagen vad som skall tankas och detta sker med förevändningen att vi skall rädda miljön. En lögn blir inte en mindre lögn bara för att den kommer från obildade makthavare. Att EU varnar för biodiesel och bio bränslen, att Tysklands förbundsdag förbjuder användningen allt detta är som en teflon panna på en svensk politiker som följer följa john mentaliteten där alla blivit miljöexperter vilka för 5 år sedan inte kunde stava till miljö.  
 
Att man saknar kunskap, viljan att ta till sig information det spelar ingen roll i ett land med en sken demokrati som består av ja sägare som får vara med så länge man trycker på rätt knapp.  
 
Alla ni som bär ansvaret för detta misstag ni kommer en dag att dömas hårt, förmågan att ta ansvar det har ni inte, men väl att vara ryggdunkare.  
Och så har vi BR som inte vet vad som är fram eller bak, bäst att hänga på, idioter finns det gott om. Det finns en övertro på alternativ energi, enligt den ledande amerikanske miljöforskaren Jesse Ausubel vid Rockefeller University i New York.  
Han varnar nu för att alternativ energi förstör miljön.  
Förnyelsebar energi kommer att leda till miljöförstöring i en hittills oöverträffad skala.
 
 
Etik på väg att bli upphandlingskrav läser man vidare, förlåt etik i vaddå? Länsbolagen som är maktens språkrör för vilseledda politiker som avskärmar sig från omvärlden och världens erfarenheter att Etanol och Biobränslen är förödande, dom skriver en egen tolkning om Etik, man tror inte det är sant och detta i ett land utan kritisk betraktelse, kan vad som helst bli Etik bara det följer maktens beslut, hur fel det än är. Sovjet upp i dagen.  
Var finns den kritiska pressen? Är det bara annonsintäkterna som styr?  
Co2 utsläppen ökar i Sverige trots mindre förbrukning av bränsle, om detta kan du läsa på annan plats i detta Nyhetsbrev, sambandet med att Etanol drivna fordon ökar utsläppen med 30% den tanken har nog inte kommit fram, eller man våga inte redovisa för då blir man bestraffat. Istället skyller man på en ökad trafik, fast den egentligen inte ökar.  
 
Men vad gör man inte för att rättfärdiga utsläppsökningen, och vem vill veta sanningen när man behöver argument för att sprida miljö osanningar.  
 
Svenska forskare som inte acceptera att forska i redan förutbestämda mål att Etanol och Biobränslen är bra, får inga anslag. Sovjet upp i dagen, tystnaden är bedövande.  
 
Landsomfattande kampanj, av SLTF företrädare, landsting, regional, kommunal politiker, och olika miljöanarkister går ut sedan några veckor tillbaks med en landsomfattande insändare kampanj också via lokal radion, interjuver i regionala tidningar med ett gemensamt tema – Ska svensk tranportsektor ha en framtid krävs det att alla slutar prata och i stället agerar. Vårt fokus är biogas men vi är öppna för den nya tekniken som kommer. Leverantörer och tillverkare måste bara kunna möta upp våra krav.  
Så sant så organisera man opinioner med desinformation som egentligen är lögner, en okritisk massa läser och har ingen uppfattning, rätt så. Motfrågan varför den svenska regeringen inte tillåter vätgas i bilarna, varför Etanol och Bioabränslen subventioneras, varför varje bensinstation får bidrag när man anskaffa en bio pump, det glömmer man, då det saknas kunskap och politisk vilja att bryta mot partiledningen. Åsikts direktiv heter det.  
Men var finns den kritiska journalism som borde syna osanningen och köra gatlopp med lögnhalsarna? Varför är tystnaden total i branschtidningarna som om det vore lite stuns i dom borde ta till sig ämnet även om redaktören inte begriper ett smack?  
För attan använt sunt förnuft, vem kan rättfärdiga att elda upp mat när folk svälter? Detta borde vara en tillräcklig vinkling och visa branschen att nu får det vara slut på dumheterna.  
 
Det är ingen tillfällighet att över 100 artiklar i svensk media inom loppet av 2 veckor finns utplacerade utan att dessa ifrågasätts. Det gäller med desinformation ta ifrån andra rätten att göra en kritisk betraktelse. Klassisk sätt att ta över debatten som inte är någon debatt.  
 
Jaha säger du och struntar i det mesta, det är bättre så. Du kanske saknar nödvändiga historiska jämförelse i andra sammanhang där alla bara tittade på, men du tillåter dig att ha en uppfattning om vad som sker i Kina idag.  
Naturligtvis är det enklare att ha sypunkter på något du inte har en aning om än mindre begriper dig på.  
Att ställa obehagliga frågor till din politiker om den svenska irrfärden i miljön det vågar du inte för det kan misstolkas och vara obehagligt, bättre då att ha synpunkter på OS och Kina, det är riskfritt.  
Det finns gott om idioter i vårt land.  
 
Läs mer om Domedagsdebatten och miljön  
http://www.toni-schonfelder.com/swe.asp?kat=3&id=900&show=900  
 


 
 
EXTRA  
 
1)  
 
Dags aktuellt:
Dagens Industri skriver den 14 april 2008 i sin ledare  
”SKALL FLER ÅKA KOLLEKTIVT BÖR MONOPOLET BORT”  
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080415-1.pdf  
 
 

 
 
Miljö  
 
2)  
 
Den svenska parodin på miljö arbete, fjärrvärme monopol äter upp miljövinsterna
 
Pappersjätten SCA vill ta vara på sin spillvärme, men Umeå kommuns kraftbolag släpper  
hellre ut brukets spillvärme i havet än de släpper in konkurrenter.  
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080415-2.pdf  
 
 

 
 
3)  
 
Östgötatrafiken satsar stort på miljön  
 
Toni kommentar:  
Den tillrättalagda sanningen som i grunden är fel. Grundligt fel, vill man göra något för miljön och ta bort avgaser då skulle man satsa på vätgas och inget annat bränsle med 0 utsläpp.  
Politisk tillrätta lagda artiklar är farliga för demokratin, inte minst när det sker samordnat över hela landet i tidningar som alla får statsbidrag och ingen synar irrfärden
 
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080415-3.pdf  
 
 

 
 
4)  
 
Sverige når inte sina miljömål
 
 
Det är svårt, eller direkt omöjligt, att nå nio av de sexton nationella målen för miljökvalitet, enligt en utvärdering från Miljömålsrådet. Kostnaden för hela samhället blir ytterligare 20 miljarder kronor. Men det är billigare än att inte göra något alls, konstaterar Miljömålsrådet.  
 
Toni kommentar:  
Ännu en statlig myndighet som man kunde rationalisera bort om det inte vore så att man måste skaffa reträtt platser för misslyckade politiker. Varför inte för en gångs skull hänga på EU och satsningen vilket våra grannländer gör sedan många år – satsa på vätgas driven teknik? Med 0 utsläpp utvunnen med vindkraftverk.  
Stoppa den svenska irrvägen, det dyraste misstaget i modern tid!
 
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080415-4.pdf  
 
 

 
 
5)  
 
Miljard förluster för Norrländska kommuner som är vilseledda av Etanol maffian
 
 
Ett antal Norrlandskommuner riskerar miljardbelopp i bolaget Sekab, som förmedlar all etanol i Sverige. Nu ska regeringen ta ställning till om kommuner ska tillåtas göra investeringar av det slaget. Om du tankar etanol, då kommer bränslet med 98 procents säkerhet från Sekab, Svensk Etanolkemi AB. Samma sak om du tankar vanlig bensin, där etanolinblandningen är 5 procent  
Etanolen är lika säkert inte svensk, den är i huvudsak hämtad från Brasilien och gjord på sockerrör. Eller möjligen ifrån EU och kokt på vin. Sekabs egen produktion vid fabriken i Örnsköldsvik är blygsam och gjord på sulfitrester.  
Den mångomtalade - av Carl XVI Gustaf i det senaste jultalet och ständigt av USA:s ambassadör Michael Wood - andra generationens etanolteknik, att framställa bränslet från skogsskräp, ger bara 100 kubikmeter om året, miljö farsen är fullständig.  
 
Toni kommentar:  
Teflonhjärnorna i svensk politik kan inte ta emot sakkunskapen, det gäller att framhärda att svensk kollektivtrafik skall satsa på Etanol / Biobränslen och isolera Sverige i världen. Starta omvandlingen av Sveriges fordon till Vätgas drift som utvinns med vindkraft och från svensk kemiska industrin som avfalls produkt.  
Vi får 0 utsläpp och kan skapa tusentals nya arbeten för kluriga personer som kan utveckla ny teknik i landet utan att vi måste köpa det från Brasilien.
 
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080415-5.pdf  
 
 

 
 
6)  
 
Datorer lika stort koldioxidhot som flyget eller hundra gånger mer än kollektivtrafiken
 
 
Företagens datorhallar slösar energi. Varje webbsökning drar el. Lösningen är virtuella servrar och smart kylning. Analysföretaget Gartners ekonomer uppskattar att den energi som går åt för världens datorer, servrar, telefoner, trådlösa nätverk och skrivare orsakar två procent av världens koldioxidutsläpp – lika mycket som flyget.  
 
Toni kommentar:  
Det finns en väl dokumenterat utredning som Pentagon lät göra av världens främsta forskningsinstitut som visade att Internet / dator förorsakar mer utsläpp än allt flyg i världen. Men det är nog några nummer för stort för en svensk politiker och babbel gänget på BR och SLTF kansliet.
 
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080415-6.pdf  
 
 

 
 
7)  
 
Största tidvattenverket installerat i Nordirland
 
 
Inget land satsar så mycket pengar som Storbritannien för att utveckla de enorma energimängder som finns i tidvattnet runt de brittiska öarna. Nu har Seagen, världens hittills största tidvattenkraftverk sjösatts utanför Nordirland.  
 
Toni kommentar:  
Garanterat Co2 fritt, det kan bara fungera i länder utan ett totalt monopol och  
utan åsiktsdiktat
 
 

 
 
8)  
 
Insändare
 
 
Öppet brev till den socialdemokratiske riksdagsmannen Raimo Pärssinen.  
 
Hur tänker socialdemokrater?  
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080415-7.pdf  
 
 

 
 
9)  
 
Stoppa bidragen till svenska Greenpeace, Naturskyddsföreningen, WWF och andra bidragstagare som menar att dom värnar om klimatet
 
 
I Tyskland, I USA, EU parlamentet, Kina, Japan, Norge och många andra länder för att inte förglömma tusentals forskare i världen som varnar för Biobränslen och dess skadeverkningar. De svenska organisationerna sitter tysta och hämta bidrag av den svenska regeringen, man köper tystnad och så var det med denna röst som skulle varna folket och den svenska regeringen för den moderna tidens allra största irrfärd att kalla bio och Etanol för en miljöprodukt.  
Naturskyddsföreningen kör TV reklam där man ber om pengar för att vi gemensamt skall rädda världen. Vilka galenpannor det finns!  
Den som satsar en krona till Naturskyddsförningen på detta argument måste lindrigt sagt vara klen i förståndet. Varifrån kommer pengarna till reklam kampanjen? Stoppa varje skattekrona till Naturskyddsföreningen, det minsta staten kan göra.  
 
Vill ni väl med världen satsar då på vätgasen och en teknik som alla kan ha hemma och i bilen med 0 utsläpp. Sluta framför allt med att ljuga för svenska folket.  
 

 
 
Buss & kollektivtrafiken  
 
10)  
 
Sverige har missat att implementera EU upphandlingsrätt i svensk lag – svenska domstolars beslut är ogiltiga och BR sover sött vilket inte är ovanligt hos dem som är inkompetenta!
 
 
EU kommissionären för konkurrensfrågor har börjat titta på hur man sköter upphandlingen hos de svenska länsbolagen. Man har konstaterat att det råder stora brister, Sverige har med eller omedvetet glömt att följa EU direktivet. EU lagen som står över svensk lag ger ett medlemsland rätt att inom viss tid implementera lagen i den egna lagstiftningen. Något Sverige försummat och detta innebär att svensk lag satts ur kraft och det är EU lagen som gäller. Detta innebär att de bussbolag som lämnar anbud och känner sig felbehandlade kan komma att få länsbolagens beslut ogiltig förklarade även om svensk domstol godkänt upphandlingen. Det stundar nya tider och en häktisk period för länsbolags baroner som kan komma att behöva se över alla upphandlingar.  
 
Här har ni som är medlemmar i BR ännu ett skäl att lämna förbundet som i sin fullständiga inkompetens borde ha drivit en dylika fråga i EU för sina medlemmar för många år sedan. Men vem på kansliet skall kunna driva en sådan relativ enkel fråga när man på kansliet saknar varje form av kompetens? Det är en dyr medlemsavgift för att besöka årsmiddagen, något annat duger BR inte till, urusla resultatet på TUR mässan som BR är ansvarig för må kännas som en liten fråga, men är den det? Även om bransch kvaddaren Claes Olofsson är lokalt ansvarig kan BR inte fråntas sitt ansvar. Det känns knepigt men oavsett vad BR än ta sig an, så är det fel och kontraproduktivt.  
 
Länsbolagen lär få det hett om öronen speciellt när ett svenskt kollektivtrafikbolag börjat med att höra sig för i Bryssel, äntligen!  
Den som har ett gott minne kanske påminner sig om att jag skrivit 1996, 1999, 2001, 2002, 2003, 2005 och 2007 och ifrågasatt varför bransch förbundet eller i vart fall ett av de större bolagen inte börjat agera i Bryssel när det är solklart att Sverige bryter mot EU lagen och man gör det medvetet då länsbolagen vill behålla makten, en makt dom missbrukar.  
 
Som kostar skattebetalarna miljarder kronor årligen och är orsaken till att många mindre bussbolag tvingats i konkurs.  
 

 
 
11)  
 
BR skall väcka politikerna! Vem väcker BR? Från året 2003!
 
 
Bläddrade igenom olika artiklar, fastnade för denna från året 2003 och visst besannas min tes, BR har uppfunnit det totala stilleståndet och för att säkerställa detta har man skaffat en VD som inte förstår vad det handlar mer än att sända vänliga mail till Willmarsgård som blir smickrat, det är att man kan svimam för mindre, under tiden går allt fler hyggliga företag går i konkurs inte för att man är dålig på att sköta sin verksamhet utan att branschen är nära en total kollaps och kvar finns verksamheterna som lever på skattebetalarnas pengar, planhushållningen i sin prydno.  
Och BR:s VD förstår inte att det är SLTF som är branschens största fara.  
 
Läs och begrunda!  
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080415-8.pdf  
 
 

 
 
 
12)  
 
Magnus Kjellin
, Nu går jag vidare från Ybuss och min roll som VD till nya utmaningar  
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080415-9.pdf  
 
 

 
 
13)  
 
Billigare kollektivtrafik för anställda = politiskt lurendrejeri  
 
Citat:
 
Centern i Sjuhärad vill göra det möjligt för arbetsgivare att betala för kollektivtrafik åt anställda och att förmånen skattebefrias.  
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080415-10.pdf  
 
 
Toni kommentar:  
Det handlar inte alls om att kunna erbjuda utan det ligger i den politiska kampanjen som LO driver samtidigt med olika politikernas insändare där skall bli ett tvång och därmed skall enligt SLTF och vimspannan på BR kollektivtrafiken ökas med 100%.  
Dags att vakna upp? Lämna BR förbundet eller begriper du fortfarande att BR inte förstått vem som är orsaken till branschens dränering av kapital och hundratalets konkurser? Blir detta ämne först aktuell när du också är utslagen? Branschen har idag kvar kanske ett 10 tal företag som inte är beroende av skattefinansierade uppdrag och du fattar som vanligt ingenting?  
 

 
 
14)  
 
Insändare:
 
 
Bäste Toni  
 
BR rapporten är en massa siffror men säger ingenting  
 
Har med stort intresse gått igenom större delar av ditt material på din hemsida. Studerar för närvarande på en utbildning på Chalmers och försöker som ett projekt göra en vettig marknadsplan för charterbussbolagen.  
 
Toni ger ett utförligt svar som är en utskåpning av bussbranschen  
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080415-11.pdf  
 
 

 
 
15)  
 
BR missar varje tillfälle att agera även när det gäller frågor för medlemmarnas överlevnad
 
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080415-12.pdf  
 
 

 
 
16)  
 
Maktens eliter som alltid korrumperas
 
 
Vad gör branschföreningen BR, rätt ingenting, man duckar och man skiter i sina medlemmar bara man får vara med och umgås med branschens dödgrävare kan du läsa i sista stycket.  
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080415-13.pdf  
 
 

 
 
17)  
 
Endast män fick plats i styrelse för Norrtåg
 
 
Toni kommentar:  
Så har man skapat ännu ett tågbolag förutom alla andra regional ägda tågbolag som skattefinansieras utöver SJ tåg AB. Om det sitter kvinnor eller inte är en struntfråga – frågan är varför det överhuvudtaget skall finnas ett 10 tal skattefinansierade tåg bolag förutom SJ tåg i ett litet land som Sverige. För att kunna köra tåg ropa man sedan på staten som måste ge pengar till Rikstrafiken som skall upphandla och genast har man skapat en ny omfattande byråkrati. Tacksamt hittar man en politisk styrelse som gärna utökar sina styrelsearvoden med rätt att förbruka ännu mer pengar för att skapa regler med sina kompisar för att tvinga fram resenärer på Botniabanan. Ha då i minnet enbart räntekostanden för detta politiska idiotprojekt hade gett alla norrlänningar ett gratis flyg varje halvtimme dygnet om, året om till nolltaxa till och från Stockholm. Prostituerade politiker utan att ha kontakt med den ideologi som man påstår sig representera, det finns det gått om.  
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080415-14.pdf  
 
 

 
 
18)  
 
Det kan bli statlig färjetrafik till Gotland
 
 
I dag träffade Rikstrafiken trafikantrådet på Gotland. Vid mötet framkom olika alternativ för hur gotlandstrafiken ska drivas i framtiden, bland annat att ett statligt rederi skulle kunna driva trafiken.  
 
Toni kommentar:  
Härliga tider för dårskapens tidevarv, Nilsson Gotlandstrafiken köper fartygen får 10% anvisningsprovision till sitt konto i Schweiz helt legalt enl svensk domstol, fartygen är betalda av svenska skattebetalarna redan i första omgången men genom en miss av en oerfaren ung politiker med enda referens att hon arbetat på sparbanken och hade en partibok som kom Nilsson över fartygen, som nu betalas i omgång 2 av Rikstrafiken och som nu i omgång 3 skall återköpas och hyras ut till bolag som vill bedriva rederi verksamhat åt Rikstrafiken. Medan skattemyndigheten jagar folk med ringa företeelse till världens ände får samtliga inblandade i denna härva gå fri och belönas med nya poster.
 
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080415-15.pdf  
 
 

 
 
Lite ditt & datt att bli förbannad över  
 
19)  
 
Landstinget tar hjälp från Spanien
 
 
Jämtlands läns landsting och miljödepartementet i Aragon i Spanien har kommit överens om ett samarbete kring miljö.  
Områden som vattenkvalitet, naturreservat, utbildning i hållbar turism och klimatförändringar ska belysas.  
Målet är att utbyta erfarenheter mellan projekt i Jämtlands län och den spanska regionen och att samarbetet ska fungera som förebild för andra regioner i Europa.  
 
Toni kommentar:  
Så blygsamt varför inte Australien som faktisk har något att visa upp och så kunde Jämtland räddar världen tillsammans med Australien? Tänk så många fina resor i first class med en fantastisk service och resebyrån i Östersund skulle jubla mot att bara boka fullt betalande flygbiljetter a 18.000 kronor till Spanien
 
 

 
 
20)  
 
Folksamhärvan fördubblas
 
 
En mut- och bedrägerihärva i mångmiljonklassen med förgreningar till en hög chef på Folksam sväller ständigt med nya misstänkta. För närvarande ingår 19 personer i härvan.  
 
Toni kommentar:  
Och vilka sitter i styrelsen som inte hör och inte ser? Och VD:n är det inte en gammal bekant från totaliserings branschen?
 
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080415-16.pdf  
 
 

 
 
 
Turism  
 
21)  
 
Tur mässan 2008 Insändare av Calle Möller
 
 
Historielösheten är nog också en del av problemet, eftersom så många ingenting tycks ha lärt, trots 25 år av TUR-mässor. Här skulle jag personligen också kunna syfta på Svenska Mässan som aldrig – inte ens detta jubileumsår – velat dra fram vad, eller rättare sagt, vilka, som initialt låg bakom den här mässan.  
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080415-17.pdf  
 
 

 
 
22)  
 
Ny teknik - tema för turismkonferens
 
 
Femtio deltagare från hela Sverige har samlats till en turismkonferens på Dundret (Gällivare). Det handlar om den nya tekniken som erbjuder nya möjligheter för turismen, GPS och GIS.  
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080415-18.pdf  
 
 
Toni kommentar:  
Bra att det sprids kunskap om en teknik som alla egentligen borde känna till, men hur löser man dylika problem när stora delar av turistnäringen saknar bredband?  
Det är som att sälja en Mercedes utan hjul, tja dom kommer senare men köp karossen så länge.  
Och så har skattebetalarna än en gång betalat en rad personer resor och uppehåll, NUTEK vad sysslar ni med? Och turist statistiken i Norrland fick en ökning med några hundra gästnätter.  
 

 
 
23)  
 
Nu skärps konkurrensen inom gränshandeln ytterligare. Värmland har de sista två åren tagit marknadsandelar av gränshandeln.
 
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080415-19.pdf  
 
 

 
 
24)  
 
Den kommersiella uthyrningen av danska fritidshus är just nu det snabbast växande boendesegmentet
 
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080415-20.pdf  
 
 
25)  
 
Access Sweden, nytt nationellt turistorgan skall certifiera turistföretag och destinationer.  
 
Toni kommentar:  
Så har ännu en gång skapat en ny byråkratis som skattebetalarna skall finansiera och inte en enda ny turist i sikte, vem kan stoppa detta bidrags vanvett?
 
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080415-21.pdf  
 
 

 
 
26)  
 
Miljonrullning utan styrning i otydligt Sundsvallsprojekt
 
 
Otydlig styrning, avsaknad av protokoll och dubbla kostnader för projektledningen.  
Projektet Position Sundsvall, som snart satt sprätt på närmare 8 mkr  
 
Toni kommentar:  
Hej vad det går – nya bidrag miljoner och inte en enda ny turist!
 
 
 
Annons  
 
Kanarieöarna nu kommer vi!  
 
Den 1:a maj 2008 öppnar vi på Las Palmas och Teneriffa syd flygplatser med kontor inne i ankomsthallen. Samma koncept, boka, svar inom 1 minut, dygnet om, voucher även till mobilen.  
 
Hyr din bil i Spanien från EuroCasaCar, bättre finns inte!  
 
http://www.eurocasacar.eu  
 
Vår bokningsite är helt automatisk fungera dygnet om, alla dagar, året om!  
Svar inom några sekunder, Voucher inom 1 minut!  
 
Inga rabatter, inga bonusprogram, inget snicksnack, inga flum löften, bara rakt av ett lågt pris där allt är inkluderat från första början!  
 
Man kan mäta framgång på olika sätt,  
Vi har för första gången passerat hundratusen kunder som inte fick någon bil då dom bokade försent för juli och augusti månad.  
26.000 bilar räckte inte för att klara efterfrågan, mitt råd boka tidigt som möjligt, det är gratis att avboka fram till dagen innan ankomst!  
Och du gör det själv dygnet om, även detta automatiskt.  
 
Här ett annat tips:  
 
Vår förmånliga biluthyrning i hela VÄRLDEN!  
 
Hyr din bil i USA, Kanada, Frankrike, England, Italien och övriga VÄRLDEN  
(vi har avtal med lokala firmor i 142 länder och över 6.400 destinationer)  
 
Klicka alltid in dig på bägge webbsidorna och jämför priserna då dessa kan variera,  
vi har olika avtal med olika lokala hyrbilsfirmor på respektive destination!  
 
1) http://www.telluscar2.com  
 
2) http://www.telluscar.eu  
 
Kolla alltid med oss innan du väljer ett annat företag!  

Reklam för Spanien
Söker du information om Spanien -- Använd dig av min web http://www.spaininformation.org
Här hittar du allt

Fair use notice

The Toni Schönfelder Newsletter and website contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorised by the copyright owner. The material is being made available for purposes of education and discussion in order to better understand the complex nature of corruption in today's world. I believe this constitutes a "fair use" of any such copyrighted material as provided for in relevant national laws.

The material is distributed without profit to those who have expressed an interest in receiving the included information for research and educational purposes. If you wish to use copyrighted material from this site for purposes of your own that go beyond "fair use", you must obtain permission from the copyright owner. Toni Schönfelder cannot guarantee that the information contained in the Corruption News service is complete and correct or be liable for any loss incurred as a result of its use. Nor can Toni Schönfelder be responsible for any subsequent use of the material.


Denna sida är producerad av Toni Schönfelder. Avsändaren har inget ansvar för innehållet i sidor som är länkade -- allt material som finns i egen producerade sidorna får användas fritt och utan kostnad.

Esta página ha sido realizada por el Sr. D. Toni Schönfelder.Los realizadores de la página no se hacen responsables del contenido de las páginas enlazadas a la presente. Toda la información existente en las páginas de realización propia pueden ser utilizadas libremente y sin ningún tipo de coste.

This page has been produced by Mr Toni Schönfelder. The sender does not take any responsibility for the contents of the linked pages. The whole material in the own produced page can be used free of charge.