Ange ett namn eller sökord så får du upp alla artiklar som innehåller det du söker.
Tillbaka till Tonis hemsida

Toni Schönfelder A lifetime of innovation

Mina favoritlänkar, kolla in

Debattartiklar Ryssland

TaxFree handelns vara och icke vara

Tillägnad buss- och kollektiv branschen av Toni Schönfelder oberoende och fri debattör
Klicka på den artikel du vill läsa

Artiklar som du bara måste läsa,Vakna upp i Sverige!

Debatt artiklar av Harald Rosén (Det gäller flyg)

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationToni Schönfelder
A lifetime of innovation

Debate - Opinion in English
Russia and Baltic States

Back to Toni Schönfelders homepage

Web library, My favorites

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationVerschiedenes in Deutsch

 
Newsletter ”Varning Schönfelder” nr 25 den 12 augusti 2007  
Mot korruption, vänskapskorruptionen, maktmissbruk och slöseriet med skattemedel  
 
Jag har valt en personlig, oftast kontroversiellt prägel på det som skrivs, helt medvetet  
 


 
 
Ledare  
 
Årets RDA mässa i Köln 7-9 augusti är med sina 50.000m2 den i särklass största resemässan för bussresearrangörerna i Europa. Den kallas också för världens största Work Shop!  
Sverige lyste med sin frånvaro som kanske enda landet i Europa.  
RDA i bilder på denna länk, folk i vimlet, bussar, och turistindustrin och festen;  
http://www.toni-schonfelder.com/rda2007  
 
I Sverige jubla man över den ökande turism, ingen fråga sig om den verkligen ökar eller om den nu börja närma sig en nivå där vi var i början av 80 talet före det stora raset?  
Sanningen är att turism ökar även i Sverige varför man nu är i paritet med året 1980  
Ökar gör den fast man inte gör ett smack och cyberspace generalen som letar efter gröna varelser i rymden slår sig för bröstet och reklam byrån Farfar firar varje dag att man hittat en kund som inte begriper nåt och bara betalar. Styrelseordföranden för VisitSweden som är bosatt i Uddevalla som blev utnämnd som ordförande av en (s) regering utan förankring i nya Moderaternas högkvarter sökte efter en chef/VD för VisitSweden utan kunskap om branschen, det är sällan man kan påstå att en politiker lyckas, i detta fall över all förväntan.  
 
Undra om någon i ”Alice i Underlandet Sverige” tror att man med inkompetens ökar turism?  
Att turism ökar beror på helt andra faktorer, lågprisflygbolagen som flyger till Sverige som inte fanns tidigare, rederierna som svarar för merparten av individual- turism, utländsk ägda företag som präglar Sverige bilden såsom IKEA, WASA knäckebröd mfl tillsammans med ett stort antal journalister som årligen besöker Sverige för att göra olika reportage, det är Kungahuset som bevakas av journalister dygnet om som ger den positiva Sverigebilden. Det är ungdomsorganisationer som kör ut i vildmarken, det är ett fåtal researrangörer (paketarrangörer) som skapar turism utan bidrag och ingen är svensk med undantag för Haman Stockholm och Scandorama den senare har en liten volym och efter år av tragglande aldrig förstått hur marknaden fungera. Det är Haman som är den främste, det är Service Reisen Giessen, Beringer, Nordic tour, Globus Lugano och ett stort antal andra rese och paket arrangörer som tagit över som säljer till Europas bussresearrangörer.  
 
Sveriges officiella turistorganisationer som slukar pengar har varken kompetens eller förmåga att bidra med något, samtidigt som man skickar runt långt mer än 3 miljarder kronor till varandra för att köpa tystnad. Privata webbsiter liksom Swedengate http://www.swedengate.de har långt fler besökare än Sveriges officiella webbsite vilken kostar miljoner kronor enbart att underhålla för att inte tala om produktionskostnaderna som är astronomiska http://www.visitsweden.com och vem är intresserat av detta? VisitSweden kör med luft siffror när man redogör för hur många som besöker siten när man i själva verket är med länkfarmar som blåser upp besökare antalet är att lura den svenska turistvärlden.  
Den artificiella verksamheten B2B som egentligen är ett skojeri med skattepengar för vad består skillnaden mellan B2B och en paket researrangörerna? Dom senare gör ett jätte arbete utan ett öre i bidrag? Det finns många svenska turistchefer som borde skämmas alldeles ordentligt.  
 
RDA 2007  
1.285 Utställare - varav 200 var där för första gången – vilka kom från 40 länder och 45 olika turistrelaterade branscher.  
 
Årets RDA resemässa besöktes av över 13.000 inköpare!  
92% av inköparna hade fullmakt att ingå avtal  
 
67% besöker RDA mässan varje år  
18% kommer till och från  
14% var där för första gången  
 
48% är bussresearrangörer  
30% är från andra rese arrangörer  
5% är personal från resebyråer som knyter kontakter för dom som reser på egen hand  
10% är från Hotell som söker kontakter  
 
20,5% av inköparna kommer från andra EU länder  
 
Ett 60 tal turistbussar visades upp, även Volvo och Scania är numera med, BRA!  
 
Från Sverige var det hela 2 arrangörer på plats, Haman och Scandorama som paketera för bussresearrangörer som arrangera resor till Norden och Ryssland.  
 
VisitSweden som numera är fullt upptagen dagarna i ända med att söka ”cyber” människor i rymden med hjälp av Farfar reklambyrå utan att lyckas så väl annat än att sätta sprätt på pengar på totalt meningslösa projekt, bejublad av den inre kretsen. I korridorerna såg jag några inköpare från Resekonsulterna och journalisten Ulo Maasing som på behörigt avstånd for runt på mässan på jakt efter några svenskar, undrar hur han lyckades jag såg då inga och de jag såg försvann någonstans mellan kameran och nedladdningen, att det bara skulle drabba mina svensk relaterade bilder måste var ett omen…?  
 
När man besöker mässan ser man snabbt skillnaden mellan professionella utställare och dom som tror man sätter upp ett par affischer, siter på en stol och väntar på anstormningen.  
Dom senare åker hem djupt besvikna.  
Dit hör det officiella Sverige turism som tidigare funnits med utan att veta vad man har där att göra och då kan man ju lugnt påstå att det är bättre att hålla sig därifrån.  
 
Tyvärr är man lika planlös med på andra mässor i olika länder tillsammans med enstaka hotell, djurparker, lokala turistregioner. I Spanien sist hade man en liten klisterlapp på väggen från en av sponsorerna.  
VisitSweden fortsätter traditionen från Sverige Turistråd varför man tillhör ”the big looooooser” att stå på en mässa innebär mycket kunskap, vad vill jag, varför är vi där, vad kan jag förvänta mig, hur attrahera jag, och hur ser distributionen ut, vilka är målgruppen hur är förarbetet och hur tar vi hand om intressenterna efter mässan.Vad är turistrådets roll?  
 
Svar: lär av Österrike!  
 
Sverige tillhör dom stora förlorarna inom EU turism även om man får sin släng av den totala ökningen. Det finns många skäl, ett är att svensk hotellnäring sällan eller aldrig har sina priser färdiga för kommande år. Alla vet att påsken varje år är svår ändå har man inget erbjudande som SKAPAR ny turism.  
 
Många svenska hotell ger inte ens några rum då man vill avvakta och se om man får in andra kunder, sådana som betalar fullt. Stugbokningen har inte mycket till kunder på RDA mera kanske på ITB i Berlin eller London mässan. Eftersom svensk hotellnäring mestadels består av större kedjor har man färdiga klichéer hur man mäter beläggning och snittinkomster. Då ser det bättre ut när man lämnar friserade siffror till någon ny examinerat civilekonom på HK som är lika långt ifrån verkligheten som chefen för VisitSweden.  
 
Det påminner mig om Janne Carlzon tid som SAS chef där alla skulle tvingas till att resa i Business class och planen på sommaren vilket är ca 3 månader beroende på olika semesterperioder i Europa gick tomma, då alla kvarts chefer som sålde flygstolar med rabatt fick minus poäng i det interna systemet som mest påminner om ekonomisk dårskap.  
Jag vet för jag reste med 6-7 passagerare i varje plan från juni till slutet av augusti och jag flög mycket, så mycket att jag tillhörde den lilla gruppen av SAS Pandium resenärer.  
 
Mina försök under dryga tio år att få lägre priser från Norden till Düsseldorf där vi hade Rhen kryssnings båtar som vi försåg med resenärer från Norden var för SAS ointressant. Hellre tomt än att i statistiken visar för låga intäkter. Det var långt innan Ryanair och easyjet.  
 
Nu ropar den svenska kommunal och landstingsägda turistorganisationerna på mera skattepengar + 400 miljoner vill man ha för att marknadsföra Sverige, vad man gör av dom långt mer än 3 miljarder som man får årligen är inget tema.  
Hela sommaren har gänget i Stockholm skrivit artiklar som man enkelt får ut i tidningarnas debatt spalter som en slags opium för avdankade chefer inom turism som överlevt genom bidrag där man lurat skattebetalarna därför att ingen syna verksamheterna.  
 
Jag såg ett stort uppbåd på RDA (80 personer) från nya Ryssland som satt i sina montrar, riktiga muntergökar, en del utställare hade rätt bra med besök, det som frapperade mig att dom som genom lidit alla politiska helvetes kvalar på kort tid kommit längre än väl subventionerade svenskar som lärt sig visserligen att fylla i bidrags blanketter, sätta upp idiotiska mål som länsstyrelsens byråkrater anser vara rimlig och så blir det nya miljoner som pytsas ut, utan krav på resultat, och på den irrvägen har svensk Turism hållit på sedan 60 talet och Däremellan finns det gycklare som Hassler som betalas med svenska skattepengar för att berätta sagor till en näring utan styrning, utan kunskap, utan ansvar för dom pengar dom är satta att förvalta.  
 
Och på den irrvägen fortsätter den svenska turismen med alla sina ”experter” ropandes efter mera pengar! Ni skall inte ha en krona till!  
 
RDA i bilder på denna länk, folk i vimlet, bussar, och turistindustrin och festen;  
http://www.toni-schonfelder.com/rda2007  
 

 
 
Samhälle  
 
1)  
 
Den svenska statskulden minskar fast den egentligen ökar, igen! Statsskulden var 1.160 miljarder kronor i slutet av juli. Störst per capita i västvärlden.
 
 
Riksgälden redovisar en lägre upplåning och detta kallas då för vinst!  
Du har en skuld på tusen kronor i banken och skall betala 100 kr i ränta och amortering, nu betalar du istället för 100 kronor 120 kronor då har du enligt Riksgälden gjort en vinst? Och hela den svenska ekonomiska kontrollfunktionen håller med utan att kommentera sagan.  
 
Att det sedan blev en lägre upphandling beror enbart på kosmetiska åtgärder då det i huvudsak är Premiepensionsmyndigheten som placerade cirka 4 miljarder kronor på sitt konto i Riksgälden. (är inte detta svenska folkets pengar?) Statens övriga in- och utbetalningar (inklusive skatteinkomster) utvecklades i stort sett enligt prognos.  
 
Räntebetalningarna på statsskulden blev 1,5 miljarder kronor, vilket var 0,8 miljarder kronor mer än beräknat. Det vill säga 50% fel och åt fel håll!  
För tolvmånadersperioden till och med juli uppgick lånebehovet till -91 miljarder kronor (det vill säga ett överskott, fast det är ett minus). Statsskulden var 1 160 miljarder kronor i slutet av juli.  
 

 
 
2)  
 
Mannen som prickar in börskrascher
 
 
Den här mannen, en Schweizare som bor i Hong Kong har med undantag för ett fåtal gånger alltid haft rätt när det blir en börskrasch, han prickar in det till och med på rätt månad  
http://www.gloomboomdoom.com/portalgbd/homegbd.cfm  
Står världen inför en ekonomisk crasch? Läs vad denna man har att säga då det berör oss alla och samtliga näringar.  
 

 
 
3)  
 
Här har vi mannen som har några hundra miljarder kronor på kontot
 
Han har en kristall klar plan vad han vill och vad hans skall genomföra  
Hemligheten består i av att engagera andra att satsa stort utan byråkrati, utan skatter där alla har fri sjukvård från världs eliten av doktorer utan väntetid, rätt gissat det handlar inte om Sverige.  
http://www.sheikhmohammed.ae  
 

 
 
Turism & Kryssning  
 
4)  
 
Stockholm blir hemmahamn för jättekryssare
 
 
En ovärderlig framgång för Stockholm och en spark i rumpan på Göteborg  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070812-4.pdf  
 
 

 
 
Buss & Kollektivtrafik  
 
5)  
 
Kollektivtrafikens totala underbetyg
 
Kommunstyrelsen vill, precis som Tora Bergman och Lasse Skyttner som det gick att läsa om i lördagens tidning, ha fler busshållsplatser för kollektivtrafik i kommunen. Kommunen vill att det ska vara enkelt att åka kollektivtrafik. Det framkom vid torsdagens möte i kommunstyrelsen.  
 
Toni kommentar:  
Är det en uppgift för kommunstyrelsen? Jo det är det i ett land med planhushållning, i övriga länder med en fri näring vet företaget var kunderna vill kliva på och av.  
 

 
 
6)  
 
replik: Konkurrens råder redan i kollektivtrafiken  
anser Håkan Bergqvistm vd, Västtrafik AB  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070812-6.pdf  
 
 

 
 
Kul att veta….  
 
7)  
 
My Goodnes AB
 
 
Satt på ett easyJet plan och skummade igenom dryckeslistan, hittade en fruktdrink, Blåbär med 120 färskpressade blåbär, och då blir toni liksom lite nyfiken,  
http://www.my-smoothie.com  
 
Och nyfikenheten besannades, det är driftiga smålänningar som står bakom bravaden med att finnas ombord med sina drycker hos Europas nr 2 låg pris Airline easyJet.  
Det är strongt gjort – det finns ju liksom en del drycker att välja på i marknaden.  
Så kom ännu en överraskning – sugröret – teleskåp modell – har jag aldrig sett tidigare.  
Det skall vara driftiga smålänningar till sådant, från Nybro!  
 

 
 
FLYG  
 
8)  
 
Ryanair ”Arrivederci Al Italia”
 
 
Det är onekligen underhållande att flyga, det liksom händer nåt hela tiden, man är på hugget, vem kunde ana att Ryanair skulle få en direkt flyglinje mellan Pisa – Alicante att fungera, dom gjorde det, fulla plan, helt otroligt. Att titta in på Ryanair flygnät påminner mest om ett spindelnät http://www.ryanair.com/site/SE/?culture=SE  
 
Lägg musen/pekaren på din avreseflygplats och vips ser du vart du kan flyga Non- Stop  
Alla flygrutter http://www.ryanair.com/site/SE/dests.php?flash=chk&pos=MYFLIGHT  
(Jämför detta med artikel 5 och det svenska helylle systemet)  
 
PÅ flygplatsen rullade in ett Ryanair plan med stor text direkt efter det egna namnet  
 
”Arrivederci Al Italia”  
Det är onekligen så att jag blev stum, häpen och glad över detta infallsrika budskap, adjö Al Italia är att sätta pricken över i:et som kostat skattebetalarna i Italien mer än 50 miljarder kronor i bidrag dom sista 15 åren där kommunistfacken bokstavligen strejkat sönder och samman bolaget i vetskap om att staten måste täcka upp förlusterna. Nu är det slut på denna cirkus, EU konkurrensmyndigheten har gett den Italienska regeringen ett klart besked, privatisera eller landet utsätts för sanktioner och dom känns, sist var det Portugal som fick sig en läxa!  
 
Det har gjorts stora ansträngningar att sälja bolaget, ryska Aeroflot som kanske har den största kunskapen om misskötta statliga flygbolag backade ut, US finansbolag backade ut, Air France/KLM gruppen backade ut och nu står Al Italia ensam och övergiven med en kassa som krymper fort. Vem bryr sig hos facket, nu skall vi se framåt, att man är den direkta orsaken till en kommande nedläggelse erkänner man inte utan det är kapitalismens fel? Och alternativet Sovjet som gick i graven av ekonomiska skäl där alla levde i träldom? Kuba, Nord Korea, Latin Amerika, halva Afrika alla lever under marxism och kollektivet där alla har ett gemensamt, man lever under förfärliga förhållanden.  
 
Jag röstar på Ryanair och easyJet och allt vad dom står för utan politisk inblandning.  
”Arrivederci Al Italia” är ett sundhets tecken – Ryanair står för utveckling.  
 
Tänk om alla Sveriges privata bussbolag skulle måla upp sina bussar med:  
Adjö Länsbolagen!  
Good By monopolet!  
Aufwiderseen alla medlöpare!  
 

 
 
Eder tillgivne  
 
Toni Schönfelder  
Ring till lokaltaxa  
Stockholm 08 - 519 70 616 eller Göteborg 031 - 360 81 81  
 
annars gäller som alltid  
Tel 0034 616 421 085  
Fax 0034 966 69 81 58  
 
Mail mailto:toni@schonfelder.com  
 

 
 
Annons  
 
Hyr din bil från EuroCasaCar i Spanien!  
 
http://www.eurocasacar.eu  
 
Vår bokningsite är helt automatisk fungera dygnet om, alla dagar, året om!  
Svar inom några sekunder, Voucher inom 1 minut!  
 
Inga rabatter, inga bonusprogram, inget snicksnack, inga flum löften, bara rakt av ett lågt pris där allt är inkluderat från första början!  
 
Jämför gärna med generösa rabatter hos våra kollegor och jämför netto priset hos oss – kolla du också.  
Välkommen du sparar tusenlappar med ett enda ”musklick”!!  
 
Vår förmånliga biluthyrning i hela VÄRLDEN!  
 
Hyr din bil i Sverige, USA, Kanada, Frankrike, England och övriga VÄRLDEN  
(vi har avtal med lokala firmor i 142 länder och över 6.400 destinationer)
 
 
Klicka alltid in dig på bägge webbsidorna och jämför priserna då dessa kan variera,  
vi har olika avtal med olika lokala hyrbilsfirmor på respektive destination!  
 
1) http://www.telluscar2.com  
 
2) http://www.telluscar.eu  
 
Kolla alltid med oss innan du väljer ett annat företag!

Reklam för Spanien
Söker du information om Spanien -- Använd dig av min web http://www.spaininformation.org
Här hittar du allt

Fair use notice

The Toni Schönfelder Newsletter and website contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorised by the copyright owner. The material is being made available for purposes of education and discussion in order to better understand the complex nature of corruption in today's world. I believe this constitutes a "fair use" of any such copyrighted material as provided for in relevant national laws.

The material is distributed without profit to those who have expressed an interest in receiving the included information for research and educational purposes. If you wish to use copyrighted material from this site for purposes of your own that go beyond "fair use", you must obtain permission from the copyright owner. Toni Schönfelder cannot guarantee that the information contained in the Corruption News service is complete and correct or be liable for any loss incurred as a result of its use. Nor can Toni Schönfelder be responsible for any subsequent use of the material.


Denna sida är producerad av Toni Schönfelder. Avsändaren har inget ansvar för innehållet i sidor som är länkade -- allt material som finns i egen producerade sidorna får användas fritt och utan kostnad.

Esta página ha sido realizada por el Sr. D. Toni Schönfelder.Los realizadores de la página no se hacen responsables del contenido de las páginas enlazadas a la presente. Toda la información existente en las páginas de realización propia pueden ser utilizadas libremente y sin ningún tipo de coste.

This page has been produced by Mr Toni Schönfelder. The sender does not take any responsibility for the contents of the linked pages. The whole material in the own produced page can be used free of charge.