Ange ett namn eller sökord så får du upp alla artiklar som innehåller det du söker.
Tillbaka till Tonis hemsida

Toni Schönfelder A lifetime of innovation

Mina favoritlänkar, kolla in

Debattartiklar Ryssland

TaxFree handelns vara och icke vara

Tillägnad buss- och kollektiv branschen av Toni Schönfelder oberoende och fri debattör
Klicka på den artikel du vill läsa

Artiklar som du bara måste läsa,Vakna upp i Sverige!

Debatt artiklar av Harald Rosén (Det gäller flyg)

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationToni Schönfelder
A lifetime of innovation

Debate - Opinion in English
Russia and Baltic States

Back to Toni Schönfelders homepage

Web library, My favorites

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationVerschiedenes in Deutsch

 
Newsletter Varning Schönfelder nr 11 den 2:a april 2007  
 
Mot korruption, vänskapskorruptionen, maktmissbruk och slöseriet med skattemedel  
Jag har valt en personlig, oftast kontroversiellt prägel på det som skrivs, helt medvetet  
 


 
 
Ledare  
 
Enfalden i bussnäringens eliten är pinsam
 
 
Buss & Samhälle har fått Björn Rosengren som ordförande, en gång i tiden Näringsminister eller som en annan aktör sammanfattade hans tid som minister ” guds straff till svenska folket”  
När SLTF blev för trångt får man förmoda tog olika samhällsägda bolag, samtliga får sina underskott täckta från svenska eller norska skattebetalare vilka tog över det konkurs hotade Buss & Samhälle.  
”Man blir stum” ”Vet inte riktigt hur man skall ta det”  
 
Jag påpekar lite försynt för några personer i statsförvaltningen vad skall vi med ytterligare en lobbning verksamhet till som betalas av skattebetalarna? Räcker inte katastrofen med Rikstrafiken, SLTF, Landstings & kommunförbundet, länsbolagen och alla övriga 12 nära liggande organisationer som samtliga får sitt levebröd betalt av skattebetalarna och den privata näringen genom BR tittar på, lyckliga över att man blev av med en verksamhet som sköttes lika illa som förbundet själv?  
Man blir stum!  
 
Det händer en hel inom kollektivtrafiken, en samordnad attack mot den fria företagsamheten och det har pågått i veckor, en lobbning genom artiklar i svensk media där man skickar fram allehanda politiker som skriver spalt kilometer med insändare med ett enda krav – mera förbud, inskränka den enskildes frihet att ta bilen, lögnen om miljöbränsle, mera bidrag till lekstugan kollektivtrafiken, mera makt till politikerna. Förlåt mera makt?  
 
Om något är kristallklart så är det politikernas makt över kollektivtrafiken som är lika sönderkörd, ekonomiskt som praktiskt som den svenska sjukvården.  
Planhushållning och alla dess negativa effekter kan inte bättre åskådliggöras i ett västerländskt samhälle.  
 
Den politiska representationen är jämställd som princip inom länsbolagen, där man har lika många korkhuvuden från alla partier vilka är mansdominerat och ökar den stadigt.  
 
Det är inte socialt accepterat att skapa herrklubbar i någon annan verksamhet.  
 
Därför är det extra pinsamt att konstatera att den insikten inte har nått buss och kollektrafikens yttersta maktelit.  
 
Inom övriga näringslivet vore det lite chockerande, med en manifestation för att lyfta fram kvinnor som tagit sig in i makten. Var finns hyllningskören i bussbranschen för kvinnorna? För faktum är att utvecklingen knappast går så fort som man kan önska sig. Tvärtom.  
 
2006 anses vara ett förlorat år för jämställdheten i näringslivet. Styrelserepresentationen går bakåt, antalet kvinnliga börs-vd:ar sjönk, tunga kvinnoprofiler fick gå och gamla hade svårt att göra comeback.  
 
Inom bussbranschen väljer man en kvinna som en ny VD och enligt pressreleasen för att hon är kvinna, ridå! Vad var kompetens kravet för att det blev hon det blev, vad hon skall göra, vad hon vill göra, vad hon får göra, vad hon tror är den främsta uppgiften om allt detta inte ett förlupet ord.  
 
Allra pinsammast är att det verkar vara en ganska rak reaktion på att hotet om kvotering försvann i och med regeringsskiftet. Det vill säga: insikten om att mångfald är bättre affärer än enfalden som råder i dag har inte sjunkit in. Att det inte blir av med en Mona Sahlin lag är däremot hedrande för den sittande regeringen, man skall inte kvala in på att man bär en kjol, men att så många ”herrar” bär kjol kommer väl inte som någon överraskning?  
 
Ställ dig följande fråga? Om vi hade haft samma utskottsförhör som man har i USA för alla ledande positioner i samhällsmaskineriet, hur många av dom svenska politikerna hade kvalat in på en position? Jag är benägen att hålla med pessimisterna kanske ett handfull för hela landet!  
 
Då återstår väl bara som man gjorde på 1800 talet man hämtar hit folk med kompetens och klara uppfattningar från andra länder som får göra rent hus med utgångs punkt vad skattebetalarna skall betala och få mesta möjliga ”return of money”  
 
Och det verkar inte enbart vara en generationsfråga. Jag träffade direktören på ett av Sveriges tyngsta bolag som dömde ut även 60-talistgenerationens chefer som ”ett gäng med Ruter Dam-diplom på väggen, men annars samma gubbar som sina föregångare”.  
 
Insikten om behovet av fler kompetenser är pinsam låg inom kollektivtrafiken som orsakats av planhushållningens alla biverkningar som satt munkavel på en hel bransch. Bockar djupt, vara ryggradslös är framgångs knepet nummer i denna smått löjliga bransch som man kunde strunta i om den inte dränerade Sverige på skattepengar som saknas i hela samhället för att några politruker och medlöpare skall leka buss & tåg som kostar oss dryga 50 miljarder kronor årligen, femtiomiljarder i reda bidrag!  
 
Det gör inget. För ingen bryr sig. Till skillnad från om man missade andra mål som att pungslå skattebetalarna på mera bidrag, mera förbud.  
 
Det är en skakande bild av hur makten fungerar.  
Jag möter många egen företagare som kämpar med att hålla lie mannen på avstånd, innovationer bestraffas av maktfullkomliga länsbolagschefer och potentater då all innovation skall komma därifrån och inte från näringslivet. Och ”därifrån” kommer inget annat än utredningar och en önskelista om mera pengar som om det vore julafton varje dag.  
 
Den som läst artikeln i branschens ”Pravda” Trafik forum nr 2, 2007 om att det snart bara finns ett handfull kommunalt ägda bussbolag kvar borde förtvivlas över dels hur artikeln är skriven där vi alla borde tycker synd om maktgarnityret, dels att nåt värdefullt skulle gå i stöpet. Vad det handlar om är att gäng monopolister inte förstår grunden i ett modernt samhälle där det gäller frihet, frihet, avregleringar, låt entreprenörerna skapa och ge kunden vad han vill ha i konkurrens utan en massa imbecilla pålagor. Bort med alla företag som hålls igång med skatepengar.  
 
Det handlar om en tvärpolitisk förakt där (m) Staffan Cronholm i Uddevalla är talesmannen för hur det fungera i det svenska genom socialiserade systemet ” vi vill sälja Uddevalla Busstrafik, vi ser hellre att norrmän och fransmän skjuter till pengar” en värre förakt för privat verksamhet har jag inte sett på år och dag fullt i klass med vänster anarkister som jag skriver om på annan plats i detta Nyhetsbrev.  
 
Nu är drevet igång för att ändra den svenska länsindelningen, nu vittrar makthungriga politiker om en ny möjlighet att flytta fram sina positioner. Sjukvården och kollektivtrafiken står högst på önskelistan som skall regleras på nytt vilket innebär sista spiken i den fria – den lilla skärva av fria företag som finns kvar försvinner! Är det någon som reagera?  
Knappast.  
 
BR framförde synpunkter om att Expressbusstrafiken är hotad, är det in Swebus, Säfflebussen med moderbolag och några till som drabbas som styr föreningen? Man vill skapa en särreglering för den egna trafiken och vad som händer med resten i branschen, shit happens!  
 
Ett större problem för Sverige med en uppblåst statsekonomi som s+v+mp efterlämnat med alltjämt världen högsta statsskuld, med hög privat belåning, aktiespekulationer som till 90% sker med belånade aktier och lånade pengar, så snart världsekonomin skulle gå ned spricker luftballongen. Inget land i världen är så beroende av sin export som Sverige där vi idag till stora delar är tillbaks att vara mest underleverantör till tyska, engelska och USA ägda företag. Sverige är åter där man var vid förra seklet, man får sin valuta inkomst från skogen, järnmalm, koppar och andra mineraler. Det är vad som återstår efter 40 års missade möjligheter där socialiseringen var viktigare än framtiden.  
 
En smäll i Kina så stupar Sverige över en natt in i en ekonomisk misär vilket då är naturligtvis borgarnas fel. Det är det till viss del också, då man inte under högkonjunkturen passade på att göra rent hus med alla monopolverksamheter, monopol lagar, nedläggning av exempelvis länsbolagen!  
 
Framtidens karriärister gör er inget besvär inom kollektivtrafiken det är bortkastade år. De har alternativ så det räcker inte minst i andra länder med en fungerande marknadsmix mellan stor, mellanstora och familjeföretag där man gjort sin hemläxa och sålt bort statlig verksamhet.  
 
Fördumningen pågår var eviga dag i Sverige och den som basera en världsbild på TV 4 eller TV 2 nyhetskanaler kan man bara beklaga, världen ser faktisk annorlunda ut, där världen snurrar fort. Förändringen som sker kallas för globalisering utan att många förstår den rätta meningen med vad detta innebär. Den innebär fantastiska chanser för de länder som skapa dom rätta förutsättningar och då har löneläget ingen som helst betydelse. Det som är vår tids största fara är trötta byråkrater i stat, kommuner och föreningar som försöker få tiden att stå still. Dit hör planhushållningen inom kollektivtrafiken med allt vad det innebär i symbolvärde och slöseri med skattemedel till det mest ineffektiva som människan i Sverige skapat under efterkrigstiden.  
 
Enfalden i bussnäringseliten är pinsam och för en gångs skull står BR inte ensam!  
 

 
 
Turism  
 
1)  
 
Svenska SAS AB flyger direkt London – Kiruna
 
 
Med start den 18 december i år till mitten av april 2008, kommer SAS Sverige att  
flyga nonstop mellan London och Kiruna på lördagar och tisdagar. Detta är  
resultatet av ett för SAS unikt samarbetsavtal med brittiska turoperatören  
Discover the World, VisitSweden och övriga aktörer i "Swedish Lapland".  
 
Toni kommentar:  
Denna verksamhet ger ”bingo” åt turistbussarna i Kiruna regionen!  
Det ger valuta inkomster till landet, det ger mycket jobb för en del av landet som annars är mest i gruvan och därefter beter sig också därefter under årtionden. Läs mer vad Toni har att säga på denna länk
 
 
Läs mer på denna pdf länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070404-1.pdf  
 
 

 
 
2)  
 
Sveriges Turistråd – VisitSweden med en ny styrelse!
 
 
Toni kommentar:  
Kontentan är – inte en person med kunskap att få hit turister, härliga tider! SUCK.  
Nya förlorade år för Sverige men vad spelar det för roll när man ändå tillhört jumbo-ligan sedan 80 talet – vänskapsdunkandet viktigare före resultat. Det säger en del om styrelseledamöterna som tar på sig denna uppgift, varför inte i Perstorp AB – nähä där platsar man inte, men att var okunnig bortom det tillåtna inom turism det går bra!  
 
Toni kommentar:  
Hur vore det med denna slogan  
”Vi väntar inte på framtiden, vi skapar den själva” (Dubai Turistråd)  
 
Istället för: vi skall äska mer pengar som kan plöjas ned i förvaltningen?
 
 
Läs mer på denna pdf länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070404-2.pdf  
 
 

 
 
3)  
 
Sverige kan vinna kampen om turisterna
 
 
"Jag är övertygad om att regering och turismnäring, med rätt engagemang, tillsammans kan göra Sverige till en vinnare i konkurrensen om turisterna", skriver Eva Hedenström, vd i Föreningen turism i Sverige, FörTur.  
 
Toni kommentar:  
Ännu en förening i raden som kräver mera pengar till ett odugligt Turistråd, det gäller att bocka djupt så att man får vara med vid grytan. Denna artikel går på insändarsidan i olika tidningar. Vill du läsa vad en intetsägande VD:ar har säga, så klicka in dig på denna länk, inte ett ord om vad som måste åtgärdas för att Sverige skall bli attraktivt, sånt skall man akta sig för att torgföra för då landar man i karantänen.  
 
Sverige ett turistiskt U-land i alla avseenden.
 
 
Läs mer på denna pdf länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070404-3.pdf  
 
 

 
 
4)  
 
Varför USA är oss i allt överlägset?
 
 
Efter många år med verksamheter i USA satt jag åter tillsammans med några av världens mest framgångsrika entreprenörer inom turism och kryssningstrafiken.  
Det allvarliga med den svenska attityden är att ingen ställer sig frågan hur det kunnat bli så här?  
 
Läs mer på denna pdf länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070404-4.pdf  
 
 

 
 
SAMHÄLLE  
 
5)  
 
Skärpt kontroll av kontanter som flyttas in och ut ur EU
 
 
Den som vill resa in eller ut ur EU med mer än 10 000 euro i kontanta medel måste från och med den 15 juni 2007 anmäla detta.  
 
Läs mer på denna pdf länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070404-5.pdf  
 
 

 
 
MARKNADSFÖRING  
 
6)  
 
Här är nio skäl till varför du och jag köper saker
 
 
Fundera över hur du kan hjälpa dina kunder att få de önskningarna uppfyllda om de köper av dig, så kommer du att få massor av härliga argument  
i din marknadsföring.  
 
Läs mer på denna pdf länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070404-6.pdf  
 
 

 
 
UTREDNINGAR  
 
7)  
 
Sverige måste förändras
 
 
Dagens län är alltför små för att klara trycket från den globala konkurrensen. Genom omställningen från industriproduktion till kommunikation och tjänsteproduktion har både företag och medarbetade blivit rörligare. Människor reser varje dag över länsgränserna till arbete och fritid.  
 
Det är deras vardag liksom möjligheterna för företag att växa och utvecklas som måste vara vägledande när Sveriges nya karta ritas.  
 
Genom att samordna alla samhällsbetalda transporter och öppna dessa för alla resenärer, skulle kollektivtrafikutbudet på landsbygderna kunna förbättras. Verket anser dock att både införande och drift av en samordnad allmän och särskild kollektivtrafik behöver stöttas av nationella medel.  
 
Toni kommentar: mera bidrag, omfördelning, inte ett ord om avreglering och frihet! Mera socialisering, avståndet till omvärlden ökar, var finns förståndet? Ännu en potentiell myndighet som skall läggas ned, det visar denna rapport.  
 
Läs mer på denna pdf länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070404-7.pdf  
 
 

 
 
8)  
 
INGA NYSATSNINGAR PÅ JÄRNVÄG DE NÄRMASTE TIO ÅREN
 
 
Banverkets planer presenterades vid presskonferenser i fem olika regioner idag. Då framkom att en rad projekt som hittills varit planerade för byggstart före 2015 skjuts på framtiden eller läggs ned. Anledningen är att kostnaderna för järnvägsbyggen har ökat och inte längre ryms i Banverkets anslag. Banverket måste nu banta sina kostnader med ca 15 miljarder.  
 
Läs mer på denna pdf länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070404-8.pdf  
 
 
Toni kommentar:  
Svensson Smith tidigare kommunist nu medlem i anarkist partiet Miljöpartiet och medlem i Trafikutskottet. Mitt råd är släng dig i väggen!  
 
Det är klart att banverket inte skall ha en krona till och inte länsbolagen heller. Klara ut först hur framtiden för kollektivtrafiken skall se ut i ett avreglerat system där företagen med priset, kvalité och komfort värnar om kunder och inte med tvångs regleringar.
 
 

 
 
9)  
 
Bohusbanan kan stängas, Bingo för bussnäringen!
 
 
Vägverket vill stänga järnvägen Bohusbanan under ett och ett halvt till två år, under tiden som den nya E6-an byggs i norra Bohuslän. Orsak: vägsträckningen vid Skee kolliderar med Bohusbanans sträckning i dag.  
 
Läs mer på denna pdf länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070404-9.pdf  
 
 

 
 
Miljö  
 
10)  
 
Nu finns bränslecellen som omvandlar socker till El
 
 
En sockerbit till kaffet Tack!  
 
Läs mer på denna pdf länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070404-10.pdf  
 
 

 
 
11)  
 
Norge har fått dom första bilarna som kör på vätgas med 0 avgaser utan Co2
 
 
Läs mer på denna pdf länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070404-11.pdf  
 
 

 
 
12)  
 
Vägverket erkänner att Etanolen inte minska Co2 utsläppen
 
 
Och därmed är osanningen med Etanolen en gång för alla utredd = farlig blir inte mindre farlig för att LRF påstår något annat för att få mera bidrag!  
 
Läs mer på denna pdf länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070404-12.pdf  
 
 

 
 
PS Vill du läsa om ett bra Aprilskämt klicka på denna länk:  
Nya kundvänliga rutiner  
 
http://www.goransfunderingar.blogspot.com  
 

 
 
Glad påsk!  
 
Eder tillgivne  
 
Toni Schönfelder  
Ring till lokaltaxa och swisch är du i Alicante  
Stockholm 08 - 519 70 616 eller Göteborg 031 - 360 84 81  
 
annars gäller som alltid  
Tel 0034 616 421 085  
Fax 0034 966 69 81 58  
 
Mail mailto:toni@schonfelder.com  
 
Annons  
 
Hyr din bil från EuroCasaCar i Spanien!  
 
Nya flygplatser: Sevilla och Reus (Tarragona) söder om Barcelona
 
 
Vi har över 24.000 bilar på flygplatserna Malaga, Alicante, Palma de Mallorca, Murcia, Granada, Barcelona Girona flygplatser som är några av 50 tal mest populära destinationerna där vi finns.  
 
Vår bokningsite är helt automatisk fungera dygnet om alla dagar, året om!  
Svar inom några sekunder, Voucher inom 1 minut!  
 
Inga rabatter, inga bonusprogram, inget snicksnack, inga flum löften, bara rakt av ett lågt pris där allt är inkluderat från första början!  
 
Välkommen du också, du sparar tusenlappar med ett enda ”musklick”!!  
http://www.eurocasacar.eu  
 
Hyr din bil i Sverige, USA, Kanada, Frankrike, England och övriga VÄRLDEN  
(vi har avtal med lokala firmor i 142 länder och över 6.400 destinationer)
 
 
Klicka alltid in dig på bägge webbsidorna och jämför priserna vilka kan variera då vi har olika avtal med olika lokala hyrbilsfirmor på respektive destination!  
 
1) http://www.telluscar2.com  
 
2) http://www.telluscar.eu  
 
Kolla alltid med oss innan du väljer ett annat företag!

Reklam för Spanien
Söker du information om Spanien -- Använd dig av min web http://www.spaininformation.org
Här hittar du allt

Fair use notice

The Toni Schönfelder Newsletter and website contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorised by the copyright owner. The material is being made available for purposes of education and discussion in order to better understand the complex nature of corruption in today's world. I believe this constitutes a "fair use" of any such copyrighted material as provided for in relevant national laws.

The material is distributed without profit to those who have expressed an interest in receiving the included information for research and educational purposes. If you wish to use copyrighted material from this site for purposes of your own that go beyond "fair use", you must obtain permission from the copyright owner. Toni Schönfelder cannot guarantee that the information contained in the Corruption News service is complete and correct or be liable for any loss incurred as a result of its use. Nor can Toni Schönfelder be responsible for any subsequent use of the material.


Denna sida är producerad av Toni Schönfelder. Avsändaren har inget ansvar för innehållet i sidor som är länkade -- allt material som finns i egen producerade sidorna får användas fritt och utan kostnad.

Esta página ha sido realizada por el Sr. D. Toni Schönfelder.Los realizadores de la página no se hacen responsables del contenido de las páginas enlazadas a la presente. Toda la información existente en las páginas de realización propia pueden ser utilizadas libremente y sin ningún tipo de coste.

This page has been produced by Mr Toni Schönfelder. The sender does not take any responsibility for the contents of the linked pages. The whole material in the own produced page can be used free of charge.