Ange ett namn eller sökord så får du upp alla artiklar som innehåller det du söker.
Tillbaka till Tonis hemsida

Toni Schönfelder A lifetime of innovation

Mina favoritlänkar, kolla in

Debattartiklar Ryssland

TaxFree handelns vara och icke vara

Tillägnad buss- och kollektiv branschen av Toni Schönfelder oberoende och fri debattör
Klicka på den artikel du vill läsa

Artiklar som du bara måste läsa,Vakna upp i Sverige!

Debatt artiklar av Harald Rosén (Det gäller flyg)

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationToni Schönfelder
A lifetime of innovation

Debate - Opinion in English
Russia and Baltic States

Back to Toni Schönfelders homepage

Web library, My favorites

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationVerschiedenes in Deutsch

 
Newsletter ”Varning Schönfelder” nr 2 den 24 februari 2008  
Den obehagliga sanningen…  
 
Mot korruption, vänskapskorruptionen, maktmissbruk och slöseriet med skattemedel  
 
Jag har valt en personlig, oftast kontroversiell prägel på det som skrivs, helt medvetet  
 


 
 
Ledare  
 
Pandora asken (mytologi), http://sv.wikipedia.org/wiki/Pandora_(mytologi)  
Epimetheus och Pandora levde lyckliga tillsammans en tid, men till sist blev till allas olycka nyfikenheten som Pandora hade fått från Hera allt för stor, vilket gjorde att hon öppnade asken. Därvid flög alla olyckor och sjukdomar ut över världen. Pandora stängde asken precis innan Hoppet som var allt som fanns kvar, skulle lämna asken.  
Fram till dess hade människorna levt i full harmoni med världen. Världen upplevde sedan en tid av tröstlöshet till dess att Pandora åter öppnade asken för att befria även Elpis eller Hoppet, som kom ut ur asken i form av en liten fågel. Det är därför man säger att "hoppet är det sista som lämnar människan".
 
 
Pandora asken nr 1  
Jag syftar på en av de största osanningar i svensk modern industri historia, osanningen om miljöbränsle, biogas, Etanol och alla andra hokuspokus bränslen. Samtliga är fossila och släpper ut mer Co2 än dagens diesel bilar förutom alla andra negativa effekter med svält, förstörda regnskogar som ökar Co2 utsläppen. Likaväl har man tidigare lyckats från mp+v+s implementera osanningen att Etanol är ett miljöbränsle, nu är det bara centern som är kvar och försöker stå emot den verkliga sanningen efter att mp sedermera v och numera även s gått på distans.  
Sverige är hux flux fullt av ekologi experter, man sitter i konferenser och konsulter säljer sina tjänster som för något år sedan inte kunde stava till miljöbränsle.  
 
LRF gris bönderna har katastrof och i en gemensam skrivelse och väl redigerade TV inslag kräver man att staten skall gå in med stöd då foder kostnaderna rusat i höjden. Det är samma LRF som eldar upp mat (säden som skulle användas som mat och foder) för att producera Etanol som subventioneras med 5 kronor litern (7 miljarder årligen) med skattebetalarnas pengar, samtidigt som omvärlden rustar för fullt till en övergång till vätgasdrivna fordon, flygplan, tåg, elkraftverk.  
Det är bara Naturskyddsföreningen med bidrag från staten, SLTF med bidrag från staten och BR med indirekta bidrag från staten som troget likt politbyrån i Sovjet på order fortsätter som om ingenting händer i omvärlden, tja vad säger dig detta?  
 
Det råder total tystnad i Sverige  
När samtliga svenska TV rikskanaler tar upp den 5 år gamla nyheten, som en nyhet, att man kommit fram till i USA att Etanolen är farlig och att miljöbränslen ökar utsläppen då tystnar det i Sverige, det är dödstyst, vad göra nu? Samtliga storstilade Etanolfabriker har lagts på is eller lagts ned eller behöver nytt kapital och därmed har ca 1 miljard kronor i bidrag försvunnit bara sista året förutom de övriga snart 30 miljarderna som tidigare plottrats bort. Det är bara en massa konsulter som springer skrattandes till banken, det gäller att tjäna pengar på vilken osanning som helst bara man får betalt.  
Naturskyddsföreningen, Branschföreningen SLTF och BR vet inte hur man skall ta sig ur återvändsgränden. Med brallorna eller kjolen neddragen står man där och hycklar vidare nu visserligen lite mer lågmäld, Etanol är nog bra, eller vaddå? Tur att ni bor i Sverige där man kan selektera sanningar utan att medlemmarna gör uppror, vad säger det dig om tillståndet?  
 
Pandora asken öppnades av TV rapport och aktuell  
Tänk vad några TV inslag kan förändra ”sanningen” och nu är Pandora asken är öppnad, i detta Nyhetsbrev har du i snart 10 år kunnat läsa att miljöbränslen i själva verket är raka motsatsen och då spelar det ingen roll att olika organisationer försökt tysta ned mitt budskap, till sist kommer sanningen fram efter att ansvariga försnillat dryga 30 miljarder kronor och skapat livsfarliga avgaser i främst storstäderna, mera farliga än dagens diesel. Vad säger dig detta?  
 
Pandora asken nr 2  
Den statliga utredningen KOLL framåt såga hela den svenska konstruktionen av länshuvudmän och hur trafiken är organiserat. Det är en svidande kritik, och därmed har det nu besannats av höga vederbörande det du kunnat läsa i detta Nyhetsbrev under år att hela konstruktionen med länsbolagen är fel, totalt fel.  
Efter att länsbolagen snart satt sprätt på svindlande en halv biljon kronor (över 500 miljarder) under sina 25 år kommer samhällsutredarna fram till att något är fel. Ett fel som alla som arbeta i branschen borde ha varit medvetna om och för länge sedan krävt en ändring. Vad säger dig detta om kollegorna?  
 
Pandora asken nr 3  
Ledaren i senaste numret av trafik forum nr 1, 2008 och, vilken jag var jag tvungen att läsa flera gånger för jag kunde inte tro mina ögon eller kanske min dyslexi spelade spratt med mig? Varför denna kovändning Ulo Maasing här skriver du i princip det jag har predikat om de senaste årtiondena, planekonomi, professionella socialbidragstagare och mycket annat, välkommen Ulo till insikten, den hade du nog innerst inne tidigare men grattis att du vågar gå emot vad dina huvudmän vilka vill behålla monopolet till varje pris. Hoppas du orka fortsätta i dessa termer, du är på rätt spår så att säga och det låter lovande inför framtiden eller är det bara för att ”KOLL framåt” kommit med en bredsida som såga hela branschen jäms med fotknölarna? PK= politisk korrekt artikel? Hur som helst läs, ny numret nr 1, 2008 , hela tidningen andas av en kraftfull förändring och en hälsosam insikt. Avreglera och kanske Alliansen trots allt har styrka att sätta spiken i den mesta planhushållning vi har i Sverige?  
 
Pandora asken nr 4  
Det är sportlov i Sverige och i många andra länder, Alperna har fullt, svenska fjällen har en bra beläggning och hyggligt med snö. Många väljer turistbussen och ännu fler sin egen bil.  
 
Till Åre kör tågen, Veolia och SJ och trängs på spåren där SJ event visar upp kul initiativ som gör tågresandet till ett nöje. Var nyligen i Stockholm och gick igenom ett SJ event tåg som skulle iväg till ÅRE, kan bara konstatera, väldigt innovativt, ett stort grattis. Det är kanske så att konkurrens från andra tågbolag fått SJ tåg att vakna och inse att ingenting är statisk?  
Det finns runt hörnet en rad innovationer för järnvägen så snart regeringen tar ett beslut där SJ tåg inte längre får vara monopolist. Nattåg, event och chartertåg är redan avreglerat sedan 2007.  
 
Det är många som påstår sig saknar adrenalin tillskottet när mitt Newsletter ”Varning Schönfelder” inte dyker upp, det har varit lite glesare mellan utgåvorna, inte för att det saknas ”hot stoff” utan att tiden inte vill räcka till.  
I detta Newsletter presentera jag det senaste upptåget – Panoramatåget – www.panoramataget.se  
som tagit merparten av min tid samtidigt har biluthyrningen i Spanien överträffat alla förväntningar www.eurocasacar.eu redan i januari var vi fullbokade fram till mitten av mars månad, med 24.000 bilar är vi tre gånger större än den sammanlagda hyrbilsflottan i Sverige. Snabbt fick vi fram ytterligare 2000 bilar från konkurrenter och leverantörer, det räckte inte långt!  
Utanför Sverige är det liksom andra dimensioner i det mesta något en och annan tycks vilja förtränga hemma i ankdammen.  
 
Den 13,14,15,och 16:e mars är det åter dags för Nordens största Resemässa att slå upp portarna i Göteborg, TUR mässan i år med en stor historisk händelse visning av Panoramatåget.  
Den 12:e och 13:e mars på Göteborg C mellan 12.00 – 14.00 eller res med om du kan.  
http://www.panoramataget.se  
 
 

 
 
Buss & kollektiv  
 
1)  
 
People travel group har köpt Ramkvillabuss
 
”Det här ger helt nya möjligheter för People travel groups satsning på beställningstrafik och researrangemang”, säger Tomas Wallin, vd för People travel group och Veolia Transport Sverige.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080224-1.pdf  
 
 

 
 
2)  
 
Fortsatt tillåtet för stående i bussar som kör i 100 km
 
 
Toni kommentar:  
Bra så kan Arlanda bussarna, Norrtälje och Nynäshamn och andra länsbolagsbussar även i fortsättning blåsa fram i närmare 100 knyck med ståplatser och turistbussar på en sightseeing tur i Stockholm som glider fram med 30 km där måste resenärerna ha bältet på med risk annars för böter.  
Rätt kära Sverige så fungera logiken, så fungera säkerhetsarbetet, så fungera ett samhälle där fler och fler saknar kontakt mellan hjärna och handling varav merparten tycks vara samlade inom kollektivtrafiken. Så fungera BR som menar att man arbeta med säkerheten, lägg ned skiten.
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080224-2.pdf  
 
 

 
 
3)  
 
Wennerholm (m) överkörd av Söderlund (m) om Djurgårdslinje
 
Moderaterna i landstinget har blivit överkörda av sina partikamrater i Stadshuset. Stadsbyggnads- och trafikborgarrådet Mikael Söderlund (m) säger med anledning av Djurgårdslinjen att ”de närmaste åren får en ny spårvagnslinje vänta. Och jag vill påminna om att staden är väghållare, inte SL”*.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080224-3.pdf  
 
 

 
 
4)  
 
Länsbolaget i Uppland fick backa och göra en ”pudel”
 
I Uppland vill nu Upplandstrafiken, enligt sitt nya offentliga strategiprogram, gå utanför länsgränsen och starta trafik mellan Uppsala och Kista. Det fick Joakim Palmkvist, vd för Swebus Express att reagera. Särskilt som företaget har egen trafik mellan Uppsala och Stockholm.  
Det kan knappast vara tillåtet för ett länstrafikbolag att gå utanför sitt område på det sättet.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080224-4.pdf  
 
 

 
 
5)  
 
Insändare, det är hälsosammast så att vara osynlig! Concordia, Swebus och Chile.
 
 
Hej!  
 
Jag jobbar som busschaufför på Swebus och ramlade av en händelse på sin sida när jag googlade på Concordia bus för att se om någon ny information anlänt.  
Det är intressant att läsa din sida och jag instämmer i mycket.  
Jag har inte för avsikt att framföra kritik om min arbetsgivare eller Västtrafik, av princip kritiserar jag inte tidigare eller nuvarande arbetsgivare, det är hälsosammast så....  
Jag hörde på radion för länge sedan om busstrafiken i Chile som avreglerats och privatiserats och där bussförararna får provision på biljettförsäljning  
Tydligen fungerar allt mycket bättre än tidigare.  
Kanske något för dig att skriva om med din utgångspunkt?  
 
Jag har nu lagt din sida till mina favoriter och rekommenderar vänner och bekanta att läsa din sida.  
 
Med vänlig hälsning  
 
Toni kommentar:  
Tack för dina synpunkter, det är rätt och inte bara i Chile har den fria företagsamheten förändrat livet för folket till det bättre, det finns i många andra länder där man gör samma erfarenheter vilket alltid sker när staten inte längre kan betala lekstugan för motsvarande länsbolagsdirektörer.  
Det som gör mig mest nedstämd är att du liksom hundratals andra skriver till mig och inte vågar träda fram för risk att råka illa ut. Det är ett underkännande av den lilla demokrati som finns kvar, den finns inte inom kollektivtrafiken där varje synpunkt anses vara obstinat och mot systemet. Det är förskräckligt när en bransch styrs av maktgalna länsbolags chefer som driver samhället mot en ekonomisk katastrof utan att det skall få debatteras. Därför publicera jag alla som vill yttra sig även om det sker anonymt. Ingen tystnar mig, därför finns detta Nyhetsbrev som en liten ventil för det fria ordet!
 
 

 
 
6)  
 
Kommunal ogillar rutiner med alkolås
 
Fackförbundet Kommunal vägrar godkänna att Veolias bussförare i Umeå tvingas blåsa i alkolås inför sina kunder. Facket anser att bussförarna riskerar att bli misstänkliggjorda bland resenärerna, skriver Västerbottens Kuriren.  
 
Toni kommentar:  
Alkolåset är ännu en eftergift till högljudda anarkister som tar över samhället och alla andra duckar och kryper med, det gäller vara medlöpare i alla läger. Man kan bara undra om facket är av samma åsikt att alla förare är fyllbultar eller varför detta sena uppvaknandet? BR har klart deklarerat att branschens förare är fyllbultar, så det så, och du är fortsatt medlem?
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080224-6.pdf  
 
 

 
 
7)  
 
Många nya klimatvänliga resmål lanseras i år anser bussbranschen
 
 
Nyheter hos några av bussbolagen  
Vi tror att ökade kunskaper om miljöfrågor öppnar nya dörrar för turistresor med buss, säger Tommie Vesterlund på Bussbranschens riksförbund.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080224-7.pdf  
 
 

 
 
8)  
 
Detta är en artikel jag hittade. Mina kommentarer kommer efter artikeln  
 
Maud, giv oss perestrojka  
 
Valfrihet. Smaka på ordet.  
 
Visst känns det bra? Och visst har vi valfrihet i Sverige? Svaret blir tyvärr nja. Inom vissa områden liknar valfri¬heten den som fanns i gamla Sovjetunionen.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080224-8.pdf  
 
 

 
 
9)  
 
SLTF välkomnar Klimatberedningens förslag om att skattebefria  
Lycka till SLTF ni är på rätt väg, tvinga, tvångsbeskatta men borde ni inte läsa KOLL  
framåt lite bättre för en större utskåpning än denna rapport har jag I vart fall inte sett på åratal och det avser SLTF till alla delar!
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080224-9.pdf  
 
 

 
 
10)  
 
SLTF, BR och andra branschens mörkermän och kvinnor läs detta – hoppas att ni kan ta till er något av det som personen skriver vilken kommer från ett land där han förskräcks över hur fel det gått i Sverige.  
 
”En privatföretagare är en innovatör”  
”Planhushållarens medarbetare skapar lydmänniskor”
 
 
Citat:  
Det korporativa systemet har sen länge tagit över fosterlandet. Den så kallade tryggheten, som är högst illusorisk för oss som råkar ha blivit gamla, har hypnotiserat folk. Kerstin Ekman samman fattade genialt i En Stad av Ljus: "Det viktiga är inte vad man har, utan vad man kommit överens om att man har".  
 
Citat:  
Jag är född i Sovjetunionen och kom till Sverige ett bra tag tillbaka. Jag har tyvärr en känsla som om jag har aldrig lämnat hemlandet. Jag finner det skrämmande att det svenska folket gör nästan ingenting för att ändra på landets politik och accepterar politikerna. Jag vill bara konstatera att vi tyvärr har en regering som vi förtjänar.  
 
Privatverksamhet!  
Varje företagare känner ut till fingerspetsarna vad kunden vill ha och fundera dygnet om hur han kan motivera sina kunder att köpa en merservice som generera mera intäkter. Service kontra pris eller pris kontra kvalitet är vad en privatföretagare som skapar underlag och skapar arbetsplatser som basera sig på inkomster som är större än utgifterna. I ett privatföretag blir det aldrig en större administration än den som är nödvändig för annars blir produkten för dyr och en konkurrent med lägre fasta kostnader slår ut företaget med för höga kostnader.  
 
En privatföretagare är en innovatör, en uppfinnare av tjänster varje dag där han får sina medarbetare att ge järnet och låter dem aldrig blir ett nummer eftersom resursen finns hos dem som verkställer innovatörens idéer.  
 
Planhushållarens medarbetare skapar lydmänniskor där det svenska systemet gått så långt att den offentliga upphandlingen är full av vänskapskorruption då det inte finns några naturliga kontrollfunktioner. Upphandlingen leder till att den enskilde private bussägaren blir lydmänniska som sätter sin privata förmögenhet på spel då det är han som får gå till banken och ställa säkerheter samtidigt som länsbolaget med sitt lagstadgade monopol bestämmer villkoren som leder till en total utarmning av en hel bransch och den enskilde företagaren som inte har egen kraft att göra sig av med planhushållningens företrädare.  
 
För att detta så skall förbli har planhushållningens folk tagit över SLTF som förbund och besatt det med politiker och medlöpare. Den privata näringen BR som skulle tillvarata den enskilde företagaren mot monopolet behärskas idag av företag som kontrolleras av kommunal/landsting/statsföretag dvs de företag som vill nationalisera hela Sveriges kollektivtrafik.  
 
Det är en kopia av Sovjet ett system som till slut gick till grunden efter att 100% skatt inte längre räckte och landet därmed var bankrutt.  
De och dom som påpekar detta skall brännmärkas, det gjorde man också i Sovjet.  
 

 
 
11)  
 
Panoramatåget den största järnvägs historiska händelsen i modern tid
 
 
Det är något av en historisk händelse för Sverige med början för Stockholm och Göteborg – det första privata järnvägsinitiativet utan statliga subventioner eller upphandlat trafik visas upp i samband med resebranschens stora dagar – TUR mässan 2008 i Göteborg.  
Du kan provåka med tåget den 12,13,14,15 och 16:e mars för ynka 50 kronor enkel resa  
http://www.panoramataget.com boka nu, priset inkludera också entré till TUR mässan.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080224-11.pdf  
 
 

 
 
Miljö och klimatfrågor  
 
12)  
 
Internet trafiken i världen förorsakar mer Co2 utsläpp än allt civilt och militärt flyg sammanlagt
 
 
Vem tjänar på en avreglering inom kollektivtrafiken, inom flyget, inom järnvägen, inom sjöfarten? Är ett ökat resande förknippat med mera utsläpp, nej det är det inte, industrin löser detta liksom alla tidigare tekniska problem vi haft, bilars säkerhet, förbrukning, övergång till vätgas.  
 
Fråga kan besvaras mycket enkelt – alla tjänar på det samhället och den enskilde, varje form av avreglering är bra för konsumenten – för dig och mig.  
Varje avreglering innebär - att öka vanligt folks möjligheter att resa, hålla kontakt med vänner och släktingar, något som gör oss alla rikare i själ och plånbok.  
Det kan inte upprepas tillräckligt många gånger – Internet och allt som hör ihop med datorer, dator och servercentraler, kabelledningar och mailtrafiken, slukar ström som produceras för det mesta i kol och oljedrivna kraftverk, som skitar ner världen och släpper ut Co2. Det krävs mer energi än vad flyget i hela världen behöver, och flyget har snart vätgas drivna plan utan utsläpp. Vad säger dig detta?  
Snart blir det nästa Pandora ask och sanningen flyger ut över världen…kvar finns anarkisterna som än en gång misslyckats i sin strävan att omstörta samhället.  
 

 
 
13)  
 
Sjöfarten större miljöbov än väntat
 
 
En ny undersökning pekar på att sjötrafikens utsläpp är nästan tre gånger så hög som FN:s klimatpanel tidigare trott.  
 
Fartyg kan stå för 4,5 procent av alla utsläpp. Klimatpanelens beräkningar låg tidigare på 400 miljoner ton koldioxid per år, men en ny genomgång visar att utsläppen snarare motsvarar 1,12 miljarder ton per år.  
 
Enligt en uträkning baserad på dessa siffror skulle den del av världsflottan som kontrolleras av norrmän släppa ut nästan lika mycket koldioxid som hela Norge. Norges Rederiforbund svarar att man tycker att FN:s nya siffror ligger för högt, upp till 20 procent för högt, enligt DI.  
 
Toni kommentar:  
Det trixas och ljugs överallt, ingen är ansvarig för Co2 utsläppen, att räkna utsläppen för fartyg tillhör nog den enklaste mattematiken, x antal miljarder liter svart olja som förbränns till 30% och förorsakar x miljoner ton Co2, svårare är det inte och visar återigen hur långt ifrån verkligheten ansvariga politiker är som skall besluta i en sakfråga.
 
 

 
 
14)  
 
Etanol – värre än problemet det ska lösa?
 
 
Den amerikanske professorn Ted Patzek är en av de hårdaste kritikerna  
av etanol som drivmedel för bussar och andra fordon.  
Biobränslen med etanol i spetsen har på senare tid allt mer ifrågasatts som lösning på den annalkande oljekrisen och den stegrade växthuseffekten.  
 
En färsk OECD-rapport beskriver den lösningen som värre än grundproblemet.  
 
Toni kommentar:  
Pandora asken har öppnats och nu strömmar varningarna ut efter att vi varit ett fåtal personer i världen som vågat stå emot alla osanningar och ekonomiska krafter.  
Bara på några månader har världen översvämmats med artiklar och TV inslag med uppgifter som är flera år gamla inte minst finns många att läsa i detta Nyhetsbrev – bara sök under Etanol och du har flera veckor med fakta uppgifter att läsa.  
Uppgifterna i OECD undersökningen är flera år gamla och välkända för alla som bryr sig.
 
 

 
 
15)  
 
Bror Duktig-ambition i Sverige kan leda till sämre klimatinsats
 
Just nu pågår både på europeiskt plan och i Sverige ett olustigt spel kring något som mycket väl kan vara den här generationens ödesfråga. Jag talar om klimatfrågan och om en politisk iver att komma med de mest långtgående förslagen. Men på den vägen förloras tyvärr mycket av både logik och förnuft.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080224-15.pdf  
 
 

 
 
16)  
 
Trubbel i etanolfabriken  
"Vi har sett att miljöproblem som orsakas av biobränsle och också de sociala problemen är större än vi trodde, så vi måste vara försiktiga", säger Stavros Dimas till BBC.
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080224-16.pdf  
 
 

 
 
17)  
 
Internet trafiken i världen förorsakar mer Co2 utsläpp än allt civilt och militärt flyg sammanlagt
 
 
Hoppas du tar dig och lyssna på dessa forskare och det är ju inga vem som helst – ett TV program från CBC i Kanada – därefter kan du nog mer om klimatfrågan än hela bunten av konsulter i Sverige.  
 
http://video.google.com/videoplay?docid=-3309910462407994295  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080224-17.pdf  
 
 

 
 
Turism  
 
18)  
 
Turism I Sverige större än bilindustrin  
Men turismen tas inte alltid på politiskt allvar, menar moderater
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080224-18.pdf  
 
 

 
 
19)  
 
Det är inte seriöst att tala om miljardinvesteringar under kommande 15-20 år
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080224-19.pdf  
 
 

 
 
20)  
 
Göteborg tappar på kort sikt tillväxtkraft för svag tillväxt av invånare under 2007
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080224-20.pdf  
 
 

 
 
21)  
 
Gold of Lapland växer  
”Guldrikets projekt ett av de få projekten som lyckades överleva efter att EU-projektet var slut”
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080224-21.pdf  
 
 

 
 
22)  
 
Motvallsturism
 
 
Jo, det är det offentliga Sverige, det Sverige som skall bredda vägen med kloka politiska beslut för att liknande saker skall kunna hända här. Att göra turismen till den penningskapande maskin som det hela tiden pratas om, men som slirat betänkligt år efter år, decennium efter decennium… Det är inte företagarna det är fel på, det finns hur många entusiaster och entreprenörer som helst, men de skulle kunna vara ännu fler och framförallt: de kunna vara ännu fler som satsar i större skala och med långt mycket högre kvalitet, om bara myndigheter och organisationer gjorde – rappt och geschwinnt – vad som ankommer på dem  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080224-22.pdf  
 
 

 
 
23)  
 
Lisebergs turistekonomiska betydelse 2007
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080224-23.pdf  
 
 

 
 
24)  
 
Nu börjar Dubai sin utveckling som en megadestination även för mässor och möten.
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20080224-24.pdf  
 
 

 
 
25)  
 
Hävdvunnen sedvänja  
 
Färjetrafiken och Åland känner sig hotat?
 
 
snusförbudet medför att Åland riskerar förlora arbetstillfällen då färjor sannolikt flaggar ut till Sverige, konkurrensen snedvrids mellan fartyg med svensk och annan flagg, totalförbudet kan inte rättfärdigas med hälsoargument eftersom de farligare cigaretterna får säljas fritt, ålänningarna får inte praktisera en hävdvunnen kulturell sedvänja, Ålands lilla befolkning riskerar ett oproportionerligt stort ekonomiskt straff för att bara försökt bevara denna sedvänja.  
 
Toni kommentar:  
Hävdvunnen sedvänja? Den var ny i debatten om intjäning av skattebefriat sprit där nu snuset inkluderas. Man baxnar över all dumhet.
 
 

 
 
 
 
 
Bob Lee tidigare chefsdesigner hos Neoplan fabriken i Stuttgart, världens främste designer som är fadern till den moderna bussens skapelse. Denna bild på en Ökenbuss är ett projekt som byggs i Turkiet med Bob Lee som initiativtagare prislappen ligger på runda 1,3 miljoner euro. Ett antal fordon är sålda till mellan östern.  
 
 

Reklam för Spanien
Söker du information om Spanien -- Använd dig av min web http://www.spaininformation.org
Här hittar du allt

Fair use notice

The Toni Schönfelder Newsletter and website contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorised by the copyright owner. The material is being made available for purposes of education and discussion in order to better understand the complex nature of corruption in today's world. I believe this constitutes a "fair use" of any such copyrighted material as provided for in relevant national laws.

The material is distributed without profit to those who have expressed an interest in receiving the included information for research and educational purposes. If you wish to use copyrighted material from this site for purposes of your own that go beyond "fair use", you must obtain permission from the copyright owner. Toni Schönfelder cannot guarantee that the information contained in the Corruption News service is complete and correct or be liable for any loss incurred as a result of its use. Nor can Toni Schönfelder be responsible for any subsequent use of the material.


Denna sida är producerad av Toni Schönfelder. Avsändaren har inget ansvar för innehållet i sidor som är länkade -- allt material som finns i egen producerade sidorna får användas fritt och utan kostnad.

Esta página ha sido realizada por el Sr. D. Toni Schönfelder.Los realizadores de la página no se hacen responsables del contenido de las páginas enlazadas a la presente. Toda la información existente en las páginas de realización propia pueden ser utilizadas libremente y sin ningún tipo de coste.

This page has been produced by Mr Toni Schönfelder. The sender does not take any responsibility for the contents of the linked pages. The whole material in the own produced page can be used free of charge.