Ange ett namn eller sökord så får du upp alla artiklar som innehåller det du söker.
Tillbaka till Tonis hemsida

Toni Schönfelder A lifetime of innovation

Mina favoritlänkar, kolla in

Debattartiklar Ryssland

TaxFree handelns vara och icke vara

Tillägnad buss- och kollektiv branschen av Toni Schönfelder oberoende och fri debattör
Klicka på den artikel du vill läsa

Artiklar som du bara måste läsa,Vakna upp i Sverige!

Debatt artiklar av Harald Rosén (Det gäller flyg)

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationToni Schönfelder
A lifetime of innovation

Debate - Opinion in English
Russia and Baltic States

Back to Toni Schönfelders homepage

Web library, My favorites

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationVerschiedenes in Deutsch

Newsletter ”Varning Schönfelder” nr 20 den 28 november 2008  
 
”Den obehagliga sanningen...”  
Mot korruption, vänskapskorruptionen, maktmissbruk och slöseriet med skattemedel  
 
Jag har valt en personlig, oftast kontroversiell prägel på det som skrivs, helt medvetet  
 


 
 
Ledare  
 
Året 2008 går mot sitt slut och ett nytt 2009 med många frågetecken väntar på oss.  
 
Detta Nyhetsbrev berör en del av vår ekonomi, också klimatfrågan har sin plats, åså bussbranschens klavertramp sin vana trogen – igen, nu händer allt på en gång inom bilvärlden med bränslecelldrivna fordon och O utsläpp. Vad skall alla totalitära förespråkare agera om nu då? Som vill tvinga oss andra att ändra på vår livsstil med att inskränka i friheten att bestämma över oss själva?  
 
När jag skriver dessa rader försöker media överträffa varandra hur dåligt allting är orsakat av den ekonomiska krisen som ändå bara är i sin linda, det är vad jag tror. Tecken för denna finansbubbla har varit rätt länge och började jag skriva om den i detta Nyhetsbrev sedan mitten av 2007 när jag blev medveten efter att suttit tillsammans med ett antal personer inom finansvärlden i London som såg vad som skulle komma, det är sålunda ingen överraskning förutom för Stureplans jepparna som springer till varandra och leker med våra pengar och placera dessa runt om i världen som om det vore ett Monopol spel, det handlar om våra pensionsfonder, vilka krymper med en hastighet som en våldsam vårflod. Dom ”jepparna” kan fortsatt göra det riskfritt då man inte behöva stå till ansvar för sina handlingar, skulle det utkrävas ansvar skulle det bli ganska så tomt i Sverige.  
 
Jag är sannerligen ingen vän av höga skatter och har lätt att hålla mig för skratt när jag tidigare deklarerade, numera är det skatteverket som gör det åt mig, som pensionär som blivit utskriven från Sverige mot min vilja, där staten fortsatt innehåller 25% av min pension känner jag det som dissidenterna från forna Sovjet som också blev utskrivna som den obändige medborgare som vägrar gå i koppel. I Sverige är det folkbokföringsenheten som bestämmer genom att kolla vatten och elräkning, fråga grannar som i bästa DDR stil.  
 
Jag är genuint trött på att läsa om alla nya övervakningssystem som regeringen måste ta till för att vrida ut sista skattekronan. Det känns märkligt när en vän som finns kvar som egen företagare i Arvidsjaur behöva tjata om faktura med moms och bankgironummer när han skall köpa en tjänst. Här i Spanien har vi ett fribelopp på 22.000 euro ( ca 230.000 kr) och därmed har man löst debatten om svartjobb, hushållsnära och andra tjänster.  
 
Min vän berättar om svårigheterna med att få handpenningen insatt på konto, inte som en packe tummade hundralappar i ett kuvert. Och han med mig mår illa av folk som skroderar om hur de ordnar "specialtaxa" hos tandläkaren, privat läkaren, traktorfirman eller vem det nu än vara månde - allrahelst som den skrytsamma strax därpå åker hem för att rätta skrivningar i sitt värv som gymnasielärare; lönen betald av skattekollektivet.  
 
Man blir lätt urless på hycklande högskattekramare som röstar på socialdemokraterna samtidigt som de vrider ut och in på sig själva för att "byta tjänster" eller sälja sin knäck svart eller via det egna bolaget man startade för att debitera extra inkomster för att sedan köpa saker och ting där man trixa med momsen och skatten.  
Och många med mig är lika less på kverulanterna på högerkanten som stoltserar med hur de låtit bli att betala tv-licensen eller odlar sina utländska bankkonton - som vore det uttryck för moraliskt högtstående gärningar av civilt motstånd och inte den tarvliga, småskurna sjaskighet det i själva verket är fråga om.  
 
Ansvaret för att det har blivit så vilar ytterst på det skattetryck som tillåtits bli så högt att det förlorat sin legitimitet. Det är svårt att tycka att man får värde för pengarna när en 86-årig pappa med misstänkt blodpropp skickas tillbaka hem från akuten för att det saknas plats; eller en vän som landade på akuten för hjärtbesvär, läggs i timmar i korridoren då det saknas rum, eller de som väntar i månader för en viktig operation, och när vägar i riket förfaller och polisstationer slås igen för sommaren, samtidigt som gänget inom kollektivtrafiken sätter sprätt på någon miljard kronor enbart på ett biljett system som aldrig kan fungera.  
Så kanske man inte ska undra så mycket över att en hel generation tycks räcka långt finger åt samfälligheten.  
 
Det hjälper föga att moralisera. I kris tider som dessa krävs det att man vänder in och ut på kostnaderna, ifrågasättande, varför man lätt kan undra över varför den svenska kollektivtrafiken tillåts svälla samtidigt som det alltid fattas pengar och nu står även huvudmännen kommuner och landsting i korridoren till regering och kräver mer pengar med hot annars måste man dra ned på det sociala. Det är utpressning när det finns betydande besparings potential, skära i kollektivtrafiken eller helst avreglera genom att lägga ned länsbolagen. Men redan nu slår kommunerna till mot de sämst ställda i samhället i vetskap om att dom inte kan föra egen talan. Oxelösunds kommun sparar pengar går det ut över de som behöver färdtjänst. Vi har tidigare varit alldeles för generösa, förklarar vård- och omsorgsnämndens ordförande Sören Carlsson Oxelösund sparar på färdtjänsten  
 
Västerås, Färdtjänst ingen självklarhet Lagen om färdtjänst är det som styr och handläggarna avgör.
Just det, monopolets vasaller bestämmer över medborgaren.  
 
Den 19 februari 2009 skall regeringens utredare presentera ett förslag till förändring som med all säkerhet inte är en avreglering men väl en omreglering?  
 
Det finns dom som finner det bra att Skatteverket tillsammans med företrädare för fack och företag hårdgranskat sektorer med mycket svartjobb. En fråga som enkelt hade reglerats om man höjde fribeloppet istället för att man gå fram med Stasi metoder och ställer ut folk som fotografera hur mycket matjord en bonde sålt, eller man kör med en ännu bekvämare variant, man skön taxera, du som skattebetalare får betala in beloppet utan att blivit rättmätig dömd, det är upp till offret att bevisa att skatteverket har fel, och det har dom sällan då domstolarna som är satta att pröva ärenden är politisk sammansatta och går hand i hand med skattejuristerna.  
 
Det räcker att se sig omkring för att upptäcka exakt hur häftigt det har blivit att betala skatt.  
 
Tacksamhet och vänlighet gör världen till en bättre plats, men den blir inte bättre än vad vår omgivning, vilken är du och jag, gör den till. Det jag saknar i dagens samhälle är fristående personligheter, personer som arbeta för det gemensamma utan att vara parti eller bunden till intresseföreningar.  
 
Var någonstans finns personerna som kämpar för frihet och välstånd, istället har dessa ersatts med personer som endast ser egenintressen, går i ledband, egoism, girighet och med väldigt lite empati. Därför är detta Nyhetsbrev en ventil som inte går andras intressen, det är till för att belysa och kritisera, återskapa sanningen och därmed tar strid mot all desinformation och de som står bakom detta, och så skall det fortsätta även 2009.  
 
Julen är passerat med lutfisk, sill, julskinka, mandelpotatis och Kalle Anka som vi bara älskar vilket är möjligt även här i Spanien i den gemensamma Europeiska Unionen som möjliggjort att Europas länder växer samman även om det är långt kvar för en del personer.  
 
Jag vill passa på och önska er alla ett riktigt, riktigt Gott Nytt År.  
Hoppas det blir precis så som ni tänkt er...  
Ladda batterierna inför 2009. Det kommer vi att behöva.  
 

 
 
Förnyelsebar energi kommer att leda till miljöförstöring i en hittills oöverträffad skala. Det är slutsatsen av en rapport skriven av miljöprofessor Jesse Ausubel vid Rockefeller University i New York. (detta skrevs 2004)  
 

 
 
1)  
 
Svenska kronan och EURON
 
 
Euron över 11 kronor, Sverige hade chansen att komma med i den gemensamma valutan när Euron infördes till en kurs på 7.50. Sverige har i sin ansökan med att bli EU medlem aldrig undantaget den gemensamma valutan, de enda undantag var systembolaget samt snus under en övergångstid.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081228-1.pdf  
 
 

 
 
2)  
 
280 miljarder kronor mindre i hushållens kassa på 3 månader, okt – dec 2008!
 
 
Hushållen har blivit drygt 280 miljarder kr fattigare på tre månader.  
Det visar SEB:s Sparbarometer som presenterades den 22 dec 2008.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081228-2.pdf  
 
 

 
 
3)  
 
Man kan inte tro det är sant, pyramidspel där 50 miljarder US dollar är förlorade utan att någon reagera
 
 
Bernard Madoffs kollapsade pyramidspel visar att placerare och myndigheter har noll koll.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081228-3.pdf  
 
 

 
 
4)  
 
Din pension fräts bort
 
 
Livbolagen ligger farligt illa till. Av ett typiskt pensionskonto på 100.000 kronor kan 40.000 kronor försvinna – om livbolaget ens överlever.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081228-4.pdf  
 
 

 
 
5)  
 
Som väntat spelade den militanta US bil - fackföreningen ett högt spel och förlorade!
 
 
De som förlorar mest är de anställda, det är en hel Industri gren med tiotusentals underleverantörer, det är en amerikansk Ikon som skadas in på bara märgen som sätter spår över hela världen. Facket som så ofta okänslig för realiteterna, spela ett eget maktspel, skiter i sina medlemmar bara man kan visa sina muskler.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081228-5.pdf  
 
 

 
 
Turism  
 
6)  
 
ABBA museet åker på världsturné!
 
 
Den globala kärlekshistorien med ABBA blir mer och mer passionerad för varje dag. Inom kort kommer möjligheten att få uppleva ABBA i alla tänkbara dimensioner via en unik upplevelse - ”ABBA the Museum World Tour”.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081228-6.pdf  
 
 

 
 
7)  
 
Så här ser man på Sverige från omvärlden - Sverige okänt i Indien och Kina
 
 
Regeringens globaliseringsråd – har givit ut en rapport om Sverige i världen.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081228-7.pdf  
 
 

 
 
8)  
 
Skånsk turistpionjär motarbetas av kommuner
 
 
Österlenbon Joachim Orrenius har gjort det inte många vågar; startat privat turistbyrå.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081228-8.pdf  
 
 

 
 
9)  
 
Scandorama redovisar brakförlust
 
 
Bussresearrangören Scandorama redovisar en brakförlust på 30,8 miljoner kronor förra året.  
Det framgår av årsredovisningen som bolaget slutligen lämnat in till Bolagsverket nästan ett halvår för sent.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081228-9.pdf  
 
 

 
 
Den politiska lekstugan med skattepengar för turism 10 a – 10 c  
 

 
 
10 a)  
 
5,1 miljoner kronor till ny turistorganisation fast egentligen vet man inte vad dom skall användas till  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081228-10.pdf  
 
 

 
 
10b)  
 
Politiker skapar jobb – för dom egna, helst med EU bidrag  
Vill utveckla turismen i östra Härjedalen
 
 
Socialdemokrater i Ytterhogdal, Solveig Haugen, Leif Nilsson, Anna-Lena Andersson och Sten-Olov Vestlund, har föreslagit i en motion att kommunen anställer en turistchef eller samordnare som har i uppgift att på heltid utveckla turism i östra Härjedalen.  
Näringslivskontoret ansåg att motionen skulle avslås vilket även kommunledningsutskottet gör med motiveringen att det påbörjats en turistisk förstudie för östra Härjedalen och att förstudien kan komma att vara underlag för en kommande EU-ansökan, endera som en egen eller som ett underprojekt till jämtland/Härjedalen Turism.  
 
10c)  
 
Kommunen betalar taxi för turister
 
 
Kommunen är med och betalar flygtransfer mellan Härjedalen Sveg Airport och turistdestinationsområdena Funäsdalen, Lofsdalen och Vemdalen.  
Transferverksamheten har pågått i två år och kommunledningsutskottet har beslutat att vara med även under den stundande vintersäsongen.  
Flygtransferavtalet innebär att kunden betalar ett pris för hela resan, det vill säga flyg och taxi. Underskottet finansieras av Härjedalens Taxi, Next Jet, respektive turistdestination och kommunen. Kostnaden för kommunens del beräknas bli cirka 30 000 kronor den här vintern. Förra året landade kommunens bidrag på 38 000 kronor för att flygturister skulle ta taxi ut i fjällvärlden.  
 
Toni kommentar: hade kollektivtrafiken varit avreglerad vore denna service även tillgänglig för lokalbefolkningen. Ju längre länsbolagen får finnas till, ju snurriga blir hela samhället och länsbolagen är en propp för hela den inhemska turismen.  
 

 
 
Buss & Kollektivtrafiken  
 
 

 
 
Om kommunisterna och BR får styra den svenska kollektivtrfaiken och kravet på samåkning
 
 

 
 
11)  
 
”Ordförande i Finansutskottet Stefan Attefall (kd) vifta bort Bussbranschens skrivelse med hänvisning till att den är en partsinlaga från en intresseorganisation och att vänsterpartiet stödjer denna utan eftertanke”
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081228-11.pdf  
 
(inte minst toni:s svavelosande kommentar)  
 

 
 
12)  
 
Jimmy Fredriksson: SJ:s reklam hån mot resenärerna (Tidningen GT/Expressen den 7:e dec 2008)
 
 
När socialdemokraterna styrde Sverige med mp och v som allierade struntade de i underhållet, samtidigt som propagandan gick ut på att medborgarna skulle välja tåget.  
Och när folk gjorde det brakade det hela ihop.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081228-12.pdf  
 
 

 
 
13)  
 
Följande företag vill köra Tunnelbanan i Stockholm
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081228-13.pdf  
 
 

 
 
14)  
 
Var finns doktorander till kollektivtrafiken?
 
 
Fyra av tio killar och tre av tio tjejer mellan 16 och 29 år är intresserade av en forskarkarriär.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081228-14.pdf  
 
 

 
 
15)  
 
Kommuner ber om miljarder och har tappat kontrollen över ekonomin?
 
 
Nu vädjar även Sveriges kommuner och landsting, SKL, av regeringen om miljardstöd.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081228-15.pdf  
 
 

 
 
16)  
 
Staffan Widlert Transportstyrelsens första generaldirektör
 
 
Regeringen har i dec sammanträde beslutat att utse Staffan Widlert till generaldirektör och chef för Transportstyrelsen fr.o.m. den 1 januari 2009 t.o.m. den 31 december 2014.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081228-16.pdf  
 
 

 
 
17)  
 
Sir Richard Bransom och 10 råd för investeringar
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081228-17.pdf  
 
 

 
 
18)  
 
Ulo Maasing skriver i Busstidningen nr 10, 2008.
 
 
Världen förändras rasande fort, det gör däremot inte den svenska kollektivtrafik branschen som sitter med dropp från staten. Årets större händelse är att Ulo Maasing som lämnade medlemstidningen Trafik Forum i somras nu efter karantänen skriver i branschens enda fristående tidning, tidningen Busstidningen.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081228-18.pdf  
 
 

 
 
19)  
 
Kurt Hultgren resenärsforum intervjuvas i Bussbranschen nr 10, 2008 = skitsnack!
 
 
Resenärsforum ännu en organisation för avdankade personer från SJ och fd SLTF eller numera svensk kollektivtrafik. Helt överflödig och betalas med skattepengar.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081228-19.pdf  
 
 

 
 
Klimat & miljö  
 
20)  
 
Klimatfrågan, Vulkaner och svenska häxor
 
 
Jag medger, jag vet inte vad som kommer att hända med klimatet, Jorden och mänskligheten. Om jag visste det så hade jag antagligen blivit tjärad och varit förföljd så som människorna alltid gjort.  
Det är en artikel som belyser miljöfrågan från en annan utgångspunkt, nämligen hur vår jord ständigt förändras. Artikeln är lång och för intresserade intressant.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081228-20.pdf  
 
 

 
 
21)  
 
Vetenskapen är inte enig om klimatlarmen skriver 20 svenska forskare
 
 
Med anledning av debatten om klimatpolitiken på Svenska Dagbladets Brännpunkt under november och de nyss avslutade klimatförhandlingarna i Poznan och Bryssel gör vi följande uttalande, skriver 20 svenska forskare.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081228-21.pdf  
 
 

 
 
22)  
 
Bygg mer kärnkraft, annars flyttar vi utomlands. Det uppmanar Olof Faxander, koncernchef SSAB, Kenneth Eriksson, ordförande SKGS, och Jan Svärd, vd Eka Chemicals på Dagens Industris debattsida i dag.  
 
”Elprisets utveckling är avgörande för Sveriges framtid som industrination. Konkurrenskraftiga priser kan inte uppnås utan rationell energiproduktion,” skriver artikelförfattarna.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081228-22.pdf  
 
 

 
 
23)  
 
Ulf Nilson: Det gick inte så bra för Sovjet...
 
 
Den ekonomiska krisen, den snabbt ökande arbetslösheten och människors skräck - ivrigt underblåst av media! - tömmer restauranger och flygplan, lamslår detaljhandeln och får till och med politikerna att erkänna att man vet varken ut eller in.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081228-23.pdf  
 
 

 
 
24)  
 
Ulf Nilson: Kaos i världen - och FN gör ingenting
 
 
Blev 2008 det år då FN svek människorna? Jag vet inte. Jag tycker att FN har svikit så länge jag minns.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081228-24.pdf  
 
 

 
 
25)  
 
Carl Bildt och FN 60 år
 
 
FN:s allmänna deklaration om de mänskliga rättigheterna 60 år  
 
Den 10:e december var det precis sextio år sedan som Sverige undertecknade FN:s allmänna deklaration om de mänskliga rättigheterna.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081228-25.pdf  
 
 

 
 
Lite ditt & datt som berikar kunskapen  
 
26)  
 
Valfusk även i Sverige.
 
 
Därför är Sverige ingen fungerande demokrati  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081228-26.pdf  
 
 

 
 
27)  
 
Det är inte ofta som svenska förslag får genklang i EU!
 
 
Med Stasis avlyssning av den östtyska befolkningen i färskt minne var det inte konstigt att det i fjol blev folkvandring i Tyskland då biograferna visade Das Leben der Anderen.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081228-27.pdf  
 
 

 
 
28)  
 
Välfärden vinner på vinst
 
 
På senare år har politiker från alla schatteringar, också de som inte har en marknadsekonomisk grundsyn, kommit att omhulda våra företagare och entreprenörer. Numera säger ju till och med vänsterpartiet sig vilja ta småföretagens parti.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081228-28.pdf  
 
 

 
 
29)  
 
Som egen företagare, här är de nya reglerna du bör känna till
 
 
Under december och januari börjar flera nya regler att gälla som alla småföretagare bör känna till. Här är en sammanfattning.  
Här är några av de nya lagar som börjar gälla under december och januari:  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081228-29.pdf  
 
 

 
 
30)  
 
Se och hör "Snokarnas julnatt" på YouTube!
 
 
Som en del i opinionsbildningen mot trafikdatalagringen har vi gjort en mycket speciell version av den klassiska svenska julsången "Tomtarnas julnatt"  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081228-30.pdf  
 
 

 
 
31)  
 
Det skall fan vara regering för ett sådant folk.
 
Först chockad, sedan förbannad. Så beskriver en mellanchef på Sony Ericsson sin reaktion över beskedet att det mesta av utvecklingsarbetet i Kista nu läggs ned samtidigt som 500 är varslade i Lund.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081228-31.pdf  
 
 

 
 
32)  
 
Klimat, vätgas och el bilar
 
 
BMW, Opel, Mazda, Mercedes och många fler nu sker den största förändringen i modern industri historia och det är bilindustrin pressat av kunder och politiker som går i bräschen med flera hundra miljarder kronor i forskningspengar från EU och US senaten.  
 
Kollektivtrafik proletären får nu försöka hitta andra argument i sin iver att desinformera politiker och folket. Det är inte mer kollektivtrafik vi behöver, det är avgasfria bilar som tillåter ett fritt samhälle där du och jag själv bestämmer. När och vart vi vill resa utan avgaser.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081228-32.pdf  
 
 

 
 
33)  
 
Regeringen ställer sig bakom VÄTGAS och BRÄNSLECELLER
 
Enligt Statsministern Reinfeldt  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081228-33.pdf  
 
 

 
 
34)  
 
Vinnova ny finansiär av Vätgas Sverige
 
 
Vätgas Sverige har glädjen att hälsa Vinnova välkomna som ny  
huvudfinansiär  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081228-34.pdf  
 
 

 
 
35)  
 
Andra transportmedelsval kan ge en fjärdedel minskade utsläpp
 
 
SIKA har tillsammans med Banverket, Luftfartsstyrelsen, Sjöfartsverket och Vägverket på regeringens uppdrag analyserat möjligheterna att minska koldioxidutsläppen genom överflyttning mellan trafikslag på ett samhällsekonomiskt godtagbart sätt.  
 
Toni kommentar:  
Sanningen är att vi redan 2009 överträffa den svenska målsättningen om minskat utsläpp som skulle gälla från 2020. Istället får vi en jätte arbetslöshet och andra ingrepp i välfärdsstaten, låt se hur länge svenska folket kommer att gilla detta och hur regeringen tänker hitta pengar för att finansiera det hela.
 
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081228-35.pdf  
 
 

 
 
36)  
 
Smarta potentater med andra ord, vilka förväntar av oss att vi lyder och tiger!
 
 
Anders Carlgren du har fel, du har haft fel i allt och du inser fortfarande inte hur fel du har, är det förenat med ett regeringsansvar?  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081228-36.pdf  
 
 

 
 
37)  
 
Bränsleceller tar hand om vätgasspill
 
 
Allt fler företag experimenterar med bränsleceller. I Holland har Akzo Nobel nyligen avslutat ett års lyckade tester med en bränslecell som gjort el av vätgasutsläpp.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081228-37.pdf  
 
 

 
 
38)  
 
Think = elbilen från Norge ------ Norska El-bilen Think nära konkurs  
 
Göteborg väljer Thinks elbilar, Göteborgs kommun köper 25 exemplar av den norska elbilen Think. På sikt kommer man att köpa flera hundra el- och hybridbilar.  
 
Läs hela artikeln på denna länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20081228-38.pdf  
 
 

 
 
Som avslutning på året 2008 kan det vara nyttigt att ta del av informationen nedan.  
Som du bör ha i bakhuvudet när du läser alla domedagsprofetior eftersom det är vänsterfolket som dominera debatten, som vill tvinga oss, som vill bestämma i detalj åt oss, som bestämmer vad som är sant och osant. Dessa vänner är det som skriker och agera och fyller media på debatt sidorna åså finns det olika organisationer som svensk kollektiv och BR buss branschens förbund som följer vinden utan att begripa orsak och verkan. Det finns fler skäl att lämna förbundet BR, klimatfrågan är bara en, om än inte helt oväsentlig.
 
 
Som en liten information för den okunnige är Internettrafiken idag orsak till mer Co2 utsläpp än samtliga civila och militära flygplan i världen. Vad skall man göra? Sluta skriva e-mail, släcka ned miljarder webbsiter? Ca 70 % av all Internet trafik utgörs av spam om Viagra och andra kuliga budskap.  
 
Att EU:s 27 medlemsländer med över 2/3 majoritet beslutade år 2007 att EU samhället skall omvandlas till vätgas och gissa vilka 5 länder som röstade emot – Sverige är ett av dem. Polen, Rumänien, Bulgarien och Frankrike är dom andra. Deras skäl är helt olik varandra, Polen, Bulgarien och Rumänien, dom vill vara med men har inte pengar (mera bidrag sålunda) Frankrike för att skydda alla sina nybyggen och redan befintliga kärnkraftsverk och Sverige för att köra på Etanol och avveckla kärnkraften. Bor vi på samma planet?  
I artikel nr 33 kan du läsa - Regeringen ställer sig bakom VÄTGAS och BRÄNSLECELLER – det är statsministern Reinfeldt som gjort 180 grader, frågan är bara när kunskapen når fram till miljöministern Carlgren.  
 
Svenska folket tycks ha drabbats av kollektiv miljöfnatt och sakna all förmåga att undersöka fakta innan de sväljer vad som helst i det dåliga miljösamvetets namn. Volvo och Scania bär till en stor del ansvaret till den bisarra inslagna irrvägen mer om detta i en särskild artikel i detta Nyhetsbrev.  
 
Upplys din politiker som är vilseledd.  
Den globala frågan rå du inte över men väl den lokala och hur ditt företag arbetar, exempelvis vägra att köra på Etanol.  
Det handlar om civilkurage att kunna säga stopp!
 
Läs också: Domedagsdebatten  
http://www.toni-schonfelder.com/swe.asp?id=900&q=sahara&ww=strong  
 

Reklam för Spanien
Söker du information om Spanien -- Använd dig av min web http://www.spaininformation.org
Här hittar du allt

Fair use notice

The Toni Schönfelder Newsletter and website contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorised by the copyright owner. The material is being made available for purposes of education and discussion in order to better understand the complex nature of corruption in today's world. I believe this constitutes a "fair use" of any such copyrighted material as provided for in relevant national laws.

The material is distributed without profit to those who have expressed an interest in receiving the included information for research and educational purposes. If you wish to use copyrighted material from this site for purposes of your own that go beyond "fair use", you must obtain permission from the copyright owner. Toni Schönfelder cannot guarantee that the information contained in the Corruption News service is complete and correct or be liable for any loss incurred as a result of its use. Nor can Toni Schönfelder be responsible for any subsequent use of the material.


Denna sida är producerad av Toni Schönfelder. Avsändaren har inget ansvar för innehållet i sidor som är länkade -- allt material som finns i egen producerade sidorna får användas fritt och utan kostnad.

Esta página ha sido realizada por el Sr. D. Toni Schönfelder.Los realizadores de la página no se hacen responsables del contenido de las páginas enlazadas a la presente. Toda la información existente en las páginas de realización propia pueden ser utilizadas libremente y sin ningún tipo de coste.

This page has been produced by Mr Toni Schönfelder. The sender does not take any responsibility for the contents of the linked pages. The whole material in the own produced page can be used free of charge.