Ange ett namn eller sökord så får du upp alla artiklar som innehåller det du söker.
Tillbaka till Tonis hemsida

Toni Schönfelder A lifetime of innovation

Mina favoritlänkar, kolla in

Debattartiklar Ryssland

TaxFree handelns vara och icke vara

Tillägnad buss- och kollektiv branschen av Toni Schönfelder oberoende och fri debattör
Klicka på den artikel du vill läsa

Artiklar som du bara måste läsa,Vakna upp i Sverige!

Debatt artiklar av Harald Rosén (Det gäller flyg)

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationToni Schönfelder
A lifetime of innovation

Debate - Opinion in English
Russia and Baltic States

Back to Toni Schönfelders homepage

Web library, My favorites

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationVerschiedenes in Deutsch

 
Newsletter Varning Schönfelder nr 13 den 22:a april 2007  
 
Mot korruption, vänskapskorruptionen, maktmissbruk och slöseriet med skattemedel  
Jag har valt en personlig, oftast kontroversiellt prägel på det som skrivs, helt medvetet  
 


 
 
Kolla in Google senaste upptåg – snacka om man är med i tiden!  
http://www.google.es  
 
Apråpå Google – när jag la ut Google på min webbsite som sökmotor 6 år sedan fick jag en del gliringar efter att jag skrev en lyrisk artikel om den då nya sökmotorn och siade en fantastisk utveckling där man kommer att sopa golvet med dom övriga. Reaktionen uteblev inte, engångsfluga, skit, dum i huvud, borde väl begripa att Alta Vista och Yahoo är bäst!  
Här har du resultatet!  
2007 första kvartalet för Google netto vinst efter avdragna provisioner dryga 1 miljard US dollar. Omsättningen för första kvartalet ökade med 63 Procent till 3,66 miljarder US Dollar.  
Även om det känns rätt meningslöst att tala i dessa termer med bussbranschen – men visar vad en fri konkurrens kan åstadkomma. Härliga tider, världen ligger öppen och vad sysslar vi i Sverige med – läs nedanstående artiklar och begrunda, summa samarium, vi blir från körda på alla plan.  
 

 
 
Ledare  
 
Jag blir alltid lika förvånad, ja, jag kan inte låta bli att förundras över den otroliga självövertygelsen, nationella stolthet, oantastbarheten som råder i alla länder.  
 
Jag får väl som Bildt skriva, idag är jag i Amman, imorgon i Dubai, för att därefter flyga till Miami för att träffa delägarna i ett spännande bolag som säljer kryssningar på nätet långt innan man kunde stava till Internet i Sverige för att flyga vidare till London och hälsa på barn och barn samt ha bolagsstämma i ett av mina bolag snabbt vidare till Schweiz ett annat bolag för att samma dag resa vidare till Alicante. Samtidigt bokas det som aldrig förr på världens fortsatt enda helautomatiska biluthyrnings webbsite, inte en anställd person, inget fack, inga sjukskrivningar det bara fungera dygnet om med svar inom några få sekunder, vår biluthyrning med priser som får konkurrenterna att dåna och kunderna att jubla. Jag som ville pensionera mig och ta det lugnt – så blev det nästan för nu bestämmer jag takten och när och vart jag vill resa. Att sluta arbeta fast man i år blir ålderspensionär är det inte fråga om.  
Det har aldrig varit så spännande som nu med 2 produkter som är fantastiska för miljön http://www.komsol.eu och dessutom vår unika solarvärme verksamhet http://www.komsol.nu Som alltid när man ligger i framkanten av en trend är uppförsbacken längre och brantare. Baktalarna och pessimisterna frossa i uteblivna framgångar men så kommer dom och hux flux är det en ny tid där pessimisterna har den ombytta rollen, det var väl vad vi trodde du ligger helt rätt. Tack men far åt helskota vet jag!  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070422-0.pdf  
 
 

 
 
1)  
 
Konsten att förstöra, ett land full med tyckare utan ansvar!  
 
Här följer några av veckans artiklar – det har varit flera hundra de senaste veckorna med krav om nya utgifter, mera byråkrati för kollektivtrafiken och ett allt kärvare klimat för dom privata företagen som finns kvar. Sammanlagt handlar det om krav överstigande 2 miljarder kronor för ett enda år i ytterligare kostnader utöver dom dryga 55 miljarder som hela rasket kostar idag! Hallå BR är det någon som är vaken?  
Dags och börja agera med en bred upplagt kampanj? Moteld heter det – eller tror ni på ett under? Era medlemmar blir bara färre och färre är ni medvetna om det?  
 
a) Kristinehamn satsar på pendling österut
 
Kristinehamns kommun är beredd att satsa på kollektivtrafik österut  
Hur mycket skulle Säfflebussen, Swebus och andra privata företag begära i bidrag om dom fick lov att ta upp resenärerna? Säkerligen inte en krona!  
 
b) Färdtjänsten tjänar ej folket  
Det är inte kollektivtrafik. Det är byråkrati!  
I lagen om färdtjänst från 2006 står att ”tillstånd till färdtjänst skall meddelas för dem som på grund av funktionshinder…  
 
c) Varför ska vi ta tåget?  
Klimatdebatten har påvisat att buss och framför allt flyg är miljömässigt dåliga alternativ jämfört med tåg  
 
d) V kräver gratis kollektivtrafik  
Den ska få svenskarna att låta bilen stå - och istället resa kollektivt. I sin skuggbudget vill vänstern genomföra ett fyraårigt försök av klimattaxan i Skåne och Örebro län.  
 
 
e) Röd kupp i Läns- trafiken misslyckades  
Det röda blocket försökte sig på en kupp för att få fram ett röd-grönt samarbete, men lyckades inte. Det slutade med att miljöpartisten röstade mot sig själv  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070422-1.pdf  
 
 

 
 
2)  
 
Företagare kritiska till kommunal konkurrens men från bussbranschen inte ett knyst!
 
 
Bara en av fem företagare är tillfreds med hur landets kommuner sköter sin upphandling. Det finns också en stark kritik mot hur kommunala verksamheter på ett osunt sätt konkurrerar med privata företag.  
 
Det framgår av en färsk undersökning som ingår i en rapport från Svenskt Näringsliv. 30 000 företagare och 8 000 politiker har intervjuats.  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070422-2.pdf  
 
 

 
 
TURISM  
 
3)  
 
Göteborg & Co är nominerad som bästa turistorganisation i Europa
 
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070422-3.pdf  
 
 

 
 
4)  
 
Bussresearrangörerna ett utdöende släkte?  
 
BR och en ny sökmotor för bussresearrangörer
 
Man kan undra vad som försiggår bakom BR:s lyckta dörrar när man lägger ned resurser på en ny sökmotor för bussresearrangörer, för de få som finns kvar, samtidigt som Emil & grabbar byggde sin för 5 år sedan och ständig förbättra den utan att det kostar branschen ett enda öre. Bussresa.com är högst rankad i Google det är bra gjort http://www.bussresa.com  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070422-4.pdf  
 
 

 
 
5)  
 
En helt vanlig dag på VisitSweden – tidigare undrade man, nu är det bekräftat, det har totalt slagit slint på hela gänget i Stockholm! Hur länge skall denna perversa situation få fortgå?
 
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070422-5.pdf  
 
 

 
 
6)  
 
Är detta svaret på varför Sverige halkar efter i allt även inom turism,  
åså här fungerar det överallt i landet förutom möjligen i Göteborg?
 
Ordföranden finner så motionen besvarad och Sara Frykman kräver snabbt votering. Men inte tillräckligt snabbt. Ordföranden hinner slå klubban i bordet, och hon får nöja sig med en reservation  
 
Toni kommentar:  
Tror någon att turistverksamheterna fungera på detta vis i något av alla länder och städer där det bokstavligen explodera i turistsatsningar? Är detta inte ett fantastiskt exempel på den inkompetens det leder till när politiken är inblandad?
 
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070422-6.pdf  
 
 

 
 
7)  
 
Skärgård för framtid
 
 
Med så många aktiva deltagare blev det inte många tillfällen för panelen att komma med kommentarer. Ungdomars engagemang, regelsystemet som en förhindrande faktor för skärgårdens utveckling, behovet av social samvaro, inte minst för nyinflyttade för att lätt komma in i gemenskapen, öbornas demokratiska möjligheter att delta i beslutsprocessen samt öppna landskap var några av de frågor som diskuterades.  
 
Avslut  
Med en kopp kaffe avslutades så konferensen genom ett mingel igen men nu med kommentarer om dagens möte. De var positiva.  
 
Toni kommentar:  
Till vilken nytta? Till vilken kostnad? Vad har tidigare årens möte lett till i resultat? Ännu ett sätt att förbruka skattepengar av en förening som erhåller skattepengar för sin verksamhet, lägg ned skiten eller låt medlemmarna betala med egna pengar om dom behöver mingla!
 
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070422-7.pdf  
 
 

 
 
8)  
 
Bussdoping a la Göran Demnert  
 
Toni kommnetar:  
Göran Demnert har en högst personlig och underhållande blogg – kul med folk även i denna bransch som har nåt att tillföra i det allmänna bruset med humör och glimten i ögat. Det är bra att Göran gör sig hörd och självklart skall jag sprida på hans visdomar.  
Om sedan Göran anser jag har fel eller jag anser han har fel, det är grunden för utveckling att man har ork och törs framföra en annorlunda uppfattning.  
 
Här kommer några funderingar från min sida angående Görans artikel.
 
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070422-8.pdf  
:  
 

 
 
9)  
 
Företagare kritiska till kommunal konkurrens men från bussbranschen inte ett knyst!
 
 
Bara en av fem företagare är tillfreds med hur landets kommuner sköter sin upphandling. Det finns också en stark kritik mot hur kommunala verksamheter på ett osunt sätt konkurrerar med privata företag.  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070422-9.pdf  
 
 

 
 
b>Miljö  
 
10)  
 
Insändare:  
Lars-Gunnar Norberg : Etanol har blivit ett mantra utan sansad diskussion  
 
Plötsligt är miljöfrågorna högst upp på dagordningen. Allting annat kommer i skymundan. Som om det vore något nyupptäckt problem. Beslutsfattare verkar tagna på sängen.  
 
Äntligen får miljön den prioritet den förtjänar, tycker de flesta. Det är på tiden. Nu måste vi handla innan det är för sent. Få verkar beakta att det finns risker med detta överskuggande intresse. Att det fattas fel beslut. Att konsekvenser förbises. Att effekterna döljs av måttet på handlingskraft.  
 
Förnyelsebar energi är tidens lösen. Etanol har blivit ett mantra. Det förnyelsebara inslaget har fått sådan magisk kraft att själva ordet lyser upp lösningens väg. Någon riktigt sansad diskussion om varifrån etanolen ska komma förekommer knappt. Det verkar inte spela någon roll om det är från skogsprodukter, rester från vinproduktion, sockerbetor eller från speciellt odlad energigröda.  
 
Inte heller förefaller det ha någon betydelse om etanolråvaran ska framställas speciellt för ändamålet eller om den ska framställas av sådant som finns ändå.  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070422-10.pdf  
 
 

 
 
11)  
 
Typgodkännade för Norges första vätgasbilar en norm för Europa!
 
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070422-11.pdf  
 
 

 
 
12)  
 
Etanol-Sverige ! Dödar fler än bensin !
 
 
Det värsta av allt är att Vägverket vet om eländet, men tvingas av politiker lojala med VETO-handläggaren Vattenfall  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070422-12.pdf  
 
 

 
 
13)  
 
Ætanol måske en større dræber end benzin  
Ny undersøgelse slører billedet af ætanol som et rent brændstof. Ætanoldrevne biler kan gøre os mere syge end benzindrevne.
 
 
En ny amerikansk undersøgelse sår tvivl om de miljømæssige fordele ved at bruge ætanol som brændstof.  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070422-13.pdf  
 
 

 
 
14)  
 
Stavanger vill bli Skandinaviens Hydrogen / Bränslecell huvudstad
 
 
Danska Regeringens mål med Hydrogen! I Sverige skicka vi flera hundra miljoner årligen till företag för att förgifta befolkningen med Etanol avgaser! LRF bönderna har dragit vinstlotten med bidrag i alla led från skattebetalarna, förlorarna är Sveriges folk.  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070422-14.pdf  
 
 

 
 
15)  
 
Danska Regeringens mål med Hydrogen! I Sverige skicka vi flera hundra miljoner årligen till företag för att förgifta befolkningen från Etanol avgaser! LRF har dragit vinstlotten förlorare är Sveriges folk.  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070422-15.pdf  
 
 

 
 
16)  
 
NTF ännu en organisation som tär på skattebetalarnas pengar och sprider direkta osanningar ( toni kommentar, nedan, desinformation i den högre skolan)  
Räkna innan du reser – hejda växthuseffekten!
 
 
Koldioxidkalkylator i mobilen:  
Räkna innan du reser – hejda växthuseffekten!  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070422-16.pdf  
 
 

 
 
17)  
 
Miljödepartementet  
 
Regeringen förbjuder fosfater i tvättmedel
 
 
Regeringen har som avsikt att införa ett nationellt förbud mot fosfater i tvättmedel för enskilt bruk.  
 
Syftet är att förbättra havsmiljön genom att begränsa utsläppen av fosfor från de fosfathaltiga tvättmedlen. Fosforn bidrar till övergödningen av sjöar, vattendrag och hav.  
 
- Regeringen vill förbjuda fosfater i tvättmedel och anmäler det nu till EU-kommissionen. Händer inget oförutsett kommer beslutet att gälla från 1 januari 2008, säger miljöminister Andreas Carlgren.  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070422-17.pdf  
 
 

 
 
18)  
 
LFV börjar sälja utsläppsrätter, kan detta vara tillåtet av ett bolag?
 
 
Via en webbtjänst ska LFV sälja utsläppsrätter till flygresenärer.  
Utsläppsrätterna ska inkludera även bilresan till och från flygplatsen,  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070422-18.pdf  
 
 
Toni kommentar:  
Man tror inte det är sant och vilka knäppskallar kommer på en sådan ide? Dom som betalar borde väl undersökas på något lämpligt hem. Ett sätt att köpa sig fri från ansvar?  
Varifrån kommer alla dessa stolpskott och ingen reagera?  
På vilket sätt har LFV ens möjlighet att agera utifrån sitt uppdrag av staten? LFV är ingen miljömyndighet än mindre har man någon kompetens.  
Stoppa det hela medans det går snart får väl bussarna betalar en miljö avgift för angöring som går in i det svarta hålet som monopol verksamheten är. STOPPA LFV!
 
 

 
 
19)  
 
Med anledning av utsläppscertifikat!  
Finnair-chefen säger, att det är extra stimulerande att arbeta för Finnair eftersom bolaget i så mycket står i centrum för finskt intresse.
 
"Jo, men det är då vi måste vara med och handla rätter i ett internationellt spel där vi t ex köper rätter från en gammal cementfabrik som avger mycket utsläpp."  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070422-19.pdf  
 
 

 
 
Lite ditt & datt  
 
20)  
 
Svenska forskare bakom flopparna för Astrazeneca  
De senaste årens fiaskon för Astrazeneca kan hota bolagets forskning i Sverige. Merparten av de misslyckade läkemedelsprojekten låg svenska forskarhjärnor bakom. Den svenska forskningsdelen som  
hittills haft en stark ställning i bolaget tål inga fler bakslag.
 
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070422-20.pdf  
 
 

 
 
21) INSÄNDARE:  
 
Den omoraliska sagan om datakonsulten som blev rik
 
 
Det var en gång en datakonsult som arbetade och arbetade. Än var han i landet A och än var han i landet B och stundtals var han i Det Fina Landet. Hur han än gnetade och slet, fick han inte ihop alla de miljoner som han drömt om. Bra hade han det. Bättre än de flesta i Det Fina Landet. Men han kunde inte riktigt komma över att Någon Annan skulle ha merparten av vad han tjänade. Visst behövde andra också pengar. Men han kunde inte förstå varför Någon Annan i länderna A och B inte behövde andras pengar lika mycket. Ändå hade man där ekonomin i balans, folk hade det bättre och fler hade jobb.  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070422-21.pdf  
 
 

 
 
22)  
 
Hela Vårbudgeten 2007: En politik för fler i jobb och bättre möjligheter för företagande
 
 
Svensk ekonomi  
Svensk ekonomi är mycket stark. I höstbudgeten förutsåg regeringen en BNP-tillväxt på 3,3 procent i år.  
Regional utvecklingspolitik  
Regeringen tillför medel till transportbidraget för att utjämna konkurrensförhållanden mellan företag inom Sverige. Transportbidraget syftar till att kompensera de högre kostnaderna för företagens transporter i de fyra nordligaste länen, och från 2007 tillförs anslaget 90 miljoner kronor per år.  
 
Infrastruktur  
De största aktörerna inom persontrafiken har tagit initiativ till en åtgärdsplan för att minska de kraftiga störningarna i järnvägstrafiken i Stockholm/Mälardalen. För att snabbare kunna genomföra det arbetet satsar regeringen 125 miljoner kronor extra för 2007.  
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070422-22.pdf  
 
 

 
 
23)  
 
 
Till slut:  
Läste om hur knäpp folket är – då frågar sig vän av ordning vem är det inte?
 
 
     
  1. Psykopater dras till börsen  
  2. Stockholms bostadsmarknad och bland fastighetsmäklare. De som vinner budgivningarna är de som är aningslösa, impulsstyrda  
  3. Grabbarna på plocklagret är helt skruvade...  
  4. Man måste ju vara mer än måttligt störd för att trivas på Östermalm och Stureplan. Bland tjuvar och bedragare och överbelånade billiga lycksökare.  
  5. Har i sak rätt men är omöjligt att tillämpa! Aspergergs syndrom inom kollektivtrafik branschen  
 
 
Läs hela artikeln på följande länk:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070422-23.pdf  
 
 

 
 
Eder tillgivne  
 
Toni Schönfelder  
Ring till lokaltaxa och swisch är du i Alicante  
Stockholm 08 - 519 70 616 eller Göteborg 031 - 360 84 81  
 
annars gäller som alltid  
Tel 0034 616 421 085  
Fax 0034 966 69 81 58  
 
Mail mailto:toni@schonfelder.com  
 
Annons  
 
Hyr din bil från EuroCasaCar i Spanien!  
 
Nya flygplatser: Sevilla och Reus (Tarragona) söder om Barcelona
 
 
Vi har över 24.000 bilar på flygplatserna Malaga, Alicante, Palma de Mallorca, Murcia, Granada, Barcelona Girona flygplatser som är några av 50 tal mest populära destinationerna där vi finns.  
 
Vår bokningsite är helt automatisk fungera dygnet om alla dagar, året om!  
Svar inom några sekunder, Voucher inom 1 minut!  
 
Inga rabatter, inga bonusprogram, inget snicksnack, inga flum löften, bara rakt av ett lågt pris där allt är inkluderat från första början!  
 
Välkommen du också, du sparar tusenlappar med ett enda ”musklick”!!  
http://www.eurocasacar.eu  
 
Hyr din bil i Sverige, USA, Kanada, Frankrike, England och övriga VÄRLDEN  
(vi har avtal med lokala firmor i 142 länder och över 6.400 destinationer)
 
 
Klicka alltid in dig på bägge webbsidorna och jämför priserna vilka kan variera då vi har olika avtal med olika lokala hyrbilsfirmor på respektive destination!  
 
1) http://www.telluscar2.com  
 
2) http://www.telluscar.eu  
 
Kolla alltid med oss innan du väljer ett annat företag!  

Reklam för Spanien
Söker du information om Spanien -- Använd dig av min web http://www.spaininformation.org
Här hittar du allt

Fair use notice

The Toni Schönfelder Newsletter and website contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorised by the copyright owner. The material is being made available for purposes of education and discussion in order to better understand the complex nature of corruption in today's world. I believe this constitutes a "fair use" of any such copyrighted material as provided for in relevant national laws.

The material is distributed without profit to those who have expressed an interest in receiving the included information for research and educational purposes. If you wish to use copyrighted material from this site for purposes of your own that go beyond "fair use", you must obtain permission from the copyright owner. Toni Schönfelder cannot guarantee that the information contained in the Corruption News service is complete and correct or be liable for any loss incurred as a result of its use. Nor can Toni Schönfelder be responsible for any subsequent use of the material.


Denna sida är producerad av Toni Schönfelder. Avsändaren har inget ansvar för innehållet i sidor som är länkade -- allt material som finns i egen producerade sidorna får användas fritt och utan kostnad.

Esta página ha sido realizada por el Sr. D. Toni Schönfelder.Los realizadores de la página no se hacen responsables del contenido de las páginas enlazadas a la presente. Toda la información existente en las páginas de realización propia pueden ser utilizadas libremente y sin ningún tipo de coste.

This page has been produced by Mr Toni Schönfelder. The sender does not take any responsibility for the contents of the linked pages. The whole material in the own produced page can be used free of charge.