Ange ett namn eller sökord så får du upp alla artiklar som innehåller det du söker.
Tillbaka till Tonis hemsida

Toni Schönfelder A lifetime of innovation

Mina favoritlänkar, kolla in

Debattartiklar Ryssland

TaxFree handelns vara och icke vara

Tillägnad buss- och kollektiv branschen av Toni Schönfelder oberoende och fri debattör
Klicka på den artikel du vill läsa

Artiklar som du bara måste läsa,Vakna upp i Sverige!

Debatt artiklar av Harald Rosén (Det gäller flyg)

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationToni Schönfelder
A lifetime of innovation

Debate - Opinion in English
Russia and Baltic States

Back to Toni Schönfelders homepage

Web library, My favorites

Toni Schönfelder
A lifetime of innovationVerschiedenes in Deutsch

Newsletter Varning Schönfelder nr 6 den 11 februari 2007  
 
Mot korruption, vänskapskorruptionen, maktmissbruk och slöseriet med skattemedel  
Jag har valt en personlig, oftast kontroversiellt prägel på det som skrivs, helt medvetet  
 


 
 
Ledare  
 
Turism, orka snart inte höra ordet längre.
 
Här bombarderas jag dagligen med budskap från stora delar av världen att det är turism som är generatorn i den ekonomiska utvecklingen i snart sagt alla samhällen. Med undantag för Nord Korea, Iran och några andra länder där inte exakt frihetskänsla flödar… Turism har under 2000 talet radikalt förändrats från att varit ganska enkel under tidigare år. Tidigare gick turistströmmarna från USA främst till Europa där Sverige fick en promille mest från svensk-amerikaner som sökte sina rötter, det gör man en eller två gånger och sedan? Det var Européer främst från central och norra Europa som sökte sol och värme vid Medelhavet för att så småningom upptäcka andra länder långt borta där Engelsmännen och tyskspråkiga länder är totalt dominerande.  
 
Med jättelika årliga EU bidrag till Grekland, Spanien och Portugal har välståndet i dessa länder exploderat under de senaste 15 åren. Främst Spanjorer är idag ett resande släkte som visserligen föredra Syd Amerika av många skäl men även Skandinavien har fått sin släng främst kryssningar till Nord Norge och Sant Petersburg.  
 
Med dom nya ekonomierna och totala samhällsförändringar som skett i Asien, inte bara i dom två hel och halv kommunistiska länderna Kina och Indien har världsturism satt fart som aldrig tidigare i historien.  
 
Det finns så många statistik profeter i Sverige f-n vet var dom får sina siffror ifrån men tar man flyget som utgångsläge i Asien, i Ryssland, i USA och Europa har turism ökat långt mer än de siffror som valsa runt i vårt land. Den nya turism likna folkvandringar där länder som tidigare ratade turism idag är världsledande och då avser jag inte bara Dubai.  
 
Med turism kommer kraven på infrastrukturen och hela samhällen sätter fart när det byggs hotell, motorvägar, kraftverk, reningsverk, det beställs fler flygplan, bussar och bilar, det byggs järnvägar och ger jobb åt många tyckare som utvärdera där den ene ser möjligheten och andra förfasas över turisms framfart och alltsammans ger miljoner människor arbete där underleverantörer har sina underleverantörer som har sina underleverantörer.  
 
Pengarna som kommer med turism generera en win-win situation som ingen annan investering i modern tid. Det är tjänsteföretagen som genererar arbete åt industrin istället för som tidigare tvärtom.  
Och tvärtom är det fortfarande i Sverige där man ägna sig åt att fylla i blanketter för bidrag.  
 
I halv socialistiska samhällen som Sverige som utreder och utreder där politiken är livrädd att tappa greppet till förmån för kreativt tänkande och handlande personer. Och är det inte politiken som sätter gränser är det facket som fungera som stoppkloss mer än något annat. Det är bättre med stillestånd och de små förändringar som sker genom gränshandeln från Norge vilken lyfter en stor del av den svenska livsmedelindustrin, sprit tillverkningen och andra nyttiga saker finns i statistiken som en stor framgång för Sverige, det är för patetiskt.  
För att inte tala om alla pressklipp som jag får dagligen där man kan följa lokalpolitikerna och deras förehavanden samt hur Branschens osynlige ledare på VisitSweden förirrat bort sig i cybervärlden där man söker några utomjordingar som möjligen vill komma till Sverige, alla bröstar sig för hur bra det går. Ingen kräver konkreta resultat.  
 
Den svenska turist statistiken ser inte skillnad mellan turister och turister än mindre vad som är en affärsman, när världen går bra och svensk industri får sitt strå av tillväxten eftersom vi i huvudsak fungera som leverantörer till kontinentens Industrier skapa det mer resande vilket också innebär att utländska affärsmän besöker Sverige.  
 
När ett land som Sverige regeras av indoktrinerade politiker som håller alla i ett strupgrepp sker inte mycket till utveckling.  
Villfarelsen är stor när man enbart tror på bidrag, en hel generation svenska turistexperter är förstörda som lärt sig att tänka i bidragsformer, fylla i blanketter och plottra sönder resurserna.  
Den svenska turism är sålunda kringskuren där inte innovativa grepp styr landet utan mygel, mingel och den obegripliga tilltron till den egna intresse organisationen dit man vänder sig i sin frust.  
 
Det må vara en svensk religion i brist på annat när man avgudar sina branschorganisationer där det sitter folk som aldrig presterat nåt vettigt i sitt liv mer än att vara tärande, tyckande och äger ordet.  
 
I veckan damp tidningen Resflex ned som är spegel på mingel Sverige allt är tjusigt och glättat samtidigt som utvecklingen rusar iväg, där fanns det med en bilaga från Discover America som fick mig genast att fundera, när det var sist vi hade motsvarande aktiviteter i USA, Kina, Indien, Tyskland, Norge, Finland och, och! Det var väl på mossiga 70 - 80 talet?  
 
Svenska turist människor är rädda att stoppa fram huvudet, man är rädd för att komma på kant med sina ”vänner” allt är väl inrutat det är konsens som gäller, en liten smula till oss alla är viktigare än att skapa en näring som ser världen som sin konkurrent och möjligheter.  
 
Resegarantin är en svulst som hämnar svensk turism mer än något, vad gör man från branschen? Ingenting absolut ingenting! De chefer som tillfrågas ständigt i alla frågor i egenskap av att vara expert(!)...har ingen aning om tillkomst och vilken skada den förorsakar, själv ”skiter” man i det då man sitter i koncerner där garantierna är en formsak. Klyftan till verkligheten och den lille företagaren, som är basen i svensk turism är astronomisk.  
 
I detta Nyhetsbrev tar jag upp några exempel hur fel Sverige vandrat, där alla hugger efter sin bit, baktaleri och jantelagen är den som styr det dagliga skeendet.  
 
Blir det en förändring med Alliansen? Tror inte det, turism har aldrig stått högt hos moderaterna och dom andra bröderna vela fram och tillbaks och så har vi en moderat dam som ordförande för VisitSweden och för ett större bakslag för Sverige får man nog gå tillbaks till 1200 talet skulle jag tro.  
 
Det är inskränkta små kommunala pampar som styr där folkpartiets företrädare i åratal försökt med att spränga sönder Göteborg & co den enda organisationen i Sverige som fungera och kan luta sig tillbaks på en fantastisk framgång där konceptet är enkelt, man arbeta tillsammans har en gemensam målsättning för Göteborg som backas upp va dom stora partierna. Då vill fp profilera sig och med diffusa argument förändra ett vinnande koncept.  
Politikerna är den största faran för svensk turism och därefter kommer en lång rad chefer från den utgående turism som aldrig begripit hur man får hit en enda utlänning!  
 
Turism, jag orka snart inte höra ordet längre eftersom det handlar väldigt lite om turism i Sverige men väldigt mycket att bevaka sin maktposition i det halv socialistiska planspelet.  
 
Ett mycket träffande citat av Curt Nicolin  
Det finns inga förutsättningar att lösa våra problem om vi inte accepterar utgångsläget och hur vi kom dit. Sanningen är att vi själva under 40 års tid har själva skapat den här krisen genom att devalvera vår frihet, vår etik och vår kompetens. Vi brister i alla tre avseendena.  
Citatet är hämtat från den lilla uppkäftiga tidningen Bussbranschen http://www.busstidningen.se/dagens.2.html  
 

 
 
1)  
 
Den socialdemokratiska välfärdsstaten är inte bättre för att den administreras av borgerliga partier  
 
Citat 1:  
Smicker är ett farligare virus än skitprat.  
Vi jobbar bättre i motvind.  
 
Citat 2: LO = landsorganisationen har bytt namn till LÄNSA ORGANISATIONEN  
 
Citat 3: Barn till politiker som ännu är så unga att de är lyckligt ovetande om politik förutom att de vet att pappa och mamma nästan alltid skall gå till sammanträden.  
 
Citat 4: Den socialdemokratiska välfärdsstaten är inte bättre för att den administreras av borgerliga partier. Likt den österrikiske ekonomen Hayek gjorde, skall vår samhällskritik därför riktas mot ”socialister i alla partier”.  
 

 
 
Turism  
 
2)  
 
Svensk Turism och så här fungera den:
 
 
En helt vanlig vardag i den svenska turism som visar hur jösse – petter korkat hela systemet är…  
 
Hela artikeln kan du läsa på denna pdf fil klicka här:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070211-2.pdf  
 
 

 
 
3)  
 
Snedvridning genom resegarantilagen
 
 
Resegarantilagens tillämpning är ett exempel på konkurrenssnedvridning inom turistnäringen där staten själv är regissören. Enligt lagen, som är baserad på bindande EU-direktiv, ska den som arrangerar en paketresa ställa säkerhet hos Kammarkollegiet. Olika länder har löst detta på olika sätt, men den form som valts i Sverige medför en kraftig snedvridning av konkurrensen till storföretagens fördel och småföretagens nackdel.  
 
Hela artikeln kan du läsa på denna pdf fil klicka här:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070211-3.pdf  
 
 

 
 
4)  
 
Turism i Sverige fortsätter med utredningar och vi utreder och efter 100 år utreder vi fortfarande…
 
http://www.regeringen.se/content/1/c4/19/03/a85c328c.pdf  
 

 
 
5)  
 
Framtidsprogrammet som är lika föråldrad som en Volvo Amazon  
 
Framtidsprogrammet per den 12 dec 2006 och så fortsätter utredningar och utreder…
 
http://www.statskontoret.se/upload/Publikationer/2006/200614.pdf  
 
Det var Mona Sahlins som drog igång framtidsprogrammet och Ulrika Messing som tog över…  
 

 
 
6)  
 
Så har vi nya Motioner som leder med all sannolikhet till fler utredningar…  
 
Motion 2001/02:N286
 
Motion till riksdagen 2001/02:N286  
av Eva Flyborg m.fl. (fp)  
 
Turistpolitiken  
9 Marknadsföring  
8 Konkurrenssnedvridningen inom turistnäringen
 
 
5 Världsturismen  
Hela artikeln kan du läsa på denna pdf fil klicka här:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070211-6.pdf  
 
 

 
 
7)  
En nationell turistorganisation i Sverige har funnits i över 100 år.
 
 
Milstolpar enligt VisitSweden och var står vi idag år 2007?  
Nya utredningar medans turistansvariga far runt äter och dricker gott på skattebetalarnas bekostnad utan krav på resultat så fortsätter det i all evinnerlighet där alla sitter tiger och får en liten släng av bidragen som delas ut för att branschen skall hålla käften, och den gör det!  
http://www.visitsweden.com/VSTemplates/Article____42366.aspx  
 
Toni kommentar: Varje dag är en förlorad dag, varje dag flyttar omvärlden fram sina positioner och Sverige blir alltmer den avkrok som den alltid varit med en kort parantes när Sverige fick en kort uppmärksamhet, det var under senare delen av Sovjet tiden då resmålen för dom närliggande länderna var begränsad, efter murens fall har utvecklingen skett i länder och delstater som tidigare var inneslutna med taggtråd, minor, det är historia nu liksom som mycket Annat, och vem vill i vårt land lära sig av historien när man kan göra fel fler gånger med full lön utan att någon bryr sig?  
 
VisitSweden fd Turistrådet har slutligen kommit fram ”unika” kunskap, sickna amatörer!
 
 
Européers semestervanor kartlagda:  
Nyfikna tyskar och danskar på jakt efter inspiration  
 
Att avkoppling är den främsta anledningen till européernas semesterresor är kanske inte nytt. Men visste du att tyskar och britter reser av nyfikenhet, att holländare reser mer utomlands än i sitt eget land och att estländare reser för sin personliga utveckling? Eller att italienare i mycket högre grad än andra tycker att det är viktigt att resandet passar deras image.  
 
Är du intresserad av kvalificerat ordbajseri kan du läsa med fördel denna länk, man häpnar över denna inkompetens som betalas med skattepengar  
http://www.visitsweden.com/VSTemplates/Article____56328.aspx  
 

 
 
8)  
 
Barbro McAusland slutar!  
 
…sin tjänst under sommaren 2007 på VisitSweden (fd Sveriges Turistråd)
 
 
Barbro tillhör dom inom svensk turism som upplevt alla ”up and Downs”. Barbro liksom så många andra har efter varje organisationsförändring och det blev några stycken under årens gång alltid  
Lojalt stått upp för nyordningen. När senast Thomas Brühl trädde till bad hon om tålamod och ge honom en chans. Den fick han som snabbt tjabblade bort några hundra miljoner kronor samt nåt enfaldigt pris i fyllan och villan på Medelhavets strand.  
Barbro försökte släta över.  
 
Barbro var Sveriges ansikte i England med en uppbyggd kontakt nät som absolut ingen annan svensk varelse hade, inget gick henne förbi, hon kämpade ett david mot Goliat turistkrig som aldrig kunde vinnas samtidigt som Barbro maldes ned av den svenska destruktiva turistnäringen med ett totalt inkompetent SAS där cheferna avlöste varandra alla med idéer utan elementära marknadskunskaper, med tröttnissarna på DFDS var det inte bättre samt hundratal svenska turistföreträdare som mer eller mindre alkoholiserade passade på att göra en ”avstickare” till London vilka förväntades att bli VIP behandlade när det var så enkelt att ”dom” ville lufta på sig i rödljus kvarteren på skattebetalarnas bekostnad vilket lockade mer än Barbros ambitiösa föredrag om turism i England och varför så få reste till Sverige.  
 
Undrar hur många gånger Barbro lett Turistrådets styrelseordförande tillbaka till sitt hotell när han i sitt ”glada tillstånd” var oförmögen att kunna tala till värdarna på olika middagar, skäms gjorde många men aldrig dom som utsåg honom år efter år som ordförande. Därefter fick turistrådet en VD som konkurrerade med att tömma antal ”vin” flaskor.  
 
Så kom flygbolaget Transwede till och nu skulle det bli ändring, man glömde möjligen att SAS var starkt förknippat med Turistrådet och nu handlade det inte om att inte få hit turister utan gällde för SAS att stoppa Transwede på alla sätt. Barbro fick bakbunden balansera mellan SAS och Transwede. Man kan enkelt sammanfatta att arbeta inom dom olika varianterna av Turistråd, a + b + c, inom Next stop Sweden, Sveriges turistråd nr d och nu senast VisitSweden visar nog på ett närmast mott av omänsklig anpassningsförmåga.  
 
Barbro är en riktig kämpe kommande från Göteborg som hittade sin kärlek i England och gjorde med de ytterst små resurser en jätte insats. Få i den svenska turistnäringen inser dom begränsade möjligheter Barbro alltid haft från sin arbetsgivare. Att man med denna utsatta position skaffa sig också annat än bara vänner framför allt från folk som inte har IQ och förståelse med vilken liten budget Barbro arbetade och arbeta gjorde Barbro alla tider på dygnet.  
 
Turistrådet i version c och förmodligen med den störste turistkvaddaren Karl Erik Strand som Sverige har haft och det kan inte ha varit enkelt att överträffa föregångarna, så kom man på den nog mest korkade idén att flytta Barbro till Hamburg där hon skulle starta om från början.  
 
Den tyska marknaden mentalt är lika långt ifrån den engelska som jorden är från månen vilket inte minst TUI och Neckerman fått uppleva efter en sådär sammanlagda 400 miljarder kronor i förluster på sina engelska ”tjusiga” dotterbolag.  
Eftersom man inte kan mäta ett turistråds framgångar blir det alltid mycket ord och mothugg, där alla kräver något ur sin snäva horisont och den svenska är alldeles speciell snäv.  
 
Liksom tidigare ägnade sig SAS organisationen sin vana trogen efter att ett hundratal chefer passerat revy i glashuset Haga Norra i England samt Tyskland att stoppa Barbros möjligheter officiellt arbeta med flygbolag som är kreativa som Ryanair, Germanwings, Transwede för att nämna några eftersom SAS med läpparnas bekännelse säger en sak och gör något annat, dom som jobbar i dessa organisationer som SAS är hjärntvättade och likriktade varför resultat aldrig varit prioriterad utan rövslickeri framför resultat premierades. Turister i ett SAS plan var som att svära i kyrkan, under Jan Carlzon tid var det även bättre om planen gick tomma än att en turist med reducerat pris fyllde en plats och tomma gick dom, det vet jag som hade Guldkort, Pandium kort EBP 000 406 017 på SAS och såg hur beläggningen var i verkligheten nästan vareviga dag och på sommaren ekade det i planen med tomma platser när turisterna ville resa och affärsmännen var lediga.  
 
Med Barbro försvinner en stor kunskap men vem bryr sig i detta tidevarv av cyberspace som måste kännas främmande för en jordnära person som Barbro. De utomjordingar man nu söker efter på VisitSweden är svåra att hitta däremot finansiera man FARFAR reklam byrå och andra som satt sig som blodiglar på organisationen så länge det finns pengar att hämta där man klura fram den ena galenskapen efter den andra. Barbro med en gedigen jordnära kunskap är inte längre efterfrågad.  
 
Barbro, jag bryr mig och för mig är du en fantastisk person, 20 till av din kaliber med ett rätt management och Sverige hade legat där Dubai är idag istället för på den verkliga nivån parallellt med Iran, sannerligen!  
 
Toni Schönfelder  
 

 
 
9)  
 
Bidrag, bidrag ännu mer bidrag  
 
455 miljoner i nya bidrag till Blekinge landsbygd & turism
 
Pengarna ska gå till projekt för företagsetableringar, boende och turism  
Länsstyrelsen får 455 miljoner kronor att dela ut i miljö- och projektstöd under de närmaste sju åren. Hälften av pengarna kommer från staten och resten från EU.  
 
Hela artikeln kan du läsa på denna pdf fil klicka här:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070211-9.pdf  
 
 

 
 
10)  
 
Turistbyråtvist i Idre….detta är svensk turism
 
 
Hyresvärd tänker polisanmäla för egenmäktigt förfarande och stöld  
Samarbetet mellan Pia Olofsson, som driver Bod Annolunda, och Fliesbergs Outdoor, med Idre Turism, har skurit sig. Idre Turism hyr sedan i somras lokaler hos Pia Olofsson för turistbyråverksamheten.  
 
Hela artikeln kan du läsa på denna pdf fil klicka här:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070211-10.pdf  
 
 

 
 
11)  
 
120 milj Kineser reser som turister varav några tusen kommer till Sverige
 
 
120 miljoner turister från Kina en realitet redan nu, säg den som inte tar Shoppingturism på allvar. Turismen i Sverige ger 127 000 jobb och omsätter 172 miljarder, den är sysselsättningsintensiv, inte flyttbar och är inkörsporten till arbetsmarknaden för många.  
 
Vi som bor i närheten av Skavsta ser ju fördelen av att billigt komma ut i Europa och glömmer lätt bort att det faktiskt att det finns en annan ström också, den till Skavsta. Bara Italien har ökat med 48% bara på de senaste två åren.  
Kina inför OS 2008 värd att lyssna och titta på  
http://en.beijing2008cn/23/87/blank212048723.shtml  
Hela artikeln kan du läsa på denna pdf fil klicka här:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070211-11.pdf  
 
 

 
 
12)  
 
Den svenska ankdammen där man blockera varandra allt för att skydda egen intressen
 
 
Tar SLAO verkligen tillvara på de egna medlemmarnas intressen? Man har anledning att fråga sig det efter agerandet mot den marknadsledande internetsiten ”skidguiden.se”  
Varför skall anläggningarna hindras att välja de media de själva vill för sin egen marknadsföring? et luktar öststatsmentalitet. Sådant agerande gör Turist-Sverige tråkigare.  
 
Hela artikeln kan du läsa på denna pdf fil klicka här:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070211-12.pdf  
 
 

 
 
13)  
 
Turism: Perspektiv på rekordåret 2006
 
 
2006 blev på många sätt guld och gröna skogar för den svenska rese- och turistindustrin.  
 
Svårförklarad exportboom  
 
Högkonjunkturen ökade näringslivets resebehov  
 
Den starka efterfrågan gjorde att hotellen kunde höja priserna  
 
BNP har störst förklaringsvärde  
 
Nytt campingrekord med boom från utlandet  
 
Annars svag ökning av privatturismen från utlandet  
 
Utlänningarna flydde svenska gästhamnar  
 
Halverad tillväxt för flygtrafiken  
 
Många attraktioner ökade starkt.  
 
Kärvare framtid som kräver ökat agerande  
 
Hela artikeln kan du läsa på denna pdf fil klicka här:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070211-13.pdf  
 
 

 
 
Samhälle  
 
14)  
 
Hemskt dyrt med småföretag
 
3,1 miljoner kronor per år, så mycket kostar alla regler företaget Anna Norbergs Buss i Sundsvall. Arbetstidsregler, skatt och moms och försäkringar är det som tynger mest.  
Förra året tvingades svenska företag ha kunskap om och koll på 1 270 lagar, 2 300 förordningar och 8 100 föreskrifter och allmänna råd. Det totala regelkrånglet kostar svenska företag runt 60 miljarder kronor per år.  
 
Hela artikeln kan du läsa på denna pdf fil klicka här:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070211-14.pdf  
 
 

 
 
Miljö & Buss & kollektivtrafiken  
 
15)  
 
Flygplatsen i Norrköping kan få busslinje
 
 
I sommar kan det bli möjligt att ta bussen till flyget. Tekniska kontoret utreder vad det kostar att starta en flygbusslinje.  
 
Kommunens enhet för kollektivtrafik håller på att ta reda på vad det finns för förutsättningar för att starta en specialbusslinje till Norrköpings flygplats.  
 
Toni kommentar:  
Hur många sekunder hade det tagit för ett privat företag att konstatera om det finns underlag för en anslutningstrafik?  
 
Den svenska monopol lagen tillåter inte fri konkurrens, istället skall det utredas, beredas, utformas, politikerna skall bedöma, kostnadsberäknas, flumiga kalkyler som ändå kommer visa sig vara felaktiga, trafiken skall upphandlas av länsbolaget som skall utvärdera anbuden när kommuner och landstinget skall skjuta till pengar, säkerligen många miljoner man skall ju hålla en övermäktig byråkrati under armarna och göra studieresor till Arlanda för att se hur flygbusstrafiken fungera och varför inte en avstickare till New York?  
 
Hela artikeln kan du läsa på denna pdf fil klicka här:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070211-15.pdf  
 
 

 
 
16)  
 
Stockholmare släpper ut lite koldioxid
 
 
Invånarna i Stockholms län släpper ut minst koldioxid per person i Sverige, bara hälften så mycket som genomsnittssvensken. Men stockholmarna skulle kunna göra ännu mer, säger miljöutredare Mats Thuresson på Länsstyrelsen.  
 
Toni kommentar:  
Med tanke på den miljöpolitiska cirkus som råder i Stockholm för att minska Co2 kan man undra om något av partierna och anarkisterna i mp + v har läste Länsstyrelsens rapport? Har tidningen Trafik & Forum läst som tillhör lobbyn som vill tvinga folk att välja kollektivtrafiken framför bilen som är den bästa och grunden till en expansiv utveckling. OBS man skall tvinga, tvång, man kan rättfärdiga allt.  
Att köra Etanol bussar, färdtjänst, taxi fordon som ökar Co2 utsläppen är däremot helt OK?  
Att man blir sjuk av avgaserna då? Är det också OK?  
 

 
 
17)  
 
Nytt späckat nyhetsbrev från Svenska Bussbranschens Riksförbund BR
 
 
För dom som är i bussbranschen – läsvärt och bra, innehållet är upp till var och en att avgöra.  
Det är sannerligen ett stort lyft för bussbranschen att man har ett så informativt Nyhetsbrev.  
 
Klicka här för en utförlig information  
http://www.bussbranschen.se/nyhetsbrev/index.php  
 
Innehåll i detta nummer:  
* Ledare:  
Hård kritik mot regeringens trafikförsäkringsförslag  
 
* Nyheter från branschen:  
BR får ny förbundsdirektör, Svensk bussturism visar upp sig på TUR 2007, Kollega till salu, Bästa examensarbete om keollektivtrafik fick pris, Stora skillnader i nöjdhet med kollektivtrafik, Kollektivtrafiken har ökat mer i pris än bensinen, Olycksutvecklingen i trafiken, I stort sett oförändrat besiktningsresultat för bussar m m.  
 
* På den politiska agendan:  
BR säger nej till skatt på trafikförsäkringar, Förberedelser för nytt infrastrukturbeslut i full gång Avdragsrätt för trängselskatt Regeirngen inför fler hastighetsgränser, Utfrågning om framtidens kollektivtrafik, BR kritiskt till förslag om kör- och vilotider, Nationell samling inför Trafiksäkerhetsåret 2007 m m.  
 
* Ur media:  
Medialt intresse för BRs nya kvinnliga förbundsdirektör, Dyrare bussresor och färre turer, Nöjda kunder i bussbranschen, Ofödda tvingas betala för trafikolyckor, BR nobbar regeringsförslag om kör- och vilotider m m.  
 
* Kalendariet:  
 

 
 
18)  
 
Bakom kulisserna är etanolen redan utdömd
 
 
Hur många gånger har jag ifrågasatt etanolen som bilbränsle? Jag vet inte.  
Hur många gånger har jag fått arga läsarbrev sen jag skrivit om eländet?  
Inte en susning.  
 
Forskaren Torbjörn Rydberg säger i Dagens Nyheter att det går åt mer fossilt bränsle för att tillverka motsvarande mängd etanol. Och när tillverkningen sker i Brasilien under vedervärdiga förhållanden för plantagearbetarna undrar han var moralen finns.  
 
Hela artikeln kan du läsa på denna pdf fil klicka här:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070211-18.pdf  
 
 

 
 
19)  
 
Etanol som bränsle tär på miljön!
 
 
Att den så kallade växthuseffekten fått så många både vetenskapsmän och mediefolk att springa som en fårskock åt ett håll är minst sagt mäkligt.  
 
Hela artikeln kan du läsa på denna pdf fil klicka här:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070211-19.pdf  
 
 

 
 
20)  
 
Etanol en återvändsgränd
 
 
Jag har tidigare tagit upp ämnet etanol som motorbränsle men blev då i en insändare kallad oseriös.  
Man kunde se fordon på vilka man kunde läsa: "Jag kör på rapsolja". Det skulle relativt snart visa sig att rapsoljan gav avsevärt större mängder skadliga utsläpp än dieseloljan. Rapsoljan försvann från marknaden.  
Åter till etanolen. Skall man använda fattiga befolkningars och för all del också vår mat till motorbränsle i den heliga miljöpolitikens namn?  
 
Hela artikeln kan du läsa på denna pdf fil klicka här:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070211-20.pdf  
 
 

 
 
21)  
 
EU-kommissionens regler gynnar småbilar  
 
Tysklands biltillverkare är sura på EU. De nya EU-reglerna för koldioxidutsläpp favoriserar småbilstillverkarna, hävdar de.
 
Det råder ett affärskrig i Europa, dundrar Porsches vd Wendelin Wiedeking, enligt Bloomberg.com.  
 
Det är fransmännen och italienarna mot tyskarna.  
 
Hela artikeln kan du läsa på denna pdf fil klicka här:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070211-21.pdf  
 
 

 
 
22)  
 
Vi befinner oss helt enkelt i kris och har varken råd med fyllos i Oskarshamn eller klantskallar i Forsmark...
 
av Ulf Nilson  
 
 
Det som hänt (och inte hänt) i kärnkraftverken i Forsmark och Oskarshamn kan beskrivas med ett enda ord:  
Skandal!  
 
Hela artikeln kan du läsa på denna pdf fil klicka här:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070211-22.pdf  
 
 

 
 
23)  
 
Indiska bussbolag kräver Volvo på skadestånd
 
 
Över 50 indiska bussbolag har gått samman och kräver pengar av Volvo. De anser att de Indientillverkade bussarna kan skada människor eftersom de är i för dåligt skick.  
 
 
Toni kommentar:  
Är det någon som minns mina upprop till bussbranschen att ta upp ämnet med busstillverkarna, det är inte rimligt att dagens bussar har så många brister inte minst med bromsarna som kan lösas ganska enkelt om man bara ville.  
 
Hela artikeln kan du läsa på denna pdf fil klicka här:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070211-23.pdf  
 
 

 
 
24)  
 
Här är de värsta miljöbovarna
 
 
Det är på vägarna de stora miljöbovarna rullar. Avgaserna från bilar och långtradare står för den största delen av koldioxid och andra ämnen som driver på växthuseffekten.  
När FN presenterade sin stora rapport om växthuseffekten stod det klart att det är människan som ligger bakom den klimatförändring vi sett de senaste åren.  
 
Här finns även en lista över Co2 utsläppen från olika biltillverkarna  
 
Hela artikeln kan du läsa på denna pdf fil klicka här:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070211-24.pdf  
 
 

 
 
25)  
 
Polis kräver central avstängningsknapp för alla bilar
 
 
Kan det vara så att det övervakningsluttrade brittiska folket till slut har fått nog av storebror? Måhända kan man hoppas på det. En plan från 2005 om att börja satellitövervaka alla brittiska bilar hela tiden, och registrera var och när de kör, drar nu på sig stora protester.  
 
Hela artikeln kan du läsa på denna pdf fil klicka här:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070211-25.pdf  
 
 

 
 
26)  
 
Skatteverket automat-kontrollerar med data mining  
& Brandkåren ska jaga trafikbrottslingar  
 
Hela artikeln kan du läsa på denna pdf fil klicka här:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070211-26.pdf  
 

 
 
27)  
 
Den svenska statskulden jan 2007
 
 
Statsskulden var 1 249 miljarder kronor i slutet av januari  
 
Är hela världens ekonomi system är på väg att kollapsa?  
 
Hela artikeln kan du läsa på denna pdf fil klicka här:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070211-27.pdf  
 

 
 
28)  
 
Taxiföretagare i skattetvist om 95 kronor  
 
Djamel Zeghachov blev påförd trängselskatt trots att hans bil hade taxitillstånd från länsstyrelsen. Han överklagade beslutet och fick rätt i länsrätten. Men Skatteverket överklagade och drev vidare processen om de 95 kronorna.  
 
Hela artikeln kan du läsa på denna pdf fil klicka här:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070211-28.pdf  
 

 
 
29)  
 
Så här tillverka man vätgas i små mängder i nordisk klimat  
 
Hela artikeln kan du läsa på denna pdf fil klicka här:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070211-29.pdf  
 

 
 
30)  
 
Krönikör  
 
Ekonomisk frihet skapar välstånd
 
 
Tvärtemot vad som ofta görs gällande i debatten så skulle Sveriges välfärd gynnas om skatterna sänktes rejält, arbetsmarknaden avreglerades och den offentliga sektorn bantades.  
Sverige - hamnar långt ned på listan både när det gäller ekonomisk frihet och ekonomiskt välstånd.  
 
 
Hela artikeln kan du läsa på denna pdf fil klicka här:  
http://www.toni-schonfelder.com/pdf/20070211-30.pdf  
 
 

 
 
Eder tillgivne  
 
Toni Schönfelder  
Ring till lokaltaxa och swisch är du i Alicante  
Stockholm 08 - 519 70 616 eller Göteborg 031 - 360 84 81  
 
annars gäller som alltid  
Tel 0034 616 421 085  
Fax 0034 966 69 81 58  
 
Mail mailto:toni@schonfelder.com  
 
Annons  
 
Hyr din bil från EuroCasaCar i Spanien!  
 
Återigen har vi sänkt priserna för 8:e gången på 5 år!  
1 vecka Ford KA 79 euro! VW Polo 83 euro, Opel Astra 111 euro  
…allting inkluderat http://www.eurocasacar.eu  
 
Vi har över 24.000 bilar på flygplatserna Malaga, Alicante, Palma de Mallorca, Barcelona Girona flygplatser som är några av 50 tal mest populära destinationerna där vi finns.  
 
Vår bokningsite är helt automatisk fungera dygnet om alla dagar, året om!  
Svar inom några sekunder, Voucher inom 1 minut!  
 
Inga rabatter, inga bonusprogram, inget snicksnack, inga flum löften, bara rakt av ett lågt pris där allt är inkluderat från första början!  
 
Välkommen du också, du sparar tusenlappar med ett enda ”musklick”!!  
http://www.eurocasacar.eu  
 
 
Hyr din bil i Sverige, USA, Kanada, Frankrike, England och övriga VÄRLDEN  
(vi har avtal med lokala firmor i 142 länder och över 6.400 destinationer)  
 
Klicka alltid in dig på bägge webbsidorna och jämför priserna vilka kan variera då vi har olika avtal med olika lokala hyrbilsfirmor  
 
1) http://www.telluscar2.com  
 
2) http://www.telluscar.eu  
 

Reklam för Spanien
Söker du information om Spanien -- Använd dig av min web http://www.spaininformation.org
Här hittar du allt

Fair use notice

The Toni Schönfelder Newsletter and website contains copyrighted material the use of which has not always been specifically authorised by the copyright owner. The material is being made available for purposes of education and discussion in order to better understand the complex nature of corruption in today's world. I believe this constitutes a "fair use" of any such copyrighted material as provided for in relevant national laws.

The material is distributed without profit to those who have expressed an interest in receiving the included information for research and educational purposes. If you wish to use copyrighted material from this site for purposes of your own that go beyond "fair use", you must obtain permission from the copyright owner. Toni Schönfelder cannot guarantee that the information contained in the Corruption News service is complete and correct or be liable for any loss incurred as a result of its use. Nor can Toni Schönfelder be responsible for any subsequent use of the material.


Denna sida är producerad av Toni Schönfelder. Avsändaren har inget ansvar för innehållet i sidor som är länkade -- allt material som finns i egen producerade sidorna får användas fritt och utan kostnad.

Esta página ha sido realizada por el Sr. D. Toni Schönfelder.Los realizadores de la página no se hacen responsables del contenido de las páginas enlazadas a la presente. Toda la información existente en las páginas de realización propia pueden ser utilizadas libremente y sin ningún tipo de coste.

This page has been produced by Mr Toni Schönfelder. The sender does not take any responsibility for the contents of the linked pages. The whole material in the own produced page can be used free of charge.